Τετάρτη, 06 Φεβρουαρίου 2019 11:37

Πετρόπουλος: Η καθαρίστρια από τον Βόλο θα πάρει την σύνταξή της

Γράφτηκε από τον
Ad Slot

Ο υφυπουργός Κοινωνικής Ασφάλισης υπέγραψε απόφαση σύμφωνα με την οποία όταν ένα επάγγελμα δεν απαιτεί δικαιολογητικά τυπικών προσόντων, τότε ο χρόνος ασφάλισης που έχει πληρωθεί είναι χρόνος που προσμετράται για τη σύνταξη.

Διασφαλίστηκε η σύνταξη της καθαρίστριας από το Βόλο, σύμφωνα με όσα είπε ο υφυπουργός κοινωνικής ασφάλισης Τάσος Πετρόπουλος μιλώντας στον ρ/σ news24/7 στους 88,6 και στην εκπομπή "Παιχνίδια εξουσίας" των Βασίλη Σκουρή και Αγγελικής Σπανού.

Συγκεκριμένα, ανέφερε τα εξής: "Σήμερα κρίνεται στον Αρειο Πάγο η τύχη της καθαρίστριας από το Βόλο. Σήμερα υπέγραψα την απόφασή μου ότι όταν ένα επάγγελμα ασκείται έστω και με έλλειψη τυπικών προσόντων αλλά το επάγγελμα δεν απαιτεί τέτοιου είδους δικαιολογητικά τότε ο χρόνος ασφάλισης που έχει πληρωθεί είναι χρόνος που προσμετράται για τη σύνταξη. Επομένως η καθαρίστρια θα πάρει τη σύνταξή της, δεν χρειάζεται ούτε πτυχίο ούτε απολυτήριο λυκείου για να κάνει τη δουλειά της. Εδώ και δυο χρόνια έχει ψηφιστεί διάταξη με βάση την οποία οι φυλακισμένοι δεν χάνουν τη σύνταξή τους".

Πηγή: News247.gr

Τελευταία τροποποίηση στις Τετάρτη, 06 Φεβρουαρίου 2019 12:48

Σχετικά Άρθρα

  • Πετρόπουλος για τις κατσαρίδες: Τη μία φωλιά εγώ την έβαλα
    Πετρόπουλος για τις κατσαρίδες: Τη μία φωλιά εγώ την έβαλα

    Απάντηση στα όσα ισχυρίστηκε ο Νότης Μηταράκης ότι το πρώτο πράγμα που αντίκρισε στο γραφείο του ήταν δύο φωλιές κατσαρίδες, έδωσε ο Τάσος Πετρόπουλος.

    Μιλώντας στον realfm 97,8 , είπε μεταξύ άλλων: "Όπως έλεγε και ο Τζίμης Πανούσης "εγώ τη σκότωσα, εγώ τη σκότωσα". Τη μία φωλιά εγώ την έβαλα. Η άλλη προφανώς ακολούθησε γιατί ήταν φίλη. Δολιοφθορά για να δυσκολέψω το έργο του νέου υφυπουργού με κατσαρίδες".

    «Βρήκα ένα άδειο γραφείο με δύο φωλιές κατσαρίδες. Κάναμε μια απολύμανση τώρα. Το κτίριο γενικότερα έχει τέτοια προβλήματα», είχε πει ο Νότης Μηταράκης μιλώντας στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ.

    Πηγή: TheTOC.gr

  • Ο Τ. Πετρόπουλος από τον Πύργο: Το κλίμα μπορεί να ανατραπεί όταν αναμετρηθούν οι πολιτικές μας
    Ο Τ. Πετρόπουλος από τον Πύργο: Το κλίμα μπορεί να ανατραπεί όταν αναμετρηθούν οι πολιτικές μας

    Σε κομματική εκδήλωση του ΣΥΡΙΖΑ ήταν κεντρικός ομιλητής ο υφυπουργός Εργασίας Τάσος Πετρόπουλος, το απόγευμα της Παρασκευής. Ο Ηλείος πολιτικός συμμετείχε στην ανοιχτή συνέλευση του κόμματος στο Εργατικό Κέντρο Πύργου, για να συζητήσει τα ζητήματα που αφορούν την εκλογική αναμέτρηση της 7ης Ιουλίου.

    “Το κλίμα προφανώς μπορεί να ανατραπεί όταν θα αναμετρηθούν οι πολιτικές μας. Αυτό το ξέρει η Νέα Δημοκρατία και γι’ αυτό αποφεύγει συζήτηση επί των πολιτικών και βγάζει μία σειρά ζητήματα τα οποία δεν έχουν καμία σχέση με την πολιτική ουσία των πραγμάτων και με τη ζωή των πολιτών. Για άλλα θέματα μιλάει, αλλά όχι για τα πραγματικά προβλήματα του ελληνικού λαού. Δεν θέλει να κάνει τέτοια συζήτηση και γι’ αυτό αποφεύγει και το debate με τον πρωθυπουργό” ήταν η πεποίθηση που εξέφρασε ο κ. Πετρόπουλος για τις εθνικές εκλογές.

    petropoiulos2

    “Ερχόμαστε μετά από μία ολοκλήρωση της διαδικασίας ψηφοφοριών, για την μείωση του αφορολόγητου όπου διατηρείται στα 8600 ευρώ για κάθε πολίτη που γίνεται 9650, όταν έχεις και οικογένεια κλιμακωτά. Είναι αυτό που λέγαμε ότι θα κάνουμε, περιμέναμε με το συνδυασμό που είχαμε ότι θα είχαμε χρόνο μέχρι τον Οκτώβριο να περάσουμε αυτήν τη ρύθμιση όπως και άλλες, δεν είχαμε τη δυνατότητα να αναβάλουμε άλλο και ψηφίσαμε αυτή τη διάταξη σήμερα. Όπως και χθες τους ποινικούς κώδικες και άλλες διατάξεις, που αφορούν δικαιώματα εργαζομένων όπως αυτό της καταβολής της επικουρικής σύνταξης στους εργαζόμενους της εθνικής τράπεζας, δυστυχώς η αξιωματική αντιπολίτευση και το ΚΙΝΑΛ απείχαν από αυτή τη διαδικασία. Πρόωρα η Νέα Δημοκρατία κατέλυσε το κοινοβούλιο, θεωρεί ότι η δική της απόφαση υπερέχει των συνταγματικών διατάξεων του κανονισμού της Βουλής και είναι ένα δείγμα για το πως αντιλαμβάνεται το σεβασμό στους κανόνες της Δημοκρατίας, στους θεσμούς, στο νόμο και στην τάξη που ίδια λέει, αλλά την εννοεί αλλιώς, και δεν θεωρεί ότι είναι νόμος και τάξη να τηρήσει το Σύνταγμα και τους κανονισμούς της Βουλής” ανέφερε στη δήλωσή του ο κ. Πετρόπουλος.

    petropoiulos3

    “Όλα αυτά που λέγονται τις τελευταίες ημέρες είναι πράγματα τα οποία θεσμικά διαμορφώθηκαν, εννοώ με το ζητημάτων μετατάξεων στη Βουλή, είναι απόφαση που έχει παρθεί από τη σύσκεψη, την διάσκεψη των προέδρων από τον Ιανουάριο του 2019 και αφορά υπαλλήλους της Βουλής που ήδη εργάζονται εδώ και πάρα πολύ καιρό, δεν είχαν επισπευστεί η σχετικές διαδικασίες και δεν είναι σε καμία περίπτωση τωρινές υποθέσεις. Είναι απόφαση της διάσκεψης των προέδρων της Βουλής στο οποίο συμμετέχει η Νέα Δημοκρατία και η οποία επίσης συμμετείχε στην διαμόρφωση αυτής της άποψης. Αν δει κανείς τα πιο πολλά άτομα αφορούν παλιές τοποθετήσεις και όχι τοποθετήσεις ανθρώπων του ΣΥΡΙΖΑ. Το γνωρίζω πάρα πολύ καλά, ότι κι από τη Νέα Δημοκρατία και από άλλα κόμματα βρίσκονται, και αυτό δε σημαίνει συναλλαγή σημαίνει μία υλοποίηση και αποδοχή μίας πρότασης της Νέας Δημοκρατίας και του κ. Τραγάκη να υπάρξει κινητικότητα ως θεσμός και για τη Βουλή. Αυτό είναι όλο και έγινε μία επιχείρηση και θα συνεχίζεται αυτή η επιχείρηση, να θεωρηθεί ως ένα ατόπημα του ΣΥΡΙΖΑ που τάχα κάνει ότι και οι υπόλοιποι” είπε ο υφυπουργός Εργασίας.

    petropoiulos4

    “Μπροστά μας είναι η μάχη των εκλογών, θα πρέπει να αναμετρηθούν τα προγράμματα τα πολιτικά, είναι προφανές ότι η Νέα Δημοκρατία θα συνεχίσει από κει που μας άφησε. Ακούσατε ότι πρέπει να γίνουν οι αξιολογήσεις των δημοσίων υπαλλήλων, των υπαλλήλων που Βρίσκονται σε μία διαδικασία ένταξης ως υπό δοκιμασία υπάλληλοι, όλοι αυτοί που βρίσκονται μπροστά στο φάσμα των απολύσεων για άλλη μία φορά, έχω πιει και δεν έχει διαψευστεί ότι οι 120 δόσεις οι οποίες έχουν μπει σε εφαρμογή ήδη για τις ασφαλιστικές εισφορές θα καταργηθούν από τη Νέα Δημοκρατία, είναι θέματα τα οποία και έχουν διατυπωθεί σαφώς από στελέχη της και από τον κ. Μητσοτάκη” τόνισε για τις εκλογές και συμπλήρωσε “… πιο καθαρά το είπε ο κ. Βούρτσης στο συνέδριο για το ασφαλιστικό που έγινε πριν από τρεις εβδομάδες περίπου, ότι δηλαδή οι ρυθμίσεις οφειλών δημιουργούν κολτούρα μη πληρωμών στους πολίτες και προκαλεί πρόβλημα στην οικονομία.
    Αυτά είναι και πολλά άλλα που έρχονται μπροστά μας και νομίζω ότι για αυτόν τον λόγο οι πολίτες θα επιλέξουν να μην έρθει ξανά στην διακυβέρνηση της χώρας η Νέα Δημοκρατία. Νομίζω ότι για τους πολίτες, ένα κριτήριο υπάρχει να δουν τις προοπτικές που ξανοίγονται στη χώρα μετά την πτώση της ανεργίας κατά εννέα μονάδες στα τέσσερα αυτά χρόνια, ότι δίνουμε προτεραιότητα στους νέους για την απασχόλησή τους με την επιδότηση των ασφαλίστρων για τους νέους ηλικίας μέχρι 26 και από 26 μέχρι 28 σε μία διαφορετική κλίμακα και το γεγονός ότι έχουμε για πρώτη φορά ρυθμούς ανάπτυξης που δεν υπήρχαν ούτε στα καλά χρόνια και έχουμε αύξηση του ΑΕΠ σημαντική, είναι τα κριτήρια που θα αποτελέσουν το λόγο για τον οποίο οι πολίτες θα επιλέξουν να ψηφίσουν σε αυτές τις εκλογές στην κάλπη τον ΣΥΡΙΖΑ, και να ενισχύσουν την τάση της κοινωνίας να σχηματίσει την προοδευτική συμμαχία που θα αποτελέσει για το μέλλον το όχημα για νέες κατακτήσεις και για ακόμα καλύτερα αποτελέσματα στην προσπάθεια αυτή που έχουμε κάνει” ανέφερε μεταξύ άλλων ο υφυπουργός Εργασίας.

  • Πετρόπουλος: Η Νέα Δημοκρατία θα καταργήσει τις 120 δόσεις
    Πετρόπουλος: Η Νέα Δημοκρατία θα καταργήσει τις 120 δόσεις

    Η ΝΔ θέλει ένα μοντέλο εργασιακής σχέσης άλλων αιώνων, είπε στο ραδιόφωνο News24/7 στους 88,6 ο Τάσος Πετρόπουλος.

    Ο υφυπουργός Εργασίας σχολιάζοντας το εκλογικό αποτέλεσμα είπε ότι “πρέπει να ξεπεράσουμε την ηττοπάθεια που υπάρχει σε έναν βαθμό”.

    Ο κόσμος, συμπλήρωσε, με τις 9,5 μονάδες σοκαρίστηκε και κάλεσε τους πολίτες να δουν τις πολιτικές διαφορές μεταξύ της Κυβέρνησης και της ΝΔ “Μας κατηγορούν για ψέματα, ότι θα σκίζαμε τα μνημόνια” είπε και πρόσθεσε πως “δεν είμαστε ψεύτες, δεν μπορέσαμε να κάνουμε όσα θέλαμε”.

    “Από τον Αύγουστο και μετά κάναμε τις ρυθμίσεις οφειλών, διατηρήσαμε τις συντάξεις στο ύψος τους, εφαρμόσαμε μια σειρά θετικών μέτρων” είπε και εξέφρασε τη βεβαιότητα ότι η πλειονότητα των Ελλήνων επιθυμεί να παραμείνει η κυβέρνηση και την επόμενη μέρα καθώς φοβάται μήπως δεν γίνουν αυτά τα οποία δεν πρόλαβε να κάνει.

    Ο κ. Πετρόπουλος εξέφρασε τη βεβαιότητα ότι θα ανατραπεί το αποτέλεσμα “αν μιλήσουμε για την ουσία των πολιτικών” όπως είπε. Κατηγόρησε τον Κυριάκο Μητσοτάκη πως αρνείται να συμμετέχει σε debate με τον πρωθυπουργό καθώς, όπως είπε, έχει ένδεια επιχειρημάτων.

    Κατά την εκτίμησή του, σε περίπτωση νίκης της ΝΔ, ο κ. Μητσοτάκης δεν θα κλείσει την ΕΡΤ, απλώς- όπως είπε- “θα σακατέψει αυτούς που είναι μέσα”

    Τέλος εξέφρασε την εκτίμηση ότι η ΝΔ θα καταργήσει τις 120 δόσεις.

    Πηγή: News247.gr

  • Πετρόπουλος: Μεγάλη συμμετοχή στη ρύθμιση οφειλών στα ασφαλιστικά ταμεία
    Πετρόπουλος: Μεγάλη συμμετοχή στη ρύθμιση οφειλών στα ασφαλιστικά ταμεία

    «Στην κάλπη της 7ης Ιουλίου θα κριθεί, αν θα μειωθούν ξανά οι συντάξεις» δήλωσε ο υφυπουργός Κοινωνικής Ασφάλισης Τάσος Πετρόπουλος, μιλώντας στο ραδιοφωνικό σταθμό RealFm 97,8.

    «Αν έρθει η ΝΔ, οι μειώσεις των συντάξεων θα επισυμβούν, γιατί η μείωση των ασφαλιστικών εισφορών από το 20% στο 15% για τους μισθωτούς οδηγεί σε 2,5 δισ. ευρώ έλλειμμα το χρόνο. Και για να καλυφθεί αυτό το έλλειμμα, θα έρθουν περικοπές στις συντάξεις» υποστήριξε ο υφυπουργός Κοινωνικής Ασφάλισης, υπογραμμίζοντας ότι «και οι επικουρικές θα εξαφανιστούν, καθώς η ΝΔ έχει πει ότι θα κάνει μία διχοτόμηση των ασφαλισμένων. Οι νέοι θα μπουν σε έναν νέο πυλώνα και οι παλιοί θα μείνουν εκεί που είναι, οπότε θα γίνει αυτό που συνέβη με τους συνταξιούχους της Εθνικής, οι οποίοι δεν λαμβάνουν, επί ενάμιση χρόνο, επικουρική σύνταξη».

    Σχετικά με τη ρύθμιση οφειλών στα ασφαλιστικά ταμεία, ο κ. Πετρόπουλος σημείωσε ότι υπάρχει μεγάλη συμμετοχή. Όπως είπε, σε μία εβδομάδα, έχουν επισκεφθεί την πλατφόρμα του Ενιαίου Φορέα Κοινωνικής Ασφάλισης (ΕΦΚΑ) περισσότερα από 185.000 άτομα, οι αιτήσεις ξεπερνούν τις 36.000 και, έως χθες, είχαν γίνει 11.800 ρυθμίσεις οφειλών.

    Αναφορικά με το αποτέλεσμα των εκλογών της περασμένης Κυριακής και την ψήφο των συνταξιούχων, ο κ. Πετρόπουλος απάντησε: «Εγώ δεν είδα χαρά και πανηγύρια στον ελληνικό λαό για τη ΝΔ από το αποτέλεσμα των εκλογών. Εμείς δεν επιλέξαμε κομματικό πελατολόγιο για την πολιτική μας. Επιλέξαμε να υποστηρίξουμε τους συνταξιούχους, γιατί οφείλαμε τη στήριξη σε αυτές τις ηλικίες και, έτσι, δεν κάναμε ούτε την περικοπή των συντάξεων».

    «Ο κόσμος είχε μεγαλύτερες προσδοκίες για γρηγορότερη βελτίωση της ζωής του και δεν έγινε με τον τρόπο που και εμείς θα θέλαμε. Από τις 20 Αυγούστου, αποκτήσαμε ένα περιθώριο να κάνουμε πολιτικές, αλλά δεν κάναμε τα πάντα» κατέληξε ο υφυπουργός Κοινωνικής Ασφάλισης.

    ΑΠΕ-ΜΠΕ

  • Πετρόπουλος: Πριν το Πάσχα θα λειτουργήσει η πλατφόρμα για τις 120 δόσεις
    Πετρόπουλος: Πριν το Πάσχα θα λειτουργήσει η πλατφόρμα για τις 120 δόσεις

    Πρέπει κανείς να καταβάλει κανονικά τις εισφορές του το 2019, κάθε μήνα, προκειμένου να αξιοποιήσει τα οφέλη της ρύθμισης, τονίζει ο υφυπουργός Εργασίας.

    Πριν το Πάσχα θα λειτουργήσει η πλατφόρμα για τις 120 δόσεις στις οφειλές προς τα ασφαλιστικά ταμεία. Την ανακοίνωση αυτή έκανε ο υφυπουργός Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης Τάσος Πετρόπουλος μιλώντας στον ρ/σ news24/7 στους 88,6 και στην εκπομπή "Παιχνίδια εξουσίας" των Βασίλη Σκουρή και Αγγελικής Σπανού.

    Και πρόσθεσε: "Η σχετική ρύθμιση έχει υπογραφεί και είναι έτοιμη να κατατεθεί στη Βουλή. Πρέπει κανείς να καταβάλει κανονικά τις εισφορές του το 2019, κάθε μήνα, προκειμένου να αξιοποιήσει τα οφέλη της ρύθμισης. Αναφερόμαστε στις οφειλές μέχρι τον Δεκέμβριο του 2018. Το κούρεμα μπορεί να φτάσει ως το 85% στις προσαυξήσεις".

    "Τα άγαμα παιδιά έως 24 ετών -συνέχισε- θα εξακολουθήσουν να λαμβάνουν τη σύνταξη θανάτου ακόμη κι αν δεν σπουδάζουν. Καταργείται το ηλικιακό όριο των 55 χρόνων για τις συντάξεις χηρείας. Δίνουμε τη δυνατότητα υγειονομικής περίθαλψης και φαρμακευτικής κάλυψης μέχρι τα 35 χρόνια για όσους έχουν χάσει τους γονείς τους".

    Πηγή: News247.gr

  • Πετρόπουλος: Τι είπε για εκλογές και τους στόχους της κυβέρνησης
    Πετρόπουλος: Τι είπε για εκλογές και τους στόχους της κυβέρνησης

    Για άλλη μια φορά εκπροσώπησε την Κυβέρνηση ο υφυπουργός Εργασίας Τάσος Πετρόπουλος σε εκδηλώσεις όπως η εθνική επέτειος της 25ης Μαρτίου. Μετά το πέρας της παρέλασης και την εκδήλωση για τον Αθανάσιο Κανελλόπουλο, απάντησε στις ερωτήσεις των δημοσιογράφων.

    Μιλώντας για την παρέλαση της 25ης Μαρτίου όπου εκπροσώπησε την Κυβέρνηση τόνισε πως "... ο Ηλειακός λαός τίμησε στον Πύργο σε μια παλλαϊκή εκδήλωση τις παραδόσεις της ελευθερίας τις αρχές του Διαφωτισμού που ενέπνευσαν την Γαλλική και την Ελληνική επανάσταση. Η Γαλλική επανάσταση έδωσε τα πρόσημα για την εθνική παλιγγενεσία και ο Ελληνικός λαός ποτέ δεν το ξεχνά αυτό, αποδίδοντας τιμή σε αυτούς τους αγώνες χωρίς να ξεχνά τις αρχές του Διαφωτισμού, την δίψα για ελευθερία και για μια καλύτερη προοπτική".

    Απαντώντας σε σχετική μας ερώτηση για τις εκλογές ο υφυπουργός Εργασίας δήλωσε ότι "... όπως έχει επιβεβαιωθεί πολλές φορές η Κυβέρνηση δεν έχει κανένα λόγο να εγκαταλείψει την προσπάθεια που κάνει. Υπάρχει μια σειρά μέτρων που ήδη έχουμε προετοιμάσει για την επόμενη περίοδο και πρέπει να ολοκληρώσουμε την διαδικασία εξόδου από την μεγάλη κρίση που στιγμάτισε κάθε πλευρά της οικονομικής και κοινωνικής ζωής του τόπου. Θεωρώ ότι πάντα θα είμαστε έτοιμοι να κάνουμε εκλογές όποτε προκύψει αυτή η ανάγκη, όμως δεν υπάρχει λόγος να γίνουν νωρίτερα από τον Οκτώβριο που έρχεται. Σύντομα θα φανούν και τα καλά αποτελέσματα που έχουμε πετύχει σε μια σειρά από τομείς… στην οικονομία έχουμε πολλές θετικές επισημάνσεις, επομένως θα υπάρξει ο βηματισμός και στο επόμενο διάστημα για να προχωρήσουμε σε μια νικηφόρο πορεία στις επόμενες εκλογικές διαδικασίες". Ρωτήσαμε αν ο χρόνος έως τις εκλογές επαρκεί για να ολοκληρώσει την υλοποίηση του προγραμματισμού της η Κυβέρνηση και συμπλήρωσε ότι "... ξεκινήσαμε την θητεία μας με πολλά προβλήματα και κατηγορίες πως δεν θα πετύχουν αυτά που υποσχόμασταν… τα πετύχαμε όμως! Βγήκαμε από τα μνημόνια, δεν προστέθηκαν νέες δεσμεύσεις, δεν κόπηκαν οι συντάξεις. Όλα όσα κάνουμε είναι σε μια διαδικασία που από την πρώτη στιγμή ακολουθούσαμε, ώστε παράλληλα με τις δεσμεύεις που είχαμε και δεν μπορούσαμε εξαρχής να αποτινάξουμε, με ένα παράλληλο Κυβερνητικό πρόγραμμα και μέτρα που σχεδιάσαμε και υλοποιούμε να βελτιώνουμε την ζωή των πολιτών. Προχωράμε μέσα στον Απρίλιο και στην ρύθμιση των δόσεων, των ασφαλιστικών εισφορών και των φορολογικών υποχρεώσεων. Είναι μια τεράστια ανακούφιση σε κόσμο που έχει στραγγαλιστεί. Πρόκειται για ένα παραγωγικό μέτρο που επαναφέρει στην οικονομία καταστραμμένες επιχειρήσεις και ελεύθερους επαγγελματίες και επομένως πάμε σε μια καλύτερη κατάσταση".

    Απαντώντας σε άλλη δημοσιογραφική ερώτηση για το επίδομα προς τους συνταξιούχους για το απωλεσθέν εισόδημα των δώρων, απάντησε πως «Η στόχευση μας είναι σταθερή ως προς την βελτίωση της ζωής όσων έχασαν στο παρελθόν εισοδήματα, συντάξεις και μισθούς, είναι ζήτημα που η Κυβέρνηση πάντα έχει στο μυαλό της. Θα εκδοθούν σχετικές κινήσεις όταν αποφασιστεί κάτι τέτοιο διότι έχουμε πολλές κατηγορίες που πρέπει να βελτιώσουμε" κατέληξε...

  • Πετρόπουλος: Μηνιαία ασφαλιστική εισφορά έως 200 ευρώ θα καταβάλει το 90% των μη μισθωτών
    Πετρόπουλος: Μηνιαία ασφαλιστική εισφορά έως 200 ευρώ θα καταβάλει το 90% των μη μισθωτών

    Για τις 120 δόσεις ο υφυπουργός Κοινωνικής Ασφάλισης, ανέφερε ότι η ρύθμιση θα γίνει τον Απρίλιο, θα προβλέπει κούρεμα των προσαυξήσεων κατά 85% και θα έχει ως προϋπόθεση την καταβολή κάθε μήνα των εισφορών για το 2019.

    «Μηνιαία ασφαλιστική εισφορά έως 200 ευρώ θα καταβάλει το 90% των μη μισθωτών, το 2019, μετά και τη μείωση της εισφοράς για σύνταξη κατά 33,3% για τα μεσαία και υψηλά εισοδήματα». Αυτό δήλωσε ο υφυπουργός Κοινωνικής Ασφάλισης, Τάσος Πετρόπουλος, στο «Πρώτο Πρόγραμμα», υπογραμμίζοντας ότι μηνιαία εισφορά έως 200 ευρώ κατέβαλε το 87% των μη μισθωτών το 2017, ενώ το αντίστοιχο ποσοστό το 2016, προ του Ενιαίου Φορέα Κοινωνικής Ασφάλισης (ΕΦΚΑ), ήταν μόλις το 27%.

    Ο υφυπουργός Κοινωνικής Ασφάλισης τόνισε ότι η ελάφρυνση των εισφορών για τους μη μισθωτούς ήταν 500 εκατ. ευρώ το 2017, 500 εκατ. ευρώ το 2018 και το 2019 θα φτάσει τα 700 εκατ. ευρώ, συμπληρώνοντας ότι αυτός ο τρόπος υπολογισμού των εισφορών «επιτρέπει να επανυπολογιστούν οι σωρευμένες, προ ΕΦΚΑ, εισφορές και να μειωθούν οι οφειλές που σωρεύτηκαν, κυρίως, κατά το παρελθόν, όταν επιβάλλονταν υπέρογκες εισφορές με πλασματικές και αυτόματα αυξανόμενες ανά τριετία ασφαλιστικές κλάσεις, που ήταν η αιτία για την αδυναμία πληρωμών, την αύξηση χρεών και την απώλεια κοινωνικοασφαλιστικών δικαιωμάτων». Παράλληλα, κάλεσε τη ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ να στηρίξουν τον ΕΦΚΑ και τη ρύθμιση των οφειλών σε έως 120 δόσεις.

    Ο κ. Πετρόπουλος ανακοίνωσε ότι η ρύθμιση θα γίνει τον Απρίλιο, θα προβλέπει κούρεμα των προσαυξήσεων κατά 85% και θα έχει ως προϋπόθεση την καταβολή κάθε μήνα των εισφορών για το 2019. Όπως σημείωσε, «η ρύθμιση θα δώσει τη δυνατότητα να απαλλαγούν από τα βάρη του παρελθόντος 800.000 μη μισθωτοί και επιπλέον 80.000 να λάβουν σύνταξη». Ο υφυπουργός Κοινωνικής Ασφάλισης διέψευσε ότι μειώθηκαν τα έσοδα του ΕΦΚΑ, ενόψει της ρύθμισης, λέγοντας ότι, στο πρώτο δίμηνο του 2019 και σε σύγκριση με το αντίστοιχο δίμηνο του 2018, τα έσοδα είναι αυξημένα κατά 80 εκατ. ευρώ για τους μισθωτούς και κατά 15 εκατ. ευρώ για τους μη μισθωτούς.

    Τέλος, επαναβεβαίωσε ότι θα ανασταλεί, με διάταξη νόμου, τον Απρίλιο, το μέτρο για το ηλικιακό όριο στις συντάξεις χηρείας. «Το είχαμε πει ότι θα γίνει, πριν από τον Μάιο του 2019, που συμπληρώνεται η τριετία και θα το κάνουμε» κατέληξε ο υφυπουργός Κοινωνικής Ασφάλισης.

    Πηγή: News247.gr

  • Πετρόπουλος: Αυξημένα τα έσοδα του ΕΦΚΑ από τις εισφορές των μη μισθωτών
    Πετρόπουλος: Αυξημένα τα έσοδα του ΕΦΚΑ από τις εισφορές των μη μισθωτών

    «Η εσφαλμένη ανάγνωση των οικονομικών στοιχείων του Ενιαίου Φορέα Κοινωνικής Ασφάλισης (ΕΦΚΑ) οδηγεί σε παντελώς ανακριβή εικόνα για την πορεία των εσόδων και την πορεία του ΕΦΚΑ».

    Αυτό δήλωσε μεταξύ άλλων στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, ο υφυπουργός Κοινωνικής Ασφάλισης, Τάσος Πετρόπουλος, απαντώντας σε δημοσιεύματα σχετικά με την εισπραξιμότητα των εισφορών των μη μισθωτών στον ΕΦΚΑ.

    Με τη δήλωσή του, ο κ. Πετρόπουλος επισημαίνει ότι τα έσοδα του ΕΦΚΑ από τις εισφορές των μη μισθωτών, στο διάστημα Ιανουαρίου – Φεβρουαρίου 2019, όχι μόνο δεν έχουν μειωθεί, αλλά είναι μερικώς αυξημένα σε σύγκριση με το αντίστοιχο περυσινό διάστημα (285 εκατ. ευρώ στο πρώτο δίμηνο του 2019 έναντι 270 εκατ. ευρώ στο πρώτο δίμηνο του 2018).

    Ο υφυπουργός Κοινωνικής Ασφάλισης υποστηρίζει ότι η τάση αύξησης των εσόδων θα ενισχυθεί περαιτέρω, ενόψει και της ρύθμισης των οφειλών σε έως 120 δόσεις, που έχει προϋπόθεση την καταβολή εισφορών για κάθε μήνα του 2019. Άλλωστε, όπως διευκρινίζει, οι εισφορές με το νέο τρόπο υπολογισμού είναι σε πολύ χαμηλό ύψος και μπορούν να πληρώνονται.

    Επιπλέον, σύμφωνα με τα στοιχεία που παραθέτει ο κ. Πετρόπουλος, τα έσοδα του Κέντρου Είσπραξης Ασφαλιστικών Οφειλών (ΚΕΑΟ), στο διάστημα Ιανουαρίου – Φεβρουαρίου 2019, κινούνται περίπου στα ίδια επίπεδα με το αντίστοιχο διάστημα πέρυσι (199 εκατ. ευρώ φέτος έναντι 204 εκατ. ευρώ το 2018).

    «Όσοι εμμένουν στη γραμμή της παραπληροφόρησης, εξυπηρετούν το στρατηγικό σχέδιο της ΝΔ για την υπονόμευση του ΕΦΚΑ και του δημόσιου συστήματος κοινωνικής ασφάλισης. Αυτό δεν θα συμβεί», τόνισε ο υφυπουργός Κοινωνικής Ασφάλισης.

    Πηγή: iefimerida.gr
Sites του Ομίλου

Αγ. Κυριακής 4 | Πύργος Ηλείας | Τηλ: 26210 30400 | Δημοσιογραφικό τμήμα: 6976 869414 | Εμπορικό Τμήμα: 6945 556212 | email: [email protected]

Μ.Η.Τ. 242102 | ΑΦΜ: 105224221 - ΔΟΥ Πύργου | Aρ.Γ.Ε.ΜΗ. 141319425000 | Ατομική Επιχείρηση | Ιδιοκτήτρια - διευθύντρια - διαχειρίστρια - δικαιούχος ονόματος τομέα: Δήμητρα Βέλμαχου | Διευθυντής σύνταξης: Γιάννης Σπυρούνης

Up & High Media & Productions

ilia live smallCopyright © 2011 - 2024 Ηλεία Live!.
Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.

Μέλος του 
Μητρώο ΜΗ

Marma Touch