Πολιτικά

Athens Pride 2022: Η παρουσία Τσίπρα και η πρόταση νόμου για δικαίωμα γάμου σηματοδοτούν το ενδιαφέρον του ΣΥΡΙΖΑ για την ΛΟΑΤΚΙ+ κοινότητα

Athens Pride 2022: Η παρουσία Τσίπρα και η πρόταση νόμου για δικαίωμα γάμου σηματοδοτούν το ενδιαφέρον του ΣΥΡΙΖΑ για την ΛΟΑΤΚΙ+ κοινότητα

Από το Athens Pride 2022 που επιστρέφει στους δρόμους της Αθήνας θα περάσει σήμερα ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ - Προοδευτική Συμμαχία Αλέξης Τσίπρας.

Η παρουσία του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης στις εκδηλώσεις αγάπης του φετινού Pride σηματοδοτεί και το έμπρακτο ενδιαφέρον του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ για τη διεύρυνση των δικαιωμάτων των ΛΟΑΤΚΙ+ , κάτι που αποτυπώθηκε άλλωστε και από τη χθεσινή κατάθεση στη Βουλή πρότασης Νόμου για το δικαίωμα σύναψης γάμου για όλα τα ζευγάρια ανεξάρτητα από το φύλο και τα χαρακτηριστικά φύλου.

Σημειωτέον πως κατά την περίοδο της διακυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ υπήρξαν πολλές νομοθετικές παρεμβάσεις στην κατεύθυνση της αναγνώρισης των δικαιωμάτων των ΛΟΑΤΚΙ , όπως η θέσπιση του συμφώνου συμβίωσης για ομόφυλα ζευγάρια, ακριβώς όπως προβλεπόταν και για τα ετερόφυλα ζευγάρια, η νομική αναγνώριση της ταυτότητας φύλου και το δικαίωμα αναδοχής τέκνων από ομόφυλα ζευγάρια.

Η πρόταση Νόμου που κατέθεσε χθες το απόγευμα στη Βουλή ο ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία παρέχει αδιακρίτως το δικαίωμα σε κάθε τύπο γάμου, στην πράξη όμως, αυτός θα μπορεί να τελείται βασικά υπό τον τύπο του πολιτικού γάμου, ενώ υπό τον τύπο του θρησκευτικού γάμου θα μπορεί να τελείται αποκλειστικά στην περίπτωση που ένα δόγμα ή ένα θρήσκευμα θα τον αποδέχεται.

Κύκλοι της αξιωματικής αντιπολίτευσης τονίζουν πως εάν η κυβέρνηση αποδέχεται τη διατύπωση του ψηφίσματος της 14ης Σεπτεμβρίου του 2021 του Ευρωκοινοβουλίου και σέβεται τα δικαιώματα των ΛΟΑΤΚΙ+ προσώπων τότε οφείλει να φέρει άμεσα προς συζήτηση και ψήφιση στη Βουλή την πρόταση νόμου του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ.

Το δικαίωμα στο γάμο συνεπάγεται ότι αυτομάτως ότι τα μέρη κάθε είδους ζευγαριών αποκτούν πλήρως τα δικαιώματα που αναγνωρίζονται στους συζύγους, και ιδίως μεταξύ αυτών το δικαίωμα τεκνοθεσίας και το δικαίωμα πρόσβασης στις μεθόδους υποβοηθούμενης αναπαραγωγής ανεξάρτητα από το φύλο, χαρακτηριστικά και ταυτότητα φύλου, ή σεξουαλικό προσανατολισμό.

Σημειωτέον πως προηγήθηκε δημόσια διαβούλευση στην ιστοσελίδα του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ ενώ ακολούθησε και σειρά επαφών και εκδηλώσεων με εκπροσώπους των ΛΟΑΤΚΙ+ οργανώσεων.

Ο γάμος μεταξύ ζευγαριών του ίδιου φύλου αναγνωρίζεται σε 13 χώρες-μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Πηγή: ethnos.gr

Ακολουθήστε το ilialive.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις Ειδήσεις

Σχετικά Άρθρα


tsoukalas popup mobile
tsoukalas popup