Δευτέρα, 27 Μαϊος 2024 08:52

Μαγευτική συναυλία με τον πιανίστα Χρήστο Τσατσαμπά - Ο τρόπος της ψυχής με ένα πιάνο...

Γράφτηκε από τον
Ad Slot

της Βίκυς Γκουγκουστάμου

Ένα ξεχωριστό μουσικό ταξίδι, με ήχους και τραγούδια του κόσμου στο πιάνο, είχε την ευκαιρία να απολαύσει το μουσικόφιλο κοινό του Πύργου με...ξεναγό τον καταξιωμένο σολίστα Χρήστο Τσατσαμπά. Το βράδυ του Σαββάτου στο Δημοτικό θέατρο Απόλλων, στη μουσική παράσταση "Mode of the soul" που διοργάνωσε με μεγάλη επιτυχία η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας θόθηκε το στίγμα του πολιτιστικού κύκλου εκδηλώσεων που προγραμματίζει ο Αντιπεριφερειάρχης Πολιτισμού Παναγιώτης Μπραμος για το φετινό καλοκαίρι. Με γνώμονα πάντα την εξωστρέφεια της περιοχής, την προβολή της πολιτιστικής της ταυτότητας, με σεβασμό στον θεατή και τον καλλιτέχνη...

Από τον Ραχμάνινοφ στον Μίκη Θεοδωράκη και από τον Χατζιδάκι στην Μισιρλού και στο "Νονό" του Nino Rota , ο ταλαντούχος Χρήστος Τσατσαμπάς με την εκπληκτική του δεξιότητα στο πιάνο, για πάνω από μία ώρα παρέσυρε το κοινό σε μουσικες διαδρομές με...πυξίδα τον αυτοσχεδιασμό. Όπως τόνισε και ο ίδιος "ο αυτοσχεδιασμός καθιστά κάθε μουσική στιγμή, μοναδική".

Ξεχωριστή στιγμή της βραδιάς, η σύνθεση "600" που έγραψε ο μουσικός ως φόρο τιμής στις ψυχές των προσφύγων που χάθηκαν πέρυσι στο ναυάγιο ανοιχτά της Πύλου, στην προσπάθεια να φτάσουν στην Ευρώπη για μια καλύτερη ζωή... Το παρόν στην εκδήλωση έδωσε ο Δήμαρχος Πύργου Στάθης Κάννης και η πρόεδρος της ΔΕΠ ΑΕ ΟΤΑ Έλενα Μπαγιωργου.

Tsatsampas 2

Tsatsampas 3.

Tsatsampas 4

Tsatsampas 5

Τελευταία τροποποίηση στις Δευτέρα, 27 Μαϊος 2024 13:55

Σχετικά Άρθρα

  • Δυναμική παρουσία της σχολής πιάνου στο Ελληνικό Ωδείο Πύργου!
    Δυναμική παρουσία της σχολής πιάνου στο Ελληνικό Ωδείο Πύργου!

    Από τις πλέον ελκυστικές και περιζήτητες, οι μουσικές σπουδές στο πιάνο βρίσκουν και φέτος στο Ελληνικό Ωδείο - Παράρτημα Πύργου το ιδανικό εκπαιδευτικό περιβάλλον, καθώς ήταν η πρώτη και κύρια σχολή του, από το 1932 που λειτουργεί.

    Εκτός από την ευχαρίστηση της καλλιτεχνικής δημιουργίας, η εκμάθηση του πιάνου προσφέρει ταυτόχρονα και σημαντική πνευματική εξάσκηση, βοηθώντας τον μαθητή να εκπαιδεύει και να βελτιώνει την σκέψη, την συγκέντρωση και τη μνήμη του. Το πιάνο, ένα από τα πιο δημοφιλή όργανα στη μουσική εκπαίδευση, καλύπτει ηχητικά όλη την τονική έκταση των οργάνων μιας ορχήστρας. Έχει την ικανότητα να παράγει την μελωδία αλλά και την συνοδεία ταυτόχρονα. Ένας πιανίστας μπορεί να ερμηνεύσει απλά μελωδικά μέρη έως και δύσκολα, απαιτητικά και πολυφωνικά έργα, παράγοντας ήχο γεμάτο που μπορεί να αντικαταστήσει μια ολόκληρη ορχήστρα.

    Οι καθηγητές της Σχολής Πιάνου του Ελληνικού Ωδείου Πύργου, είναι έμπειροι και καταξιωμένοι μουσικοί με μακροχρόνιες μουσικές σπουδές και γνώστες της παιδαγωγικής και των τρόπων διδασκαλίας του πιάνου. Είναι σε θέση να αναγνωρίζουν τις ιδιαιτερότητες του κάθε μαθητή και να προσαρμόζουν τη διδασκαλία ανάλογα με τις ανάγκες του. Για την φετινή εκπαιδευτική χρονιά διδάσκουν οι καθηγήτριες: Αναστοπούλου Κωνσταντίνα, Ασημακοπούλου-Ζεύκα Μαρία, Κορομηλά Μαρία, Λάγιου Τζένη, Νικολοπούλου Φωτεινή, Ξένου Δώρα , Πασσά Διονυσία.

    Οι μουσικές σπουδές στο πιάνο μπορούν να ξεκινήσουν για ένα σπουδαστή από τα 4 έτη του, καθώς λειτουργεί το πρόγραμμα «Μουσική προπαιδεία στο πιάνο» για παιδιά προσχολικής ηλικίας (4-6 ετών). Με τρόπο ευχάριστο και δημιουργικό έρχονται σε επαφή με το όργανο και αποκτούν τις πρώτες μουσικές τους γνώσεις. Στην συνέχεια από τα 6 έτη του, ο σπουδαστής μπορεί να ακολουθήσει κλασσικές σπουδές στο πιάνο.

    Στην κατηγορία των πληκτροφόρων οργάνων ανήκει και το αρμόνιο, το οποίο διδάσκεται επίσης στο Ωδείο σε ατομικό ή ομαδικό (group 2-3 ατόμων) μάθημα.

    Στην πολύχρονη πορεία του Ωδείου έχουν δοθεί δεκάδες Πτυχία και Διπλώματα πιάνου. Απόφοιτοι του Ελληνικού Ωδείου Πύργου έχουν σταδιοδρομήσει επαγγελματικά και διακριθεί στην Ελλάδα και στο εξωτερικό.

    Αρκετοί εκ των αποφοίτων είχαν καθηγήτρια πιάνου την ξεχωριστή και εμβληματική μορφή του Ωδείου και επί 45 και πλέον χρόνια Καλλιτεχνική Διευθύντριά του, κα Δώρα Ρόζη, η οποία μέχρι το 2010, ανέπτυξε το Ωδείο σε όλους τους τομείς και τις δραστηριότητες με μεγάλη επιτυχία, αποσπώντας και την βράβευση του Συλλόγου/Ωδείου το 2001 από την Ακαδημία Αθηνών, με δικές της ενέργειες.

    Μαθητές της, ως συνεχιστές του έργου της, έχουν περάσει από τις αίθουσες του Ωδείου ως καθηγητές οι ίδιοι πλέον, και μαζί με το υπόλοιπο διδακτικό προσωπικό προσφέρουν ποιοτική μουσική εκπαίδευση στις νεότερες γενιές σπουδαστών.

    Για το πιάνο και για όλα τα όργανα, τμήματα και σχολές του Ωδείου οι εγγραφές συνεχίζονται!

    Πληροφορίες-εγγραφές στη γραμματεία του Ωδείου κάθε απόγευμα 17:00 – 21:00

    & Σάββατο 10-1 το πρωί.

    τηλ.: 26210-33179

    https://www.facebook.com/elliniko.odeio.pyrgou

    ΚΑΝΟΥΜΕ ΤΟ ΟΝΕΙΡΟ ΜΑΣ ΜΟΥΣΙΚΗ!

    (Δελτίο Τύπου)

  • Χρήστος Τσατσαμπάς Piano Solo: Mode of the Soul, το Σάββατο 25/05 στο Θέατρο Απόλλων
    Χρήστος Τσατσαμπάς Piano Solo: Mode of the Soul, το Σάββατο 25/05 στο Θέατρο Απόλλων

    Μουσική και τραγούδια του κόσμου για πιάνο.

    Από τον Ραχμάνινοφ στην Μισιρλού, και από τον Μάνο Χατζηδάκι στο "Νονό" του Nino Rota. Από την βακχική εκδοχή για το "Ένα το χελιδόνι", στο τραγούδι για τους πνιγμένους πρόσφυγες.
    Ολα περασμένα από το δικό του προσωπικό φίλτρο. Με έντονο το στοιχείο του αυτοσχεδιασμού και την απαραίτητη παρόρμηση της στιγμής, ξεκινάει το ψάξιμο σε αχαρτογράφητες περιοχές της ψυχής, εκεί όπου γεννιέται η ελπίδα...Που "όλο την περιμένουμε,κι όλο κινάει για να 'ρθει,κι όλο συντρίμμι χάνεται στο γύρισμα των κύκλων".(Κ.Παλαμας)
    (Δελτίο Τύπου)
  • «Φάρμακο» για τον εγκέφαλο η μουσική και το τραγούδι, σύμφωνα με έρευνα – Ο ρόλος του πιάνου
    «Φάρμακο» για τον εγκέφαλο η μουσική και το τραγούδι, σύμφωνα με έρευνα – Ο ρόλος του πιάνου

    Καλύτερη υγεία του εγκεφάλου προσφέρει η ενασχόληση με τη μουσική καθ' όλη τη διάρκεια της ζωής μας, διαπιστώνει νέα μελέτη από ειδικούς του Πανεπιστημίου του Έξετερ που δημοσιεύεται στο περιοδικό «International Journal of Geriatric Psychiatry»

    Περισσότεροι από χίλιοι ενήλικες άνω των 40 ετών, εξετάστηκαν από τους ερευνητές και είχε ως στόχο να διερευνηθεί η επίδραση που έχει στην υγεία του εγκεφάλου το να παίζεις ένα μουσικό όργανο ή να τραγουδάς σε μια χορωδία.

    Η ερευνητική ομάδα εξέτασε τη μουσική εμπειρία των συμμετεχόντων και την έκθεση στη μουσική καθ' όλη τη διάρκεια της ζωής τους, παράλληλα με τα αποτελέσματα των γνωστικών δοκιμών, για να διαπιστώσει αν η ενασχόληση με τη μουσική συμβάλλει στη διατήρηση του εγκεφάλου σε εγρήγορση τα μετέπειτα χρόνια.

    Από τα ευρήματα καταγράφεται ότι η ενασχόληση με ένα μουσικό όργανο, ιδίως με το πιάνο, συνδέεται με τη βελτίωση της μνήμης και της ικανότητας επίλυσης σύνθετων εργασιών, γνωστή ως εκτελεστική λειτουργία. Όσοι συνέχιζαν να παίζουν σε μεγαλύτερη ηλικία είχαν ακόμα μεγαλύτερο όφελος.

    Η έρευνα δείχνει ότι και το τραγούδι συνδέεται με την καλύτερη υγεία του εγκεφάλου, αν και αυτό μπορεί να οφείλεται και στους κοινωνικούς παράγοντες της συμμετοχής σε χορωδία ή ομάδα.

    «Αν και χρειάζονται περισσότερες έρευνες για να διερευνηθεί αυτή η σχέση, τα ευρήματά μας δείχνουν ότι η προώθηση της μουσικής εκπαίδευσης θα αποτελούσε πολύτιμο μέρος των πρωτοβουλιών δημόσιας υγείας για την ανάδειξη ενός προστατευτικού τρόπου ζωής για την υγεία του εγκεφάλου, όπως και η ενθάρρυνση των ηλικιωμένων να επιστρέψουν στη μουσική σε μεγαλύτερη ηλικία», επισημαίνει η Αν Κορμπέτ, καθηγήτρια Έρευνας για την Άνοια στο Πανεπιστήμιο του Έξετερ.

    Πηγή: Cnn.gr - Φωτογραφία από StockSnap από το Pixabay

  • Το μουσικό όργανο που δυναμώνει το μυαλό και διώχνει τη θλίψη
    Το μουσικό όργανο που δυναμώνει το μυαλό και διώχνει τη θλίψη

    Η ενασχόληση με ένα συγκεκριμένο μουσικό όργανο φαίνεται ότι ενισχύει την ικανότητα επεξεργασίας του εγκεφάλου και βοηθά στη βελτίωση της διάθεσης, σύμφωνα με νέα ερευνητικά δεδομένα

    Ακόμη ένα όφελος από την ενασχόληση με μουσικά όργανα ανέδειξαν ερευνητές σε πρόσφατη μελέτη, τα αποτελέσματα της οποίας δημοσιεύθηκαν στο Scientific Reports. Σύμφωνα με τα συμπεράσματα της ομάδας μελέτης από το Πανεπιστήμιο του Bath, η εκμάθηση πιάνου φαίνεται να ασκεί ευεργετικές ιδιότητες στην ικανότητα του εγκεφάλου να επεξεργάζεται εικόνες και ήχους, ενώ βοηθά και στην καταπολέμηση της θλίψης και τη διατήρηση μιας καλύτερης διάθεσης.

    Ειδικότερα, οι ερευνητές έδειξαν ότι αρχάριοι που έκαναν μαθήματα πιάνου για μόλις μία ώρα την εβδομάδα, σημείωσαν, μέσα σε 11 μόλις εβδομάδες, σημαντική βελτίωση στην αναγνώριση οπτικοακουστικών αλλαγών του περιβάλλοντος, ενώ δήλωσαν πως βίωναν λιγότερα συμπτώματα κατάθλιψης, στρες και άγχος.

    Για να καταλήξουν σε αυτά τα συμπεράσματα, οι ερευνητές μελέτησαν 31 ενήλικες, οι οποίοι χωρίστηκαν σε τρεις ομάδες:

    • μια ομάδα που έμαθε να παίζει μουσική
    • μια ομάδα που άκουγε μουσική και
    • μια ομάδα ελέγχου.

    Τα άτομα χωρίς προηγούμενη μουσική εμπειρία ή εκπαίδευση έλαβαν οδηγίες να ολοκληρώσουν εβδομαδιαίες συνεδρίες μιας ώρας. Καθώς αυτοί οι συμμετέχοντες μάθαιναν να παίζουν μουσική, οι εθελοντές των δύο άλλων ομάδων είτε άκουγαν μουσική, είτε αξιοποίησαν αυτό το χρόνο για να ολοκληρώσουν μια εργασία στο σπίτι.

    Οι ερευνητές διαπίστωσαν ότι, μέσα σε λίγες μόνο εβδομάδες από την έναρξη των μαθημάτων, η ικανότητα των ανθρώπων να επεξεργάζονται πολυαισθητηριακές πληροφορίες, δηλαδή εικόνες και ήχους, βελτιώθηκε. Η βελτιωμένη «πολυαισθητηριακή διαδικασία» έχει πλεονεκτήματα για σχεδόν κάθε δραστηριότητα στην οποία συμμετέχουμε, από την οδήγηση και τη διέλευση ενός δρόμου, μέχρι την εύρεση κάποιου σε ένα πλήθος ή την παρακολούθηση τηλεόρασης.

    Μέσω της μουσικής εκπαίδευσης, η οπτικοακουστική επεξεργασία έγινε πιο ακριβής σε διάφορες εργασίες. Όσοι παρακολούθησαν μαθήματα πιάνου, ανταποκρίθηκαν με μεγαλύτερη ακρίβεια σε δοκιμές όπου τους ζητήθηκε να προσδιορίσουν εάν συνέβησαν ταυτόχρονα «γεγονότα» ήχου και όρασης. Αντίθετα, δεν παρατηρήθηκε αντίστοιχος συντονισμός των γνωστικών ικανοτήτων στα άτομα της ομάδας ακρόασης μουσικής ή της μη μουσικής ομάδας.

    Τα ευρήματα αποκάλυψαν, επιπλέον, ότι οι συμμετέχοντες κατέγραψαν μειωμένα συμπτώματα κατάθλιψης, άγχους και στρες μετά την ενασχόληση με το πιάνο. Οι συγγραφείς συμπεραίνουν ότι η μουσική εκπαίδευση θα αποδειχθεί ωφέλιμη στη διαχείριση προβλημάτων ψυχικής υγείας. Σχετική έρευνα είναι υπό εξέλιξη.

    Η γνωστική ψυχολόγος και ειδικός μουσικής, δρ. Karin Petrini από το Τμήμα Ψυχολογίας του University of Bath, εξήγησε: «Γνωρίζουμε ότι η αναπαραγωγή και η ακρόαση μουσικής συχνά προκαλούν χαρά, αλλά μέσω αυτής της μελέτης αποσκοπούμε στο να μάθουμε περισσότερα για τις άμεσες επιπτώσεις που έχει μια σύντομη περίοδος εκμάθησης μουσικής στις γνωστικές μας ικανότητες».

    «Η εκμάθηση ενός οργάνου, όπως το πιάνο είναι μια περίπλοκη εργασία. Απαιτεί από έναν μουσικό να διαβάζει μια παρτιτούρα, να δημιουργεί κινήσεις και να παρακολουθεί την ακουστική και απτική ανατροφοδότηση, ώστε να προσαρμόζει τις επόμενες ενέργειές του. Με επιστημονικούς όρους, η διαδικασία συνδυάζει οπτικά και ακουστικά στοιχεία και έχει ως αποτέλεσμα μια πολυαισθητηριακή εκπαίδευση», εξηγεί περαιτέρω.

    «Τα ευρήματά μας υποδηλώνουν ότι αυτό έχει σημαντικό θετικό αντίκτυπο στον τρόπο με τον οποίο ο εγκέφαλος επεξεργάζεται τις οπτικοακουστικές πληροφορίες, ακόμη και στην ενήλικη ζωή, όταν η πλαστικότητα του εγκεφάλου μειώνεται».

    Πηγή: Ygeiamou.gr - Φωτογραφία από Pexels από το Pixabay
  • Η «ιπτάμενη» πιανίστρια «χτύπησε» ξανά - Έπαιξε σε αερόστατο πάνω από τη λίμνη Υλίκη
    Η «ιπτάμενη» πιανίστρια «χτύπησε» ξανά - Έπαιξε σε αερόστατο πάνω από τη λίμνη Υλίκη

    Τα πρότζεκτ της Ελένας Ξυδιά και του Πασχάλη Μάντη θεωρούνται ακραία αλλά οχι επικίνδυνα - Είχε «πετάξει» με πιάνο και πάνω από τα Τέμπη

    Σε ένα από τα πιο πρωτοποριακά πρότζεκτ που έχει γίνει ποτέ στην Υλίκη, στο πλαίσιο φεστιβάλ για την ανάδειξη της λίμνης (Greek Hot Air Balloon) η Ελένα Ξυδιά ανέβασε το πιάνο της πάνω σε ένα αερόστατο, δημιουργώντας μια μαγική εικόνα.
    Τα πρότζεκτ της Ελένας Ξυδιά και του Πασχάλη Μάντη θεωρούνται ακραία αλλά οχι επικίνδυνα μια που μελετώνται αρκετό διάστημα πριν υλοποιηθούν από τον μετρ του είδους Βασίλη Μπανταβή και αποτελούν προσπάθειες να προωθήσουν την Ελλάδα μέσα από την τέχνη.
    Οι εικόνες αυτές ταξιδεύουν σε όλο τον κόσμο και δίνουν ενα νέο τρόπο προώθησης της χώρας μας και της ομορφιάς της. Το πιάνο, ως σύμβολο της μουσικής και της δημιουργικότητας, αναδεικνύει την πολυπλοκότητα της ελληνικής κουλτούρας και προσδίδει έναν αισθητικό χαρακτήρα στις εικόνες.
    Παράλληλα, οι δημιουργίες αυτές προβάλλουν τη φυσική ομορφιά της Ελλάδας. Η λίμνη Υλίκη, με τα γαλαζοπράσινα νερά της και την καταπράσινη φύση που την περιβάλλει, αποτελεί ένα από τα πολλά φυσικά κοσμήματα της χώρας.
    Μέσα από πρωτότυπες δράσεις και δημιουργίες, προσπαθούν να αποτυπώσουν τη μαγεία της ελληνικής φύσης και να τη μοιραστούν με τον υπόλοιπο κόσμο.

    Πηγή: Protothema.gr
  • Ωδείο Ολύμπιον: Μεγάλη επιτυχία στις πτυχιακές εξετάσεις πιάνου από το φοιτητή του Ε.Μ.Π. Χρήστο Σιδηροκαστρίτη
    Ωδείο Ολύμπιον: Μεγάλη επιτυχία στις πτυχιακές εξετάσεις πιάνου από το φοιτητή του Ε.Μ.Π. Χρήστο Σιδηροκαστρίτη
    Το Σάββατο 3 Ιουνίου, πραγματοποιήθηκαν με μεγάλη επιτυχία στις αίθουσες του Ωδείου Ολύμπιον, οι πτυχιακές εξετάσεις Πιάνου.

    Ο υποψήφιος Χρήστος Σιδηροκαστρίτης, φοιτητής επίσης στη Σχολή Ναυπηγών Μηχανικών του Ε.Μ.Πολυτεχνείου σε ένα πρόγραμμα ιδιαίτερα απαιτητικό διάρκειας 1:30 ώρας εκτελεσμένο από μνήμης, απέσπασε το βαθμό Άριστα Παμψηφεί από την πενταμελή εξεταστική επιτροπή του Υπουργείου Πολιτισμού. Πρόεδρος της επιτροπής ήταν η διευθύντρια του Ωδείου κ Περσαινίτη Διονυσία, η οποία περιχαρής για την επιτυχία του μαθητή της μας είπε:” Ο Χρήστος είναι ένα πολύ αξιόλογο Πυργιωτόπουλο, εξαιρετικός φοιτητής πλέον στην Αθήνα, με αγάπη και ενασχόληση και με τον αθλητισμό , αποτελεί πρότυπο σύνεσης και ταλέντου. Ερμήνευσε θαυμάσια ένα ιδιαίτερα δύσκολο πρόγραμμα με έργα των Bach, Mozart, Beethoven,Chopin, Listz, Rachmaninov και δίκαια απέσπασε τα συγχαρητήρια της επιτροπής του Υπουργείου Πολιτισμού. Ένα μικρό δείγμα του προγράμματός του θα παρουσιαστεί στις προσεχείς συναυλίες του Ωδείου στο θέατρο Απόλλων στις 1 και 2 Ιουλίου.

    Από την άλλη με αυτό το πτυχίο είδαμε ότι η χρήση των διαδικτυακών μαθημάτων βοήθησαν στην καλύτερη εκμετάλλευση του χρόνου ενός φοιτητή , καθώς και την ευκολία να συνεχίζουν να σπουδάζουν στην πόλη τους ανεξάρτητα από τον τόπο διαμονής τους, χωρίς το άγχος της αλλαγής και εύρεσης κατάλληλου καθηγητή σε όποια πόλη και αν βρεθούν ως φοιτητές, έτσι ώστε οι σπουδές να συνεχίζονται απρόσκοπτα. Ο Χρήστος όχι μόνο απέσπασε το απόλυτο 10 όλων των μελών της επιτροπής αλλά και η διάρκεια σπουδών του στο Ωδείο μας ήταν μόλις 7 έτη.

    Πολύ σημαντικό στοιχείο σε όλη τη διάρκεια των σπουδών των μαθητών είναι και οι καθιερωμένες ετήσιες συναυλίες. Είναι το φυτώριο για τη δημιουργία ολοκληρωμένων μουσικών και μελλοντικών επιτυχιών που χτίζονται σε στέρεες βάσεις βήμα βήμα. Ευχαριστούμε θερμά τον Πολιτιστικό Οργανισμό του Δήμου Πύργου για την παραχώρηση των δημόσιων πολιτιστικών χώρων.

    (Δελτίο Τύπου)

  • Καστοριά: Η «ιπτάμενη πιανίστρια» από τη Λάρισα έπαιξε πιάνο στη μέση της λίμνης (video)
    Καστοριά: Η «ιπτάμενη πιανίστρια» από τη Λάρισα έπαιξε πιάνο στη μέση της λίμνης (video)

    Μαγικές εικόνες με συνοδεία μουσικής από τη λίμνη της Καστοριάς

    Πρωταγωνίστρια σε άλλο ένα εντυπωσιακό βίντεο έγινε η πιανίστρια από τη Λάρισα, Έλενα Ξυδιά, η οποία έγινε γνωστή για την «πτήση» της με πιάνο πάνω από την κοιλάδα των Τεμπών.
    Αυτή τη φορά η «ιπτάμενη πιανίστρια» έπαιξε πιάνο στη μέση της λίμνης της Καστοριάς στα πλαίσια της προσπάθειας για την προώθηση της πολιτιστικής και φυσικής κληρονομιάς της πόλης και μετά από συνεργασία τον τοπικό Δήμο.
    Το event σκηνοθέτησε ο Πασχάλης Μάντης, από τη Λάρισα, ο οποίος είχε σκηνοθετήσει και την «πτήση» πάνω από τα Τέμπη.

    Δείτε το βίντεο από την Καστοριά
    Θυμηθείτε το βίντεο από τα Τέμπη.
    Πηγή: Protothema.gr
  • Λάρισα: Εξωπραγματικό θέαμα στα Τέμπη με ένα ιπτάμενο πιάνο! Δεν έχει γίνει κάτι αντίστοιχο πουθενά στον κόσμο (video)
    Λάρισα: Εξωπραγματικό θέαμα στα Τέμπη με ένα ιπτάμενο πιάνο! Δεν έχει γίνει κάτι αντίστοιχο πουθενά στον κόσμο (video)

    Ένα απίστευτο θέαμα αντίκρισαν οι επισκέπτες των τεμπών το απόγευμα της Κυριακής όταν εμφανίστηκε στον αέρα μια πιανίστα με το πιάνο της αφήνοντας τους με το στόμα ανοιχτό!

    Ένα πιάνο να αιωρείται ανάμεσα στην κοιλάδα των τεμπών κρεμασμένο από τεράστια μπαλόνια δημιουργώντας μια εξωπραγματική ατμόσφαιρα για τα ελληνικά δεδομένα.

    Το πανέμορφο αυτό θέαμα ήταν μια ιδέα του Σκηνοθέτη Πασχάλη Μάντη και της Πιανίστριας του μουσείου της Ακρόπολης Έλενας Ξυδιά σε ένα κάλεσμα από τον Δήμαρχο τεμπών Γιώργο Μανώλη με σκοπό να δημιουργηθεί ένα ξεχωριστό videoπροώθησης της φυσικής κληρονομιάς της περιοχής.

    Μια εθελοντική ομάδα εργάστηκε σχεδιάζοντας αρκετό καιρό το εγχείρημα το οποίο είναι μοναδικό στον κόσμο μια και κανείς δεν το έχει επιχειρήσει στο παρελθόν σε φυσικό τοπίο και σε τόσο μεγάλο ύψος.

    Με άψογο τεχνικό σχεδιασμό από τον Βασίλη Μπανταβή προβλέφθηκαν όλα τα μέτρα ασφαλείας, σε αυτό το παράτολμο εγχείρημα το οποία ήταν απόλυτα ασφαλές τόσο στην φάση προετοιμασίας όσο και στην τελική φάση υλοποίησης.

    Nα σημειωθεί ότι σημαντική ήταν η βοήθεια που προσέφερε το Πυροσβεστικό Σώμα Λάρισας η Αστυνομία και το εμπορικό επιμελητήριο Λάρισας.

    Η Εθελοντική ομάδα υλοποίησης του προτζεκτ αποτελείται από τους:

    Τζένη Καρέλα

    Έφη Vast

    Χρήστο Γενιτσεφτση

    Στέλιο Ζαφειρόπουλο

    Φανή Τσιάμαλου

    Γιώργο Μανίκα

    Δημήτρη Παπαλέξη

    Ηλία Μαντη

    Άγγελο Καστώρη

    Δείτε το βίντεο:

    Πηγή: Τrikaladay.gr

Sites του Ομίλου

Αγ. Κυριακής 4 | Πύργος Ηλείας | Τηλ: 26210 30400 | Δημοσιογραφικό τμήμα: 6976 869414 | Εμπορικό Τμήμα: 6945 556212 | email: [email protected]

Μ.Η.Τ. 242102 | ΑΦΜ: 105224221 - ΔΟΥ Πύργου | Aρ.Γ.Ε.ΜΗ. 141319425000 | Ατομική Επιχείρηση | Ιδιοκτήτρια - διευθύντρια - διαχειρίστρια - δικαιούχος ονόματος τομέα: Δήμητρα Βέλμαχου | Διευθυντής σύνταξης: Γιάννης Σπυρούνης

Up & High Media & Productions

ilia live smallCopyright © 2011 - 2024 Ηλεία Live!.
Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.

Μέλος του 
Μητρώο ΜΗ

Marma Touch