Παρασκευή, 11 Ιανουαρίου 2019 13:29

Λυρική βραδιά με τη Χορωδία Μυρτουντίων το Σάββατο στον Απόλλωνα

Γράφτηκε από τον
Ad Slot

Εκδήλωση του Πολιτιστικού Συλλόγου Τραπεζικών Ν. Ηλείας

Η εξαιρετική Χορωδία Μυρτουντίων, θα εμφανιστεί σε μια «Λυρική βραδιά» στο Θέατρο «Απόλλων» Πύργου, αυριο Σάββατο στις 8 το βράδυ με ελεύθερη είσοδο για το κοινό, παρουσιάζοντας ένα πρόγραμμα με αποσπάσματα (χορωδιακά, Soli και Duetti) από πασίγνωστα και αγαπημένα έργα του Λυρικού ρεπερτορίου σε διεύθυνση της μουσικολόγου Λένας Σουρμελή.

Είναι μια ακόμα, στην σειρά των επιτυχημένων παρουσιάσεων, ποιοτική εκδήλωση που οργανώνει ο Πολιτιστικός Σύλλογος Τραπεζικών Ν. Ηλείας, για την υποδοχή της νέας χρονιάς.

Προσκεκλημένη Solist της Χορωδίας Μυρτουντίων είναι η Mezzo Soprano Χρύσα Πανταζοπούλου, ερμηνεύει επίσης ο Βαρύτονος Ανδρέας Καλλιβωκάς. Στο πιάνο θα συνοδεύσει η πιανίστα Olena Fedko.

Στo πρόγραμμά της θα ακουστούν γνωστά έργα των G. Verdi, G. Fauré, P. Mascagni, G. Rossini, J. Offenbach, L. Delibes, F. Lehar κ.α.

Η χορωδία πρόσφατα κέρδισε τις εντυπώσεις με την εμφάνισή της στο Opera Gala που πραγματοποιήθηκε στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών, ενώ συμμετείχε στον εορτασμό της Πανσελήνου του Αυγούστου στο Κάστρο Χλεμούτσι και στην μεγάλη συναυλία για την οικονομική ενίσχυση των πυρόπληκτων της Αν. Αττικής, που πραγματοποιήθηκε στο Νέο Αρχαιολογικό Μουσείο Πατρών, και προ ημερών στο Πολυχώρο δραστηριοτήτων Αμαλιάδας.

Η Χορωδία Μυρτουντίων που φέτος κλείνει 10ετία από την επαναλειτουργία της, έχει υπηρετήσει με αγάπη, συνέπεια και καλλιτεχνικό ήθος το χορωδιακό τραγούδι. Επίσης πολλές οι συμμετοχές της σε μεγάλες διοργανώσεις όπως η εμφάνιση της στο Καλλιμάρμαρο Στάδιο, στη συναυλία «Όλη η Ελλάδα για το Μίκη», έλαβε μέρος στο 1ο Εαρινό Χορωδιακό Φεστιβάλ Θεσσαλονίκης, στην παράσταση «Κάτι Ελλάδες» μια αναφορά στο πολιτικό και σύγχρονο ελληνικό τραγούδι, με την συμμετοχή του μουσικού σχήματος «Ηχότροπον», τριών χορωδιών, δύο τραγουδιστών και την φιλική συμμετοχή του Γεράσιμου Ανδρεάτου στο Συνεδριακό Κέντρο του Παν/μίου Πατρών τον Νοέμβριο του 2015, ενώ τον Σεπτέμβριο του 2016 η Χορωδία Μυρτουντίων, σε συνεργασία με τη Χορωδία Επτανησίων Πάτρας και το International Opera Studio Πάτρας συμμετείχε στο πρώτο Χορωδιακό Φεστιβάλ Αρχαίας Ολυμπίας

Η εκδήλωση έχει τεθεί υπό την αιγίδα του Πολιτιστικού Οργανισμού Πολιτισμού Δήμου Πύργου.

pantazopoulou kallivokas sourmeli fedko

Τελευταία τροποποίηση στις Παρασκευή, 11 Ιανουαρίου 2019 19:18

Σχετικά Άρθρα

  • Πολιτιστικός Σύλλογος Τραπεζικών Ν. Ηλείας: Εκδήλωση το Σάββατο 12/10 στην Αίθουσα Συνεδριάσεων της Π.Ε. Ηλείας
    Πολιτιστικός Σύλλογος Τραπεζικών Ν. Ηλείας: Εκδήλωση το Σάββατο 12/10 στην Αίθουσα Συνεδριάσεων της Π.Ε. Ηλείας

    Μία ακόμα υψηλού επιπεδου εκδήλωση προγραμματίζει ο Πολιτιστικος Σύλλογος Τραπεζικών Ν.Ηλείας, την 12 Οκτωβρίου 2024 και ώρα 7,30μμ, που θα παρουσιαστεί στην Αίθουσα Συνεδριάσεων της Περιφερειακής Ενότητας Ηλείας.

    Η παρουσία των δύο κορυφαίων ομιλητών είναι η εγγύηση για την επιτυχία της,αφού θα παρουσιαστούν για πρώτη φορά στοιχεία και γεγονότα που βασίζονται στην πολυετή τους εμπειρία και αγώνες τους,για τους οποίους έχουν επιδοθεί τιμητικές διακρίσεις.
    Πρόκειται για τον κ.Γιώργο Τσούκαλη,ιδιωτικό ερευνητή, γνωστό για την προσφορά του στην πάταξη της αρχαιοκαπηλίας, δουλεύοντας εθελοντικά εδώ και 33 χρόνια για τη διάσωση της πολιτιστικής μας κληρονομιάς.Θα θα αναφερθει στο ''Κοινωνικό γίγνεσθαι '', όπου έχει χαθεί η ηθική, σε επικίνδυνες αποστολές, στις γυναικοκτονίες, την παιδική εγκληματικότητα και παραβατικότητα ,τις βαθύτερες ανθρώπινες σχέσεις. τις ηλεκτρονικές απάτες, κα
    politi trapez ekdilosi pe 3
    Ασχολείται με την UNESCO Πειραιώς και Νήσων, το International Action Art, είναι διευθυντής του περιοδικού «Art & Art magazine» και στέλεχος των βραβείων ART, πρέσβης Καλής Θελήσεως του Silver Alert, στέλεχος της εθελοντικής ομάδαΟΦΚΑΘ – πολιτική προστασία.
    Θεμα της Ομιλίας του θα είναι ''Κοινωνικοί προβληματισμοί και Προσκλήσεις - Ενάντια στην Αρχαιοκαπηλία - Η Ηλεία στο επίκεντρο''
    Ο άλλος ομιλητής είναι ο δημοσιογράφος και αστυνομικός ρεπόρτερ κ.Πάνος Σόμπολος ,με πολύχρονη θητεία σε όλες σχεδόν τις μεγάλες εφημερίδες,σε κρατικά και ιδιωτικά κανάλια, με πλούσιο συγγραφικό έργο, Κυκλοφορούν τα βιβλία του: ''Τα εγκλήματα που συγκλόνισαν την Ελλάδα'', ''Τα τραγικά γεγονότα της τελευταίας τριακονταπενταετίας'', ''Οι αστέρες του εγκληματικού πανθέου'', ''Γυναίκες δολοφόνοι''.'' Εγκλήματα γένους θηλυκού στην Ελλάδα'', ''Άμεση Δράση, παρακαλώ!'' και '' Βεντέτες: Εγκλήματα βεντέτας στην Ελλάδα''κα στα οποία θα βασιστεί η ομιλία του.
    politi trapez ekdilosi pe 4
    Θεμα της ομιλίας θα είναι ''Σύγχρονες Μάστιγες - Εγκλήματα,Βία,διαπροσωπικές σχέσεις ,Κοινωνικά αίτια και προεκτάσεις''
    Χαιρετισμό θα κάνουν κορυφαία στελέχη της Ηλειακής Κοινωνίας
    Θα υπάρχει δυνατότητα ερωτήσεων και διευκρινίσεων.
    Η ενδιαφέρουσα αυτή εκδήλωση εχει τεθεί υπό την αιγίδα της Περιφερειακής Ενότητας Ηλείας και την υποστήριξη της ΟΤΟΕ και του Οργανισμού International Action Art.
    politi trapez ekdilosi pe 2
    (Δελτίο Τύπου)
  • Η Μεικτή Χορωδία Μυρτουντίων στο Διεθνές Φεστιβάλ Κορώνης
    Η Μεικτή Χορωδία Μυρτουντίων στο Διεθνές Φεστιβάλ Κορώνης

    Στο Διεθνές Φεστιβάλ Κορώνης, στη βραδιά χορωδιών εμφανίστηκε η Μεικτή Χορωδία Μυρτουντίων την περασμένη Παρασκευή, υπό τη Δ/νση της μουσικολόγου και Soprano Λένας Σουρμελή, υπό την πιανιστική συνοδεία της Olena Fedko.

    Ο μαγευτικός χώρος της Παναγίας Ελεήστριας γέμισε από μελωδίες Ελλήνων και ξένων συνθετών αλλά και από το ενθουσιώδες χειροκρότημα όσων παραβρέθηκαν.

    Το Διεθνές Φεστιβάλ Κορώνης που μετράει τη δεύτερη δεκαετία του, αποτελεί ένα ξεχωριστό και ποιοτικό κεφάλαιο στην πολιτιστική ατζέντα της Μεσσηνίας αλλά και της Πελοποννήσου γενικότερα, ενώ είναι γνωστό κυρίως για τις μουσικές εκδηλώσεις του. Παρουσιάζει δε, σε ετήσια βάση, ιδιαίτερα υψηλού επιπέδου καλλιτεχνικές εκδηλώσεις ξεχωρίζοντας για την προσέγγιση στους μουσικούς που επιλέγει αλλά και στις θεματικές ενότητες που αναδεικνύει. Πραγματοποιεί περίπου 30 συναυλίες, κυρίως λόγιας μουσικής, και τουλάχιστον άλλες δέκα εκδηλώσεις με τα μουσικά σύνολα του σωματείου σε όλη τη διάρκεια του χρόνου. Επιπλέον γίνονται προβολές ταινιών ή ντοκιμαντέρ, εικαστικές εκθέσεις, σεμινάρια κ.λπ.

    Φέτος περιέλαβε μια νέα μουσική ενότητα στο πλούσιο πρόγραμμά του, αυτή του Χορωδιακού Τραγουδιού και η πρόσκληση που απηύθυνε στη Χορωδία Μυρτουντίων κρίθηκε εξαιρετικά τιμητική μιας και πρόκειται για μια διοργάνωση στην οποία έχουν λάβει μέρος σπουδαίοι και καταξιωμένοι καλλιτέχνες μεγάλης αναγνώρισης.

    Έτσι, η «Βραδιά Χορωδιών» φιλοξένησε τρεις Μεικτές τετράφωνες Χορωδίες που υπηρετούν με συνέπεια και καλλιτεχνικό ήθος το χορωδιακό τραγούδι, έχουν μακρόχρονη πορεία, ευρύ κλασικό και σύγχρονο ρεπερτόριο και σημαντικές συνεργασίες και εμφανίσεις στην Ελλάδα και στο εξωτερικό.

    Το δε κοινό, που στην πλειοψηφία του ήταν επισκέπτες από άλλες χώρες, παρακολούθησε με μεγάλο ενδιαφέρον, σεβασμό και προσήλωση το πλούσιο ρεπερτόριο που ερμήνευσαν οι προσκεκλημένες χορωδίες και με το θερμό χειροκρότημά του επιβεβαίωσε ότι η χορωδιακή μουσική είναι ελκυστική και δημοφιλής.

    Συμμετείχαν επίσης η Διεθνής Χορωδία Allegri και η Μεικτή Χορωδία Κορώνης που διηύθυνε η Αγγελική Λαζάρου, ενώ ερμηνεύτηκαν παραδοσιακά τραγούδια αλλά και τραγούδια των:

    Μ. Θεοδωράκη, Μ. Λοΐζου, Σ. Ξαρχάκου, Simon & Garfunkel, Jay Althouse, Allen Pote, Abba κ.ά.

    Η Βραδιά Χορωδιών έκλεισε με την «Άρνηση» του Μ. Θεοδωράκη, σε ποίηση του Γ. Σεφέρη που ερμήνευσαν και οι τρεις Χορωδίες σε διεύθυνση της Λένας Σουρμελή.

    fest koronis 2

    fest koronis 3

    fest koronis 5

    fest koronis 4

    (Δελτίο Τύπου)

  • Σταύρος Νικολαίδης - Θεοδώρα Σιάρκου: “Ο γάμος απαιτεί πολλές υποχωρήσεις και “πάτημα” του εγωισμού»
    Σταύρος Νικολαίδης - Θεοδώρα Σιάρκου: “Ο γάμος απαιτεί πολλές υποχωρήσεις και “πάτημα” του εγωισμού»

    Η ευφάνταστη κωμωδία καταστάσεων «Στους δύο τρίτος…χωρεί!» στο Θεματικό Πάρκο Ξυστρή την Πέμπτη 4/7 και ώρα 21.15-Ελεύθερη είσοδος για το κοινό

    Συνέντευξη στη Βίκυ Γκουγκουστάμου

    Τι κι αν έχουν χυθεί τόνοι μελάνης για το “τρίτο” πρόσωπο σε μια σχέση και πόσο καταστροφική μπορεί να είναι για έναν γάμο η παρουσία του. Ο Σταύρος Νικολαΐδης και η Θεοδώρα Σιάρχου έρχονται να ανατρέψουν όλα όσα ξέραμε και με μια φωνή μας λένε ότι “Στους δύο τρίτος...χωρεί!”. Και όχι απλά το δηλώνουν αλλά το αποδεικνύουν επί σκηνής. Όπως θα κάνουν την Πέμπτη στο Θεματικό Πάρκο Ξυστρή μαζί με τον Βασίλη Κούκουρα και τον Πέτρο Γρύλλο με μια κωμωδία ευφάνταστων καταστάσεων γεμάτη εκπλήξεις και ανατροπές, στο πλαίσιο των πολιτιστικών καλοκαιρινών εκδηλώσεων της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας.

    Το κεντρικό πρωταγωνιστικό ζευγάρι της παράστασης, ο Σταύρος Νικολαΐδης και η Θεοδώρα Σιάρκου, μιλά στο ilialive.gr με αφορμή την παράσταση, για τις σχέσεις των δύο φύλων, τον γάμο και τα παιδιά, τα κακώς κείμενα της εποχής μας και μοιράζονται τους προβληματισμούς και τις αγωνίες τους.

    parastasi duo 4

    Ο Σταύρος Νικολαίδης υπογράφει τη διασκευή και τη σκηνοθεσία του γαλλικού έργου προσαρμόζοντάς το στη σημερινή, σύγχρονη μετά-covid εποχή. “Το έργο ασχολείται με όλων των ειδών τις ερωτικές σχέσεις μέσα στο αντρόγυνο, και μεταξύ εραστών αλλά και μεταξύ φίλων γιατί εδώ συμβαίνει το εξής παράδοξο: ο εραστής και ο σύζυγος γίνονται φίλοι” δηλώνει ο πρωταγωνιστής και σκηνοθέτης της παράστασης.

    parastasi duo 3

    “Είναι μία κωμωδία καταστάσεων με πολύ δυνατούς χαρακτήρες. Γι’ αυτό και δέχτηκα την πρόταση του Σταύρου, να συμμετέχω στην παράσταση, πέραν του ότι είναι ένας συνάδελφος που εμπιστεύομαι” συμπληρώνει η Θεοδώρα Σιάρκου. “Εκτιμώ πολύ το χιούμορ και το ταλέντο του. Αποφάσισα να τον εμπιστευτώ και σαν σκηνοθέτη και δικαιώθηκα”.

    Είναι άθλος τελικά να διατηρηθεί σήμερα ένας γάμος;

    “Στη σημερινή εποχή πιστεύω με όλα τα ερεθίσματα και με την αποξένωση που έχουν φέρει τα social media -γιατί μόνο κατ’ όνομα ενώνουν τους ανθρώπους κατά βάθος τους χωρίζουν -είναι πιο δύσκολο να κρατηθεί ένας γάμος. Γι’ αυτό έχουμε και περισσότερα διαζύγια”, απαντά ο Σταύρος για να δώσει τη σκυτάλη στην Θεοδώρα: “Θέλει μεγάλη υπομονή και πολλές θυσίες ο γάμος. Και εννοείται ότι πρέπει να υπάρχει πολλή αγάπη και εκτίμηση ανάμεσα στο ζευγάρι. Αν χαθεί ο αυτοσεβασμός και η εκτίμηση νομίζω ότι έχει χαθεί και το παιχνίδι. Και φυσικά εξαρτάται τι προτεραιότητες βάζει ο καθένας στη ζωή του, ποια είναι η ιεραρχία των αξιών του. Τα πόσο δηλαδή σημαντικότερο είναι το “εγώ” του, από την επιλογή να κάνει οικογένεια και να μεγαλώσει παιδιά. Γιατί πιστεύω ότι δεν υπάρχει λόγος να παντρεύονται τα ζευγάρια αν ο στόχος δεν είναι το παιδί και η δημιουργία της οικογένειας”.

    Σταύρος: “ Για να διατηρηθεί ένας γάμος δεν πρέπει να βάζεις τον εαυτό σου πάντα μπροστά. Χρειάζονται πολλές υποχωρήσεις και πολύ... “πάτημα” του εγωισμού”.

    Χρειάζονται πολλές γενιές ακόμη για να αλλάξει η κακή νοοτροπία της πατριαρχίας

    Από το γάμο και τις απαιτήσεις μιας υγιούς σχέσης η συζήτηση “γυρίζει” στη μάστιγα της εποχής. Την έμφυλη βία, την κακοποιητική συμπεριφορά που βιώνουν οι γυναίκες σε μια σχέση αλλά και γενικότερα τη βία που κατακλύζει όλες τις ηλικίες και τα κοινωνικά στρώματα.

    Σταύρος: «Εκτιμώ ότι θα πρέπει να περάσουν μερικές γενιές ακόμα για να εκλείψει αυτό το φαινόμενο. Στην Ελλάδα αλλά και σε πολλές άλλες χώρες η πατριαρχική κοινωνία είναι ακόμη πολύ ισχυρή. Και επιτρέψτε μου να πω, πως αυτό συμβαίνει περισσότερο στην επαρχία. Τα αγόρια μεγαλώνουν με το πρότυπο του ισχυρού αρσενικού. Δυστυχώς αυτό περνάει από γενιά σε γενιά. Πιστεύω όμως ότι κάποια στιγμή θα εκλείψει».

    Θεοδώρα : «Η αλήθεια είναι ότι μετά την πανδημία και την καραντίνα το φαινόμενο της έμφυλης βίας ξαφνικά χτύπησε «κόκκινο». Σίγουρα συνέβαινε και πριν αλλά δεν ήταν γνωστό στο ευρύ κοινό. Μετά την καραντίνα όλο αυτό άρχισε να παίρνει πολύ μεγάλες διαστάσεις. Βλέπουμε ότι και δια νόμου γίνεται προσπάθεια να χτυπηθεί η βία, αλλά προσωπικά νιώθω ότι είναι σαν τη Λερναία Ύδρα. Δεν είναι μόνο το θέμα των γυναικοκτονιών. Η βία είναι μια μάστιγα της εποχής και τη διακρίνουμε παντού και δυστυχώς στους εφήβους μας. Το πώς διαχειρίζονται τις σχέσεις τους, πώς κοινωνικοποιούνται, τη μουσική που ακούνε.... Όλα προβάλλουν μηνύματα βίας. Είναι ένα ανησυχητικό φαινόμενο για όλους μας και η αγωνία κοινή γιατί και ο Σταύρος κι εγώ είμαστε γονείς».

    «Κανείς δεν έχει σπουδάσει γονιός»

    Η Θεοδώρα είναι μητέρα δύο παιδιών στην εφηβεία και ο Σταύρος ενός 7χρονου αγοριού. Οι εμπειρίες είναι λίγο διαφορετικές, καθώς η Θεοδώρα προηγείται και ο Σταύρος ακολουθεί στην εξερεύνηση του να είσαι γονιός.

    Θεοδώρα: «Προσωπικά διαχειρίζομαι τα παιδιά με πολύ μεγάλη υπομονή και προσπάθεια να μην δημιουργηθεί ανάφλεξη γιατί… θα μας πάρει και θα μας σηκώσει μετά !(γέλια) Όχι ότι δεν υπάρχουν και προστριβές... Κάνουμε το σταυρό μας και ξέρουμε ότι κάποια στιγμή θα τελειώσει αυτή η φάση(γέλια). Όλοι μας περάσαμε εφηβεία και γνωρίζουμε πως είναι. Αλλά, όσο τετριμμένο και αν ακούγεται, οι δικές μας εποχές ήταν τελείως διαφορετικές. Όλη αυτή η υπερπληροφόρηση που υπάρχει πλέον έχει αποπροσανατολίσει τα παιδιά και κάνει το έργο των γονιών πολύ πιο δύσκολο».

    Σταύρος: «Στη δική μας εποχή είχαμε σεβασμό απέναντι στους γονείς μας και λίγο φόβο. Βλέπω ότι τα παιδιά έχουν αποθρασυνθεί πολύ παρότι δεν είμαστε γονείς που τα αφήνουμε ανεξέλεγκτα ή να τους κάνουμε όλα τα χατίρια. Οι εποχές έχουν αλλάξει, έχουν δυσκολέψει και νιώθουμε λίγο… όμηροι των καταστάσεων».

    Θεοδώρα: «Είναι πρωτόγνωρο και για μας. Κανένας μας δεν έχει σπουδάσει γονιός. Εκπαιδευόμαστε μέρα με τη μέρα, ανάλογα με την ηλικία του παιδιού και πορευόμαστε. Σαφώς έχουμε πλέον μεγαλύτερη ενημέρωση και τη βοήθεια ειδικών όταν τη χρειαστούμε. Μαθαίνουμε και διαβάζουμε πολύ περισσότερα πράγματα, δεν έχουμε την άγνοια των δικό μας γονιών. Παρόλα αυτά εγώ είμαι της άποψης ότι μπορεί και οι γονείς μας να ήταν λίγο πιο αυστηροί αλλά ό,τι έκαναν πήγαζε από αγάπη. Και αυτός είναι ο στόχος, να δώσεις αγάπη στο παιδί σου, να του μάθεις να σέβεται τον εαυτό του και τους άλλους. Ε, και λίγη αυστηρότητα δεν βλάπτει…».

    Το κίνημα metoo στοχοποίησε μόνο το δικό μας επάγγελμα

    Θεοδώρα: « Θα μου επιτρέψετε να πω ότι το κίνημα metoo δυστυχώς παρέμεινε στο δικό μας χώρο ενώ τέτοιες καταστάσεις συμβαίνουν και σε άλλους. Νιώθουμε αρκετά αδικημένοι για όλο αυτό. Στο διάβα της επαγγελματικής μου πορείας έχω κρατήσει ένα χαμηλό προφίλ, και προσωπικά δεν είχα υποστεί ποτέ κάποια κακοποιητική συμπεριφορά. Το αν ένας σκηνοθέτης, την ώρα της πρόβας εκνευριστεί γιατί δεν βγαίνει η σκηνή όπως τη θέλει και… εκραγεί, αυτό λύνεται με μια συγνώμη. Η δική μας δουλειά έχει άμεση σχέση με την ψυχολογία. Συμβαίνουν αυτά και όλοι έχουμε δικαίωμα να έχουμε μια κακή ημέρα και να πούμε μια κουβέντα παραπάνω. Αν σεβόμαστε τον εαυτό μας και τους συναδέλφους μας και λειτουργούμε σε πνεύμα ομαδικότητας, φυσικά και θα το αφήσουμε στην άκρη και θα πάμε παρακάτω. Υπάρχουν πολλά «εγώ» στη δουλειά μας αλλά η τέχνη του ηθοποιού είναι ομαδική. Πρέπει να σεβόμαστε τον άλλον και να στηριζόμαστε σ’ αυτόν. Αν ο συνάδελφός μας είναι καλός θα είμαστε και εμείς»

    Σταύρος: « Εγώ έχω δεχτεί ψυχολογική κακοποιητική συμπεριφορά και μάλιστα σε μεγάλη ηλικία, όχι στα πρώτα μου βήματα. Υπήρξε σκηνοθέτης που η συμπεριφορά του κυρίως προς εμένα αλλά και άλλους συναδέλφους ήταν απαράδεκτη. Γύριζα κάθε βράδυ και έκλαιγα στην αγκαλιά της γυναίκας μου σαν μωρό παιδί. Μ’ έκανε να αισθάνομαι σκουπίδι. Απλά όταν είσαι στη μέση μιας σεζόν είναι δύσκολο να φύγεις και να μείνεις χωρίς δουλειά».

    parastasi duo 5

    parastasi duo 2

  • 2ο Γυμνάσιο Πύργου: Εκδήλωση «Όταν οι στίχοι συναντούν το πεντάγραμμο»
    2ο Γυμνάσιο Πύργου: Εκδήλωση «Όταν οι στίχοι συναντούν το πεντάγραμμο»

    Η εκδήλωση του 2ου Γυμνασίου Πύργου με τίτλο «Όταν οι στίχοι συναντούν το πεντάγραμμο», θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 29 Μαΐου 2024, στο Θέατρο "Απόλλων" και ώρα 08:30 μ.μ.

    2o gumnasio stixoi ekd 2

    (Δελτίο Τύπου)

  • Χρήστος Τσατσαμπάς Piano Solo: Mode of the Soul, το Σάββατο 25/05 στο Θέατρο Απόλλων
    Χρήστος Τσατσαμπάς Piano Solo: Mode of the Soul, το Σάββατο 25/05 στο Θέατρο Απόλλων

    Μουσική και τραγούδια του κόσμου για πιάνο.

    Από τον Ραχμάνινοφ στην Μισιρλού, και από τον Μάνο Χατζηδάκι στο "Νονό" του Nino Rota. Από την βακχική εκδοχή για το "Ένα το χελιδόνι", στο τραγούδι για τους πνιγμένους πρόσφυγες.
    Ολα περασμένα από το δικό του προσωπικό φίλτρο. Με έντονο το στοιχείο του αυτοσχεδιασμού και την απαραίτητη παρόρμηση της στιγμής, ξεκινάει το ψάξιμο σε αχαρτογράφητες περιοχές της ψυχής, εκεί όπου γεννιέται η ελπίδα...Που "όλο την περιμένουμε,κι όλο κινάει για να 'ρθει,κι όλο συντρίμμι χάνεται στο γύρισμα των κύκλων".(Κ.Παλαμας)
    (Δελτίο Τύπου)
  • Καλλιτεχνική στέγη για τον Πολιτιστικό Σύλλογο Τραπεζικών Ν. Ηλείας στο πρώην δημοτικό σχολείο Αγ. Ιωάννη
    Καλλιτεχνική στέγη για τον Πολιτιστικό Σύλλογο Τραπεζικών Ν. Ηλείας στο πρώην δημοτικό σχολείο Αγ. Ιωάννη

    Τα σχετικά έγγραφα παραχώρησης του χώρου του πρώην δημοτικού σχολείου Αγ. Ιωάννη παρέδωσε πρόσφατα ο Αντιδήμαρχος Παιδείας και Δια βίου μάθησης Θεόδωρος Κόρδας, στον πρόεδρο του Πολιτιστικού Συλλόγου Τραπεζικών Ν. Ηλείας Κώστας Τριανταφυλλόπουλου.

    To πρώην δημοτικό σχολείο Αγ. Ιωάννη, που δεν χρησιμοποιείται πλέον, παραχωρήθηκε με ομόφωνη απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου Πύργου για ικανό χρονικό διάστημα, ώστε να πραγματοποιηθεί για πολιτιστικές, κοινωνικές, εκπαιδευτικές και κοινωφελείς δραστηριότητες, εκδηλώσεις και συναντήσεις, που θα συμβάλλουν τόσο στην προαγωγή του τόπου ,όσο και ευρύτερα της περιοχής και με δικές του πρωτοβουλίες και σε συνεργασία με άλλους φορείς.

    Ο Πολιτιστικός Σύλλογος Τραπεζικών Ν Ηλείας, όπως είναι γνωστό, αποτελεί καταξιωμένο συντελεστή της Κοινωνίας μας για τις εκδηλώσεις ποιοτικού επιπέδου, με δεκάδες ομιλητές διεθνούς κύρους που οργανώνει συχνά, κατά προτίμηση Ηλειακής καταγωγής ,αλλά και για τις παρεμβάσεις και έγκυρη ενημέρωση.

    pol sulogos trap stegi 2

    «Από την ανάληψη των καθηκόντων μας επιδείξαμε ζωηρό ενδιαφέρον, για την λειτουργία και πρόοδο συλλόγων, σωματείων και συλλογικών φορέων που δραστηριοποιούνται στον Πολιτισμό, Αθλητισμό, Περιβάλλον, και Κοινωνικό τομέα , με την ηθική υποστήριξη καθώς και με την υλική συμπαράστασή μας» τόνισε ο Αντιδήμαρχος Θεοδ. Κόρδας παραδίδοντας τα σχετικά έγγραφα στον πρόεδρο του Συλλόγου. « Ο Πολιτιστικός Σύλλογος Τραπεζικών Ν. Ηλείας έχει έδρα του την πόλη του Πύργου και όλες οι δράσεις – εκδηλώσεις που πραγματοποιεί ,από ιδρύσεως του, γίνονται στην περιοχή του Δήμου μας. Η δε παρουσία του αλλά και οι πολλές κατά καιρούς κοινές δράσεις που έχει συνδιοργανώσει με τον Δήμο Πύργου προς όφελος των συμπολιτών μας, μας οδήγησε στην απόφαση αυτή».

    Ο Πρόεδρος του Συλλόγου, Κώστας Τριανταφυλλόπουλος, τόνισε: «Για να υλοποιηθούν τα παραπάνω και να συνεχίσουμε απρόσκοπτα το έργο μας, πέραν από την εντατική προσπάθεια που καταβάλλει το Δ Σ και τα μέλη μας, χρειάζεται και την βοήθεια όλων όσων αναγνωρίζουν τη θετική συμβολή του. Τόσο δε το Διοικητικό Συμβούλιο, όσο και τα μέλη μας είναι και συνταξιούχοι και εν ενεργεία συνάδελφοι, από όλες τις τράπεζες που προσφέρουν καθημερινά στην Κοινωνία και στο σύλλογο. Επίσης , έχουμε στη διάθεσή μας εξοπλισμό γραφείων [τραπέζια ,καρέκλες, φοριαμούς κλπ, ώστε άμεσα να γίνει λειτουργικό καθώς επίσης και τις συνέργειες για την αποτελεσματική και απρόσκοπτη λειτουργία του». Τέλος, μαζί με τις ευχαριστίες, ανέπτυξε τον σχεδιασμό του συλλόγου για την αποτελεσματικότερη αξιοποίησή του σχολείου.

    (Δελτίο Τύπου)

  • Πολιτιστικός Συλλόγος Τραπεζικών Ηλείας: Στη "Βασιλειάδα" για την Ημέρα Αγάπης και Προσφοράς του Πάσχα
    Πολιτιστικός Συλλόγος Τραπεζικών Ηλείας: Στη
    Συνεπή στο ραντεβού τους ,τα μέλη του Δ.Σ, του Πολιτιστικού Συλλόγου Τραπεζικών Ν.Ηλείας, επισκεφτηκαν το Άσυλο Ανιάτων'' Ν.Βασιλειάς'' στο πλαίσιο της Ημέρας Αγάπης και Προσφοράς του Πάσχα.
    Παρέδωσαν ποσότητα τροφίμων διάρκειας και μετέφεραν εμμεσως, το αισιόδοξο μήνυμα του Θεανθρώπου ,της Αγάπης,της Ελπίδας, της αλληλεγγύης και της συμπαράστασης στην τρίτη ηλικία, ευχόμενοι για την Μεγάλη Ημέρα της Λαμπρής..
    Ο Πρόεδρος του Πολιτιστικού Συλλόγου Τραπεζικών Ηλείας, κ. Κώστας Τριανταφυλλόπουλος, μεταξύ των άλλων δήλωσε: ''Ακολουθώντας την πολύχρονη παράδοση, αυτές τις Άγιες Ημέρες ,είμαστε και πάλι σε αυτό Ίδρυμα, κοντά στην τρίτη ηλικία,στους απόμαχους της ζωής ,στους μοναχικούς γέροντες ,αναγνωρίζοντας παράλληλα το Ανθρωπιστικό και Θεάρεστο έργο της Μητρόπολης μας. Εμείς,πέραν του πολιτιστικού έργου μας,πραγματοποιουμε πλήθος αλτρουιστικών δραστηριοτήτων που στοχεύουν, στην αγάπη και στην συμπαράσταση προς το συνάνθρωπό μας και στην κοινωνία μας.Στις προθέσεις μας είναι να συνεχίσουμε μια πολυεπίπεδη Προσφορά και σε μεμονωμένους συμπολίτες.. ."
    Ο Αντ/δρος του Συλλόγου κ.Χρήστος Σκυλλάκος, τόνισε την μεγάλη συμβολή του Συλλόγου διαχρονικά στον τομέα της Κοινωνικής Προσφοράς και το πολλαπλό εθελοντικό έργο,πολιτιστικό και ανθρωπιστικό,που γίνεται πράξη μέσα από τέτοιες δραστηριότητες.
    Η Έφορος Πολιτιστικων Αιμιλία Μπουγά, ο Γραμματέας κ. Χρήστος Δρακόπουλος και το μέλος Σταυρούλα Τουμπέκη, εξέφρασαν την μεγάλη ευγνωμοσύνη στην Μητρόπολη που περιθάλπει όσους έχουν ανάγκη, τις ευχές και τις ευχαριστίες αλλά και τα συγχαρητήρια για την ευταξία και τις άριστες συνθήκες που με αυταπάρνηση έχει εξασφαλίσει η Διεύθυνση και το ακούραστο προσωπικό,με τις θερμότερες ευχές ολων για καλό Πάσχα και καλή Ανάσταση...
    Βεβαια,τα εύσημα αξίζουν στο δραστήριο και πρωτοπόρο Πολιτιστικό Σύλλογο Τραπεζικών που προσπαθεί πάντα να διευκολύνουν τους ενδεείς συμπολιτες λαμβάνει μέριμνα γι αυτούς ώστε να έχουν μια αξιοπρεπή διαβίωση..
  • Πολιτιστικός Σύλλογος Τραπεζικών Ηλείας: ''Ηλείας Εγκώμιον 2024'' το Σάββατο 27/04
    Πολιτιστικός Σύλλογος Τραπεζικών Ηλείας: ''Ηλείας Εγκώμιον 2024'' το Σάββατο 27/04
    Ο Πολιτιστικός Σύλλογος Τραπεζικών Ηλείας ,θα πραγματοποιήσει,γιά δέκατη τρίτη χρονιά ,την εκδήλωση-αφιέρωμα στους Αρχαιολογικούς χώρους της Αρχαίας Ολυμπίας - Αρχαία Ήλιδα - Επικούρειος Απόλλωνα, καθώς και στο παρελθόν και παρόν του Νομού,στο πλαίσιο της πανελλήνιας εμβέλειας αυτής εκδήλωσης '' Ηλείας Εγκώμιον 2024'' το Σάββατο 27η Απριλίου 2023 και ώρα 7μμ στην Αίθουσα της Περιφερειακής Ενότητας Ηλείας [Νομαρχία]
    Συμμετέχουν
    • Γκινόπουλος Παναγιώτης: Παθολόγος - Ογκολόγος,MD MSC PHD expert prof. University Magna Graecia Medical school Catanzaro Italy, Πρ.της Ελληνικής Ετ. Προληπτικής Ογκολογίας

    Θέμα Ομιλίας Τα οφέλη της Πρόγνωσης-Πρόληψης και πρώιμης διάγνωσης του Καρκίνου και οι Ανάγκες του Νομού.

    ilias eg 24 2

    • Μαρωνίτης Ιωάννης Πρόεδρος, Όμιλος UNESCO Πειραιώς & Νήσων, Μέλος, Εκτ, Συμβ. Παγκόσμιας Ομοσπονδίας Ομίλων και Συλλόγων, UNESCO (WFUCA), Γενικός Πρόεδρος & CEO International Action Art

    Θέμα Ομιλίας ''Πολιτιστικός Τουρισμός '

    ilias eg 24 3

    • Μπουντουβής Γ. Ανδρέαςπρ.Πρύτανης του ΕΜΠ. Καθ, Σχολής Χημικών Μηχανικών του Εθν. Μετσοβίου Πολυτεχνείου (ΕΜΠ).

    Θέμα ομιλίας : 1ο Γυμνάσιο Αρρένων Πύργου : Αναδρομή στην αφετηρία μια προσωπικής ακαδημαϊκής διαδρομής...

    ilias eg 24 4

    Συμμετέχει η Μικτή Χορωδία Πύργου

    ilias eg 24 5

    Πραγματοποιείται υπό την Αιγίδα της international Action Art και με την στήριξη της Περιφερειακής Ενότητας Ηλείας και της ΟΤΟΕ.

    - Επιμέλεια μουσικής/εικόνας Παναγ.Μαρίνος- συνθέτης.
    Μετα το τέλος της εκδήλωσης θα πραγματοποιηθεί μεγάλη συνεστίαση ,με πολυμελές μουσικό σχήμα και ποικίλο πρόγραμμα . Συμμετοχή μετα από έγκαιρη δήλωση.
    Η μεγάλη αυτή εκδήλωση αναμένεται με ιδιαίτερο ενδιαφέρον και έχουν ήδη δηλώσει την παρουσία τους πολλοί πανεπιστημιακοί, δημοφιλείς καλλιτέχνες, άνθρωποι των γραμμάτων και των τεχνών αλλά και συμπολίτες από όλα τα σημεία του Νομού, αφού αφορά τη διαδρομή και τον Πολιτισμό της περιοχής. Να σημειωθεί ότι ομότιτλη εκδήλωση με το ίδιο περιεχόμενο και στόχευση , αλλά με άλλη δομή, έγινε τα τελευταία χρόνια, με μεγάλη απήχηση και επιτυχία.
    Η είσοδος είναι ελεύθερη
    ilias eg 24 6
    (Δελτίο Τύπου)
Sites του Ομίλου

Αγ. Κυριακής 4 | Πύργος Ηλείας | Τηλ: 26210 30400 | Δημοσιογραφικό τμήμα: 6976 869414 | Εμπορικό Τμήμα: 6945 556212 | email: [email protected]

Μ.Η.Τ. 242102 | ΑΦΜ: 105224221 - ΔΟΥ Πύργου | Aρ.Γ.Ε.ΜΗ. 141319425000 | Ατομική Επιχείρηση | Ιδιοκτήτρια - διευθύντρια - διαχειρίστρια - δικαιούχος ονόματος τομέα: Δήμητρα Βέλμαχου | Διευθυντής σύνταξης: Γιάννης Σπυρούνης

Up & High Media & Productions

ilia live smallCopyright © 2011 - 2024 Ηλεία Live!.
Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.

Μέλος του 
Μητρώο ΜΗ

Βλαχαντώνη Ολυμπία - Μεσιτικό Γραφείο