Τετάρτη, 31 Οκτωβρίου 2018 15:39

Φίδι πιάστηκε να κατασπαράζει… ψάρι

Γράφτηκε από τον
Ad Slot

Πόσο χρειάζεται άραγε ένα φίδι να καταπιεί ένα ψάρι; Όποιος απαντήσει «μερικές στιγμές», ξέρει προφανώς καλά τι λέει!

Το ασυνήθιστο ενσταντανέ βιντεοσκόπησε η Ellen Sherman στη Φλόριντα των ΗΠΑ, που βγήκε όπως και κάθε άλλη μέρα να ταΐσει τα ψάρια της.

Και λέει μάλιστα πως κατάλαβε ότι το φίδι ήταν σε αναζήτηση τροφής, καθώς η συμπεριφορά του δεν χωρούσε περιθώρια αμφιβολίας: «Η πρώτη μου σκέψη ήταν τι ωραίο φίδι και θαύμασα μάλιστα το γεγονός ότι δεν με φοβόταν καθόλου. Περίμενε το δείπνο του, λες και γνώριζε για την ακριβή ώρα της ημέρας που ταΐζω τα ψάρια μου»…

Πηγή: Newsbeast.gr

Τελευταία τροποποίηση στις Τετάρτη, 31 Οκτωβρίου 2018 20:17

Σχετικά Άρθρα

  • Τρόμος για μοτοσικλετιστή στην Ηγουμενίτσα: Φίδι τυλίχθηκε εν κινήσει στο τιμόνι της μηχανής
    Τρόμος για μοτοσικλετιστή στην Ηγουμενίτσα: Φίδι τυλίχθηκε εν κινήσει στο τιμόνι της μηχανής

    Αντιμέτωπος με ένα τρομακτικό περιστατικό ήρθε μοτοσικλετιστής στην Ηγουμενίτσα, όταν επιστρέφοντας από τη δουλειά του με το δίκυκλο που οδηγούσε, διαπίστωσε πως στο τιμόνι είχε τυλιχθεί ένα φίδι.

    Ο οδηγός συνειδητοποίησε την παρουσία του ερπετού ενώ βρισκόταν εν κινήσει, αφού ένιωσε ένα ξαφνικό σκούντημα στο χέρι του. Τότε είδε ένα φίδι τυλιγμένο στο τιμόνι, το κεφάλι του οποίου ακουμπούσε το χέρι.

    Ο δικυκλιστής σταμάτησε τη μηχανή του στο πλάι του δρόμου και απομακρύνθηκε.

    Έπειτα κάλεσε δυνάμεις της Πυροσβεστικής, που κατάφεραν να εντοπίσουν το ερπετό, που κρύφτηκε στη μηχανή και να το απομακρύνουν, όπως μετέδωσε το thespro.

    Πηγή: Cnn.gr

  • Φίδι… «λαθρεπιβάτης» εντοπίστηκε σε βενζινάδικο του Πύργου - Είχε κρυφτεί στο καντράν μηχανής
    Φίδι… «λαθρεπιβάτης» εντοπίστηκε σε βενζινάδικο του Πύργου - Είχε κρυφτεί στο καντράν μηχανής

    Αναστάτωση προκάλεσε, όχι μόνο η εμφάνιση ενός φιδιού σε βενζινάδικο στον Πύργο αλλά και ο τρόπος που έφτασε μέχρι εκεί. Το ερπετό, δεν εμφανίστηκε στο δρόμο ούτε σύρθηκε μέχρι το βενζινάδικο αλλά έφτασε… οδηγώντας!

    Όλα ξεκίνησαν όταν ένας άντρας, οδηγός μηχανής μικρού κυβισμού πήγε να βάλει βενζίνη. Τη στιγμή που κατέβηκε, έντρομος ανακάλυψε ένα φίδι κουλουριασμένο ανάμεσα στο καντράν και την πλαστική μάσκα της μηχανής.

    Χωρίς να μπορεί να κάνει ο ίδιος τίποτα εκείνη την ώρα, ζήτησε την βοήθεια των υπαλλήλων του βενζινάδικου. Οι υπάλληλοι πήραν δύο βέργες και με προσπάθεια απομάκρυναν το φίδι το οποίο αντιστεκόταν σθεναρά.

    Όπως ήταν αναμενόμενο, η εμφάνιση του φιδιού προκάλεσε μια μικρή αναστάτωση σε όλους αλλά τελικά οι υπάλληλοι κατάφεραν να το απομακρύνουν απαλλάσσοντας και τον οδηγό από τον... λαθρεπιβάτη.

    Φωτογραφία αρχείου: Freepik/EyeEm

  • Πάτρα: Φίδι κολυμπούσε στην παραλία! - Βγήκαν όλοι έξω
    Πάτρα: Φίδι κολυμπούσε στην παραλία! - Βγήκαν όλοι έξω

    Τα περιστατικά εμφάνισης φιδιών στην Πάτρα αυξάνονται και χθες ήρθαν να προστεθούν άλλα δύο. Θυμίζουμε προ ημερών την παρουσία ενός φιδιού σε προαύλιο σχολείου στα Βραχνέϊκα, ενώ ποιος δεν εντυπωσιάστηκε από το φίδι που είχε κρυφτεί μέσα σε μηχανή αυτοκινήτου που ήταν παρκαρισμένο στην οδό Μαιζώνος κοντά στην Ευαγγελίστρια. Αλλά αυτό που συνέβη χθες στον Καστελόκαμπο… δεν έχει προηγούμενο. Ηταν λίγο μετά τις 3 το απόγευμα όταν λουόμενοι άρχισαν να φωνάζουν και να βγαίνουν έντρομοι έξω από το νερό. Μία γυναίκα είχε δει ένα αρκετά μεγάλο φίδι το οποίο κολυμπούσε στην προσπάθειά του να βγει στην στεριά! Στο βίντεο που τράβηξε φαίνονται πεντακάθαρα οι κινήσεις του ερπετού που κολυμπούσε… με θέα… την Γέφυρα Ρίου Αντιρρίου. Κάποια στιγμή το φίδι βγήκε στην παραλία. Οι λουόμενοι δεν πίστευαν στα μάτια τους.

    Οι σκηνές πανικού πραγματικά κυριάρχησαν στην παραλία στη θέα του «λουόμενου» ερπετού! Θα πρέπει να τονίσουμε πως όλα τα φίδια κολυμπούν κουνώντας το σώμα τους σε σχήμα κύματος, σχηματίζοντας το λατινικό γράμμα “S”. Είναι η ίδια κίνηση που κάνουν όταν κινούνται πάνω σε λείες επιφάνειες. Κάνοντας την κίνηση “S” λοιπόν ασκούν δύναμη προς τα πίσω, κάτι που τα βοηθά να κινούνται προς τα εμπρός.

    Επίσης, όπως έχουμε επισημάνει συνολικά τα φίδια δεν είναι τόσο επικίνδυνα όσο νομίζουμε. Ακόμα και τα πιο επιθετικά φίδια θα αποφύγουν αν μπορούν να επιτεθούν σε άνθρωπο, εκτός αν νιώσουν ότι έχουν εγκλωβιστεί και ακόμα και τότε, προειδοποιούν πρώτα και μετά επιτίθενται. Το 80% των φιδιών δεν είναι ιδιαίτερα επικίνδυνα για τους ανθρώπους, ακόμα κι αν τους δαγκώσουν. Στην Ελλάδα μόνο η οχιά είναι δηλητηριώδες φίδι και μπορεί να προκαλέσει προβλήματα. Αλλά και πάλι αν το θύμα λάβει αντιοφικό ορό (ακόμη και ώρα μετά) θα επιβιώσει και θα αναρρώσει. Όπως ο 50χρονος από την περιοχή του Ερυμάνθου που τον δάγκωσε οχιά όταν πήγε να φορέσει την πλαστική του μπότα (το φίδι είχε βρει καταφύγιο μέσα στην μπότα). Θα πρέπει να επισημάνουμε πως πλέον είναι καλά στην υγεία του αν και παρέμεινε στο Νοσοκομείο «Αγιος Ανδρέας» για νοσηλεία… μία εβδομάδα!

    Πηγή: Gnomip.gr

  • Πάσχα: Γιατί την Κυριακή των Βαΐων είθισται να τρώμε ψάρι
    Πάσχα: Γιατί την Κυριακή των Βαΐων είθισται να τρώμε ψάρι

    Η κατανάλωσή του αποτελεί εξαίρεση μέσα στη νηστεία της Μεγάλης Σαρακοστής, όπου οι πιστοί δεν επιτρέπεται να τρώνε κρέας

    Μέσα στη νηστεία της Μεγάλης Σαρακοστής, όπου οι πιστοί δεν επιτρέπεται να τρώνε κρέας, εξαίρεση αποτελεί το ψάρι το οποίο επιτρέπεται να καταναλωθεί και μάλιστα έχει πρωταγωνιστικό ρόλο στο μεσημεριανό τραπέζι την Κυριακή των Βαΐων.

    Σύμφωνα με τη χριστιανική παράδοση, ψάρι επιτρέπεται να τρώμε δύο φορές κατά τη διάρκεια της Σαρακοστής, την ημέρα του Ευαγγελισμού και την Κυριακή των Βαΐων

    Όπως λέει και το παιδικό τραγούδι, «βάγια, βάγια των βαγιών, τρώνε ψάρι και κολιό, κι ως την άλλη Κυριακή με το κόκκινο αυγό!». Το σύνηθες πιάτο για σήμερα είναι μπακαλιάρος-σκορδαλιά, αλλά και οποιοδήποτε άλλο ψάρι είναι κατάλληλο.

    Η σημερινή ημέρα αποτελεί ημέρα μετάβασης στη Μεγάλη Εβδομάδα, την εβδομάδα των Παθών του Χριστού και την κορύφωση της νηστείας της Μεγάλης Σαρακοστής πριν από το Πάσχα.

    Την Κυριακή των Βαΐων – η προηγούμενη της Ανάστασης – εορτάζεται η ανάμνηση της θριαμβικής εισόδου του Ιησού Χριστού στα Ιεροσόλυμα όπου, κατά τους συγγραφείς των Ιερών Ευαγγελίων, οι Ιουδαίοι τον υποδέχθηκαν κρατώντας βάϊα ή βάγια, δηλαδή κλαδιά από φοίνικες και απλώνοντας στο έδαφος τα φορέματά τους ζητωκραύγαζαν «Ωσαννά, ευλογημένος ο ερχόμενος εν ονόματι Κυρίου».

    Σύμφωνα με τη χριστιανική παράδοση, ψάρι επιτρέπεται να τρώμε δύο φορές κατά τη διάρκεια της Σαρακοστής, την ημέρα του Ευαγγελισμού και την Κυριακή των Βαΐων.

    Η νηστεία της Μεγάλης Εβδομάδας ίσως είναι η αυστηρότερη νηστεία του ορθόδοξου δόγματος. Ξεκινά το βράδυ της Κυριακής των Βαΐων οπότε αρχίζουν οι Ακολουθίες της Μεγάλης Εβδομάδας στην εκκλησία, και κορυφώνεται τη Μεγάλη Παρασκευή και το Μεγάλο Σάββατο, που κάποιοι δεν τρώνε ούτε λάδι.

    Αρχικά, η κατανάλωση ψαριών, λαδιού και κρασιού την ημέρα αυτή θεωρήθηκαν ασυμβίβαστα προς την ιερότητα της Μεγάλης Εβδομάδας και της ακολουθούμενης νηστείας, αλλά στη διάρκεια των ετών προσαρμόστηκαν στον χαρμόσυνο χαρακτήρα της εορτής του Πάσχα.

    Πηγή: in.gr - Photo by Karl Callwood on Unsplash

  • Βόλος: Φίδι δάγκωσε γυναίκα την ώρα που κολυμπούσε
    Βόλος: Φίδι δάγκωσε γυναίκα την ώρα που κολυμπούσε

    Τον απόλυτο τρόμο έζησε γυναίκα σε παραλία του Βόλου το μεσημέρι της Κυριακής και ενώ κολυμπούσε. Φίδι φαίνεται να τη δάγκωσε με αποτέλεσμα να μελανιάσει και να πρηστεί το σημείο.

    Πώς έγινε

    Ειδικότερα, σύμφωνα με το thenewspaper.gr τη γυναίκα δάγκωσε φίδι, το οποίο βρισκόταν μέσα στο νερό, την ώρα που κολυμπούσε μαζί με άλλους στην παραλία Σουτραλί της Αγριάς Βόλου.

    Το φίδι βρισκόταν σε ρηχά νερά ενώ το πόδι της 40χρονης που δέχθηκε το δάγκωμα μελάνιασε και πρήστηκε, ενώ ήταν εμφανείς δύο μικρές τρύπες.

    Ασθενοφόρο του ΕΚΑΒειδοποιήθηκε και έφτασε στο σημείο, ενώ λίγα λεπτά αργότερα μεταφέρθηκε στο τμήμα Επειγόντων Περιστατικών του Νοσοκομείου Βόλου, όπου της παρασχέθηκαν οι πρώτες βοήθειες.

    Στις Αρχές επικρατεί προβληματισμός, αν το γεγονός είναι τυχαίο ή αν συνδέεται με τις πλημμύρες του Σεπτεμβρίου και το οργανικό φορτίο που έπεσε στον Παγασητικό από το Πήλιο και την Κάρλα.

    Πηγή: Ethnos.gr

  • Ψάρι «σκάει» στο πρόσωπο Νορβηγού δημοσιογράφου κατά τη διάρκεια live μετάδοσης - Viral βίντεο
    σε Viral
    Ψάρι «σκάει» στο πρόσωπο Νορβηγού δημοσιογράφου κατά τη διάρκεια live μετάδοσης - Viral βίντεο

    Ο δημοσιογράφος μετέδιδε ρεπορτάζ για τον καιρό στο Κρίστιανσουντ με φόντο τη μανιασμένη θάλασσα, όταν ξαφνικά ένα ψάρι πετάγεται από το πουθενά και τον χτυπάει στο πρόσωπο

    Viral έχει γίνει τις τελευταίες ώρες στο διαδίκτυο ένα βίντεο που δείχνει έναν Νορβηγό δημοσιογράφο να δέχεται χτύπημα από ψάρι ενώ κάνει ρεπορτάζ για την κακοκαιρία.

    Το περιστατικό έγινε την περασμένη Παρασκευή. Ο δημοσιογράφος μετέδιδε ρεπορτάζ για τον καιρό στο Κρίστιανσουντ με φόντο τη μανιασμένη θάλασσα, όταν ξαφνικά ένα ψάρι πετάγεται από το πουθενά και τον χτυπάει στο πρόσωπο, με αποτέλεσμα να σκοντάψει προς τα πίσω και να πέσει στα βράχια.

    Όπως ακούγεται και στο βίντεο, ο ρεπόρτερ τρομαγμένος βγάζει μία κραυγή, ενώ ένα τεράστιο κύμα παραλίγο να τον παρασύρει.

    Ο εικονολήπτης, ο οποίος κατέγραψε τη viral στιγμή, μόλις αντιλήφθηκε ότι ο δημοσιογράφος είναι καλά, ξέσπασε σε γέλια, καθώς δεν μπορούσε να πιστέψει ότι ένα τέτοιο απρόσμενο γεγονός θα εκτυλισσόταν μπροστά του.

    Δείτε το βίντεο:

    @accuweather A reporter takes a fish to the face before being nearly swept away by a large wave during a storm in Norway. 🌊🐟⁣ ⁣ #Norway #reporter #news #storm #funny #fish #ocean #Kristiansund #weather #surf ♬ original sound - AccuWeather

    Πηγή: Protothema.gr

  • Φίδι 200 κιλά και 8 μέτρα βρέθηκε στον Αμαζόνιο – Το βίντεο που τράβηξαν επιστήμονες
    Φίδι 200 κιλά και 8 μέτρα βρέθηκε στον Αμαζόνιο – Το βίντεο που τράβηξαν επιστήμονες

    Το μεγαλύτερο φίδι που έχει καταγραφεί ποτέ - Δείτε τη στιγμή που κολυμπούν μαζί με αυτόν τον γίγαντα της φύσης

    Οι επιστήμονες ανακάλυψαν το μεγαλύτερο φίδι στον κόσμο, στην καρδιά του τροπικού δάσους του Αμαζονίου. Πρόκειται για ένα γιγάντιο ανακόντα. Βρέθηκε πρόσφατα από έναν τηλεοπτικό παρουσιαστή άγριας ζωής, τον καθηγητή Φρικ Βονκ, κατά τη διάρκεια μιας αποστολής του National Geographic.

    Το τεράστιο ανακόντα έχει μήκος 8 μέτρα, ζυγίζει 200 κιλά και το κεφάλι του έχει το ίδιο μέγεθος με του ανθρώπου. Είναι το μακρύτερο και συνάμα το βαρύτερο φίδι που έχει καταγραφεί ποτέ.

    Επιστήμονες κολύμπησαν μαζί με έναν από τους μεγαλύτερους γίγαντες του σημερινού ζωικού μας βασιλείου

    Βρέθηκε κατά τη διάρκεια των γυρισμάτων για τη σειρά του National Geographics «Pole to Pole», του Disney+, με τον Γουίλ Σμιθ. Οι ερευνητές έδωσαν στο νέο είδος τη λατινική ονομασία «Eunectes akayima», που σημαίνει το βόρειο πράσινο ανακόντα.

    Σ’ ένα βίντεο που κοινοποιήθηκε στο Instagram, ο καθηγητής Βονκ φαίνεται να κολυμπάει άφοβα δίπλα στο τεράστιο ανακόντα, επιδεικνύοντας την ανακάλυψή του.

    «Το ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΟ ανακόντα που έχω δει ποτέ, παχύ όσο ένα ελαστικό αυτοκινήτου, με 8 μέτρα μήκος και πάνω από 200 κιλά βάρος – με κεφάλι τόσο μεγάλο όσο είναι το κεφάλι μου. Απόλυτο δέος και θαυμασμός γ’ αυτό τη θηρίο», γράφει στη λεζάντα του βίντεο.

    Το βίντεο με το μεγαλύτερο φίδι όλων των εποχών:

    Αξίζει να σημειωθεί ότι τα ανακόντα συχνά κινούνται πιο γρήγορα από το θήραμά τους και χρησιμοποιούν το δυνατό σώμα τους για να τα πνίξουν και να τα καταπιούν ολόκληρα.

    Πριν από την παραπάνω ανακάλυψη, πιστευόταν ότι ο Αμαζόνιος φιλοξενούσε μόνον ένα είδος πράσινου ανακόντα, γνωστό και ως γιγαντιαίο ανακόντα. Ωστόσο, ο Δρ. Βονκ και η ομάδα του, μαζί με άλλους 14 επιστήμονες από 9 χώρες, διαπίστωσαν ότι το βόρειο πράσινο ανακόντα είναι ένα εντελώς ξεχωριστό είδος από το πράσινο ανακόντα.

    Πηγή: In.gr - Φωτογραφία από Stuti .....: https://www.pexels.com/el-gr/photo/18876661/
  • Πάτρα: Στο νοσοκομείο 37χρονος μετά από… μάχη με φίδι
    Πάτρα: Στο νοσοκομείο 37χρονος μετά από… μάχη με φίδι

    Ο άνδρας αυτοτραυματίστηκε στη προσπάθεια του να το σκοτώσει

    Αντιμέτωπος με ένα φίδι βρέθηκε ένας 37χρονος στη Πάτρα. Ο 37χρονος καθάριζε ξερά χόρτα σε οικόπεδο στην οδό Ακρωτηρίου, όταν ήρθε αντιμέτωπος με το φίδι. Σύμφωνα με πληροφορίες, έπιασε το φίδι και άρχισε να το χτυπά με ένα αντικείμενο για να το σκοτώσει.

    Στη προσπάθεια αυτή ο 37χρονος αυτοτραυματίστηκε, με αποτέλεσμα να υποστεί αρτηριακή αιμορραγία. Στο σημείο έφθασε άμεσα διασώστης δικυκλιστής του ΕΚΑΒ, ο οποίος κατάφερε να του σταματήσει την αιμορραγία και στη συνέχεια διακομίστηκε στο Νοσοκομείο.

    Ο 37χρονος δεν μπόρεσε να διευκρινίσει αν στη διάρκεια του περιστατικού τον δάγκωσε το φίδι.

    Υπενθυμίζεται ότι προ ημερών στο νοσοκομείο μεταφέρθηκε ένα αγοράκι 3,5 ετών μετά από δάγκωμα φιδιού ενώ έπαιζε σε αυλή ταβέρνας.

    Τι πρέπει να κάνουμε αν μας τσιμπήσει φίδι

    Σε περίπτωση που κάποιος δεχθεί δάγκωμα από φίδι, οι ειδικοί αρχικά συνιστούν ψυχραιμία και όχι πανικό, καθώς υπάρχει χρόνος.

    Το ΕΚΑΒ συνιστά τα εξής:

    Όχι περπάτημα.

    Καθησυχασμός του θύματος.

    Αφαίρεση κοσμημάτων και στενών ρούχων (π.χ. κάλτσα), πριν αρχίσει το οίδημα.

    Ακινητοποίηση του άκρου (όπου συνέβη το δάγκωμα) σε θέση χαμηλότερη από το ύψος της καρδιάς.

    Καθαρισμός της πληγής με νερό και σαπούνι.

    Όχι πάγος στο τραύμα.

    Όχι ίσχαιμος περίδεση. Η σύσταση να δένουμε σφιχτά με έναν επίδεσμο ή ύφασμα το μέλος πιο ψηλά από το σημείο της πληγής, για να εμποδίσουμε τη διάχυση του δηλητηρίου, είναι λανθασμένη.

    Όχι χορήγηση καφέ και αλκοόλ.

    Όχι σύλληψη του φιδιού. Προσπαθήστε να απομνημονεύσετε το χρώμα και το σχήμα του φιδιού, για να το περιγράψετε στους γιατρούς.

    Διακομιδή στο νοσοκομείο.

    Πηγή: in.gr

    Photo by Duncan Sanchez on Unsplash
Sites του Ομίλου

Αγ. Κυριακής 4 | Πύργος Ηλείας | Τηλ: 26210 30400 | Δημοσιογραφικό τμήμα: 6976 869414 | Εμπορικό Τμήμα: 6945 556212 | email: [email protected]

Μ.Η.Τ. 242102 | ΑΦΜ: 105224221 - ΔΟΥ Πύργου | Aρ.Γ.Ε.ΜΗ. 141319425000 | Ατομική Επιχείρηση | Ιδιοκτήτρια - διευθύντρια - διαχειρίστρια - δικαιούχος ονόματος τομέα: Δήμητρα Βέλμαχου | Διευθυντής σύνταξης: Γιάννης Σπυρούνης

Up & High Media & Productions

ilia live smallCopyright © 2011 - 2024 Ηλεία Live!.
Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.

Μέλος του 
Μητρώο ΜΗ

Βλαχαντώνη Ολυμπία - Μεσιτικό Γραφείο