Σάββατο, 30 Μαρτίου 2024 19:14

Δούκας: «Έκοψαν και έραψαν φράσεις όπως τους βόλευε»

Γράφτηκε από την
Ad Slot

Στην αντεπίθεση ο Δήμαρχος Αθηναίων – Πυρά σε Γεωργιάδη και Πλεύση – Τι απαντά για τα όσα έγιναν στο δημοτικό συμβούλιο και το «γκλοπ μπάτσου»

Στην αντεπίθεση πέρασε ο δήμαρχος Αθηναίων Χάρης Δούκας και έδωσε νέα απάντηση στα πυρά που δέχεται από τη Νέα Δημοκρατία και την ΠΟΑΣΥ με αφορμή τα όσα συνέβησαν προ ημερών στο δημοτικό συμβούλιο.

Τι συνέβη στο δημοτικό συμβούλιο

Σημειώνεται ότι σε βίντεο ο κ. Δούκας ακούγεται να έχει διάλογο με κάτοικο των Εξαρχείων και να χρησιμοποιεί τη λέξη «μπάτσος», αναφερόμενος σε αστυνομικούς. Σημειώνεται ωστόσο ότι ο δήμαρχος Αθηναίων ανέφερε τη συγκεκριμένη λέξη ενώ νωρίτερα είχε χρησιμοποιηθεί απ’ την κάτοικο των Εξαρχείων με την οποία συνομιλούσε. Στην ουσία ο ίδιος απλά επανέλαβε τα λεγόμενά της.

Με γραπτή δήλωσή του, ο Δήμαρχος Αθηναίων, Χάρης Δούκας, επισημαίνει: «Στην πλάτη της Αθήνας, με μονταζιέρες και συκοφαντίες, επιχειρεί το ακροδεξιό μπλοκ της Νέας Δημοκρατίας να ανακόψει τις εκλογικές διαρροές προς τα δεξιά της. Σε μια συντονισμένη επιχείρηση, ένας πρώην υπουργός, ένας νυν υπουργός, με την αμέριστη βοήθεια των κυβερνητικών trolls, και της συνδικαλιστικής ηγεσίας των αστυνομικών, παραποίησαν βάναυσα την αλήθεια».

«Από μια 9ωρη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου που αποφάσισε και δρομολόγησε μεγάλα έργα, όπως τη Διπλή Ανάπλαση, έκοψαν και έραψαν φράσεις όπως τους βόλευε. Δεν μπορούν ακόμη να αποδεχτούν την εκλογική τους ήττα στον Δήμο Αθηναίων, δεν μπορούν να αποδεχθούν ότι η Αθήνα προχωρά γρήγορα και τολμηρά στην επόμενη μέρα», σημειώνει ο κ. Δούκας και συνεχίζει:

«Ο μεγάλος μας ποιητής Διονύσιος Σολωμός, έλεγε «Εθνικό είναι το Αληθές». Όσο και αν κάποιοι πορεύονται με ψέματα και διαστρεβλώσεις, εμείς δεν θα επιτρέψουμε να «μπαζωθεί» η αλήθεια. Δεν μας πτοούν οι επιθέσεις. Συνεχίζουμε…».

Στο πλευρό Δούκα Κασσελάκης και Νέα Αριστερά

«Στη Βουλή, ο κ. Βορίδης ανέλαβε την υπεράσπιση της συγκάλυψης των Τεμπών. Τώρα, οι κύριοι Γεωργιάδης και Πλεύρης αναλαμβάνουν τη χυδαία επίθεση κατά του δημάρχου Αθηναίων Χάρη Δούκα. Και εδώ με μοντάζ, όπως και στα Τέμπη» αναφέρει ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ - ΠΣ Στέφανοις και συμπληρώνει:

«Είναι, φαίνεται, πλέον η συνήθης μέθοδος μιας ακροδεξιάς ΝΔ, η οποία καμία σχέση δεν έχει με τον μέσο ψηφοφόρο. Οι μεταγραφές από το ΛΑ.Ο.Σ. είναι τα τελευταία πρόθυμα "πληρωμένα πιστόλια" του καθεστώτος Μητσοτάκη. Δηλώνω απερίφραστα τη στήριξή μου στον δήμαρχο Αθηναίων απέναντι στην ανέντιμη επίθεση που δέχεται».

«Από την πρώτη μέρα της ανάληψης των καθηκόντων του ο δήμαρχος Αθηναίων Χάρης Δούκας έχει βρεθεί στο στόχαστρο της κυβέρνησης. Τελευταίο επεισόδιο σε αυτό το σίριαλ είναι η κοπτοραπτική της τοποθέτησης του κατά τη διάρκεια ενός δημοτικού συμβουλίου. Φαίνεται ότι η τεχνική του μοντάζ αναδεικνύεται σε βασικό εργαλείο των φανερών και υπόγειων μηχανισμών της Δεξιάς. Ματαιοπονούν. Η χυδαία επιθεση στον Χάρη Δούκα θα πέσει στο κενό», σημείωσε σε σχόλιό της Νέα Αριστερά.

«Πυρά» Γεωργιάδη κατά Δούκα

Ο υπουργός Υγείας αναφερόμενος στις πρόσφατες δημοτικές εκλογές όταν εκλέχθηκε δήμαρχος Αθηναίων ο Χάρης Δούκας, επεσήμανε: «ο Χάρης Δούκας υπερψηφίστηκε από μία ανίερη Συμμαχία της Άκρας Αριστεράς, του ΠΑΣΟΚ και υποστηρικτών του Ηλία Κασιαδιάρη που ήθελαν να ηττηθεί ο Μπακογιάννης και η Νέα Δημοκρατία», προσθέτοντας ότι «τώρα ο ένας μετά τον άλλον, με παίρνουν και «κλαίνε» για την Αθήνα και το πώς έμπλεξε με τον Δήμαρχο που εξελέγη για τα επόμενα 5 χρόνια...».

Παράλληλα, επιτέθηκε στο ΠΑΣΟΚ, αναφέροντας πως «δεν χωρούν ψευδαισθήσεις η Αθήνα γυρίζει σε εποχές Παρακμής, στο έλεος της Άκρας Αριστεράς, με την συνδρομή φυσικά του Πράσινου Σύριζα δηλ του τωρινού ΠΑΣΟΚ».

Πηγή: ethnos.gr - Φωτογραφία: Εurokinissi - Τατιάνα Μπόλαρη

Τελευταία τροποποίηση στις Σάββατο, 30 Μαρτίου 2024 19:05

Σχετικά Άρθρα

  • Ατομικός Ηλεκτρονικός Φάκελος Υγείας με καθυστέρηση ετών – Οι δεσμεύσεις του Γεωργιάδη
    Ατομικός Ηλεκτρονικός Φάκελος Υγείας με καθυστέρηση ετών – Οι δεσμεύσεις του Γεωργιάδη

    Με αρκετά χρόνια καθυστέρηση αναμένεται να δημιουργηθεί ο ατομικός ηλεκτρονικός φάκελος υγείας τον οποίο έχουν επιχειρήσει να δημιουργήσουν αρκετές κυβερνήσεις τα τελευταία χρόνια. Η σημερινή κυβέρνηση ήδη από την πρώτη της θητεία είχε δεσμευτεί ότι θα δημιουργήσει τον ηλεκτρονικό φάκελο για τους ασθενείς ο οποίος θα περιλαμβάνει όλα τα ιατρικά τους δεδομένα ώστε να διευκολύνονται στις υπηρεσίες που θα λαμβάνουν από το σύστημα υγείας.

    Δέσμευση Γεωργιάδη για το καλοκαίρι του 2025

    Αρκετά χρόνια μετά όμως από τις δεσμεύσεις που έχουν διατυπωθεί, ο φάκελος ακόμη δεν είναι έτοιμος παρότι επιχειρείται αυτή την περίοδο να ξεκινήσει και η ψηφιοποίηση των ιατρικών δεδομένων των ασθενών στα δημόσια νοσοκομεία. Ο υπουργός υγείας πάντως Άδωνις Γεωργιάδης δεσμεύεται ότι το καλοκαίρι του 2025 ο ατομικός ηλεκτρονικός φάκελος υγείας θα είναι πραγματικότητα.

    «Το επόμενο καλοκαίρι θα είναι έτοιμος ο Ηλεκτρονικός Φάκελος Ασθενούς. Όσοι κάνουν αυτές τις προληπτικές εξετάσεις, τα στοιχεία τους θα μπαίνουν στον ηλεκτρονικό φάκελο και από εκεί και πέρα, ό,τι συμβαίνει στη ζωή τους, ο γιατρός θα μπορεί να το γνωρίζει» σημειώνει ο υπουργός Υγείας.

    Στην τελευταία προσπάθεια να δημιουργηθεί ο θεσμός του προσωπικού γιατρού ήταν υποχρεωτική η δημιουργία και του ηλεκτρονικού φακέλου των ασθενών από τους γιατρούς που θα αναλάμβαναν ρόλο στο νέο σύστημα.

    Όμως επειδή ο θεσμός του προσωπικού γιατρού «κόλλησε», μαζί του «κόλλησε» και η δημιουργία του φακέλου. Έτσι σήμερα σχεδόν οι μισοί πολίτες δεν διαθέτουν ηλεκτρονικό φάκελο υγείας, ενώ και όσοι έχουν αποκτήσει, αυτός δεν ενημερώνεται αφού ουσιαστικά έχει «παγώσει».

    «Πάγωσε» η ψηφιοποίηση των φακέλων στα νοσοκομεία

    Στο μεταξύ μπλόκαρε και το πρόγραμμα ψηφιοποίησης των ιατρικών φακέλων των ασθενών στα νοσοκομεία, που επρόκειτο να ξεκινήσει πριν λίγο καιρό.

    Ο περιβόητος ατομικός ηλεκτρονικός φάκελος υγείας των ασθενών, θα ξεκινούσε σταδιακά μέσα στα νοσοκομεία αφού θα ψηφιοποιούνταν όλα τα αρχεία με Ευρωπαϊκά κονδύλια.

    Το έργο έχει αναλάβει το υπουργείο Ψηφιακής Διακυβέρνησης σε συνεργασία με το υπουργείο Υγείας και ιδιωτικές εταιρείες οι οποίες και θα έπρεπε να ξεκινήσουν να σκανάρουν εκατομμύρια στοιχεία με φακέλους ασθενών ώστε να ψηφιοποιηθούν όλα τα δεδομένα.

    Ωστόσο, όπως αναφέρουν έγκυρες πηγές του ethnos.gr, ενώ για πρώτη φορά τα νοσοκομεία είναι έτοιμα και έχουν κάνει όλες τις απαραίτητες προετοιμασίες, το υπουργείο Ψηφιακής Διακυβέρνησης έχει παγώσει τη διαδικασία και οι ομάδες που θα ξεκινούσαν το έργο δεν έχουν ξεκινήσει ακόμη.

    Να τονιστεί ότι οι διοικήσεις των νοσοκομείων είχαν ειδοποιηθεί από το υπουργείο υγείας από τον περασμένο Αύγουστο και έχουν ετοιμάσει ειδικούς χώρους συγκέντρωσης των φακέλων, όπου και θα εργαστούν τα στελέχη για την ψηφιοποίηση των ιατρικών δεδομένων των ασθενών.

    Όμως τα ειδικά κλιμάκια που έχουν συσταθεί από το υπουργείο Ψηφιακής Διακυβέρνησης για να προχωρήσουν στην ψηφιοποίηση τους, δεν έχουν ακόμη εμφανιστεί.

    Αλλά το ζήτημα είναι πως πρόκειται για ένα πρόγραμμα χρηματοδοτούμενο από την Ε.Ε. η οποία έχει θέσει συγκεκριμένο χρονοδιάγραμμα υλοποίησης, ενώ κατά τη συνήθη τακτική η χώρα μας έχει καθυστερήσει. Με βάση το χρονοδιάγραμμα πάντως το έργο πρέπει να είναι έτοιμο τον Φεβρουάριο του 2026.

    Να σημειωθεί εδώ ο ατομικός ηλεκτρονικός φάκελος ασθενών όταν θα είναι έτοιμος θα περιλαμβάνει όλα τα ιατρικά αρχεία των ασθενών από τα φάρμακα που έλαβαν μέχρι τις νοσηλείες και τις επεμβάσεις που μπορεί να έχουν πραγματοποιήσει. Πρόσβαση θα έχουν οι ίδιοι με κωδικό αλλά και οι γιατροί τους οποίους θα πρέπει να δίνουν έγκριση προκειμένου να μπορούν να εισέλθουν στο ψηφιακό τους αρχείο.

    Πηγή: Ethnos.gr
  • ΠΑΣΟΚ: «Πυρά» Δούκα σε Ανδρουλάκη: «Η σύνθεση του νέου οργάνου δεν αποπνέει το αίσθημα ενότητας»
    ΠΑΣΟΚ: «Πυρά» Δούκα σε Ανδρουλάκη: «Η σύνθεση του νέου οργάνου δεν αποπνέει το αίσθημα ενότητας»

    Τα πυρά του προς τον Νίκο Ανδρουλάκη για τη σύσταση νέου «Συντονιστικού Πολιτικού Κέντρου» εξαπολύει ο Χάρης Δούκας.

    Μέσω… πηγών υποστηρίζει ότι η σύνθεση του νέου οργάνου δεν αποπνέει το αίσθημα ενότητας και δεν προωθεί τις απαραίτητες συνθέσεις και υπερβάσεις, καθώς δεν συμπεριλαμβάνονται όλοι οι υποψήφιοι αρχηγοί. Μάλιστα, υποστηρίζει ότι «ο στρατηγικός και πολιτικός σχεδιασμός δεν μπορεί να είναι μονοπρόσωπο όργανο και προς μια πολιτική κατεύθυνση»!

    Τα «πυρά» Δούκα

    Αναλυτικά πηγές του Χάρη Δούκα υπογραμμίζουν τα εξής:

    «Ο Χάρης Δούκας αποδέχτηκε την πρόταση του Προέδρου Νίκου Ανδρουλάκη να μετέχει στο "Συντονιστικό Πολιτικό Κέντρο" του ΠΑΣΟΚ, αφού άλλωστε η σύσταση του οργάνου ήταν δική του προεκλογική δέσμευση.

    Επισημαίνουμε, όμως, ότι στην τελική σύνθεση του οργάνου δεν συμπεριλαμβάνονται όλοι οι υποψήφιοι (όπως ήταν η πρόταση του Χάρη Δούκα), ώστε να αποδειχθεί η ενότητα στην πράξη.

    Ο στρατηγικός και πολιτικός σχεδιασμός δεν μπορεί να είναι μονοπρόσωπο όργανο και προς μια πολιτική κατεύθυνση.

    Οι συνολικές επιλογές, οι αρμοδιότητες, οι δομές και οι θέσεις στο κόμμα και στη Βουλή, δυστυχώς δεν αποπνέουν το αίσθημα ενότητας και δεν προωθούν τις απαραίτητες συνθέσεις και υπερβάσεις.

    Σε κάθε περίπτωση συνεχίζουμε στον δρόμο της ενότητας και της νικηφόρας πορείας του ΠΑΣΟΚ».

    Πηγή: Ethnos.gr

  • «Πόλεμος» στη Βουλή ανάμεσα σε Γεωργιάδη και Πολάκη - Υπερψηφίστηκε η άρση ασυλίας του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ
    «Πόλεμος» στη Βουλή ανάμεσα σε Γεωργιάδη και Πολάκη - Υπερψηφίστηκε η άρση ασυλίας του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ

    Υπερψηφίστηκε το μεσημέρι της Πέμπτης (17/10) στη Βουλή η άρση ασυλίας του Παύλου Πολάκη, που ήρθε μετά από πρόταση της Επιτροπής Δεοντολογίας.

    Συγκεκριμένα, υπέρ της άρσης ασυλίας του βουλευτή Χανίων ψήφισαν 224, κατά 46 και παρών 2.

    Η εξέλιξη για τον Παύλο Πολάκη ήρθε έπειτα από έγκληση του Άδωνι Γεωργιάδη για συκοφαντική δυσφήμηση και εξύβριση δημοσίως, μέσω internet κατ’ εξακολούθηση.

    Σύμφωνα με τον φάκελο της δικογραφίας, η μήνυση και αγωγή αφορά ανάρτηση του βουλευτή που υποστηρίζει ότι ο Υπουργός Υγείας χρηματίστηκε χαρακτηρίζοντας τον «λαδέμπορα».

    Κόντρα Πολάκη-Γεωργιάδη

    Νωρίτερα ξέσπασε "μάχη" ανάμεσα στον υπουργό Υγείας και τον βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ. Συγκεκριμένα, ο πρώην αναπληρωτής Υπουργός Υγείας αποκάλεσε τον Άδωνι Γεωργιάδη, λαδέμπορα και αδιευκρίνιστο. «Εγώ δεν ζητώ καμία συγγνώμη από κανέναν που διασπάθισε δημόσιο χρήμα και υπόσχομαι ότι θα συνεχίσω να πολεμώ για να ξαναφτιάξουμε μια έντιμη Ελλάδα», σημείωσε ο ίδιος. Σύμφωνα με τον ίδιο στη δίκη που θα γίνει με αντίδικο τον κ. Γεωργιάδη θα πρέπει να βρεθεί ένας δικαστής, «ο οποίος θα μπει στην ουσία της υπόθεσης όπως μπήκαν οι αμερικανοί δικαστές και το FBI», αναγκάζοντας τη Novartis να καταβάλλει στο αμερικανικό δημόσιο περί τα 400 εκατ. δολάρια.Ο Παύλος Πολάκης από το βήμα της Βουλής παρουσίασε και ένα μπουκαλάκι με αντισηπτικό το οποίο κοστίζει 1,5 ευρώ ενώ πριν από λίγα χρόνια κόστιζε 30 λεπτά.

    Απαντώντας ο Άδωνις Γεωργιάδης τόνισε ότι η μήνυση που κατέθεσε αποτελεί το έσχατο μέσο καταφυγής για να βρει το δίκαιο του και να ο πρώην Υπουργός ζητήσει συγγνώμη θα αποσύρει τη μήνυση. «Είπε ο Π. Πολάκης όσα ακούω για τη Novartis από την πρώτη μέρα. Τόσο αξιόπιστοι είναι οι μάρτυρες, ο ένας είναι στη φυλακή, ο Φιλίστωρ Δεστεμπασίδης κι ο άλλος την αναίρεσε την καταγγελία, Νίκος Μανιαδάκης», τόνισε και εξήγησε ότι η Τουλουπάκη τον έψαχνε επί 3 συναπτά έτη και δεν βρήκε τίποτα. «Αυτά τα χρόνια έγινε έλεγχος στους λογαριασμούς όλης της οικογένειάς μου, των εταιρειών μου. Κάλεσε τους πελάτες η κυρία Τουλουπάκη για να εξηγήσει γιατί αγόραζαν βιβλία από την εταιρεία μου. Δεν βρήκε κάτι να με καλέσει καν για εξηγήσεις», σημείωσε χαρακτηριστικά. Προσέθεσε ότι όπως και σε κάθε υπόθεση που έχει αρχειοθετηθεί μπορεί να ανοίξει εκ νέου αν βρεθούν νέα στοιχεία.

    «Κάπου πρέπει να μπει ένα όριο»

    Σε ότι αφορά τα αδιευκρίνιστα εισοδήματα, τόνισε ότι κάθε πηγή εισοδήματος που δεν είναι μισθοδοσία θεωρείται αδιευκρίνιστο. «Στη δική μου περίπτωση είχα εισοδήματα από τις εταιρείες μου. Που είχα φτιάξει 30 χρόνια πριν. Δεν αυξήθηκαν τα κέρδη μου όταν έγινα υπουργός, μειώθηκαν τα κέρδη μου. Έγινε έλεγχος φορολογικός και διευκρινίστηκαν στην εφορία γιατί η οικονομική εισαγγελία διερευνά ποινικά θέματα», υπογράμμισε. Συμπλήρωσε ότι έγινε έρευνα για ξέπλυμα μαύρου χρήματος και δεν βρέθηκαν καν ενδείξεις ενώ για τα υπόλοιπα έπρεπε να τα ψάξουν οι φορολογικές αρχές που τα έψαξαν και δεν βρήκαν τίποτα.

    «Κάπου πρέπει να μπει ένα όριο. Υπάρχει κάτι άλλο να κάνω για να σταματήσει ο Πολάκης να με συκοφαντεί. Ποια είναι η αντιπρότασή σας; Πείτε μου εσείς ένα άλλο τρόπο για να υπερασπιστώ την τιμή και υπόληψη μου. Υπάρχει κάτι άλλο για να σταματήσει ο Πολάκης; Πείτε μου εσείς; Εγώ λέω να πάμε στο Δικαστήριο. Εσείς τι λέτε σε αυτό. Λέτε όχι. Να συνεχίσει να με συκοφαντεί χωρίς καμία συνέπειες», τόνισε απευθυνόμενος προς τους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ και συνέχισε: «Δεν είστε υπερ των ανθρωπίνων δικαιωμάτων; Εγώ τι είμαι ζώο; Εσείς που είστε τόσο ευαίσθητοι, για τα δικά μου έχετε ευαισθησία;»

    Πηγή: Ethnos.gr
  • Μήνυμα Γεωργιάδη κατά της υπεσυνταγράφησης: Σταματήστε, θα σας πιάσουμε - Οι 10 κραυγαλέες περιπτώσεις και οι επιστροφές χιλιάδων ευρώ
    Μήνυμα Γεωργιάδη κατά της υπεσυνταγράφησης: Σταματήστε, θα σας πιάσουμε - Οι 10 κραυγαλέες περιπτώσεις και οι επιστροφές χιλιάδων ευρώ

    «Θερίζει» η παραβατικότητα στο σύστημα συνταγογράφησης φαρμάκων και διαγνωστικών εξετάσεων στον ΕΟΠΥΥ αφού έπειτα από ελέγχους που έκανε ο ΕΟΠΥΥ και η ΗΔΙΚΑ βρέθηκαν εκατοντάδες γιατροί να συνταγογραφούν παρανόμως και κραυγαλέα φάρμακα εκτός κάθε λογικής.

    Οι 10 κραυγαλέες περιπτώσεις και οι επιστροφές χιλιάδων ευρώ

    Μάλιστα ο υπουργός Υγείας Άδωνις Γεωργιάδης παρουσίασε 10 ενδεικτικές κραυγαλέες περιπτώσεις παραβατικότητας στη συνταγογράφηση φαρμάκων. Ενδεικτικά μία γιατρός στη Μυτιλήνη συνταγογραφούσε στην 15χρονη κόρη της 3 διαφορετικές στατίνες (φάρμακο για τη χοληστερίνη) χωρίς φυσικά να μπορεί να το δικαιολογήσει.

    Ο κ. Γεωργιάδης σημείωσε ότι ο ίδιος κάλεσε τη γιατρό για να τη ρωτήσει σχετικά και η οποία του δήλωσε ότι η κόρη της είχε μία σπάνια ασθένεια και «δεν θα ξανασυμβεί».

    Οι γιατροί που εντοπίσθηκαν να υπερσυνταγογραφούν αποκλείσθηκαν ήδη από το σύστημα ηλεκτρονικής συνταγογράφησης ενώ θα κληθούν να επιστρέψουν χιλιάδες ευρώ στο σύστημα υγείας. Παράλληλα σύμφωνα με τον υπουργό Υγείας θα ελεγχθούν και φορολογικά.

    «Σταματήστε να υπερσυνταγογραφείτε θα σας πιάσουμε» διαμήνυσε ο υπουργός Υγείας κατά τη διάρκεια της συνέντευξης Τύπου.

    Ο Άδωνις Γεωργιάδης αναφέρθηκε σε 100 νέες περιπτώσεις ιατρών που έκαναν υπερβολική συνταγογράφηση και όπως διαπιστώθηκε από τους ελέγχους που έγιναν μέσα στους πρώτους 8 μήνες φέτος έγραψαν 250 έως 422 διαφορετικά φάρμακα ανά ασθενή.

    Πράγμα που σημαίνει κατά τον υπουργό Υγείας ότι ο κάθε ασθενής από αυτούς τους γιατρούς έπαιρνε από 250 έως 1.600 τεμάχια φαρμάκων. «Δεν υπάρχει άνθρωπος που να πάρει τέτοια ποσότητα και να μην χαιρετίσει τον μάταιο τούτο κόσμο» δήλωσε ο υπουργός Υγείας.

    Σύμφωνα με τον υπουργό Υγείας θα γίνει αναδρομικός έλεγχος ενώ εκτίμησε ότι είναι τουλάχιστον κατά 50 εκατ. ευρώ τα φάρμακα που συνταγογραφούνται ετησίως στον ΕΟΠΥΥ χωρίς να χρειάζεται να γράφονται.

    Ο αρμόδιος υπουργός Υγείας δήλωσε εμφατικά ότι δεν έχει διάθεση να τιμωρήσει κανέναν αλλά επιθυμεί να μπει μια τάξη στο χώρο αυτό ώστε οι γιατροί να μην χρησιμοποιούν με αθέμιτο και ανεύθυνο τρόπο την ηλεκτρονική συνταγογράφηση.

    Οι 10 πιο κραυγαλέες περιπτώσεις που εντοπίστηκαν:

    • Παθολόγος στη Γλυφάδα έγραψε 221 σκευάσματα με 1621 τεμάχια στη μητέρα της και όλα εκτελέστηκαν στο ίδιο φαρμακείο.
    • Παθολόγος στη Μυτιλήνη που συνταγογραφούσε μόνο βραδινές ώρες από τις 9 το βράδυ έως τις 4 το πρωί, έγραψε 705 διαφορετικά σκευάσματα και 1818 τεμάχια στον άνδρα τις δύο κόρες και τον εαυτό της. «Την πήρα ο ίδιος καθώς είχε γράψει στην κόρη της 15 ετών 3 διαφορετικές στατίνες. Της είπα είμαι 53 ετών και παίρνω μια στατίνη, μου είπε ότι έχει πολύ σπάνια πάθηση αλλά δεν θα ξαναγίνει. Η ίδια είχε γράψει φάρμακα σε αλλοδαπό τεχνικό που είχε έρθει για συναυλία στο νησί και πρέπει να έφυγε με 1.000 τεμάχια» είπε ο Άδωνις Γεωργιάδης
    • Καρδιολόγος στη Νέα Μηχανιώνα έγραψε σε δύο αλλοδαπούς 500 σκευάσματα και 925 τεμάχια
    • Γιατρός έγραψε 258 διαφορετικά σκευάσματα συνολικά 704 τεμάχια που εκτελέστηκαν σε φαρμακείο συγγενή ασθενούς
    • Παθολόγος στην Αθήνα έγραφε 362 σκευάσματα σε έναν ασθενή που εκτελέστηκαν σε φαρμακείο συγγενούς του και συνολικά εκτελέστηκαν 686 τεμάχια
    • Παιδίατρος στη Θεσσαλονίκη έγραψε 300 σκευάσματα και 1350 τεμάχια σε 4 παιδιά που είναι μέλη αθλητικού συλλόγου εκτελώντας όλες τις συνταγές σε ένα κεντρικό φαρμακείο
    • Ψυχίατρος στην Αθήνα έγραψε 980 τεμάχια φαρμάκων
    • Ορθοπεδικός στην Πάτρα έγραψε 1060 τεμάχια από αντιφλεγμονώδη
    • Δερματολόγος στο Ηράκλειο έγραψε 275 φάρμακα και 1500 τεμάχια
    • Γυναικολόγος στη Λάρισα έγραψε 200 φάρμακα και 1.100 τεμάχια προσφέροντας εξειδικευμένη φροντίδα σε εγκύους και γυναίκες σε εμμηνόπαυση

    Πηγή: Ethnos.gr

  • Ξεκάθαρο προβάδισμα Ανδρουλάκη (58,86%) έναντι Δούκα (40,13%) στο 65,30% της ενσωμάτωσης
    Ξεκάθαρο προβάδισμα Ανδρουλάκη (58,86%) έναντι Δούκα (40,13%) στο 65,30% της ενσωμάτωσης

    Όλα δείχνουν ότι ο Νίκος Ανδρουλάκης επανεξελέγεται αρχηγός του ΠΑΣΟΚ, καθώς με καταμετρημένο το 65,30% της ενσωμάτωσης προηγείται με 59,86% έναντι του Χάρη Δούκα που συγκεντρώνει το 40,13%. Ενδεικτικό της άνετης επικράτησης του Νίκου Αν

    Συνοπτικά:

    Στο 65,30% της ενσωμάτωσης:

    • Νίκος Ανδρουλάκης 59,86% (66.927 ψήφοι)
    • Χάρης Δούκας 40,13% (44.855 ψήφοι)

      Στους 113.261 ψηφίσαντες.

    Στελέχη του ΠΑΣΟΚ εκτιμούσαν αποχή της τάξεως του 30%.

    Δεν είναι τυχαίο, άλλωστε, ότι και οι δυο διεκδικητές για την προεδρία του ΠΑΣΟΚ, Δούκας και Ανδρουλάκης, έστειλαν μήνυμα για συμμετοχή στη διαδικασία.

    Μια πρώτη ασφαλής εικόνα για τα αποτέλεσμα αναμένεται γύρω στις 20:30 με 21:00 το βράδυ.

    Στο επιτελείο του κ. Ανδρουλάκη επικρατεί προσμονή και ικανοποίηση για την ομαλή διεξαγωγή της ψηφοφορίας. Αισιοδοξία επικρατεί και στο επιτελείο του κ. Δούκα ο οποίος όπως έγινε γνωστό θα παρακολουθήσει τα αποτελέσματα από το γραφείο του στην Ακαδημίας.

    Πηγή: cnn.gr

  • ΠΑΣΟΚ: Η μητέρα των μαχών για τους δύο μονομάχους - Οι προσδοκίες και οι τελευταίες εκτιμήσεις
    ΠΑΣΟΚ: Η μητέρα των μαχών για τους δύο μονομάχους - Οι προσδοκίες και οι τελευταίες εκτιμήσεις

    Η κρίσιμη στιγμή για την επόμενη μέρα του ΠΑΣΟΚ έφτασε και δύο τελικοί μονομάχοι αναμετρώνται σήμερα, στον δεύτερο γύρο των εκλογών, με τον καθένα να πιστεύει ότι αυτός θα εγγυηθεί ηγετική θέση του κόμματος στην αντιπολίτευση, με ορίζοντα κυβερνητικό μέχρι τις επόμενες εθνικές εκλογές.

    Καθώς στον πρώτο γύρο Δούκας και Ανδρουλάκης έπεισαν σχεδόν το μισό κομματικό ακροατήριο, που πήγε στις κάλπες, στόχος τους να πείσουν και το άλλο μισό, που έδωσε μάλιστα ισχυρά ποσοστά τον τρίτο και τον τέταρτο της πρώτης Κυριακής. Στοίχημα όλων είναι το ποσοστό της συμμετοχής να φτάσει ή τουλάχιστον να πλησιάσει τις 300.000 του πρώτου γύρου.

    Στοίχημα η υψηλή συμμετοχή

    Αυτό είναι το μεγάλο και μάλιστα κοινό στοίχημα για τους δύο μονομάχους είναι η συμμετοχή. Όποιος και να εκλεγεί δεν θα ήθελε να δει σημαντικά μειωμένη συμμετοχή αυτή τη δεύτερη Κυριακή, κάτι που θα αποδυναμώσει την εκλογή του. Όσο περισσότερος κόσμος, τόσο ισχυρότερη θεωρείται η πολιτική νομιμοποίηση του προέδρου από τα μέλη και τους φίλους του κόμματος. Με δεδομένη τη συμμετοχή 300.000 την πρώτη Κυριακή και τη συνήθη κάμψη στη συμμετοχή στο δεύτερο γύρο, ένα νούμερο κοντά στις 200.000 θα ήταν ικανοποιητικό για όλους.

    Τρεις σιωπές και μία στήριξη

    Σημαντική για τον Χάρη Δούκα θεωρείται η έμμεση, αλλά απολύτως σαφής στήριξη του Γιώργου Παπανδρέου, που αποκαλύφθηκε από τον ίδιο τον υποψήφιο πρόεδρο, με ανάρτησή του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης και αφού, σύμφωνα με πληροφορίες είχε επικοινωνήσει με τον πρώην πρωθυπουργό.

    Από την άλλη κανείς από τους δύο υποψηφίους δεν κατάφερε να πείσει τους τρεις από τους τέσσερις που συμμετείχαν στον πρώτο γύρο να κάνει άμεση δήλωση στήριξης, κάτι που λίγο- πολύ αναμενόταν. Μόνο η Νάντια Γιαννακοπούλου, μόλις χθες Σάββατο (12/10), δήλωσε ότι στηρίζει τον Χάρη Δούκα. Αυτή η δήλωση μπορεί να μην αλλάζει τα δεδομένα, λόγω του μικρού ποσοστού που κατέγραψε η υποψήφια του πρώτου γύρου, αλλά σε συμβολικό επίπεδο είναι σημαντική.

    Οι δηλώσεις όλων των υπολοίπων κινήθηκαν σε μία κοινή κατεύθυνση και προέτρεπαν αφενός μεν να συμμετέχουν τα μέλη στον δεύτερο γύρο, μιλούσαν με αισιοδοξία για την επόμενη μέρα, αλλά προτίμησαν την σιωπή σε σχέση με το ποιόν από τους δύο θα προτιμούσαν στη θέση του προέδρου τη Δευτέρα.

    Οι μόνες ανοιχτές δηλώσεις στήριξης, ήρθαν από δύο ευρωβουλευτές του κόμματος. Η πρώτη δήλωση στήριξης ήρθε από τον Νίκο Παπανδρέου. «Ανάμεσα στη στασιμότητα και την Αλλαγή, προσωπικά, συνήθως επιλέγω το δεύτερο», δήλωσε και πρόσθεσε ότι προτιμά τον Χάρη Δούκα καθώς «φαίνεται να έχει αντιληφθεί το μήνυμα της πρώτης κάλπης για άμεση πολιτική δράση και για την αμφίπλευρη διεύρυνση του ΠΑΣΟΚ και της σύνδεσής του με τις παραγωγικές τάξεις, την αυτοδιοίκηση και την κοινωνία».

    Τον Νίκο Ανδρουλάκη δήλωσε ότι στηρίζει ο έτερος ευρωβουλευτής του ΠΑΣΟΚ Γιάννης Μανιάτης καθώς όπως αναφέρει σε ανάρτησή του «Τα τελευταία χρόνια το ΠΑΣΟΚ επαναθεμελίωσε τη σχέση του με τους πολίτες. Στις περασμένες ευρωεκλογές είδαμε ξανά το πράσινο στον εκλογικό χάρτη».

    Η στρατηγική της εκστρατείας των πέντε ημερών

    Οι μέρες που έχουν στη διάθεση τους οι υποψήφιοι είναι πολύ λίγες και οι κινήσεις τους πρέπει να είναι στοχευμένες. Καθώς και οι δύο υποψήφιοι υστέρησαν στα δύο μεγάλα αστικά κέντρα έριξαν το βάρος της εκστρατείας τους στην Αθήνα και τη Θεσσαλονίκη. Για αυτό άλλωστε ο Νίκος Ανδρουλάκης δεν υπήρχε περίπτωση να ματαιώσει τη συγκέντρωση στη Θεσσαλονίκη, όπου στον πρώτο γύρο πρώτη ήρθε η Άννα Διαμαντοπούλου, καθώς θεωρεί την συμπρωτεύουσα κρίσιμη για το τελικό αποτέλεσμα.

    Ο Χάρης Δούκας κινήθηκε κυρίως στην Αθήνα, που είναι γι αυτόν το μεγάλο στοίχημα να πείσει τους δύσπιστους του πρώτου γύρου, ότι μπορεί να συνδυάσει με επιτυχία τις ιδιότητες του δημάρχου και του προέδρου του κόμματος.

    Το κρίσιμο ερώτημα στο οποίο κλήθηκαν να απαντήσουν και οι δύο ήταν το αν θα αξιοποιήσουν τους συνυποψηφίους τους στην επόμενη μέρα του ΠΑΣΟΚ. Ο Νίκος Ανδρουλάκης, χωρίς να δεσμεύεται με σαφήνεια σε σχέση με την οργανωτική δομή που θα επιλέξει είπε ότι τα κορυφαία στελέχη θα συμπεριλαμβάνονται στην «ομάδα κρούσης», μαζί με άλλα στελέχη της πρώτης γραμμής. «Ένας είναι ο στόχος μου. Πλέον οι προσδοκίες για το ΠΑΣΟΚ αλλάζουν. Ήταν άλλες το 2021 και νομίζω ότι ο σχεδιασμός μου σε ένα μεγάλο βαθμό πέτυχε στην Αυτοδιοίκηση, στις εθνικές και ευρωπαϊκές εκλογές» δήλωσε χαρακτηριστικά.

    Σαφέστερη ήταν η απάντηση του Χάρη Δούκα στο ίδιο ερώτημα καθώς δεσμεύτηκε ότι θα δημιουργήσει ένα πολιτικό κέντρο με όλους τους συνυποψήφιους του και άλλα στελέχη που θα συνεδριάζει κάθε εβδομάδα και θα καθορίζει τη γραμμή του κόμματος, τόσο σε στρατηγικά θέματα, όσο και την τακτική στο επίπεδο της καθημερινότητας.

    Η «μάχη» για ένα debate που δεν έγινε

    Στο επίκεντρο της κόντρας των δύο μονομάχων βρέθηκε το debate μεταξύ τους, στο οποίο αρχικά απάντησαν θετικά και οι δύο, μάλιστα ήταν από τις πρώτες κινήσεις του Χάρη Δούκα, που το ζήτησε από την ΕΡΤ. Παρά τις πολύ θετικές εντυπώσεις που άφησε το πρώτο debate μεταξύ των έξι υποψηφίων, όπου δεν έλειψαν οι κόντρες, αλλά ως πολιτικό περιεχόμενο και ως προς τη θεματική του φαινόταν να αφήνει μια ισχυρή παρακαταθήκη, αυτό το debate δεν έγινε ποτέ.

    Το παράδοξο είναι ότι υπήρξε κατ’ αρχήν συμφωνία για το περιεχόμενο, τη δομή του και τις θεματικές του, αλλά όταν άρχισε η συζήτηση για την ημερομηνία στην οποία θα διεξαχθεί εκεί άρχισε να φαίνεται το επικείμενο ναυάγιο. Οι δύο πλευρές αλληλοκατηγορήθηκαν, κονταροχτυπήθηκαν περισσότερο απ’ όσο θα περίμενε κανείς, αλλά το αποτέλεσμα ήταν το ίδιο. Η εκστρατεία της τελευταίας εβδομάδας κύλησε χωρίς οι δύο υποψήφιοι πρόεδροι να βρεθούν πρόσωπο με πρόσωπο.

    Σημαντική η νίκη, κρίσιμο και το ποσοστό του ηττημένου

    Οι προβλέψεις για το αποτέλεσμα μιας εκλογής προέδρου γίνονται πάντα, αλλά είναι ουσιαστικά ασκήσεις επί χάρτου. Και καθώς δεν υπάρχει υπερηχογράφημα για να δει κανείς το αποτέλεσμα μιας εγκυμονούσας κάλπης, θα πρέπει να περιμένουμε το βράδυ της Κυριακής για να δούμε ποιος θα οδηγήσει το ΠΑΣΟΚ στα επόμενα του βήματα.

    Σημαντικό ρόλο πάντως θα παίξουν τα ποσοστά των δύο υποψηφίων και του νικητή και του ηττημένου. Είναι τελείως διαφορετικό ο πρόεδρος να εκλεγεί στο νήμα και διαφορετικό να καταγράψει ένα ποσοστό που θα κινείται άνω του 65%. Είναι διαφορετικό για τον ηττημένο της αναμέτρησης να χάσει με λίγες ψήφους διαφορά και ή να ηττηθεί καταγράφοντας ένα αναιμικό ποσοστό. Ο ρόλος στην επόμενη μέρα του κόμματος δεν θα είναι ο ίδιος. Ο κόσμος του ΠΑΣΟΚ θα αποφασίσει συνέχεια ή ανατροπή; Κανείς δεν μπορεί να απαντήσει με βεβαιότητα. Αυτό που είναι βέβαιο είναι πως το πρωί της Δευτέρας ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ θα πρέπει να πατήσει γκάζι, καθώς ναι μεν οι εκλογές του 2027 είναι μακριά, αλλά ο δρόμος για αυτές θα πρέπει να αρχίσει να στρώνεται από τώρα.

    Πηγή: cnn.gr

  • Εκλογές ΠΑΣΟΚ: Με το βλέμμα στην Αττική Νίκος Ανδρουλάκης και Χάρης Δούκας
    Εκλογές ΠΑΣΟΚ: Με το βλέμμα στην Αττική Νίκος Ανδρουλάκης και Χάρης Δούκας

    Τα αδύνατα σημεία τους να γίνουν… δυνατά ψάχνουν ο Νίκος Ανδρουλάκης και ο Χάρης Δούκας λίγο πριν στηθούν οι κάλπες για τον δεύτερο γύρο των εσωκομματικών εκλογών στο ΠΑΣΟΚ.

    Οι δύο υποψήφιοι ουσιαστικά κοιτούν περισσότερο την Αθήνα και δευτερευόντως τη Θεσσαλονίκη όπου και οι δύο… δεν τα πήγαν καλά και εκεί ουσιαστικά βρίσκεται ένα μεγάλο μέρος των ψηφοφόρων. Στην Αττική για παράδειγμα το 50% των ψηφοφόρων προτίμησαν τον Παύλο Γερουλάνο και την Άννα Διαμαντοπούλου ενώ αντίστοιχο ήταν το ποσοστό και στην Α’ και Β’ Θεσσαλονίκης. Με άλλα λόγια, στα μεγάλα αστικά κέντρα υπάρχει μια σημαντική δεξαμενή, η οποία εν πολλοίς μπορεί να αλλάξει τα δεδομένα και τους συσχετισμούς. Την ίδια ώρα, στην περιφέρεια και οι δύο διατηρούν -όπως φάνηκε από την κάλπη- σημαντικά ερείσματα και επί της ουσίας λίγα πράγματα μπορούν να διαφοροποιηθούν από την πρώτη Κυριακή στη δεύτερη.

    Στόχος να γίνουν τα αδύνατα δυνατά

    Στο μεταξύ, ο Χάρης Δούκας επιχειρεί να καταδείξει την μεγάλη -κατά τον ίδιο- διαφορά με τον Νίκο Ανδρουλάκη, επιχειρώντας ουσιαστικά να συγκεντρώσει όσες δυνάμεις κατηγορούν τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ ως έναν αρχηγό που λαμβάνει κατά μόνας αποφάσεις. «Φέρνω ένα νέο μοντέλο διακυβέρνησης, που θα είναι περισσότερο συμμετοχικό, ανοιχτό και συλλογικό, και ένα νέο πολιτικό κέντρο, όπου θα συμμετέχουν από την πρώτη στιγμή όλοι οι συνυποψήφιοί μου, και θα συναποφασίζουμε από κοινού για όλες τις πρώτες παρεμβάσεις και δράσεις. Το πιο βασικό είναι να δείξουμε ότι το ΠΑΣΟΚ, η μεγάλη δημοκρατική παράταξη, είχε ως βασικό της χαρακτηριστικό ότι συνέθετε διαφορετικές τάσεις, απόψεις, ρεύματα, πολλές φορές συγκρούονταν και μεταξύ τους, αλλά πάντα καταλήγαμε σε μια κεντρική γραμμή. Και το δεύτερο σημείο που θα αλλάξω, είναι ότι θα έχουμε καθαρές θέσεις και καθαρές απόψεις. Δε θα έχουμε θολό στίγμα, δε θα είμαστε, όπως πάρα πολλές φορές τύχαινε, σαν εκκρεμές, αλλά θα λέμε τα πράγματα καθαρά και μπροστά».
    Απαντώντας ο Νίκος Ανδρουλάκης προχώρησε σε μια επίθεση φιλίας προς τα στελέχη του κόμματος. Είπε συγκεκριμένα: «Έχουμε εξαιρετικούς βουλευτές, εξαιρετικά στελέχη και, νομίζω, ότι απέναντι στη Νέα Δημοκρατία το μόνο κόμμα που μπορεί να σταθεί προγραμματικά και σε επίπεδο στελεχιακού δυναμικού για το θέμα της κυβερνησιμότητας είναι η παράταξή μας. Θα εντείνω κι άλλο την προσπάθεια να βρω και να έρθουν κοντά μας ακόμη περισσότερους ανθρώπους από την κοινωνία». Με άλλα λόγια, ο κ. Ανδρουλάκης προσπαθεί να αποσείσει τις συγκεκριμένες κατηγορίες, δεσμευόμενος πλέον ότι θα αλλάξει στρατηγική, χρησιμοποιώντας και «ακούγοντας» όλα του τα στελέχη.
    Πηγή: ethnos.gr

  • Φάρμακα: Το νέο μέτωπο Άδωνι Γεωργιάδη με τον κλάδο – Οι πιέσεις, η έλλειψη μέτρων και ελέγχων
    Φάρμακα: Το νέο μέτωπο Άδωνι Γεωργιάδη με τον κλάδο – Οι πιέσεις, η έλλειψη μέτρων και ελέγχων

    Ανάμεσα σε συμπληγάδες περνά τις τελευταίες ημέρες ο υπουργός υγείας Άδωνις Γεωργιάδης, καθώς έχει πλέον ανοίξει για τα καλά νέο μέτωπο με την αγορά του φαρμάκου.

    Η πολιτική υγείας στον τομέα του φαρμάκου που ακολουθείται από την κυβέρνηση, έχει οδηγήσει τις περισσότερες πολυεθνικές εταιρείες να βρίσκονται απέναντι από το υπουργείο υγείας, καθώς για πρώτη φορά καλούνται να καλύψουν με δικά τους έξοδα 8 στα 10 φάρμακα που σήμερα χορηγούνται στα δημόσια νοσοκομεία.

    Η στρεβλή αυτή πολιτική φαρμάκου που ακολουθείται, απέχει πολύ από τη δυνατότητα που μπορεί να δοθεί στις επιχειρήσεις του κλάδου για ανάπτυξη αλλά και περαιτέρω επενδύσεις στη χώρα μας.

    Αυτό είναι και το επιχείρημα των εκπροσώπων των φαρμακευτικών επιχειρήσεων καθώς επισημαίνουν ότι με τις επιβαρύνσεις που δέχονται οι οποίες αγγίζουν πλέον το 83% των συνολικών τους εσόδων, δεν μπορούν να προγραμματίσουν επιχειρηματικά την επόμενη ημέρα

    Ωστόσο αυτό το συνονθύλευμα πολιτικών αποφάσεων με τις υποχρεωτικές επιστροφές και εκπτώσεις, οδηγεί ενίοτε και στη μη εισαγωγή νέων καινοτόμων φαρμάκων στη χώρα μας. Κάτι που βέβαια θα βλάψει τους Έλληνες ασθενείς οι οποίοι δεν θα έχουν πρόσβαση σε νέες θεραπείες οι οποίες κυκλοφορούν στην υπόλοιπη Ευρώπη.

    Η περιορισμένη χρηματοδότηση τα τελευταία χρόνια

    Αιτία αυτής της στρεβλής πολιτικής που ακολουθείται στο φάρμακο είναι εκτός των άλλων και η περιορισμένη χρηματοδότηση τα τελευταία χρόνια, καθώς τα κονδύλια που διαθέτει η πολιτεία για τα φάρμακα δεν έχουν αυξηθεί εδώ και τουλάχιστον μια δεκαετία. Η δημόσια φαρμακευτική δαπάνη κινείται στα 2,145 δις ευρώ, ποσό που υπολείπεται πολύ από τις ανάγκες που υπάρχουν σήμερα στη χώρα.

    Όλα αυτά την ώρα που κάθε χρόνο παράγονται και προστίθενται νέες καινοτόμες θεραπείες στο «καλάθι» των φαρμακευτικών επιλογών, οι οποίες προσφέρουν περισσότερα χρόνια ζωής στους ασθενείς, αλλά δεν καλύπτονται οικονομικά από την πολιτεία αφού η δαπάνη παραμένει ίδια.

    Ταυτόχρονα η έλλειψη θεραπευτικών πρωτοκόλλων που να θέτουν κάποια όρια αλλά και κανόνες στη συνταγογράφηση των φαρμάκων, επιβαρύνουν την κατάσταση καθώς ανεξέλεγκτα συνεχίζεται η συνταγογράφηση προς κάθε κατεύθυνση.

    Η στρεβλή εικόνα στην αγορά του φαρμάκου

    Παράλληλα η έλλειψη ελέγχων αλλά και επεξεργασίας των στατιστικών δεδομένων που υπάρχουν σήμερα για τις χρόνιες ασθένειες, φαίνεται ότι συμβάλλουν στο να συνεχίζεται η στρεβλή αυτή εικόνα στην αγορά του φαρμάκου.

    Και όλα αυτά δεν θα είχαν καμία σημασία εάν στο τέλος δεν κινδύνευαν οι ασθενείς - ειδικά με χρόνια και σοβαρά νοσήματα - να βρεθούν χωρίς τις νέες καινοτόμες θεραπείες που διατίθενται στον υπόλοιπο πλανήτη.

    Άλλωστε οι φαρμακευτικές εταιρείες που καλούνται σήμερα να καλύψουν το 83% τις φαρμακευτικής δαπάνης για τα νοσοκομειακά Φάρμακα, εμμέσως πλην σαφώς προειδοποιούν ότι οι μητρικές τους εταιρείες θα τους απαγορεύουν στο μέλλον να εισάγουν στη χώρα μας όλες τις νέες θεραπείες.

    Υπό το πρίσμα αυτό ο Άδωνις Γεωργιάδης αλλά και γενικότερα η κυβέρνηση θα κληθούν να λάβουν αποφάσεις που να φέρουν εξορθολογισμό της φαρμακευτικής πολιτικής, ώστε οι Έλληνες ασθενείς να μπορούν να έχουν πρόσβαση στα φάρμακα που πραγματικά έχουν ανάγκη.

    Πηγή: ethnos.gr

Sites του Ομίλου

Αγ. Κυριακής 4 | Πύργος Ηλείας | Τηλ: 26210 30400 | Δημοσιογραφικό τμήμα: 6976 869414 | Εμπορικό Τμήμα: 6945 556212 | email: [email protected]

Μ.Η.Τ. 242102 | ΑΦΜ: 105224221 - ΔΟΥ Πύργου | Aρ.Γ.Ε.ΜΗ. 141319425000 | Ατομική Επιχείρηση | Ιδιοκτήτρια - διευθύντρια - διαχειρίστρια - δικαιούχος ονόματος τομέα: Δήμητρα Βέλμαχου | Διευθυντής σύνταξης: Γιάννης Σπυρούνης

Up & High Media & Productions

ilia live smallCopyright © 2011 - 2024 Ηλεία Live!.
Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.

Μέλος του 
Μητρώο ΜΗ

Βλαχαντώνη Ολυμπία - Μεσιτικό Γραφείο