Παρουσία του προέδρου του νέου πολιτικού σχηματισμού “ΕΝΩΝΩ” Νίκου Μαυραγάνη, εγκαινιάστηκε το πολιτικό γραφείο του υποψήφιου βουλευτή Ηλείας του κόμματος, Τάκη Τσιλιμίγκρα.
Στη συνέντευξη Τύπου που παραχώρησαν μίλησαν για τη νέα αυτή προσπάθεια και για τις πολιτικές εξελίξεις. Σε φορτισμένο συγκινησιακά κλίμα ο κ. Τσιλιμίγκρας αναφέρθηκε στις ρίζες του, στον πατέρα και τη μητέρα του, αλλά και στο νονό του αείμνηστο Θανάση Κανελλόπουλο. Αναφέρθηκε ακόμα στο βιογραφικό του
“Στη ζωή μου προσπάθησα και προσπαθώ να ακολουθώ τις συμβουλές των γονιών μου βάζοντας και εγώ ένα ακόμα λιθαράκι. Οι περισσότεροι συμπολίτες μου με γνωρίζουν και ξέρουν ότι θα συνεχίσω να βοηθώ τους ίδιους και τον τόπο μου στο μετρό πάντα όπου μπορώ και που μου αρμόζει, πράγμα που έκανα στον πρότερο πολιτικό και εργασιακό μου βίο. Κύριε πρόεδρε ανταποκρίθηκα στο κάλεσμα του ΕΝΩΝΩ και το δικό σας προσωπικά, αφού διάβασα την ιδρυτική διακήρυξη και με βρίσκει απόλυτα σύμφωνο αλλά και γιατί σας γνωρίζω προσωπικά αρκετά χρόνια. Χρόνια τα οποία ήταν ικανά να κατανοήσω πόσο επιτυχημένος ήσασταν κατά τη διάρκεια της υπουργικής σας θητείας αλλά και πόσο ικανός και άξιος να λέγεστε Έλληνας είστε.
Γνωρίζω επίσης ότι αγαπάτε την χώρα σας, την θρησκεία την οικογένεια και επικεντρώνεται πάνω στην βελτίωση της ποιότητας ζωής του ανθρώπου, καθώς πολλές φορές έχετε αναφέρει ότι οι αριθμοί είναι να υπηρετούν τον άνθρωπο και όχι ο άνθρωπος τους αριθμούς. Είμαι σίγουρος ότι έκανα σωστή επιλογή να συμπαρασταθώ στον κοινό μας πλέον αγώνα. Ο Ηλειακός λαός έχει χωθεί μέσα στα προβλήματά του, η συντριπτική πλειοψηφία δεν μπορεί να ανταπεξέλθει στις υποχρεώσεις που υπάρχουν, βαδίζει σε ένα αβέβαιο μέλλον και κινδυνεύει να χάσει την περιουσία του. Ένα μέλλον που κάθε μέρα που περνάει γίνεται χειρότερο. Εγώ ξεκινώ έναν αγώνα, αγώνας ο οποίος είμαι σίγουρος ότι θα καρποφορήσει προκειμένου να βοηθήσω το νομό και τους συμπολίτες μου.
Ένα νομό που έχει καταταγεί ως προ τελευταίος νομός σε ανάπτυξη. Από το νομό Ηλείας κατάγονταν πολλοί πολιτικοί, πρόεδροι κυβερνήσεων, πρωθυπουργοί άλλα λίγα κατάφεραν. Ο νομός μας κύριε υπουργέ μπορεί να θρέψει την μισή ίσως και όλη την Ελλάδα αλλά παραμένει ανεκμετάλλευτος. Συνδυάζει αρχαία και νεότερη ιστορία, τουρισμό και πρωτογενή παραγωγή. Η πολιτική και οι πολιτικοί έχουν χάσει το κύρος τους απέναντι στους πολίτες. Πρέπει να γίνει τεράστια προσπάθεια και από τις δύο πλευρές για να αλλάξει αυτό. Πρέπει να δημιουργήσουμε για να κάνουμε την διαφορά” είπε μεταξύ άλλων.
Από την πλευρά του ο Νίκος Μαυραγάνης σημείωσε πως αυτή ήταν η πρώτη εκτός Αττικής πολιτική συνάντηση σε επίπεδο οργάνωσης. “Δεν είναι τυχαίο ότι επιλέξαμε πάλι το ξεκίνημα του ΕΝΩΝΩ να είναι στο νομό Ηλείας. Γιατί ο νομός Ηλείας έχει κάτι ξεχωριστό, την Ολυμπία. Και η Ολυμπία είναι σύμβολο ένωσης δυνάμεων ανθρώπων όπου άφηναν κατα μέρος τις διαφορές τους για να ενωθούν για το κοινό καλό. Και το κοινό καλό αυτή τη στιγμή είναι ο άνθρωπος που πρέπει να διασώσει την ελευθερία του. Η ελευθερία όλων μας βάλετε. Μας είπαν ότι θέλουν να μας διασώσουν την υγεία μας και μας αγαπούν πολύ. Το ίδιο χρονικό διάστημα έφεραν νέο πτωχευτικό δίκαιο από το οποίο θα πτωχεύουν όλοι. Αγρότες, επαγγελματίες, υπάλληλοι και συνταξιούχοι. Το ίδιο χρονικό διάστημα, ετοίμασαν και μετά το Πάσχα θα ψηφιστεί το νέο εργασιακό που φέρνει μεσαίωνα στην Ελλάδα και διαλύει όλα τα κεκτημένα αιώνων, οκτάωρα, υπερωρίες.
Πέφτουν οι μάσκες σιγά-σιγά αλλά η τελευταία μάσκα που δεν έχει πέσει είναι η μάσκα της παραπλάνησης. Η μάσκα που πιέζουν το λαό να φορά και όταν ακόμα κυκλοφορεί στο δάσος. Κατανοώ απολύτως σε έναν κλειστό χώρο ότι οι άνθρωποι πρέπει να προφυλάσσονται.
Επί ένα χρόνο περίπου δεν έχει ακουστεί μία κουβέντα για το πως μπορεί να ενισχύεται το ανοσοποιητικό σύστημα του ανθρώπου, για το πως οι άνθρωποι μπορούν να αμυνθούν περισσότερο με τους οργανισμούς τους γιατί είναι το πρώτιστο που βοηθά. Μου έκανε επίσης εντύπωση όταν από τον Απρίλιο του 2020 υπήρξαν καθηγητές από την βόρεια Ελλάδα οι οποίοι έδωσαν το στίγμα ότι υπάρχει η κολχικίνη που βοηθά και τους παραμέρισαν. Και μόνο πριν από δύο μήνες τους έδωσαν κάποια σημασία. Το Νοέμβριο του 2021 άλλο σημαντικό ήταν η εμφάνιση μονοκλωνικών και δυκλωνικών αντισωμάτων ως φάρμακα προηγμένης τεχνολογίας που στα πρώτα στάδια θεραπεύουν απολύτως τον ιο. Ούτε σε αυτά έδωσαν κάποια σημασία.
Φέρνουν δάνεια, και δίνουν επιστρεπτέες. Πως θα επιστραφούν τα δάνεια αυτά; Φέρνουν κραχ. Θα το δείτε να συμβαίνει σε λίγο χρονικό διάστημα με τον ένα ή τον άλλο τρόπο. Το πρόβλημα υπάρχει, 230% πήγε το χρέος της Ελλάδας, με 130% μπήκαμε σε μνημόνιο. Αυτά είναι λόγια πραγματικότητας. Δεν μπορούμε να κρύβουμε την πραγματικότητα κάτω από το χαλί οποιονδήποτε φαρμακευτικών εταιρειών που μας υπόσχονται οποιαδήποτε έσοδα. Είτε πάνω είτε κάτω από το τραπέζι. Επιτέλους πρέπει να κοιτάξουμε στα μάτια τους ανθρώπους” είπε ο κ. Μαυραγάνης και συνέχισε ως εξής:
“Ακούω τον πρωθυπουργό της χώρας να απειλεί τους υγειονομικούς ότι από τον Σεπτέμβρη – Οκτώβρη θα τους επιβάλλει με το ζόρι τον εμβολιασμό. Του λέω να αφήσει τους ανθρώπους ήσυχους να αποφασίσουν τι θα κάνουν με το σώμα τους. Ο καθένας πρέπει να αποφασίσει μόνος του τι πρέπει να κάνει. Δεν είμαι ούτε υπέρ ούτε κατά. Λέω ότι οι άνθρωποι πρέπει να αφεθούν ελεύθεροι να αποφασίσουν” είπε και συνέχισε με άλλα θέματα.
“Υπόσχονται 100.000 θέσεις εργασίας από τα 5G και τις ανεμογεννήτριες. Εγώ σας λέω με την εμπειρία μου ως δικηγόρος διοικητικού που έχω χειριστεί πολλές υποθέσεις ανεμογεννητριών ότι στα πάρκα ανεμογεννητριών εργάζονται ένας ή δύο άνθρωποι. Από που είναι οι 100.000 θέσεις εργασίας; Και τα 5G άπαξ και τοποθετηθούν μετά δεν έχουν ανάγκη θέσεων εργασίας. Ποιον κοροϊδεύουν; Παίρνουν χρήματα από την Ευρωπαϊκή Ένωση. 41 δισεκατομμύρια πήραν οι ελληνικές τράπεζες. Από τον Μάρτιο του 2020 μέχρι και σήμερα που μιλάμε. Πόσα από αυτά κατέληξαν στην πραγματική οικονομία; Τίποτα. 20 δισεκατομμύρια πήγαν στα ελληνικά ομόλογα. Ώστε να μειωθούν οι αποδόσεις των ελληνικών ομολόγων και πανηγυρίζουν στις τηλεοράσεις. Και από τα 20 υπόλοιπα, τα 10 πήγαν σε κάποιες πολύ μεγάλες επιχειρήσεις και στις μικρομεσαίες τίποτα. Τα άλλα τα κράτησαν οι τράπεζες για διαθέσιμα κεφάλαια ώστε να βελτιώσουν την λογιστική τους εικόνα”.
Συνεχίζοντας το σχολιασμό ο κ. Μαυραγάνης ανέφερε ότι “… το μέγιστο πρόβλημα είναι η απαξία η ηθική. Αν αύριο το πρωί μας χαρίσουν όλο το χρέος και διαχειριζόμαστε τα πράγματα με τον ίδιο τρόπο, σε 10 χρόνια θα είμαστε παλι στο ίδιο σημείο. Πότε υπερτιμολογήσεις σε φάρμακα, δημόσια έργα ή στους στρατιωτικούς εξοπλισμούς δεν ήταν ποτέ ζήτημα οικονομικής επιλογής. Ήταν πάντα ανήθικη πρακτική που δημιουργούσε σωρεία οικονομικών προβλημάτων”.
Τέλος έκλεισε λέγοντας τα εξής: “Εύχομαι σε όλους και σε όλες καλή δύναμη στον αγώνα που πρέπει να κάνουμε μέχρι το δεύτερο εξάμηνο του 2021 που θα υπάρχουν εκλογές και όπου ζητώ από όλους και όλες να έχουν πλατιά συμμετοχή για να πάρουν την απάντηση τους, αυτοί που βάναυσα διαχειρίζονται την εξουσία”.
Παρόντες επίσης ήταν η Μαρία Δρακοπούλου, η Χριστίνα Πασσά, ο Νίκος Αγγελόπουλος, ο Θύμιος Παπακωσταντίνου και ο Ματθαίος Ξένος που θα είναι υποψήφιοι στο νομό Αχαΐας.