Τρίτη, 20 Αυγούστου 2024 18:35

Πλεύρης: «Θα εισηγηθώ να γίνει απευθείας αυτόφωρο αδίκημα ο όρος “μπάτσος”»

Γράφτηκε από την
Ad Slot

«Πρέπει οι αστυνομικοί που κάνουν τη δουλειά τους να προστατεύονται από κάθε κομπλεξικό»

Για τις αντιδράσεις που έχουν προκληθεί μετά την έντονη στιχομυθία μεταξύ του ευρωβουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Νίκου Παππά και απόστρατου αστυνομικού, τοποθετήθηκε ο Θάνος Πλεύρης.

Ο κ. Πλευρής, μιλώντας στον ΣΚΑΪ, σημείωσε πως θα εισηγηθεί «ο όρος "μπάτσος" να κινεί απευθείας αυτόφωρο ποινικό αδίκημα».

«Η χρησιμοποίηση του όρου "μπάτσου" έχει ξεφύγει και με το άνοιγμα της Βουλής θα αναλάβω μία πρωτοβουλία και με άλλους βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας και από άλλα κόμματα, εάν το επιθυμούν, ώστε πλέον ο όρος "μπάτσος" απευθείας να κινεί αυτόφωρο ποινικό αδίκημα, να μη χρειάζεται κανένας να κάνει μηνυτήρια αναφορά», σημείωσε και πρόσθεσε:

«Πρέπει οι αστυνομικοί που κάνουν τη δουλειά τους να προστατεύονται από κάθε κομπλεξικό, από κάθε τύπο του αναρχικού ή του οποιουδήποτε χώρου και από οποιονδήποτε άλλον θέλει να βγάλει τα όποια συμπλέγματα έχει σε βάρος των αστυνομικών».

Πηγή: ethnos.gr

Τελευταία τροποποίηση στις Τρίτη, 20 Αυγούστου 2024 13:20

Σχετικά Άρθρα

  • Επιμένει ο Πλεύρης για το «μπάτσος»: Είναι και τώρα ποινικό αδίκημα, μην σοκάρεστε οι αριστεροί
    Επιμένει ο Πλεύρης για το «μπάτσος»: Είναι και τώρα ποινικό αδίκημα, μην σοκάρεστε οι αριστεροί

    Επιμένει ο Θάνος Πλεύρης στην εισήγησή του για αυτόφωρο ποινικό αδίκημα με τη χρήση της λέξης «μπάτσος».

    Παρά τις αντιδράσεις που προκάλεσαν οι πρόσφατες αναφορές του, ο βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας, επανήλθε με νέα ανάρτηση στην οποία ανέφερε: «Για όσους δεν ξέρουν. Το «μπάτσος» συνιστά εξύβριση σε βάρος αστυνομικού, ο οποίος μπορεί να κάνει έγκληση. Άρα η χρήση «μπάτσος» είναι ποινικό αδίκημα,μη σοκάρεστε οι αριστεροί.Αυτό που πρότεινα είναι να μην χρειάζεται έγκληση και να κινείται αυτεπαγγέλτως η διαδικασία. Τόσο απλά».

    Υπενθυμίζεται, ότι με αφορμή τα όσα έγιναν με τον ευρωβουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ, Νίκο Παππά ο κ. Πλεύρης, μιλώντας στον ΣΚΑΙ είχε υποστηρίξει ότι «η χρησιμοποίηση του όρου «μπάτσου» έχει ξεφύγει και με το άνοιγμα της Βουλής θα αναλάβω μία πρωτοβουλία και με άλλους βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας και από άλλα κόμματα, εάν το επιθυμούν, ώστε πλέον ο όρος «μπάτσος» απευθείας να κινεί αυτόφωρο ποινικό αδίκημα, να μη χρειάζεται κανένας να κάνει μηνυτήρια αναφορά».

    Πηγή: ethnos.gr

  • Δούκας: «Έκοψαν και έραψαν φράσεις όπως τους βόλευε»
    Δούκας: «Έκοψαν και έραψαν φράσεις όπως τους βόλευε»

    Στην αντεπίθεση ο Δήμαρχος Αθηναίων – Πυρά σε Γεωργιάδη και Πλεύση – Τι απαντά για τα όσα έγιναν στο δημοτικό συμβούλιο και το «γκλοπ μπάτσου»

    Στην αντεπίθεση πέρασε ο δήμαρχος Αθηναίων Χάρης Δούκας και έδωσε νέα απάντηση στα πυρά που δέχεται από τη Νέα Δημοκρατία και την ΠΟΑΣΥ με αφορμή τα όσα συνέβησαν προ ημερών στο δημοτικό συμβούλιο.

    Τι συνέβη στο δημοτικό συμβούλιο

    Σημειώνεται ότι σε βίντεο ο κ. Δούκας ακούγεται να έχει διάλογο με κάτοικο των Εξαρχείων και να χρησιμοποιεί τη λέξη «μπάτσος», αναφερόμενος σε αστυνομικούς. Σημειώνεται ωστόσο ότι ο δήμαρχος Αθηναίων ανέφερε τη συγκεκριμένη λέξη ενώ νωρίτερα είχε χρησιμοποιηθεί απ’ την κάτοικο των Εξαρχείων με την οποία συνομιλούσε. Στην ουσία ο ίδιος απλά επανέλαβε τα λεγόμενά της.

    Με γραπτή δήλωσή του, ο Δήμαρχος Αθηναίων, Χάρης Δούκας, επισημαίνει: «Στην πλάτη της Αθήνας, με μονταζιέρες και συκοφαντίες, επιχειρεί το ακροδεξιό μπλοκ της Νέας Δημοκρατίας να ανακόψει τις εκλογικές διαρροές προς τα δεξιά της. Σε μια συντονισμένη επιχείρηση, ένας πρώην υπουργός, ένας νυν υπουργός, με την αμέριστη βοήθεια των κυβερνητικών trolls, και της συνδικαλιστικής ηγεσίας των αστυνομικών, παραποίησαν βάναυσα την αλήθεια».

    «Από μια 9ωρη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου που αποφάσισε και δρομολόγησε μεγάλα έργα, όπως τη Διπλή Ανάπλαση, έκοψαν και έραψαν φράσεις όπως τους βόλευε. Δεν μπορούν ακόμη να αποδεχτούν την εκλογική τους ήττα στον Δήμο Αθηναίων, δεν μπορούν να αποδεχθούν ότι η Αθήνα προχωρά γρήγορα και τολμηρά στην επόμενη μέρα», σημειώνει ο κ. Δούκας και συνεχίζει:

    «Ο μεγάλος μας ποιητής Διονύσιος Σολωμός, έλεγε «Εθνικό είναι το Αληθές». Όσο και αν κάποιοι πορεύονται με ψέματα και διαστρεβλώσεις, εμείς δεν θα επιτρέψουμε να «μπαζωθεί» η αλήθεια. Δεν μας πτοούν οι επιθέσεις. Συνεχίζουμε…».

    Στο πλευρό Δούκα Κασσελάκης και Νέα Αριστερά

    «Στη Βουλή, ο κ. Βορίδης ανέλαβε την υπεράσπιση της συγκάλυψης των Τεμπών. Τώρα, οι κύριοι Γεωργιάδης και Πλεύρης αναλαμβάνουν τη χυδαία επίθεση κατά του δημάρχου Αθηναίων Χάρη Δούκα. Και εδώ με μοντάζ, όπως και στα Τέμπη» αναφέρει ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ - ΠΣ Στέφανοις και συμπληρώνει:

    «Είναι, φαίνεται, πλέον η συνήθης μέθοδος μιας ακροδεξιάς ΝΔ, η οποία καμία σχέση δεν έχει με τον μέσο ψηφοφόρο. Οι μεταγραφές από το ΛΑ.Ο.Σ. είναι τα τελευταία πρόθυμα "πληρωμένα πιστόλια" του καθεστώτος Μητσοτάκη. Δηλώνω απερίφραστα τη στήριξή μου στον δήμαρχο Αθηναίων απέναντι στην ανέντιμη επίθεση που δέχεται».

    «Από την πρώτη μέρα της ανάληψης των καθηκόντων του ο δήμαρχος Αθηναίων Χάρης Δούκας έχει βρεθεί στο στόχαστρο της κυβέρνησης. Τελευταίο επεισόδιο σε αυτό το σίριαλ είναι η κοπτοραπτική της τοποθέτησης του κατά τη διάρκεια ενός δημοτικού συμβουλίου. Φαίνεται ότι η τεχνική του μοντάζ αναδεικνύεται σε βασικό εργαλείο των φανερών και υπόγειων μηχανισμών της Δεξιάς. Ματαιοπονούν. Η χυδαία επιθεση στον Χάρη Δούκα θα πέσει στο κενό», σημείωσε σε σχόλιό της Νέα Αριστερά.

    «Πυρά» Γεωργιάδη κατά Δούκα

    Ο υπουργός Υγείας αναφερόμενος στις πρόσφατες δημοτικές εκλογές όταν εκλέχθηκε δήμαρχος Αθηναίων ο Χάρης Δούκας, επεσήμανε: «ο Χάρης Δούκας υπερψηφίστηκε από μία ανίερη Συμμαχία της Άκρας Αριστεράς, του ΠΑΣΟΚ και υποστηρικτών του Ηλία Κασιαδιάρη που ήθελαν να ηττηθεί ο Μπακογιάννης και η Νέα Δημοκρατία», προσθέτοντας ότι «τώρα ο ένας μετά τον άλλον, με παίρνουν και «κλαίνε» για την Αθήνα και το πώς έμπλεξε με τον Δήμαρχο που εξελέγη για τα επόμενα 5 χρόνια...».

    Παράλληλα, επιτέθηκε στο ΠΑΣΟΚ, αναφέροντας πως «δεν χωρούν ψευδαισθήσεις η Αθήνα γυρίζει σε εποχές Παρακμής, στο έλεος της Άκρας Αριστεράς, με την συνδρομή φυσικά του Πράσινου Σύριζα δηλ του τωρινού ΠΑΣΟΚ».

    Πηγή: ethnos.gr - Φωτογραφία: Εurokinissi - Τατιάνα Μπόλαρη

  • Τοποθέτηση δύο νεφρολόγων στο ΓΝ Ηλείας - Ευχαριστίες Δ. Αβραμοπούλου στον Θ. Πλεύρη για την άμεση ανταπόκρισή του
    Τοποθέτηση δύο νεφρολόγων στο ΓΝ Ηλείας - Ευχαριστίες Δ. Αβραμοπούλου στον Θ. Πλεύρη για την άμεση ανταπόκρισή του

    Θετική έκβαση είχε η παρέμβαση του πρ. Ευρωπαίου Επιτρόπου, πρ. Υπουργού και υποψήφιου βουλευτή Ηλείας κ. Δημήτρη Αβραμόπουλου για την στελέχωση του Νεφρολογικού Τμήματος του Γ.Ν. Ηλείας.

    Η νέα προκήρυξη που υπεγράφη από την υπηρεσιακή Υπουργό Υγείας κ. Αναστασία Κοτανίδου και ήδη αναρτήθηκε στην Διαύγεια, προβλέπει την πρόσληψη δύο ιατρών ΕΣΥ Επιμελητών Β,’ Ειδικότητας Νεφρολογίας, οπότε λύνεται το πρόβλημα λειτουργίας της Μονάδας οριστικά.

    Μια προκήρυξη που δεν υπάρχει πιθανότητα να αποβεί άγονη καθώς οι θέσεις αφορούν στους τους δύο γιατρούς (που υπηρετούν ως επικουρικοί στο νεφρολογικό τομέα του νοσοκομείου Πύργου, τα τελευταία 8 χρόνια).

    Σημειώνεται ότι η εν λόγω απόφαση δεν εμπίπτει, στις διατάξεις περί αναστολής ενεργειών λόγω των εκλογών, καθώς οι προκηρύξεις ιατρικών θέσεων εξελίσσονται κανονικά.

    Υπενθυμίζεται πως ο κ. Αβραμόπουλος προ διμήνου, πληροφορηθείς πως στην προκήρυξη θέσεων για ιατρικό προσωπικό (στις αρχές Απριλίου) δεν περιελήφθησαν οι δυο θέσεις για το Νοσοκομείο Ηλείας, με αποτέλεσμα να διαταράσσεται η εύρυθμη λειτουργία της μονάδας, παρενέβη (στις 26 Απριλίου) στο Υπουργείο Υγείας και εξασφάλισε την διαβεβαίωση πως άμεσα θα εγκριθεί και θα υπογραφεί, νέα προκήρυξη θέσεων για τους δύο υπηρετούντες γιατρούς.

    Ο κ. Αβραμόπουλος που επικοινώνησε με τον τ. Υπουργό Υγείας κ. Θάνο Πλεύρη τον ευχαρίστησε για την ταχύτατη παρέμβασή του προς επίλυση του ζητήματος δήλωσε: «Έχοντας την εμπειρία ως πρώην Υπουργός Υγείας, γνωρίζω πόσο σημαντική είναι αυτή η εξέλιξη και είναι η απαρχή σειράς παρεμβάσεων, προκειμένου να καταστεί εύρυθμη η λειτουργία του νοσοκομείου. Η σπουδαιότητα και ο φόρτος της συγκεκριμένης μονάδας αποδεικνύεται από όσα μου ανέφεραν οι γιατροί σχετικά με την λειτουργία της. Η Μονάδα λειτουργεί καθημερινά, παρέχοντας εφημεριακή κάλυψη σε επίπεδο νοσοκομείου και νομού και παράλληλα στελεχώνει και εξυπηρετεί και το Ιατρείο Χρόνιας Νεφρικής Νόσου για την παρακολούθηση ασθενών. Επίσης έχει και την επιστημονική διασύνδεση και κάλυψη των ιδιωτικών ΜΧΑ. Πλέον έχει εξασφαλιστεί η απρόσκοπτη λειτουργία της».

    avramop nosokom pleuris 2

    Ο πρ. Ευρωπαίος Επίτροπος, πρ. Υπουργός και υποψήφιος βουλευτής Ηλείας κ. Δημήτρης Αβραμόπουλος με τον τ. Υπουργό Υγείας Θάνο Πλεύρη.

    avramop nosokom pleuris 3

    Το στιγμιότυπο από την συνάντηση του Δ. Αβραμόπουλου με τον Διοικητή του Γενικού Νοσοκομείου Ηλείας κ. Σπύρο Πολίτη και την προϊσταμένη της και περιτοναϊκής κάθαρσης του Νεφρολογικού Τμήματος κ. Θεοδώρα Ντοά (που εκπροσώπησε την Συντονίστρια Διευθύντρια κ. Χρύσα Πετροπούλου) στις 26 Απριλίου.

    (Δελτίο Τύπου)

  • ΣΥΡΙΖΑ: Κεραμέως και Πλεύρης έχουν μετατρέψει τα υπουργεία σε προεκλογικά τους κέντρα
    ΣΥΡΙΖΑ: Κεραμέως και Πλεύρης έχουν μετατρέψει τα υπουργεία σε προεκλογικά τους κέντρα

    «Καθεστωτική αλαζονεία» καταλογίζει στη ΝΔ ο ΣΥΡΙΖΑ.

    Βολές κατά της ΝΔ για «καθεστωτική αλαζονεία» εξαπέλυσε ο ΣΥΡΙΖΑ το μεσημέρι της Τετάρτης (10/5), καταγγέλλοντας ότι η Νίκη Κεραμέως και ο Θάνος Πλεύρης έχουν μετατρέψει τα υπουργεία σε προεκλογικά τους κέντρα.

    «Η αλαζονεία και η καθεστωτική αντίληψη των υπουργών του κ. Μητσοτάκη έχει φτάσει στο απροχώρητο. Πιστεύουν ότι το κράτος τους ανήκει κι έχουν μετατρέψει τα υπουργεία σε προεκλογικά τους κέντρα», αναφέρει αρχικά η Κουμουνδούρου και απαριθμεί τα περιστατικά που αποδεικνύουν τα λεγόμενά της:

    • «Η κ. Κεραμέως έστειλε email στη Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση Καβάλας, όπου καλούσε να ψηφίσουν τη ΝΔ, με αποτέλεσμα να την καταγγείλει η πρόεδρος της ΕΛΜΕ Καβάλας».
    • «Ο δε κ. Πλεύρης, όπως αποκαλύπτει σήμερα η KONTRA NEWS, έστειλε email προς τις διοικήσεις των νοσοκομείων της Αθήνας για προεκλογική του συγκέντρωση. Αποκάλυψη που επιβεβαίωσε και ο ίδιος, προσπαθώντας να συμμαζέψει τα ασυμμάζευτα».

    «Το λιγότερο που έχουν να κάνουν Κεραμέως και Πλεύρης είναι να παραιτηθούν σήμερα κιόλας από υπουργοί», τονίζει ο ΣΥΡΙΖΑ και προσθέτει:

    «Και όλα αυτά, ενώ είχε προηγηθεί ο κ. Θεοδωρικάκος που προωθούσε την υποψηφιότητά του από τους επίσημους λογαριασμούς του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη».

    «Στις 21 Μαΐου ο ελληνικός λαός θα πει “Ως εδώ!” στην καθεστωτική αλαζονεία της ΝΔ του κ. Μητσοτάκη», καταλήγει το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

    Πηγή: iEidiseis.gr
  • Επίθεση με γιαούρτια δέχθηκε ο Θάνος Πλεύρης στα Πετράλωνα
    Επίθεση με γιαούρτια δέχθηκε ο Θάνος Πλεύρης στα Πετράλωνα

    Επίθεση με γιαούρτια δέχθηκε ο Θάνος Πλεύρης, στα Πετράλωνα την Κυριακή, την ώρα που έτρωγε με την οικογένειά του. Όπως καταγγέλλει ο ίδιος, άτομα του έριξαν γιαούρτια πετυχαίνοντας εκείνον αλλά και τα παιδιά του.

    «Μόλις τώρα, τρώγοντας μεσημέρι σε μεζεδοπωλείο στα Πετράλωνα, με την γυναίκα μου και τα παιδιά μου, θρασύδειλοι αριστεριστές μου επιτέθηκαν με γιαούρτια, πετυχαίνοντας εκτός από εμένα τα δυο μου παιδιά. Αυτοί είναι. Στοχεύοντας εμένα πέτυχαν με γιαούρτια τα παιδιά μου. Άθλιοι» έγραψε ο υπουργός Υγείας σε ανάρτησή του, ανεβάζοντας και φωτογραφίες.

    «Τόσο άθλιοι. Μπροστά στον 8 χρόνο γιο μου, την 13χρονη κόρη μου και την γυναίκα μου να επιτίθενται, να πετυχαίνουν εκτός από εμένα την οικογένεια μου. Αυτοί είναι», πρόσθεσε.

    Ανακοίνωση για την επίθεση έκανε ο Υπουργός Επικρατείας και Κυβερνητικός Εκπρόσωπος Άκης Σκέρτσος, στην οποία αναφέρει: «Η επίθεση από θρασύδειλα φασιστοειδή με καλυμμένα χαρακτηριστικά κατά του Θάνου Πλεύρη, της συζύγου και των μικρών παιδιών του, μέρα μεσημέρι, σε κατάστημα εστίασης στα Πετράλωνα, είναι ευθεία επίθεση στην ίδια τη δημοκρατία και το δικαίωμα κάθε πολίτη να κυκλοφορεί ελεύθερος και να νιώθει ασφαλής.

    Όσοι θεωρούν ότι υπάρχουν άβατα στις πόλεις μας που τους ανήκουν βρίσκονται εκτός του δημοκρατικού τόξου και αποτελούν απειλή για το κράτος δικαίου.

    Αναμένουμε την άμεση και σκληρή καταδίκη των κομμάτων απέναντι σε τέτοια φαινόμενα εκφασισμού της κοινωνίας από τους κάθε λογής εραστές του χάους και των άκρων».

    Πηγή: ethnos.gr

  • Ανακοινώνεται η απόφαση Πλεύρη για κατανομή επιπλέον 200 εκατ. ευρώ στα φάρμακα - Πώς θα μοιραστεί το κονδύλι
    Ανακοινώνεται η απόφαση Πλεύρη για κατανομή επιπλέον 200 εκατ. ευρώ στα φάρμακα - Πώς θα μοιραστεί το κονδύλι

    Μία από τις τελευταίες του αποφάσεις από τη θέση του υπουργού Υγείας αναμένεται να εκδώσει εντός της εβδομάδας ο Θάνος Πλεύρης. Πρόκειται για την απόφαση κατανομής επιπλέον 200 εκατ. ευρώ στα φάρμακα ώστε να μειωθούν οι υποχρεωτικές εκπτώσεις από τις φαρμακευτικές εταιρείες (clawback) που προκαλούνται από την ανεξέλεγκτη συνταγογράφηση και χορήγηση φαρμάκων.

    Τα επιπλέον κονδύλια των 150 εκατ. ευρώ για το 2023 και τα 50 εκατ. που δεν είχαν κατανεμηθεί το 2022, αναμένεται να μοιραστούν έπειτα από την απόφαση Πλεύρη σε συνεργασία με το υπουργείο Οικονομικών σε τρεις κατηγορίες φαρμάκων: σε εκείνα που πωλούνται στη λιανική, στα νοσοκομειακά και στα Φάρμακα Υψηλού Κόστους που είναι κυρίως καινοτόμα.

    Πρόκειται για κονδύλια από εθνικούς πόρους που πρέπει να καταβληθούν έπειτα από σχετική δέσμευση της κυβέρνησης στο Ταμείο Ανάκαμψης, επειδή ακριβώς δεν ελήφθησαν τα κατάλληλα μέτρα για να μειωθούν οι υπερβάσεις στη φαρμακευτική δαπάνη που ορίζεται για κάθε έτος, με συνέπεια να πρέπει να επιστρέφουν χρήματα οι φαρμακευτικές εταιρείες (clawback).
    Εντός της εβδομάδας οι ανακοινώσεις Πλεύρη

    Ο Θάνος Πλεύρης εντός των εορτών του Πάσχα έλαβε τις τελικές του αποφάσεις και αναμένεται να γνωστοποιήσει όπως ο ίδιος έχει δηλώσει, εντός της εβδομάδας για το πώς θα μοιράσει το επιπλέον κονδύλι των 200 εκατ. ευρώ. Από το μοίρασμα αυτό θα εξαρτηθεί και πόσα χρήματα θα επιστρέψουν οι φαρμακευτικές εταιρείες ανάλογα με το τι είδους φάρμακα διαθέτουν. Προηγήθηκε τη Μεγάλη Εβδομάδα η συνάντηση του υπουργού Υγείας Θάνου Πλεύρη με τους εκπροσώπους της φαρμακοβιομηχανίας (ΠΕΦ, ΣΦΕΕ και PIF), όπου και διατυπώθηκαν οι δικές τους προτάσεις.

    Όπως έχει γράψει ήδη το ethnos.gr, ο υπουργός Υγείας Θάνος Πλεύρης είχε καταλήξει από την περασμένη εβδομάδα πως θα μοιραστεί το ποσό που «καίει» σήμερα όλη την αγορά φαρμάκου, αλλά μέσα στις γιορτές έκανε κάποιες διορθωτικές κινήσεις. Με βάση τους σχεδιασμούς του το επιπλέον κονδύλι των 150 εκατ. ευρώ θα μοιραστεί στο μεγαλύτερο μέρος του στα φάρμακα της λιανικής όπου αναμένεται να κατευθυνθούν περίπου 60 εκατ. ευρώ.

    Θα ακολουθήσουν τα Φάρμακα Υψηλού Κόστους που θα λάβουν περί τα 50 εκατ. ευρώ, ενώ τα υπόλοιπα 40 εκατ. ευρώ θα δοθούν για τα νοσοκομειακά φάρμακα. Σε ό,τι αφορά στα άλλα 50 εκατ. ευρώ για το 2022, αυτά θα κατανεμηθούν πιθανότατα με βάση τα σχέδια Πλεύρη, κυρίως στα νοσοκομειακά φάρμακα.

    Πηγή: ethnos.gr

  • Πλήρης στήριξη Πλεύρη στον Ηλιάδη - Νέα «πυρά» Κούγια
    Πλήρης στήριξη Πλεύρη στον Ηλιάδη - Νέα «πυρά» Κούγια

    Ο υπουργός Υγείας Θάνος Πλεύρης είχε σήμερα συνάντηση με την Αναπληρώτρια Υπουργό Υγείας Μίνα Γκάγκα και τον διευθυντή ΜΕΘ Παίδων του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Πατρών Ανδρέα Ηλιάδη, μετά και τα «πυρά» του Αλέξη Κούγια, ο οποίος μίλησε για «εμπόριο οργάνων» στην πολύκροτη δίκη της Ρούλας Πισπιρίγκου.

    Η πολιτική ηγεσία εξέφρασε την πλήρη στήριξη στον γιατρό για τη στοχοποίηση που δέχεται ο ίδιος και οι άλλοι γιατροί και θα υπάρξει πλήρης νομική υποστήριξη από την ΥΠΕ στις μηνύσεις που τους έχουν υποβληθεί αλλά και σε μηνύσεις που θα κάνουν για την προάσπιση της προσωπικότητας τους.

    Σύμφωνα με ενημέρωση από το υπουργείο Υγείας, θα αναζητήσει τα πρακτικά της δίκης και αν έχουν ειπωθεί πράγματα που θίγουν θεσμούς του Υπουργείου να κινηθεί αυτοτελές το Υπουργείο Υγείας.

    Στην συγκεκριμένη συνάντηση αναφέρθηκε σε ανάρτηση του ο υπουργός Υγείας, λέγοντας ότι «ως υπουργός έχω ξεκαθαρίσει ότι δεν θα επιτρέψω την προσβολή των θεσμών και των λειτουργών του ΕΣΥ. Είμαστε δίπλα στους γιατρούς μας με πλήρη νομική υποστήριξη και θα τους στηρίξουμε για να επιτελούν απρόσκοπτα το έργο τους. Προβαίνουμε άμεσα σε όποια ενέργεια απαιτείται».

    Ως υπουργός έχω ξεκαθαρίσει ότι δεν θα επιτρέψω την προσβολή των θεσμών και των λειτουργών του ΕΣΥ.
    Είμαστε δίπλα στους γιατρούς μας με πλήρη νομική υποστήριξη και θα τους στηρίξουμε για να επιτελούν απρόσκοπτα το έργο τους.
    Προβαινουμε άμεσα σε όποια ενέργεια απαιτείται. pic.twitter.com/LRWCJPtkol

    — Θάνος Πλεύρης (@thanosplevris) April 6, 2023
    Κούγιας: Γιατί το παιδί, ενώ είναι ζωντανό, του ψύχει τον εγκέφαλο;

    Ο Αλέξης Κούγιας σε σημερινή του ανακοίνωση αναφέρθηκε στον εντατικολόγο του νοσοκομείου του Ρίου, για τον οποίο άφησε «αιχμές», μιλώντας για «εμπόριο οργάνων», θέτοντας το ερώτημα «γιατί το παιδί, ενώ είναι ζωντανό, του ψύχει τον εγκέφαλο;».

    Συγκεκριμένα, η ανακοίνωση αναφέρει:

    «Πρώτη φορά στην καριέρα μου, η οποία σε λίγο συμπληρώνει 50 χρόνια, βλέπω έναν μάρτυρα ενός Δικαστηρίου να έρχεται στο Δικαστήριο, συνοδευόμενος από δικηγόρο και την επομένη να επισκέπτεται τον Υπουργό Υγείας, συνοδευόμενος πάλι από δικηγόρο και αφού προηγουμένως έχει ενημερώσει όλα τα μέσα τηλεοράσεως για να τον απαθανατίσουν.

    Με τον κύριο αυτόν θα ασχοληθούμε νόμιμα στις 25/4/2023 και τότε είμαι βέβαιος ότι θα αντιληφθούν όλοι, ακόμη και οι πλέον δύσπιστοι, πώς οικοδομήθηκε η κατηγορία εις βάρος της κας Σ.Π.

    Εγώ θέλω να του υποβάλω μόνο μια ερώτηση: γιατί το παιδί, ενώ είναι ζωντανό, του ψύχει τον εγκέφαλο;».

    Ηλιάδης: Μικροί άνθρωποι μιλούν για ό,τι πιο πολύ δεν ξέρουν

    Την απάντησή του σχετικά με τα όσα ακούστηκαν στην δίκη της Ρούλας Πισπιρίγκου από τον Αλέξη Κούγια έδωσε ο Ανδρέας Ηλιάδης.

    Συγκεκριμένα, μιλώντας στο ΣΚΑΪ, αναφέρθηκε στο «κύμα συμπαράστασης» προς το πρόσωπό του, έπειτα από τις δηλώσεις για εμπόριο οργάνων, τονίζοντας ότι «κανείς δεν μπορεί να τα βάλει με τις οικογένειες αυτών των παιδιών που έχουν δώσει ζωές σε πολλά άλλα παιδιά και στην Ελλάδα και στο εξωτερικό».

    Παράλληλα εξέφρασε την ικανοποίησή του για την ανταπόκριση του υπουργού Υγείας Θάνου Πλεύρη, ο οποίος έχει συγκαλέσει συνάντηση με τον κ. Ηλιάδη και τον διοικητή της 6ης ΥΠΕ Γιάννη Καρβέλη, στο απόηχο των όσων ακούστηκαν

    Η ανάρτηση του κ. Ηλιάδη για τους ισχυρισμούς τους ισχυρισμούς περί «εμπορίας οργάνων»

    «Μικροί άνθρωποι στις μεγάλες αίθουσες φροντίζουν να μιλούν για ό,τι πιο πολύ δεν ξέρουν. Και τους ακούν με θαυμασμό άλλοι μικρότεροί τους και τους χειροκροτούν. Μια τρομερήν αντήχηση κάνουν τα κούφια χέρια που χτυπούν των κούφιων γιατί όλη εκείνη η κούφια απέραντη αίθουσα έχει επίτηδες χτιστή μ’ ηχητική πολλή κατάλληλη για τα μικρά χειροκροτήματα. Κώστας Μόντης» έγραψε χαρακτηριστικά στον προσωπικό του λογαριασμό στο Facebook.

    Πηγή: Cnn.gr

  • Θάνος Πλεύρης - Ανδρέας Ηλιάδης: Συνάντηση μετά τους υπαινιγμούς Κούγια στη δίκη Πισπιρίγκου
    Θάνος Πλεύρης - Ανδρέας Ηλιάδης: Συνάντηση μετά τους υπαινιγμούς Κούγια στη δίκη Πισπιρίγκου

    Τη συνάντηση ζήτησε ο εντατικολόγος από το νοσοκομείο Ρίου μετά τα όσα είπε ο Αλέξης Κούγιας στη δίκη της Ρούλας Πισπιρίγκου

    Συνάντηση με τον εντατικολόγο από το νοσοκομείο του Ρίου, Ανδρέα Ηλιάδη, ο οποίος χειρίστηκε το περιστατικό με την 9χρονη Τζωρτζίνα, την κόρη της Ρούλας Πισπιρίγκου, θα έχει σήμερα το πρωί ο υπουργός Υγείας, Θάνος Πλεύρης.

    Σύμφωνα με πληροφορίες τη συνάντηση ζήτησε ο κ. Ηλιάδης μετά τους υπαινιγμούς για εμπόριο οργάνων που άφησε ο συνήγορος της Ρούλας Πισπιρίγκου, Αλέξης Κούγιας, κατά τη διάρκεια της δίκης για τη δολοφονία της Τζωρτζίνας.

    Κατά τις ίδιες πληροφορίες στη συνάντηση θα είναι «παρών» και ο διοικητής της 6ης Υγειονομικής Περιφέρειας, Γιάννης Καρβέλης.

    Μετά τους υπαινιγμούς Κούγια υπήρξε σωρεία επικριτικών αντιδράσεων για τους ισχυρισμούς του δικηγόρου και υπέρ της υπεράσπισης της διαδικασίας δωρεάς οργάνων στην Ελλάδα.

    Οι υπαινιγμοί Κούγια

    Όλα ξεκίνησαν όταν κατά την κατάθεση του Ανδρέα Ηλιάδη, ο Αλέξης Κούγιας του έκανε μια σειρά ερωτήσεων με υπονοούμενα για τον τρόπο με τον οποίο γίνεται η διαχείριση της δωρεάς οργάνων.

    Κούγιας: Φημίζεστε παγκοσμίως ότι στέλνετε όργανα για μεταμοσχεύσεις στο εξωτερικό. Είναι αλήθεια;
    Μάρτυρας: Ο Ηλιάδης δεν είναι κούριερ να μεταφέρει όργανα, είμαι συντονιστής μεταμοσχεύσεων και είμαι περήφανος για αυτό και με έχει τιμήσει η Πολιτεία. Ό,τι είπε ο συνήγορος είναι προσβολή και απαιτώ να το ανακαλέσει. Είναι προσβολή στις μητέρες και τους γονείς που έχουν δώσει όργανα των παιδιών τους.

    Πρόεδρος: Υπάρχει συναίνεση στις μεταμοσχεύσεις;
    Μάρτυρας; Βεβαίως. Με συναίνεση η μητέρα δίνει την καρδιά του παιδιού για να ζήσει ένα άλλο …

    Κούγιας: Στέλνετε στο εξωτερικό τα όργανα των παιδιών και στην Ελλάδα κρατάτε μόνο τα μάτια για τους φτωχούς ανθρώπους;
    Μάρτυρας: Η ερώτηση είναι εκτός πραγματικότητας. Αυτά όλα που λέει είναι στη σφαίρα της φαντασίας, εκτός σύμπαντος.

    Κούγιας: Πόσες φορές έχει ενεργοποιηθεί στην καριέρα σας η διαδικασία αυτή. Πόσες φορές έχετε πείσει γονείς να δώσουν τα όργανα και πού έχουν πάει τα όργανα;
    Μάρτυρας: Ο μόνος υπεύθυνος για τη διακίνηση των οργάνων είναι ο Οργανισμός Μεταμοσχεύσεων. Είμαι περήφανος που είμαι κομμάτι αυτής της διαδικασίας.

    Πρόεδρος: Θυμάστε πόσες φορές έγινε;
    Μάρτυρας: Μπορεί και τρεις στο εξωτερικό.

    Κούγιας: Τελευταία φορά ποια ήταν που έγινε κάποιος δωρητής οργάνων και τι έγιναν τα όργανα;
    Μάρτυρας: Ο Θωμάς και το δεύτερο τελευταίο παιδί είναι η μικρή Ειρήνη, δεν θα απαντήσω, το θεωρώ ασέβεια στη δωρεά οργάνων. Αν υπάρχει σχέση με την υπόθεση να μας το πει….

    Κούγιας: Εμάς η θέση μας, η θέση της κ. Πισπιρίγκου, είναι ότι είναι ένας γιατρός που σε όλη του την κατάθεση προσπάθησε σκοπίμως να μιλήσει και για τη Μαλένα και την Ίριδα.
    Πρόεδρος: Με τον Οργανισμό Μεταμοσχεύσεων τι σχέση έχουν όλα αυτά;
    Κούγιας: Οι ερωτήσεις έχουν σχέση με το τι συνέβη με ένα αντίστοιχο παιδί και θα τα ρωτήσω στην επόμενη συνεδρίαση.

    Οι αντιδράσεις για τους υπαινιγμούς Κούγια

    Ο υπουργός Υγείας Θάνος Πλεύρης, με ανάρτησή του, χθες, Τετάρτη, εξήρε το τεράστιο κοινωνικό έργο του Εθνικού Οργανισμού Μεταμοσχεύσεων (ΕΟΜ) και των γιατρών που συνδράμουν στις μεταμοσχεύσεις, σημειώνοντας: «Εξυπακούεται ότι τους στηρίζουμε και στο έργο τους και στην προάσπιση της τιμής τους με κάθε έννομο μέσο».

    «Οι μεταμοσχεύσεις στη χώρο μας γίνονται με ασφάλεια και σώζουν ζωές συνανθρώπων μας. Ο ΕΟΜ και οι γιατροί που συνδράμουν σε αυτές επιτελούν τεράστιο κοινωνικό έργο. Εξυπακούεται ότι τους στηρίζουμε και στο έργο τους και στην προάσπιση της τιμής τους με κάθε έννομο μέσο» έγραψε στον λογαριασμό του στο Twitter ο κ. Πλεύρης.

    Για «ανοίκεια επίθεση» έκανε λόγο ο ΕΟΜ

    Τη στήριξή του στον εντατικολόγο Ανδρέα Ηλιάδη εξέφρασε ο Εθνικός Οργανισμός Μεταμοσχεύσεων, υπογραμμίζοντας ότι με τις αναφορές του Αλέξη Κούγια «πλήττεται βάναυσα η διαδικασία της Δωρεάς Οργάνων, καθώς και εξειδικευμένο ιατρικό προσωπικό που εμπλέκεται σε αυτή».

    Ο ΕΟΜ καταλόγισε στον κ. Κούγια έλλειψη επαρκούς ενημέρωσης για τις διαδικασίες και τις αποφάσεις για τη δωρεά οργάνων, η οποία γίνεται μόνο μετά την πιστοποίηση του εγκεφαλικού θανάτου και την απαραίτητη συναίνεση της οικογένειας του δότη.

    «Ο ΕΟΜ προσφέρει, βάσει αυστηρών κανόνων και πρωτοκόλλων, τα όργανα σε μεταμοσχευτικές μονάδες της χώρας μας ή στην Ιταλία, με την οποία η χώρα μας διατηρεί διακρατική συνεργασία, κυρίως για παιδιατρικές μεταμοσχεύσεις οργάνων, που δεν πραγματοποιούνται στην Ελλάδα. Δεκάδες παιδιά από την Ελλάδα έχουν μεταμοσχευτεί στην Ιταλία με μοσχεύματα που προέρχονται από Έλληνες ή Ιταλούς δότες» τονίζει ο ΕΟΜ.

    «Ο ΕΟΜ καλεί τους λειτουργούς της δικαιοσύνης να προστατεύσουν τον θεσμό της Δωρεάς Οργάνων και τον μάρτυρα κατηγορίας από επιθέσεις αποπροσανατολισμού. Η αναστολή των πρωτοβουλιών από τους ιατρούς των ΜΕΘ, αναφορικά με την εκκίνηση των διαδικασιών δωρεάς θα κοστίσει άμεσα σε ζωές ασθενών» καταλήγει η ανακοίνωση.

    Αναλυτικά η ανακοίνωση του ΕΟΜ

    Ανοίκεια επίθεση στον θεσμό της δωρεάς οργάνων στο πλαίσιο ακροαματικής διαδικασίας

    Με ιδιαίτερη έκπληξη παρακολουθούμε σήμερα, στο πλαίσιο ακροαματικής διαδικασίας πολύκροτης δίκης, να πλήττεται βάναυσα η διαδικασία της Δωρεάς Οργάνων καθώς και εξειδικευμένο ιατρικό προσωπικό που εμπλέκεται σε αυτή.

    Ο κ. Ανδρέας Ηλιάδης, Δ/ντής της Μονάδας Εντατικής Θεραπείας του Π.Γ.Ν. του Ρίο Πατρών, χαρακτηρίστηκε, από συνήγορο υπεράσπισης, ως «διακινητής οργάνων προς μεταμόσχευση» σε χώρα του εξωτερικού. Προφανώς, ο συνήγορος δεν έχει επαρκή ενημέρωση και δεν γνωρίζει ότι στις αποφάσεις και στις διαδικασίες της δωρεάς οργάνων εμπλέκονται δεκάδες ιατροί, τόσο στην πιστοποίηση του εγκεφαλικού θανάτου του δότη, όσο και στην αφαίρεση και μεταμόσχευση των οργάνων. Επιπρόσθετα, ο συνήγορος υπεράσπισης δεν γνωρίζει ότι η προσφορά των οργάνων, μετά την πιστοποίηση του εγκεφαλικού θανάτου και την απαραίτητη συναίνεση της οικογένειας του δότη, συντονίζεται από τον Ελληνικό Οργανισμό Μεταμοσχεύσεων (ΕΟΜ) και μόνο. Ο ΕΟΜ προσφέρει, βάσει αυστηρών κανόνων και πρωτοκόλλων, τα όργανα σε μεταμοσχευτικές μονάδες της χώρας μας ή στην Ιταλία, με την οποία η χώρα μας διατηρεί διακρατική συνεργασία, κυρίως για παιδιατρικές μεταμοσχεύσεις οργάνων, που δεν πραγματοποιούνται στην Ελλάδα. Δεκάδες παιδιά από την Ελλάδα έχουν μεταμοσχευτεί στην Ιταλία με μοσχεύματα που προέρχονται από Έλληνες ή Ιταλούς δότες.

    Ο ΕΟΜ, ως αρμόδιος φορέας για τη διασφάλιση των μεταμοσχεύσεων και τη διαχείριση κάθε δότη και κάθε προσφερόμενου οργάνου στην Ελλάδα, στέκεται στο πλευρό του κ. Ηλιάδη, όπως και κάθε ιατρού, που θεωρεί ότι το ιατρικό του καθήκον δεν σταματάει με την απώλεια ενός ασθενούς, αλλά συνεχίζεται και στη σωτηρία άλλων ανθρώπων. Ο κ. Ηλιάδης χαίρει του απόλυτου σεβασμού και της εκτίμησης τόσο της ιατρικής μεταμοσχευτικής κοινότητας της χώρας, όσο των ίδιων των οικογενειών των παιδιών που έγιναν δωρητές οργάνων, ως ο ιατρός που πρόσφερε μια ανακουφιστική διέξοδο στην απώλεια του παιδιού τους.

    Σήμερα, ο κ. Ηλιάδης και το προσωπικό της ΜΕΘ του Ρίο, όπως και η Ιδέα της Δωρεάς Οργάνων, δέχονται μια ανοίκεια επίθεση με αβάσιμα επιχειρήματα που φαίνεται να εκπορεύονται από πλημμελή ενημέρωση και πιθανόν συνωμοσιολογία. Σε μία χρονική περίοδο, που όλη η κοινωνία, όλη η ιατρική, η δημοσιογραφική κοινότητα και η πολιτική τάξη της χώρας, έχουν υποστηρίξει έμπρακτα τη Δωρεά Οργάνων και γίνονται ενέργειες που στοχεύουν να βγάλουν τη χώρα μας από το μεταμοσχευτικό τέλμα δεκαετιών, το οποίο στερεί στους Έλληνες πολίτες το δώρο της μεταμόσχευσης.

    Ο ΕΟΜ καλεί τους λειτουργούς της δικαιοσύνης να προστατεύσουν τον θεσμό της Δωρεάς Οργάνων και τον μάρτυρα κατηγορίας από επιθέσεις αποπροσανατολισμού. Η αναστολή των πρωτοβουλιών από τους ιατρούς των ΜΕΘ, αναφορικά με την εκκίνηση των διαδικασιών δωρεάς θα κοστίσει άμεσα σε ζωές ασθενών.

    «Αδικήθηκε κατάφωρα ο κ. Ηλιάδης» λέει ο πρόεδρος του Ωνασείου

    Τη στήριξή του στο πρόσωπο του εντατικολόγου Ανδρέα Ηλιάδη εξέφρασε και ο πρόεδρος του Ωνασείου και τέως αντιπρόεδρος του ΕΟΜ Ιωάννης Μπολέτης, σημειώνοντας ότι ο γιατρός αδικήθηκε.

    Ο κ. Μπολέτης, μιλώντας στο MEGA επισήμανε ότι συνέβησαν δύο γεγονότα. «Το ένα είναι πως αδικήθηκε ένας άνθρωπος σαν τον κ. Ηλιάδη, που με πολλή προσπάθεια προσπαθεί να σώσει τις ζωές των παιδιών, και όταν χάσουν τη μάχη, εκείνος δεν θεωρεί πως τελειώνει εκεί το καθήκον του αλλά μιλά με τις οικογένειες και προωθεί τη μεταμόσχευση. Μάλιστα, πριν από λίγους μήνες, στη Ναύπακτο, οι οικογένειες των παιδιών που έχουν δωρίσει τα όργανα των παιδιών τους, διοργάνωσαν μία εκδήλωση για να τιμήσουν τον κ. Ηλιάδη και τη μεταμόσχευση οργάνων», είπε.

    «Και το δεύτερο, είναι πως τον κ. Ηλιάδη τον ενδιαφέρει περισσότερο το πόσο επηρεάζεται από τέτοιες απόψεις η εικόνα της μεταμόσχευσης. Περάστηκε ένας νέος νόμος στη Βουλή αναφορικά με τις μεταμοσχεύσεις, και ευελπιστούμε πως θα αυξηθούν οι δωρεές για να σώσουμε ζωές», συμπλήρωσε.

    Σύμφωνα με τον κ. Μπολέτη, οι διαδικασίες της διάγνωσης του θανάτου είναι τέτοιες που διασφαλίζεται πλήρως πως ο δυνητικός ασθενής έχει χάσει τη ζωή του. «Αυτή δεν είναι απόφαση του γιατρού του αλλά υπάρχει μία ολόκληρη ομάδα που διαγιγνώσκει τον θάνατο. Τα κριτήρια είναι συγκεκριμένα».

    Πηγή: Protothema.gr

Sites του Ομίλου

Αγ. Κυριακής 4 | Πύργος Ηλείας | Τηλ: 26210 30400 | Δημοσιογραφικό τμήμα: 6976 869414 | Εμπορικό Τμήμα: 6945 556212 | email: [email protected]

Μ.Η.Τ. 242102 | ΑΦΜ: 105224221 - ΔΟΥ Πύργου | Aρ.Γ.Ε.ΜΗ. 141319425000 | Ατομική Επιχείρηση | Ιδιοκτήτρια - διευθύντρια - διαχειρίστρια - δικαιούχος ονόματος τομέα: Δήμητρα Βέλμαχου | Διευθυντής σύνταξης: Γιάννης Σπυρούνης

Up & High Media & Productions

ilia live smallCopyright © 2011 - 2024 Ηλεία Live!.
Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.

Μέλος του 
Μητρώο ΜΗ

Βλαχαντώνη Ολυμπία - Μεσιτικό Γραφείο