Τρίτη, 31 Μαϊος 2022 17:29

Μητσοτάκης: Οι λεονταρισμοί της Τουρκίας δεν γίνονται ανεκτοί, θα τεθούν στη Σύνοδο Κορυφής Ιουνίου

Γράφτηκε από την
Ad Slot

Αυστηρό μήνυμα προς την Άγκυρα έστειλε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης στη διάρκεια της Συνέντευξης Τύπου για τα αποτελέσματα της Συνόδου Κορυφής της ΕΕ, λέγοντας πως οι προκλήσεις της Τουρκίας δεν μπορούν να γίνουν ανεκτές και εφόσον συνεχιστούν, θα τεθούν στη Σύνοδο Κορυφής του Ιουνίου προκειμένου να υπάρξει ξεκάθαρη καταδίκη τους.

Συγκεκριμένα, τόνισε: «Τέτοιες προκλήσεις, τέτοιοι λεονταρισμοί δεν μπορούν να γίνουν ανεχτοί, ούτε από την Ελλάδα αλλά ούτε και από την Ευρωπαϊκή Ένωση και ζήτησα το ζήτημα αυτό, εφόσον η Τουρκία επιμείνει σε αυτήν την παράλογη και αδιέξοδη στρατηγική, να συζητηθεί ξανά στο ευρωπαϊκό στο τακτικό Ευρωπαϊκό Συμβούλιο του Ιουνίου και εκεί να υπάρχει και σαφή αναφορά στα συμπεράσματα με μία αληθινή και ξεκάθαρη καταδίκη αυτής της νέας παντελώς περιττής και αχρείαστης προκλητικότητας. Το τελευταίο το οποίο χρειάζεται η ευαίσθητη περιοχή μας σε καιρούς που δοκιμάζεται είναι μια ακόμη εστία έντασης.

»Η χώρα μας απάντα στις προκλήσεις των γείτονος με την ψυχραιμία της ισχύος αλλά και με την αυτοπεποίθηση του δικαίου».

Με αφορμή ερώτηση σχετικά με την τουρκική προκλητικότητα, ο Κυριάκος Μητσοτάκης επανήλθε, λέγοντας: «Η Τουρκία χάνει ακόμη μία ευκαιρία να βελτιώσει τις σχέσεις της με την Ελλάδα. Η Τουρκία μπορεί να ενοχλήθηκε από την επίσκεψη μου στις Ηνωμένες Πολιτείες, από την ομιλία την οποία έκανα στο Κογκρέσο αυτό είναι δικό του ζήτημα. Η Ελλάδα έχει συμμάχους, ανήκει στην ευρωπαϊκή οικογένεια, έχει μια στρατηγική σχέση με τις Ηνωμένες Πολιτείες και προφανώς έχει κάθε δικαίωμα και υποχρέωση να αξιοποιεί τις συμμαχίες της».

Απάντηση στον Ερντογάν: Δεν πρόκειται να τον ακολουθήσω στην πορεία που έχει επιλέξει

Σε άλλη σχετική ερώτηση, ο Κυριάκος Μητσοτάκης υπογράμμισε: «Θα πω μόνο ότι η Ελλάδα αποκρούει και τα πιο παράλογα επιχειρήματα με ψυχραιμία και αυτοπεποίθηση και πατώντας πάνω στις αρχές μας, στις αξίες μας και τον απαραίτητο σεβασμό μας στο διεθνές δίκαιο. Αυτό κάναμε εξάλλου και με την επιστολή την οποία στείλαμε στον ΟΗΕ, με την οποία αποδομούμε με ψυχρό τρόπο, χωρίς συναισθηματικές εξάρσεις, τα "επιχειρήματα" της Τουρκίας. Αυτό θα εξακολουθούμε να κάνουμε εμείς. Δεν πρόκειται να είμαστε ποτέ αυτοί οι οποίοι θα καταφύγουμε στην όξυνση, στις προσβολές, στους προσωπικούς χαρακτηρισμούς. Δεν είναι αυτό το οποίο ταιριάζει σε μένα, δεν ταιριάζει στην χώρα, δεν ταιριάζει στο υπουργείο Εξωτερικών.

»Έχω με την αυτοπεποίθηση η οποία απορρέει από την πεποίθηση ότι έχουμε το διεθνές δίκαιο με το μέρος μας. Απορρέει από τους διεθνείς ισχυρούς συμμάχους που έχουμε με το μέρος μας και απορρέει από την ισχυρή και ολοένα και πιο ενισχυμένη αποτρεπτική δυνατότητά μας να υπερασπιστούμε την κυριαρχία μας και τα κυριαρχικά μας δικαιώματα. Δεν πρόκειται σε καμία περίπτωση να εμπλακώ σε ένα παιχνίδι, ένα πινγκ πονγκ προσωπικών χαρακτηρισμών με τον Τούρκο πρόεδρο. Δεν πρόκειται να τον ακολουθήσω σε αυτή την πορεία την οποία έχει επιλέξει».

Σε ό,τι αφορά τη συνάντηση με τον Γερμανό καγκελάριο Όλαφ Σολτς, ο πρωθυπουργός επισήμανε: «Ξεκαθάρισα και στον καγκελάριο με τον οποίον είχα φιλική κουβέντα, ότι δε νοείται πολιτική ίσων αποστάσεων στα ζητήματα αυτά, από ένα κράτος-μέλος της Ευρωπαϊκής Ένωσης απέναντι σε ένα άλλο κράτος-μέλος της Ευρωπαϊκής Ένωσης που απειλείται ευθέως από ένα άλλο κράτος, το οποίο έχει και το καθεστώς του υποψήφιου κράτους-μέλους. Ο καγκελάριος έχει αντιληφθεί πλήρως την έκταση του προβλήματος. Ο ορισμός της "γαλάζιας πατρίδας" είναι το επίσημο δόγμα της τουρκικής εξωτερικής πολιτικής και δεν έχει τη δυσκολία να την προβάλλει παραβιάζοντας κατάφωρα την κυριαρχία και τα κυριαρχικά μας δικαιώματα. Είναι η καλύτερη απόδειξη απέναντι και στους πιο δύσπιστους όταν λέμε ότι η Τουρκία είναι αυτή που μας απειλεί».

Ειδικότερα, για την απόφαση της Συνόδου Κορυφής στο ζήτημα του εμπάργκο στο ρωσικό πετρέλαιο, ο πρωθυπουργός επισήμανε ότι είναι επιτυχία που βρέθηκε κοινός τόπος και χαρακτήρισε το αποτέλεσμα σημαντικό, καθώς οι κυρώσεις αφορούν το 90% των εισαγωγών. «Με αυτό τον τρόπο θα μπορέσουμε να στερήσουμε σημαντικούς πόρους από τη Ρωσία έτσι ώστε να μην τους δώσουμε τη δυνατότητα να μπορεί να χρηματοδοτεί την βάρβαρη εισβολή στην Ουκρανία».

Αναφερόμενος στο πρόγραμμα Repower EU, ο πρωθυπουργός δήλωσε ότι «η Ελλάδα θα διεκδικήσει το μερίδιο που της αναλογεί από αυτούς τους πόρους όταν οριστικοποιηθεί η διαδικασία κατανομής τους· έχουμε πολλά έργα τα οποία θα μπορούσαν να χρηματοδοτηθούν από αυτό το εργαλείο, έργα που θα μας βοηθήσουν να πετύχουμε πιο γρήγορα την πράσινη μετάβαση καλά και να ανησυχήσουμε συνολικά την ενεργειακή μας ασφάλεια».

Για το ζήτημα της παρέμβασης στην τιμή του φυσικού αερίου, αναφορικά με το οποίο η Ελλάδα έχει εισηγηθεί την επιβολή πλαφόν, ο πρωθυπουργός σημείωσε: «Αισθάνομαι πια ότι υπάρχει μια μεγαλύτερη δυναμική και μεγαλύτερη κατανόηση του προβλήματος. Στην αρχή ήμασταν αρκετά μόνοι μας, όταν θίγαμε το ζήτημα αυτό, τώρα βλέπω αρκετούς συναδέλφους να συντάσσονται με την θέση μας και να ασκούνται πιέσεις την Κομισιόν να καταλήξει συντομότερα σε παρεμβάσεις οι οποίες θα μας επιτρέψουν πολύ απλά να μην πληρώνουμε αδικαιολόγητα ακριβά το φυσικό αέριο σε σχέση με την τιμή που το πληρώνουν άλλες χώρες στον κόσμο».

Ειδικότερα, σε ό,τι αφορά τον αντίκτυπο της ενεργειακής κρίσης και την ακρίβεια στη χώρα, ο πρωθυπουργός είπε πως «η Ελλάδα δεν πρόκειται να περιμένει την Ευρωπαϊκή 'Ενωση προκειμένου να παράσχει στήριξη στα νοικοκυριά και στις επιχειρήσεις. Όπως έχει ανακοινωθεί τίθεται σε εφαρμογή από τον επόμενο μήνα, αντί για τις επόμενες εβδομάδες, η σχετική πλατφόρμα προκειμένου τα νοικοκυριά να καταθέσουν τα απαραίτητα δικαιολογητικά έτσι ώστε να τους επιστραφεί το 60% της υπερβάλλουσας χρέωσης από τον Ιανουάριο έως και τον Μάιο.»

Ερωτηθείς εάν θα υπάρξει παρέμβαση για τη βενζίνη, ο πρωθυπουργός δήλωσε: «Δεν είμαι έτοιμος αυτή τη στιγμή να σας ανακοινώσω κάτι περισσότερο. Παρακολουθούμε πάντως το ζήτημα και θα ανακοινώσουμε εφόσον υπάρχει δυνατότητα δημοσιονομική τις επόμενες αποφάσεις μας στο ζήτημα της βενζίνης όταν και εφόσον είμαστε έτοιμοι».

Ερωτηθείς για το ενδεχόμενο πρόωρων εκλογών, ο Κυριάκος Μητσοτάκης επανέλαβε ότι θα γίνουν στο τέλος της 4ετίας. «Πόσες από τις προβλέψεις του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης μέχρι σήμερα έχουν επιβεβαιωθεί; Εκλογές θα γίνουν στο τέλος της τετραετίας όπως έχω δεσμευτεί πολλές φορές. Από εκεί και πέρα αυτό το οποίο θέλω να τονίσω είναι ότι η χώρα σήμερα χρειάζεται περισσότερο παρά ποτέ ένα ήρεμο πολιτικό κλίμα, έναν πολιτισμένο διάλογο, μία αντιπαράθεση αρχών και λιγότερη πόλωση. Η αξιωματική αντιπολίτευση και ο αρχηγός της επιλέγουν τη δικιά τους, κατά την άποψή μου, εξαιρετικά μοναχική διαδρομή. Θα κριθεί κι αυτή όταν με το καλό γίνουν εθνικές εκλογές».

Πηγή: Cnn.gr

Τελευταία τροποποίηση στις Τρίτη, 31 Μαϊος 2022 18:48

Σχετικά Άρθρα

  • Πυρά Ερντογάν κατά ΗΠΑ: Χρησιμοποιούν τρομοκράτες στην Τουρκία - Τι είπε για το χτύπημα στην Άγκυρα
    Πυρά Ερντογάν κατά ΗΠΑ: Χρησιμοποιούν τρομοκράτες στην Τουρκία - Τι είπε για το χτύπημα στην Άγκυρα

    Λάβρος κατά των Ηνωμένων Πολιτειών εμφανίστηκε ο Τούρκος Πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν κατηγορώντας τες ότι χρησιμοποιούν τρομοκρατικές οργανώσεις στα εδάφη της Τουρκίας για ίδια συμφέροντα. Την ίδια ώρα το Εργατικό Κόμμα του Κουρδιστάν (PKK) ανέλαβε την ευθύνη για την επίθεση στην εταιρεία TUSAS στην Άγκυρα, την Τετάρτη 23/10, που είχε αποτέλεσμα πέντε νεκρούς και δεκάδες τραυματίες.

    Ο Τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν δήλωσε σήμερα ότι οι ΗΠΑ χρησιμοποιούν τρομοκρατικές οργανώσεις στη Μέση Ανατολή για τα συμφέροντά τους και για την ασφάλεια του Ισραήλ.

    «Είναι πλέον γνωστό ότι οι ΗΠΑ χρησιμοποιούν τρομοκρατικές οργανώσεις στην περιοχή για τα δικά τους συμφέροντα και για την ασφάλεια του Ισραήλ», είπε ο Ερντογάν στους δημοσιογράφους στο προεδρικό αεροσκάφος που επέστρεφε από τη Ρωσία μετά τη σύνοδο κορυφής των BRICS, σύμφωνα με το πρακτορείο ειδήσεων Anadolu.

    Είπε ότι η Τουρκία έχει ξεκινήσει μια πρωτοβουλία υπό τον ΟΗΕ για την επιβολή ολοκληρωμένου εμπάργκο όπλων στο Ισραήλ, καθώς οι εντεινόμενες ισραηλινές επιθέσεις στη Γάζα και τον Λίβανο συνεχίζουν να στοιχίζουν εκατοντάδες ζωές καθημερινά.

    Ο Ερντογάν υπογράμμισε ότι ο αριθμός των χωρών που υποστηρίζουν την έκκληση της Άγκυρας για εμπάργκο όπλων στο Ισραήλ αυξάνεται.

    «Ελπίζουμε να πετύχουμε σε αυτό ως Συμμαχία της Ανθρωπότητας και να ανοίξουμε την πόρτα για διαρκή ειρήνη», πρόσθεσε.

    Τι είπε για την τρομοκρατική επίθεση στην Άγκυρα

    Σχετικά με την τρομοκρατική επίθεση του PKK στα κεντρικά γραφεία της Τουρκικής Αεροδιαστημικής Βιομηχανίας (TAI) στην πρωτεύουσα Άγκυρα, η οποία σκότωσε πέντε ανθρώπους και τραυμάτισε άλλους 22, σημείωσε ότι η Τουρκία συνεχίζει τις προσπάθειές της να «ξεριζώσει τελείως την τρομοκρατία στην πηγή της».

    Μετά την επίθεση, ο τουρκικός στρατός και η υπηρεσία πληροφοριών εξαπέλυσαν αεροπορικές επιδρομές σε θέσεις PKK/YPG στο βόρειο Ιράκ και τη Συρία.

    «Οι τρομοκράτες είναι μαριονέτες. Στόχος μας είναι μια Τουρκία χωρίς τρομοκρατία», είπε ο Ερντογάν και πρόσθεσε: «το PYD/YPG, το συριακό παρακλάδι της τρομοκρατικής ομάδας PKK, που προορίζεται να εγκαταλειφθεί, να απομονωθεί».

    Η τρομοκρατική ομάδα που «εκμεταλλεύεται την αστάθεια στη Συρία σπαταλά τις προσπάθειές της για να επιδιώξει την προστασία ορισμένων δυτικών χωρών», πρόσθεσε.

    Στην 40χρονη εκστρατεία τρομοκρατίας του εναντίον της Τουρκίας, το PKK - που καταγράφεται ως τρομοκρατική οργάνωση από την Τουρκία, τις ΗΠΑ και την ΕΕ - είναι υπεύθυνο για το θάνατο περισσότερων από 40.000 ανθρώπων, συμπεριλαμβανομένων γυναικών, παιδιών και βρεφών.

    To PKK ανέλαβε την ευθύνη για το χτύπημα

    Λίγο νωρίτερα, το πρακτορείο Reuters μετέδωσε ότι το PKK ανέλαβε την ευθύνη για την τρομοκρατική επίθεση που έλαβε χώρα σε τουρκική αμυντική εταιρεία, την Τετάρτη 23/10, στην Άγκυρα.

    Σύμφωνα με το Reuters, το PKK σε ανακοίνωσή του αναφέρει ότι ανέλαβε την ευθύνη για την επίθεση στην εταιρεία TUSAS στην Άγκυρα, που είχε αποτέλεσμα πέντε νεκρούς και δεκάδες τραυματίες.

    Δύο ήταν οι δράστες της επίθεσης - ένας άνδρας και μια γυναίκα -, οι οποίοι εισήλθαν με αυτόματα όπλα και εκρηκτικά στα κεντρικά γραφεία της Τουρκικής Αεροδιαστημικής Βιομηχανίας (TUSAS) στην Άγκυρα, την Τετάρτη 23/10.

    Αμέσως οι υποψίες και οι έρευνες στράφηκαν στο PKK, το Εργατικό Κόμμα του Κουρδιστάν, με τον Τούρκο υπουργό Εσωτερικών Αλί Γερλίκαγια να δηλώνει αποφασισμένος να εξαλείψει την οργάνωση.

    Τελικά οι δύο δράστες ταυτοποιήθηκαν ως μέλη του PKK. ΣΥγκεκριμένα επρόκειτο για τη Μινέ Σεβτζίν Αλτσιτσέκ (Mine Sevjin Alçiçek) που ανατινάχθηκε με χειροβομβίδα όταν διαπίστωσε ότι δεν μπορούσε να αποφύγει τη σύλληψη και τον Ali Örek, με την κωδική ονομασία «Rojger» που έπεσε νεκρός από πυρά που αντάλλαξε με άνδρες ασφαλείας των εγκαταστάσεων.

    Πηγή: Cnn.gr - ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΑΠΕ-ΕΡΑ

  • Τo PKK ανέλαβε την ευθύνη για το τρομοκρατικό χτύπημα στην Άγκυρα
    Τo PKK ανέλαβε την ευθύνη για το τρομοκρατικό χτύπημα στην Άγκυρα

    Όπως μεταδίδει το ειδησεογραφικό πρακτορείο Reuters το PKK ανέλαβε την ευθύνη για την επίθεση που έλαβε χώρα σε τουρκική αμυντική εταιρεία, την Τετάρτη 23/10, στην Άγκυρα.

    Το PKK σε ανακοίνωσή του αναφέρει ότι ανέλαβε την ευθύνη για την επίθεση στην εταιρεία TUSAS στην Άγκυρα, που είχε αποτέλεσμα πέντε νεκρούς και δεκάδες τραυματίες.

    Δύο ήταν οι δράστες της επίθεσης - ένας άνδρας και μια γυναίκα -, οι οποίοι εισήλθαν με αυτόματα όπλα και εκρηκτικά στα κεντρικά γραφεία της Τουρκικής Αεροδιαστημικής Βιομηχανίας (TUSAS) στην Άγκυρα, την Τετάρτη 23/10.

    Αμέσως οι υποψίες και οι έρευνες στράφηκαν στο PKK, το Εργατικό Κόμμα του Κουρδιστάν, με τον Τούρκο υπουργό Εσωτερικών Αλί Γερλίκαγια να δηλώνει αποφασισμένος να εξαλείψει την οργάνωση.

    Τελικά οι δύο δράστες ταυτοποιήθηκαν ως μέλη του PKK. ΣΥγκεκριμένα επρόκειτο για τη Μινέ Σεβτζίν Αλτσιτσέκ (Mine Sevjin Alçiçek) που ανατινάχθηκε με χειροβομβίδα όταν διαπίστωσε ότι δεν μπορούσε να αποφύγει τη σύλληψη και τον Ali Örek, με την κωδική ονομασία «Rojger» που έπεσε νεκρός από πυρά που αντάλλαξε με άνδρες ασφαλείας των εγκαταστάσεων.

    «O αγώνας κατά της τρομοκρατίας θα συνεχιστεί»

    Σαφές μήνυμα πως η Τουρκία θα συνεχίσει «με αποφασιστικότητα τον αγώνα κατά της τρομοκρατίας» δόθηκε από το συμβούλιο ασφαλείας που πραγματοποιήθηκε εκτάκτως την επομένη της επίθεσης υπό τον Τούρκο πρόεδρο, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

    Στη συνάντηση συζητήθηκαν διεξοδικά οι τελευταίες εξελίξεις και τα βήματα που έγιναν και πρέπει να γίνουν για την «καταπολέμηση της τρομοκρατίας».

    Όπως μετέδωσε το CNN Turk αναφέρθηκε ότι «η αυτοθυσία θα συνεχιστεί για μια Τουρκία χωρίς τρομοκρατία και ότι δεν θα επιτραπεί ποτέ η εγκαθίδρυση της «τρομοκρατίας» πέρα ​​από τα σύνορα της χώρας».

    Υπενθυμίζεται ότι, ο Ερντογάν επέστρεψε εκτάκτως στην Κωνσταντινούπολη από το Καζάν, όπου συμμετείχε στη Σύνοδο Κορυφής των BRICS.

    Στις πρώτες προτεραιότητες που τέθηκαν ήταν η αύξηση στο επίπεδο «απειλής» σε όλα τα αεροδρόμια της χώρας σε σχέση με πιθανές επιθέσεις.

    «Θα πληρώσει αυτός που μας επιτέθηκε»

    Σύμφωνα με πληροφορίες, ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν μεταξύ άλλων ανέφερε: «Όποιος επιτέθηκε στο έθνος μας θα πληρώσει, ο αγώνας κατά της τρομοκρατίας συνεχίζεται».

    Ο Τούρκος πρόεδρος χαρακτήρισε ως απεχθή την επίθεση: «Μια άθλια επίθεση κατά της ειρήνης του έθνους μας και των αμυντικών μας πρωτοβουλιών».

    Παράλληλα, επαίνεσε τις δυνάμεις ασφαλείας, οι οποίες «επενέβησαν γρήγορα και εξουδετέρωσαν τους τρομοκράτες».

    «Το έθνος μας πρέπει να γνωρίζει ότι τα βρώμικα χέρια που απλώνουν το χέρι τους στην Τουρκία θα ξεριζωθούν οριστικά. Καμία δομή, καμία τρομοκρατική οργάνωση, κανένας κακός που στοχεύει στην ασφάλειά μας δεν θα μπορέσει να επιτύχει τους στόχους του», πρόσθεσε και κατέληκε: «Ο αγώνας μας ενάντια σε κάθε είδους τρομοκρατικές απειλές και τους υποστηρικτές τους θα συνεχιστεί με αποφασιστικότητα και σε πολλά επίπεδα».

    Γιατί συγκάλεσε Συμβούλιο Ασφαλείας

    Το Συμβούλιο Ασφαλείας αποτελεί την κορυφαία έκτακτη σύνοδο που καθοριζει τα μέτρα που πρέπει να ληφθούν κατά των εσωτερικών και εξωτερικών απειλών της Τουρκίας. Με βάση το τουρκικό Σύνταγμα, στο Συμβούλιο Ασφαλείας μπορούν να αναθεωρηθούν οι στρατιωτικές και πολιτικές στρατηγικές.

    Συζητούνται θέματα που απειλούν άμεσα την ασφάλεια της χώρας, η καταπολέμηση της τρομοκρατίας, η ασφάλεια των συνόρων, οι εξελίξεις στις διεθνείς σχέσεις και οι εκθέσεις πληροφοριών. Οι σύνοδοι αυτές διεξάγονται μόνο σε κρίσιμες περιόδους που έχουν να κάνουν με την επιβίωση της χώρας και οι αποφάσεις που λαμβάνονται σε εμπιστευτική βάση.

    Αυτοί συμμετέχουν στο Συμβούλιο Ασφαλείας

    Στα Συμβούλια Ασφαλείας συμμετέχουν ανώτατοι διοικητικοί υπάλληλοι του κράτους και σημαντικοί εκπρόσωποι της ασφάλειας και συγκεκριμένα:

    Πρόεδρος: Ο Πρόεδρος, ο οποίος προεδρεύει της συνόδου κορυφής, είναι το πιο σημαντικό πρόσωπο στη συνεδρίαση και είναι η αρχή όπου λαμβάνονται οι τελικές αποφάσεις.

    Υπουργός Εθνικής Άμυνας: Παρών στη σύνοδο κορυφής για την αξιολόγηση των στρατιωτικών στρατηγικών και των αμυντικών πολιτικών.

    Υπουργός Εσωτερικών: Παρέχει πληροφορίες για θέματα όπως η εσωτερική ασφάλεια, η καταπολέμηση της τρομοκρατίας και η ασφάλεια των συνόρων.

    Υπουργός Εξωτερικών: Προβαίνει σε εκτιμήσεις σχετικά με τις διεθνείς σχέσεις και τις εξωτερικές απειλές για την ασφάλεια.

    Αρχηγός Γενικού Επιτελείου και Διοικητές Δυνάμεων: Παρέχουν πληροφορίες για τη στρατιωτική κατάσταση, τις επιχειρήσεις και τις τελευταίες εξελίξεις στο πεδίο.

    Επικεφαλής του Εθνικού Οργανισμού Πληροφοριών (MİT): Παρέχει αναφορές πληροφοριών και αναλύσεις απειλών.

    Προεδρικός Διευθυντής Επικοινωνίας: Αναπτύσσει μια στρατηγική για την κοινοποίηση των αποφάσεων που λαμβάνονται στο κοινό και την ανακοίνωσή τους στο διεθνές κοινό.

    Πηγή: Cnn.gr - ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΑΠΕ-ΕΡΑ/ NECATI SAVAS
  • LinkedΙn: Πρόστιμο 310 εκατ. από την ΕΕ για τα προσωπικά δεδομένα
    LinkedΙn: Πρόστιμο 310 εκατ. από την ΕΕ για τα προσωπικά δεδομένα

    Το πρόστιμο στην Linkedin επέβαλε η Ιρλανδική Επιτροπή Προστασίας Δεδομένων επειδή εκεί βρίσκεται η ευρωπαϊκή έδρα της εταιρείας.

    Πρόστιμο ύψους 310 εκατ. ευρώ επέβαλαν οι ρυθμιστικές αρχές της Ευρωπαϊκής Ένωσης στην LinkedIn για παραβιάσεις των κανόνων προστασίας των δεδομένων, όπως αναφέρει το Associated Press.

    Η Επιτροπή Προστασίας Δεδομένων – Data Protection Commission DPC- επέπληξε τον ιστότοπο επαγγελματικής κοινωνικής δικτύωσης που ανήκει στη Microsoft λόγω ανησυχιών σχετικά με τη «νομιμότητα, τη δικαιοσύνη και τη διαφάνεια» της επεξεργασίας προσωπικών δεδομένων για διαφημιστικούς σκοπούς.

    Οι παραβιάσεις της Linkedin

    Ο εποπτικός φορέας είναι η εθνική ανεξάρτητη αρχή που είναι υπεύθυνη για την προάσπιση του θεμελιώδους δικαιώματος των ατόμων στην ΕΕ να προστατεύονται τα προσωπικά τους δεδομένα.

    Η DPC είναι η εποπτική αρχή της Ιρλανδίας για τον Γενικό Κανονισμό Προστασίας Δεδομένων (GDPR) και έχει επίσης λειτουργίες και εξουσίες που σχετίζονται με άλλα σημαντικά ρυθμιστικά πλαίσια, συμπεριλαμβανομένων των ιρλανδικών κανονισμών προστασίας προσωπικών δεδομένων (2011) και της Οδηγίας της ΕΕ, γνωστής ως Οδηγία επιβολής του νόμου.

    Είναι ο κύριος ρυθμιστικός φορέας προστασίας του LinkedIn στην ΕΕ των 27 χωρών, επειδή εκεί βρίσκεται η ευρωπαϊκή έδρα της εταιρείας.

    Ο εποπτικός φορέας ανακοίνωσε ότι διεξήγαγε έρευνα η οποία διαπίστωσε ότι η LinkedIn δεν είχε νόμιμη βάση για τη συλλογή δεδομένων ώστε να μπορεί να στοχεύει χρήστες με διαδικτυακές διαφημίσεις, γεγονός που αποτελεί παραβίαση των κανόνων προστασίας της ιδιωτικής ζωής που είναι γνωστοί ως Γενικός Κανονισμός για την Προστασία Δεδομένων ή GDPR. Διέταξε το LinkedIn να συμμορφωθεί με τους κανόνες.

    Η επεξεργασία προσωπικών δεδομένων «χωρίς κατάλληλη νομική βάση αποτελεί σαφή και σοβαρή παραβίαση» του δικαιώματος στην προστασία των δεδομένων στην ΕΕ, ανέφερε σε δήλωσή του ο αναπληρωτής επίτροπος Graham Doyle.

    Η LinkedIn από την πλευρά του υποστήριξε ότι ενώ πιστεύει ότι «συμμορφώνεται» με τους κανόνες, εργάζεται ωστόσο για να διασφαλίσει ότι οι «διαφημιστικές πρακτικές» του πληρούν τις απαιτήσεις.

    Η Microsoft ανακοίνωσε πέρυσι ότι αναμένεται να χρεωθεί με περίπου 425 εκατομμύρια δολάρια για πιθανό πρόστιμο από την ιρλανδική ρυθμιστική αρχή για το LinkedIn.

    Πηγή: OT.gr - In.gr - ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: Freepik

  • Μητσοτάκης από ΣΕΒ: Η Ελλάδα στην κορυφή με τις χώρες καλύτερων προοπτικών την επόμενη πενταετία
    Μητσοτάκης από ΣΕΒ: Η Ελλάδα στην κορυφή με τις χώρες καλύτερων προοπτικών την επόμενη πενταετία

    Στη Γενική Συνέλευση του Συνδέσμου Επιχειρήσεων και Βιομηχανιών, στο Μέγαρο Μουσικής παραβρέθηκε το απόγευμα της Πέμπτης (24/10) ο Κυριάκος Μητσοτάκης, στέλνοντας μήνυμα για τη συνεχή ανάπτυξη της χώρας.

    «Δίνω και φέτος το παρών στην Γενική Συνέλευση του ΣΕΒ. Στην ετήσια συνάντηση όπου Πολιτεία και Επιχειρηματικότητα αναζητούν κοινό βηματισμό. Πράγματι όπως δηλώνει και το σύνθημά σας, ''μαζί μπορούμε περισσότερα''» είπε αρχικά ο πρωθυπουργός.

    «Με διάθεση ανοικτή και παραγωγική.... επιτρέψτε μου να επικαλεστώ τα λόγια του πρόεδρου του ΣΕΒ κ. Θεοδωρόπουλου από ένα πρόσφατο ποντκαστ που είπε ότι ''καλό είναι να συγκρινόμαστε με τις καλύτερες χώρες και να βλέπουμε τις αδυναμίες μας'', ωστόσο καλό είναι να σταματάμε λίγο και να βλέπουμε που βρισκόμαστε και που βρισκόμασταν πριν από λίγα χρόνια».

    «Έχουμε κλείσει πρακτικά το μισό επενδυτικό κενό που μας χωρίζει από την υπόλοιπη Ευρώπη» σημείωσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

    Παράλληλα πρόσθεσε: «Η Ελλάδα του 2024 δεν έχει καμία σχέση με αυτήν του 2019», ανέφερε αρχικά και πρόσθεσε ότι ««Είναι τώρα η στιγμή για ένα νέο συμβόλαιο δράσης, που θα κάνει αποτελεσματικότερη την συνεργασία Πολιτείας και επιχειρηματικότητας, ώστε αυτή η θετική συγκυρία να μετατραπεί σε μία νέα ευκαιρία και η εθνική πρόοδος να απλωθεί οριζόντια σε όλη την χώρα και την κοινωνία».

    Τόνισε επίσης ότι υπάρχει πλέον στη χώρα πολιτική σταθερότητα: «Είμαστε στην κορυφή με τις χώρες με τις καλύτερες προοπτικές για την επόμενη πενταετία».

    Ανέφερε ακόμη: «Δεν γίναμε ξαφνικά επιχειρηματικός παράδεισος. Υπάρχουν ακόμη προκλήσεις που πρέπει να απαντηθούν με μεταρρυθμίσεις όπως ζητάει και η έκθεση Ντράγκι».

    Όλες οι κινήσεις της κυβέρνησης αφορούν τη βελτίωση του επιχειρηματικού περιβάλλοντος, είπε ο πρωθυπουργός και κατέληξε: «Έχουν απορροφηθεί 28 δις από τα 36 δισ του Ταμείου Ανάκαμψης».

    Ο κ. Μητσοτάκης απευθυνόμενος στα μέλη του ΣΕΒ είπε ότι τα κέρδη των επιχειρήσεων δεν πρέπει να μεταφράζονται μόνο σε μερίσματα. Είναι σημαντικό οι εργαζόμενοι να γίνονται συμμέτοχοι στην πρόοδο των εταιρειών σημείωσε ο πρωθυπουργός καλώντας τους επιχειρηματίες να επενδύσουν στο ανθρώπινο δυναμικό.

    Ζήτησε ακόμη πίστη στον ανταγωνισμό από τις επιχειρήσεις και προσανατολισμό της εταιρικής ευθύνης σε κοινωνικές ανάγκες.

    Στην εκδήλωση βρέθηκαν η Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπούλου, ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Νίκος Ανδρουλάκης, ο υπουργός Υγείας Άδωνις Γεωργιάδης, ο υπουργός ΠροΠο Μιχάλης Χρυσοχοΐδης, η υπουργός Εργασίας Νίκη Κεραμέως, ο υπουργός Ανάπτυξης Τάκης Θεοδωρικάκος, ο πρώην πρωθυπουργός Παναγιώτης Πικραμμένος.

    Κεντρικός ομιλητής στην εκδήλωση ήταν ο Γκι Φερχόφσταντ, Πρόεδρος του European Movement International, πρώην Βουλευτής του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και πρώην πρωθυπουργός του Βελγίου, ενώ λόγο εκφώνησε και ο Πρόεδρος Δ.Σ. του ΣΕΒ, Σπύρος Θεοδωρόπουλος.

    Την εκδήλωση τίμησε με την παρουσία της η Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπούλου.

    Πηγή: Cnn.gr

  • Έκτακτο συμβούλιο ασφαλείας συγκαλεί ο Ερντογάν μετά την ένοπλη επίθεση στην τουρκική αεροδιαστημική βιομηχανία
    Έκτακτο συμβούλιο ασφαλείας συγκαλεί ο Ερντογάν μετά την ένοπλη επίθεση στην τουρκική αεροδιαστημική βιομηχανία

    Αναχώρησε από το Καζάν της Ρωσίας προτού ολοκληρώσει το πρόγραμμά του στη Σύνοδο Κορυφής των BRICS

    Ο Τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν συγκαλεί έκτακο συμβούλιο ασφαλείας στο (παλιό) αεροδρόμιο Ατατούρκ της Κωνσταντινούπολης, με την άφιξή του από το Καζάν της Ρωσίας, από όπου αναχώρησε προτού ολοκληρώσει το πρόγραμμα του στη Σύνοδο Κορυφής των BRICS.
    Το έκτακτο συμβούλιο γίνεται μετά την ένοπλη επίθεση χθες στα κεντρικά γραφεία της τουρκικής αεροδιαστημικής βιομηχανίας (TUSAŞ), κοντά στην τουρκική πρωτεύουσα που είχε αποτέλεσμα πέντε νεκρούς.
    «Όποιος επιτέθηκε στο έθνος μας θα πληρώσει, ο αγώνας κατά της τρομοκρατίας συνεχίζεται»
    Tην απεχθή, όπως τη χαρακτήρισε, επίθεση καταδίκασε ένα 24ωρο νωρίτερα ο Ερντογάν μετά το τρομοκρατικό χτύπημα.

    Σε αναλυτική ανακοίνωση που εξέδωσε μιλά για «μια άθλια επίθεση κατά της ειρήνης του έθνους μας και των αμυντικών μας πρωτοβουλιών».

    Επαίνεσε τις δυνάμεις ασφαλείας, οι οποίες «επενέβησαν γρήγορα και εξουδετέρωσαν τους τρομοκράτες».

    «Το έθνος μας πρέπει να γνωρίζει ότι τα βρώμικα χέρια που απλώνουν το χέρι τους στην Τουρκία θα ξεριζωθούν οριστικά. Καμία δομή, καμία τρομοκρατική οργάνωση, κενάνας κακός που στοχεύει στην ασφάλειά μας δεν θα μπορέσει να επιτύχει τους στόχους του», τόνισε.

    «Ο αγώνας μας ενάντια σε κάθε είδους τρομοκρατικές απειλές και τους υποστηρικτές τους θα συνεχιστεί με αποφασιστικότητα και σε πολλά επίπεδα» πρόσθεσε.
    Πηγή: Protothema.gr
  • Τρομοκρατική επίθεση στην Άγκυρα: Ταυτοποιήθηκε ο ένας δράστης - «Είναι μέλος του PKK», λέει ο Τούρκος ΥΠΕΣ
    Τρομοκρατική επίθεση στην Άγκυρα: Ταυτοποιήθηκε ο ένας δράστης - «Είναι μέλος του PKK», λέει ο Τούρκος ΥΠΕΣ

    Σύμφωνα με τον Τούρκο υπουργό Εσωτερικών, ο άνδρας τρομοκράτης που πραγματοποίησε χθες την επίθεση στην τουρκική Αεροδιαστημική Βιομηχανία TAI στην Άγκυρα ταυτοποιήθηκε και πρόκειται για τον Αλί Ορέκ, μέλος του PKK. Η ταυτοποίηση της γυναίκας είναι ακόμη σε εξέλιξη.

    Σε μια παράλληλη εξέλιξη, ο Τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν διέκοψε το ταξίδι του στο Καζάν της Τουρκίας, όπου βρέθηκε για τη σύνοδο κορυφής των BRICS μετά την τρομοκρατική επίθεση κατά της TAI και επιστρέφει στην Άγκυρα. Ο Ερντογάν αναμένεται να παραστεί στις κηδείες των νεκρών της τρομοκρατικής επίθεσης.

    Ερντογάν: «Η τρομοκρατική επίθεση ενισχύει την αποφασιστικότητά μας»

    Ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν σε δηλώσεις του, εξέφρασε τις ευχαριστίες του προς τους διεθνείς ηγέτες που στάθηκαν στο πλευρό της Τουρκίας μετά τη χθεσινή τρομοκρατική επίθεση στην Άγκυρα.

    «Θα ήθελα να ευχαριστήσω όλους τους φίλους μας που εξέφρασαν τα συλλυπητήριά τους για την προδοτική τρομοκρατική πράξη που διαπράχθηκε χθες στην Άγκυρα και για την αλληλεγγύη τους», δήλωσε ο Ερντογάν.

    Αναφερόμενος στην επίθεση που έπληξε την Αεροδιαστημική Βιομηχανία της Τουρκίας (TAI), ο Ταγίπ Ερντογάν υπογράμμισε ότι τέτοιες επιθέσεις δεν πρόκειται να κάμψουν την αποφασιστικότητα της Τουρκίας. «Αυτή η ειδεχθής επίθεση ενίσχυσε περαιτέρω την αποφασιστικότητα της Τουρκίας να εξαλείψει την τρομοκρατία».

    Ποια είναι η Τουρκική Αεροδιαστημική Βιομηχανία ΤΑΙ;

    Η ΤΑΙ, το σημείο όπου έγινε η επίθεση, είναι το τεχνολογικό κέντρο στους τομείς του σχεδιασμού, της ανάπτυξης, της παραγωγής, της ολοκλήρωσης, της ανανέωσης αεροπορικών πλατφορμών στην Τουρκία. Η εταιρεία παράγει ανταλλακτικά για το μεγαλύτερο επιβατικό αεροσκάφος στον κόσμο, το Airbus A380 και το στρατιωτικό μεταφορικό αεροσκάφος, το Airbus A400M. Επίσης, εκεί παράγονται τα πιο εξελιγμένα όπλα της τουρκικής πολεμικής αεροπορίας, όπως το πολεμικό αεροπλάνο 5ης γενιάς το ΚAAN, το πρώτο drone της Τουρκίας, το ANKA, το εκπαιδευτικό μαχητικό αεροσκάφος HURJET και τα ελικόπτερα ΑΤΑΚ και GOKBEY.

    Πηγή: Ethnos.gr - ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΑΠΕ-ΕΡΑ/ NECATI SAVAS
  • ΕΕ: Όλο και πιο δύσκολο να είσαι μουσουλμάνος μέσα στην Ευρωπαϊκή Ένωση, σύμφωνα με μελέτη
    ΕΕ: Όλο και πιο δύσκολο να είσαι μουσουλμάνος μέσα στην Ευρωπαϊκή Ένωση, σύμφωνα με μελέτη

    Σχεδόν ένας μουσουλμάνος στους δύο είπε τώρα ότι αντιμετωπίζει ρατσισμό στην καθημερινή ζωή του, σε σύγκριση με 39% το 2016

    Οι μισοί από τους μουσουλμάνους που ζουν μέσα στην ΕΕ λένε πως υφίστανται καθημερινά διακρίσεις, σύμφωνα με έκθεση που δόθηκε σήμερα στη δημοσιότητα, μια κατάσταση που είχε επιδεινωθεί πριν ακόμη από την «κορύφωση του μίσους» που προκλήθηκε από τις επιθέσεις της Χαμάς στο ισραηλινό έδαφος. Τα δεδομένα που συγκεντρώθηκαν δείχνουν ότι είναι «όλο και πιο δύσκολο να είσαι μουσουλμάνος μέσα στην ΕΕ», δήλωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο η εκπρόσωπος του Οργανισμού Θεμελιωδών Δικαιωμάτων της Ευρωπαϊκής Ένωσης (FRA) Νικόλ Ρομέν.
    Από τα 9.600 πρόσωπα που ερωτήθηκαν στο διάστημα από τον Οκτώβριο 2021 ως τον Οκτώβριο 2022 σε 13 χώρες της ΕΕ, σχεδόν ένας μουσουλμάνος στους δύο είπε ότι αντιμετωπίζει ρατσισμό στην καθημερινή ζωή του, σε σύγκριση με 39% το 2016, όταν είχε πραγματοποιηθεί η προηγούμενη μελέτη. Από τις 7 Οκτωβρίου 2023, οι μελέτες δείχνουν «μια κορύφωση του μίσους εναντίον των μουσουλμάνων», που τροφοδοτείται από τη σύγκρουση στη Μέση Ανατολή, προσθέτει η Ρομέν. Τον Ιούλιο, ο οργανισμός αυτός της ΕΕ που έχει την έδρα του στη Βιέννη, είχε δημοσιοποιήσει μια μελέτη για την «ανερχόμενη πλημμυρίδα του αντισημιτισμού».

    Η Αυστρία (71%) και η Γερμανία (68%) είναι οι δύο χώρες στις οποίες διαμαρτύρονται περισσότερο ότι είναι θύματα ρατσισμού. Η Γαλλία βρίσκεται στο 39%, ενώ η Ισπανία και η Σουηδία έχουν τα καλύτερα αποτελέσματα. Ιδιαίτερα στην αγορά εργασίας και στην αναζήτηση στέγης, η έρευνα κάνει λόγο για μια «κάθετη άνοδο» των διακρίσεων, με τις γυναίκες που φορούν ενδύματα με βάση τη θρησκεία τους να είναι πιο εκτεθειμένες απ' ό,τι αυτές που δεν τα φορούν, όπως και από τους άνδρες.
    Σύμφωνα μ' αυτή τη μελέτη, «οι μουσουλμάνοι γίνονται στόχοι όχι μόνο εξαιτίας της θρησκείας τους, αλλά επίσης για το χρώμα του δέρματός τους και για την εθνοτική ή μεταναστευτική προέλευσή τους». «Σχεδόν οι μισοί πιστεύουν πως η τελευταία σύλληψή τους οφειλόταν στο φυλετικό προφίλ τους» και ήταν παράνομη, ενώ είναι «τρεις φορές πιθανότερο απ' ό,τι ο γενικός πληθυσμός να εγκαταλείψουν πρόωρα το σχολείο».

    Μπροστά σ' αυτά τα «ανησυχητικά» συμπεράσματα, ο FRA συνιστά στην ΕΕ να επικεντρώσει στην αντιμετώπιση του ρατσισμού εναντίον των μουσουλμάνων, ο οποίος «επιδεινώνεται», σύμφωνα με την πρόεδρο του οργανισμού Σίρπα Ραούτιο, «από μια ρητορική απανθρωποίησης την οποία παρατηρούμε σε όλη την ήπειρο».

    Οι μουσουλμάνοι αντιπροσωπεύουν τη δεύτερη σε μέγεθος θρησκευτική ομάδα της ΕΕ και 26 εκατομμύρια ζουν στο έδαφός της, σύμφωνα με τις πιο πρόσφατες εκτιμήσεις του Pew Research Center, που χρονολογούνται από το 2016, δηλαδή αποτελούν το 5% του συνολικού πληθυσμού. Οι περισσότεροι κατοικούν στη Γαλλία και τη Γερμανία.

    Ο αριθμός αυτός «έχει αυξηθεί σημαντικά αυτά τα τελευταία χρόνια εξαιτίας των προσώπων που διαφεύγουν από τις συγκρούσεις στο Αφγανιστάν, το Ιράκ και τη Συρία», υπογραμμίζεται στην έκθεση. Η πρώτη έκθεση του Οργανισμού Θεμελιωδών Δικαιωμάτων της ΕΕ είχε συνοδευθεί από τη δημιουργία από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή της θέσης του συντονιστή της μάχης εναντίον του μίσους κατά των μουσουλμάνων.
    Πηγή: Protothema.gr - ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΑΠΕ-ΕΡΑ/ ABEDIN TAHERKENAREH
  • ΣΥΡΙΖΑ: Η κυβέρνηση Μητσοτάκη επιδιώκει τη συρρίκνωση και την απαξίωση του δημόσιου σχολείου
    ΣΥΡΙΖΑ: Η κυβέρνηση Μητσοτάκη επιδιώκει τη συρρίκνωση και την απαξίωση του δημόσιου σχολείου

    Τονίζει ότι «η απάντηση στα προβλήματα της εκπαίδευσης δεν είναι ούτε οι συγχωνεύσεις, ούτε η καταστολή»

    «Η έκθεση της Συνηγόρου του Παιδιού αποτελεί μια ακόμη επιβεβαίωση πως η πολιτική της κυβέρνησης Μητσοτάκη πολλαπλασιάζει αντί να επιλύει τα προβλήματα στον χώρο της εκπαίδευσης, με αποτέλεσμα να εντείνει τα αδιέξοδα της νέας γενιάς», αναφέρει ο ΣΥΡΙΖΑ- Προοδευτική Συμμαχία.

    Ειδικότερα αναφέρει σε ανακοίνωσή του ότι «η έκθεση επισημαίνει πως ο βασικός άξονας των μέτρων του υπουργού Παιδείας Κυρ. Πιερρακάκη, δηλαδή οι συγχωνεύσεις τμημάτων και σχολικών μονάδων και, συνεπώς, οι υπεράριθμες τάξεις, όχι μόνο υπονομεύει το εκπαιδευτικό έργο αλλά εντείνει και τα φαινόμενα βίας στα σχολεία». Σημειώνει ότι «είναι πλέον ξεκάθαρο πως το πρόβλημα της βίας στα σχολεία δεν πρόκειται να λυθεί με τα μέτρα που εξαγγέλλει η κυβέρνηση, τα οποία έχουν ως κοινό παρονομαστή την αύξηση της καταστολής» και ότι «την ίδια στιγμή, η έκθεση στηλιτεύει την πολιτική του υπουργείου Παιδείας ως προς την παράλληλη στήριξη και τη διαχείριση των μαθητών με μαθησιακές ή άλλες δυσκολίες».

    Ο ΣΥΡΙΖΑ υποστηρίζει ότι «η κυβέρνηση Μητσοτάκη επιδιώκει τη συρρίκνωση και την απαξίωση του δημόσιου σχολείου» και πως «γι’ αυτό και έκανε τα πάντα ώστε να εμποδίσει τις κινητοποιήσεις των εκπαιδευτικών».

    Τονίζει ότι «η απάντηση στα προβλήματα της εκπαίδευσης δεν είναι ούτε οι συγχωνεύσεις, ούτε η καταστολή» και ότι «αγωνίζεται μαζί με την εκπαιδευτική κοινότητα για μία πραγματικά δημόσια και δωρεάν εκπαίδευση που θα διαθέτει όλους τους απαραίτητους πόρους προκειμένου να ανταποκριθεί στις σύγχρονες ανάγκες».

    Πηγή: NewsBomb.gr
Sites του Ομίλου

Αγ. Κυριακής 4 | Πύργος Ηλείας | Τηλ: 26210 30400 | Δημοσιογραφικό τμήμα: 6976 869414 | Εμπορικό Τμήμα: 6945 556212 | email: [email protected]

Μ.Η.Τ. 242102 | ΑΦΜ: 105224221 - ΔΟΥ Πύργου | Aρ.Γ.Ε.ΜΗ. 141319425000 | Ατομική Επιχείρηση | Ιδιοκτήτρια - διευθύντρια - διαχειρίστρια - δικαιούχος ονόματος τομέα: Δήμητρα Βέλμαχου | Διευθυντής σύνταξης: Γιάννης Σπυρούνης

Up & High Media & Productions

ilia live smallCopyright © 2011 - 2024 Ηλεία Live!.
Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.

Μέλος του 
Μητρώο ΜΗ

Βλαχαντώνη Ολυμπία - Μεσιτικό Γραφείο