Πέμπτη, 29 Αυγούστου 2019 11:55

ΝΟΔΕ Ηλείας: Ικανοποίηση Γαβρά για τα Λουτρά Καϊάφα μετά από την απόφαση Θεοχάρη

Γράφτηκε από τον
Ad Slot
Την ικανοποίηση του εξέφρασε ο Πρόεδρος της ΝΟ.Δ.Ε ΝΔ Ηλείας κος Χρήστος Γαβράς σχετικά με την υπογραφή της απόφασης για την αναγνώριση των λουτρών Καϊάφα ως ιαματικών από τον Υπουργό Τουρισμού κο Χάρη Θεοχάρη.
Η εξέλιξη αυτή ικανοποιεί τους πολίτες και τους θεσμικούς φορείς της Ηλείας και δείχνει τον ενδιαφέρον της Κυβέρνησης για την τόνωση της τοπικής οικονομίας μέσα από την ενεργοποίηση του Ιαματικού Τουρισμού και του Τουρισμού Ευεξίας στην Ηλεία και την χώρα μας.
Είμαστε σίγουροι πως ο Υπουργός θα δρομολογήσει τις απαραίτητες ενέργειες ώστε να λυθούν και τα όποια προβλήματα στο λιμάνι του Κατακόλου με σκοπό να ενισχυθεί η τουριστική ανάπτυξη και η οικονομία της περιοχής.
Θέλουμε την Ηλεία τουριστικό προορισμό υψηλών προδιαγραφών και θα εργαστούμε όλοι μαζί, Κυβέρνηση και φορείς ώστε να αναδείξουμε και να αξιοποιήσουμε τα μεγάλα τουριστικά πλεονεκτήματα της Ηλείας.
Τελευταία τροποποίηση στις Πέμπτη, 29 Αυγούστου 2019 14:57

Σχετικά Άρθρα

  • ΕΤΑΔ: Ματαίωσε το διαγωνισμό για την παραχώρηση του θαλασσίου σκι, ... "λόγω νεότερων δεδομένων για την αξιοποίηση του"
    ΕΤΑΔ: Ματαίωσε το διαγωνισμό για την παραχώρηση του θαλασσίου σκι, ...

    Άλλαξαν τα δεδομένα της ΕΤΑΔ για την παραχώρηση των εγκαταστάσεων θαλασσίου σκι στη λίμνη Καϊάφα και ματαιώθηκε ο διαγωνισμός που προκηρύχθηκε τον περασμένο Μάιο.

    Όπως γίνεται αντιληπτό τα "παγωμένα" έργα από τη μια και η εξέλιξη αυτή στην τουριστική αξιοποίηση του Καϊάφα, μόνο ανάπτυξη δεν φέρνουν σε ένα φιλέτο που οπουδήποτε αλλού στον κόσμο θα είναι αξιοποιηθεί στο μέγιστο.

    Τέτοιες εγκαταστάσεις, με μια μεγάλη λίμνη με τεράστιες δυνατότητες δίπλα στην θάλασσα με ένα βουνό δίπλα και πνιγμένη στο πράσινο σπανίζουν όχι μόνο στην Ελλάδα αλλά παγκοσμίως...

    Ευτυχώς δηλαδή που λειτουργεί και το υδροθεραπευτήριο των Ιαματικών Λουτρών...

    Η ανακοίνωση της ΕΤΑΔ

    Στην ανακοίνωση που υπογράφει η Διευθύνουσα Σύμβουλος Ηρώ Χατζηγεωργίου αναφέρονται τα εξής:

    "Η Εταιρία Ακινήτων Δημοσίου Α.Ε. λόγω νεότερων δεδομένων σχεδιασμού και της βέλτιστης αξιοποίησης του ακινήτου στη Λίμνη Καϊάφα, αποφασίζει να ματαιώσει το διαγωνισμό που προκηρύχθηκε με την υπ’ αριθμ. 6088/15.05.2024 Προκήρυξη ανοικτού διαγωνισμού, για την εκμίσθωση ακινήτου στη Λίμνη Καϊάφα με δικαίωμα χρήσης του υδάτινου στοιχείου του διαύλου για τη διενέργεια μαθημάτων, προπονήσεων και αγώνων θαλάσσιου σκι".

  • Ιαματικά Λουτρά Καϊάφα: Ξεκίνησε η λειτουργία τους - Ο Δήμαρχος Ζαχάρως υποδέχτηκε τους πρώτους επισκέπτες
    Ιαματικά Λουτρά Καϊάφα: Ξεκίνησε η λειτουργία τους - Ο Δήμαρχος Ζαχάρως υποδέχτηκε τους πρώτους επισκέπτες

    Άνοιξαν τις πύλες τους για το κοινό τα Ιαματικά Λουτρά Καϊάφα, το προηγούμενο Σάββατο, εγκαινιάζοντας την φετινή ιαματική περίοδο, που ολοκληρώνεται στις 20 Οκτωβρίου, με την ελπίδα και την εκτίμηση ότι θα είναι μια καλή και με αυξημένη επισκεψιμότητα σεζόν.

    Ο Δήμαρχος Ζαχάρως Κώστας Μητρόπουλος, με τους συνεργάτες του και τον διευθυντή των εγκαταστάσεων Δημήτρη Κάνιστρα υποδέχτηκαν τους πρώτους επισκέπτες που έσπευσαν να ξεκινήσουν τα ιαματικά τους μπάνια.

    «Η λειτουργία των Ιαματικών Λουτρών Καϊάφα για το 2024 μόλις εκκίνησε. Με χαρά υποδεχτήκαμε τους πρώτους λουόμενους. Τα λουτρά ανοίγουν τις πόρτες τους σε κάθε επισκέπτη που επιθυμεί να απολαύσει τις θεραπευτικές κι ευεργετικές ιδιότητες του νερού της περιοχής μας, οι οποίες είναι γνωστές από την αρχαιότητα» δήλωσε ο κ. Μητρόπουλος στην πρώτη ημέρα έναρξης λειτουργίας των λουτρών, και συνέχισε: «Ταυτόχρονα, ενισχύεται η οικονομική ανάπτυξη της περιοχής μας, αποτελώντας πόλο έλξης των επισκεπτών. Ως Δημοτική Αρχή Ζαχάρως, εκφράζουμε την ευχαρίστησή μας με το γεγονός αυτό, καθώς και με τη συνεργασία μας με την ΕΤΑΔ, στοχεύοντας στη μέγιστη δυνατή αξιοποίηση του Καϊάφα. Προσδοκούμε την αύξηση της επισκεψιμότητας αλλά και τη μεγιστοποίηση του χρονικού διαστήματος λειτουργίας των λουτρών».

    Loutra Kaiaf 2

    Loutra Kaiaf 3

  • Άνοιξαν για το κοινό τα ιαματικά λουτρά Καϊάφα
    Άνοιξαν για το κοινό τα ιαματικά λουτρά Καϊάφα

    Τα ονομαστά λουτρά από την αρχαιότητα που περιλαμβάνουν δύο πηγές, των Ανιγρίδων Νυμφών και του Γερανίου ή των Ατλαντίδων Νυμφών ή αλλιώς γνωστά και ως ιαματικές πηγές Καϊάφα ξεκίνησαν και φέτος την λειτουργία τους ύστερα από την σχετική ανακοίνωση της ΕΤΑΔ.

    Το υδροθεραπευτήριο πρόκειται να λειτουργεί καθημερινά από την 1η Ιουλίου έως την 30η Σεπτεμβρίου 2023 συμπεριλαμβανομένων Κυριακών και αργιών από τις 9 το πρωί έως τις 5 το απόγευμα.

    Το ταμείο θα κλείνει στις 4:15μμ ενώ όποιος επιθυμεί περισσότερες πληροφορίες μπορεί να απευθυνθείτε στα τηλέφωνα: 2625031710 2625031709 2625031707 καθώς και στο email: [email protected]

    Θεραπευτικές Ιδιότητες των Λουτρών Καϊάφα :

    Ο χώρος ανακαινίσθηκε το 2008 και διαθέτει εκτός από τους κοινόχρηστους, χώρους υποδοχής και αναμονής πελατών, ιατρείο, ατομικούς λουτήρες 13 και μία εξωτερική πισίνα.

    Η πηγή των Ανιγρίδων Νυμφών, είναι υδροχλωριονατριούχος με ελεύθερο υδρόθειο σε σημαντική ποσότητα. Η σπηλιά (πηγή) είναι χωρισμένη σε δύο τμήματα, τη «μεγάλη» και τη «μικρή». Στη μεγάλη η θερμοκρασία κυμαίνεται από 32ο – 35ο C ενώ στη μικρή από 29ο – 34ο C.

    Το νερό αναβλύζει από το έδαφος αλλού ζεστό και αλλού κρύο και αναμειγνύεται δημιουργώντας ένα φυσικό χαμάμ και ενδείκνυται για τις παρακάτω παθήσεις :

    Παθήσεις που αφορούν το μυοσκελετικό σύστημα (οσφυαλγία, υσχυαλγία, οστεοαρθρίτιδα, ρευματοειδής αρθρίτιδα, αυχενικό σύνδρομο, σπονδυλοαρθρίτιδα, ψωριακή ρευματοπάθεια γυναικολογικές και δερματικές παθήσεις.

    Σε απόσταση 200 μ. περίπου, βρίσκεται η ιαματική πηγή του Γερανιού, με νερό ιδανικό για ποσιθεραπεία.

  • Ιαματικά Λουτρά Καϊάφα: Ανοιχτά καθημερινά και τον Οκτώβριο με στόχο την περαιτέρω στήριξη της τοπικής οικονομίας
    Ιαματικά Λουτρά Καϊάφα: Ανοιχτά καθημερινά και τον Οκτώβριο με στόχο την περαιτέρω στήριξη της τοπικής οικονομίας

    Τα ιαματικά λουτρά Αιδηψού και Καϊάφα θα λειτουργούν καθημερινά και τον Οκτώβριο με στόχο την περαιτέρω στήριξη της τοπικής οικονομίας

    Η Εταιρεία Ακινήτων Δημοσίου (ΕΤΑΔ) Α.Ε., σε συνέχεια της παράτασης λειτουργίας των Ιαματικών Λουτρών Υπάτης και για το μήνα Οκτώβριο 2022, για την καλύτερη εξυπηρέτηση του κοινού, ανακοινώνει επίσης την παράταση της λειτουργίας των Επιχειρηματικών της Μονάδων Ιαματική Πηγή Αιδηψού και Καϊάφα.

    Στοχεύοντας στην τόνωση της τοπικής οικονομίας και του τουριστικού προϊόντος η ΕΤΑΔ αποφάσισε την παράταση λειτουργίας των Ιαματικών Λουτρών Αιδηψού και Καϊάφα, καθώς παρατηρείται αυξημένο ενδιαφέρον, σύμφωνα με τις προβλέψεις και τις κρατήσεις που έχουν πραγματοποιηθεί μέχρι σήμερα από επισκέπτες που ενδιαφέρονται για τον Ιαματικό Τουρισμό.

    Συγκεκριμένα, για το μήνα Οκτώβριο 2022 θα λειτουργούν και τις 7 ημέρες της εβδομάδας τα μεν Ιαματικά λουτρά Αιδηψού από τις 07:30 έως τις 15:30 τα δε Ιαματικά Λουτρά Καϊάφα από τις 09:00 έως τις 17:00.

    Μέσα από τη λειτουργία των ιαματικών λουτρών της η ΕΤΑΔ επιθυμεί να συμβάλλει στη βιώσιμη τουριστική και περιφερειακή ανάπτυξη και προβολή και ανάδειξη της Αιδηψού και του Καϊάφα σε σημαντικό πόλο ιαματικού τουρισμού /θερμαλισμού με απώτερο στόχο τη στήριξη των τοπικών επιχειρήσεων και κοινωνιών και τον εμπλουτισμό του ιαματικού τουριστικού προϊόντος της χώρας μας.

    Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

  • ΠΕΔΗ για Καϊάφα: Απαιτούμε να συνεχιστούν τα έργα υποδομής και αναβάθμισης
    ΠΕΔΗ για Καϊάφα: Απαιτούμε να συνεχιστούν τα έργα υποδομής και αναβάθμισης

    Η ευκαιρία δεν μπορεί να χαθεί - Δεν ανεχόμαστε την συνέχιση της ολοκληρωτικής απαξίωσής του
    Με ανακοίνωση της η Περιβαλλοντική Δράση Ηλείας καυτηριάζει το θέμα της απαξίωσης της περιοχής του Καϊάφα, που αυτή την περίοδο κορυφώνεται με την διακοπή των προγραμματισμένων εργασιών. Γεγονός που έχει μετατρέψει την περιοχή σε ένα παρατημένο εργοτάξιο, κατάσταση που είναι απαγορευτική για κάποιον που θέλει να επισκεφθεί τον Καϊάφα.
    Συγκεκριμένα στην ανακοίνωση αναφέρονται τα εξής:

    Μετά από 50 χρόνια απαξίωσης της περιοχής, είδαμε να εκτελούνται έργα για την ανάπλαση του Καϊάφα και την ανάδειξη της μοναδικής ομορφιάς της περιοχής. Αυτή τη φορά όχι με λόγια αλλά με εξασφαλισμένους χρηματικούς πόρους και με έργα που ξεκίνησαν πριν από δύο χρόνια περίπου, τον Ιανουάριο του 2020. Δυστυχώς στις αρχές του τρέχοντος έτους το βασικό έργο της α’ φάσης ύψους 5 εκατομμυρίων ευρώ σταμάτησε, αφού, με βάση την απάντηση που δόθηκε μέσα στη Βουλή σε ερώτηση βουλευτή της αντιπολίτευσης, η ανάδοχος τεχνική εταιρεία «Α.Ε.Τ.Ε.Θ. Α.Ε.» υπέβαλε αίτηση διάλυσης της σύμβασης, λόγω αύξησης της τιμής των υλικών.
    Το μεγαλύτερο όμως δυστύχημα για τον Καϊάφα είναι το γεγονός ότι η αρμόδια κι εποπτεύουσα υπηρεσία στην κυριότητα της οποίας έχει περιέλθει η πολύπαθη περιοχή, η ΕΤ.Α.Δ. παρέμεινε απλώς παθητικός δέκτης χωρίς να καταβάλει την παραμικρή προσπάθεια επίλυσης του προβλήματος. Η απάθεια αυτή κατά τη γνώμη μας εκ μέρους μιας υπηρεσίας που λειτουργεί υπέρ του δημοσίου συμφέροντος, είναι προκλητική. Αν μάλιστα συσχετιστεί με την προκήρυξη που ακολούθησε για κατάθεση εκ μέρους κάθε ενδιαφερόμενου επενδυτή πρότασης αξιοποίησης της περιοχής, καθώς και με το γεγονός ότι η καθυστέρηση οδήγησε στην απένταξή του από το ΕΣΠΑ, τότε μπορεί να θεωρηθεί ακόμα και σκόπιμη. Ως γνωστό η προκήρυξη δεν βρήκε καμιά ανταπόκριση, ή με άλλα λόγια η άγρα αγοραστών απέβη άγονη, αφού ο υπό αναζήτηση ενδιαφερόμενος επενδυτής υποχρεούται να εκτελέσει το εγκεκριμένο αλλά απενταγμένο πλέον από το ΕΣΠΑ έργο, συνολικού ύψους 17 εκατομμυρίων ευρώ. Κι αυτό γιατί είναι έργο υποδομής που τηρεί την περιβαλλοντική νομοθεσία που διέπει την περιοχή (δίκτυο Natura) γι’αυτό έλαβε και έγκριση, εντάχθηκε στο ΕΣΠΑ και ξεκίνησε.

    Πιο συγκεκριμένα: Η σχεδίαση του εγκεκριμένου έργου περιλαμβάνει 3 φάσεις: Η α’ φάση, που άρχισε αλλά σταμάτησε προβλέπει «Παρεμβάσεις Εκσυγχρονισμού για το Συγκρότημα Καϊάφα», με προϋπολογισμό 5 εκατομμυρίων για έργα εξυγίανσης των υδάτων, αποκατάσταση-ανάδειξη των σπηλαίων των Ανυγρίδων Νυμφών και εκσυγχρονισμού των υφιστάμενων δημόσιων υποδομών του (ύδρευση, ενέργεια, αποχέτευση και αντιπυρική προστασία). Η β’ φάση, με προϋπολογισμό 5 εκατομμυρίων επίσης, περιλαμβάνει παρεμβάσεις αποκατάστασης και προστασίας του φυσικού περιβάλλοντος και του αρχαιολογικού χώρου, προστασία από κατολισθήσεις, αναβάθμιση της πηγής, καθαρισμός της λιμνοθάλασσας.
    Η γ’ φάση, με 7 εκατομμύρια την αναπαλαίωση – αποκατάσταση των κτιρίων, με στόχο την τουριστική ανάπτυξη της περιοχής.

    Πρέπει να τονιστεί, ότι όχι μόνο για την α’ φάση, αλλά και για τη β’ και τη γ’ φάση του έργου, έχουν εξασφαλιστεί οι αναγκαίοι πόροι, συνολικού ύψους 17 εκατομμυρίων μέσω ΕΣΠΑ, όπως προαναφέρθηκε και χρόνο ολοκλήρωσης του συνόλου των έργων την 30η / 9 / 2023 (υπενθυμίζουμε ότι η α’φάση ξεκίνησε τον Ιανουάριο του 2020). Δυστυχώς όμως, η αδιαφορία και η αδράνεια της ΕΤΑΔ οδήγησαν στην απένταξη του έργου από τους ευρωπαϊκούς πόρους του ΕΣΠΑ.
    Κι όμως, αν υλοποιούνταν τα έργα ο Καϊάφας θα γινόταν πόλος έλξης επενδύσεων ήπιου οικοτουριστικού χαρακτήρα κι ένας μοναδικός προορισμός αναψυχής και περιβαλλοντικής επιμόρφωσης, ένα ξεχωριστής ομορφιάς θαλάσσιο, οικολογικό και ιαματικό πάρκο. Τα οικονομικά οφέλη από την επαναφορά του Καϊάφα στη ζωή, θα ήταν εξαιρετικά σημαντικά για τους κατοίκους των δήμων Ζαχάρως, Κρέσταινας, Ολυμπίας όπως και ευρύτερα της Ηλείας με επιμήκυνση της τουριστικής περιόδου και αντίστοιχες θέσεις εργασίας.
    Με αυτά τα δεδομένα, οι «Φίλοι του Καϊάφα», η «Περιβαλλοντική Δράση Ηλείας», άλλες συλλογικότητες και πολίτες από όλη Ηλεία και Μεσσηνία δηλώνουμε ότι:
    - Θα πραγματοποιήσουμε συγκέντρωση διαμαρτυρίας και συνέντευξη Τύπου εντός του Καϊάφα την ερχόμενη Κυριακή 25 Σεπτεμβρίου στις 11 π.μ. καλώντας όλους τους Δημάρχους της Ηλείας και πρωτίστως Ζαχάρως, Ανδρίτσαινας- Κρεστένων και Αρχαίας Ολυμπίας, τους βουλευτές όλων των κομμάτων, τους ενεργούς πολίτες της ευρύτερης περιοχής προκειμένου να καθοριστεί οδικός χάρτης δράσεων.
    • Αν η ΕΤΑΔ δεν προχωρήσει στην συνέχιση των εργασιών σεβόμενη και τον τόπο αλλά και τις φωνές των ανθρώπων,
    θα προχωρήσουμε σε όλα τα ένδικα μέσα που υπάρχουν, αρχίζοντας με Εξώδικη Διαμαρτυρία εγκαλώντας την ΕΤΑΔ για Πράξεις Παράβασης Καθήκοντος (παράβαση της Αρχής της χρηστής δημοσιονομικής διαχείρισης με ενδεχόμενο δόλο).

    Δεν θα επιτρέψουμε να συνεχιστεί η επί 50 χρόνια ολοκληρωτική εγκατάλειψη και απαξίωση του Καϊάφα.

  • Λαμπρόπουλος: Σταθερά και αξιόπιστα χωρίς το άγχος της εποπτείας
    Λαμπρόπουλος: Σταθερά και αξιόπιστα χωρίς το άγχος της εποπτείας

    Η ΣΥΝΕΤΗ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ ΑΠΟΚΑΤΕΣΤΗΣΕ ΤΟ ΚΥΡΟΣ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ ΔΗΜΙΟΥΡΓΩΝΤΑΣ ΚΛΙΜΑ ΕΜΠΙΣΤΟΣΥΝΗΣ ΤΟΝΙΖΕΙ Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΗΣ ΔΕΕΠ ΗΛΕΙΑΣ - Η ΔΗΛΩΣΗ ΤΟΥ ΓΙΩΡΓΟΥ ΛΑΜΠΡΟΠΟΥΛΟΥ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΔΕΔΟΜΕΝΑ ΟΙΚΟΝ.ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ

    Η λήξη και τυπικά του καθεστώτος της ενισχυμένης εποπτείας, αναμένεται να ενισχύσει τις ανεξάρτητες κινήσεις εξωτερικής και οικονομικής πολιτικής και να βγάλει – επιτέλους- τον τόπο από την επιτήρηση, στην μεταμνημονιακή εποχή.

    Αναμφίβολα, είναι μια ιδιαίτερα θετική εξέλιξη που θα βοηθήσει την χώρα μας που όλα αυτά τα χρόνια ήταν υποχρεωμένη να δίνει αναλυτικά αναφορά της επικρατούσας κατάστασης στους δανειστές της και παράλληλα να αντιμετωπίζει όσο πιο ανώδυνα μπορούσε κάθε μέτρο με δημοσιονομικό κόστος…

    Την παραπάνω δήλωση έκανε ο Πρόεδρος της ΔΕΕΠ Ηλείας Γιώργος Λαμπρόπουλος προσθέτοντας ότι βγαίνοντας από ένα τέτοιο καθεστώς η Ελλάδα πλέον θα κρίνεται όχι μέτρο το μέτρο που έκανε σαφώς την ζωή μας δύσκολη, αλλά από την επίτευξη ή όχι των στόχων μέσω του προϋπολογισμού της. Και αυτό είναι κάτι που ισχύει όχι μόνο για την Ελλάδα, αλλά και σε όλα τα κράτη – μέλη της Ε.Ε.

    Ο κ. Λαμπρόπουλος σημείωσε ακόμη: «Η κυβέρνηση Μητσοτάκη έχει αποδείξει στο πρόσφατο παρελθόν και το ίδιο περιμένουμε να κάνει και τώρα, ότι η αξιολόγηση επί των στόχων έχει επιτευχθεί με το ανάλογο επιτυχημένο αποτέλεσμα. Με σοβαρότητα και συνέπεια, μακριά από τις αλχημείες του ΣΥΡΙΖΑ που ως κυβέρνηση άφηνε βασικά στοιχεία οικονομικής πολιτικής στον … «αυτόματο πιλότο» έχτισε βήμα-βήμα την σχέση εμπιστοσύνης με την Ευρώπη, επανέφερε το κύρος της χώρας σε υπολογίσιμο επίπεδο από τους Εταίρους, και παράλληλα άσκησε στο εσωτερικό της χώρας, συνεχή διαχείριση με κοινωνικά και ευέλικτα χαρακτηριστικά…

    Αυτή η πολιτική μας κάνει και πάλι υπερήφανους, αισιόδοξους, και έτοιμους χωρίς πλέον την εποπτεία και έχοντας κερδίσει θέσεις στις διεθνείς αγορές, να πιστέψουμε στις δυνάμεις μας και πάλι και να προχωρήσουμε πιο μπροστά, σταθερά και αξιόπιστα!»

  • Αυγερινοπούλου: Στις Ιαματικές Πηγές Ελλάδας ΑΕ για τη βιώσιμη διαχείριση και αξιοποίηση των ιαματικών πηγών της Ηλείας
    Αυγερινοπούλου: Στις Ιαματικές Πηγές Ελλάδας ΑΕ για τη βιώσιμη διαχείριση και αξιοποίηση των ιαματικών πηγών της Ηλείας

    Συνάντηση με τον Πρόεδρο και τον Διευθύνοντα Σύμβουλοτης ανώνυμης εταιρείας «Ιαματικές Πηγές Ελλάδος» (Ι.Π.Ε.), κ. Ιωάννη Νικολαΐδη και κ. Πασχάλη Μπουχώρη αντιστοίχως, πραγματοποίησε η Βουλευτής Ν. Ηλείας, Ν.Δ., Δρ. Διονυσία – Θεοδώρα Αυγερινοπούλου, με στόχο την περαιτέρω ανάδειξη της Ηλείας ως σημαντικού τουριστικού προορισμού ευεξίας μέσω της βιώσιμης διαχείρισης των ιαματικών πηγών που εκτείνονται σε όλο το τόξο του Νομού, από το Κουνουπέλι και την Υρμίνη με αιχμή του δόρατος τον Καϊάφα.

    Συνομίλησαν για τα πρώτα γοργά βήματα της εταιρίας στον τομέα της αναδιάρθρωσης του πλαισίου προστασίας των ιαματικών πηγών, την αρμονική συνεργασία με το Υπουργείο Τουρισμού και τηνΤοπική Αυτοδιοίκηση, αλλά και το σχέδιο υποστήριξης της αξιοποίησης των ιαματικών πηγών σε όλη την επικράτεια, όπως προτάσσει η τοπική κοινωνία, για την περαιτέρω ανάπτυξη του ιαματικού τουρισμού. Ειδικότερα, για τις ιαματικές πηγές της Ηλείας κανονίστηκε διευρυμένη συνάντηση με ενδιαφερόμενους ιδιώτες για την άμεση αξιοποίηση και βιώσιμη διαχείριση των ιαματικών πηγών.

    Στο περιθώριο της συνάντησης, η κα Βουλευτής παρέλαβε το καινούργιο λογότυπο της νεοσυσταθείσας εταιρείας.

    (Δελτίο Τύπου)

  • ΔΕΕΠ (ΝΟΔΕ) Ηλείας: Ο Γιώργος Λαμπρόπουλος είναι ο νέος πρόεδρος
    ΔΕΕΠ (ΝΟΔΕ) Ηλείας: Ο Γιώργος Λαμπρόπουλος είναι ο νέος πρόεδρος

    Ο Γιώργος Λαμπρόπουλος είναι ο νέος Πρόεδρος της Διοικούσας Επιτροπής Εκλογικής Περιφέρειας (Δ.Ε.Ε.Π) Ηλείας, που αντικαθιστά τον απερχόμενο Χρήστο Γαβρά. Η απόφαση ορισμού του νέου προέδρου, η οποία εκδόθηκε και κοινοποιήθηκε σήμερα Παρασκευή 10 Ιουνίου 2022, υπογράφεται από τον Γραμματέα Οργανωτικού της Νέας Δημοκρατίας, Στυλιανό Κονταδάκη.

    Ο κ. Λαμπρόπουλος είναι έμπειρο κομματικό στέλεχος με ενεργό συμμετοχή στις δραστηριότητες του κόμματος από τα φοιτητικά του χρόνια, ως μέλος της ΔΑΠ ΝΔΦΚ αλλά και ως μέλος της ΟΝΝΕΔ Πύργου.

    Στις εκλογές του 2016 στήριξε για την αρχηγία του κόμματος τον Κυριάκο Μητσοτάκη, καθώς τόσο ο ίδιος όσο και η οικογένειά του, βρίσκονται κοντά στο περιβάλλον του προέδρου του κόμματος, από την εποχή της προεδρίας του αείμνηστου Κωνσταντίνου Μητσοτάκη. Ο ίδιος, γνωρίζει καλά τη Νέα Δημοκρατία στην Ηλεία, καθώς ήταν πάντα ενεργό κομματικό στέλεχος, μολονότι δεν κατείχε μέχρι σήμερα κάποια κομματική θέση.

    Ο Γιώργος Λαμπρόπουλος του Άγγελου, γεννήθηκε το 1978, φοίτησε στο Τμήμα Πολιτικών Μηχανικών της Πολυτεχνικής Σχολής του Πανεπιστημίου Πατρών και είναι κάτοχος Μεταπτυχιακού Τίτλου Σπουδών στην ειδικότητα του Πολιτικού Μηχανικού. Από το 2005 – έχοντας ολοκληρώσει τη Στρατιωτική του θητεία – διατηρεί Τεχνικό Γραφείο στον Πύργο Ηλείας. Από τον Ιούλιο του 2020 έως τον περασμένο Μάρτιο, εργάστηκε και ως Ειδικός Συνεργάτης του Αντιπεριφερειάρχη Δυτικής Ελλάδας Παναγιώτη Σακελλαρόπουλου, με αντικείμενο την παρακολούθηση των Τεχνικών Έργων στην Περιφερειακή Ενότητα Ηλείας.

    (Δελτίο Τύπου)

Sites του Ομίλου

Αγ. Κυριακής 4 | Πύργος Ηλείας | Τηλ: 26210 30400 | Δημοσιογραφικό τμήμα: 6976 869414 | Εμπορικό Τμήμα: 6945 556212 | email: [email protected]

Μ.Η.Τ. 242102 | ΑΦΜ: 105224221 - ΔΟΥ Πύργου | Aρ.Γ.Ε.ΜΗ. 141319425000 | Ατομική Επιχείρηση | Ιδιοκτήτρια - διευθύντρια - διαχειρίστρια - δικαιούχος ονόματος τομέα: Δήμητρα Βέλμαχου | Διευθυντής σύνταξης: Γιάννης Σπυρούνης

Up & High Media & Productions

ilia live smallCopyright © 2011 - 2024 Ηλεία Live!.
Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.

Μέλος του 
Μητρώο ΜΗ

Βλαχαντώνη Ολυμπία - Μεσιτικό Γραφείο