Σάββατο, 16 Ιανουαρίου 2021 07:32

Απάντηση Κώστα Μπακογιάννη για το πανό των αναρχικών

Γράφτηκε από την
Ad Slot

Τι απάντησε ο Κώστας Μπακογιάννης με ανάρτησή του στο facebook

Απάντηση για το πανό που σήκωσε ομάδα αναρχικών σε χώρο του Πανεπιστημίου Πειραιά έδωσε ο δήμαρχος Αθηναίων, Κώστας Μπακογιάννης. Συγκεκριμένα, με ανάρτηση του στον προσωπικό του λογαριασμό στο facebook, ο κ. Μπακογιάννης, αφού επισυνάπτει τη φωτογραφία που έκανε τον γύρο των social media, σημειώνει με έμφαση: «Εδώ είναι. Και δεν πρόκειται να πάει πουθενά».

Η ομάδα των αναρχικών έγραψε το μήνυμα στο πανό λέγοντας «αλληλεγγύη στον απεργό πείνας Δημήτρη Κουφοντίνα». Υπενθυμίζεται ότι ο καταδικασμένος για τη συμμετοχή του στην τρομοκρατική οργάνωση 17 Νοέμβρη, Δημήτρης Κουφοντίνας, άρχισε την περασμένη εβδομάδα απεργία πείνας.

Εδώ είναι. Και δεν πρόκειται να πάει πουθενά.

Δημοσιεύτηκε από Κώστας Μπακογιάννης στις Παρασκευή, 15 Ιανουαρίου 2021

Πηγή: ethnos.gr

Τελευταία τροποποίηση στις Σάββατο, 16 Ιανουαρίου 2021 11:50

Σχετικά Άρθρα

  • Στην αιωνιότητα ο Σάκης Σταυρόπουλος
    Στην αιωνιότητα ο Σάκης Σταυρόπουλος

    Του Θέμη Μαντά για το ilialive.gr

    Στη μνήμη όλων θα υπάρχει ο Σάκης Σταυρόπουλος, εις τον αιώνα των αιώνων. Το έπος που έγραψε στον Πύργο με όχημα το ποδόσφαιρο υπήρξε μοναδικό. Δεν πρόκειται να αναφερθούμε σε γνωστά: Νίκες, ποδοσφαιρικές συναντήσεις, "ζήτω" και "ωσαννά".

    Θα επιχειρήσουμε να εμβαθύνουμε στον μύθο που έπλασε στα 14 χρόνια της διοικητικής παρουσίας του ανδρός και στα ακόμη τέσσερα, σε σύνολο 18 ετών στην παρουσία του στην Ηλεία.

    Ισοϋψής των πολιτικών ανδρών, των πολιτιστικών και καλλιτεχνικών προσωπικοτήτων, που ανέδειξε ο τόπος. Συναναστράφηκε προσωπικά με τον λαό. Πήγε προσκεκλημένος σε σαλόνια, αλλά παρέμεινε ταπεινός.

    Κατέβηκε σε καπηλειά για να τραγουδήσει μαζί με φορτοεκφορτωτές. Πλήρωσε με χρήματά του το λαμπάδιασμα του πάθους του, ισχυροποίησέ για δεκαετίες το τρεμουλιαστό φως της δάδας του σήματος της ομάδας, κάνοντας το φλόγα και ζεστή ανταύγεια ελπίδας των κατοίκων, για ένα καλύτερο μέλλον. Μοίρασε ευγενία σε όλους αυτούς που αρχικά ήθελα να τον λοιδορήσουν αλλά απέτυχαν παταγωδώς.

    Υπήρξε ο ηγέτης, με τη μεγαλύτερη φροντίδα που κατέβαλλε με τόση τρυφερή αφοσίωση στον λαό του Πύργου και της Ηλείας. Έκανε χαρούμενο το σπίτι της πρωτεύουσας, έδειξε στοργή για τον φτωχό, τον ορφανό. Πάλεψε να κάνει το στάδιο σύγχρονο κι έδωσε με απλοχεριά χρήματα για φιλανθρωπικούς σκοπούς.

    Ο Σταυρόπουλος δεν έπειθε αλλά αποδείκνυε και ταυτόχρονα έκοβε όσο μπορούσε τα παρακλάδια από τον Πανηλειακό, ανοίγοντάς του δρόμο. Ο πρόεδρος με αυτογνωσία, με αυτοεκτίμηση και αυτοπεποίθηση, δεν επιζητούσε καμιά έξωθεν μαρτυρία.

    Απλά ήθελε να φτάσει στο σημείο όπου ο λαός θα χαιρόταν και ο ίδιος θα καμάρωνε, την "αλλαγή" στην αθλητική κοινωνία. Ακούμπησε με εμπιστοσύνη στους συνεργάτες του. Πίεσε ασφυκτικά για να φτάσει ο Πανηλειακός στην Ευρώπη. Δεν ξόδεψε μόνο δισεκατομμύρια, αλλά έφθειρε την υγεία του με το συνεχές καρδιοχτύπι «νικάμε δε νικάμε”.

    Και ναι, ένιωσε χαρές υπερηφάνια, γιατί το άξιζε. Όπως το αξίζει καθένας που γίνεται διευκολυντής της προόδου του τόπου του, άνευ υλικής αντιπαροχής.

    Ναι, τον ζήλεψαν όσοι δεν μπορούσαν να σκεφτούν όπως ο ίδιος.

    Αρκετοί σφετερίστηκαν κάποιες από τις ιδέες του. Ήθελε όλοι να σέβονται τον τόπο όπως ο ίδιος. Φερέγγυος, οι εφημερίδες έγραψαν για το κύπελλο ήθους που ο ίδιος δικαιούνταν, διότι δεν καθόρισε τα δρώμενα.

    Γέμισε τις αποστολές των εθνικών ομάδων όλων των κατηγοριών με αποκορύφωμα το 2004 με Λάκη και Γιαννακόπουλο. Αργότερα και τον Βύντρα σε Μουντιάλ.

    Δημιούργησε το κοινωνικό εισιτήριο, μια καινοτομία κοινωνικής προσφοράς.

    Απέρριψε πρόσκληση του Κώστα Καραμανλή για να εκτεθεί στις εκλογές με τη Νέα Δημοκρατία. Σεβάστηκε την παράκληση του Μακαριστού Μητροπολίτη Κυρού Γερμανού, να παραμείνει χρηματοδότης της ομάδας, όταν είχε αποφασίσει να αποχωρήσει.

    Ταξίδεψε χιλιάδες χιλιάδων Πυργιωτών και Ηλείων στο όνειρο, στην ελπίδα ενός καλύτερου αύριο, με καλύτερη προοπτική. Απελευθέρωσε μέσω της ομάδας το λαό. Διέλυσε κάθε φόβο, μιζέρια και παρεξήγηση.

    Τάραξε συθέμελα τους πάντες, χτίζοντας σχέση στέρεα από τη στιγμή που υποσχέθηκε, ότι θα είναι συνεπής με το λόγο του.

    Και τόλμησε: Είπε “Α Εθνική” και το έκανε. Όχι μόνο μία χρονιά όχι μόνο στην μπάλα.

    Ο Πύργος ήταν Α' Εθνική και σε πολλά άλλα. Έγινε brand name. Έγινε δέος, σεβασμός, ενθουσιαστική μέθη. Έγινε συνείδηση προσέγγισης ως ομάδα και συναισθηματικό αποκούμπι, xάρη στον ηγέτη της.

    “Σταυρόπουλε σε ευχαριστούμε για το όνειρο που ζούμε” εγραφε το πανό που αναρτήθηκε στον εξώστη του Λάτσειου Δημοτικού Μεγάρου, όταν ανήλθε η ομάδα τη δεύτερη φορά στην Α' Εθνική.

    Ξεχώριζε ο αείμνηστος ηγέτης. “Είδε” τον τόπο. “Ξεχώρισε” τον Πανηλειακό ως εκλεκτό της ψυχής του. “Κυριάρχησε” στα μάτια του η λέξη ομάδα, με την ευρύτερη έννοια.

    Δεν “άκουσε” θορύβους, δεν “άκουσε” τους ασήμαντους άλλους.

    Ο ίδιος προκάλεσε συγκινησιακό σοκ στην πόλη, που δυστυχώς έγινε αντιληπτό μόνο από τους φιλάθλους και όχι από τους σημαντικούς πολιτικούς, οι οποίοι ίσως έτρεμαν στην ιδέα μήπως κατέβει στον εκλογικό στίβο.

    Ο ηγέτης άλλαξε για 18 χρόνια:

    • Την μορφή του γηπέδου.
    • Το ρυθμό της πόλης.
    • Την απόχρωση των συναισθημάτων.
    • Την δυναμική της οικονομίας.
    • Την έννοια της αλληλεγγύης.
    • Την σχέση της Ηλείας με την άλλη Ελλάδα.

    Ο Σταυρόπουλος φορτώθηκε τον δικό του βαρύ σταυρό, ζαλώθηκε τις ευθύνες του, ανέβηκε το δικό του Γολγοθά και μαζί μ' αυτόν βίωσε και η οικογένειά του, χαρές και λύπες.

    Βίωσε απολαύσεις, συντριβές, ωστόσο μένει στην ιστορία ως ευπατρίδης, ως μύθος, ως θρύλος, ως άνθρωπος, που η φήμη και η μνήμη του θα ταξιδεύει αενάως από στόμα σε στόμα.

    Η πόλη του οφείλει…

    Φωτογραφία αρχείου: Eurokinissi

  • Κουτσοχέρα Ηλείας: Έφυγε από τη ζωή τα ξημερώματα ο ηγέτης του Πανηλειακού Σάκης Σταυρόπουλος
    Κουτσοχέρα Ηλείας: Έφυγε από τη ζωή τα ξημερώματα ο ηγέτης του Πανηλειακού Σάκης Σταυρόπουλος

    Στο πένθος βυθίζεται η μεγάλη οικογένεια του Πανηλειακού και της ποδοσφαιρικής Ηλείας, καθώς τα ξημερώματα έφυγε από τη ζωή ο πρώην πρόεδρος, μεγαλομέτοχος και ηγέτης της ερυθρόλευκης ομάδας Σάκης Σταυρόπουλος.

    Ο άνθρωπος που έβαλε τον Πανηλειακό και την Ηλεία στον ποδοσφαιρικό χάρτη και οδήγησε την ομάδα ψηλά στην Α Εθνική δεν είναι πια κοντά μας, καθώς πέθανε τα ξημερώματα στο σπίτι του στην Κουτσοχέρα Ηλείας.

    Σε λίγο περισσότερα…

    Φωτογραφία: Eurokinissi

  • Η απάντηση της Κωτσόβολος για το πρόστιμο του υπουργείου Ανάπτυξης
    Η απάντηση της Κωτσόβολος για το πρόστιμο του υπουργείου Ανάπτυξης

    Η εταιρεία Κωτσόβολος εξέδωσε ανακοίνωση όπου τοποθετείται για πρόστιμο που ανακοίνωσε το υπουργείο Ανάπτυξης

    Αναλυτικά η ανακοίνωση της εταιρείας:

    Σε συνέχεια της ανακοίνωσης του Υπουργείου Ανάπτυξης, για πρόστιμο στην εταιρία μας που αφορά «Παραπλανητικές εκπτώσεις» σε 22 κωδικούς προϊόντων, θα θέλαμε να ενημερώσουμε για τα παρακάτω:

    Στις 5/12/23, επιδόθηκε στην εταιρία μας εντολή ελέγχου από τη Διυπηρεσιακή Μονάδα Ελέγχου Αγοράς (ΔΙ.Μ.Ε.Α.), που αφορούσε σε έλεγχο και πιθανή παράβαση για 74 κωδικούς προϊόντων σε σύνολο 37.350 κωδικών που εμπορεύεται η εταιρία μας. 52 εξ αυτών αφορούσαν στην καμπάνια της εταιρίας μας στη διάρκεια της περιόδου του Black Friday 2023 και 22 κωδικούς που συμμετείχαν σε καμπάνια της εταιρίας μας το 2021.

    Στην εταιρία δόθηκε η minimum προθεσμία απάντησης των πέντε εργάσιμων ημερών, ενώ απορρίφθηκε σχετικό αίτημα παράτασης.

    Σε σχέση με την καμπάνια του Black Friday και των 52 τιμών, δε βρέθηκε καμία παράβαση.

    Το 2ο κομμάτι του ελέγχου αφορούσε καμπάνια διάρκειας μίας εβδομάδας τον Ιανουάριο του 2021, η οποία ξεκίνησε στις 17/01/2021 και έληξε στις 25/01/2021. Η σελίδα που αφορούσε στη συγκεκριμένη καμπάνια κατέστη ανενεργή αμέσως μετά τη λήξη της και μη προσβάσιμη μέσα από το ηλεκτρονικό κατάστημα της Κωτσόβολος.

    Υπάρχει ωστόσο αρχειοθετημένη ως καμπάνια στις παγκόσμιες μηχανές αναζήτησης, με μηδενική επισκεψιμότητα όπως προκύπτει από στοιχεία της Google. Αντίστοιχα, υπάρχουν χιλιάδες τέτοιες ανενεργές καμπάνιες αρχειοθετημένες στα ηλεκτρονικά καταστήματα εμπορικών επιχειρήσεων από όλους τους κλάδους, τόσο στην Ελλάδα όσο και παγκοσμίως. Όλα τα παραπάνω στοιχεία προσκομίστηκαν στην υπηρεσία ελέγχου.

    Τέλος, η εταιρία μας ελέγχθηκε για την εμπορική της απόφαση κατά την περίοδο του Black Friday 2023, να δημοσιεύσει σε διάγραμμα τις χαμηλότερες τιμές όλων των προϊόντων σε προσφορά για κάθε μήνα του 2023 και παραπέμφθηκε για περαιτέρω εξέταση από την υπηρεσία της Γενικής Γραμματείας Εμπορίου, ώστε να αποφανθεί αν το συγκεκριμένο διάγραμμα δημιουργεί σύγχυση στον καταναλωτή.

    Στόχος μας ήταν με το συγκεκριμένο διάγραμμα τιμής, να δώσουμε τη μεγαλύτερη δυνατή διαφάνεια στον καταναλωτή να επιβεβαιώσει ότι οι τιμές των ειδών σε προσφορά, κατά τη διάρκεια του Black Friday 2023, ήταν οι χαμηλότερές μας για το έτος 2023, κόντρα στις πληθωριστικές πιέσεις και την άνοδο των τιμών.

    Με στόχο να προστατεύσουμε την φήμη της εταιρίας μας, των 3.000 ανθρώπων της, καθώς και των χιλιάδων συνεργατών μας, θα προβούμε σε όλα τα μέσα προστασίας που μας δίνει η Ελληνική νομοθεσία.

    Πηγή: cnn.gr

  • Εκλογές στον δήμο Αθηναίων: Συμφωνούν για debate Μπακογιάννης - Δούκας
    Εκλογές στον δήμο Αθηναίων: Συμφωνούν για debate Μπακογιάννης - Δούκας

    Συμφωνούν για διεξαγωγή debate ενόψει του δευτέρου γύρου των εκλογών, οι δύο υποψήφιοι για τον δήμο Αθηναίων, Κώστας Μπακογιάννης και Χάρης Δούκας. Σημειώνεται ότι ο Κώστας Μπακογιάννης ήταν πρώτος στον πρώτο γύρο συγκεντρώνοντας 41,35% των ψήφων με τον Δούκα να έρχεται δεύτερος με 14,20%.

    Σε σχετική ανάρτησή του στα κοινωνικά δίκτυα ο Δήμαρχος Αθηναίων επισημαίνει ότι ζήτησε οι κανόνες να μην είναι ασφυκτικοί όπως στις εθνικές εκλογές. «Είμαστε, άλλωστε, δύο μόνο και στην αυτοδιοίκηση έχουμε μάθει να συνεργαζόμαστε ακόμα και διαφωνώντας» σημειώνει χαρακτηριστικά ο κ. Μπακογιάννης στην ανάρτησή του.

    Από την πλευρά του ο κ. Δούκας εκφράζει την ικανοποίησή του που ο κ. Μπακογιάννης αποδέχθηκε την πρόταση για διεξαγωγή τηλεμαχίας, «έστω και με καθυστέρηση ενός γύρου», όπως αναφέρει χαρακτηριστικά.

    Πηγή: Ethnos.gr - ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ/ EUROKINISSI
  • Αυτοδιοικητικές εκλογές 2023: Προηγείται ο Κώστας Μπακογιάννης στο Δήμο Αθηναίων - Πάει για δεύτερο γύρο με Δούκα (upd)
    Αυτοδιοικητικές εκλογές 2023: Προηγείται ο Κώστας Μπακογιάννης στο Δήμο Αθηναίων - Πάει για δεύτερο γύρο με Δούκα (upd)

    Έκλεισαν οι κάλπες των αυτοδιοικητικών εκλογών με τους υποψήφιους των δημοτικών εκλογών να αναμένουν τα αποτελέσματα.

    Τα αποτελέσματα στον Δήμο Αθηναίων

    Στον Δήμο Αθηναίων στο 13,74% της ενσωμάτωσης, τα αποτελέσματα έχουν ως εξής:

    Κώστας Μπακογιάννης 41,09%

    Χρυσόστομος Δούκας 14,78%

    Κώστας Ζαχαριάδης 12,97%

    Νίκος Σοφιαννός 12,48%

    Ηλίας Κασιδιάρης 8,49%

    Κώστας Παπαδάκης 6,30%

    Ελένη Παπαδοπούλου 3,88%

    Πηγή: Ethnos.gr - ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΜΙΧΑΛΗΣ ΚΑΡΑΓΙΑΝΝΗΣ/ EUROKINISSI
  • Αυτοδιοικητικές εκλογές: Στηρίζει Μπακογιάννη, Ζέρβα και Μώραλη η Νέα Δημοκρατία
    Αυτοδιοικητικές εκλογές: Στηρίζει Μπακογιάννη, Ζέρβα και Μώραλη η Νέα Δημοκρατία

    Τις υποψηφιότητες του Κώστα Μπακογιάννη, του Κωνσταντίνου Ζέρβα και του Γιάννη Μώραλη στις αυτοδιοικητικές εκλογές σε Αθήνα, Θεσσαλονίκη και Πειραιά αντίστοιχα, ανακοίνωσε ότι στηρίζει η Νέα Δημοκρατία.

    Η ανακοίνωση της Νέας Δημοκρατίας

    Αναλυτικά η ανακοίνωση του Γραφείου Τύπου της ΝΔ:

    «Με απόφαση του Πρωθυπουργού και Προέδρου της Νέας Δημοκρατίας Κυριάκου Μητσοτάκη, ανακοινώνεται ότι η Νέα Δημοκρατία υποστηρίζει τις υποψηφιότητες του Κώστα Μπακογιάννη για τον Δήμο Αθηναίων, του Κωνσταντίνου Ζέρβα για τον Δήμο Θεσσαλονίκης και του Γιάννη Μώραλη για τον Δήμο Πειραιά».

    Τα «χρίσματα» της ΝΔ στις 13 περιφέρειες της χώρας

    Την Παρασκευή γνωστοποιήθηκαν και τα πρόσωπα που θα στηρίξει η ΝΔ στις περιφερειακές εκλογές:

    • Ανατολικής Μακεδονίας - Θράκης: Χρήστος Μέτιος
    • Αττικής: Νίκος Χαρδαλιάς
    • Βορείου Αιγαίου: Αλκιβιάδης Στεφανής
    • Δυτικής Ελλάδας: Νεκτάριος Φαρμάκης
    • Δυτικής Μακεδονίας: Γιώργος Κασαπίδης
    • Ηπείρου: Αλέξανδρος Καχριμάνης
    • Θεσσαλίας: Κωνσταντίνος Αγοραστός
    • Ιονίων Νήσων: Ρόδη Κράτσα
    • Κεντρικής Μακεδονίας: Απόστολος Τζιτζικώστας
    • Κρήτης: Σταύρος Αρναουτάκης
    • Νοτίου Αιγαίου: Γιώργος Χατζημάρκος
    • Πελοποννήσου: Δημήτριος Πτωχός
    • Στερεάς Ελλάδας: Φάνης Σπανός

    Πηγή: Ethnos.gr

  • Public: Τι απαντά για τα πρόστιμα από το υπουργείο Ανάπτυξης
    Public: Τι απαντά για τα πρόστιμα από το υπουργείο Ανάπτυξης

    Ανακοίνωση αναφορικά με το πρόστιμο που επιβλήθηκε στην εταιρεία από το υπουργείο Ανάπτυξης, έπειτα από ελέγχους της ΔΙΜΕΑ, εξέδωσε το Public Group.

    Συγκεκριμένα η εταιρεία επισημαίνει ότι «τα Public σέβονται την απόφαση της Διϋπηρεσιακής Μονάδας Ελέγχου της Αγοράς, αν και την έλαβαν με μεγάλη έκπληξη. Τα Public, από το 2005 χτίζουν καθημερινά σχέσεις εμπιστοσύνης με τους καταναλωτές σε όλη την Ελλάδα, μέσα από τα φυσικά τους καταστήματα αλλά και το public.gr.

    60εκ. φορές το χρόνο, οι 2.500 άνθρωποι των Public έρχονται σε επαφή με τους καταναλωτές και εργάζονται καθημερινά με πάθος, αναβαθμίζοντας συνεχώς την αγοραστική τους εμπειρία».

    Όπως επισημαίνει «με αποκλειστικό γνώμονα τη σωστότερη ενημέρωση των καταναλωτών, τα καταστήματα Public, πρώτα στην Ελλάδα, υλοποίησαν την προσθήκη προτεινόμενης τιμής κατασκευαστή δίπλα στην τιμή προϊόντος. Υιοθέτησαν έτσι πρακτικές διαφάνειας προς όφελος των καταναλωτών, ακολουθώντας τις βέλτιστες Ευρωπαϊκές πρακτικές.

    Ο σεβασμός που διέπει τις σχέσεις των Public με συνεργάτες, προμηθευτές, τις υπόλοιπες εταιρείες της αγοράς, τους πελάτες και φυσικά τους ανθρώπους τους, αλλά και η πιστή τήρηση των κανόνων του Δικαίου παραμένουν αδιαπραγμάτευτες αρχές».

    «Με αφορμή αυτήν την απόφαση, πέραν της αυτονόητης προάσπισης με κάθε νόμιμο μέσο των δικαιωμάτων της, η εταιρεία προσκαλεί τις αρμόδιες αρχές σε ανοιχτό διάλογο με στόχο την πλήρη διαφάνεια στο θέμα των τιμών, προς όφελος εντέλει των καταναλωτών και του συνόλου της αγοράς του λιανεμπορίου» καταλήγει η ανακοίνωση.

    Συγκεκριμένα η εταιρεία επισημαίνει ότι «τα Public σέβονται την απόφαση της Διϋπηρεσιακής Μονάδας Ελέγχου της Αγοράς, αν και την έλαβαν με μεγάλη έκπληξη. Τα Public, από το 2005 χτίζουν καθημερινά σχέσεις εμπιστοσύνης με τους καταναλωτές σε όλη την Ελλάδα, μέσα από τα φυσικά τους καταστήματα αλλά και το public.gr.

    60εκ. φορές το χρόνο, οι 2.500 άνθρωποι των Public έρχονται σε επαφή με τους καταναλωτές και εργάζονται καθημερινά με πάθος, αναβαθμίζοντας συνεχώς την αγοραστική τους εμπειρία».

    Όπως επισημαίνει «με αποκλειστικό γνώμονα τη σωστότερη ενημέρωση των καταναλωτών, τα καταστήματα Public, πρώτα στην Ελλάδα, υλοποίησαν την προσθήκη προτεινόμενης τιμής κατασκευαστή δίπλα στην τιμή προϊόντος. Υιοθέτησαν έτσι πρακτικές διαφάνειας προς όφελος των καταναλωτών, ακολουθώντας τις βέλτιστες Ευρωπαϊκές πρακτικές.

    Ο σεβασμός που διέπει τις σχέσεις των Public με συνεργάτες, προμηθευτές, τις υπόλοιπες εταιρείες της αγοράς, τους πελάτες και φυσικά τους ανθρώπους τους, αλλά και η πιστή τήρηση των κανόνων του Δικαίου παραμένουν αδιαπραγμάτευτες αρχές».

    «Με αφορμή αυτήν την απόφαση, πέραν της αυτονόητης προάσπισης με κάθε νόμιμο μέσο των δικαιωμάτων της, η εταιρεία προσκαλεί τις αρμόδιες αρχές σε ανοιχτό διάλογο με στόχο την πλήρη διαφάνεια στο θέμα των τιμών, προς όφελος εντέλει των καταναλωτών και του συνόλου της αγοράς του λιανεμπορίου» καταλήγει η ανακοίνωση.

    Πηγή: cnn.gr

  • Κως: Προφυλακιστέος ο 32χρονος – Κατηγορείται για αρπαγή της 27χρονης Αναστάζια που βρέθηκε νεκρή
    Κως: Προφυλακιστέος ο 32χρονος – Κατηγορείται για αρπαγή της 27χρονης Αναστάζια που βρέθηκε νεκρή

    Προφυλακιστέος κρίθηκε μετά την απολογία του ο 32χρονος από το Μπαγκλαντές ο οποίος κατηγορείται για την αρπαγή της 27χρονης Αναστάζια, στην Κω, η οποία βρέθηκε νεκρή το απόγευμα της Κυριακής στην περιοχή Αλυκές.

    Ο 32χρονος απολογήθηκε για δύο ώρες, συνοδευόμενος από τον συνήγορο που του όρισε το δικαστήριο, για το αδίκημα της αρπαγής της 27χρονης Πολωνής.

    Σύμφωνα με όσα έγιναν γνωστά, αρνήθηκε τα όσα του καταλογίζονται, ενώ φέρεται να άλλαξε και την προανακριτική του κατάθεση, ότι δηλαδή είχε ερωτική επαφή με την άτυχη Πολωνή αλλά με τη θέλησή της.

    Μετά την ολοκλήρωση της διαδικασίας με σύμφωνη γνώμη και του αρμόδιου εισαγγελέα, ο 32χρονος από το Μπαγκλαντές κρίθηκε προσωρινά κρατούμενος και έτσι θα οδηγηθεί στη φυλακή.

    Από την πλευρά του, ο συγκάτοικος του 32χρονου από το Μπαγκλαντές, αναφέρει ότι όντως έγιναν έτσι τα πράγματα και ότι όταν γύρισε στο σπίτι, την άλλη μέρα, είδε τον 32χρονο αναστατωμένο και γεμάτο χώματα. Επίσης, ο συγκάτοικος του 32χρονου λέει ότι δεν ήξερε πως είχε βγάλει εισιτήριο για να φύγει για την Ιταλία.

    Στο «μικροσκόπιο» τα μηνύματα της 27χρονης

    Σύμφωνα με το ιατροδικαστικό πόρισμα η Αναστάζια πέθανε από ασφυξία. Στο «μικροσκόπιο» των Αρχών έχουν μπει τα τελευταία μηνύματα της κοπέλας με τον σύντροφό της.

    Οι έρευνες επικεντρώνονται τώρα στα αποτελέσματα των ιστολογικών και τοξικολογικών εξετάσεων, από τα οποία ενδέχεται να προκύψουν ο δράστης ή οι δράστες της δολοφονίας της κοπέλας.

    Αποτυπώματα, DNA καθώς και η ανάλυση από τα κινητά τηλέφωνα, χαρακτηρίζονται καθοριστικής σημασίας για την εξέλιξη της υπόθεσης που έχει σοκάρει.

    Στην Πολωνία θα μεταφερθεί η σορός της 27χρονης Αναστάζια, ενώ η μητέρα και ο σύντροφος της κοπέλας αναχώρησαν ήδη για Πολωνία, για να «ετοιμάσουν τα της ταφής της», όπως ανέφεραν. Νωρίτερα οι Αρχές τους έδωσαν την άδεια να φύγουν, ζητώντας τους παράλληλα να βρίσκονται στη διάθεσή τους, όταν τους ζητηθεί.

    Πατέρας Αναστάζια: Αθώος ο Μικάλ

    Την ίδια ώρα, βέβαιοι ότι ο σύντροφος της Αναστάζια αποκλείεται να έχει παίξει οποιονδήποτε ρόλο στη δολοφονία της είναι επίσης ο αδελφός και ο πατέρας της Αναστάζια.

    Ο πατέρας της κοπέλας μιλώντας στο Mega είπε: «Ο σύντροφος της Αναστάζια είμαι σίγουρος πως είναι αθώος. Αποκλείεται να έχει κάποια σχέση ο σύντροφός της, επειδή εργαζόταν. Είχαν δέκα χρόνια σχέση. Αποκλείεται. Δεν θα μπορούσε να συμμετέχει σε αυτό. Δεν είναι λογικό. Τις ώρες που έγινε αυτό, εκείνος εργαζόταν».

    Ο αδελφός της δήλωσε ότι 100% σίγουρος για τη μη εμπλοκή του συντρόφου της στην δολοφονία της. Ο ίδιος είπε ότι «κόβω το χέρι μου, είμαι σίγουρος 100%. Δεν υπάρχει τέτοια περίπτωση (να εμπλέκεται ο σύντροφός της στη δολοφονία). Αν αντιλαμβανόταν κάτι τέτοιο ο Μιχάλ, και πέντε άτομα να ήταν, θα πάλευε με τα ίδια του τα χέρια και τους πέντε».

    Πηγή: Ethnos.gr

Sites του Ομίλου

Αγ. Κυριακής 4 | Πύργος Ηλείας | Τηλ: 26210 30400 | Δημοσιογραφικό τμήμα: 6976 869414 | Εμπορικό Τμήμα: 6945 556212 | email: [email protected]

Μ.Η.Τ. 242102 | ΑΦΜ: 105224221 - ΔΟΥ Πύργου | Aρ.Γ.Ε.ΜΗ. 141319425000 | Ατομική Επιχείρηση | Ιδιοκτήτρια - διευθύντρια - διαχειρίστρια - δικαιούχος ονόματος τομέα: Δήμητρα Βέλμαχου | Διευθυντής σύνταξης: Γιάννης Σπυρούνης

Up & High Media & Productions

ilia live smallCopyright © 2011 - 2024 Ηλεία Live!.
Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.

Μέλος του 
Μητρώο ΜΗ

Marma Touch