Το χειμωνιάτικο λαχανικό που νικά τη φλεγμονή και βοηθά την πέψη
Μητσοτάκης στο υπουργικό: Θα τηρήσουμε τη δέσμευσή μας και ο κατώτατος μισθός θα φτάσει τα 950 ευρώ ...
6η ΥΠΕ: Rapid test στην Ηλεία στην 01/11
Προειδοποίηση Λέκκα - «Τα ακραία φαινόμενα θα είναι κανόνας και στη χώρα μας»
ΠΟΥ: Ρεκόρ κρουσμάτων φυματίωσης το 2023 - Έγινε ξανά η πιο θανατηφόρα μολυσματική ασθένεια στον κόσμο ...
Ζακυνθινό λάδι: Μολυσμένο από φυτοφάρμακα
Κλιματική αλλαγή: Η σύγκριση μεταξύ Dana και Daniel
Με το combo του 2.45 στο ΣΕΦ!
Βουλιαγμένη: Το κόλπο των ιδιοκτητών του κλαμπ για να μένει ανοιχτό και να ξεφεύγει από τους ελέγχους ...
Aγρίνιο: αναβολή λίγων ημερών στη δίκη του καταδικασθέντος ιερέα για βιασμούς και πορνογραφία ...
Όπως δήλωσε η ίδια, είναι ευχαριστημένη από την παρουσία της, θεωρεί, ωστόσο ότι θα μπορούσε να είχε κάνει και το 80. Συμπλήρωσε, ακόμα ότι δεν έχει κάνει ουσιαστικό αγώνα από το Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα της Ρώμης, κάτι που της στέρησε να δει το 4.80μ..
«Είμαι ευχαριστημένη, αλλά νομίζω θα μπορούσα να είχα κάνει και το 80. Μου φαινόταν στα άλματα και ένιωθα πολύ καλά. Το μετάλλιο κρίθηκε στο 85. Νιώθω πολύ μεγάλο θυμό ότι με καθαρα άλματα έως το 80 είσαι τέταρτη. Κι εγώ σκεφτόμουν ότι χωρίς χαμένη προσπάθεια έως τα 80 ίσως να είναι μετάλλιο. Δεν υπάρχει τίποτε χειρότερο από αυτό που συνέβη σήμερα. Δυστυχώς δεν έχω κάνει ουσιαστικό αγώνα από το Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα της Ρώμης. Αυτό μου στέρησε να έχω δει το 4.80μ. ξανά μπροστά μου», ανέφερε χαρακτηριστικά, ερωτηθείσα αν είναι ευχαριστημένη από την παρουσία της.
Στο ερώτημα αν την επηρέασε το γεγονός ότι στον τελικό ήταν τόσες πολλές αθλήτριες, απάντησε: «Δεν αισθανόσουν σαν να αγωνίζεσαι σε τελικό. Πέρασαν δύο ώρες για να είμαστε 12 αθλήτριες. Τις τελευταίες δύο ημέρες τις αφιερώσαμε για την στρατηγική και για το πώς θα διαχειριστούμε αυτήν την κατάσταση. Προφανώς είναι για όλες τις κοπέλες το ίδιο, αλλά επειδή λόγω του τραυματισμού έχω χάσει κάποια κομμάτια αντοχής, για εμένα ήταν πιο δύσκολο».
Μιλώντας στο Αθηναϊκό Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων για την συμμετοχή της στη μεγαλύτερη γιορτή του αθλητισμού, είπε πως της θύμισε πολύ το Λονδίνο, καθώς δεν είχε μεγάλη διαφορά.
Στο πλευρό του Εμμανουήλ Καραλή είναι η Κατερίνα Στεφανίδη, η οποία μάλιστα τον διαβεβαίωνε πως θα πάρει ένα μετάλλιο στους Ολυμπιακούς Αγώνες 2024, όπως και επιβεβαιώθηκε, με τον 24χρονο να κάνει μια εντυπωσιακή εμφάνιση και να φεύγει με το χάλκινο.
Στο βίντεο που έχει γίνει viral, η Ελληνίδα πρωταθλήτρια ακούγεται στο βίντεο να λέει προς τον Καραλή: «αυτό δεν είναι live αλλά βίντεο που θα το ανεβάσω μετά το μετάλλιο, εντάξει;».
"Δεν είναι λάιβ, είναι βίντεο και θα το ανεβάσω μετά το μετάλλιο εντάξει;;".
— GIORGOS PAP_96 (@GiorgosPap_96) August 5, 2024
Α ρε Κατερίνα 🥹#ParisOlympics #OlympicGames pic.twitter.com/1aDvscqnIw
«Μακάρι, έλα να σε κάνω μια αγκαλιά γιατί έχω πεθάνει από το άγχος. Μακάρι να πάνε όλα καλά» ακούγεται να απαντά ο Ολυμπιονίκης στο επί κοντώ.
«Δεν είναι άγχος, είναι ενθουσιασμός» συνεχίζει τον διάλογο η Στεφανίδη με τον Μανόλο να λέει «το ελπίζω» για να πάρει την απάντηση «είμαι σίγουρη».
Στον τελικό του άλματος επί κοντώ στους Ολυμπιακούς Αγώνες 2024 προκρίθηκε η Κατερίνα Στεφανίδη, «πετώντας» στα 4,55 μέτρα.
Η Ελληνίδα πρωταθλήτρια πέρασε τα 4,55 μ. με τη δεύτερη προσπάθεια, ύψος που πέρασαν μόλις 11 αθλήτριες (χρειάζονται 12 για τον τελικό).
Στην 12η θέση βρίσκεται η Αριάδνη Αδαμοπούλου και θεωρητικά μπαίνει και αυτή στον τελικό, αλλά χρειάζεται να επιβεβαιωθεί.
Η Αδαμοπούλου δεν κατάφερε να περάσει τα 4.55 μέτρα ούτε στην τρίτη της προσπάθεια.
Πετυχημένη ήταν η πρώτη προσπάθεια της Κατερίνας Στεφανίδη που πήδηξε με άνεση στα 4.40μ., χαμογελώντας πλατιά στην κάμερα.
Για να προκριθούν στον τελικό του άλματος επί κοντώ, θα έπρεπε να πιάσουν το όριο των 4.70μ. αν δεν γίνει κάτι τέτοιο προκρίνονται οι 12 αθλήτριες με την καλύτερη επίδοση.
Δυστυχώς, η Πόλακ έμεινε εκτός τελικού.
Ανάρτηση στα social media με αφορμή σχόλια που δέχθηκε από άνδρες για την ποσότητα φαγητού που κατανάλωσε μετά από τον αγώνα στο Πανελλήνιο πρωτάθλημα, όπου κατέκτησε το χρυσό μετάλλιο, έκανε η Κατερίνα Στεφανίδη.
Η Ολυμπιονίκης στο άλμα εις ύψος θέλησε, όπως είπε, να βοηθήσει έστω και έναν άνθρωπο που βιώνει το ίδιο, ενώ τόνισε ότι το πρόβλημα στον ελληνικό αθλητισμό είναι αυτές οι νοοτροπίες, εξαιτίας των οποίων, πρόσθεσε, παραλίγο να καταστραφεί η καριέρα του Μανώλη Καραλή.
Αναλυτικά η ανάρτηση:
«Γράφω αυτήν την ανάρτηση με την ελπίδα να βοηθήσω έναν άνθρωπο.
Το Σαββατοκύριακο κατά τη διάρκεια του Πανελληνίου Πρωταθλήματος Στίβου είχα μερικούς διαφορετικούς άντρες (τυχαίο; Μάλλον όχι) να σχολιάζουν σε εμένα το τι και το πόσο τρώω.
Δεν είχα κάθε φορά εξίσου καλό αυτοέλεγχο αλλά την τελευταία κι ενώ έτρωγα βραδινό μετά τον αγώνα μου, με όσο αυτοέλεγχο μου είχε μείνει, προσπάθησα να εξηγήσω πόσο ασέβεια είναι να λες σε μια ενήλικη γυναίκα αθλήτρια πόσο να φάει. Όχι, συγγνώμη. Σε μια γυναίκα αθλήτρια. Όχι, πάλι συγνώμη. Σε μια γυναίκα. Όχι. Σε έναν άνθρωπο οποιασδήποτε ηλικίας ή φύλου.
Στον ελληνικό κλασικό αθλητισμό υπάρχει μεγάλο πρόβλημα στο πως αντιμετωπίζεται η σωματική εικόνα ενός αθλητή. Επειδή κάποιοι προπονητές δεν ξέρουν να προπονήσουν τους αθλητές τους, όταν ο αθλητής δεν πάει καλά είναι εξαιτίας των κιλών του.
Τι πρέπει να πετύχω σαν αθλήτρια για να μην έχω τον κάθε άσχετο να μου λέει τι και ποσό να τρώω; Να δείχνει μηδέν σεβασμό σε εμένα και στον προπονητή μου;
Αν αυτό το ζω εγώ μετά από ότι έχω πετύχει τα τελευταία 20 χρόνια τι ζει το κάθε παιδί που περνάει εφηβεία; Ή η κάθε γυναίκα ή άντρας, αθλήτρια ή αθλητής που δεν τολμάει να αντιμιλήσει στον καθένα που δίνει την ανεπιθύμητη γνώμη του; Σκεφτομαι συχνά πως μπορώ να βοηθήσω αυτά τα παιδιά; Αυτούς τους ανθρώπους; Τι πρέπει να γίνει για μην επιτραπεί ποτέ ξανά σε κάποιους να πατήσουν το πόδι τους σε στάδιο; Καταγγελία; Μήνυση; Δεν ξέρω προσπαθώ να σκεφτώ. Αλλά περισσότερο προσπαθώ να μην σκεφτώ. Να μην σκεφτώ πόσα ταλαντούχα παιδιά σταμάτησαν τον αθλητισμό γιατί είχαν έναν τέτοιο προπονητή να τους λέει ότι δεν πετυχαίνουν τον στόχο τους γιατί ζυγίζουν 1 κιλό παραπάνω.
Νομίζετε ότι το πρόβλημα στον ελληνικό κλασικό αθλητισμό είναι οι εγκαταστάσεις; Κάνετε λάθος. Το πρόβλημα στον ελληνικό κλασικό αθλητισμό είναι αυτοί. Αυτοί που παραλίγο να καταστρέψουν τη δική μου καριέρα. Αυτοί που παραλίγο να καταστρέψουν την καριέρα του @manolo (Μανώλης Καραλής). Αυτοί που αντί να μάθουν από τις επιτυχίες μας συνεχίζουν τον χαβά τους. Το πρόβλημα στον ελληνικό αθλητισμό είναι αυτοί. Αυτοί που σίγουρα κατέστρεψαν την καριέρα πολλών αθλητών και αθλητριών των οποίων δυστυχώς τα ονόματα δεν θα μάθουμε ποτέ».
Πηγή: Protothema.gr
Ο Εμμανούηλ Καραλής πρόσθεσε ακόμα μια σπουδαία σελίδα στο βιογραφικό του καθώς είναι πλέον ο κάτοχος του πανελληνίου ρεκόρ στο άλμα επί κοντώ με το 5.92 που σημείωσε στο μίτινγκ της Μπίντγκοζ. Τα τελευταία χρόνια ο στίβος έχει γνωρίσει σημαντική άνθηση, με αποτέλεσμα να έχει σημειωθεί μία σειρά από μεγάλα πανελλήνια ρεκόρ. Υπάρχουν βέβαια και πολλές επιδόσεις που παραμένουν για πολλά έτη ακατάρριπτα.
Ψηλά στην λίστα από τα πρόσωπα των πρόσφατων κατόχων πανελληνίου ρεκόρ φιγουράρουν οι Ντρισμπιώτη, Παυλίδης και Στεφανίδη ενώ από τις επιδόσεις που έχουν σημειωθεί στο παρελθόν και δεν έχουν ξεπεραστεί ακόμα ξεχωρίζουν αυτές των Μανιάνι, Δεβετζή, Κεντέρη και φυσικά το 8.66 του Τσάτουμα που επιδιώκει να ξεπεράσει ο Τεντόγλου.
Τα ρεκόρ που έχουν σημειωθεί την τελευταία δεκαετία:
Εμμανουήλ Καραλής, άλμα επί κοντώ, 5.92μ., 2024
Ο Εμμανούηλ Καραλής πρόσθεσε ακόμη μια σπουδαία σελίδα στην ιστορία του ελληνικού στίβου καθώς κατέρριψε το πανελλήνιο ρεκόρ στο άλμα επί κοντώ με επίδοση 5.92μ. στο μίτινγκ του Μπίντγκοζ. Προκάτοχος του ρεκόρ ήταν ο Κωνσταντίνος Φιλιππίδης ο οποίος το 2011, είχε κάνει 5.91 στο Diamond League του Παρισιού.
Αντιγόνη Ντρισμπιώτη, 20 και 35 χλμ βάδην, 1:28.12 και 2.41.58, 2023 και 2022 αντίστοιχα
Η Αντιγόνη Ντρισμπιώτη πέρα από τις αξιοσημείωτες διακρίσεις που έχει, κατόρθωσε να συνδέσει το όνομά της με την κατοχή των πανελληνίων ρεκόρ στα 20 και 35 χιλιόμετρα με επιδόσεις που έγραψε το 2023 και το 2022 αντίστοιχα. Στα 20χλμ βάδην το 2023 στην Μελβούρνη έκανε πανελλήνιο ρεκόρ με επίδοση 1:28.12. Το 2022, στο Παγκόσμιο του Λονδίνου στα 35χλμ η ίδια πέτυχε το 2.41.58.
Δημήτρης Παυλίδης, δισκοβολία, 64.90, 2023
Το 2023, ο 20χρονος αθλητής Δημήτρης Παυλίδης στους αγώνες Kansas Relays σημείωσε στην δεύτερη προσπάθειά του 64.90 και έτσι έγινε κάτοχος του πανελληνίου ρεκόρ βελτιώνοντας την επίδοση του Σάββα Πανάβογλου στα 63,18 από το 2002.
Κατερίνα Στεφανίδη, άλμα επί κοντώ, 4.91, 2017
Η Κατερίνα των αιθέρων ένα χρόνο μετά το χρυσό της στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Ρίο, το 2017 έκανε και το πανελλήνιο ρεκόρ δικό της καθώς πέταξε στα 4.91 στο Παγκόσμιο του Λονδίνου.
Κωνσταντίνος Δουβαλίδης, 110μ εμπόδια 13.33, 2015
Ο Έλληνας πρωταθλητής του στίβου, αγωνίστηκε στα 110μ με εμπόδια το 2015 σε μίτινγκ στην Ουγγαρία και κατέβασε το πανελλήνιο ρεκόρ στα 13.33. Ο ίδιος ήταν προκάτοχος του ρεκόρ με 13.34.
Μαρία Μπελιμπασάκη, 400μ. 50.45, 2018
Η Ελληνίδα σπρίντερ το 2018, πραγματοποίησε πανελλήνιο ρεκόρ με 50.45 στο Ευρωπαικό πρωτάθλημα στίβου του Βερολίνου. Πρόκειται για μια επίδοση που της χάρισε την πρώτη της μεγάλη διάκριση σε διεθνή διοργάνωση. Προκάτοχος του ρεκόρ ήταν η Φανή Χαλκιά με 50.56.
Τα ακατάρριπτα ρεκόρ έως τώρα:
Παρόλο που στα παραπάνω αγωνίσματα τα ρεκόρ σημειώθηκαν σε σχετικά πρόσφατα χρονικό πλαίσιο, υπάρχουν ρεκόρ που μοιάζουν απλησίαστα στην κατάρριψή τους. Τα κυριότερα, έχουν πραγματοποιηθεί από μεγάλα ονόματα του στίβου στην Ελλάδα όπως ή Βούλα Πατουλίδου το 1992, ή ο Λούης Τσάτουμας, που "κυνηγάει" ο Τεντόγλου.
Τα ρεκόρ των Παυλακάκη, Κεντέρη
Ο Άγγελος Παυλακάκης σημείωσε το 1997 ένα από τα πιο παλιά ρεκόρ του ελληνικού στίβου με επίδοση 10.11 στα 100μ., σε προκριματικά Παγκοσμίου Πρωταθλήματος στο ΟΑΚΑ, ενώ πέντε χρόνια αργότερα το 2002, ο γιός του ανέμου Κώστας Κεντέρης πέτυχε το 19.85 στα 200μ. σε πανευρωπαϊκούς αγώνες στίβου.
Τα ρεκόρ των Πατουλίδου, Κόφφα, Θάνου, Χαλκιά
Η Βούλα Πατουλίδου έχει στην κατοχή της το παλαιότερο ρεκόρ του ελληνικού στίβου, καθώς το 1992 στους Ολυμπιακούς Αγώνες, όταν κατέκτησε και το χρυσό μετάλλιο, πέτυχε παράλληλα και πανελλήνιο ρεκόρ στα 100μ. με εμπόδια, με 12.64. Το 1999 η Κατερίνα Θάνου πέτυχε στα 100μ. επίδοση 10.83, ενώ στα 200μ. η Κατερίνα Κόφφα έκανε το 1996 22.67. Η Φανή Χαλκιά από τους Ολυμπιακούς Αγώνες της Αθήνας, πέρα από το χρυσό στον τελικό σημείωσε στα ημιτελικά 52.77 επίδοση που συνιστά ακόμα πανελλήνιο ρεκόρ στα 400 μ. εμπόδια.
Άλματα: Παπακώστας, Τσάτουμας, Τσιάμης, Μπακογιάννη, Ξάνθου, Δεβετζή
Το ρεκόρ του Λάμπρου Παπακώστα με 2.36μ. στο ύψος "κρατάει" ακόμα από το 1992. Στο άλμα εις μήκος ο Λούης Τσάτουμας εξακολουθεί να είναι ο κάτοχος του πανελληνίου ρεκόρ με 8.66, ενώ στο τριπλούν ο Δημήτρης Τσιάμης το 2006, πέταξε στα 17.55, ρεκόρ που ακόμα δεν έχει σπάσει. Από τα παλαιότερα ρεκόρ είναι αυτό της Νίκης Μπακογιάννη το 1996, στο ύψος με 2.03 και της Νίκης Ξάνθου με 7.03 στο μήκος το 1997. Η Πηγή Δεβετζή στους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2004, πέτυχε 15.32 και κατέρριψε το πανελλήνιο ρεκόρ στο τριπλούν. Παράλληλα πέτυχε την τέταρτη καλύτερη επίδοση στον κόσμο, έως και σήμερα.
Ρίψεις: Μανιάνι, Βόγγολη, Τερζόγλου, Γκατσιούδης
Εδώ και 24χρόνια η Μιρέλα Μανιάνι εξακολουθεί να αποτελεί κάτοχος του πανελληνίου ρεκόρ στον ακοντισμό με την βολή της στα 67.51 στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Σίδνει. Η Κατερίνα Βόγγολη, εν όψει της προετοιμασίας της για τους Ολυμπιακούς Αγώνες το 2004, έκανε πανελλήνιο ρεκόρ στη δισκοβολία με βολή στα 67.72. Επίσης, στην σφαιροβολία η Ειρήνη Τερζόγλου εδώ και 21 έτη κατέχει το πανελλήνιο ρεκόρ με βολή στα 19.10. Για τους άντρες ο Κώστας Γκατσιούδης, κατέχει στον ακοντισμό το ρεκόρ από το 2000, με βολή στα 91.69.
Αγωνίσματα εκτός σταδίου: Πολύζου, Παπαμιχαήλ
Η Μαρία Πολύζου από το 1998, έχει το ρεκόρ του μαραθωνίου με 2.33.40, επίδοση που είχε πετύχει στο Ευρωπαϊκό στίβου της Βουδαπέστης ενώ στα 50χλμ βάδην τα σκήπτρα του πανελληνίου ρεκόρ κρατάει ο Αλέξανδρος Παπαμιχαήλ από το 2012 με 3:49.56 από τους Ολυμπιακούς Αγώνες του Λονδίνου το 2012.
Με ανάρτησή της στο X η πρωταθλήτρια του επί κοντώ Κατερίνα Στεφανίδη αφού πρώτα ευχαρίστησε τον Κυριάκο Μητσοτάκη για τις ευχές του μετά την κατάκτηση του ασημένιου μεταλλίου στο Ευρωπαϊκό ανοιχτού στίβου της Ρώμης, του ζήτησε να εγκρίνει την αίτηση για τιμητική ιθαγένεια στον σύζυγο και προπονητή της, η οποία έχει γίνει από το 2020.
Η ανάρτηση της Κατερίνας Στεφανίδη
«Κύριε πρωθυπουργέ Κυριάκο Μητσοτάκη, αφού σας ευχαριστήσω για τις ευχές σας, θα σας παρακαλέσω να εγκρίνετε την αίτηση από το 2020 για τιμητική ιθαγένεια στον σύζυγο και προπονητή μου, ώστε να συνεχίσουμε απρόσκοπτα την προετοιμασία για τους Ολυμπιακούς Αγώνες. Νομίζω με τόσα μετάλλια το αξίζει» τονίζει η Ολυμπιονίκης.
κ Πρωθυπουργέ @kmitsotakis αφού σας ευχαριστήσω για τις ευχές σας, θα σας παρακαλέσω να εγκρίνεται την αίτηση από το 2020 για τιμητική ιθαγένεια στον σύζυγο κ προπονητή μου, ώστε να συνεχίσουμε απρόσκοπτα την προετοιμασία για τους ΟΑ. Νομίζω με τόσα μετάλλια το αξίζει.
— Katerina Stefanidi (@KatStefanidi) June 15, 2024
Αγ. Κυριακής 4 | Πύργος Ηλείας | Τηλ: 26210 30400 | Δημοσιογραφικό τμήμα: 6976 869414 | Εμπορικό Τμήμα: 6945 556212 | email: [email protected]
Μ.Η.Τ. 242102 | ΑΦΜ: 105224221 - ΔΟΥ Πύργου | Aρ.Γ.Ε.ΜΗ. 141319425000 | Ατομική Επιχείρηση | Ιδιοκτήτρια - διευθύντρια - διαχειρίστρια - δικαιούχος ονόματος τομέα: Δήμητρα Βέλμαχου | Διευθυντής σύνταξης: Γιάννης Σπυρούνης
Copyright © 2011 - 2024 Ηλεία Live!.
Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.