Σάββατο, 28 Οκτωβρίου 2023 17:46

Τι έχει πάθει το πλυντήριο; Τα συχνότερα προβλήματα και οι λύσεις τους

Γράφτηκε από την
Ad Slot

Όλα όσα μπορείτε να κάνετε για να λειτουργεί το πλυντήριο ρούχων σας... ρολόι, δίχως καθυστερήσεις και κολλήματα

Μία από τις πιο σημαντικές συσκευές του σπιτιού είναι το πλυντήριο ρούχων, που με το πάτημα ενός κουμπιού αφαιρεί τους λεκέδες και ανανεώνει τα ρούχα, τα σεντόνια, τις πετσέτες, ακόμα και τα παπούτσια μας.

Τι συμβαίνει όμως όταν παρατηρείτε ότι τώρα τελευταία δεν λειτουργεί όπως στις αρχές; Τα λευκά σας μπορεί να μην είναι τόσο… αστραφτερά, μερικές φορές μπορεί να καθυστερεί η έναρξη του προγράμματος που έχετε επιλέξει ενώ άλλες μπορεί να αργεί πολύ να ολοκληρώσει τη πλύση.

Αυτά είναι μερικά από τα πιο συχνά προβλήματα που παρατηρούνται με τα πλυντήρια ρούχων αλλά τα καλά νέα είναι ότι υπάρχουν διάφορα πράγματα που μπορείτε να δοκιμάσετε για να το επαναφέρετε στην εύρυθμη λειτουργία του.

Ελέγξτε την πρίζα

Μπορεί να ακούγεται πολύ απλό για να είναι αληθινό αλλά μπορεί να διαπιστώσετε ότι δεν έχετε συνδέσει σωστά το πλυντήριο στην πρίζα και για αυτό το πρόγραμμά του να κολλάει. Εξίσου σημαντικό είναι να ελέγξεις και την πρίζα, καθώς υπάρχει περίπτωση να μην του παρέχει το ρεύμα που χρειάζεται για να λειτουργήσει σωστά.

Κοιτάξτε την παροχή του νερού

Έχει συμβεί σε πολλούς, για αυτό είναι σημαντικό να βεβαιωθείτε ότι η παροχή του νερού είναι ανοιχτή για να λειτουργήσει. Εάν είναι κλειστή όσο προσπαθεί να λειτουργήσει, τότε το πλυντήριό σας πιθανότατα θα σταματήσει ή θα κολλήσει.

Προσοχή στο βάρος του

Ένας ακόμη λόγος που το πλυντήριό σας μπορεί να κολλάει έχει να κάνει με τα ρούχα που βάζετε στον κάδο του. Εάν τον έχετε υπερφορτώσει, ξεπερνώντας τα κιλά που μπορεί να «σηκώσει» τότε πιθανότατα θα αδυνατεί να περιστραφεί και θα ακινητοποιηθεί.

Διαφορετικά υπάρχει περίπτωση να έχετε στριμώξει τα ρούχα σας ασύμμετρα, παρεμποδίζοντας έτσι την ομαλή λειτουργία του.

Κάντε επανεκκίνηση στο πλυντήριο

Ορισμένα προγράμματα, όπως εκείνο που είναι για τα συνθετικά ή τα ευαίσθητα ρούχα, χρειάζονται ιδιαίτερη μεταχείριση γιατί διαφορετικά μπορεί ξαφνικά να «παγώσουν». Μια τέτοια διακοπή μπορεί να συμβεί όταν υπάρχει νερό στο κάδο του πλυντηρίου.

Σε αυτήν την περίπτωση, το μόνο που έχετε να κάνετε επανεκκίνηση στην συσκευή και να ρυθμίσετε και πάλι το πρόγραμμα χειροκίνητα.

Ανατρέξτε στις οδηγίες του κατασκευαστή

Για να μειώσετε την εμφάνιση τέτοιων προβλημάτων και να βοηθήσετε την συσκευή σας να αποδίδει τα μέγιστα για όσο το δυνατόν περισσότερο, ανατρέξτε στις οδηγίες του κατασκευαστή για να ενημερωθείτε για όσα μπορεί ή δεν μπορεί να κάνει, τις ειδικές λειτουργίες του ή και τι πρέπει να κάνετε σε διάφορες περιπτώσεις.

Βάζετε τις σωστές ποσότητες;

Για να εξασφαλίσετε την μακροζωία του πλυντηρίου σας είναι σημαντικό να χρησιμοποιείτε την σωστή ποσότητα απορρυπαντικού και αποσκληρυντικού, όχι μόνο για να έχετε καθαρά και αστραφτερά ρούχα αλλά και για να αποφύγετε τυχόν προβλήματα από την υπερβολική ή την ελλιπή δόση.

Απαραίτητη η επίπεδη επιφάνεια για την εγκατάστασή του

Φυσικά για να αποδίδει σωστά και να μην αντιμετωπίζετε προβλήματα, θα πρέπει να το εγκαταστήσετε σε επίπεδη επιφάνεια έτσι ώστε η κάτω όψη του να εφαρμόζει ακριβώς στην επιφάνεια του δαπέδου σας. Μην ξεχνάτε να αφήνετε λίγο χώρο στο πίσω μέρος του για την ομαλή κυκλοφορία του αέρα.

Πηγή: Protothema.gr

Τελευταία τροποποίηση στις Σάββατο, 28 Οκτωβρίου 2023 13:15

Σχετικά Άρθρα

  • Το λάθος που κάνουμε όλοι με το πλυντήριο και πληρώνουμε σε ρεύμα
    σε Plus +
    Το λάθος που κάνουμε όλοι με το πλυντήριο και πληρώνουμε σε ρεύμα

    Πώς θα εξοικονομήσετε έως και 30% στο ρεύμα χρησιμοποιώντας σωστά το πλυντήριο ρούχων.

    Μεγάλες ανατροπές αναμένονται στα νέα χρωματιστά τιμολόγια ρεύματος και με τον φόβο της νέας αύξησης της τιμής της κιλοβατώρας, δεν είναι λίγοι εκείνοι που αναζητούν αναζητούμε τρόπους για εξοικονόμηση. Ο πιο αποτελεσματικός τρόπος διαχρονικά είναι η σωστή χρήση των ηλεκτρικών μας συσκευών.

    Σημειώνεται ότι πλυντήριο ρούχων και πλυντήριο πιάτων κατέχουν την πρώτη θέση στη λίστα με τις πέντε συσκευές που είναι οι πιο κοστοβόρες, σύμφωνα με τον ενεργειακό οργανισμό «Energy Saving Trust».

    Σχεδόν όλοι, γνωρίζουμε πως οι ειδικοί συστήνουν να θέτουμε σε λειτουργία το πλυντήριο μόνο όταν είναι κατά 80-90% περίπου γεμάτο και να εκμεταλλευόμαστε τις ώρες νυχτερινού ρεύματος.

    Όμως, ακόμα μεγαλύτερη διαφορά στους λογαριασμούς του ρεύματος κάνει η επιλογή του σωστού προγράμματος πλύσης, που μπορεί να μας εξοικονομήσει έως και 30% σε κατανάλωση και χρήματα, με βάση τα στοιχεία του οργανισμού «Rotary World Savers».

    Πλυντήριο: Η σωστή θερμοκρασία για οικονομία στο ρεύμα

    Όπως αναφέρει ο οργανισμός «Consumer Reports», το 90% της ενέργειας που καταναλώνουν τα πλυντήρια χρησιμοποιείται για να ζεστάνει το νερό που θα χρησιμοποιηθεί την πλύση, γεγονός που σημαίνει ότι η πιο αποτελεσματική στρατηγική είναι να επιλέγουμε τη χαμηλότερη δυνατή θερμοκρασία κάθε φορά.

    Μάλιστα, η αμερικανική ιστοσελίδα «CNET» υπογραμμίζει ότι σε γενικές γραμμές τα ρούχα μας μπορούν να πλυθούν εξίσου καλά σε μια χαμηλή θερμοκρασία στους 30 βαθμούς Κελσίου, εφόσον στην ετικέτα δεν αναγράφονται διαφορετικές οδηγίες.

    Ειδικότερα, η οικοκυρική ιστοσελίδα «Wash.com», μάς προσφέρει έναν αναλυτικότερο οδηγό για την επιλογή της ιδανικής θερμοκρασίας των ρούχων μας, που θα συνδυάζει την οικονομία με την καθαριότητα:

    • Επιλέξτε τους 40 βαθμούς Κελσίου: Εάν έχετε να πλύνετε πλεχτά, χειροποίητα υφάσματα, πετσέτες, σεντόνια και τζιν.
    • Επιλέξτε τους 30 βαθμούς Κελσίου: Εάν έχετε να πλύνετε ευαίσθητα υφάσματα ή υφάσματα με ζωηρά χρώματα που ίσως ξεβάφουν. Σε περίπτωση που τα ρούχα σας είναι ιδιαίτερα λερωμένα καλό θα είναι να χρησιμοποιήσετε και την επιλογή της πρόπλυσης, ενώ για επίμονους λεκέδες μπορείτε να τα μουλιάσετε σε μια λεκάνη με χλυαρό νερό και λίγο απορρυπαντικό.

    Υπενθυμίζουμε ότι οι παραπάνω οδηγίες ισχύουν εφόσον η ετικέτα δεν αναγράφει διαφορετικές οδηγίες.

    Επίσης, αξίζει να σημειωθεί ότι, σύμφωνα με το γενικό κανόνα, καλό είναι να χρησιμοποιήσετε ελαφρώς μεγαλύτερη ποσότητα απορρυπαντικού, όταν επιλέγετε θερμοκρασία χαμηλότερη των 40 βαθμών Κελσίου.

    Εάν θέλετε να φροντίσετε πως η κατανάλωση του ρεύματος θα παραμείνει χαμηλή χωρίς να θυσιάσετε σε καθαριότητα, μπορείτε να επιλέξετε και τη λειτουργία «ECO», η οποία ωστόσο απαιτεί το διπλάσιο χρόνο από τα συμβατικά προγράμματα.

    Πηγή: iEidiseis.gr
  • Που πάνε οι κάλτσες που… «εξαφανίζονται» από το πλυντήριο;
    σε Viral
    Που πάνε οι κάλτσες που… «εξαφανίζονται» από το πλυντήριο;

    Συμβαίνει κάτι υπερφυσικό ή μήπως όχι;

    Έχει συμβεί σε όλους. Τουλάχιστον σε όσους έχουν βάλει πλυντήριο… έστω και μια φορά στη ζωή τους.

    Φυσικά αναφερόμαστε στις «εξαφανισμένες» κάλτσες, οι οποίες για κάποιο ανεξήγητο (μέχρι τώρα) λόγο χάνονταν κατά τη διάρκεια της πλύσης.

    Άραγε η εξαφάνιση οφείλεται σε κάποια μορφή μαγείας ή άλλων υπερφυσικών φαινομένων ή μήπως η εξήγηση είναι λιγάκι πιο απλή;

    Ας ρίξουμε λίγο φως!

    Που πηγαίνουν οι χαμένες κάλτσες;

    Η αλήθεια είναι ότι η απάντηση είναι… λιγότερο ενδιαφέρουσα από ό, τι ελπίζαμε.

    Σίγουρα θα προτιμούσατε να παρουσιάζουμε κάποια «επιστημονική» έρευνα που να αποδίδει την παράξενη εξαφάνιση των καλτσών σε ξωτικά, εξωγήινους ή σε κάποια μορφή μαγείας.

    Ωστόσο η εξήγηση είναι απολύτως «γήινη» και μάλιστα δεν είναι μόνο μία. Ας δούμε τις πιο πιθανές.

    Η κάλτσα δεν μπήκε ποτέ στο πλυντήριο

    Όσον κι αν σας φαίνεται περίεργο αυτή είναι μια από τις πιο πιθανές εξηγήσεις. Στην πραγματικότητα το ζευγάρι δεν μπήκε ποτέ μαζί στο πλυντήριο γιατί πολύ απλά η μία κάλτσα κάπου παράπεσε.

    Για να την βρείτε δεν έχετε παρά να ψάξετε στο καλάθι με τα άπλυτα, γύρω ή κάτω από κάποιο έπιπλο κλπ.

    Η κάλτσα βρίσκεται ακόμη μέσα στο πλυντήριο

    Υπάρχει μια μικρή πιθανότητα η χαμένη κάλτσα να έχει σφηνώσει κάπου στον μικρό χώρο γύρω από τον κάδο του πλυντηρίου, συνήθως κάτω από το λάστιχο.

    Επίσης μπορεί να κρύβεται κάπου ανάμεσα στον κάδο και το τύμπανο του πλυντηρίου ή ακόμη και μέσα στη σωλήνα του νερού.

    Σε αυτή την περίπτωση ίσως βρείτε την κάλτσα στο φίλτρο που διαθέτουν όλα τα πλυντήρια στο μπροστινό μέρος ή ίσως χρειαστείτε υδραυλικό.

    Υπάρχει και μια μικρή πιθανότητα να έχει αποβληθεί μαζί με τα απόνερα του πλυντηρίου στην αποχέτευση, αν και είναι κάπως δύσκολο να περάσει από το φίλτρο.

    Η χαμένη κάλτσα έχει κρυφτεί μέσα σε κάποιο άλλο ρούχο

    Ένα πιθανό σενάριο είναι ένα μικρό ρούχο όπως μια κάλτσα, με ή χωρίς τη βοήθεια του στατικού ηλεκτρισμού, να έχει κρυφτεί μέσα σε κάποιο μεγαλύτερο ρούχο.

    Αγαπημένες κρυψώνες για τις κάλτσες είναι μεταξύ άλλων τα μπατζάκια των παντελονιών, τα σεντόνια, οι μαξιλαροθήκες οι παπλωματοθήκες κλπ.

    Αυτό σημαίνει ότι χρειάζεται προσοχή κατά το άπλωμα των ρούχων για να μην καταλήξει η κάλτσα σας στον δρόμο ή στην πίσω αυλή…

    Πηγή: in.gr - Photo by averie woodard on Unsplash

  • Το λάθος που κάνετε και το πλυντήριο ρούχων σας αρρωσταίνει
    Το λάθος που κάνετε και το πλυντήριο ρούχων σας αρρωσταίνει

    Ανησυχία προκαλούν τα ευρήματα από ένα γερμανικό νοσοκομείο Παίδων, του οποίου το πλυντήριο ήταν εστία παθογόνων μικροβίων

    Για πρώτη φορά, ερευνητές ανακάλυψαν ότι ένα πλυντήριο ρούχων αποτελούσε δεξαμενή παθογόνων μικροβίων ανθεκτικών στα φάρμακα. Τα παθογόνα βακτήρια (Klebsiella oxytoca), είχαν μεταδοθεί σε νεογέννητα που νοσηλεύονταν σε ΜΕΘ σε νοσοκομείο παίδων της Γερμανίας. Η μετάδοση σταμάτησε μόνο όταν το πλυντήριο απομακρύνθηκε από το νοσοκομείο. Η έρευνα δημοσιεύθηκε στο Applied and Environmental Microbiology.

    «Αυτή είναι μία πολύ ασυνήθιστη περίπτωση για ένα νοσοκομείο, στην οποία εμπλέκεται ένα, οικιακού τύπου, πλυντήριο», δήλωσε η Δρ. Ricarda M. Schmithausen, πρώτη συγγραφέας της μελέτης. Τα νοσοκομεία συνήθως χρησιμοποιούν ειδικά πλυντήρια και διαδικασία κατά την οποία η πλύση γίνεται σε πολύ υψηλές θερμοκρασίες και με τη χρήση απολυμαντικών, σύμφωνα με τις οδηγίες των Γερμανικών υπηρεσιών υγείας.

    Η έρευνα αφορά πρωτίστως τα πλυντήρια οικιακής χρήσης, δήλωσε η Δρ. Schmithausen στα οποία η θερμοκρασία του νερού διαρκώς μειώνεται για λόγους εξοικονόμησης ενέργειας, αρκετά κάτω από τους 60 βαθμούς Κελσίου, με αποτέλεσμα κατά την πλύση να μην εξουδετερώνονται τα παθογόνα. Σε αυτές τις χαμηλές θερμοκρασίες πλύσης συχνά επιβιώνουν διάφοροι μικροοργανισμοί και ανθετικά παθογόνα μικρόβια εξηγούν οι ερευνητές.

    «Αν στο σπίτι ζουν άτομα μεγάλης ηλικίας που απαιτούν φροντίδα επειδή έχουν ανοιχτές πληγές ή νεότερα άτομα με τραυματισμούς ή μολύνσεις, η θερμοκρασία πλύσης των ρούχων πρέπει να είναι υψηλότερη ή να χρησιμοποιούνται απολυμαντικά, για να αποφεύγεται η συγκέντρωση επικίνδυνων παθογόνων. Αυτή είναι μία μεγάλη πρόκληση για τους φορείς της υγείας, όσο ο αριθμός των ανθρώπων που λαμβάνουν φροντίδα υγείας από τα μέλη της οικογένειάς τους, αυξάνεται διαρκώς», δήλωσε ο Martin Exner, πρόεδρος του Ινστιτούτου για τη Δημόσια Υγεία του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου της Βόννης.

    Στο νοσοκομείο που λειτουργούσε το πλυντήριο – εστία μετάδοσης του K. oxytoca, οι εξετάσεις ρουτίνας έδειξαν την παρουσία παθογόνων στα βρέφη στη ΜΕΘ. Οι ερευνητές τελικά εντόπισαν ότι τα παθογόνα προέρχονταν από το πλυντήριο.

    «Τα νεογέννητα βρίσκονταν στην ΜΕΘ κυρίως λόγω προωρότητας ή άλλη μόλυνσης. Τα ρούχα που τους μετέδωσαν το K. oxytoca ήταν πλεκτά σκουφιά και καλτσάκια που τα βοηθού να κρατηθούν ζεστά στις θερμοκοιτίδες», εξήγησε ο Δρ. Exner.

    Οι ερευνητές υποθέτουν ότι τα παθογόνα «είχαν μεταδοθεί μετά τη διαδικασία της πλύσης, μέσω λιμνάζοντος νερού στο πλυντήριο ή/και από τη διαδικασία του ξεπλύματος το οποίο έγινε με κρύο νερό και χωρίς απορρυπαντικό». Ωστόσο, εξακολουθεί να παραμένει ασαφές το πώς και μέσω ποιας οδού τα παθογόνα φτάνουν μέσα στο πλυντήριο.

    Πάντως αν και αποικίες K. oxytoca εντοπίστηκαν στα νεογνά εντούτοις δεν είχαν μολυνθεί από τα παθογόνα.

    Σε κάθε περίπτωση η μελέτη υποδεικνύει ότι οι αλλαγές στη σχεδίαση των πλυντηρίων είναι επιβεβλημένες για να αποτρέπουν τη συγκέντρωση νερού όπου τα μικρόβια μπορούν να αναπτυχθούν και να μεταφερθούν στα ρούχα.

    Πηγή: Ygeiamou.gr
  • Το λάθος που κάνουμε με το πλυντήριο και μας κοστίζει σε ρεύμα
    Το λάθος που κάνουμε με το πλυντήριο και μας κοστίζει σε ρεύμα

    Πώς πλένουμε τα ρούχα για εξοικονόμηση ρεύματος έως και 30%.

    Λαμβάνοντας υπόψη τις ιδιαίτερα υψηλές τιμές που βλέπουμε τον φετινό χειμώνα στους λογαριασμούς ρεύματος, οι περισσότεροι από εμάς αναζητούμε τρόπους για εξοικονόμηση, φροντίζοντας να κάνουμε όσο πιο αποδοτική χρήση των ηλεκτρικών μας συσκευών μπορούμε.

    Αυτός είναι και ο λόγος που πρόσφατα μιλήσαμε για το κόλπο με τα παγάκια στην κατάψυξη που κάνει οικονομία στο ρεύμα, καθώς και για τον πιο οικονομικό τρόπο μαγειρέματος.

    Ωστόσο, αξίζει να σημειωθεί ότι οι υγρές συσκευές, συμπεριλαμβανομένου του πλυντηρίου, κατέχουν την πρώτη θέση στη λίστα με τις 5 συσκευές που καταναλώνουν το περισσότερο ρεύμα, σύμφωνα με τον ενεργειακό οργανισμό «Energy Saving Trust».

    Φυσικά, ξέρουμε τις βασικές συμβουλές των ειδικών για εξοικονόμηση ενέργειας στο πλύσιμο, όπως το να θέτουμε σε λειτουργία το πλυντήριο μόνο όταν είναι κατά 80-90% περίπου γεμάτο και το να εκμεταλλευόμαστε τις ώρες νυχτερινού ρεύματος του παρόχου μας.

    Όμως, ακόμα μεγαλύτερη διαφορά στους λογαριασμούς του ρεύματος κάνει η επιλογή του σωστού προγράμματος πλύσης, που μπορεί να μας εξοικονομήσει έως και 30% σε κατανάλωση και χρήματα, με βάση τα στοιχεία του οργανισμού «Rotary World Savers».

    Πλυντήριο: Η σωστή θερμοκρασία για οικονομία στο ρεύμα

    Όπως αναφέρει ο οργανισμός «Consumer Reports», το 90% της ενέργειας που καταναλώνουν τα πλυντήρια χρησιμοποιείται για να ζεστάνει το νερό που θα χρησιμοποιηθεί την πλύση, γεγονός που σημαίνει ότι η πιο αποτελεσματική στρατηγική είναι να επιλέγουμε τη χαμηλότερη δυνατή θερμοκρασία κάθε φορά.

    Μάλιστα, η αμερικανική ιστοσελίδα «CNET» υπογραμμίζει ότι σε γενικές γραμμές τα ρούχα μας μπορούν να πλυθούν εξίσου καλά σε μια χαμηλή θερμοκρασία στους 30 βαθμούς Κελσίου, εφόσον στην ετικέτα δεν αναγράφονται διαφορετικές οδηγίες.

    Ειδικότερα, η οικοκυρική ιστοσελίδα «Wash.com», μάς προσφέρει έναν αναλυτικότερο οδηγό για την επιλογή της ιδανικής θερμοκρασίας των ρούχων μας, που θα συνδυάζει την οικονομία με την καθαριότητα:

    • Επιλέξτε τους 40 βαθμούς Κελσίου: Εάν έχετε να πλύνετε πλεχτά, χειροποίητα υφάσματα, πετσέτες, σεντόνια και τζιν.
    • Επιλέξτε τους 30 βαθμούς Κελσίου: Εάν έχετε να πλύνετε ευαίσθητα υφάσματα ή υφάσματα με ζωηρά χρώματα που ίσως ξεβάφουν. Σε περίπτωση που τα ρούχα σας είναι ιδιαίτερα λερωμένα καλό θα είναι να χρησιμοποιήσετε και την επιλογή της πρόπλυσης, ενώ για επίμονους λεκέδες μπορείτε να τα μουλιάσετε σε μια λεκάνη με χλυαρό νερό και λίγο απορρυπαντικό.

    Υπενθυμίζουμε ότι οι παραπάνω οδηγίες ισχύουν εφόσον η ετικέτα δεν αναγράφει διαφορετικές οδηγίες.

    Επίσης, αξίζει να σημειωθεί ότι, σύμφωνα με το γενικό κανόνα, καλό είναι να χρησιμοποιήσετε ελαφρώς μεγαλύτερη ποσότητα απορρυπαντικού, όταν επιλέγετε θερμοκρασία χαμηλότερη των 40 βαθμών Κελσίου.

    Εάν θέλετε να φροντίσετε πως η κατανάλωση του ρεύματος θα παραμείνει χαμηλή χωρίς να θυσιάσετε σε καθαριότητα, μπορείτε να επιλέξετε και τη λειτουργία «ECO», η οποία ωστόσο απαιτεί το διπλάσιο χρόνο από τα συμβατικά προγράμματα.

    Πηγή: iEidiseis.gr - Φωτογραφία από RODNAE Productions: https://www.pexels.com/el-gr/photo/5591460/

Sites του Ομίλου

Αγ. Κυριακής 4 | Πύργος Ηλείας | Τηλ: 26210 30400 | Δημοσιογραφικό τμήμα: 6976 869414 | Εμπορικό Τμήμα: 6945 556212 | email: [email protected]

Μ.Η.Τ. 242102 | ΑΦΜ: 105224221 - ΔΟΥ Πύργου | Aρ.Γ.Ε.ΜΗ. 141319425000 | Ατομική Επιχείρηση | Ιδιοκτήτρια - διευθύντρια - διαχειρίστρια - δικαιούχος ονόματος τομέα: Δήμητρα Βέλμαχου | Διευθυντής σύνταξης: Γιάννης Σπυρούνης

Up & High Media & Productions

ilia live smallCopyright © 2011 - 2024 Ηλεία Live!.
Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.

Μέλος του 
Μητρώο ΜΗ

Marma Touch