Τετάρτη, 10 Αυγούστου 2022 12:38

Χρήστος Γαβράς: Μακάρι οι ανακοινώσεις της Μίνας Γκαγκά να γίνουν σύντομα πράξεις

Γράφτηκε από την
Ad Slot

Η … κομματική περιτοίχιση ‘’αδίκησε’’ την Αναπλ. Υπουργό Υγείας - Έδωσαν ‘’ευκαιρία’’ παρερμηνειών και θα μπορούσε να αποφευχθεί κάτι τέτοιο ειδικά σε χώρους της υγείας

Η επίσκεψη της Αναπληρώτριας Υπουργού Υγείας Μίνας Γκάγκα εκτιμώ και θέλω να πιστεύω ότι θα βοηθήσει τις δομές υγείας στο Νομό μας που μετά την επιβαρυμένη περίοδο της υγειονομικής κρίσης θα πρέπει να ανασυγκροτηθούν και με βήματα σταθερά να παρέχουν υπηρεσίες που θα ικανοποιούν τους πολίτες του τόπου μας.

Αυτό τόνισε χθες ερωτηθείς για τη νέα περιοδεία Γκάγκα στο Νομό μας ο π. Πρόεδρος της ΔΕΕΠ Χρήστος Γαβράς, σημειώνοντας παράλληλα την ανάγκη αυτή τη φορά οι κινήσεις και κυβερνητικές πρωτοβουλίες να είναι άμεσες και αποτελεσματικές ως προς τις βελτιώσεις που θα γίνουν.

Ανέφερε ακόμη ο κ.Γαβράς, ότι καλό θα ήταν και προς αποφυγή παρερμηνειών, ή λανθασμένων συμπερασμάτων η κα Γκάγκα να πραγματοποιούσε την επίσκεψή της σε ξεκάθαρη βάση λύσεις των υγειονομικών θεμάτων με την συμμετοχή εμπλεκομένων από τον χώρο της υγείας.

Το γεγονός της … περιστοίχησής της από κομματικά όργανα της ΝΔ μέσα στο Νοσοκομείο Πύργου και Αμαλιάδας όπως και σε κάποιες περιπτώσεις συσκέψεων με κομματικούς παράγοντες που καμία σχέση δεν είχαν με τα δεδομένα ζητήματα ήταν μια εικόνα ανοίκεια προς τους εργαζόμενους (γιατρούς, νοσηλευτές κλπ προσωπικό) που εκείνη την ώρα αγωνιούσαν για τα προβλήματά τους και την κατάσταση του Νοσοκομείου μας, πρόσθεσε ο π. Πρόεδρος της ΔΕΕΠ συμπληρώνοντας:

‘’Ήταν κάτι που έπρεπε να προσεχθεί ιδιαίτερα γιατί προκάλεσε αρνητικά συναισθήματα σε όλους όσους παρευρέθηκαν στην συγκεκριμένη επίσκεψη. Η ίδια η κομματική οργάνωση του Νομού μας θα μπορούσε να προστατέψει με τους χειρισμούς της την Αναπληρώτρια Υπουργό και όχι να την εκθέτει με αυτό τον τρόπο. Όπως και να’ χει ευχόμαστε όλοι τα όσα ανακοινώθηκαν να γίνουν πράξη και εμείς είμαστε έτοιμοι να βοηθήσουμε και να συνεισφέρουμε όταν χρειαστεί αν και εφόσον μας ζητηθεί σε οποιοδήποτε επίπεδο…’’

(Δελτίο Τύπου)

Τελευταία τροποποίηση στις Τετάρτη, 10 Αυγούστου 2022 11:58

Σχετικά Άρθρα

  • Αγαπηδάκη: Ο κόσμος πρέπει να εκμεταλλευθεί τις δωρεάν προληπτικές εξετάσεις
    Αγαπηδάκη: Ο κόσμος πρέπει να εκμεταλλευθεί τις δωρεάν προληπτικές εξετάσεις

    Στη σημασία του προγράμματος δωρεάν προσυμπτωματικού ελέγχου που υλοποιεί το υπουργείο Υγείας αναφέρθηκε, μιλώντας στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ, η αναπληρώτρια υπουργός Υγείας Ειρήνη Αγαπηδάκη.

    «Είναι πρώτη φορά που η χώρα μας αποκτά οργανωμένο σύστημα πρόληψης. Αποτελεί όραμα του πρωθυπουργού και δική μου προσωπική δέσμευση και χαίρομαι πάρα πολύ για αυτό. Το έχουμε πλέον πράξη. Δεν είναι κάτι το οποίο σκεφτόμαστε ότι είναι καλό. Είναι μία απτή πραγματικότητα για κάθε πολίτη», τόνισε η κ. Αγαπηδάκη.

    Πρόσθεσε ότι πάνω από 430.000 γυναίκες έχουν κάνει τη μαστογραφία και σε περίπου 26.000 γυναίκες έχουν εντοπιστεί έγκαιρα ευρήματα. Ακολούθησε το πρόγραμμα πρόληψης για τον καρκίνο του τραχήλου της μήτρας και τώρα βρίσκεται σε εξέλιξη η αποστολή sms προς τους δικαιούχους ηλικίας 50-69 ετών για τον δωρεάν προληπτικό έλεγχο για τον καρκίνο του παχέος εντέρου.

    Έχουν αποσταλεί 1,5 εκατομμύριο ηλεκτρονικά παραπεμπτικά. Μέχρι την επόμενη Τετάρτη θα έχουν φύγει τα υπόλοιπα, ανέφερε η κ. Αγαπηδάκη.

    Ανακοίνωσε ότι σε τρεις εβδομάδες θα είναι έτοιμο και το πρόγραμμα δωρεάν προληπτικών εξετάσεων για τα καρδιαγγειακά, το οποίο αφορά 5,5 εκατομμύρια πολίτες ηλικίας 30 ως 70 ετών.

    Η διαδικασία για τον καρκίνο του παχέος εντέρου

    Η αναπληρώτρια υπουργός Υγείας εξήγησε τη διαδικασία που ακολουθείται στο πρόγραμμα για τον κακρίνο του παχέος εντέρου. Όσοι έχουν άυλη συνταγογράφηση λαμβάνουν sms, αυτοί που δεν έχουν είναι τυπωμένο το παραπεμπτικό στο σύστημα, ή ζητούν από το γιατρό τους να τους το τυπώσει.

    Στη συνέχεια, μπαίνουν στο site που αναγράφεται στο μήνυμα www.col.gov.gr, βλέπουν τα συνεργαζόμενα φαρμακεία. Είναι πάνω από 6.500 σε όλη τη χώρα τα φαρμακεία που συνεργάζονται με το πρόγραμμα. Μόνο από αυτά τα φαρμακεία θα μπορούν να προμηθευτούν δωρεάν οι πολίτες το self-test.

    Πρόσθεσε ότι το συγκεκριμένο self-test χρησιμοποιείται από τις περισσότερες ευρωπαϊκές χώρες και είναι αυτά που έχει συστήσει η Επιτροπή των Ειδικών Δημόσιας Υγείας στο υπουργείο. Αν το self-test είναι θετικό, ο πολίτης επισκέπτεται γαστρεντερολόγο, γίνεται μία διεξοδική διερεύνηση και μετά ακολουθεί κολονοσκόπηση.

    «Όλα αυτά, self-test, γιατρός και η κολονοσκόπηση είναι δωρεάν για ασφαλισμένους και ανασφάλιστους», τόνισε η κ. Αγαπηδάκη, προσθέτοντας ότι ο κόσμος πρέπει να εκμεταλλευτεί όλες αυτές τις δωρεάν εξετάσεις.

    Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

  • Κοντά στη «Βασιλειάδα» με όλη την αγάπη τους! - Τέσσερα στελέχη της ΝΔ στην Ηλεία προσέφεραν ρουχισμό και γλυκίσματα
    Κοντά στη «Βασιλειάδα» με όλη την αγάπη τους! - Τέσσερα στελέχη της ΝΔ στην Ηλεία προσέφεραν ρουχισμό και γλυκίσματα

    Εξαιρετική και ιδιαιτέρως ανθρώπινη πρωτοβουλία ανέλαβαν τέσσερις συνάνθρωποί μας, στελέχη της ΝΔ στην Ηλεία δείχνοντας για μια ακόμη φορά τα αλληλέγγυα συναισθήματά τους.

    Οι πρώην Αντιπρόεδροι της ΔΕΕΠ Ηλείας Έλσα Κωστοπούλου – Τσαγκανού και Γιώργος Καρβουνιάρης, ο Πρόεδρος της ΔΗΜΤΟ Πύργου Παναγιώτης Θανόπουλος και η Πρόεδρος της ΔΗΜΤΟ Ζαχάρως Κωνσταντίνα Χωρέμη επισκέφθηκαν το Άσυλο Ανιάτων της Μητρόπολης Ηλείας «Η ΜΕΓΑ ΒΑΣΙΛΕΙΑΣ» και προσέφεραν διάφορα είδη ρουχισμού που είχαν συγκεντρώσει και γλυκίσματα για τους φιλοξενούμενους.

    Επέλεξαν μάλιστα να πραγματοποιήσουν τη συγκεκριμένη επίσκεψη όχι μέσα στην περίοδο των εορτών αλλά σε διαφορετικό χρονικό διάστημα, αφού όπως τόνισαν τους ανθρώπους των Ιδρυμάτων δεν πρέπει να τους σκεπτόμαστε και να νοιαζόμαστε γι’ αυτούς μόνο στις γιορτές, αλλά και τις υπόλοιπες ημέρες της καθημερινότητάς μας.

    Να σημειωθεί ότι παρόμοιες δράσεις έχουν προγραμματιστεί και για άλλα ιδρύματα ή για οικογένειες που βρίσκονται σε ανάγκη.

    nd vasiliada pr 2

    nd vasiliada pr 3

    (Δελτίο Τύπου)

  • Αγαπηδάκη για κορονοϊό: Όλα έτοιμα για τους εμβολιασμούς στα φαρμακεία - Πώς θα γίνει πράξη
    Αγαπηδάκη για κορονοϊό: Όλα έτοιμα για τους εμβολιασμούς στα φαρμακεία - Πώς θα γίνει πράξη

    «Είμαστε σε διαδικασία να προχωρήσουμε τον εμβολιασμό για τον κορονοϊό και στα φαρμακεία», είπε η αναπληρώτρια υπουργός Υγείας Ειρήνη Αγαπηδάκη το πρωί της Παρασκευής μιλώντας στον ΣΚΑΪ.

    Πώς θα γίνει στην πράξη

    Όπως διευκρίνισε η ίδια, «αυτό επιδιώκουμε. Είμαστε σε διαδικασία με τον Πανελλήνιο Φαρμακευτικό Σύλλογο για να δούμε πώς θα γίνει αυτό ακριβώς επιχειρησιακά και το επόμενο διάστημα θα ανακοινώσουμε τις λεπτομέρειες. Η πολιτική βούληση είναι να το κάνουμε ακόμα πιο εύκολο για όλους τους πολίτες» είπε χαρακτηριστικά αναφερόμενη στους εμβολιασμούς κατά του covid από τα φαρμακεία».

    Ανησυχία για τα αυξημένα κρούσματα

    Σε ό,τι αφορά τα αυξημένα κρούσματα κορονοϊού και τις νοσηλείες στα νοσοκομεία, η κ. Αγαπηδάκη σημείωσε: «Είχαμε αύξηση στις απλές κλίνες γιατί έχουμε πολλαπλές λοιμώξεις και η γρίπη προκαλεί πολύ πιο βαριά νόσηση. Ωστόσο υπάρχει από χθες τάση αποκλιμάκωσης με τάση σταθεροποίησης. Μέσα σε λίγες μέρες έχουν διπλασιαστεί οι εμβολιασμοί για κορονοϊό».

    Πηγή: Ethnos.gr
  • Ειρήνη Αγαπηδάκη - Κορωνοϊός: Θα υπάρξουν οδηγίες από τον ΕΟΔΥ για το άνοιγμα των σχολείων
    Ειρήνη Αγαπηδάκη - Κορωνοϊός: Θα υπάρξουν οδηγίες από τον ΕΟΔΥ για το άνοιγμα των σχολείων

    Είμαστε σε μια φάση που δεν μετράμε δόσεις αλλά θα κάνουμε εμβόλιο κάθε χρόνο για τον κορωνοϊό εξήγησε η αναπληρώτρια υπουργός Υγείας

    Την αποστολή οδηγιών από τον ΕΟΔΥ για το άνοιγμα των σχολείων δεδομένης της έξαρσης του κορωνοϊού αλλά και της γρίπης προανήγγειλα η αναπληρώτρια υπουργός Υγείας, Ειρήνη Αγαπηδάκη.

    «Η συνεργασία μας με το υπουργείο Παιδείας δεν έχει σταματήσει ούτε στιγμή. Θα βγάλουμε οδηγίες από τον ΕΟΔΥ αυτές τις ημέρες» είπε χαρακτηριστικά στον ΑΝΤ1 η κυρία Αγαπηδάκη.

    Η κυρία Αγαπηδάκη έκανε λόγο για αυξημένη πίεση στα νοσοκομεία καθώς, όπως είπε, «φέτος έχουμε πολύ έντονη κυκλοφορία και της γρίπης εκτός από τον κορωνοϊό». Ωστόσο τάχθηκε κατά της υποχρεωτικής χρήσης της μάσκας «που σημαίνει πρόστιμο» λέγοντας ότι «στις δομές υγείας θα μπορούσαμε να εποπτεύουμε τη χρήση του μέτρου της μάσκας».

    Όσον αφορά τον εμβολιασμό για τον κορωνοϊό συνέστησε σε όσους είναι 60+ ετών και έχουν υποκείμενα νοσήματα να προχωρήσουν «χθες σε εμβολιασμό και για γρίπη και για τον κορωνοϊό». Όπως πρόσθεσε «είμαστε σε μια φάση που δεν μετράμε δόσεις αλλά θα κάνουμε εμβόλιο κάθε χρόνο. Ο κορωνοϊός δεν είναι γρίπη γιατί δεν έχει εποχικότητα».

    Ερωτηθείσα για τον μίνι ανασχηματισμό η κυρία Αγαπηδάκη σχολίασε ότι οι αλλαγές έγιναν προς όφελος της εκσυγχρονιστικής πολιτικής της κυβέρνησης, τονίζοντας ότι υπάρχει ένα προεκλογικό πλάνο, το οποίο υπηρετούν όλα τα στελέχη.

    Για το ΕΣΥ, τέλος, είπε ότι θα υπάρξουν προσλήψεις γιατρών στο πρώτο εξάμηνο του 2024, καθώς και ότι προχωρά η επιλογή νέων διοικήσεων στα νοσοκομεία όλης της χώρας.

    Πηγή: Protothema.gr - ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΜΙΧΑΛΗΣ ΚΑΡΑΓΙΑΝΝΗΣ/ EUROKINISSI

  • Μήνυμα στήριξης Χρήστου Γαβρά για τον Τάκη Αντωνακόπουλο: Στηρίζουμε Ενωτικά τον Άξιο Δήμαρχό μας
    Μήνυμα στήριξης Χρήστου Γαβρά για τον Τάκη Αντωνακόπουλο: Στηρίζουμε Ενωτικά τον Άξιο Δήμαρχό μας

    Με ώριμη σκέψη και με τη λογική για το ποιος μπορεί να οδηγήσει στον δρόμο της εξέλιξης και της ανάπτυξης τα επόμενα πέντε χρόνια τον Δήμο Πύργου καλούμαστε την Κυριακή να επιλέξουμε οριστικά τον νέο Δήμαρχο της Ηλειακής πρωτεύουσας.

    Θέλω με αυτή την ευκαιρία αφού ευχαριστήσω για μια ακόμη φορά τον Τάκη Αντωνακόπουλο που μου έδωσε τη δυνατότητα να συμπορευθούμε σε έναν δύσκολο αλλά ωραίο προεκλογικό αγώνα, να καλέσω τους συμπατριώτες μου για τη μεγάλη στήριξη στο πρόσωπό του.

    Γιατί ο Τάκης Αντωνακόπουλος είναι ο άνθρωπός μας, είναι ένας από εμάς, ο αυθεντικός, μαχητικός, πρώτος πολίτης του τόπου που γνωρίζει και έχει την ικανότητα να μας εμπνεύσει δημιουργικά μπροστά στις «μάχες» της επόμενης ημέρας.

    Το πρώτο βήμα έγινε την περ. Κυριακή και το επόμενο πρέπει να γίνει τώρα ενώπιον της δεύτερης κάλπης.

    • Να μην χάσουμε την ευκαιρία μιας πενταετίας με έργο, με δράση και αποτέλεσμα.
    • Να μην αφήσουμε την πόλη και τις κοινότητές μας σε πειραματισμούς και πισωγυρίσματα.
    • Να μην επιτρέψουμε την διαμόρφωση μικροπολιτικών δεδομένων και πρακτικών.

    Να στηρίξουμε, να εμπιστευθούμε, να δώσουμε τη νέα θητεία στον άξιο Δήμαρχό μας, στον δικό μας άνθρωπο και επιστήμονα Τάκη Αντωνακόπουλο!

    (Δελτίο Τύπου)

  • Γαβράς: Η ώρα της κάλπης στον Πύργο με ώριμη κρίση  και σκέψη….
    Γαβράς: Η ώρα της κάλπης στον Πύργο με ώριμη κρίση  και σκέψη….

    «Έχουμε μπει πλέον στην τελική ευθεία και όπως όλα δείχνουν, οι αυτοδιοικητικές εκλογές αναμένεται να αναδείξουν και πάλι δήμαρχο Πύργου τον Τάκη Αντωνακόπουλο. Αυτό βλέπουμε στις γειτονιές, αυτό αντιμετωπίζουμε όπου κι αν πάμε στα χωριά, αυτό μας επισημαίνουν οι κάτοικοι, οι οποίοι είναι αποφασισμένοι να δώσουν τα ηνία της πόλης και για την επόμενη πενταετία στον Δήμαρχο».

    Τα παραπάνω επισήμανε ο υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος με την παράταξη «Ενωμένοι αλλάζουμε τον Πύργο» Χρήστος Γαβράς, ο οποίος συνεχίζει ακατάπαυστα το πρόγραμμα της επικοινωνίας με τους συνδημότες του, αλλά και τις επισκέψεις σε κάθε γωνιά του δήμου.

    Όλο αυτό το χρονικό διάστημα ο κ. Γαβράς επέδειξε μία ποιοτική προεκλογική δραστηριότητα και είναι από τους υποψηφίους που συνέβαλαν, ώστε να δημιουργηθεί το καλύτερο δυνατό κλίμα, ένα κλίμα διαλόγου και ουσιαστικών μηνυμάτων απέναντι στους πολίτες.

    «Είμαστε όμως εδώ» πρόσθεσε, «προκειμένου να συνεχίσουμε τον αγώνα μας μέχρι και την τελευταία στιγμή και καλώ τους συμπολίτες μου να σκεφτούν λίγο πριν την κάλπη, ώριμα, σοβαρά και με την ανάλογη κρίση, έτσι ώστε να σταθμίσουν τα όσα ειπώθηκαν, αλλά και το έργο που έχει γίνει μέχρι τώρα από τη δημοτική αρχή. Και με βάση τον προγραμματισμό που έχει γίνει, να δουν με αισιοδοξία και με αποφασιστικότητα το μέλλον της πόλης μας και των χωριών μας.

    Ο Τάκης Αντωνακόπουλος και όλοι εμείς που βρισκόμαστε δίπλα του, είμαστε έτοιμοι να δρομολογήσουμε τις εξελίξεις, ώστε τα πρώτα βήματα που έχουν γίνει από την πρώτη θητεία του δημάρχου, να εξελιχθούν πιο γοργά και πιο σίγουρα, για μία σύγχρονη, ευέλικτη και λειτουργική πόλη, για έναν δήμο που θα νοιάζεται για όλους τους πολίτες του και θα εφαρμόσει περαιτέρω προγράμματα, ενώ θα αξιοποιήσει κάθε δυνατότητα προόδου, προς όφελος των ίδιων των πολιτών».

    Gavras2

    (Δελτίο Τύπου)

  • Χρήστος Γαβράς: Το περιβάλλον μας «πληγώνει» - Καιρός να το φροντίσουμε…

    Ο ΧΡΗΣΤΟΣ ΓΑΒΡΑΣ ΥΠΟΨΗΦΙΟΣ ΔΗΜΟΤΙΚΟΣ ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ ΠΥΡΓΟΥ ΘΕΤΕΙ ΕΝΑ ΑΠΟ ΤΑ ΠΙΟ ΣΟΒΑΡΑ ΖΗΤΗΜΑΤΑ ΓΙΑ ΤΑ ΕΠΟΜΕΝΑ ΠΕΝΤΕ ΚΡΙΣΙΜΑ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΤΙΚΑ ΧΡΟΝΙΑ - ΤΟ ΠΟΤΟΚΙ ΚΑΙ ΟΙ ΑΛΛΕΣ ΠΛΗΓΕΣ ΠΟΥ Ο ΤΑΚΗΣ ΑΝΤΩΝΑΚΟΠΟΥΛΟΣ ΠΑΛΕΥΕΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΡΩΤΗ ΚΙΟΛΑΣ ΘΗΤΕΙΑ ΤΟΥ ΝΑ ΚΛΕΙΣΕΙ – ΑΝΑΓΚΑΙΑ Η ΣΤΗΡΙΞΗ ΚΡΑΤΙΚΩΝ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΕΙΑΣ

    Η περιβαλλοντική προστασία ανέκαθεν ήταν ένα σημαντικό θέμα και για την Τοπική Αυτοδιοίκηση. Ωστόσο στις μέρες μας το θέμα αυτό αποκτά μεγαλύτερες διαστάσεις. Πολύ περισσότερο δε όταν αναφερόμαστε σε μια περιοχή όπως είναι η Ηλεία και ο Δήμος Πύργου, γιατί δυστυχώς τα τελευταία χρόνια έχουμε δει όλοι μας πως μπορεί να πληρώσουμε την καταστροφή του περιβάλλοντος και πως μπορεί να κινδυνεύσουμε για πολλά χρόνια μετά από αυτήν.

    Τη δήλωση αυτή έκανε ο υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος Πύργου Χρήστος Γαβράς, ο οποίος κατέρχεται στο πλευρό του νυν δημάρχου Τάκη Αντωνακόπουλου, κατανοώντας και τις προσπάθειες που έχει κάνει ο δεύτερος πάνω στα ζητήματα που αφορούν το περιβάλλον.

    Θα πρέπει να γίνουν αρκετές δράσεις στα επόμενα πέντε χρόνια, σημειώνει ο κ. Γαβράς. Δράσεις που θα έχουν σχέση και με το δασικό μας πλούτο και με το θέμα των αστικών αποβλήτων και με τις πληγές που εξακολουθούν να υπάρχουν στην περιοχή μας, με πρώτη αυτή που αφορά το Ποτόκι. Σημείωσε εδώ, την αδράνεια που είχε σημειωθεί τα προηγούμενα χρόνια και πριν την ανάληψη της πρώτης θητείας του Τάκη Αντωνακόπουλου στο Δήμο Πύργου, όταν άλλοι που είχαν τις τύχες της πόλης στα χέρια τους άφησαν σιγά σιγά να δημιουργηθεί μια τέτοια περιβαλλοντική «βόμβα» δίπλα ακριβώς από τον οικότοπο του ποταμού Αλφειού και κοντά στην πόλη του Πύργου και τα χωριά μας.

    Τόσο το θέμα του Ποτοκίου, όσο και τα ζητήματα των πυρκαγιών αλλά και στις παρεμβάσεις που θεωρούνται αναγκαίες στα χωριά εκείνα τα οποία παρουσιάζουν σημεία ευαίσθητα όσον αφορά το περιβάλλον, η προσοχή μας θα πρέπει να στραφεί με ιδιαίτερο ενδιαφέρον και με πολύ μεγαλύτερη προσοχή για το επόμενο χρονικό διάστημα.

    Πρόσθεσε τέλος ότι για το σκοπό αυτό θα πρέπει να ενισχυθεί και ο Δήμος Πύργου με τους ανάλογους πόρους, έτσι ώστε τα ζητήματα περιβαλλοντικής προστασίας μαζί με τα θέματα της πολιτικής προστασίας να εφαρμοστούν με τον καλύτερο δυνατό τρόπο και ο Δήμος του Πύργου με τις δικές του εθελοντικές ομάδες, με τις δικές του υπηρεσίες, τα τμήματα που λειτουργούν αλλά και με έναν σχεδιασμό που ήδη εκπονείται από την παράταξη «Ενωμένοι αλλάζουμε τον Πύργο» είναι δυνατόν να φέρουν θετικά αποτελέσματα στα επόμενα πέντε χρόνια, δηλαδή στη νέα θητεία Τάκη Αντωνακόπουλου στην ηλειακή πρωτεύουσα.

    Το περιβάλλον και τα μάτια μας τονίζει ο Χρήστος Γαβράς, που έχει δώσει και τις δικές του προτάσεις στο δήμαρχο Πύργου.

    Gavras2

  • Χρήστος Γαβράς: Διευρυμένοι πόροι και καλύτερη στελέχωση! - Δε φτάνει να έχουν μόνο επιπλέον αρμοδιότητες οι δήμοι της νέας πενταετίας…
    Χρήστος Γαβράς: Διευρυμένοι πόροι και καλύτερη στελέχωση! - Δε φτάνει να έχουν μόνο επιπλέον αρμοδιότητες οι δήμοι της νέας πενταετίας…

    Θέμα σοβαρής συζήτησης η άρση της αντιστοιχίας μεταξύπερισσότερων ευθυνών αλλά λιγότερων ενισχύσεων,τονίζει ο Υποψήφιος Δημοτικός Σύμβουλος Πύργου.

    Πως αλλιώς θα στηριχτούν οι δομές οι πολίτες και οι δραστηριότητες στην πόλη και τα χωριά μας;

    Οι Δήμοι και γενικότερα η Τοπική Αυτοδιοίκηση μπορούν να οργανωθούν καλύτερα και να γίνουν πιο ευέλικτοι και πιο λειτουργικοί, τόσο στην αντιμετώπιση προβλημάτων, όσο και στη σχέση τους με τον ίδιο τον πολίτη.

    Αυτό τονίζει με χθεσινή δήλωσή του ο Υποψήφιος Δημοτικός Σύμβουλος Πύργου Χρήστος Γαβράς, ο οποίος ως γνωστόν κατέρχεται στις εκλογές με το Συνδυασμό του Δημάρχου Τάκη Αντωνακόπουλου.

    Αναγκαία προϋπόθεση στην επιτυχία του έργου τους ωστόσο, είναι κατά τον ίδιο, η διεύρυνση των χρηματοδοτήσεων προς τους ΟΤΑ, αλλά και η στελέχωση δομών, υπηρεσιών και τμημάτων που σήμερα προσπαθούν να ανταποκριθούν στο ρόλο τους με πραγματικά μεγάλες αντοχές του υπάρχοντος προσωπικού σε καθημερινή βάση…

    Ο Χρήστος Γαβράς επισημαίνει ότι η υποστελέχωση, η βραδύτητα στον εκσυγχρονισμό και την ψηφιοποίηση, ο κατακερματισμός αρμοδιοτήτων και πολλά ακόμη, ευθύνονται για αδιέξοδα στην κανονική λειτουργία των Δήμων.

    Πρόκειται για ζήτημα που και η Δημοτική Αρχή προσπάθησε να αντιμετωπίσει στην πρώτη θητεία της, έχοντας ωστόσο συγκροτήσει προτάσεις υπό την καθοδήγηση του Τάκη Αντωνακόπουλου, έτσι ώστε να εισακουστούν από την Πολιτεία και να προχωρήσουν οι απαιτούμενες αλλαγές για την πρότυπη λειτουργία των Δήμων.

    Όσον αφορά στους πόρους, είναι ένα θέμα που δεν προέκυψε σήμερα, αλλά όπως προσθέτει ο Υποψήφιος Δημοτικός Σύμβουλος Πύργου, ακριβώς τώρα είναι το «κομβικό σημείο» για να ανοίξει η συζήτηση περί της αύξησής τους στους δήμους.

    Οι Κεντρικοί Αυτοτελείς Πόροι συμβαδίζοντας με το πλάνο και τη θέση που ετοιμάζει η Πολιτεία για την Αυτοδιοίκηση, μπορούν και πρέπει να γίνουν περισσότεροι, έτσι ώστε να ξεφύγουμε κάποια στιγμή και από τη συνήθη αναντιστοιχία της μεγαλύτερης ευθύνης, αλλά της μικρότερης χορήγησης πιστώσεων που δημιουργεί παρενέργειες και δυσλειτουργίες ακόμη και σε απλά θέματα διαχείρισης.

    Ζητούμενο εδώ είναι οι μεταρρυθμίσεις που θα περιλαμβάνουν ένα πλαίσιο για θεσμικές ελεγκτικές και οργανωτικές αλλαγές. Πάντα με γνώμονα τα κριτήρια διαφάνειας και την εφαρμογή μέτρων και μέσων δεοντολογίας.

    Η νέα Δημοτική Αρχή – κατέληξε ο Χρήστος Γαβράς – που θα έχει την ευθύνη της πόλης και των Δημοτικών Ενοτήτων μας, οφείλει να δει άμεσα και να θέσει στο «τραπέζι» και της ΚΕΔΕ όταν έρθει εκείνη η ώρα μία «ατζέντα» τέτοιων θεμάτων. Διαφορετικά η συρρίκνωση και η εσωστρέφεια θα είναι αναπόφευκτη…

    gavras enom dim 2

    (Δελτίο Τύπου)

Sites του Ομίλου

Αγ. Κυριακής 4 | Πύργος Ηλείας | Τηλ: 26210 30400 | Δημοσιογραφικό τμήμα: 6976 869414 | Εμπορικό Τμήμα: 6945 556212 | email: [email protected]

Μ.Η.Τ. 242102 | ΑΦΜ: 105224221 - ΔΟΥ Πύργου | Aρ.Γ.Ε.ΜΗ. 141319425000 | Ατομική Επιχείρηση | Ιδιοκτήτρια - διευθύντρια - διαχειρίστρια - δικαιούχος ονόματος τομέα: Δήμητρα Βέλμαχου | Διευθυντής σύνταξης: Γιάννης Σπυρούνης

Up & High Media & Productions

ilia live smallCopyright © 2011 - 2024 Ηλεία Live!.
Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.

Μέλος του 
Μητρώο ΜΗ

Marma Touch