Πολιτικά

ΠΑΣΟΚ: Πώς διαβάζουν τη διαγραφή Σαμαρά στη Χαριλάου Τρικούπη – Ο φόβος για τα εθνικά ζητήματα

ΠΑΣΟΚ: Πώς διαβάζουν τη διαγραφή Σαμαρά στη Χαριλάου Τρικούπη – Ο φόβος για τα εθνικά ζητήματα Φωτογραφία: EUROKINISSI
Με ενδιαφέρον παρακολουθούν στο ΠΑΣΟΚ τις εξελίξεις στη Νέα Δημοκρατία

Με ιδιαίτερο ενδιαφέρον παρακολουθούν στο ΠΑΣΟΚ τις εξελίξεις στη Νέα Δημοκρατία, μετά τη διαγραφή του Αντώνη Σαμαρά, θεωρώντας πως ναι μεν άμεσα δεν θα τους επηρεάσουν (άλλωστε δεν ψαρεύουν στη ίδια δεξαμενή ψηφοφόρων με τον πρώην Πρόεδρο της Νέας Δημοκρατίας), αλλά σίγουρα δείχνει την κατάσταση που επικρατεί στο κυβερνών κόμμα.

Ορισμένοι, μάλιστα, όπως ο Παναγιώτης Δουδωνής παραλληλίζουν όσα συμβαίνουν στη Νέα Δημοκρατία με τις εξελίξεις και τη διάσπαση στον ΣΥΡΙΖΑ, εν αντιθέσει με το ΠΑΣΟΚ που δείχνει στην παρούσα στιγμή συσπειρωμένο.

«Χθες, μίλησα για τη ΝΔ ως τον «γαλάζιο ΣΥΡΙΖΑ» λέγοντας «αν δείτε και εν τη γενέσει τους τα εσωκομματικά προβλήματα που έχει προσιδιάζουν προς αυτά του ΣΥΡΙΖΑ». Οι σημερινές εσωκομματικές εξελίξεις και διαγραφές από τον Πρόεδρο του «γαλάζιου ΣΥΡΙΖΑ» έρχονται να με επιβεβαιώσουν», υπογράμμισε ο κ. Δουδωνής εις εκ των στενότερων συνεργατών του Νίκου Ανδρουλάκη. Θυμίζουμε ότι τα περί «πράσινου ΣΥΡΙΖΑ» είχε αποδώσει ο Κυριάκος Μητσοτάκης στο ΠΑΣΟΚ, κάτι που πλέον στη Χαριλάου Τρικούπη θεωρούν ότι θα του γυρίσει μπούμερανγκ μετά τις χθεσινές εξελίξεις.

Ανησυχία για τα ελληνοτουρκικά

Την ίδια ώρα, στο ΠΑΣΟΚ εμφανίζονται ιδιαίτερα ανήσυχοι σε ό,τι αφορά τα ελληνοτουρκικά. Η παραίτηση του Α' Γενικού Διευθυντή του υπουργείου Εξωτερικών θορύβησε έντονα τον Νίκο Ανδρουλάκη, καθώς έρχεται σε μια στιγμή που -κατά τους ίδιους- όλα βρίσκονται στο τραπέζι. Είναι ακριβές ότι δεν ελήφθησαν υπόψη οι απόψεις του; Γενικότερα, η προετοιμασία, η χάραξη και υλοποίηση της εξωτερικής πολιτικής από την κυβέρνηση -ιδίως στο πεδιο των ελληνοτουρκικών σχέσεων- δίνει ουσιαστικό ρόλο και λόγο στους έμπειρους διπλωμάτες μας ή συντελούνται ερήμην της Διπλωματικής Υπηρεσίας και εν αγνοία -καθως φαίνεται- των αρμόδιων διευθύνσεων του υπουργείου, που οφείλουν να εγγυώνται τη συνέχεια της στρατηγικής, του τρόπου διαπραγμάτευσης και της εθνικής γραμμής; Επομένως, ανακύπτει το εύλογο ερώτημα: Ποιος μετέβαλε άποψη; Ο Πρέσβης ή η πολιτική ηγεσία του Υπουργείου;», διερωτώταν ο αρμόδιος τομεάρχης Δημήτρης Μάντζος.

Στο ΠΑΣΟΚ, ουσιαστικά, φοβούνται ότι υπάρχει συμφωνία των δυο πλευρών για τη διεξαγωγή συνολικών συνομιλιών που παραπέμπουν σε "λύση πακέτο’’, «η οποία όμως δεν συνάδει με την εθνική μας θέση περί της ύπαρξης μίας και μόνης διαφοράς, της οριοθέτησης υφαλοκρηπίδας και ΑΟΖ», όπως λένε χαρακτηριστικά.

Πηγή: ethnos.gr

Ακολουθήστε το ilialive.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις Ειδήσεις


tsoukalas popup mobile
tsoukalas popup

tsoukalas popup mobile
tsoukalas popup