Πέμπτη, 27 Ιουνίου 2019 08:37

Μήνυμα Καραμανλή στην Τουρκία, καρφί στο ΣΥΡΙΖΑ μέσω Βουκουρεστίου και πρόσκληση για ισχυρή εντολή στη ΝΔ

Γράφτηκε από τον
Ad Slot

Δεν αξιοποιήθηκε το κεκτημένο του Βουκουρεστίου που κόστισε πολιτικά και προσωπικά, τόνισε ο πρώην πρωθυπουργός στην πρώτη μετά από 10 χρόνια ομιλία του στη Θεσσαλονίκη. Απειλές επιστρέφονται στον αποστολέα τους διαμήνυσε στον Ερντογάν. Και τόνισε την ανάγκη πολιτικής σταθερότητας, ζητώντας στήριξη στον Μητσοτάκη.

Την ανάγκη πολιτικής σταθερότητας και ισχυρής κυβέρνησης με ορίζοντα τετραετίας υπογράμμισε στην πρώτη του μετά από δέκα χρόνια δημόσια ομιλία σε κομματική εκδήλωση στη Θεσσαλονίκη ο πρώην πρωθυπουργός Κώστας Καραμανλής, καλώντας τους απογοητευμένους ψηφοφόρους αλλά και ψηφοφόρους άλλων κομμάτων να στηρίξουν τη Νέα Δημοκρατία και τον Κυριάκο Μητσοτάκη.

Ιδιαίτερη έμφαση έδωσε στα εθνικά θέματα, στέλνοντας μήνυμα στην Τουρκία και εκφράζοντας για πρώτη φορά δημόσια τη θέση του απέναντι στη συμφωνία των Πρεσπών.

Ο κ.Καραμανλής διαμήνυσε στην Άγκυρα ότι απειλές δε γίνονται δεκτές και επιστρέφονται στον αποστολέα τους. Διαμήνυσε στους εταίρους ότι πιέσεις δε γίνονται δεκτές, αναφερόμενος στο Σκοπιανό. Ενώ δήλωσε ότι λυπάται που δεν αξιοποιήθηκε το κεκτημένο του Βουκουρεστίου, που κόστισε πολιτικά και προσωπικά όπως τόνισε, απευθυνόμενος στην κυβέρνηση.

Ο πρώην πρωθυπουργός αναφέρθηκε στην κυριαρχία της ΝΔ στη δημόσια ζωή επί σχεδόν μισό αιώνα, εκτιμώντας ότι αυτό έγινε γιατί οι Έλληνες γνωρίζουν ότι η παράταξη αυτή λειτουργεί με γνώμονα το εθνικό συμφέρον. Και έκανε την αυτοκριτική της ΝΔ: “Ούτε αλάνθαστοι είμαστε, ούτε τέλειοι. Και λάθη κάναμε και αδυναμίες έχουμε. Ομως στις θεμελιώδεις αρχές και αξίες μας μείναμε σταθεροί και συνεπείς”.

Τόνισε ότι η ΝΔ πιστεύει και υπηρετεί τον ευρωπαϊκό προσανατολισμό της χώρας, “όχι γιατί δεν ξέρουμε ότι η Ευρώπη έχει αδυναμίες, όχι γιατί δεν αισθανθήκαμε συχνά αδικημένοι από συμπεριφορές εταίρων μας, όχι γιατί δεν καταλαβαίνουμε ότι η σημερινή Ευρώπη απέχει πολύ από το ευρωπαϊκό όραμα των ιδρυτών της, αλλά γιατί ξέρουμε καλά ότι η ευρωπαϊκή οικογένεια με τις αδυναμίες της και τις ατέλειες της παραμένει ο καλύτερος, ο μοναδικός χώρος για την ασφάλεια της χώρας”. Απευθύνθηκε έτσι στη βάση της ΝΔ που τα χρόνια των μνημονίων ένιωσε προδομένη από την ΕΕ.

Σχολίασε μάλιστα με νόημα ότι κάποιοι “την περίοδο τη δύσκολη των μνημονίων έπαιξαν με αντιευρωπαϊκές απόψεις και άλλοι έκαναν καριέρα τον αντιευρωπαϊσμό” και πρόσθεσε: “Εμείς σταθήκαμε άγρυπνοι φρουροί της ευρωπαϊκής μας ταυτότητας. Ναι πρέπει να αλλάξουμε την Ευρώπη, ναι πρέπει να την κάνουμε καλύτερη, πρέπει να την κάνουμε πιο αποτελεσματική πιο αλληλέγγυα, όχι όμως μόνοι μας να βγάλουμε τα μάτια μας όπως δυστυχώς διατυμπάνιζαν κάποιοι”.

Μήνυμα Καραμανλή στην Τουρκία, καρφί στο ΣΥΡΙΖΑ μέσω Βουκουρεστίου και πρόσκληση για ισχυρή εντολή στη ΝΔ
MOTIONTEAM

Ο κ.Καραμανλής αναφέρθηκε ευθέως στο “κρίσιμο καλοκαίρι του 2015” τονίζοντας ότι τότε ήταν η ΝΔ που κράτησε την Ελλάδα στην Ευρώπη μετά το πρώτο περιπετειώδες εξάμηνο του 2015 και με την τότε κυβερνητική πλειοψηφία σε αποσύνθεση, ήταν η ΝΔ που όρθωσε το ανάστημά της και κράτησε την Ελλάδα σε ευρωπαϊκή τροχιά. Το έκανε χωρίς κομματικό συμφέρον, αντίθετα σε βάρος του κομματικού συμφέροντος. Το έκανε όμως γιατί αυτό ήταν το εθνικά ορθό και επιβεβλημένο, το κάναμε γιατί αυτό ήταν το εθνικό μας καθήκον”.

Και έστειλε διπλό μήνυμα στην Τουρκία για τις γεωτρήσεις και στους εταίρους για το Σκοπιανό.

“Ασφαλώς θέλουμε καλές σχέσεις με όλους τους γείτονές μας. Πιστεύουμε στο διεθνές δίκαιο, στο διάλογο, στις σχέσεις καλής γειτονίας και πιστεύουμε ακόμη ότι υπάρχουν προοπτικές συνεργασίας με αμοιβαίο όφελος για όλους. Ομως απειλές, εκβιασμούς, απόπειρες εκφοβισμού, δεν μας πτοούν, δεν γίνονται δεκτές, επιστρέφονται στον αποστολέα τους” είπε και πρόσθεσε: “Και ακόμη συστάσεις, προτροπές, πιέσεις από όπου και αν προέρχονται, συμμάχους, εταίρους, φίλους ή οποιοδήποτε άλλο, δεν γίνονται δεκτές όταν προσκρούουν στο εθνικό συμφέρον. Εμείς μία φανέλα φοράμε, είναι η φανέλα της Ελλάδας, για τα συμφέροντα της Ελλάδας αγωνιζόμαστε, τα συμφέροντα της Ελλάδας υπερασπιζόμαστε”.

Για τη συμφωνία των Πρεσπών εκτίμησε ειδικότερα ότι η ΝΔ ορθώς την επέκρινε και ορθώς την καταψήφισε και εξέφρασε τη λύπη του γιατί “δεν αξιοποιήθηκε το κεκτημένο που πετύχαμε στο Βουκουρέστι και το πετύχαμε με πολύ κόπο και βαρύ κόστος, κόστος πολιτικό, κόστος παραταξιακό, κόστος προσωπικό”. Είπε δε απευθυνόμενος στην κυβέρνηση “έπρεπε ως χώρα να απαιτήσουμε και να πετύχουμε πολύ περισσότερα”.

Κρίσιμη η εκλογική αναμέτρηση της 7ης Ιουλίου

Ο κ.Καραμανλής αναφέρθηκε στα χρόνια των μνημονίων επισημαίνοντας ότι χάθηκαν επιχειρήσεις, θέσεις εργασίας και το ένα τρίτο του εθνικού εισοδήματος, αλλά χάθηκε πάνω από όλα η πίστη και η ελπίδα. Χαρακτήρισε πολύ κρίσιμη την εκλογική αναμέτρηση της 7ης Ιουλίου και τόνισε:

“Η χώρα χρειάζεται επειγόντως οικονομική ανάπτυξη, επενδύσεις, πολλές και καλές θέσεις εργασίας. Η κοινωνία χρειάζεται αλληλεγγύη, στήριξη στους λιγότερο ευνοημένους, ευκαιρίες για όλους και κυρίως τους νέους μας. Πάνω απ΄ όλα αυτά, η χώρα χρειάζεται πρωτίστως εθνική αυτοπεποίθηση. Οι Έλληνες έχουμε, περισσότερο από ποτέ, ανάγκη να ανορθώσουμε την αυτοεκτίμησή μας.”

Για να γίνουν αυτά υπάρχει μια ξεκάθαρη προϋπόθεση, τόνισε όμως ο κ.Καραμανλής, ισχυρή κυβέρνηση με ξεκάθαρο πρόγραμμα και ορίζοντα τετραετίας. “Κι αυτή την προοπτική μόνο η παράταξή μας μπορεί να την προσφέρει. Μια κυβέρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη που θα αναλάβει το δύσκολο, αλλά εθνικά αναγκαίο, έργο της εθνικής ανασυγκρότησης” υπογράμμισε.

Μήνυμα Καραμανλή στην Τουρκία, καρφί στο ΣΥΡΙΖΑ μέσω Βουκουρεστίου και πρόσκληση για ισχυρή εντολή στη ΝΔ
MOTIONTEAM

Ο πρώην πρωθυπουργός έκλεισε την ομιλία του με μία προσωπική αναφορά, που ξεκινούσε με μία φράση την οποία χρησιμοποίησε στην τελευταία του προεκλογική ομιλία το 2009:

“Σας είπα πάντα την αλήθεια, το ίδιο κάνω και τώρα. Γνωριζόμαστε χρόνια και γνωριζόμαστε καλά, με πολλούς από τα φοιτητικά αμφιθέατρα και τους αγώνες της ΔΑΠ και της ΟΝΝΕΔ και από τις μάχες που δώσαμε όλες αυτές τις δεκαετίες για τις ιδέες μας και τις αξίες μας, για την Ελλάδα. Ξέρω ότι στη μακρά αυτή πορεία αγωνιστήκαμε με πάθος για κοινούς στόχους. Ξέρω ότι ήμασταν πάντα μαζί σε καλούς και χαλεπούς καιρούς, σε νίκες και σε ήττες, σε χαρές και σε λύπες, στα ανηφορικά μονοπάτια που τα διαβήκαμε μαζί”

Και απευθύνθηκε στους απογοητευμένους πρώην ψηφοφόρους της ΝΔ αλλά και στους ψηφοφόρους των άλλων κομμάτων: “Καμιά φορά πικράναμε και φίλους. Τους θέλουμε δίπλα μας. Ξέρω ότι όταν μπαίνουμε στη μάχη κανένας στόχος δεν είναι ανέφικτος, κανένα όνειρο δεν είναι άπιαστο. Σας καλώ όλες και όλους σε αυτό το προσκλητήριο, σας καλώ να σταθούμε στο πλευρό του Κυριάκου σε αυτή την αποφασιστική μάχη και καλώ όλους όσους σε προηγούμενες εκλογικές αναμετρήσεις επέλεξαν διαφορετικά να έρθουν κοντά μας. Δεν μας χωρίζει τίποτα και μας ενώνουν τόσα πολλά. Για μία ακόμη φορά σας καλώ στην πρώτη γραμμή στις 7 Ιουλίου. Πάμε μαζί, πάμε μπροστά, πάμε για τη νίκη, για την Ελλάδα, για τη ζωή μας και τα παιδιά μας.”

Πηγή: News247.gr

Τελευταία τροποποίηση στις Πέμπτη, 27 Ιουνίου 2019 14:41

Σχετικά Άρθρα

  • Νικολακόπουλος: 10.485 ανήλικοι δράστες στο εννιάμηνο του 2024 - Προστατεύτηκαν 3.656 ανήλικα θύματα
    Νικολακόπουλος: 10.485 ανήλικοι δράστες στο εννιάμηνο του 2024 - Προστατεύτηκαν 3.656 ανήλικα θύματα

    Την Παρασκευή 25 Οκτωβρίου, ο Υφυπουργός Προστασίας του Πολίτη Ανδρέας Νικολακόπουλος, απάντησε στη Βουλή κατά τη διάρκεια του Κοινοβουλευτικού Ελέγχου και της διαδικασίας των Επικαίρων Ερωτήσεων, σε ερώτηση που κατέθεσε η Βουλευτής του Β2 Τομέα Δυτικής Αθήνας της Κ.Ο «ΠΑΣΟΚ – ΚΙΝΗΜΑ ΑΛΛΑΓΗΣ», Κωνσταντίνα (Νάντια) Γιαννακοπούλου, σχετικά με την παραβατικότητα ανηλίκων.

    Όπως υποστήριξε ο κ. Υφυπουργός, το Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη αναλύει συνεχώς τα στατιστικά στοιχεία που έχει στη διάθεσή του, κάνει εγκληματολογική ανάλυση αυτών και στη συνέχεια λαμβάνει προληπτικά και κατασταλτικά μέτρα, τα οποία αναπροσαρμόζονται, επικαιροποιούνται και εντείνονται κατά περίπτωση για να είναι αποτελεσματικά, ενώ ανέφερε κάποια από τα συμπεράσματα που έχουν εξαχθεί ήδη από τις υπηρεσίες, σχετικά με τη συχνότητα αλλά και τα είδη των αδικημάτων, τα οποία διαπράττονται από ανηλίκους.

    «Έχουμε εντείνει την εμφανή αστυνόμευση και αυτό έχει αποτέλεσμα ως προς τον αριθμό των συλλήψεων, ενώ αναφέρω ότι την εβδομάδα από 14 - 20 Οκτωβρίου 2024, έχουν πραγματοποιηθεί 6.428 έλεγχοι ατόμων, 368 προσαγωγές, 194 συλλήψεις, ενώ βεβαιώθηκαν 312 παραβάσεις. Το πρώτο 9μηνο του 2024 έχουμε 10.485 ανήλικους δράστες, ενώ πέρυσι την ίδια περίοδο, ήταν 7.422, γεγονός που δείχνει ότι πολλά περιστατικά ήταν «κρυμμένα» και πλέον οι ανήλικοι μιλάνε και πολλές περιπτώσεις «βγαίνουν στο φως», ενώ προστατεύθηκαν από την ΕΛ.ΑΣ. αυτό το διάστημα, 3.656 ανήλικα θύματα εγκληματικών ενεργειών. Σε αυτό συντέλεσε η λειτουργία της 24ωρης τηλεφωνικής γραμμής, του πενταψήφιου αριθμού «10201», αλλά και η, υπό δημιουργία, εφαρμογή «Safe Youth», που θα ενημερώνει ανήλικους και γονείς και θα περιλαμβάνει εργαλεία για την υποβολή καταγγελιών, μεταξύ των οποίων το «Emergency Button» που θα καθιστά εφικτή την άμεση ενημέρωση της Άμεσης Δράσης για την παροχή βοήθειας», είπε.

    Ο κ. Υφυπουργός τόνισε, ότι πρόκειται για ένα ζήτημα πολυσύνθετο και πολυπαραγοντικό, για το οποίο χρειάζεται η σύνδεση περισσοτέρων ενεργειών, ενώ υπενθύμισε την απόφαση του Πρωθυπουργού, με την οποία συγκροτήθηκε η επιτροπή Εμπειρογνωμόνων για την πρόληψη και αντιμετώπιση των φαινομένων βίας και παραβατικότητας ανηλίκων, για τη συνολική επισκόπηση των μέτρων, δράσεων, την αποτύπωση του ισχύοντος θεσμικού πλαισίου, την καταγραφή βέλτιστων πρακτικών σε ευρωπαϊκό και διεθνές επίπεδο, και την υποβοήθηση των διυπουργικών ομάδων που σχετίζονται με αυτή την εθνική στρατηγική.

    «Είναι ένα πολυσύνθετο, πολυπαραγοντικό και ευαίσθητο θέμα, και σε αυτό κάθε πρόταση, κάθε συνεργασία είναι επιζητούμενη, καθώς δεν χωρά στείρα πολιτική αντιπαράθεση για ένα πρόβλημα που έρχεται από το παρελθόν, είναι διαχρονικό, και για το οποίο πράγματι έχει αναπτυχθεί πολύ σημαντική συνεργασία με άλλα Υπουργεία και επιστημονικούς φορείς, τις οποίες πρέπει να εντείνουμε και να συνεχίσουμε», είπε και στη συνέχεια ανέφερε λεπτομερώς, όλες εκείνες τις κοινές δράσεις που έχουν αναπτυχθεί από την ΕΛ.ΑΣ., με στόχο την προστασία των ανηλίκων.

    Αναφέρθηκε στις συχνές επισκέψεις στα σχολεία από εξειδικευμένα στελέχη της ΕΛ.ΑΣ., όπου πραγματοποιούνται ημερίδες και διαλέξεις σε γονείς, εκπαιδευτικούς και μαθητές πάνω στα θέματα αυτά, στις κοινές εκδηλώσεις της ΕΛ.ΑΣ. με επιστημονικούς φορείς, στις δράσεις της Διεύθυνσης Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος για την πρόληψη και αντιμετώπιση εγκληματικών πράξεων κατά ανηλίκων στο Κυβερνοχώρο, στη συνεργασία της Διεύθυνσης Δημόσιας Ασφάλειας με την Εταιρεία κατά της Κακοποίησης του Παιδιού «EΛIZA», όπου εκπονήθηκε το «Πρωτόκολλο οδηγιών διαχείρισης περιστατικών κακοποίησης ανήλικου», με στόχο την υποστήριξη του αστυνομικού υπαλλήλου «πρώτης γραμμής», στη συνεργασία με το «Χαμόγελο του Παιδιού», στην επέκταση για τα έτη 2021 - 2025, του Πρωτοκόλλου Συνεργασίας μεταξύ του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη και του Ο.ΚΑ.ΝΑ., στη διεύρυνση της συνεργασίας μεταξύ της Διεύθυνσης Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος και του Πανεπιστημίου Πειραιά, στο πλαίσιο του Εθνικού Σχεδίου Δράσης για την Προστασία των Παιδιών από τη Σεξουαλική Κακοποίηση και Εκμετάλλευση (2022 - 2027), στη συνεργασία με το Υπουργείο Παιδείας Θρησκευμάτων και Αθλητισμού, για την πρόληψη κατά των ναρκωτικών και την αντιμετώπιση του σχολικού εκφοβισμού, στον ορισμό εκπροσώπου από τη Διεύθυνση Δημόσιας Ασφάλειας στο Εθνικό Κέντρο Κοινωνικής Αλληλεγγύης του Υπουργείου Κοινωνικής Συνοχής και Οικογένειας, και στις 13 σειρές εκπαιδεύσεων/επιμορφώσεων που έχουν γίνει σε συνολικά 1.550 στελέχη της ΕΛ.ΑΣ., από εξειδικευμένους εισηγητές της ακαδημαϊκής κοινότητας.

    «Η προσπάθεια αυτή συνεχίζεται, για ένα θέμα που πρέπει να μας ενώνει με κοινές προτάσεις και όχι στείρα πολιτική αντιπαράθεση, και νομίζω ότι έτσι μπορούμε να οδηγηθούμε σε μία αποτελεσματικότερη αντιμετώπιση του φαινομένου», είπε ο κ. Υφυπουργός κλείνοντας την τοποθέτησή του.

  • Νικολακόπουλος: Αποκατάσταση του δρόμου στο Κάστρο με εξασφάλιση πίστωσης 1.000.000 ευρώ
    Νικολακόπουλος: Αποκατάσταση του δρόμου στο Κάστρο με εξασφάλιση πίστωσης 1.000.000 ευρώ

    Αποτελεσματική η συνεργασία Ανδρέα Νικολακόπουλου με Θ. Λιβάνιο, Χρ. Τριαντόπουλο και τον Δήμαρχο Ανδραβίδας-Κυλλήνης Γιάννη Λέντζα

    Σημαντική χρηματοδότηση για ένα από τα βασικά αιτήματα του Δήμου Ανδραβίδας – Κυλλήνης

    Ικανοποίηση από τον Ηλείο Υφυπουργό Προστασίας του Πολίτη που είχε αντιληφθεί αμέσως την σπουδαιότητα του προβλήματος στην περιοχή

    Ένα από τα μεγαλύτερα προβλήματα που απασχολούν το Δήμο Ανδραβίδας – Κυλλήνης σε σχέση με τα νευραλγικά του οδικά δίκτυα, όπως είναι ο δρόμος που έχει καταστραφεί από καθιζήσεις και άλλες ζημιές στην περιοχή του Κάστρου, αναμένεται να αντιμετωπισθεί το αμέσως επόμενο χρονικό διάστημα, καθώς εξασφαλίστηκε μεγάλη χρηματοδότηση ύψους 1.000.000 ευρώ από το Υπουργείο Εσωτερικών και ειδικότερα στο πλαίσιο του προγράμματος φυσικών καταστροφών.

    Για την συγκεκριμένη πίστωση και για την αποκατάσταση της εικόνας, μετά από αίτημα του Δήμου Ανδραβίδας – Κυλλήνης, είχε αναλάβει σχετικές πρωτοβουλίες ο Υφυπουργός Προστασίας του Πολίτη Ανδρέας Νικολακόπουλος ο οποίος από την πρώτη στιγμή αντιλαμβανόμενος την σπουδαιότητα επίλυσης του προβλήματος, πίεσε και κατέβαλε κάθε δυνατή προσπάθεια, τόσο προς τον Υπουργό Εσωτερικών Θεόδωρο Λιβάνιο όσο και προς τον αρμόδιο Υφυπουργό Κλιματικής Αλλαγής και Πολιτικής Προστασίας Χρήστο Τριαντόπουλο για την ενίσχυση του Δήμου και την υλοποίηση έργου αποκατάστασης, και πάντα σε στενή συνεργασία με τον Δήμαρχο Ανδραβίδας – Κυλλήνης Γιάννη Λέντζα.

    Ο Ηλείος Υφυπουργός ιδιαίτερα ικανοποιημένος γιατί και οι δύο ανταποκρίθηκαν θετικά τους ευχαρίστησε, ενώ σημείωσε ότι και η συνεργασία με τον Δήμαρχο Γιάννη Λέντζα και τους συνεργάτες του υπήρξε διαρκής, αγαστή και αποτελεσματική, όπως αποδεικνύεται και από την δρομολόγηση του αιτήματος.

    nikolako lentzas livanios 2

    Η ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΣΤΟ ΣΗΜΕΙΟ ΤΩΝ ΖΗΜΙΩΝ

    Υπενθυμίζεται, ότι ο ίδιος ο κ. Νικολακόπουλος είχε μεταβεί στο σημείο του δρόμου και είχε δει από κοντά το μέγεθος των προβλημάτων, περπατώντας σε όλα τα τμήματα των ζημιών και ζητώντας την ανάλογη ενημέρωση.

    Η χρηματοδότηση του ενός εκατ. ευρώ εντάσσεται στο προαναφερόμενο πρόγραμμα στόχος του οποίου είναι να αντιμετωπισθούν έγκαιρα και αποτελεσματικά επείγουσες και απρόβλεπτες ανάγκες, που προκαλούν οι φυσικές καταστροφές σε υποδομές της Αυτοδιοίκησης και Νομικών της Προσώπων.

    Ο Δήμος Ανδραβίδας – Κυλλήνης πλέον οφείλει να «τρέξει» σε συνεργασία με τους υπηρεσιακούς παράγοντες του Υπ. Εσωτερικών τις διαδικασίες που απαιτούνται από εδώ και στο εξής, κυρίως όσον αφορά τα τεχνικά ζητήματα εντός των υποδεικνυόμενων χρονοδιαγραμμάτων.

    (Δελτίο Τύπου)

  • Θεσσαλονίκη: Στη φυλακή ο 28χρονος που ξυλοκόπησε την εγκυμονούσα αδελφή του και τον σύντροφό της
    Θεσσαλονίκη: Στη φυλακή ο 28χρονος που ξυλοκόπησε την εγκυμονούσα αδελφή του και τον σύντροφό της

    Προφυλακιστέος κρίθηκε, μετά την απολογία του στην 3η τακτική ανακρίτρια Θεσσαλονίκης, ο 28χρονος που κατηγορείται ότι ξυλοκόπησε άγρια την 21 ετών εγκυμονούσα αδελφή του και τον 45χρονο σύντροφό της

    Το επεισόδιο σημειώθηκε έπειτα από καβγά που ξέσπασε μεταξύ τους, το βράδυ της Τετάρτης, στη Μενεμένη Θεσσαλονίκης.

    Θεσσαλονίκη: Τι είπε στην απολογία του ο κατηγορούμενος

    Κατά την απολογία του, ο κατηγορούμενος παραδέχθηκε ότι άσκησε βία, αλλά αρνήθηκε τον ανθρωποκτόνο δόλο που του αποδίδεται με την απαγγελθείσα δίωξη η οποία είναι σε βαθμό κακουργήματος.

    Ανέφερε δε, σύμφωνα με όσα έγιναν γνωστά, ότι αντέδρασε με τον τρόπο αυτό, "απαντώντας" σε προηγούμενο χτύπημα που δέχθηκε από τον 45χρονο, ενώ αρνήθηκε ότι κρατούσε κουζινομάχαιρο, όπως επισημαίνεται στη δικογραφία.

    Πληροφορίες αναφέρουν ότι ο ίδιος είχε αποφυλακιστεί πρόσφατα (με όρους), έχοντας εκτίσει ποινή πολυετούς κάθειρξης για απόπειρα ανθρωποκτονίας, πράξη την οποία τέλεσε στην περιοχή της Παναγίας Φανερωμένης, στη Θεσσαλονίκη.

    Κρίθηκε προσωρινά κρατούμενος

    Αξιολογώντας και το ποινικό του παρελθόν, εισαγγελέας και ανακρίτρια ομόφωνα αποφάσισαν να επιστρέψει στις φυλακές, αφού τον έκριναν προσωρινά κρατούμενο.

    Σημειώνεται ότι τα δύο θύματα διακομίστηκαν σε νοσοκομεία της Θεσσαλονίκης. Στην εγκυμονούσα αδελφή του παρασχέθηκαν οι πρώτες βοήθειες και είναι καλά στην υγεία της, όπως και το βρέφος της, ενώ ο 45χρονος σύντροφός της επρόκειτο να υποβληθεί σε χειρουργική επέμβαση.

    Πηγή: Iefimerida.gr

  • Αυγερινοπούλου: Προωθούμε τον διάλογο για έναν ειρηνικό κόσμο, χωρίς φόβο, βία και συγκρούσεις
    Αυγερινοπούλου: Προωθούμε τον διάλογο για έναν ειρηνικό κόσμο, χωρίς φόβο, βία και συγκρούσεις

    Ομιλία της Αντιπροέδρου της Διακοινοβουλευτικής Ένωσης (IPU) στην 3η Κοινοβουλευτική Σύνοδο Κορυφής της Διεθνούς Πλατφόρμας της Κριμαίας

    Στις εργασίες της 3η Κοινοβουλευτικής Συνόδου Κορυφής της Διεθνούς Πλατφόρμας της Κριμαίας, έλαβε μέρος η Αντιπρόεδρος της Διακοινοβουλευτικής Ένωσης (IPU), Δρ. Διονυσία-Θεοδώρα Αυγερινοπούλου. Η Σύνοδος διεξήχθη στη Ρίγα της Λετονίας, με τη συμμετοχή αποστολών από 62 εθνικά κοινοβούλια και διεθνείς οργανισμούς ενώ ο Πρόεδρος της Ουκρανίας, κ. Βολοντιμίρ Ζελένσκι απηύθυνε μήνυμα σε απευθείας σύνδεση.

    Στην ομιλία της, η Αντιπρόεδρος της Διακοινοβουλευτικής Ένωσης αναφέρθηκε στις εκτεταμένες συνέπιες του πολέμου στην Ουκρανία στην παγκόσμια ασφάλεια και σταθερότητα. Η Δρ. Αυγερινοπούλου υπογράμμισε τη σταθερή στάση της IPU κατά της στρατιωτικής επίθεσης και την υπεράσπιση της διεθνούς ειρήνης μέσω της κοινοβουλευτικής διπλωματίας. «Η Ευρώπη αντιμετωπίζει προκλήσεις ασφαλείας που δεν είχε δει από τον Ψυχρό Πόλεμο. Ο πόλεμος στην Ουκρανία έχει κλονίσει τα θεμέλια της διεθνούς ειρήνης και σταθερότητας μέχρι τον πυρήνα τους» τόνισε, υπογραμμίζοντας τη σοβαρότητα του τρέχοντος γεωπολιτικού τοπίου.

    avgerin krimaia omil 2

    Η Δρ. Αυγερινοπούλου εξέφρασε την έντονη καταδίκη της IPU για τη στρατιωτική επιθετικότητα της Ρωσίας, αναφέρθηκε στα δύο ψηφίσματα με τα οποία απορρίφθηκε σθεναρά η παράνομη προσάρτηση ουκρανικών εδαφών και κάλεσε όλα τα έθνη να τηρήσουν αυστηρά τον Χάρτη των Ηνωμένων Εθνών και το Διεθνές Δίκαιο. Μιλώντας για την πιθανή χρήση πυρηνικών όπλων, καταδίκασε κάθε απειλή ή χρήση όπλων μαζικής καταστροφής. «Τα μόνιμα μέλη του Συμβουλίου Ασφαλείας των Ηνωμένων Εθνών, συμπεριλαμβανομένης της Ρωσικής Ομοσπονδίας, έχουν ιδιαίτερο καθήκον να σέβονται τις αρχές της κυριαρχίας, της εδαφικής ακεραιότητας και της απαγόρευσης της χρήσης βίας, που αποτελούν το θεμέλιο του διεθνούς συστήματος», ανέφερε χαρακτηριστικά.

    Η Αντιπρόεδρος της Διακοινοβουλευτικής Ένωσης μίλησε για τον κρίσιμο ρόλο των βουλευτών στο να ενθαρρύνουν τον διάλογο και την συνεργασία. «Η διάρκεια και το εύρος του πολέμου στην Ουκρανία προκαλούν βαθιά ανησυχία. Το φάσμα αυτού του πολέμου ως προοίμιο για έναν ευρύτερο παγκόσμιο πόλεμο πρέπει να αποφευχθεί. Ως βουλευτές, έχουμε έναν μοναδικό ρόλο να διαδραματίσουμε σε αυτή τη διαδικασία», επεσήμανε.

    Παράλληλα τόνισε ότι για περισσότερα από 135 χρόνια, η IPU υπερασπίζεται την ειρήνη μέσω της κοινοβουλευτικής δέσμευσης. Αναφέρθηκε, δε, στην πρόσφατη Διακήρυξη της Γενεύης για την Κοινοβουλευτική Διπλωματία της IPU, η οποία αναγνωρίζει την κοινοβουλευτική διπλωματία ως βασικό εργαλείο για την επίλυση συγκρούσεων και τη δημιουργία γεφυρών σε περιόδους κρίσης.

    avgerin krimaia omil 3

    Μιλώντας για το έργο της Ομάδας Εργασίας της IPU για την ειρηνική επίλυση του Πολέμου στην Ουκρανία, τόνισε ότι οι προτάσεις της υπήρξαν καθοριστικές για την προώθηση του διαλόγου για κρίσιμα ζητήματα όπως η πυρηνική ασφάλεια, η επισιτιστική ασφάλεια, την μεταχείριση των αιχμαλώτων πολέμου, την προστασία του περιβάλλοντος και η προστασία των παιδιών της Ουκρανίας κατά τη διάρκεια του πολέμου.

    Ολοκληρώνοντας την ομιλία της, η Δρ. Αυγερινοπούλου ζήτησε τη συνέχιση των διπλωματικών προσπαθειών. «Ακόμη και στην ομίχλη του πολέμου, η επιλογή για διπλωματία και διάλογο πρέπει να διατηρηθεί και οι δίαυλοι επικοινωνίας πρέπει να παραμείνουν βιώσιμοι ώστε να περιοριστούν οι τρομερές ανθρωπιστικές συνέπειες του πολέμου και όταν έρθει η ώρα, οι μηχανισμοί αυτοί μπορεί να συμβάλλουν σε μια δίκαιη και διαρκής ειρήνη», υπογράμμισε, τονίζοντας ότι η διαρκής ειρήνη πρέπει να οικοδομηθεί στις αρχές της ανθρώπινης ασφάλειας και της κοινής ασφάλειας. «Η ανθρώπινη ασφάλεια περιλαμβάνει την ευημερία χωρίς φόβο και αναξιοπρέπεια, το να ζει κανείς σε μια δίκαιη, δημοκρατική και ισότιμη κοινωνία, όπου οι άνθρωποι είναι ασφαλείς και έχουν πρόσβαση σε τρόφιμα, υγειονομική περίθαλψη, εκπαίδευση και πόρους για να ευδοκιμήσουν. Η κοινή ασφάλεια, από την άλλη πλευρά, βασίζεται στην κατανόηση ότι η ασφάλεια κανενός έθνους δεν μπορεί να γίνει εις βάρος της ασφάλειας ενός άλλου, ότι η ασφάλεια μιας χώρας είναι άρρηκτα συνδεδεμένη με την ασφάλεια των γειτόνων της και της παγκόσμιας κοινότητας» κατέληξε στην ομιλία της.

    (Δελτίο Τύπου)

  • Νικολακόπουλος: Μείωση του πλαφόν στρεμματικής ενίσχυσης και παράταση στην παράδοση του προϊόντος
    Νικολακόπουλος: Μείωση του πλαφόν στρεμματικής ενίσχυσης και παράταση στην παράδοση του προϊόντος

    Συνάντηση με Υφ. Αγροτικής ανάπτυξης Δίον. Σταμενίτη της Ο.Π. Αμαλιάδας παρουσία Α. Νικολακόπουλου

    Συζητήθηκαν ακόμα οι αποζημιώσεις του ΕΛΓΑ – το εργόσημο κλπ - Πραγματική και άμεση στήριξη των παραγωγών μας ζητά ο Ηλείος Υφυπουργός Προστασίας του Πολίτη

    Με σκοπό να συζητηθούν βασικά ζητήματα σε ότι αφορά τα αγροτικά μας προϊόντα και προβλήματα των καλλιεργητών μας, έγινε χθες η συνάντηση μεταξύ του Υφυπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης, Διονύση Σταμενίτη με τον πρόεδρο και τον αντιπρόεδρο της Ομάδας Παραγωγών Αμαλιάδας Χρήστο Βαλιανάτο και Σωτήρη Κακαλέτρη. Στην ίδια συνάντηση ήταν παρών και ο Ηλείος Υφυπουργός Προστασίας του Πολίτη Ανδρέας Νικολακόπουλος ο οποίος αντιλαμβανόμενος την ιδιαιτερότητα αυτών των προβλημάτων συνέβαλε ώστε να πραγματοποιηθεί έγκαιρα και με ουσιαστικό τρόπο η συγκεκριμένη συνάντηση.

    Το πρώτο θέμα που έθεσαν τα στελέχη της Ομάδας Παραγωγών ήταν το θέμα του πλαφόν της στρεμματικής ενίσχυσης της σταφίδας· που σήμερα αυτό προσδιορίζεται στα 150 κιλά και όπως αναφέρθηκε το όριο αυτό πρέπει να μειωθεί προκειμένου να έχουν τη δυνατότητα να λάβουν την στρεμματική ενίσχυση όλοι οι παραγωγοί της σταφίδας.

    Ο κ. Σταμενίτης υποσχέθηκε ότι θα αντιμετωπιστεί το συγκεκριμένο θέμα με τη μείωση του πλαφόν ενώ υποσχέθηκε σε άλλο αίτημα της Ομάδας Παραγωγών να δώσει και παράταση όσον αφορά την παράδοση των στρεμματιάτικων, η οποία σύμφωνα με τα σημερινά δεδομένα ισχύει μέχρι και το τέλος Νοεμβρίου. Ωστόσο ο ίδιος τόνισε ότι θα δοθεί παράταση πέραν της συγκεκριμένης ημερομηνίας ώστε να διευκολυνθούν οι παραγωγοί μας.

    Άλλο βασικό θέμα που συζητήθηκε ήταν τα επιχειρησιακά προγράμματα για τις οργανώσεις παραγωγών με τα οποία -ως γνωστόν- οι τελευταίοι διευκολύνονται όσον αφορά το πρωτογενές υλικό με το οποίο προχωρούν τις καλλιέργειές τους. Σύμφωνα με τα όσα συζήτησαν και επειδή δεν έχει προχωρήσει φέτος κανένα από αυτά τα προγράμματα, υπάρχει ο κίνδυνος να μην τύχουν των ανάλογων χρηματοδοτήσεων οι καλλιεργητές και για αυτό εκφράσθηκε ανησυχία.

    Ωστόσο έλαβαν και εδώ τη διαβεβαίωση του κ. Σταμενίτη ότι ανεξαρτήτως της πορείας αυτών των επιχειρησιακών προγραμμάτων κανένας αγρότης καλλιεργητής δεν πρόκειται να χάσει των ενισχύσεων από τα επιχειρησιακά προγράμματα έτσι ώστε απρόσκοπτα να συνεχίσει τις καλλιέργειες του.

    ΕΓΡΗΓΟΡΣΗ ΚΑΙ ΑΜΕΣΗ ΑΝΤΑΠΟΚΡΙΣΗ ΤΟΥ ΕΛΓΑ

    Τρίτο θέμα που συζητήθηκε ήταν και η εγρήγορση από πλευράς ΕΛΓΑ αλλά και η τροποποίηση του Ασφαλιστικού Οργανισμού έτσι ώστε να μπορεί να τα ανταποκρίνεται καλύτερα στα θέματα αποζημιώσεων των παραγωγών. Ειδικότερα ετέθη το θέμα των καθυστερήσεων καθώς εκκρεμούν αποζημιώσεις για ζημιές που έχουν γίνει από τον καύσωνα του καλοκαιριού, σε σταφίδα, βιομηχανική ντομάτα και σε διάφορες μορφές κηπευτικών. Και εδώ υπήρξε η θετική απάντηση του υφυπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης Διονύση Σταμενίτη, αφού και ο ίδιος είπε ότι γνωρίζει το πρόβλημα και θα επισπευθεί όσο καλύτερα γίνεται η συγκεκριμένη διαδικασία.

    Τέλος τέθηκε το θέμα του εργόσημου, ένα ιδιαίτερο σοβαρό ζήτημα που επίσης απασχολεί τους αγρότες και το οποίο θα πρέπει να επιλυθεί όσον αφορά τη διαδικασία της υλοποίησης του και εν τέλη της εφαρμογής του.

    Για όλα τα παραπάνω ο Ηλείος Υφυπουργός, Ανδρέας Νικολακόπουλος, επεσήμανε την ανάγκη να στηριχθούν οι αγρότες μας πραγματικά είτε με τη μείωση του πλαφόν για την στρεμματική ενίσχυση είτε με την παράταση παράδοσης του προϊόντος ή με την περαιτέρω ενίσχυση για να μπορέσουν να καλλιεργήσουν και την ερχόμενη αγροτική περίοδο. Δήλωσε ακόμα ότι είναι πολύ σοβαρό το θέμα του εργοσήμου ενώ για τον ΕΛΓΑ επανέλαβε την άποψή του ότι θα πρέπει να αλλάξουν συγκεκριμένες λειτουργίες έτσι ώστε να μπορεί να ανταποκριθεί πολύ πιο άμεσα και στη βάση μίας διευρυμένης εικόνας για τις ζημιές που έχουν υποστεί οι καλλιέργειες της περιοχής μας.

    (Δελτίο Τύπου)

  • Αυγερινοπούλου: Συνάντηση με τον υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης για τον πρωτογενή τομέα της Ηλείας
    Αυγερινοπούλου: Συνάντηση με τον υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης για τον πρωτογενή τομέα της Ηλείας

    Ζητήματα ζωτικής σημασίας που απασχολούν τον πρωτογενή τομέα της Ηλείας συζητήθηκαν στην συνάντηση που είχε η Βουλευτής Ηλείας της Ν.Δ, Διονυσία-Θεοδώρα Αυγερινοπούλου, με τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, κ. Κώστα Τσιάρα. Μάλιστα, ο Υπουργός εξέφρασε το άμεσο ενδιαφέρον του να επισκεφθεί την Ηλεία το επόμενο διάστημα, ύστερα από πρόταση του Βουλευτού, ώστε να διερευνηθούν έτι περαιτέρω πολιτικές και πρωτοβουλίες στήριξης της αγροτικής παραγωγής στην Ηλεία.

    Ίδρυση Διεπαγγελματικής Οργάνωσης Κορινθιακής Σταφίδας

    Όπως τονίστηκε κατά την διάρκεια της συνάντησης, η ενίσχυση του πρωτογενούς τομέα αποτελεί εθνικό στόχο για την Κυβέρνηση, με ανάπτυξη πιο ανταγωνιστικών καλλιεργειών, μέσα από την ενίσχυση της ποιότητας των προϊόντων και της διαπραγματευτικής ισχύος των παραγωγών.

    Σε αυτό το πλαίσιο, η κα. Αυγερινοπούλου αναφέρθηκε στην ανάγκη οργάνωσης των παραγωγών και όλης της εφοδιαστικής αλυσίδας ανταγωνιστικών αγροτικών προϊόντων, ενώ έδωσε ιδιαίτερη έμφαση στην ίδρυση της Διεπαγγελματικής Οργάνωσης Κορινθιακής Σταφίδας, ώστε οι παραγωγοί να έχουν πρόσβαση σε χρηματοδοτήσεις από την ΕΕ στο πλαίσιο επιχειρησιακών προγραμμάτων για τη στήριξη συλλογικών επενδύσεων στην ποιότητα και στην ανταγωνιστικότητα του προϊόντος και να υπάρξει ένα διαφορετικό μοντέλο προώθησης και εξαγωγής του προϊόντος, το οποίο θα ανταποκρίνεται στις προκλήσεις και απαιτήσεις της σύγχρονης εποχής. Ο Υπουργός έχει άλλωστε θέσει την σταφίδα ανάμεσα στα αγροτικά προϊόντα προτεραιότητας για περαιτέρω προώθηση και "rebranding". Προς αυτή την κατεύθυνση, τις επόμενες εβδομάδες αναμένεται η σύγκληση σύσκεψης, με την συμμετοχή όλων των ενδιαφερόμενων μερών, με στόχο την οργάνωση της Διεπαγγελματικής που θα ενισχύσει την προοπτική αειφορίας και της εξαγωγικής δραστηριότητας.

    Ένταξη της Ηλείας στο πρόγραμμα θερμοκηπιακών καλλιεργειών

    Εξάλλου, συζητήθηκε το πρόγραμμα που θα υλοποιηθεί το επόμενο διάστημα, ύψους 600 εκατ. ευρώ, για επενδύσεις σε θερμοκηπιακές καλλιέργειες και οι προοπτικές ανάπτυξής του και στην Ηλεία, με στόχο τη διασφάλιση της βιωσιμότητας των φυσικών πόρων και της αειφόρου παραγωγής, σε συνδυασμό με την αύξηση του αγροτικού εισοδήματος. Η ανακοίνωση έγινε από τον πρωθυπουργό, Κυριάκο Μητσοτάκη, στην 88η ΔΕΘ και αποτελεί ένα ουσιαστικό βήμα για να ανοίξει ένας νέος ελπιδοφόρος δρόμος για τον συγκεκριμένο κλάδο, προς όφελος των αγροτών.

    O κ. Τσιάρας, ο οποίος έχει σημαντική γνώση της αναπτυξιακής δυνατότητας του Ν. Ηλείας, τόνισε ότι η υλοποίηση του εν λόγω προγράμματος αποτελεί προτεραιότητα του Υπουργείου, θα προκηρυχθεί δε ως το τέλος του έτους, ενώ αποτελεί σημαντική ευκαιρία για την Ηλεία. Όπως τόνισε η κα. Αυγερινοπούλου, τα θερμοκήπια προσφέρουν ασφάλεια απέναντι στις επιπτώσεις της κλιματικής κρίσης, μείωση της κατανάλωσης υδάτινων πόρων αλλά και φυτοφαρμάκων, μείωση του κόστους καλλιέργειας και αυξημένη, ακόμα και δέκα φορές, σε ποσότητες παραγομένων προϊόντων και όλα αυτά σε συνδυασμό με την ανάπτυξη καινοτόμων αγροβολταϊκών συστημάτων μπορούν να ενισχύσουν περαιτέρω την ανταγωνιστικότητα των προϊόντων της ελληνικής γης σε μια όλο και περισσότερο απαιτητική διεθνή αγορά.

    Μέριμνα για την αντιμετώπιση των επιπτώσεων της κλιματικής κρίσης

    Η κα. Αυγερινοπούλου είχε την ευκαιρία να συζητήσει με τον κ. Τσιάρα και το θέμα των επιπτώσεων της κλιματικής κρίσης στον πρωτογενή τομέα και ως εκ τούτου στο αγροτικό εισόδημα, ζητώντας την περαιτέρω στήριξη του πρωτογενούς τομέα προκειμένου να αντιμετωπιστούν οι συνέπειες αυτές. Ο υπουργός τόνισε ότι η στήριξη του πρωτογενούς τομέα από την κυβέρνηση είναι δεδομένη, καθώς αναγνωρίζεται από μέρους της η μεγάλη συμβολή των παραγωγών μας στην ανάπτυξη της ελληνικής οικονομίας, προσθέτοντας ότι προς αυτή την κατεύθυνση, το υπουργείο εξετάζει, μέσω της Ευρωπαϊκής Ένωσης, την δυνατότητα δημιουργίας νέου ταμείου που να μπορεί να καλύπτει ανάλογες ζημίες. Το θέμα τέθηκε από τον υπουργό και στο Συμβούλιο Υπουργών Γεωργίας και Αλιείας που διεξήχθη στο Λουξεμβούργο.

    Ο κ. Τσιάρας επισήμανε ότι η Ελλάδα υποστηρίζει την ανάγκη για μια ενωσιακή στρατηγική προσαρμογής στην κλιματική αλλαγή, ειδικά στον αγροτικό τομέα, καθώς τα υπάρχοντα μέσα και εργαλεία για τη διαχείριση κρίσεων δεν είναι αρκετά ευέλικτα ή αποτελεσματικά, διότι δεν σχεδιάστηκαν για την αντιμετώπιση επιπτώσεων που σχετίζονται με την κλιματική αλλαγή. Οφείλουμε να προβούμε σε έναν σχεδιασμό που θα καλύπτει τόσο την πρόληψη και την προσαρμογή στις αλλαγές, όσο και την άμεση αντιμετώπιση των συνεπειών σε περιπτώσεις καταστροφών από ακραία καιρικά φαινόμενα, τόνισε προσθέτοντας ότι θα πρέπει να υπάρχει ευελιξία στη μεταφορά ενωσιακών πόρων, να βελτιωθεί η συνεργασία μεταξύ των ευρωπαϊκών ταμείων, με έμφαση στην πολιτική συνοχής και να ενισχυθεί το γεωργικό αποθεματικό ή να δημιουργηθεί νέο ειδικό Ταμείο.

    Παράλληλα, από την Ηλεία Βουλευτή τέθηκε το θέμα του πλαφόν που ισχύει για τις αποζημιώσεις των αγροτών από τον ΕΛΓΑ, για ζημιές που έχουν υποστεί στις καλλιέργειές. Το συνολικό ανώτατο όριο αποζημίωσης έχει οριστεί στις 70.000 ευρώ κατ’ έτος και ανά δικαιούχο για όλες τις καλλιέργειες, ωστόσο με τις σημερινές συνθήκες που οι ζημίες είναι εκτεταμένες, το ποσό αυτό δεν επαρκεί για να συνεχίσουν αρκετοί αγρότες να καλλιεργούν, θέμα που θα εξετασθεί από κοινού με το υπουργείο Οικονομικών.

    (Δελτίο Τύπου)

  • Θεσσαλονίκη: Κακουργηματική δίωξη σε 28χρονο που ξυλοκόπησε άγρια την έγκυο αδελφή του και τον σύντροφό της

    Ο κατηγορούμενος φέρεται να επιτέθηκε στην 21χρονη και στον 45χρονο, ενώ κάποια στιγμή άρπαξε ένα μαχαίρι

    Κακουργηματική δίωξη άσκησε ο εισαγγελέας σε βάρος ενός 28χρονου που κατηγορείται ότι ξυλοκόπησε άγρια την 21 ετών εγκυμονούσα αδελφή του και τον 45χρονο σύντροφο της, στη Θεσσαλονίκη.
    Ο άντρας παραπέμφθηκε να απολογηθεί σε ανακριτή ενώ οι κατηγορίες που τον βαραίνουν είναι, σύμφωνα με πληροφορίες, για απόπειρα ανθρωποκτονίας, ενδοοικογενειακή σωματική βλάβη και απειλή (με θύμα έγκυο) και παράβαση της νομοθεσίας περί όπλων.
    Σύμφωνα με πληροφορίες, το περιστατικό έγινε το βράδυ της Τετάρτης, μέσα στο σπίτι όπου ζει η γυναίκα. Κατά τη διάρκεια ενός έντονου καβγά, ο κατηγορούμενος φέρεται να επιτέθηκε στην 21χρονη και στον 45χρονο, ενώ κάποια στιγμή άρπαξε ένα μαχαίρι από την κουζίνα.
    Η γυναίκα, η οποία είναι έγκυος και ο σύντροφός της μεταφέρθηκαν στο νοσοκομείο, ενώ σύμφωνα με πληροφορίες ο 45χρονος αναμενεται να υποβληθεί σε χειρουργική επέμβαση. Κατά τις ίδιες πληροφορίες το έμβρυο είναι καλά στην υγεία του.
    Πηγή: Protothema.gr
  • Θεσσαλονίκη: 18 θερμόμετρα είχε αγοράσει η 50χρονη που κατηγορείται ότι σκότωσε τον σύζυγό της με υδράργυρο
    Θεσσαλονίκη: 18 θερμόμετρα είχε αγοράσει η 50χρονη που κατηγορείται ότι σκότωσε τον σύζυγό της με υδράργυρο

    Συνεχίζεται το θρίλερ με την υπόθεση της 50χρονης γυναίκας που βρίσκεται αντιμέτωπη με την κατηγορία της δολοφονίας του 60χρονου συζύγου της χορηγώντας του υδράργυρο, στη Θεσσαλονίκη.

    Οπως αναφέρουν πληροφορίες του τηλεοπτικού σταθμού STAR, όλα ξεκίνησαν τον Ιούνιο του 2018 όταν το θύμα βρισκόταν στο νοσοκομείο και τον Ιούλιο οι γιατροί βρήκαν υδράργυρο στα αυτιά του, αλλά και στα σεντόνια. Για το περιστατικό ενημερώθηκε η αστυνομία και οι γιατροί κατέθεσαν πως δε χρησιμοποιούν αυτό το στοιχείο.

    Έγιναν τοξικολογικές εξετάσεις, δεν εντοπίστηκε τοξικότητα λόγω υδραργύρου, αλλά βρήκαν αυξημένα τα επίπεδα λοραζεπάμης, ισχυρή ουσία που εντοπίζεται σε αγχολυτικά. Οι γιατροί δεν μπόρεσαν να καταλάβουν πώς βρέθηκε αυτή η ουσία. Μόνοι επισκέπτες του θύματος ήταν η γυναίκα του και ο γιος του. Τελικά πήρε εξιτήριο τέλη Ιουλίου.

    Καρδιακή ανακοπή η αρχική αιτία θανάτου του 60χρονου -Εγινε εκταφή

    Ενάμιση μήνα μετά ο 60χρονος άνδρας κατέληξε. Σύμφωνα με πληροφορίες, δεν έγινε ούτε νεκροψία, ούτε τοξικολογικές, ούτε προανάκριση της ΕΛ.ΑΣ. γιατί το πιστοποιητικό θανάτου έγραφε ως αιτία την καρδιακή ανακοπή. Είχε την υπογραφή ιδιώτη γιατρού, ο οποίος δε γνώριζε το ιστορικό του θύματος.

    Η ασφάλεια ενημερώθηκε για το περιστατικό και στις 19 Δεκεμβρίου του 2018 έγινε η εκταφή της σορού. Οι τοξικολογικές έδειξαν αυξημένα επίπεδα υδραργύρου. Ζητήθηκαν νέες ιατρικές γνωματεύσεις και έγινε έρευνα και στο σπίτι του. Όλο το υλικό συγκεντρώθηκε το 2021 και παραδόθηκε στον εισαγγελέα, με την υπόθεση αρχικά να αρχειοθετείται.

    Το ανώνυμο τηλεφώνημα

    Σύμφωνα με πληροφορίες του STAR, τον Ιούνιο του 2023 η αστυνομία άνοιξε ξανά την υπόθεση.

    Η υπόθεση βγήκε από το αρχείο μετά από ανώνυμο τηλεφώνημα. Άνδρας από το περιβάλλον του 60χρονου, επικοινώνησε με την αστυνομία και υποστήριξε πως η σύζυγό του θύματος δηλητηρίαζε τον φίλο του με υδράργυρο.

    Η Εισαγγελία ζήτησε συμπληρωματική Προκαταρκτική Εξέταση με την δικογραφία να υποβάλλεται το Δεκέμβριο του 2023 και τη δικαιοσύνη να προχωρά σε διώξεις.

    Θεσσαλονίκη: Τι κατέθεσε η σύζυγος του θύματος

    Η 50χρονη γυναίκα βρέθηκε ενώπιον του πρώτου ανακριτή στο Δικαστικό Μέγαρο Θεσσαλονίκης με την κατηγορία της ανθρωποκτονίας με δόλο σε βάρος του 60χρονου συζύγου της.

    Στην κατάθεσή της είπε: «Όλα είναι όπως πρέπει. Ο σύζυγός μου πέθανε πριν 6 χρόνια από την καρδιά του, έπαθε ανακοπή. Αυτό έδειξαν τα αποτελέσματα. Εγώ δεν έχω κάνει τίποτα, δεν γνωρίζω ποιος μπορεί να πήρε την αστυνομία και να ξανάνοιξε τον φάκελο».

    Τελικά με σύμφωνη γνώμη εισαγγελέα κ ανακριτή αφέθηκε ελεύθερη με τον όρο απαγόρευσης εξόδου από τη χώρα, καθώς και την εμφάνιση στο αστυνομικό τμήμα δύο φορές τον μήνα.

    Η σύζυγος είχε παραδεχθεί την αγορά 18 θερμομέτρων υδραργύρου

    Σύμφωνα με πληροφορίες του Star, η σύζυγος είχε παραδεχθεί στην Ασφάλεια πως είχε προχωρήσει στην αγορά θερμομέτρων το διάστημα εκείνο που ο άνδρας της νοσηλευόταν στο νοσοκομείο.

    Συγκεκριμένα, υποστήριξε ότι είχε αγοράσει από φαρμακείο του Πανοράματος αρχικά έξι θερμόμετρα υδραργύρου. Το ένα το παρέδωσε στον σύζυγό της, ενώ νοσηλευόταν στο «Παπανικολάου» και τα υπόλοιπα ισχυρίστηκε ότι τα έστειλε με δέμα στην αδερφή της στην Πολωνία.

    Μετά από μέρες, όπως η ίδια είπε, πήγε και σε άλλο φαρμακείο στην Περαία και αγόρασε ακόμα 12 θερμόμετρα υδραργύρου, από τα οποία το ένα έδωσε στον σύζυγό της και τα υπόλοιπα ισχυρίστηκε ότι και πάλι ότι τα απέστειλε με δέμα στην Πολωνία.

    Οι αγορές από τα δύο φαρμακεία διαπιστώθηκαν και από την έρευνα της Ασφάλειας. Όλα αυτά, όμως, τα είπε δυο χρόνια μετά τον θάνατο του συζύγου της, σύμφωνα με την ασφάλεια.

    Οι αγορές και οι παραδόσεις των θερμομέτρων έγιναν χρονικά πριν τον εντοπισμό του υδραργύρου στο αυτί του θύματος. Η ίδια και τότε όπως και τώρα αρνήθηκε τη χορήγηση υδραργύρου στον σύζυγό της. Είχε εξεταστεί, όμως και εκείνος από την αστυνομία και είχε πει ότι δεν είχε κανένα θερμόμετρο.

    Πηγή: Ιefimerida.gr

Sites του Ομίλου

Αγ. Κυριακής 4 | Πύργος Ηλείας | Τηλ: 26210 30400 | Δημοσιογραφικό τμήμα: 6976 869414 | Εμπορικό Τμήμα: 6945 556212 | email: [email protected]

Μ.Η.Τ. 242102 | ΑΦΜ: 105224221 - ΔΟΥ Πύργου | Aρ.Γ.Ε.ΜΗ. 141319425000 | Ατομική Επιχείρηση | Ιδιοκτήτρια - διευθύντρια - διαχειρίστρια - δικαιούχος ονόματος τομέα: Δήμητρα Βέλμαχου | Διευθυντής σύνταξης: Γιάννης Σπυρούνης

Up & High Media & Productions

ilia live smallCopyright © 2011 - 2024 Ηλεία Live!.
Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.

Μέλος του 
Μητρώο ΜΗ

Βλαχαντώνη Ολυμπία - Μεσιτικό Γραφείο