Το νέο του βιβλίο με τίτλο «Η Νύχτα με τα πέντε φεγγάρια» παρουσίασε προχθές το βράδυ στο βιβλιοπωλείο «ΚΟΡΚΟΛΗΣ» ο γνωστός συγγραφέας και πολιτικός Μίμης Ανδρουλάκης.
Το βιβλίο του, στηρίζεται σε μια αληθινή ιστορία την οποία όπως έκανε γνωστό ο κ. Ανδρουλάκης την έχει ακούσει από τον παππού του και αφορά σε μια έξυπνη, γοητευτική αλλά και σκληρή γυναίκα η οποία είναι Πόντια πρόσφυγας στη Θεσσαλονίκη τα χρόνια μετά τον ξεριζωμό του 1919. Η Λίνα όπως ονομάζεται η ηρωίδα, είναι ένας αισιόδοξος άνθρωπος που όμως οι ελπίδες της και τα όνειρά της θα διαψευστούν με τον χειρότερο τρόπο.
Το βιβλίο ακολουθεί μια διαδρομή από το 2019, στη συνέχεια πηγαίνει πίσω στο 1919, ενώ στο τέλος ταξιδεύοντας στο μέλλον φτάνει στο 2029 όπου και αναλύει την έννοια της ουτοπίας και τον ρόλο της στη ζωή μας.
Ο Ανρί Πουανκαρέ, ο Ελευθέριο Βενιζέλος και ο Χαρίλαος Φλωράκης είναι μερικές από τις προσωπικότητες που θα συναντήσουμε διαβάζοντας το βιβλίο, στο οποίο υπάρχουν ακόμα ιδιαίτερες αναφορές στον κινηματογράφο, στη μουσική, στον έρωτα και στα μαθηματικά.
Ο κ. Ανδρουλάκης αφού τον προλόγισε η ιδιοκτήτρια του βιβλιοπωλείου Δώρα Κορκολή, αναφερόμενος στο βιβλίο του δήλωσε μεταξύ άλλων:
«Είναι μια αυθεντική ιστορία, φτιαγμένη με υλικά της πραγματικότητας. Μια δραματική ιστορία σπάνιων και εκπληκτικών γυναικών, που περιλαμβάνει μικρά δράματα στον καμβά της ιστορίας. Μέσα από τις διακλαδώσεις της μοίρας μιας οικογένειας θα λύσετε τα αινίγματα για τη Μακεδονία και τη Θράκη. Το κρίσιμο ερώτημα που θέτει το βιβλίο, είναι μάταιη μια ζωή φιλτραρισμένη από τόσες διαψεύσεις, ματαιωμένες ελπίδες και προδοσίες. Στο βιβλίο μου οι γυναίκες υπερτερούν των ανδρών!»
Μιλώντας για την Ηλεία, ο γνωστός συγγραφέας, ανέφερε πως κατέχει τον καλύτερο συνδυασμό πλεονεκτημάτων εξαιτίας των οποίων θα μπορούσε να απογειωθεί οικονομικά, ενώ το κοινό που τον παρακολουθούσε τον αποκάλεσε «Πρεσβευτή της Ηλείας».
Παρουσιαστές της ενδιαφέρουσας αυτής εκδήλωσης ήταν οι δημοσιογράφοι Βίκυ Γκουγκουστάμου και Παναγιώτης Φωτεινόπουλος, όπου μίλησαν για την προσέγγιση του Μίμη Ανδρουλάκη στην προσωπικότητα αλλά και στο συναίσθημα της γυναίκας αλλά και για την έννοια της ουτοπίας στην ζωή.