Τρίτη, 25 Δεκεμβρίου 2018 18:55

Αμαλιάδα: Ο πιανίστας Χρήστος Τσατσαμπάς σε μία και μοναδική εμφάνιση

Γράφτηκε από τον
Ad Slot

«Μία ακόμα μεγάλη συναυλία στον Πολυχώρο Πολιτισμού Ήλιδας την Τετάρτη 26 Δεκεμβρίου

Την Τετάρτη 26 Δεκεμβρίου και ώρα 20:00 το βράδυ –στο πλαίσιο των εκδηλώσεων του Χριστουγεννιάτικου Χωριού Δήμου Ήλιδας «5ο Αγάπης Δένδρον» θα πραγματοποιηθεί στον Πολυχώρο Πολιτισμού μια ακόμα μεγάλη συναυλία.

Ο γνωστός πιανίστας Χρήστος Τσατσαμπάς θα καθίσει στο πιάνο για να ταξιδέψει μαζί με το κοινό, περνώντας από διάφορα μέρη και εποχές του κόσμου, σε μί συναυλία υπό τον τίτλο: «Piano: Mode of the soul».

Η Μουσική, βγαίνοντας πάντα από το δικό του προσωπικό φίλτρο θα περιλαμβάνει F. Chopin, Μ. Θεοδωρακη, Μ. Χατζιδάκι, παραδοσιακά κομμάτια και δικές του συνθέσεις.

ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ
Ο Χρήστος Τσατσαμπάς είναι απόφοιτος του Ωδείου Αναστοπούλου στην Πάτρα διαθέτοντας δίπλωμα πιάνου και πτυχίο Αρμονίας και Αντίστιξης. Έχει ασχοληθεί ιδιαιτέρως με τη jazz μουσική και το σύγχρονο παίξιμο του πιάνου, παρακολουθώντας μαθήματα με τον Σταύρο Λάντσια. Πιστός στη συνεχή μελέτη της μουσικής, πειραματίζεται σε διάφορα στυλ και arrangements.

Τα τελευταία χρόνια έχει δημιουργήσει ένα σύγχρονο μουσικό διδασκαλείο σε Ζαχάρω και Πύργο, το «Piano & Music», ενώ έχει συνεργαστεί με καταξιωμένους καλλιτέχνες, όπως τον διεθνούς φήμης πιανίστα Στέφανο Κορκολή, το εκρηκτικό δίδυμο «String Demons», τους Βασίλη Παπακωνσταντίνου & Γιάννη Ζουγανέλη, τον Αντώνη Μιτζέλο, τον Γιώργο Μάτσικα, κ.α..

Τελευταία τροποποίηση στις Τετάρτη, 26 Δεκεμβρίου 2018 00:55

Σχετικά Άρθρα

  • Μια ξεχωριστή μουσική παράσταση παρουσίασαν για ακόμα μία φορά οι σπουδαστές και οι δάσκαλοι του Δημοτικού Σχολείου Αμαλιάδας
    Μια ξεχωριστή μουσική παράσταση παρουσίασαν για ακόμα μία φορά οι σπουδαστές και οι δάσκαλοι του Δημοτικού Σχολείου Αμαλιάδας

    Σε μια ξεχωριστή εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε στον Πολυχώρο Πολιτισμού Δήμου Ήλιδας, οι μαθητές του Δημοτικού Ωδείου Αμαλιάδας παρουσίασαν τα όσα διδάχθηκαν από τους καθηγητές μουσικής, τη χρονιά που ολοκληρώθηκε πριν από λίγες ημέρες.

    Οι μελλοντικοί μουσικοί και οι δάσκαλοι τους παρουσίασαν ένα μοναδικό πρόγραμμα που ετοίμασαν με πολύ μεράκι για του κοινό, το οποίο τους χειροκροτούσε από την αρχή μέχρι το τέλος της εκδήλωσης.

    Μελωδίες στο πιάνο, στην κιθάρα, την ηλεκτρική κιθάρα και το μπουζούκι συνεπήραν τους θεατές, οι οποίοι στην πλειοψηφία τους ήταν συγγενείς και φίλοι των σπουδαστών του ωδείου.

    Μετά το τέλος της εκδήλωσης όλοι τους έδωσαν ραντεβού για τη νέα χρονιά, με το δήμο Ήλιδας να έχει ξεκινήσει ήδη προσπάθεια προκειμένου να βελτιώσει τις συνθήκες λειτουργίας του Δημοτικού Ωδείου, αλλά και να διευρύνει τα μαθήματα και τα όργανα που συμμετέχουν στη δομή.

    ilida paramous 2

    ilida paramous 3

    ilida paramous 4

    ilida paramous 5

    (Δελτίο Τύπου)

  • Εγκαινιάστηκε η πρώτη ατομική έκθεση ζωγραφικής του Στέλιου Ράιδου, που στην πινακοθήκη του Πολυχώρου Πολιτισμού Δήμου Ήλιδας
    Εγκαινιάστηκε η πρώτη ατομική έκθεση ζωγραφικής του Στέλιου Ράιδου, που στην πινακοθήκη του Πολυχώρου Πολιτισμού Δήμου Ήλιδας

    Εγκαινιάστηκε παρουσία του Δημάρχου Ήλιδας κ. Χρήστου Χριστοδουλόπουλου και πλήθους κόσμου στον Πολυχώρο Πολιτισμού, η πρώτη ατομική έκθεση ζωγραφικής του εικαστικού Στέλιου Ράιδου υπό τον τίτλο: «Η αισθητική των συμβάντων της λήθης», η οποία θα παραμείνει στους φιλόξενους χώρους της πινακοθήκης έως την Τρίτη 2 Ιουλίου 2024.

    Ο Στέλιος Ράιδος είναι απόφοιτος της Ανώτατης Σχολής Καλών Τεχνών της Αθήνας, ενώ έχει ανάλογες σπουδές εικαστικών και στο Εργαστήρι Ζωγραφικής των Τάσου Χριστάκη και Ζάφου Ξαγοράρη.

    Έχει συμμετάσχει σε ομαδικές εκθέσεις στην Αθήνα (ROOMS 2018, ΤΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΝΤΟΚΟΥΜΕΝΤΑ 2010-2017) και στην Ηλεία (ΕΙΚΑΣΤΙΚΟΙ ΔΙΑΛΟΓΟΙ 2023).

    Από το 2019 έως σήμερα ζει και εργάζεται ως εικαστικός εκπαιδευτικός στην Πρωτοβάθμια Εκπαίδευση Νομού Ηλείας, διδάσκοντας παράλληλα στο λαογραφικό σύλλογο «ΟΞΥΑΛΟΣ» ως υπεύθυνος του τμήματος ζωγραφικής, αλλά και ελεύθερο σχέδιο και ζωγραφική σε ενηλίκους και εφήβους.

    Η είσοδος στην έκθεση για το κοινό είναι ελεύθερη.

    ilida raidos zogr 2

    ilida raidos zogr 3

    ilida raidos zogr 4

    ilida raidos zogr 5

    (Δελτίο Τύπου)

  • Μαγευτική συναυλία με τον πιανίστα Χρήστο Τσατσαμπά - Ο τρόπος της ψυχής με ένα πιάνο...
    Μαγευτική συναυλία με τον πιανίστα Χρήστο Τσατσαμπά - Ο τρόπος της ψυχής με ένα πιάνο...

    της Βίκυς Γκουγκουστάμου

    Ένα ξεχωριστό μουσικό ταξίδι, με ήχους και τραγούδια του κόσμου στο πιάνο, είχε την ευκαιρία να απολαύσει το μουσικόφιλο κοινό του Πύργου με...ξεναγό τον καταξιωμένο σολίστα Χρήστο Τσατσαμπά. Το βράδυ του Σαββάτου στο Δημοτικό θέατρο Απόλλων, στη μουσική παράσταση "Mode of the soul" που διοργάνωσε με μεγάλη επιτυχία η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας θόθηκε το στίγμα του πολιτιστικού κύκλου εκδηλώσεων που προγραμματίζει ο Αντιπεριφερειάρχης Πολιτισμού Παναγιώτης Μπραμος για το φετινό καλοκαίρι. Με γνώμονα πάντα την εξωστρέφεια της περιοχής, την προβολή της πολιτιστικής της ταυτότητας, με σεβασμό στον θεατή και τον καλλιτέχνη...

    Από τον Ραχμάνινοφ στον Μίκη Θεοδωράκη και από τον Χατζιδάκι στην Μισιρλού και στο "Νονό" του Nino Rota , ο ταλαντούχος Χρήστος Τσατσαμπάς με την εκπληκτική του δεξιότητα στο πιάνο, για πάνω από μία ώρα παρέσυρε το κοινό σε μουσικες διαδρομές με...πυξίδα τον αυτοσχεδιασμό. Όπως τόνισε και ο ίδιος "ο αυτοσχεδιασμός καθιστά κάθε μουσική στιγμή, μοναδική".

    Ξεχωριστή στιγμή της βραδιάς, η σύνθεση "600" που έγραψε ο μουσικός ως φόρο τιμής στις ψυχές των προσφύγων που χάθηκαν πέρυσι στο ναυάγιο ανοιχτά της Πύλου, στην προσπάθεια να φτάσουν στην Ευρώπη για μια καλύτερη ζωή... Το παρόν στην εκδήλωση έδωσε ο Δήμαρχος Πύργου Στάθης Κάννης και η πρόεδρος της ΔΕΠ ΑΕ ΟΤΑ Έλενα Μπαγιωργου.

    Tsatsampas 2

    Tsatsampas 3.

    Tsatsampas 4

    Tsatsampas 5

  • Χρήστος Τσατσαμπάς Piano Solo: Mode of the Soul, το Σάββατο 25/05 στο Θέατρο Απόλλων
    Χρήστος Τσατσαμπάς Piano Solo: Mode of the Soul, το Σάββατο 25/05 στο Θέατρο Απόλλων

    Μουσική και τραγούδια του κόσμου για πιάνο.

    Από τον Ραχμάνινοφ στην Μισιρλού, και από τον Μάνο Χατζηδάκι στο "Νονό" του Nino Rota. Από την βακχική εκδοχή για το "Ένα το χελιδόνι", στο τραγούδι για τους πνιγμένους πρόσφυγες.
    Ολα περασμένα από το δικό του προσωπικό φίλτρο. Με έντονο το στοιχείο του αυτοσχεδιασμού και την απαραίτητη παρόρμηση της στιγμής, ξεκινάει το ψάξιμο σε αχαρτογράφητες περιοχές της ψυχής, εκεί όπου γεννιέται η ελπίδα...Που "όλο την περιμένουμε,κι όλο κινάει για να 'ρθει,κι όλο συντρίμμι χάνεται στο γύρισμα των κύκλων".(Κ.Παλαμας)
    (Δελτίο Τύπου)
  • Επιστρέφει στον Πολυχώρο Πολιτισμού Δήμου Ήλιδας για 3η χρονιά, το Φεστιβάλ Ερασιτεχνικού Θεάτρου Αμαλιάδας “Ανδρέας Φραγκογιαννόπουλος”
    Επιστρέφει στον Πολυχώρο Πολιτισμού Δήμου Ήλιδας για 3η χρονιά, το Φεστιβάλ Ερασιτεχνικού Θεάτρου Αμαλιάδας “Ανδρέας Φραγκογιαννόπουλος”

    Ο Δήμος Ήλιδας για τρίτη συνεχόμενη χρονιά τιμά το ερασιτεχνικό θέατρο και τους ανθρώπους του, μέσω της διοργάνωσης του 3ου Φεστιβάλ Ερασιτεχνικού Θεάτρου Αμαλιάδας «Ανδρέας Φραγκογιαννόπουλος», το οποίο ανοίγει τις πύλες του στον Πολυχώρο πολιτισμού από τις 10 έως και τις 12 Μαΐου 2024.

    Στη φετινή διοργάνωση συμμετέχουν συνολικά 5 Ερασιτεχνικές Θεατρικές Ομάδες, ανάμεσά τους και δύο ομάδες της Αμαλιάδας, οι «ΕρασιΤΕΧΝΕΣ» και οι Εθελοντές του «Κέντρου Κοινωνικής Παρέμβασης».

    Σκοπός του Φεστιβάλ είναι να τιμήσει τους ανθρώπους του ερασιτεχνικού θεάτρου, που διαχρονικά συμβάλλουν στην προαγωγή του πολιτισμού, αλλά και να ενθαρρύνουν τις νεότερες γενιές, προκειμένου να ασχοληθούν με το θέατρο.

    Για το λόγο αυτό, ο Δήμος Ήλιδας στηρίζει τους ερασιτέχνες ηθοποιούς που αγόγγυστα προσφέρουν στον πολιτισμό, αρχής γενομένης με την παραχώρηση στις θεατρικές ομάδες της πόλης, του υπερσύγχρονου πολυχώρου πολιτισμού, τόσο για τις παραστάσεις τους, όσο και για την προετοιμασία με τις πρόβες.

    Το 3ο Φεστιβάλ Ερασιτεχνικού Θεάτρου Αμαλιάδας «Ανδρέας Φραγκογιαννόπουλος» πραγματοποιείται σε συνεργασία του Δήμου Ήλιδας, του Διεθνούς Φεστιβάλ Αρχαίας Ήλιδας και των ερασιτεχνικών Θεατρικών Ομάδων της Αμαλιάδας, με μοναδικό στόχο την ανάδειξη και τη στήριξη της τοπικής καλλιτεχνικής δημιουργίας, αλλά και την προώθηση νέων πρακτικών στην οργάνωση και τη διαχείριση των ερασιτεχνικών θεατρικών παραγωγών.

    Αμέσως μετά τις γιορτές του Πάσχα, θα ανακοινωθεί από το Δήμο Ήλιδας και το τελικό πρόγραμμα του φετινού Φεστιβάλ.

    Ilida 3o eras 2

    (Δελτίο Τύπου)

  • Δήμος Ήλιδας: Για πρώτη φορά στην Ηλεία μια καινοτόμα καλλιτεχνική δράση χορού
    Δήμος Ήλιδας: Για πρώτη φορά στην Ηλεία μια καινοτόμα καλλιτεχνική δράση χορού

    Act of listening” (το άκουσμα ως πράξη) στον Πολυχώρο Πολιτισμού Δήμου Ήλιδας, Master class και παράσταση με δωρεάν είσοδο για το κοινό

    Ο Δήμος Ήλιδας, στον Πολυχώρο Πολιτισμού στην Αμαλιάδα φιλοξενεί την βραβευμένη ομάδα χορού του Γιάννη Αντωνίου KUNST-STOFF productions, από 11-17 Μαρτίου 2022 σε μια σειρά εκδηλώσεων βασισμένες στην διεθνή σύγχρονη παράσταση χορού της ομάδας, “act of listening” (το άκουσμα ως πράξη).

    Στην διεθνή αυτή παράσταση χορού, συμπράττουν δύο έλληνες καταξιωμένοι χορογράφοι/χορευτές, Γιάννης Αντωνίου και Τατιάνα Λοβέρδου με την πρωτοπόρο Ισπανίδα χορογράφο/χορεύτρια Jone San Martin. Μαζί τους πέντε ταλαντούχοι χορευτές, απόφοιτοι επαγγελματικών σχολών όπως το Μπαλέτο της Εθνικής Λυρικής Σκηνής, που έχουν συνεργαστεί με τον κ. Γιάννη Αντωνίου στο μπαλέτο «Καρυοθραύστης» για το ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Πάτρας, συμπληρώνουν την ομάδα και καταπιάνονται με σύγχρονες και καινοτόμες χορευτικές διαδικασίες, που τους προκαλεί εκτός από πλούσια χορευτική τεχνική να επιδείξουν και κινητική ιδιοφυία. Ένα άκρως σύγχρονο και καινοτόμο χορευτικό έργο, που δημιουργεί γέφυρες, που ενώνει διαφορετικές καλλιτεχνικές ταυτότητες, διεθνείς αλλά και τοπικές, με τη σύμπραξη καλλιτεχνών από την Ισπανία και την Ελλάδα.

    Οι εκδηλώσεις με τίτλοact of listening (το άκουσμα ως πράξη), οι οποίες θα πραγματοποιηθούν στον Πολυχώρο Πολιτισμού Δήμου Ήλιδας από 11 έως 17 Μαρτίου 2022 σε συνεργασία με το Πολύτεχνο Σχολή Χορού-Ωδείο της κ. Κωνστάντζας Πρίντεζη από την Αμαλιάδα και τη Σχολή Χορού Νατάσσα Ζουμή - Αγγελακοπούλου από τον Πύργο Ηλείας, και θα περιλαμβάνουν:

    • Σάββατο 12 και Κυριακή 13 Μαρτίου και ώρες 17:00-20:00, Master classesκαι σειρά Σεμιναρίων Σύγχρονου και Κλασσικού Χορού, όπου οι νέοι χορευτές της ευρύτερης περιοχής θα εμπλουτίσουν τις γνώσεις τους, θα έρθουν σε επαφή με σύγχρονες χορευτικές πρακτικές και θα τους δοθεί η ευκαιρία να συνεργαστούν με διεθνώς καταξιωμένους χορευτές και χορογράφους.

    Τετάρτη 16 Μαρτίου και ώρα 21:00, δωρεάν για το κοινό παράσταση "work in progress"του έργου act of listening (το άκουσμα ως πράξη), με το κοινό της Αμαλιάδας και της ευρύτερης περιοχής να έχει την ευκαιρία να έρθει σε επαφή και να αλληλεπιδράσει σε μια διεθνή σύγχρονη παράσταση χορού.

    Το κοινό της Ηλείας θα έχει την ευκαιρία να παρακολουθήσει πρώτο από όλους το “ act of listening”, αφού η παγκόσμια πρεμιέρα του έργου έχει προγραμματιστεί για τις 28 και 29 Μαρτίου 2022 στην κεντρική σκηνή του ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Πάτρας, στο ιστορικό Θέατρο Απόλλων με την επιχορήγηση του Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού και μετά θα περιοδεύσει στην Γερμανία στο θέατρο Dock11 του Βερολίνου. Η είσοδος είναι ελεύθερη για το κοινό και θα τηρηθούν όλα τα ισχύοντα υγειονομικά πρωτόκολλα.

    Οι ενδιαφερόμενοι θα μπορούν να κλείνουν θέση καθημερινά στην υποδοχή του Θεάτρου στον Πολυχώρο Πολιτισμού και στο τηλέφωνο 26220 24431 (ώρες 10,00-14,00 και 17,00-21,00).

    Σε αυτή τη πρωτοποριακή καλλιτεχνική δράση είναι σημαντική η συμβολή:

    • του Αντιδημάρχου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τουρισμού Ήλιδας κ. Θανάση Γεωργόπουλου
    • του κ. Χρήστου Μπεβούδα και των super market AB ΒΑΣΙΛΟΠΟΥΛΟΣ
    • του κ. Τρύφωνα Βασιλόπουλου και της επιχείρησης «Βασιλόπουλος Συσκευασία»

    και των επιχειρήσεων εστίασης της Αμαλιάδας:

    • Εστιατόριο Τα Μαγούλιανα
    • ΟΝΕΙΡΟΠΑΓΙΔΑ Πεζόδρομος Αμαλιάδας
    • Εστιατόριο Αμβροσία
    • Παραδοσιακή Ταβέρνα «Ο Νίκος»
    • CENTRAL

    ilida act of listening 2

    (Δελτίο Τύπου)

  • Δήμος Ήλιδας: Αχνάρια του 21 στη Δυτ. Ελλάδα: Μια παράσταση ύμνος 
    Δήμος Ήλιδας: Αχνάρια του 21 στη Δυτ. Ελλάδα: Μια παράσταση ύμνος 

    Κυριακή 05 Δεκεμβρίου στον Πολυχώρο Πολιτισμού, ώρα έναρξης 20:00, με ελεύθερη είσοδο για το κοινό

    Ο Δήμος Ήλιδας σε συνεργασία με την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας παρουσιάζουν την παράσταση «Αχνάρια του ’21 στη Δυτική Ελλάδα», μια παράσταση ύμνος για τους ήρωες και αγωνιστές της ελληνικής επανάστασης, γεμίζοντας με περηφάνια και συγκίνηση τους θεατές. Αποτελείται από τρία θεατρικά μονόπρακτα, ανεξάρτητα μεταξύ τους που ζωντανεύουν μνήμες του Αγώνα στη Δυτική Ελλάδα και πλαισιώνονται από ποίηση και μουσική που γράφτηκαν για την Επανάσταση. Ποίηση και μουσική, που γράφτηκε ειδικά για τον αγώνα από έλληνες και ξένους δημιουργούς, συστρατεύονται μαζί με την θεατρική απόδοση, ώστε το κοινό να παρακολουθήσει μια υψηλού επιπέδου παράσταση. Συνεργάζονται 4 ερασιτεχνικές ομάδες με οργάνωση από το Ερασιτεχνικό Σχήμα Πάτρας «Ρεφενέ» και συμπαραγωγή της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας.

    parastasi ilida2

    Συγκεκριμένα συμμετέχουν και παρουσιάζουν:

    1) Θεατρική Σκηνή του Πολιτιστικού Συλλόγου Ακράτας «Αναγέννησις» (έτος ίδρυσης 1924).

    O ιεραπόστολος, δάσκαλος και Φιλικός Νικηφόρος Παμπούκης, ο οπλαρχηγός και Φιλικός Νικόλαος Σολιώτης και η γυναίκα του Βασιλική, καθώς και η ανώνυμη ηρωίδα που επέζησε της Μάχης του Καστρακίου είναι οι πρωταγωνιστές του δρώμενου που θα μας μεταφέρει στην ιστορική Νωνάκριδα της Εθνεγερσίας.

    Πρόσωπα (με σειρά εμφάνισης)Νικηφόρος Παμπούκης: Ανδρέας Διαμαντόπουλος, Νικόλαος Σολιώτης: Σπήλιος Ζιδρόπουλος, Βασιλική Σολιώτη: Κατερίνα Σούλη, Ηρωίδες Καστρακίου: Μαρία Καρρά, Βάνια Ξιφαρά/ Κείμενα: Αναστασία Ευσταθίου, Θεατρική διασκευή/Σκηνοθεσία: Χρήστος Ασημακόπουλος, Φώτα: Ανδρέας Σακελλαρίου, Ήχος: Γιάννης Τόλιος

    2) Ερασιτεχνικό Σχήμα Πάτρας «Ρεφενέ» (1999).

    Ο Θεόδωρος Κολοκοτρώνης, φυλακισμένος στο Παλαμήδι τ’ Αναπλιού διηγείται στον δικαστή Γεώργιο Τερτσέτη, τα γεγονότα της πολιορκίας της Πάτρας.

    Αφηγητής: Χρήστος Αβραντινής/Απαγγελία: Κατερίνα Λειβαδά, Χρύσλα Μελλά,

    Ειρήνη Γαλιατσάτου, Λίλη Κουτρούκη/ Πρόσωπα: Θ. Κολοκοτρώνης: Γιάννης Γεωργακάκης, Γ. Τερτσέτης: Θεόδωρος Στεφανίδης/ Κείμενα (Ποιητές για το 21):

    Ελένη Γεωργακάκη (Φιλολογικός Σύλλογος Κισσάμου “Κισσαμικός”)/ Σκηνοθεσία-Σκηνογραφία- Επιλογή μουσικής-Έντυπα Γιάννης Γεωργακάκης/ Κατασκευή Σκηνικού: Θ. Στεφανίδης, Λ. Κουτρούκη, Ζωή Γαλανοπούλου/ Φώτα-ήχος: N.S. Sound /Νικηφόρος Σπίνος

    3) Θεατρική Ομάδα Πάτρας «Θεατροσκόπιο» (2019).

    Ο Παλαιών Πατρών Γερμανός μέλος και κατηχητής της Φιλικής Εταιρείας αναλαμβάνει διπλωματικές πρωτοβουλίες να προστατέψει τη γέννηση της Επανάστασης από τα αδιάκριτα βλέμματα Τούρκων, ξένων προξένων στη Πάτρα, καθώς και της Αγγλικής Αρμοστείας στα Επτάνησα. Παρακάμπτει πρόσκληση-παγίδα του Καϊμακάμη της Τριπολιτσάς στους Προκρίτους της Αχαΐας και καταφεύγουν στο μοναστήρι της Αγίας Λαύρας, όπου αποφασίζουν τον Σηκωμό.

    Αφηγήτρια: Διονυσία Καραμπουρνιώτη, Παλαιών Πατρών Γερμανός: Γιάννης Κολέσης, Βλασσόπουλος:Σπύρος Πράρας, Παπαρρηγόπουλος, ιερέας: Χρήστος Μπαϊρακτάρης , Ζαϊμης: Διονύσης Παναγόπουλος, Λόντος: Πέτρος Ζορμπάς, Φωτήλας: Γιώργος Κλαουδάτος, Ταχυδρόμος: Σπύρος Σταθόπουλος/ Κείμενο: Σπύρος Μελάς

    Σκηνοθεσία-Επιλογή ήχων: Χρήστος Μπαϊρακτάρης

    Βοηθός σκηνοθέτη: Μάχη Αντωνοπούλου

    4) Άγημα Ιστορικής Αναβίωσης Πατρών «Παναγιώτης Καρατζάς» (ΚΟΙΝΣΕΠ/2018) Μέλη του σωματείου, ντυμένα με αυθεντικές στολές της Επανάστασης, σηματοδοτούν τα δρώμενα.

    Η είσοδος για το κοινό είναι ελεύθερη και οι ενδιαφερόμενοι θα μπορούν να προμηθευτούν τα δελτία εισόδου στην υποδοχή του Θεάτρου στον Πολυχώρο Πολιτισμού.

    Η παράσταση πραγματοποιείται με κοινό μόνο προσώπων που έχουν εμβολιασθεί ή νοσήσει κατά το τελευταίο εξάμηνο
    Οι θεατές εισέρχονται με μάσκα και κατόπιν υποχρεωτικής επίδειξης κατά την είσοδο:

    [α] πιστοποιητικού εμβολιασμού, ή

    [β] πιστοποιητικού νόσησης που εκδίδεται τριάντα (30) ημέρες μετά από τον πρώτο θετικό έλεγχο και η ισχύς του διαρκεί έως εκατόν ογδόντα (180) ημέρες μετά από αυτόν.

    [γ] Οι ανήλικοι θεατές από τεσσάρων (4) έως και δεκαεπτά (17) ετών δύνανται να προσκομίζουν, εναλλακτικά, δήλωση αρνητικού αυτοδιαγνωστικού ελέγχου (self-test).

    Τα ανωτέρω πιστοποιητικά επιδεικνύονται, είτε εκτυπωμένα από την ψηφιακή πλατφόρμα www.gov.gr είτε ηλεκτρονικά μέσω κινητής συσκευής του ατόμου, με ταυτόχρονο έλεγχο ταυτοπροσωπίας του κατόχου.

    (Δελτίο Τύπου)

  • Έκθεση Ζωγραφικής στην Αμαλιάδα: «Από τον Ρεαλισμό στον Σουρεαλισμό»
    Έκθεση Ζωγραφικής στην Αμαλιάδα: «Από τον Ρεαλισμό στον Σουρεαλισμό»

    Μια σημαντική Έκθεση Ζωγραφικής με τίτλο «Από τον Ρεαλισμό στον Σουρεαλισμό» θα πραγματοποιηθεί στον Πολυχώρο Πολιτισμού Δήμου Ήλιδας με έργα του Οδυσσέα Άννινου και της Κωνσταντίνας Καφύρα Βαρελά - Εγκαίνια Έκθεσης Παρασκευή 6 Μαρτίου και ώρα 20.00

    Έκθεση ζωγραφικής με έργα δύο καλλιτεχνών που έχουν αφήσει το δικό τους στίγμα στο χώρο των εικαστικών τεχνών, θα πραγματοποιηθεί από την Παρασκευή 6 Μαρτίου έως και 13 Μαρτίου2020 στην αίθουσα Εκθέσεων του Πολυχώρου Πολιτιστικών Δραστηριοτήτων του Δήμου Ήλιδας στην Αμαλιάδα.

    Πρόκειται για τους Οδυσσέα Άννινο και την Κωνσταντίνα Καφύρα Βαρελά, δύο καλλιτέχνες με διαφορετική τεχνοτροπία, οι οποίοι δημιουργούν μια εικαστική συζήτηση με ζητούμενο την αποτύπωση της ανθρώπινης ύπαρξης, από διαφορετική προσέγγιση, σε ύφος χρώματα και φόρμες.

    Ο τίτλος της έκθεσης: «Από τον Ρεαλισμό στον Σουρεαλισμό», δημιουργεί και το θέμα αυτής της καλλιτεχνικής συνομιλίας, που στην περίπτωση της Κωνσταντίνας Καφύρα – Βαρελά αποτυπώνεται μια πιστή αντιγραφή της πραγματικότητας, μέσα από τα θέματα της που κυριαρχεί «Η Γυναίκα». Η γυναίκα μάνα, σύζυγος, ερωμένη, καλλιτέχνιδα ή απλή νοικοκυρά, που ακόμα και σε γυμνές εκδοχές, η Αμαλιαδίτισσα ζωγράφος θωρακίζει το ρόλο και την ηθική υπόσταση της γυναίκας, με τρόπο σεμνό και λιτό.

    Τα δικά του χαρακτηριστικά όμως ξεδιπλώνει και ο Οδυσσέας Άννινος ο οποίος αποτυπώνει εικαστικά την αληθινή πορεία της σκέψης, ελεύθερη ή μάλλον απρόσκοπτη από κάθε λογική ή ηθική επιφύλαξη.

    Η δημιουργία του αναδεικνύει και την πορεία που του υπαγορεύει το υποσυνείδητο, ένας καθαρός ψυχικός αυτοματισμός που δίνει ταυτότητα στα έργα των Σουρεαλιστών, ξεφεύγοντας από ακαδημαϊκούς κανόνες και και καθιερωμένες τάσεις αισθητικής.

    Τα εγκαίνια της Έκθεσης θα πραγματοποιηθούν την Παρασκευή 6 Μαρίου και ώρα 20.00 στον Πολυχώρο Πολιτιστικών Δραστηριοτήτων Δήμου Ήλιδας.

    Οδυσσέας Άννινος

    Γεννήθηκε στην Αθήνα, όπου και σπούδασε πιάνο και ανώτερα θεωρητικά στο Εθνικό Ωδείο Αθηνών. Παρακολούθησε μαθήματα ζωγραφικής στη Σχολή Καλών Τεχνών με τον καθηγητή Δημήτρη Χυτήρη.

    Το 1972 πήρε το πτυχίο του από τη σχολή Δοξιάδη αρχιτεκτονικής και διακόσμησης.

    Το 1980 δημιούργησε την (Anino design) διακοσμητικό και μελετητικό γραφείο το οποίο διατηρεί έως και σήμερα.

    Κατά την περίοδο 2000 -2004 διετέλεσε δύο φορές πρόεδρος της πανελλήνιας Ένωση αρχιτεκτόνων και διακοσμητών εσωτερικού χώρου, και την ίδια περίοδο ήταν μέλος της εξεταστικής επιτροπής για την πιστοποίηση των πτυχίων δημοσίων ΙΕΚ.

    Παράλληλα έκανε ατομικές εκθέσεις σχεδόν σε όλες τις πόλεις της Ελλάδας.

    Τον Ιούνιο του 2012 παρουσίασε στον Πολυχώρο Αθηναΐς στο Βοτανικό την τελευταία του εικαστική δημιουργία με τίτλο «Ο μελισσοκόμος των αγγέλων» έργα εμπνευσμένα από τις ταινίες του μεγάλου μας σκηνοθέτη Θεόδωρου Αγγελόπουλου, έχοντας και την αποδοχή της οικογένειας του

    Τα έργα του παρουσιάζονται μέσω εκπαιδευτικών προγραμμάτων σε επιλεγμένα σχολεία ανά την Ελλάδα. Η έκθεση των έργων του συνεχίζεται σε δήμους και πόλεις της χώρας καθώς και σε πόλεις της Ευρώπης!

    Κωνσταντίνα Καφύρα- Βαρελά

    Γεννήθηκε και μεγάλωσε στην Αμαλιάδα και κατάγεται από καλλιτεχνική οικογένεια. Το χάρισμα και την αγάπη για την ζωγραφική η κ. Κωνσταντίνα Καφύρα - Βαρελά το κληρονόμησε από τον παππού της Θεοχάρη και τη Νονά και Θεία της Τζένη Κωστή, ζωγράφο αγιογράφο. Η ίδια δηλώνει: “Η αλήθεια είναι ότι μου μετέδωσαν την αγάπη για τη ζωγραφική από την ημέρα που γεννήθηκα. Από τα 12 μου χρόνια ασχολούμαι αποκλειστικά με λάδι σε μεταξωτό καμβά χρώματα Ρέμπραντ. Κοντά στα 16 μου χρόνια πηγαίνοντας ακόμα σχολείο η ανάγκη μου να υλοποιήσω τα όνειρά μου επάνω στην τέχνη εργάστηκα για δυόμισι χρόνια στο εργαστήριο κεραμικών αρχαίων ελληνικών αγγείων που διατηρούσε τότε η εικαστικός τέχνης Έφη Γεωργοπούλου. Στα 18 μου χρόνια γνωρίζοντας τον σύζυγό μου έκανα την πρώτη μου ερωτική συμφωνία, πάντρεψα την εικαστική τέχνη με τα άνθη».

    Έχει συμμετάσχει σε πολλές ομαδικές εικαστικές εκθέσεις με τιμητικές διακρίσεις, επαίνους και βραβεία μαζί με πολλούς αξιόλογους καλλιτέχνες από την Ελλάδα και την Κύπρο. Μερικές από αυτές είναι : Moυσείο θάλασσα Αγία Νάπα, Ουνέσκο, Π.Ε.Λ.Τ, Gallery Διώνη, Απελλής, Megart Gallery, Μορφωτικό κέντρο πρεσβείας Αιγύπτου, Πολιτιστικό Κέντρο Μελίνα Μερκούρη, Καλλιτεχνόραμα Γλυφάδας, κ.α.

    Έργα της έχουν μπει σε δύο εικαστικά Ανθολογία « 50 σύγχρονοι Έλληνες εικαστικοί δημιουργοί 2017-2018 και 2018_.19» , εκδόσεις Όστρια

    Επίσης έχει συμμετάσχει σε ημερολόγια Εικαστικών καλλιτεχνών.

    Μία από τις όμορφες στιγμές της πάνω στη τέχνη ήταν στη πολιτιστική εκδήλωση «Ο μελισσοκόμος των αγγέλων» με τον καλλιτέχνη Οδυσσέα Άννινο, στην οικία Τατάνη στην Αμαλιάδα, στην οποία συμμετείχε με έργα της. Η ζωγραφική για την ίδια είναι η ίδια η ζωή, στοχεύοντας πάντα στην ανάδειξη ενός ζωογόνου συνδυασμού :της αγάπης με την ομορφιά.

Sites του Ομίλου

Αγ. Κυριακής 4 | Πύργος Ηλείας | Τηλ: 26210 30400 | Δημοσιογραφικό τμήμα: 6976 869414 | Εμπορικό Τμήμα: 6945 556212 | email: [email protected]

Μ.Η.Τ. 242102 | ΑΦΜ: 105224221 - ΔΟΥ Πύργου | Aρ.Γ.Ε.ΜΗ. 141319425000 | Ατομική Επιχείρηση | Ιδιοκτήτρια - διευθύντρια - διαχειρίστρια - δικαιούχος ονόματος τομέα: Δήμητρα Βέλμαχου | Διευθυντής σύνταξης: Γιάννης Σπυρούνης

Up & High Media & Productions

ilia live smallCopyright © 2011 - 2024 Ηλεία Live!.
Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.

Μέλος του 
Μητρώο ΜΗ

Marma Touch