Πέμπτη, 11 Ιανουαρίου 2024 15:10

Στίβος: Ξεκινά με αγώνες σε Γερμανία και Πολωνία ο Καραλής

Γράφτηκε από την
Ad Slot

Ο Εμμανουήλ Καραλής θα κάνει την πρεμιέρα του στην Ολυμπιακή χρονιά στις 20 Ιανουαρίου.

Ο δευτεραθλητής Ευρώπης του επί κοντώ, Εμμανουήλ Καραλής, ξεκινά την αγωνιστική δράση για το 2024 με αγώνες στη Γερμανία και την Πολωνία.

Πιο συγκεκριμένα, ο 24χρονος άλτης που μέσα στο 2023 κατέκτησε το πρώτο του μετάλλιο στους άνδρες και έκανε νέο πανελλήνιο ρεκόρ κλειστού στίβου, θα ξεκινήσει τη σεζόν του από το μίτινγκ του Ντόρντμουντ στις 20 Ιανουαρίου και μία εβδομάδα αργότερα (27/1) θα αγωνιστεί στο μίτινγκ του Λοτζ στην Πολωνία.

Έπειτα, θα επιστρέψει στη Γερμανία για το μίτινγκ του Ντίσελντορφ στις 4/2 και δύο μέρες μετά (6/2) θα αγωνιστεί στο gold μίτινγκ του Τόρουν, στην Πολωνία.

Η σεζόν του κλειστού δεν θα ολοκληρωθεί εκεί για τον Καραλή, ο οποίος μπροστά του έχει, πέρα από το Πανελλήνιο πρωτάθλημα κλειστού στου ΣΕΦ (17-18/2), το Παγκόσμιο πρωτάθλημα κλειστού στίβου για το οποίο θα κυνηγήσει την πρόκριση με το όριο να είναι στα 5.90μ. και μόλις 16 αθλητές να μπορούν να συμμετάσχουν (εκτός αν περισσότεροι από 16 πιάσουν το παραπάνω όριο).

Αξίζει να αναφέρουμε πως ο αθλητής του Χάρη Καραλή έχει ήδη εξασφαλίσει την Ολυμπιακή πρόκριση για τους ερχόμενους Αγώνες του Παρισιού.

Πηγή: Gazzetta.gr
Τελευταία τροποποίηση στις Πέμπτη, 11 Ιανουαρίου 2024 11:52

Σχετικά Άρθρα

  • Γερμανία: 13χρονη σκότωσε τη μικρή αδερφή της με αιχμηρό αντικείμενο
    Γερμανία: 13χρονη σκότωσε τη μικρή αδερφή της με αιχμηρό αντικείμενο

    Τραγωδία στη Λειψία της Γερμανίας, με μια 13χρονη να τραυματίζει θανάσιμα τη μικρή της αδερφή με αιχμηρό αντικείμενο.

    Η 13χρονη κάλεσε την αστυνομία

    Συγκεκριμένα, η 13χρονη προκάλεσε πολλαπλά τραύματα στην 7χρονη αδερφή της, με αποτέλεσμα η μικρή να χάσει τη ζωή της. Το περιστατικό έγινε το βράδυ της Παρασκευής (25/10), με τη 13χρονη μάλιστα να έχει καλέσει η ίδια την αστυνομία.

    Σύμφωνα με τις Αρχές, η 7χρονη βρέθηκε σοβαρά τραυματισμένη και μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο, όμως παρά τις προσπάθειες των γιατρών έχασε τη μάχη. Σημειώνεται ότι η 13χρονη βρίσκεται σε κλινική και λαμβάνει ψυχολογική υποστήριξη, ενώ διατάχθηκε διενέργεια νεκροψίας – νεκροτομής της σορού της 7χρονης, ωστόσο προς το παρόν δεν έχει γίνει γνωστό το πότε θα είναι έτοιμα τα πρώτα αποτελέσματα.

    Πηγή: ethnos.gr

  • Γερμανία: Περισσότερα κρούσματα mpox έχουν εμφανιστεί στην Ευρώπη από όσα έχουν ανακοινωθεί, λέει ο CEO της Roche
    Γερμανία: Περισσότερα κρούσματα mpox έχουν εμφανιστεί στην Ευρώπη από όσα έχουν ανακοινωθεί, λέει ο CEO της Roche

    Ο ελβετικός όμιλος θα μπορούσε να προσφέρει γρήγορα τον δεκαπλάσιο αριθμό διαγνωστικών τεστ από ό,τι απαιτείται σήμερα

    Ο διευθύνων σύμβουλος της Roche δήλωσε ότι ενημερώθηκε πως περισσότερα κρούσματα mpox έχουν εμφανιστεί στην Ευρώπη από όσα είχαν αναφερθεί προηγουμένως και ότι ο ελβετικός όμιλος θα μπορούσε να προσφέρει γρήγορα τον δεκαπλάσιο αριθμό διαγνωστικών τεστ από ό,τι απαιτείται σήμερα.

    «Φαίνεται ότι υπάρχουν ήδη περισσότερα κρούσματα mpox στην Ευρώπη, ίσως να μην έχουν φτάσει όλα ακόμη στα μέσα ενημέρωσης», δήλωσε ο Τόμας Σίνεκερ σε τηλεφωνική κλήση μετά την ανακοίνωση της εταιρείας φαρμάκων και διαγνωστικών προϊόντων για τις πωλήσεις του τριμήνου. Ο Σίνεκερ επισήμανε τον εντοπισμό του πρώτου κρούσματος της νέας παραλλαγής του ιού της mpox που ανακοινώθηκε χθες, Τρίτη, από τη Γερμανία.

    Το Ινστιτούτο Ρόμπερτ Κοχ για τη δημόσια υγεία στη Γερμανία ανακοίνωσε χθες ότι ο κίνδυνος για την υγεία του ευρύτερου πληθυσμού είναι μικρός. Η ζήτηση για τα τεστ της Roche για την mpox «δεν είναι ακόμη τόσο υψηλή, αλλά θα μπορούσαμε να αντεπεξέλθουμε στην δεκαπλάσια ζήτηση», πρόσθεσε ο Σίνεκερ.

    Στην περίπτωση κατάστασης πανδημίας με πολύ πιο γρήγορη εξάπλωση του ιού, η Roche θα χρειαστεί έξι με εννέα μήνες για να ενισχύσει περαιτέρω την παραγωγή διαγνωστικών τεστ, πρόσθεσε ο διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας. Ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας κήρυξε τον Αύγουστο για τη νέα μορφή του ιού κατάσταση έκτακτης ανάγκης για την υγεία σε παγκόσμιο επίπεδο, αφού επιδημία στη Λαϊκή Δημοκρατία του Κονγκό εξαπλώθηκε σε γειτονικές χώρες.

    Η πρώτη ένδειξη της εξάπλωσης εκτός Αφρικής υπήρξε στις 15 Αυγούστου όταν αξιωματούχοι της παγκόσμιας υγείας επιβεβαίωσαν κρούσμα του νέου στελέχους του ιού της mpox στη Σουηδία.

    Πηγή: Protothema.gr

  • Πύργος: Την Κυριακή 3 Νοεμβρίου παραδίδεται το «Χρυσό κλειδί» της πόλης στον Εμ. Καραλή
    Πύργος: Την Κυριακή 3 Νοεμβρίου παραδίδεται το «Χρυσό κλειδί» της πόλης στον Εμ. Καραλή

    Σε ειδική εκδήλωση στο Λάτσειο Δημοτικό Μέγαρο

    Ο κύβος ερρίφθη και η πολυαναμενόμενη τιμητική εκδήλωση για τον Χάλκινο Ολυμπιονίκη μας, Εμμανουήλ Καραλή θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 3 Νοεμβρίου στο Λάτσειο Δημοτικό Μέγαρο, όπου θα του απονεμηθεί, η ύψιστη διάκριση, το Χρυσό Κλειδί της πόλης, σύμφωνα και με ομόφωνη απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου Πύργου.

    Η μεγάλη διάκριση του Πυργιώτη Εμμανουήλ Καραλή στους Ολυμπιακούς Αγώνες στο Παρίσι και η κατάκτηση του Πανελληνίου ρεκόρ έχει ήδη αναφερθεί με τα πιο θερμά λόγια σε προηγούμενες συνεδριάσεις του Δημοτικού Συμβουλίου. Ο Δήμαρχος Πύργου Στάθης Καννής είχε τονίσει την ηθική υποχρέωση του συμβουλίου να απονείμει την ανώτατη τιμητική διάκριση στον Ολυμπιονίκη, που απονέμεται σε πρόσωπα που έχουν ευεργετήσει ή κατέχουν ανώτατο πολιτειακό αξίωμα-όπως η Πρόεδρος της Δημοκρατίας. Η πρότασή του, έχει ομόφωνα αποδεκτή ενώ αναφέρθηκε η πρόθεση της Δημοτικής Αρχής να ακολουθήσει και ονοματοδοσία αθλητικού χώρου του Πύργου προς τιμήν του Εμ. Καραλή.

    Να σημειωθεί ότι το προηγούμενο διάστημα, ο Δήμαρχος Πύργου ήταν σε διαρκή επικοινωνία με την οικογένεια του χάλκινου Ολυμπιονίκη για το χρόνο τέλεσης της απονομής, καθώς οι πολλές αγωνιστικές υποχρεώσεις του Καραλή αλλά και η ανάγκη του για ξεκούραση μετέφεραν την ημερομηνία της εκδήλωσης.

    Φωτογραφίες: ΑΝΤΩΝΗΣ ΝΙΚΟΛΟΠΟΥΛΟΣ / EUROKINISSI

  • Εμμανουήλ Καραλής: Γιόρτασε τα 25α γενέθλιά του με τη δίδυμη αδερφή του - Οι άγνωστες φωτογραφίες τους
    Εμμανουήλ Καραλής: Γιόρτασε τα 25α γενέθλιά του με τη δίδυμη αδερφή του - Οι άγνωστες φωτογραφίες τους

    Ο Μανόλο και η αδελφή του έσβησαν συμβολικά από ένα κεράκι

    Τα 25α γενέθλιά του με την δίδυμη αδελφή του γιόρτασε χθες, Κυριακή, ο Εμμανουήλ Καραλής.
    Μαζί τους ήταν οι γονείς τους, με τον Μανόλο και την αδελφή τους να σβήνουν συμβολικά από ένα κεράκι.
    Δοθείσης της ευκαιρίας, μάλιστα, ο Εμμανουήλ Καραλής ανήρτησε δύο φωτογραφίες του ίδιου και της αδελφής τους από τα παιδικά τους χρόνια να ποζάρουν στον φωτογραφικό φακό.
    «Υγεία, Αγάπη, Όραμα, Όνειρα, Στόχους και Πολλές ΕΠΙΤΥΧΙΕΣ!!!!» ήταν οι ευχές της Άλκηστις Πρωτοψάλτη, «Χρόνια πολλά και καλά bro μου!!» ευχήθηκε ο Δημήτρης Κυρσανίδης.
    Πηγή: Protothema.gr
  • Ολυμπιακός: Χρήστου και Καραλής θα τιμηθούν από την ΠΑΕ πριν το παιχνίδι με τον Λεβαδειακό
    Ολυμπιακός: Χρήστου και Καραλής θα τιμηθούν από την ΠΑΕ πριν το παιχνίδι με τον Λεβαδειακό

    Ο Απόστολος Χρήστου και ο Εμμανουήλ Καραλής θα τιμηθούν για τα μετάλλια που κατέκτησαν στους Ολυμπιακούς Αγώνες

    Πριν από την έναρξη του αγώνα με τον Λεβαδειακό την Κυριακή (20/10), στο «Γ. Καραϊσκάκης», η ΠΑΕ Ολυμπιακός θα βραβεύσει δύο αθλητές του ΟΣΦΠ που θριάβευσαν στο Παρίσι.
    Τον Απόστολο Χρήστου, ο οποίος κατέκτησε το ασημένιο μετάλλιο στα 200 μέτρα ύπτιο και τον Εμμανουήλ Καραλή, ο οποίος κατέκτησε το χάλκινο μετάλλιο στον τελικό του άλματος επί κοντώ.
    Τόσο ο κολυμβητής όσο και ο επικοντιστής ανήκουν επί χρόνια στον Ολυμπιακό ΣΦΠ.
    Πηγή: Protothema.gr - Φωτογραφία: ΑΠΕ-EPA/ CHRISTIAN BRUNA
  • Εμμανουήλ Καραλής: Το πάθος του άλτη και η συλλογή που κάνει στο σπίτι του
    Εμμανουήλ Καραλής: Το πάθος του άλτη και η συλλογή που κάνει στο σπίτι του

    Η συλλογή που κάνει στο σπίτι του ο Εμμανουήλ Καραλής και το πάθος του Έλληνα άλτη.

    Ο Εμμανουήλ Καραλής πέρα από εξαιρετικός αθλητής είναι και μεγάλος λάτρης του κρασιού.

    Ο Έλληνας άλτης αποφάσισε να μοιραστεί με τους διαδικτυακούς του ένα από τα μεγαλύτερα πάθη του.

    Συγκεκριμένα ο Μανόλο ανήρτησε μία φωτογραφία από το κελάρι του, όπου κάνει συλλογή με τις αγαπημένες του ετικέτες κρασιών.

    Εμμανουήλ Καραλής: Το πάθος του άλτη και η συλλογή που κάνει στο σπίτι του

    Η ανάρτηση του Εμμανουήλ Καραλή PRINT SCREEN

    Πηγή: Sport24.gr
  • Τεντόγλου και Καραλής ξεκίνησαν τη νέα σεζόν αγκαλιασμένοι
    Τεντόγλου και Καραλής ξεκίνησαν τη νέα σεζόν αγκαλιασμένοι

    Ο Μίλτος Τεντόγλου και ο Εμμανουήλ Καραλής ξεκίνησαν τις προπονήσεις και είναι αχώριστοι.

    Μετά από λίγες ημέρες ξεκούρασης που απήλαυσαν ο Μίλτος Τεντόγλου και ο Εμμανουήλ Καραλής, σήκωσαν μανίκια και πάτησαν ταρτάν και πάλι.

    Συγκεκριμένα, οι δύο αθλητές που είναι και καλοί φίλοι αρχίζουν μαζί τις προπονήσεις τους, ενόψει της νέας σεζόν.

    Ο αθλητής του άλματος επί κοντώ ανήρτησε ένα ποστ μαζί με τον Τεντόγλου, προκειμένου να στείλει τις ευχές του για καλή σεζόν.

    "Καλή αρχή", έγραψε στη λεζάντα του ποστ.

    Πηγή: Sport24.gr
  • Δημοτικό Συμβούλιο Πύργου: Ομόφωνα το «χρυσό κλειδί» της πόλης στον Εμ. Καραλή
    Δημοτικό Συμβούλιο Πύργου: Ομόφωνα το «χρυσό κλειδί» της πόλης στον Εμ. Καραλή

    Θα ονοματοδοτηθεί και αθλητικός χώρος

    Και επίσημα, με ομόφωνη απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου Πύργου θα δοθεί το «χρυσό κλειδί» της πόλης στον χάλκινο Ολυμπιονίκη Εμμανουήλ Καραλή. Ο κορυφαίος Ηλείος αθλητής θα τιμηθεί με την ανώτατη διάκριση ενώ δρομολογείται η ονοματοδοσία αθλητικής εγκατάστασης-με επικρατέστερη αυτή της Αγίας Βαρβάρας.

    «Έχουμε ήδη αναφερθεί δύο φορές στο Δημοτικό Συμβούλιο για τη μεγάλη διάκριση του Πυργιώτη μας, Εμμανουήλ Καραλή στους Ολυμπιακούς Αγώνες στο Παρίσι και την κατάκτηση του πανελληνίου ρεκόρ. Είναι μεγάλη τιμή για τον Πύργο ότι αυτό το παιδί κατάγεται από την πόλη μας» τόνισε στη σύντομη ομιλία του ο Δήμαρχος Πύργου Στάθης Καννής, και συνέχισε: «Πρέπει να του απονεμηθεί η ανώτατη τιμητική διάκριση που απονέμεται σε πρόσωπα που έχουν ευεργετήσει ή κατέχουν ανώτατο πολιτειακό αξίωμα-όπως η Πρόεδρος της Δημοκρατίας. Έτσι θεωρούμε ότι πρέπει να απονεμηθεί στον Εμμανουήλ Καραλή το χρυσό κλειδί του Δήμου μας».

    Ο κ. Καννής, είπε επίσης ότι βρίσκεται σε διαρκή επαφή με την οικογένεια του χάλκινου Ολυμπιονίκη για το χρόνο τέλεσης της απονομής. «Δεν έχει ωριμάσει ακόμη ο χρόνος. Οι υποχρεώσεις και η ανάγκη ξεκούρασης του Ολυμπιονίκη μας, έχουν πάει χρονικά πίσω την τελετή. Όμως θα πραγματοποιηθεί», κατέληξε.

    Παίρνοντας το λόγο ο επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης Τάκης Αντωνακόπουλος, πρότεινε να ακολουθήσει και ονοματοδοσία αθλητικής εγκατάστασης προς τιμή του μεγάλου μας αθλητή. Ο επικεφαλής της «Λαϊκής Συσπείρωσης» Χρήστος Αθανάσουλας, τόνισε ότι στο χθεσινό συμβούλιο περίμενε μια ολοκληρωμένη πρόταση της τελετής απονομής του χρυσού κλειδιού της πόλης στον Εμ. Καραλή, και κατέληξε υπογραμμίζοντας ότι «αν θέλουμε να τιμήσουμε έναν Ολυμπιονίκη, να φροντίσουμε ώστε η πόλη να έχει υποδομές που να γεννάει μεγάλους αθλητές, πρωταθλητές και Ολυμπιονίκες».

    Τέλος, σε απάντηση ο κ. Καννής, χωρίς να αναφερθεί σε συγκεκριμένο χώρο, είπε ότι υπάρχει χώρος αντάξιος και κατάλληλος για να ονοματοδοθεί προς τιμήν του Εμ. Καραλή.

Sites του Ομίλου

Αγ. Κυριακής 4 | Πύργος Ηλείας | Τηλ: 26210 30400 | Δημοσιογραφικό τμήμα: 6976 869414 | Εμπορικό Τμήμα: 6945 556212 | email: [email protected]

Μ.Η.Τ. 242102 | ΑΦΜ: 105224221 - ΔΟΥ Πύργου | Aρ.Γ.Ε.ΜΗ. 141319425000 | Ατομική Επιχείρηση | Ιδιοκτήτρια - διευθύντρια - διαχειρίστρια - δικαιούχος ονόματος τομέα: Δήμητρα Βέλμαχου | Διευθυντής σύνταξης: Γιάννης Σπυρούνης

Up & High Media & Productions

ilia live smallCopyright © 2011 - 2024 Ηλεία Live!.
Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.

Μέλος του 
Μητρώο ΜΗ

Βλαχαντώνη Ολυμπία - Μεσιτικό Γραφείο