Κυριακή, 11 Ιουνίου 2023 19:26

Αντεντοκούνμπο, Τσιτσιπάς, Σάκκαρη, Τεντόγλου κ.α. σας καλούν στο Fly Olympia

Γράφτηκε από τον
Ad Slot

Οι κορυφαίοι των κορυφαίων του ελληνικού αθλητισμού αλλά και πρωταθλητές από το εξωτερικό, καλούν το κοινό να παραβρεθεί στο street pole vault event του Εμμανουήλ Καραλή, που θα διεξαχθεί στις 18 Ιουνίου στην Αρχαία Ολυμπία.

Οι παίκτες του ΝΒΑ, Γιάννης και Θανάσης Αντετοκούνμπο, ο κορυφαίος και η κορυφαία του τένις, Στέφανος Τσιτσιπάς και Μαρία Σάκκαρη, ο χρυσός Ολυμπιονίκης του μήκους, Μίλτος Τεντόγλου, ο κάτοχος του παγκόσμιου ρεκόρ στο επί κοντώ, Μόντο Ντουπλάντις, και πολλοί ακόμη καλούν το κοινό να παραβρεθεί στο Fly Olympia στις 18 Ιουνίου και να στηρίξουν τους αθλητές στις προσπάθειές τους.

Giannis Manolo2

Οι αθλητές με τη σειρά που φαίνονται στο βίντεο: Γιάννης Αντετοκούνμπο (πρωταθλητής ΝΒΑ), Στέφανος Τσιτσιπάς (Νο4 στον κόσμο στο τένις ανδρών), Μίλτος Τεντόγλου (χρυσός Ολυμπιονίκης του μήκους), Μαρία Σάκκαρη (Νο9 στον κόσμο στο τένις γυναικών), Μόντο Ντουπλάντις (κάτοχος του παγκόσμιου ρεκόρ στο επί κοντώ), Θανάσης Αντετοκούνμπο (ΝΒΑ), Τιάγκο Μπραζ (χρυσός και χάλκινος Ολυμπιονίκης επί κοντώ), Νικόλ Κυριακοπούλου (μεταλλιούχος διεθνών διοργανώσεων στο επί κοντώ), Πιότρ Λίσεκ ( επί κοντώ), Steve Onemanshow(performer), Σαμ Κέντριξ (παγκόσμιος πρωταθλητής στο επί κοντώ), Έρνεστ Ομπιένα (κάτοχος του ασιατικού ρεκόρ στο επί κοντώ) και Εμμανουήλ Καράλης!

Το μίτινγκ συνδιοργανώνουν ο Δήμος Αρχαίας Ολυμπίας, ο σύλλογος «Αθλητική Γυμναστική Ένωση Πύργου» και η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδος ενώ διεξάγεται υπό την αιγίδα του Ελληνικού Οργανισμού Τουρισμού (ΕΟΤ) και της ελληνικής ομοσπονδίας στίβου (ΣΕΓΑΣ).

Ο αγώνας είναι προγραμματισμένος για τις 19:00 και θα μεταδοθεί ζωντανά από την ΕΡΤ.

Τελευταία τροποποίηση στις Κυριακή, 11 Ιουνίου 2023 20:23

Σχετικά Άρθρα

  • Fly Olympia: Νικητής ο Γάλλος Τιμπό Κολέ - 2ος με βελιτωμένο φετινό προσωπικό ρεκόρ ο Καραλής (photos & videos)
    Fly Olympia: Νικητής ο Γάλλος Τιμπό Κολέ - 2ος με βελιτωμένο φετινό προσωπικό ρεκόρ ο Καραλής (photos & videos)

    Ο Εμμανουήλ Καραλής σημείωσε την κορυφαία επίδοσή του για φέτος στον αγώνα που διοργανώνει, το Fly Olympia.

    Σε εξαιρετική κατάσταση βρίσκεται ο Εμμανουήλ Καραλής, μια βδομάδα πριν το Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα ομάδων.

    Ο πρωταθλητής του επί κοντώ βελτίωσε το φετινό του ρεκόρ με 5.76μ. στο Fly Olympia, τον αγώνα που διοργανώνει ο ίδιος στην Αρχαία Ολυμπία.

    Κατετάγη δεύτερος πίσω από τον Τιμπό Κολέ, ο οποίος πήρε την πρώτη θέση με 5.81μ. ενώ την τρίτη θέση κατέλαβε ο Τέιλορ Φριτς με 5.71μ.

    Ο Γιάννης Ρίζος πέτυχε φετινό ρεκόρ με άλμα στα 5,46μ. και κατετάγη 8ος.

    Ο Καραλής πέρασε με την πρώτη τα 5.46μ., με τη δεύτερη τα 5.61μ. και τα 5.76 (άφησε τα 5.71μ.), ενώ δοκίμασε στα 5.86μ., χωρίς επιτυχία, δείχνοντας όμως καλά στοιχεία.

    Πηγή: sport-fm.gr

    [widgetkit id="6" name="######### Gallery για Άρθρα #########"]

  • Fly Olympia: Όλα έτοιμα στην Αρχ. Ολυμπία για το εντυπωσιακό event στο επί κοντώ
    Fly Olympia: Όλα έτοιμα στην Αρχ. Ολυμπία για το εντυπωσιακό event στο επί κοντώ

    Συνέντευξη Τύπου παραχώρησαν χθες, Σάββατο 17/6, στο Δημαρχείο της Αρχαίας Ολυμπίας οι διοργανωτές και οι πρωταγωνιστές του δεύτερου διεθνούς μίτινγκ επί κοντώ σε δημόσιο δρόμο, Fly Olympia το οποίο είναι προγραμματισμένο για σήμερα Κυριακή 18/6.

    Ο Αντιδήμαρχος Αρχαίας Ολυμπίας, Φώτης Κωσταριάς, πήρε τον λόγο πρώτος και απήυθυνε χαιρετισμό στους αθλητές: «Εκ μέρους του Δήμου της Αρχαίας Ολυμπίας και του Δημάρχου, ο οποίος δεν μπορούσε να παραβρεθεί, σας καλωσορίζουμε για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά στην Αρχαία Ολυμπία, στην κοιτίδα του αθλητισμού. Είμαστε πάρα πάρα πολύ χαρούμενοι που έχουμε τους λεβέντες μας, έτσι τα λέμε εμείς εδώ! Να ανοίξουν τα φτερά τους και να πετάξουν όσο πιο ψηλά και ευχόμαστε και του χρόνου αλλά και τα επόμενα χρόνια να είναι εδώ, το μίτινγκ να γίνει θεσμός και να είναι και ακόμη πιο πολλοί οι αθλητές, εύχομαι να είστε υγιείς. Θα είμαστε πάντα στο πλευρό του Fly Olympia ως δημοτική αρχή!».

    Έπειτα, ο Αντιπεριφερειάρχης Αθλητισμού, Εθελοντισμού και Ολυμπισμού Δημήτρης Νικολακόπουλος, δήλωσε: «Το δεύτερο Fly Olympia είναι πλέον γεγονός. Είμαστε ιδιαίτερα χαρούμενοι που στη γη που γέννησε τους Ολυμπιακούς Αγώνες να μπορούμε να φιλοξενούμε τόσο μεγάλες διοργανώσεις. Η περιφέρεια Δυτικής Ελλάδος αποδεικνύει εμπράκτως πως θεωρεί την Αρχαία Ολυμπία άξια ανάπτυξης και στον αθλητισμό και στον πολιτισμό όπως αξίζει στην ιστορία αυτού του τόπου. Θεωρούμε πως το Fly Olympia, που ήδη έχει αναβαθμιστεί στη δεύτερη κατηγορία και φαίνεται πως γίνεται μία προσπάθεια αναβάθμισης αυτού του θεσμού, θα είναι ακόμη μεγαλύτερο και θα φιλοξενούμε όπως και τώρα τους μεγαλύτερους παγκόσμιους άλτες του επί κοντώ και αυτό είναι μεγάλη τιμή για τον τόπο και την Περιφέρειά μας. Η Περιφέρεια είναι και φέτος αρωγός της διοργάνωσης και στο να μπορέσει η περιοχή μας να αναβαθμίσει το αθλητικό και πολιτιστικό της υπόβαθρο».

    Στη συνέχεια, η Αθανασία Καμπύλη, Πρόεδρο του συλλόγου ΑΓΕΠ ο οποίος και συνδιοργανώνει τον αγώνα, καλωσόρισε τους αθλητές και τους μοίρασε από ένα αναμνηστικό δώρο: «Θα ήθελα να καλωσορίσω τους πάντες και ειδικά τους αθλητές. Θα ήθελα να ευχηθώ καλή τύχη και ελπίζω πως η διάμονή σας στα Ολύμπια θα σας μείνει αξέχαστη και θα είναι γεμάτη επιτυχία».

    Ο Εμμανουήλ Καραλής, που έχει βάλει την υπογραφή του στο συγκεκριμένο street event, ξεκίνησε λέγοντας πως «Έχει γίνει θεσμός το Fly Olympia, είναι η δεύτερη χρονιά που διεξάγεται τώρα. Έχουν έρθει και φέτος εξαιρετικοί αθλητές, παγκοσμίου επιπέδου και από τους δέκα οι οχτώ έχουν ρεκόρ άνω των 5.80μ. που είναι μία πολύ μεγάλη επίδοση, που δίνει και μετάλλιο συχνά οπότε αντιλαμβάνεστε για τι αγώνα μιλάμε. Η σεζόν μου έχει πάει καλά αλλά έχουμε ακόμη αρκετό δρόμο μπροστά μας. Πιστεύω πως με την ενέργεια του κόσμου που θα βρίσκεται εδώ, πιστεύω πως θα πάνε όλα πάρα πολύ καλά. Ελπίζω και εγώ να πηδήξω ψηλά αλλά και όλοι οι συναθλητές μου. Θα είναι ένας πάρα πολύ καλός αγώνας και καλώ όλο τον κόσμο να έρθει και αν δεν καταφέρει να έρθει, να δει όλες τις προσπάθειες όλων των αθλητών στο ERTFLIX στις 19:00».

    Ο Γάλλος πρωταθλητής, Τιμπό Κολέ, που φέτος έρχεται για δεύτερη χρονιά στη διοργάνωση δήλωσε: «Είναι η δεύτερη φορά που έρχομαι εδώ, χαίρομαι που επέστρεψα. Ναι, έχω το ρεκόρ του αγώνα (5.70μ.) αλλά ελπίζω να το “πιέσουμε” λίγο αύριο και να το βελτιώσουμε. Είμαι ενθουσιασμένος για τον αγώνα».

    Τέλος, ο Βέλγος κάτοχος του εθνικού ρεκόρ, Μπεν Μπρόεντερς, επεσήμανε πως θα προσφέρουν ωραίο θέαμα: «Νιώθω πολύ καλά και είμαι ενθουσιασμένος που είμαι εδώ, φαίνεται πως θα είναι ένας πολύ ωραίος αγώνας. Θα δούμε πως θα είναι ο αγώνας, όμως θα προσπαθήσω να δώσω στον κόσμο ένα ωραίο σόου στον αγώνα. Είναι η πρώτη φορά μετά το 2019 που αγωνίζομαι στην Ελλάδα, πρώτη φορά στα Ολύμπια. Θα προσπαθήσω να βελτιώσω το ρεκόρ αγώνα και νομίζω πως μαζί με τους υπόλοιπους, που θα έχουμε όλοι τον ίδιο στόχο, θα προσφέρουμε όμορφο θέαμα».

    Το μίτινγκ συνδιοργανώνουν ο Δήμος Αρχαίας Ολυμπίας, ο σύλλογος «Αθλητική Γυμναστική Ένωση Πύργου» και η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδος ενώ διεξάγεται υπό την αιγίδα του Ελληνικού Οργανισμού Τουρισμού (ΕΟΤ) και της ελληνικής ομοσπονδίας στίβου (ΣΕΓΑΣ).

    Οι μεγάλοι χορηγοί και θερμοί υποστηρικτές του event είναι οι εξής: CHRONOLINK, READY, NEPTUNE LINES, ALASSIA NEW SHIPS MANAGEMENT INC, HILL INTERNATIONAL, NORTON ROSE FULBRIGHT, TECHNOMAR SHIPPING ING, PUMA, SYNTHETICA, GRAND HAYATT, ENERGY, ΧΑΛΥΒΟΥΡΓΙΑ ΕΛΛΑΔΟΣ, NGM ENERGY S.A., BIOIATRIKH, AEGEAN, OUT OF THE BLU RESORT, NIKO RESORT, FREEMOTION.

    Ο αγώνας είναι προγραμματισμένος για τις 19:00 και θα μεταδοθεί ζωντανά από το ERTFLIX / ERT SPORTS 1 ενώ όλα τα αποτελέσματα θα είναι LIVE στο Roster App.

    Find us on social media:

    Instagram: fly_olympia

    Twitter: FlyOlympia

    Facebook: Fly Olympia

    Fly sun 2

    Fly sun 3

    Fly sun 4

    Fly sun 5

    Fly sun 6

    Fly sun 7

  • Νικολακόπουλος: Την Κυριακή 18/06 ακόμα μια σπουδαία αθλητική διοργάνωση στην Αρχ. Ολυμπία - Το 2ο Fly Olympia είναι πλέον γεγονός
    Νικολακόπουλος: Την Κυριακή 18/06 ακόμα μια σπουδαία αθλητική διοργάνωση στην Αρχ. Ολυμπία - Το 2ο Fly Olympia είναι πλέον γεγονός

    Την Κυριακή 18 Ιουνίου η Αρχαία Ολυμπία , ο ιερός τόπος που γέννησε τα ολυμπιακά ιδεώδη και τους Ολυμπιακούς αγώνες φορά για άλλη μια φορά τα γιορτινά του και ετοιμάζεται να φιλοξενήσει το μεγαλύτερο αθλητικό γεγονός της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδος .

    Πιο συγκεκριμένα, το μεγάλο αυτό τουρνουά άλματος επί κοντώ το οποίο θα συγκεντρώσει την αφρόκρεμα των αλτών από όλο τον κόσμο και το οποίο αναβαθμίστηκε στην silver κατηγορία μετά την περσινή άκρως επιτυχημένη διοργάνωση θα λάβει χώρα για δεύτερη συνεχή χρονιά στο χώρο έξω από το δημαρχείο Αρχαίας Ολυμπίας όπου εκεί θα στηθεί το εντυπωσιακό σκηνικό,το διάδρομο, τον πήχη, τα στρώματα και θα αρχίσει στις 7μ.μ.

    Όπως συνέβη πέρσι έτσι και φέτος ο χώρος πέριξ του Δημαρχείου αναμένεται να κατακλυστεί από χιλιάδες θεατές που θα χειροκροτήσουν τις προσπάθειες των 12 σπουδαίων αθλητών με εξέχουσα αυτών , τον Εμμανουήλ Καραλή δευτεραθλητή στο Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα Κλειστού Στίβου 2023. Η διοργάνωση θα μεταδοθεί απ΄ ευθείας από την ΕΡΤ.

    Η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδος για άλλη μια φορά αποδεικνύει πως ο αθλητισμός και ο αθλητικός τουρισμός είναι στις μεγάλες και άμεσες προτεραιότητες της.

    Εν όψη , του μεγάλου αυτού αθλητικού event o Αντιπεριφερειάρχης δήλωσε:

    “Η Αρχαία Ολυμπία υποδέχεται και φέτος με μεγάλη θέρμη το 2οFly Olympia και του κορυφαίους άλτες επί κοντώ από όλο τον κόσμο . Μια συνδιοργάνωση της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας , του Δήμου Αρχαίας Ολυμπίας και του Συλλόγου ΑΓΕ Πύργου . Αποδεικνύουμε εμπράκτως με κάθε ευκαιρία πως για εμάς η Αρχαία Ολυμπία αποτελεί τον βασικό άξονα ανάπτυξης της

    περιφέρειας μας και το κάνουμε προσελκύοντας τεράστιου βεληνεκούς αθλητικές διοργανώσεις. Μία από αυτές είναι και το Fly Olympia , ίσως η μεγαλύτερη όλων .

    Χαιρόμαστε που το πρόσωπο εξωστρέφειας για το οποίο όλοι προσπαθούμε στην Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδος έχει αρχίσει να αναγνωρίζεται από τους πολίτες του τόπου μας. Αναμένουμε λοιπόν να ζήσουμε ακόμα μια φορά σπουδαίες αθλητικές στιγμές και εικόνες την Κυριακή 18 Ιουνίου στην Αρχαία Ολυμπία.

    Σας περιμένουμε όλους εκεί!!!

    nikolakop dim fly olumpia 2

    (Δελτίο Τύπου)

  • Fly Olympia: Παγκόσμιοι πρωταθλητές στο μίτινγκ του Μανόλο στην Αρχ. Ολυμπία
    Fly Olympia: Παγκόσμιοι πρωταθλητές στο μίτινγκ του Μανόλο στην Αρχ. Ολυμπία

    Στις 18 Ιουνίου θα συγκεντρωθούν κορυφαίοι άλτες του επί κοντώ στην Αρχαία Ολυμπία και το διεθνές μίτινγκ Fly Olympia.

    Το street pole vault event που διοργανώνεται από τον Έλληνα πρωταθλητή του επί κοντώ, Εμμανουήλ Καραλή, θα φιλοπξενήσει και φέτος κορυφαίους άλτες που θα επιδιώξουν τις μεγάλες "πτήσεις".

    Ο Πολωνός Παγκόσμιος πρωταθλητής αλλά και πρωταθλητής Ευρώπης, με τρεις

    συμμετοχές σε Ολυμπιακούς Αγώνες, Παβέλ Βοϊτσεχόφσκι θα παραβρεθεί για δεύτερη συνεχόμενη φορά στο μίτινγκ. Ο αθλητής που έχει ρεκόρ 5.93μ θα προσφέρει πλούσιο ανταγωνισμό.

    manolo athlites fly 2

    Παράλληλα, ο Παγκόσμιος πρωταθλητής Κ20, Άνθονι Αμμιράτι, θα παραβρεθεί στη διοργάνωση για πρώτη φορά. Ο νεαρός πρωταθλητής, που έχει ρεκόρ 5.81μ., είχε κερδίσει πέρυσι στο Παγκόσμιο πρωτάθλημα που είχε διεξαχθεί στο Κάλι. Όμως, ο Αμμιράτι δεν θα είναι ο μοναδικός Γάλλος που θα μας τιμήσει με την παρουσία του.

    manolo athlites fly 5

    Ο πρωταθλητής Ευρώπης Κ23, Έθαν Κορμόν, θα αγωνιστεί επίσης στο Fly Olympia. O νεαρός Γάλλος, που το 2021 είχε επικρατήσει στο Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα Κ23 στο Ταλίν, έχει ρεκόρ 5.82μ.

    manolo athlites fly 6

    Παράλληλα, τα αδέλφια Κολέ θα έρθουν ξανά στο μίτινγκ. Ο Τιμπό (5.82μ.) και Ματιέ (5.74μ.) Κολέ, που είχαν αγωνιστεί και πέρυσι στο Fly Olympia, θα συμμετάσχουν στον αγώνα για δεύτερη συνεχή χρονιά. Μάλιστα, πέρυσι, ο Τιμπό Κολέ είχε κατακτήσει τη δεύτερη θέση στον αγώνα.

    manolo athlites fly 3

    manolo athlites fly 4

    Από ελληνικής πλευράς, τον Εμμανουήλ Καραλή θα συμπληρώσει ο Γιάννης Ρίζος. Ο Έλληνας άλτης του επί κοντώ, που έχει ατομικό ρεκόρ 5.60μ., θα συμμετέχει για δεύτερη χρονιά στη διοργάνωση και θα επιδιώξει τα μεγάλα άλματα.

    manolo athlites fly 7

    Το μίτινγκ συνδιοργανώνουν ο Δήμος Αρχαίας Ολυμπίας, ο σύλλογος «Αθλητική Γυμναστική Ένωση Πύργου» και η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδος ενώ διεξάγεται υπό την αιγίδα του Ελληνικού Οργανισμού Τουρισμού (ΕΟΤ) και της ελληνικής ομοσπονδίας στίβου (ΣΕΓΑΣ).

    Ο αγώνας είναι προγραμματισμένος για τις 19:00 και θα μεταδοθεί ζωντανά από την ΕΡΤ.

    Find us on social media:

    Instagram: fly_olympia

    Twitter: FlyOlympia

    Facebook: Fly Olympia

    (Δελτίο Τύπου)

  • Fly Olympia: Μπρόεντερς, Στέκι και Γούτεν έρχονται στο μίτινγκ του «Μανόλο» στην Αρχαία Ολυμπία
    Fly Olympia: Μπρόεντερς, Στέκι και Γούτεν έρχονται στο μίτινγκ του «Μανόλο» στην Αρχαία Ολυμπία

    Στις 18 Ιουνίου η Αρχαία Ολυμπία θα γεμίσει για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά με πρωταθλητές του επί κοντώ από την Ελλάδα και το εξωτερικό.

    Η παρουσία του κατόχου του πανελληνίου ρεκόρ στο επί κοντώ κλειστού, Εμμανουήλ Καραλή, που είναι και ο διοργανωτής του μίτινγκ είναι δεδομένη. Αυτός ο αγώνας, μάλιστα, θα είναι ο πρώτος του στην Ελλάδα.

    Μαζί του, κορυφαίοι άλτες από Ελλάδα και εξωτερικό θα διεκδικήσουν τη νίκη αλλά και το ρεκόρ αγώνα που είναι 5.70μ.

    O Βέλγος πρωταθλητής, κάτοχος του εθνικού ρεκόρ επί κοντώ σε ανοιχτό και κλειστό στίβο, Μπεν Μπρόεντερς θα αγωνιστεί στο 2ο Fly Olympia. Ο 27χρονος πρωταθλητής δίνει το παρών σε όλες τις μεγάλες διοργανώσεις, συμπεριλαμβανομένων Παγκόσμιων και Ευρωπαϊκών πρωταθλημάτων ενώ συμμετείχε και στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο το 2021. Ο Μπρόεντερς έχει ατομικό ρεκόρ 5.85μ..

    Fly Olympia 23 athlites 1

    Ο Ιταλός άλτης του επί κοντώ, Κλαούντιο Στέκι, θα δώσει επίσης το παρών στη φετινή διοργάνωση. Ο πρωταθλητής από τη γειτονική χώρα, που έχει ατομικό ρεκόρ 5.82μ., φορά πολύ συχνά το εθνόσημο για να εκπροσωπήσει τη χώρα του σε όλες τις μεγάλες, διεθνείς διοργανώσεις.

    Fly Olympia 23 athlites 2

    O Αμερικανός άλτης του επί κοντώ, Τζέικομπ Γούτεν, έρχεται από την άλλη πλευρά του πλανήτη στο Fly Olympia. Ο 26χρονος αθλητής θα κάνει το υπερατλαντικό ταξίδι για να βρεθεί στο 2ο street pole vault event στην Αρχαία Ολυμπία, με τον ίδιο να έχει ατομικό ρεκόρ στα 5.90μ..

    Fly Olympia 23 athlites 3

    Σύντομα θα γίνουν γνωστά τα ονόματα και των υπόλοιπων αθλητών που θα συμμετάσχουν στο μίτινγκ.

    (Δελτίο Τύπου)

  • Το Fly Olympia έγινε Silver (Continental tour) - Αναβαθμίστηκε στην υψηλότερη δυνατή κατηγορία!
    Το Fly Olympia έγινε Silver (Continental tour) - Αναβαθμίστηκε στην υψηλότερη δυνατή κατηγορία!
    Το διεθνές μίτινγκ επί κοντώ σε δημόσιο δρόμο (street pole vault event) Fly Olympia, το οποίο διεξήχθη πρώτη φορά το 2021, αναβαθμίστηκε και έγινε μέρος του Continental Τour!
    Πιο συγκεκριμένα, το μίτινγκ πέρυσι ήταν στην κατηγορία Challenger του Continental Tour και μετά τις εξαιρετικές επιδόσεις που σημειώθηκαν αναβαθμίστηκε και ανέβηκε στην κατηγορία Silver! Το μίτινγκ, επειδή έχει μόνο ένα αγώνισμα, δε θα μπορούσε να βρίσκεται στην κατηγορία Gold (δεν επιτρέπεται) και έτσι αυτή τη στιγμή βρίσκεται στην υψηλότερη δυνατή κατηγορία στο είδος του.
    Το Fly Olympia θα διεξαχθεί το 2023 στις 18 Ιουνίου, στην Αρχαία Ολυμπία με ακόμη περισσότερους δημοφιλείς αθλητές και διοργανωτή του τον κορυφαίο Έλληνα επικοντιστή, Εμμανουήλ Καραλή.
  • Εντυπωσίασε το 1ο Fly Olympia - Ο Αυστραλός Μάρσαλ επικράτησε στην αναμέτρηση στο επί κοντώ (photos & video)
    Εντυπωσίασε το 1ο Fly Olympia - Ο Αυστραλός Μάρσαλ επικράτησε στην αναμέτρηση στο επί κοντώ (photos & video)

    Με επιτυχία ολοκληρώθηκε το πρώτο street pole vault event, Fly Olympia, το οποίο διεξήχθη στην Αρχαία Ολυμπία.

    Με πλήθος κόσμου και τους πρωταθλητές να ετοιμάζονται για μεγάλης πτήσεις, ξεκίνησε το πρώτο μίτινγκ του Εμμανουήλ Καραλή. Στη σύγχρονη αρένα που είχε στηθεί έξω από το Δημαρχείο της Αρχαίας Ολυμπίας, ξεκίνησε ο αγώνας στις 19:00 με τον πήχη να βρίσκεται στο 5.25μ. Οι Ματιέ Κολέ από τη Γαλλία και ο Γιάννης Ρίζος στάθηκαν άτυχοι και έκαναν τρεις άκυρες προσπάθειες στο συγκεκριμένο ύψος, για να ολοκληρώσουν νωρίς την εμφάνισή τους.

    Το 5.25μ υπερέβησαν οι Νέιρ Ρίτσαρντ (με την πρώτη του προσπάθεια), Πέτρος Χατζίου, Χάρι Κοπέλ, Παβέλ Βοϊτσεχόφσκι και Ρομπερτ Ρενέρ με τη δεύτερη και ο Άντριου Ίργουιν με την τρίτη. Έπειτα, ο πήχης ανέβηκε στα 5.45μ, ύψος το οποίο δεν κατάφερε να υπερβεί ο Αμερικανός Νέιτ Ρίτσαρντ αλλά και ο Έλληνας Πέτρος Χατζίου. Στο 5.45μ ξεκίνησαν τον αγώνα τους οι Κέρτις Μάρσαλ, Εμαννουήλ Καραλής και Τιμπό Κολέ και όλοι τους υπερέβησαν το ύψος χωρίς δυσκολία.

    Το 5.60μ κατάφεραν να το υπερβούν επτά (!) αθλητές. Ο Πολωνός Παβέλ Βοϊτσεχόφσκι, που έφτασε την Κυριακή το μεσημέρι στα Ολύμπια μετά από αρκετή ταλαιπωρία, κατάφερε να το υπερβεί με την τρίτη του προσπάθεια και να κάνει νέο φετινό ρεκόρ (είχε 5.50μ). Το ίδιο ισχύει και για τον Σλοβένο Ρόμπερτ Ρενέρ που έκανε επίσης νέο φετινό ρεκόρ (είχε 5.45μ) ενώ και ο Άντριου Ίργουιν το πέρασε βελτιώνοντας επίσης το φετινό του ρεκόρ (είχε 5.45μ). Χάρι Κοπέλ (Βρετανία), Εμμανουήλ Καραλής, Τιμπό Κολέ (Γαλλία) και Κέρτις Μάρσαλ (Αυστραλία) το πέρασαν επίσης χωρίς πρόβλημα. Έπειτα, άφησαν το 5.65μ και ο πήχης ανέβηκε στο 5.70μ, πλην του Βοϊτσεχόφσκι που ήθελε να κρατήσει δυνάμεις για το 5.75μ.

    Εκεί, δυστυχώς, οι Ρενέρ, Κοπέλ και Ίργουιν είχαν από τρεις άκυρες προσπάθειες. Ο Καραλής έκανε μία άκυρη και το άφησε για να προχωρήσει στο 5.75μ με δύο προσπάθειες. Κολέ και Μάρσαλ το πέρασαν με την πρώτη, με τον δεύτερο να ισοφαρίζει το φετινό του ρεκόρ.

    Στο 5.75μ, ο Πολωνός πρωταθλητής Παβέλ Βοϊτσεχόφσκι είχε τρεις άκυρες προσπάθειες και ολοκλήρωσε τον αγώνα του. Με δύο άκυρες προσπάθειες, αλλά πολύ καλά άλματα, ολοκλήρωσε τον αγώνα του και ο Μανόλο ο οποίος κατέλαβε την τρίτη θέση! Οι Κολέ και Μάρσαλ άφησαν το 5.75μ και πήγαν στο 5.80μ. Αμφότεροι έκαναν άκυρες προσπάθειες και έμειναν στο 5.70μ, για να πάρει τη νίκη ο Αυστραλός Κέρτις Μάρσαλ και να αφήσει δεύτερο τον νεαρό Γάλλο Τιμπό Κολέ.

    Ο αγώνας ολοκληρώθηκε με τις απονομές των αθλητών, μετά τη συνοδεία πυροτεχνημάτων και πολλών όμορφων χαμόγελων.

    Το Fly Olympia ανανεώνει το ραντεβού του για του χρόνου, στο ίδιο μέρος, με την αισιοδοξία πως θα γίνει θεσμός.

    Η κατάταξη των αθλητών:
    1. Κέρτις Μάρσαλ (Αυστραλία) 5.70μ
    2. Τιμπό Κολέ (Γαλλία) 5.70μ
    3. Εμμανουήλ Καραλής (Ελλάδα) 5.60μ
    4. Χάρι Κοπέλ (Βρετανία) 5.60μ
    5. Άντριου Ίργουιν (ΗΠΑ) 5.60μ.
    6. Ρόμπερτ Ρενέρ (Σλοβενία) 5.60μ
    7. Παβέλ Βοϊτσεχόφσκι (Πολωνία) 5.60μ
    8. Νέιτ Ρίτσαρντ (ΗΠΑ) 5.25μ
    9. Πέτρος Χατζίου (Ελλάδα) 5.25μ
    -Ματιέ Κολέ (Γαλλία) δεν κατέγραψε επίδοση
    -Γιάννης Ρίζος (Γαλλία) δεν κατέγραψε επίδοση

    Αποτελέσματα:

    Μάρσαλ (Αυστραλία) 5,70 μ.

    Κολέ Τιμπ. (Γαλλία) 5,70 μ.

    Καραλής (Ελλάδα) 5,60 μ.

    Κοπελί (Μ. Βρετανία) 5,60 μ.

    Ίρβιν (ΗΠΑ) 5,60 μ.

    Ρενέρ (Σλοβενία) 5,60 μ.

    Βογιεκόβσκι (Πολωνία) 5,60 μ.

    Ρίτσαρντς (ΗΠΑ) 5,25 μ.

    Χατζίου (Ελλάδα) 5,25 μ.

    Ρίζος (Ελλάδα) ακ.

    Πηγή: sport24.gr

    Δείτε video:

    Δείτε φωτογραφίες:

    [widgetkit id="6" name="######### Gallery για Άρθρα #########"]

  • Fly Olympia: Οι κορυφαίοι είναι εδώ...
    Fly Olympia: Οι κορυφαίοι είναι εδώ...

    Συνέντευξη Τύπου εν όψει του διεθνούς μίτινγκ άλματος επί κοντώ, Fly Olympia, πραγματοποιήθηκε στο Δημαρχείο της Αρχαίας Ολυμπίας παρουσία του 4ου Ολυμπιονίηκη του Τόκιο 2020 και οικοδεσπότη, Εμμανουήλ Καραλή, του Αυστραλού πρωταθλητή με δύο συμμετοχές σε Ολυμπιακούς Αγώνες Κέρτις Μάρσαλ του νεαρού Γάλλου πρωταθλητή Τιμπό Κολέ, του Δημάρχου Αρχαίας Ολυμπίας Γιώργου Γεωργιόπουλου, του Αντιπεριφερειάρχη Αθλητισμού, Ολυμπισμού και Εθελοντισμού Δημήτρη Νικολακόπουλου, του Αντιδημάρχου αθλητισμού Αρχαίας Ολυμπίας Δημήτρη Κωσταριά και της Προέδρου του συλλόγου ΑΓΕΠ, Αθανασία Καμπύλα.

    Τον λόγο πήρε πρώτος ο Εμμανουήλ Καραλής ο οποίος έκανε εμφανή τον ενθουσιασμό του για το πρώτο Fly Olympia: «Είμαστε όλοι πάρα πολύ χαρούμενοι που βρισκόμαστε εδώ και διοργανώνουμε για πρώτη φορά αυτό το μίτινγκ. Αρκετοί καλοί αθλητές βρίσκονται εδώ και ο αγώνας θα είναι πολύ ωραίος. Δεν υπάρχει άγχος, θέλουμε μόνο να περάσουμε καλά, να κάνουμε ένα μεγάλο πάρτι και αυτός ο αγώνας να γίνει θεσμός. Ανυπομονούμε όλοι, λοιπόν, να παρτάρουμε στο Fly Olympia».
    Κέρτις Μάρσαλ (Αυστραλία): Ενθουσιάστηκα πραγματικά όταν έμαθα πως θα γίνει αυτό το μίτινγκ φέτος, στη γενέτειρα των Ολυμπιακών Αγώνων, και πως θα οργανωθεί από αυτόν εδώ τον τύπου (Μανόλο). Νιώθω υπέροχα που είχα την ευκαιρία να βρίσκομαι εδώ και να μπορέσω να περιηγηθώ στα πανέμορφα αρχαιολογικά μέρη της περιοχής. Νόμιζα πως ο αγώνας θα γίνει μέσα στην ακαδημία, στο παλιό στάδιο, όμως εν τέλει εδώ που έχει στηθεί η αρένα είναι ακόμη καλύτερη. Είναι πραγματικά εξαιρετική και φαίνεται πως η ατμόσφαιρα θα είναι φοβερή. Θα είναι ένας αγώνας απέναντι σε πολύ καλούς αθλητές και ελπίζω να καταφέρω να πηδήξω καλά και να κάνω ένα δυνατό ξεκίνημα στη σεζόν.
    Τιμπό Κολέ (Γαλλία): «Είμαι πολύ χαρούμενος που βρίσκομαι εδώ, το μέρος είναι «τρελό» και είμαι πολύ ενθουσιασμένος που θα αγωνιστώ αύριο εδώ. Πραγματικά ανυπομονώ».
    Δήμαρχος Αρχαίας Ολυμπίας (Γεώργιος Γεωργιόπουλος): «Είναι μεγάλη χαρά της δημοτική αρχής αλλά και των κατοίκων της περιοχής και ιδιαίτερη τιμή για τον τόπο μας.Για πρώτη φορά, μετά το 2004 και τους Ολυμπιακούς Αγώνες, διοργανώνεται στην Ολυμπία ένα αθλητικό γεγονός τέτοιου επιπέδου. Θα είναι, νομίζω, μία ιδιαίτερη μέρα και για τους αθλητές καθώς θα έχουν την ευκαιρία να κάνουν έναν αγώνα στη γενέτειρα των Ολυμπιακών Αγώνων. Δε θα μπορούσε να συμβεί αυτό αν δεν είχαμε τη μεγάλη τύχη να έχουμε έναν πρωταθλητή, Ολυμπιονίκη στην περιοχή μας, τον Εμμανουήλ Καραλή, και τους δικούς του ανθρώπους οι οποίοι βοήθησαν πάρα πολύ σε αυτή την προσπάθεια. Εμείς αυτό που θέλουμε να κάνουμε είναι να καθιερώσουμε αυτό τον αγώνα αλλά και να μπορέσουμε τα επόμενα χρόνια να διοργανώνουμε και άλλα ανάλογα events, υψηλού επιπέδου στην Ολυμπία γιατί Ολυμπία και αθλητισμός έχουν γεννηθεί και πορεύονται μαζί.
    Δημήτρης Νικολακόπουλος (Αντιπεριφερειάρχης Αθλητισμού, Ολυμπισμού και Εθελοντισμού): Είναι ιδιαίτερη χαρά που υποδεχόμαστε εδώ στην Ολυμπιακή
    γη ένα τόσο μεγάλο, ξεχωριστό αθλητικό event. Θέλω να ευχαριστήσω από την καρδιά μου τον Εμμανουήλ Καραλή, και όλους τους φίλους και συναθλητές του οι οποίοι βρισκόμενοι εδώ τιμούν αυτόν τον τόπο που γέννησε τα Ολυμπιακά ιδεώδη, με παγκόσμια ακτινοβολία. Δε θα μπορούσε η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδος να μη συμμετέχει σε κάτι τέτοιο, ενεργά, και σε συνεργασία με τη Δημοτική αρχή και με τον Δήμαρχο νομίζω πως βρισκόμαστε στη σωστή κατεύθυνση για να προσελκύσουμε ακόμη μεγαλύτερες διοργανώσεις. Ευχόμαστε καλή επιτυχία σε όλους και σας περιμένουμε ξανά όλους σε αυτόν τον φιλόξενο τόπο.
    Αθανασία Καμπύλα (Πρόεδρος ΑΓΕΠ): Θέλω να καλωσορίσω τον καθένα που βρίσκεται εδώ στα Ολύμπια και να τους ευχαριστήσω που είναι εδώ, ειδικά τον Εμμανουήλ Καραλή που διοργανώνει αυτόν τον αγώνα στην Αρχαία Ολυμπία. Εύχομαι κάθε επιτυχία, να πετύχετε όλοι.
    Δημήτρης Κωσταριάς (Αντιδήμαρχος Πολιτισμού, Αθλητισμού και Τουρισμού): Σας καλωσορίζουμε όλους στον ιερό τόπο της Αρχαίας Ολυμπίας, στον τόπο που γέννησε τον αθλητισμό και τους Ολυμπιακούς Αγώνες. Αύριο θα απολαύσουμε ένα σπουδαίο αθλητικό γεγονός που, μετά τη σφαιροβολία των Ολυμπιακών του 2004, θα είναι το μεγαλύτερο αθλητικό γεγονός της Ηλείας. Ευελπιστούμε, και θα προσπαθήσουμε όλοι μαζί, να το κάνουμε θεσμό. Θέλω να ευχαριστήσω από τα βάθη της καρδιάς μου τον Εμμανουήλ, έναν δικό μας, Ηλείο αθλητή, ένα χρυσό παιδί κυριολεκτικά και μεταφορικά. Θεωρώ πως το μέλλον του ανήκει και χαίρομαι πολύ που αύριο θα αγωνιστεί εδώ και όλοι οι πολίτες της Ηλείας θα έχουν την ευκαιρία να απολαύσουν και τον Εμμανουήλ αλλά και όλους αυτούς τους σπουδαίους αθλητές, παγκόσμιους, που έχουν βρεθεί σε πολύ σπουδαία πρωταθλήματα. Θέλω να ευχαριστήσω το σωματείο ΑΓΕΠ που αγκάλιασε αυτή τη σπουδαία εκδήλωση και τον Δήμο προσωπικά, το Υπουργείο και την Περιφέρεια που βοήθησαν να γίνει αυτή η σπουδαία εκδήλωση.
    Ο αγώνας ξεκινά στις 19:00 και θα μεταδοθεί ζωντάνα στο ERT Sports (https://www.ertflix.gr/en/epg/audition/prg.199387-fly-olympia-street-pole-vault)
Sites του Ομίλου

Αγ. Κυριακής 4 | Πύργος Ηλείας | Τηλ: 26210 30400 | Δημοσιογραφικό τμήμα: 6976 869414 | Εμπορικό Τμήμα: 6945 556212 | email: [email protected]

Μ.Η.Τ. 242102 | ΑΦΜ: 105224221 - ΔΟΥ Πύργου | Aρ.Γ.Ε.ΜΗ. 141319425000 | Ατομική Επιχείρηση | Ιδιοκτήτρια - διευθύντρια - διαχειρίστρια - δικαιούχος ονόματος τομέα: Δήμητρα Βέλμαχου | Διευθυντής σύνταξης: Γιάννης Σπυρούνης

Up & High Media & Productions

ilia live smallCopyright © 2011 - 2024 Ηλεία Live!.
Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.

Μέλος του 
Μητρώο ΜΗ

Βλαχαντώνη Ολυμπία - Μεσιτικό Γραφείο