Τρίτη, 03 Δεκεμβρίου 2019 09:24

Η καρδιά του Kids and docs "χτυπά" στην Αμαλιάδα (photos)

Γράφτηκε από τον
Ένα ταξίδι σε διάφορα σημεία της γης, μια επαφή με νέους πολιτισμούς και κουλτούρες υπόσχεται το 22ο φετινό Φεστιβάλ Κινηματογράφου Ολυμπίαs για παιδιά και νέους και το αυτόνομο τμήμα Kids and docs.

Κατά την διάρκεια της τελετής έναρξης που έγινε στο Cine Cinema στην Αμαλιάδα, ο δήμαρχος Ήλιδας Γιάννης Λυμπέρης, υποστήριξε ότι πρόκειται να στηρίξει με κάθε τρόπο αυτόν τον θεσμό, προσθέτοντας ότι: «Είμαι χαρούμενος που ως δήμαρχος αυτή την τετραετία για πρώτη χρονιά θα μου δοθεί η ευκαιρία να υποστηρίξω και αυτό το εγχείρημα του Δημήτρη Σπύρου και του Χρήστου Κωνσταντόπουλου.

Ήμουνα λίγα χρόνια δήμαρχος, το 1999, όταν είχε ξεκινήσει το Φεστιβάλ για παιδιά και νέους. Ενθουσιάστηκα τότε, έθεσα τον δήμο της Αμαλιάδας στην διάθεσή τους και σήμερα μου δίνεται η ευκαιρία να μαντέψω την επιτυχία με τις σίγουρα έντονες και δυνατές προσπάθειες που θα κάνουμε όλοι εδώ, συν το ότι είναι ο χρόνος και η ώρα που γίνονται στην Ευρώπη, δίνω υπόσχεση και στους φίλους μας του μικρούς αλλά και στους συντρόφους και συμπολίτες τους μεγαλύτερους, πως από κάθε βήμα, είτε αυτό λέγεται ΚΕΔΕ που συμμετέχω, είτε αυτό λέγεται Ευρωπαϊκή Επιτροπή Περιφερειών, ότι θα προσπαθήσουμε να βοηθήσουμε αυτό το εγχείρημα».

Από την πλευρά του ο καλλιτεχνικός διευθυντής του Φεστιβάλ Δημήτρης Σπύρου, εξέφρασε την ικανοποίησή και την χαρά του που το φεστιβάλ ντοκιμαντέρ της Αμαλιάδας, βρίσκει τον βηματισμό του, τονίζοντας ότι πρέπει να διεισδύσει στην εκπαιδευτική κοινότητα. «…έχουμε πετύχει αρκετά στον δήμο Ήλιδας αλλά πρέπει και ευρύτερα στην κοινωνία γιατί τα ντοκιμαντέρ, είναι επικεντρωμένα στην παιδική και στη νεανική ηλικία αλλά απευθύνονται και στους ενήλικες. Έχουμε πετύχει λοιπόν, το πρωί με τα σχολεία να είναι γεμάτες οι αίθουσες, θα καταβάλουμε προσπάθειες και οι απογευματινές προβολές γεμάτοι από ενήλικες θεατές», ανέφερε ο κ. Σπύρου, προσθέτοντας ότι:

«Θα ήθελα να πω ότι το ντοκιμαντέρ έχει αναπτυχθεί πάρα πολύ μαζί με την ανάπτυξη της ψηφιακής εικόνας και ήχου. Έτσι στο Φεστιβάλ Ολυμπίας βλέπαμε ότι ενώ παλιά φτάνανε πολύ λίγα ντοκιμαντέρ που είχαν στο επίκεντρο την παιδική και νεανική ηλικία, από το 2010 και μετά ο αριθμός και η ποιότητα αυτών των ντοκιμαντέρ, αυξανόταν, με αποτέλεσμα μέσα σε ένα συνολικό πρόγραμμα ταινιών μυθοπλασίας και animation πραγματικά να μην χωράνε σε ένα διαγωνιστικό πρόγραμμα. Βλέποντας όμως την σημασία που είχε να εντάξουμε περισσότερα ντοκιμαντέρ στο πρόγραμμά μας, κάναμε διάφορες σκέψεις, ακόμα και να διεξάγεται το φεστιβάλ ντοκιμαντέρ στον Πύργο, αλλά άλλη περίοδο, όχι τον Δεκέμβρη που γίνεται το Φεστιβάλ μυθοπλασίας και animation, αλλά να γίνεται την Άνοιξη ας πούμε. Όμως μελετώντας πιο πολύ το θέμα, κάναμε την σκέψη ότι είναι πιο σημαντικό να δημιουργηθεί καθαρά ένα ντοκιμαντέρ για παιδιά και νέους και σκεφτήκαμε ότι η Αμαλιάδα είναι μια πόλη με ένα αξιόλογο δυναμικό πνευματικό αλλά και αξιόλογους τεχνικούς, είναι μια πόλη φιλοπρόοδη, είναι μια πόλη με παράδοση στον πολιτισμό, και ότι αξίζει στην πόλη της Αμαλιάδα σαν υπάρχει ένα διεθνές Φεστιβάλ και ότι αυτή η πόλη μπορεί να στηρίξει ένα διεθνές Φεστιβάλ. Αυτή η πεποίθησή μας μεγαλώνει χρόνο με το χρόνο, κάθε χρόνο το Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ της Αμαλιάδας γίνεται όλο και καλύτερο, είμαστε πλέον πιο αισιόδοξοι, γιατί με τον δήμαρχο τον κ. Λυμπέρη και παλιότερα είχαμε μια εξαιρετική συνεργασία αλλά και από τις σύντομες συζητήσεις που έχουμε κάνει μέχρι στιγμής έχουμε πειστεί ότι οι θεσμοί δεν στήνονται μόνο από αυτούς που εμπνέονται πράγματα χρειάζεται υποστήριξη της τοπικής κοινωνίας και των θεσμών της πόλης».

Ο κ. Σπύρου εξέφρασε επιπλέον την αισιοδοξία του, ότι του χρόνου το Φεστιβάλ θα είναι ακόμη πιο αναβαθμισμένο, ενώ αναφερόμενος στις ταινίες επεσήμανε ότι είναι όλες πρόσφατης παραγωγής του 2019 και του 2018, ενώ προέρχονται από 27 χώρες από όλο τον κόσμο. Όπως τόνισε στη συνέχεια, είναι πάρα πολύ όμορφο τα παιδιά και οι νέοι να έρχονται σε επαφή με όλους αυτούς τους πολιτισμούς, καθώς εκτός από τις ταινίες υπάρχει και η φυσική παρουσία πολλών δημιουργών.

cinedoc 2

cinedoc 3

cinedoc 4

cinedoc 5

cinedoc 6

Τελευταία τροποποίηση στις Τρίτη, 03 Δεκεμβρίου 2019 14:54

Σχετικά Άρθρα

  • Διεθνές Φεστιβάλ Ολυμπίας: 40 μέρες με διπλές καθημερινές προβολές απο OnlineCinema
    Διεθνές Φεστιβάλ Ολυμπίας: 40 μέρες με διπλές καθημερινές προβολές απο OnlineCinema

    Στο πλευρό των παιδιών, των νέων και όλης της οικογένειας βρίσκεται καθημερινά το Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου Ολυμπίας για Παιδιά και Νέους, από τις πρώτες μέρες των περιοριστικών μέτρων.

    Δημιούργησε, σε συνεργασία με το Νεανικό Πλάνο, τοOIFFOnlineCinema, μια online ανοιχτή κινηματογραφική αίθουσα με ελεύθερη πρόσβαση, όπου προβάλλει δωρεάν, σε αποκλειστικές προβολές, ποιοτικές ταινίες, σύγχρονες και κλασικές, ελληνικές και ξένες.

    Με απόλυτο σεβασμό στα πνευματικά δικαιώματα, εξασφάλισε τις άδειες προβολής σε συμφωνία με Έλληνες και ξένους παραγωγούς, διανομείς και δημιουργούς, καθώς και με τους Οργανισμούς Διαχείρισης Πνευματικών Δικαιωμάτων των Ελλήνων Σκηνοθετών «Αθηνά» και των Ελλήνων Ηθοποιών «Διόνυσος».

    Καθημερινά, υπήρξε ένας αγώνας δρόμου για να γίνονται συμφωνίες, για μετατροπές αρχείων, για μεταφράσεις και υποτιτλισμούς αλλά πάντα, στις 11 το πρωί και στις 6 το απόγευμα, το OIFFOnlineCinema υποδεχόταν πανέτοιμο τους εκατοντάδες θεατές του.

    Η διαδικτυακή αίθουσα απέκτησε σταδιακά χαρακτηριστικά φυσικής κινηματογραφικής αίθουσας, με τους θεατές να χαιρετούν τους υπόλοιπους, να δηλώνουν από πού παρακολουθούν (από διάφορες πόλεις της Ελλάδας και της Κύπρου αλλά και από ΗΠΑ, Γερμανία, Αγγλία, Βρυξέλλες και Κοπεγχάγη). Σχόλια για τις ταινίες, χιούμορ, συναίσθημα.

    Από τις 19 Μαρτίου που άρχισαν οι προβολές, ως τη Δευτέρα 27/4 προβλήθηκαν σε διπλές προβολές 40 «προγράμματα»: 39 μεγάλου μήκους ταινίες και ένα «πακέτο» με 11 μικρού μήκους. Οι 5 ήταν ελληνικές, 1 ήταν από την Κύπρο (με ελεύθερη πρόσβαση και δωρεάν από όλες τις χώρες του κόσμου) και οι υπόλοιπες από 19 χώρες (με ελεύθερη πρόσβαση και δωρεάν στην Ελλάδα και την Κύπρο).

    Το OIFFOnlineCinema θα συνεχίσει τις προβολές μέχρι το τέλος των περιοριστικών μέτρων από τη νέα διεύθυνση https://www.facebook.com/nplano

    Ετοιμάζει ήδη τις μεταφράσεις και τους υποτιτλισμούς αριστουργημάτων του παγκόσμιου κινηματογράφου τις οποίες θα προβάλει από ψηφιακές κόπιες high definition.

    Την Τετάρτη 29/4 θα προβληθεί Ο βασιλιάς των μασκών, το αριστούργημα του κινέζικου κινηματογράφου, σε σκηνοθεσία του μέντορα της "5ης γενιάς" των κινέζων κινηματογραφιστών Γου Τιαν Μινγκ.

    vasilias1

    vasilias2

    [Περίληψη, τρέιλερ και φωτογραφίες του Βασιλιά των Μασκών ΕΔΩ

    ΠΡΟΣΕΧΩΣ:

    - Δυο αριστουργήματα της κινηματογραφικής τέχνης, του Τσέχου "Μελιές", Κάρελ Ζέμαν: Ο θαυμαστός κόσμος του Ιουλίου Βέρν&Οι θρύλοι του βαρόνου Μινχάουζεν.

    vern kosmos

    minxaouzen

    - Ανίκι Μπόμπο, η πρώτη ταινία του κορυφαίου Πορτογάλου σκηνοθέτη Μανουέλ ντε Ολιβέιρα. Η ταινία πρόδρομος του ευρωπαϊκού νεορεαλισμού. Γυρίστηκε το 1942 ήταν εμπορική αποτυχία και 23 χρόνια αργότερα προβλήθηκε σε ειδική εκδήλωση του Φεστιβάλ των Κανών, ως "ταινία αποκάλυψη"! Στην Ελλάδα έχει προβληθεί μόνο μια φορά, πριν πέντε χρόνια στον Πύργο της Ηλείας, σε αφιέρωμα του Φεστιβάλ Ολυμπίας κι εδώ θα είναι μόλις η 2η προβολή, 78 χρόνια μετά τη δημιουργία της!

    - Το τραγούδι του γκρι περιστεριού, του Στανισλάς Μπαραμπάς, Βραβείο στο Φεστιβάλ Βενετίας και υποψήφιο για το Χρυσό Φοίνικα στις Κάνες.

  • Φεστιβάλ Ολυμπίας: Στην ταινία «Ο αδελφός μου κυνηγάει δεινόσαυρους» το Ευρωπαϊκό Βραβείο Νεανικού Κοινού 2020
    Φεστιβάλ Ολυμπίας: Στην ταινία «Ο αδελφός μου κυνηγάει δεινόσαυρους» το Ευρωπαϊκό Βραβείο Νεανικού Κοινού 2020

    Στην ταινία «Ο αδελφός μου κυνηγάει δεινόσαυρους» του Stefano Cipani απονεμήθηκε φέτος το Βραβείο Νεανικού Κοινού της Ευρωπαϊκής Ακαδημίας Κινηματογράφου. Ο νικητής αναδείχθηκε μετά από ταυτόχρονη online ψηφοφορία πανευρωπαϊκής κριτικής επιτροπής αποτελούμενης από περισσότερους από 2000 νέους ηλικίας 12-14 ετών από 32 χώρες της Ευρώπης. H ταινία αφηγείται την ιστορία δύο αδελφών, του Jack και του Gio, και τη διαδικασία ενηλικίωσης τους, καθώς ο Gio πάσχει από Σύνδρομο Down. Οι άλλες δύο υποψήφιες ταινίες ήταν «To απίθανο καλοκαίρι μου με την Τες» του Steven Wouterlood και «Η Ρόκκα αλλάζει τον κόσμο» της Katja Benrath.

    Φέτος, λόγω των ιδιαίτερων συνθηκών που επιβάλλει η εξάπλωση του COVID-19, η δράση έλαβε χώρα εξ’ ολοκλήρου μέσω διαδικτύου. Στην Ελλάδα, τον συντονισμό της διοργάνωσης είχε για τέταρτη χρονιά η Ελληνική Ακαδημία Κινηματογράφου (ΕΑΚ), προσαρμοζόμενη στις ιδιαίτερες συνθήκες που επιβάλλει η πανδημία και συνεχίζοντας τις online δράσεις της μετά την διαδικτυακή ανακοίνωση των Βραβείων ΙΡΙΣ. Παράλληλα, για πρώτη φορά φέτος συνεργάστηκε με τα εθνικά Φεστιβάλ Κινηματογράφου για Παιδιά και Νέους: Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου Ολυμπίας για Παιδιά και Νέους - Παιδικό και Εφηβικό Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου Αθήνας – CineDoc Kids.

    YAA Greece

    Από τις 23 ως τις 25 Απριλίου έφηβοι ηλικίας 12-14 ετών από διάφορες περιοχές της Ελλάδας παρακολούθησαν, όπως και οι κριτές των άλλων χωρών, τις τρεις υποψήφιες ταινίες μέσω streaming στην πλατφόρμα Festival Scope, και παράλληλα είχαν τη δυνατότητα να στείλουν τις ερωτήσεις τους προς τους σκηνοθέτες και τους ηθοποιούς των ταινιών.

    Στη συνέχεια, την Κυριακή 26 Απριλίου συμμετείχαν σε online συζητήσεις για τις ταινίες με Έλληνες σκηνοθέτες και ηθοποιούς, φετινούς υποψήφιους για τα βραβεία ΙΡΙΣ. Οι Κάτια Γκουλιώνη, Πυγμαλίων Δαδακαρίδης, Ρηνιώ Δραγασάκη, Γιούλα Μπούνταλη, Μίνως Νικολακάκης, Σταύρος Παμπαλλής, Θάνος Τοκάκης και Πηνελόπη Τσιλίκα άκουσαν τις αναλύσεις των νεαρών κριτών για τις ταινίες, απάντησαν στις ερωτήσεις τους και συζήτησαν μαζί τους για τα θέματα των ταινιών, για την κινηματογραφική γλώσσα και δημιουργία. Λίγο πριν την online ψηφοφορία, οι Έλληνες κριτές είχαν την ευκαιρία να συνδεθούν και να ανταλλάξουν τις απόψεις τους με συνομήλικους τους κριτές από τις άλλες χώρες της Ευρώπης. Η βραβευθείσα ταινία ανακοινώθηκε χτες το απόγευμα σε τελετή απονομής που μεταδόθηκε μέσω live streaming από το site της Ευρωπαϊκής Ακαδημίας Κινηματογράφου (yaa.europeanfilmawards.eu).

    Ο θεσμός του Ευρωπαϊκού Βραβείου Νεανικού Κοινού προσφέρει κάθε χρόνο την ευκαιρία στους νέους που συμμετέχουν να παρακολουθήσουν Ευρωπαϊκές ταινίες που απευθύνονται στην ηλικία τους και προσεγγίζουν με ευαισθησία και χιούμορ τα ζητήματα που τους απασχολούν. Υπό την καθοδήγηση έμπειρων κινηματογραφιστών συζητούν και ανταλλάσουν απόψεις, επικοινωνούν με συνομήλικους τους στην Ευρώπη, έχοντας την ευκαιρία να ζήσουν μια μοναδική εμπειρία για να γνωρίσουν το Ευρωπαϊκό σινεμά, τους δημιουργούς του και όσα αυτό πρεσβεύει. Οι 32 χώρες που συμμετείχαν φέτος στην διοργάνωση ήταν οι εξής: ΑΥΣΤΡΙΑ /ΒΕΛΓΙΟ / ΒΟΡΕΙΑ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ / ΒΟΣΝΙΑ-ΕΡΖΕΓΟΒΙΝΗ / ΒΟΥΛΓΑΡΙΑ / ΓΑΛΛΙΑ / ΓΕΡΜΑΝΙΑ / ΓΕΩΡΓΙΑ / ΕΛΒΕΤΙΑ / ΕΛΛΑΔΑ / ΕΣΘΟΝΙΑ / ΙΡΛΑΝΔΙΑ / ΙΣΛΑΝΔΙΑ / ΙΣΠΑΝΙΑ / ΙΤΑΛΙΑ / ΚΟΣΟΒΟ / ΚΡΟΑΤΙΑ / ΚΥΠΡΟΣ / ΛΕΤΟΝΙΑ / ΛΟΥΞΕΜΒΟΥΡΓΟ / ΜΑΥΡΟΒΟΥΝΙΟ / ΜΕΓΑΛΗ ΒΡΕΤΑΝΙΑ / ΝΟΡΒΗΓΙΑ / ΠΟΛΩΝΙΑ / ΠΟΡΤΟΓΑΛΙΑ / ΡΟΥΜΑΝΙΑ / ΡΩΣΙΑ / ΣΕΡΒΙΑ / ΣΛΟΒΑΚΙΑ / ΣΛΟΒΕΝΙΑ / ΤΟΥΡΚΙΑ / ΤΣΕΧΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ

    Λίγα λόγια για την βραβευθείσα ταινία:

    O αδελφός μου κυνηγάει δεινόσαυρους / My Brother Chases Dinosaurs / Mio Fratello Rincorrei Dinosauri (Ιταλία, Ισπανία 2019, 102’)

    Σκηνοθέτης: Stefano Cipani

    Ηθοποιοί: Francesco Ghegi, Lorenzo Sisto, Arianna Becheroni, Alessandro Gassmann, Isabella Ragonese, Rossy De Palma

    My Brother chases dinosaursSmall

    Ο Jack έχει έναν αδελφό, τον Gio, ο οποίος έχει σύνδρομο Down. Ως παιδί ο Jack πίστευε το τρυφερό ψέμα που του είχαν πει οι γονείς του, ότι δηλαδή ο Gio ήταν ένα ξεχωριστό παιδί, με υπερδυνάμεις. Τώρα που σε λίγο θα πάει στο γυμνάσιο, ο Τζακ δεν πιστεύει πια ότι ο αδελφός του είναι υπερήρωας, αλλά σχεδόν ντρέπεται για αυτόν, ειδικά από τότε που γνώρισε την Arianna. Ο Jack δε θέλει να κάνει κακή εντύπωση στο κορίτσι των ονείρων του και η απρόβλεπτη συμπεριφορά του αδελφού του σύντομα του γίνεται βάρος, μέχρι που φτάνει στο σημείο να υποκριθεί πως δεν έχει αδέρφια και να κρύψει την ύπαρξη του Gio από τους νέους συμμαθητές του και φυσικά από την Arianna. Αλλά δεν μπορείς να αγαπηθείς όπως είσαι, αν κι εσύ δεν μπορείς να αγαπήσεις τους άλλους παρά τα ελαττώματά τους και αυτό είναι ένα μάθημα ζωής για τον Jack. Θα είναι ο αδελφός του Gio που θα του πει με τους ευθείς του τρόπους και τα απλά αλλά εκπληκτικά σοφά λόγια του.

  • Φιλαρμονική Λεχαινών: Συμμετοχή στο Φεστιβάλ Κινηματογράφου Αρχ. Ολυμπίας
    Φιλαρμονική Λεχαινών: Συμμετοχή στο Φεστιβάλ Κινηματογράφου Αρχ. Ολυμπίας

    Η Φιλαρμονική “Ορφεύς” των Λεχαινών, σε συνεργασία με το Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου Ολυμπίας για Παιδιά και Νέους, διοργάνωσε την περασμένη Κυριακή 1 Δεκεμβρίου κινηματογραφική προβολή και εργαστήριο για τα παιδιά της Φιλαρμονικής και όχι μόνο.

    Στο Σινέ Άστρον προβλήθηκε αρχικά το ντοκιμαντέρ “Η ορχήστρα της ανακύκλωσης - Μια συμφωνία του ανθρώπινου πνεύματος” των Brad Allgood & Graham Townsley (ΗΠΑ-Παραγουάη, 84’, 2015).

    Η ταινία παρακολουθεί την «Ορχήστρα ανακύκλωσης της Κατέουρα». Πρόκειται για μια ομάδα μουσικών που παίζουν όργανα κατασκευασμένα αποκλειστικά από σκουπίδια. Όταν η ιστορία αρχίζει να κυκλοφορεί στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, η ορχήστρα εκτοξεύεται στο επίκεντρο του παγκόσμιου ενδιαφέροντος.

    filarmoniki lexainwnfestival kinimatografou2

    Με την καθοδήγηση του ιδεαλιστή διευθυντή της Φάβιο Τσάβεζ, η ορχήστρα πρέπει να βρει τον δρόμο της σε πρωτόγνωρες συνθήκες, με εμφανίσεις σε μεγάλα γήπεδα και sold out παραστάσεις. Όμως, η κοινότητα της Κατέουρα πλήττεται από φυσική καταστροφή και ο Φάβιο πρέπει να βρει κάποιον τρόπο να προστατέψει την μπάντα και να προσφέρει μια νότα αισιοδοξίας στην πόλη. Το φιλμ αποτελεί μια μαρτυρία για τη δύναμη της μουσικής να μεταμορφώνει και την ανθεκτικότητα της ανθρώπινης ψυχής.

    Στη συνέχεια, η Μουσικός Ευγενία Κοΐνη υλοποίησε με τα παιδιά της Φιλαρμονικής εργαστήριο με θέμα “Παραγωγή Ήχου-Ανακυκλώσιμοι Ήχοι”: Τι είναι ήχος; Πώς παράγεται; Ποια τα χαρακτηριστικά του; Πόσους διαφορετικούς ήχους ακούμε κατά τη διάρκεια της ημέρας; Τι συναισθήματα μάς δημιουργούν;

    Στο δεύτερο μέρος του εργαστηρίου με αφορμή την ταινία, τα παιδιά της Φιλαρμονικής έφτιαξαν ηχοϊστορίες με ήχους του σώματος και ανακυκλώσιμων υλικών.

  • Ο Εμπορικός Σύλλογος Αρχ. Ολυμπίας “Ο Ερμής” για το Φεστιβάλ Κινηματογράφου Ολυμπίας
    Ο Εμπορικός Σύλλογος Αρχ. Ολυμπίας “Ο Ερμής” για το Φεστιβάλ Κινηματογράφου Ολυμπίας

    Το θέμα της μη συμμετοχής της Ολυμπίας ούτε στο πρόγραμμα προβολών του Διεθνούς Κινηματογράφου Ολυμπίας που φέρει και το όνομα της περιοχής, θέτει με επιστολή του στους διοργανωτές ο Εμπορικός Σύλλογος Αρχ. Ολυμπίας “Ο Ερμής”.

    Στην επιστολή που υπογράφου ο πρόεδρος Νίκος Ζαρόκωστας και ο γ.γ. Νίκος Καρυώτης, η διοίκηση του συλλόγου αναφέρει τα εξής: “Κύριοι της οργανωτικής επιτροπής του Φεστιβάλ

    "...Αφού βεβαίως σας συγχαρούμε για τη δουλειά σας όλα τα χρόνια και την έκταση που έχουν λάβει οι δραστηριότητες και η φήμη του φεστιβάλ, δεν μπορούμε να μην επισημάνουμε το πολύ μεγάλο ατόπημα που έχετε διαπράξει .

    Δηλαδή το ότι κάποια από τα κύρια γεγονότα δεν λαμβάνουν χώρα στον τόπο τον οποίο το φεστιβάλ φέρει το όνομά του.

    Αν λάβουμε μάλιστα υπόψη ότι αυτό εξακτινώνεται, σε πολλές πόλεις της δυτικής Ελλάδος αλλά και πιο μακριά , είναι απαράδεκτο να μην έχει η Ολυμπία κομβικό ρόλο.

    Καλοπροαίρετα και επιλέγοντας να δημοσιεύσουμε τη διαμαρτυρία μας αφού έγινε η τελετή λήξης , θα περιοριστούμε στις ανωτέρω επισημάνσεις, αλλά σας ζητούμε να μας απαντήσετε:

    Α) Εάν έχετε διερευνήσει διαχρονικά τις προθέσεις της Δημοτικής Αρχής και των φορέων του Δήμου Ολυμπίας για την τέλεση του φεστιβάλ στην Αρχαία Ολυμπία.

    Β) Εάν σχεδιάζετε να συμπεριλάβετε σοβαρές δράσεις στην Ολυμπία κατά τη διάρκεια του επόμενου φεστιβάλ".

  • "Διαβατάρικα Πουλιά": Mία προβολή για τη Νικολία

    Οι Κινηματογραφικές βραδιές και το Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου Ολυμπίας για παιδιά και νέους σας προσκαλούν σε μια κινηματογραφική βραδιά συμπαράστασης προς τη συνάδελφό μας Νικολία, με την ευχή να ολοκληρώσει τον αγώνα της στην Αμερική και να γυρίσει σύντομα γερή και δυνατή κοντά μας.

    Σας περιμένουμε όλους την Τρίτη 10/12/19 στο θέατρο Απόλλων!

    Ώρες προβολών: 7 μ.μ. και 9 μ.μ.

    Διαβατάρικα Πουλιά / Birds of Passage / Les Oiseaux de Passage - Μια ταινία του Olivier Ringer
    diavatarika poulia1

    Fiction, έγχρωμο , 84΄, Βέλγιο-Γαλλία, 2015

    Σύνοψη

    Μια φορά γίνεσαι δέκα χρονών. Για τα γενέθλιά της, ο πατέρας της Cathy της δίνει ένα ασυνήθιστο δώρο: ένα αυγό πάπιας. Ο πατέρας της την προειδοποιεί: τον πρώτο άνθρωπο που θα δει το παπάκι όταν γεννηθεί, θα νομίζει πως είναι η μαμά του. Ενάντια σε όλες τις πιθανότητες, αυτό το πρόσωπο είναι η Margaux. Ενώ η Cathy είναι έτοιμη να αφήσει την Margaux να παίξει το ρόλο της μητέρας πάπιας, οι γονείς της δεύτερης έχουν διαφορετική άποψη: συγκλονισμένοι από την κατάσταση της κόρης τους (πάσχει από σοβαρή σωματική αναπηρία και είναι καθηλωμένη σε αναπηρικό καροτσάκι), δεν πιστεύουν ότι είναι ικανή να αναλάβει τη φροντίδα του. Απελπισμένη για να ζήσει επιτέλους μια φυσιολογική ζωή, η Margaux το σκάει με την Cathy έτσι ώστε να μπορέσει να φροντίσει το παπάκι της μακριά από τους μεγάλους οι οποίοι προσπαθούν να την σταματήσουν από το να κάνει.

    Συντελεστές

    Σκηνοθεσία: Olivier Ringer
    Σενάριο: Yves Ringer & Olivier Ringer
    Πρωταγωνιστούν: Clarisse Djuroski, Lea Warny, Alain Eloy, Myriem Akkhediou, Angelo Dello Spedale, Jeanne Dandoy
    Xώρα Παραγωγής: Βέλγιο - Γαλλία
    Έτος Παραγωγής: 2015
    Διάρκεια: 84 λεπτά
    Γλώσσα: Γαλλικά

    https://www.youtube.com/watch?v=8jne20yOAxU

  • Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου Ολυμπίας: Υπεγράφη συνεργασία με το Πανεπιστήμιο Δυτ. Αττικής
    Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου Ολυμπίας: Υπεγράφη συνεργασία με το Πανεπιστήμιο Δυτ. Αττικής
    Στην υπογραφή πρωτοκόλλου συνεργασίας προχώρησαν χθες στο γραφείο του αντιπεριφερειάρχη Ηλείας Βασίλη Γιαννόπουλου οι διοργανωτές του Διεθνούς Φεστιβάλ Κινηματογράφου Ολυμπίας για παιδιά και νέους με το πανεπιστήμιο Δυτικής Αττικής.
    Το πρωτόκολλο υπεγράφη από τον Πρύτανη του Πανεπιστημίου Καθηγητή Παναγιώτη Καλδή, τον πρόεδρο της ΚΟΙΝΣΕΠ του Φεστιβάλ, Χρήστο Κωνσταντόπουλο αλλά και απο τον Καλλιτεχνικό Διευθυντή Δημήτρη Σπύρου.
    Ο πρύτανης Παναγιώτης Καλδής εξήρε την προσπάθεια των διοργανωτών, τονίζοντας ότι πρέπει να στηριχθεί με κάθε τρόπο. «Βρίσκομαι με ιδιαίτερη χαρά στον Πύργο, που είναι η έδρα του διεθνούς φεστιβάλ κινηματογράφου για τα παιδιά, είναι ένας καταξιωμένος διεθνής θεσμός τον οποίο όλη η ακαδημαϊκή κοινότητα του πανεπιστημίου μας στηρίζει. Θεωρώ ότι δεν είναι μόνο μία καλλιτεχνική οργάνωση, ξεφεύγει από αυτά τα στενά όρια, είναι μία πολιτισμική εκτόξευση της περιοχής διεθνώς που μπορεί να δώσει πολλαπλασιαστικές ενέργειες.
    Σαφώς τα παιδιά και οι νέοι άνθρωποι είναι ότι καλύτερο έχουμε, όποια καλύτερη επένδυση θα μπορούσαμε να κάνουμε στο ανθρώπινο κεφάλαιο της χώρας μας αλλά δίνει κι άλλες δυνατότητες. Δίνει τις δυνατότητες ενός τουρισμού πολιτισμικού ο όποιος ξεφεύγει από τον θαλάσσιο, δίνει 12 μήνες το χρόνο μία παρουσία, που μπορεί να ξεκινά από εργαστήρια, θερινά σχολεία, πανεπιστήμια και σε εκδηλώσεις και θεωρώ ότι αυτό που έκαναν οι άνθρωποι που εργάζονται στην ΚΟΙΝΣΕΠ που διοικεί το φεστιβάλ είναι αξιέπαινο» τόνισε ο κ. Καλδής.
    fest univer 2
    Ακολούθως ο καλλιτεχνικός διευθυντής του Φεστιβάλ Δημήτρης Σπύρου, αναφερόμενος στη συνεργασία αυτή, ανέφερε τα εξής: «Το φεστιβάλ όπως ξέρουμε δεν είναι απλά ένας πολιτιστικός θεσμός, είναι ένας θεσμός που δίνει μεγάλο βάρος στην εκπαίδευση των παιδιών και των νέων συνολικά. Επομένως η συνεργασία μας με τα πανεπιστημιακά ιδρύματα τόσο της χώρας μας, όσο και τα πανεπιστημιακά ιδρύματα του εξωτερικού είναι αυτονόητη. Δεν επαναλαμβάνουμε πράγματα που κάνουν άλλοι, δημιουργούμε καινοτόμες πρωτοβουλίες στην εκπαίδευση και αυτός ακριβώς είναι και ο λόγος που αυτή τη στιγμή 150 παιδιά από 19 χώρες του κόσμου βρίσκονται εδώ για να συμμετάσχουν σε αυτά τα εργαστήρια, μαζί με τους εκπαιδευτικούς τους».
    Αναφερόμενος στη νέα στέγη του Φεστιβάλ, ο κ. Σπύρου υποστήριξε ότι από τον χώρο του σταφιδεργοστασίου του ΑΣΟ, θα υπάρξει η δυνατότητα τόσο να εξαπλώνεται η δράση με κέντρο αυτόν τον χώρο, όσο και ο πήχης της ποιότητας να ανεβαίνει ακόμα πιο ψηλά. «Παράγοντας έργο, σημαίνει ότι διαρκώς καινοτομούμε. Και βεβαίως πρέπει να είμαστε την ώρα που θα είναι έτοιμος ο χώρος αυτός να λειτουργήσει, το περιεχόμενο να είναι έτοιμο για να μπούμε αμέσως σε μία λειτουργία δυναμική η οποία θα απευθύνεται τόσο στην περιοχή μας όσο και στην Ελλάδα γενικότερα, στην Ευρώπη αλλά και σε όλο τον κόσμο» συμπλήρωσε ο κ. Σπύρου.
    Από την πλευρά του ο κ. Κωνσταντόπουλος ανέφερε ότι στόχος της υπογραφής του πρωτοκόλλου συνεργασίας με το πανεπιστήμιο Δυτικής Αττικής είναι η επέκταση των δραστηριοτήτων του Φεστιβάλ στον εκπαιδευτικό τομέα. «... σε συνεργασία με ένα από τα μεγαλύτερα πανεπιστημιακά ιδρύματα της χώρας και βέβαια δεν είναι τυχαίο το γεγονός ότι ο χώρος στον οποίο έγινε αυτή υπογραφή το γραφείο δηλαδή του αντιπεριφερειάρχη Ηλείας, δεν είναι μόνο συμβολικός αλλά είναι και ουσιαστικός, δεδομένης της άμεσης συνεργασίας που έχουμε με την περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας όπως και με το υπουργείο Πολιτισμού βέβαια, για την διοργάνωση του φεστιβάλ και για την επέκταση των δραστηριοτήτων του. Από την άποψη αυτή εκτός από τις ευχαριστίες μας και το καλωσόρισμα στον κ. πρύτανη ευχαριστούμε και την περιφέρεια, τον Αντιπεριφερειάρχη Ηλείας τον κ. Βασίλη Γιαννόπουλο και την περιφέρεια συνολικά για την υποστήριξη που δίνει στο θεσμό» πρόσθεσε ο κ. Κωνσταντακόπουλος.
    fest univer 3
    Τον στόχο και την επιδίωξη την νέας Περιφερειακής Αρχής σε σχέση με το Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου Ολυμπίας, έκανε στη συνέχεια γνώστο ο αντιπεριφερειάρχης Ηλείας Βασίλης Γιαννόπουλος, που δεν είναι άλλος από το να ενισχύσει ακόμα περισσότερο αυτή την προσπάθεια, με έργα και όχι λόγια όπως χαρακτηριστικά δήλωσε: «Το διεθνές φεστιβάλ κινηματογράφου θα τολμήσω να παραδεχθώ ότι μετά από 22 χρόνια, έχει εξελιχθεί σε έναν από τους ισχυρότερους ίσως παράγοντες εξωστρέφειας στην περιοχή μας. Στο πλαίσιο αυτό εντάσσεται και η σημερινή υπογραφή του πρωτοκόλλου συνεργασίας μεταξύ της ΚΟΙΝΣΕΠ που έχει την ευθύνη για την οργάνωση και λειτουργία του φεστιβάλ με το πανεπιστήμιο Δυτικής Αττικής. Προσωπικά χαιρετίζω την εν λόγω πρωτοβουλία η οποία είναι προς τη σωστή κατεύθυνση προκειμένου όλοι μαζί, ο καθένας από τη δική του θέση και με τον δικό του ρόλο να συνδράμουμε έτσι ώστε το φεστιβάλ να εξελιχθεί και να αναπτυχθεί ακόμα περισσότερο. Η νέα περιφερειακή αρχή είναι αρωγός και θα σταθεί δίπλα στο φεστιβάλ καθώς και σε οποιαδήποτε άλλη προσπάθεια είναι προς την κατεύθυνση αυτή. Όχι με λόγια αλλά με πράξεις.
    Θεωρώ, ζήσαμε όλοι, η εβδομάδα αυτή με τις ταινίες που προβλήθηκαν αλλά και με τη συμμετοχή τόσων νέων ανθρώπων όχι μόνο από την Ελλάδα αλλά και από όλο τον κόσμο κατέστησαν την περιοχή μας ένα κέντρο πολιτισμού. Στόχος μας και επιδίωξή μας είναι να το μεγενθύνουμε και να το δούμε σε βάθος χρόνου πολλαπλασιαστικά».
  • Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου Ολυμπίας για Παιδιά ναι Νέους: Νικητές η Μπουλμπούλ και η διαφορετικότητα...
    Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου Ολυμπίας για Παιδιά ναι Νέους: Νικητές η Μπουλμπούλ και η διαφορετικότητα...

    Το γυναικείο πνεύμα και η διαφορετικότητα επικράτησαν στα φετινά βραβεία του Διεθνούς Φεστιβάλ Ολυμπίας Κινηματογράφου για Παιδιά και Νέους. Ίσως για πρώτη φορά στην ιστορία του θεσμού τέσσερις γυναίκες απέσπασαν τα μεγάλα βραβεία της διοργάνωσης.

    Το διαγωνιστικό μέρος του φεστιβάλ έριξε αυλαία χθες το βράδυ με την απονομή στους νικητές των επιμέρους κατηγοριών στο συνδριακό κέντρο της Περιφερειακής Ενότητας Ηλείας, στον Πύργο, που φάνηκε για άλλη μια φορά μικρό για τις ανάγκες του θεσμού που ασφυκτιά και θέλει να πάει στο “σπίτι” του στον ΑΣΟ.

    Αυτό άλλωστε επισήμανε κλείνοντας την βραδιά και ο αντιπεριφερειάρχης Ηλείας Βασίλης Γιαννόπουλος αφήνοντας μια χαραμάδα ελπίδας πως τη νέα χρονιά κάτι θα έχει αλλάξει.

    Το μεγάλο βραβείο της καλύτερης ταινίας μεγάλου μήκους κέρδισε η Ινδή Rima Das με την ταινία “Η Μπουλμπουλ μπορεί να τραγουδήσει”. Η σκηνοθέτιδα που είχε μεγάλες διακρίσεις και με την ταινία της “Village Rockstars” και πάλι στο Φεστιβάλ Ολυμπίας, έστρεψε την κάμερά της στην φτωχή οικογένεια της Μπουλμπούλ, παρακολουθώντας με ρεαλισμό τη σκληρή καθημερινότητά της στην ινδική αγροτική επαρχία, και τολμώντας να καταπιαστεί με ένα θέμα ταμπού στην Ινδία: την ομοφυλοφιλία ενός αγοριού, αλλά και το ξύπνημα του ερωτισμού στην εφηβεία που στην ταινία πυροδοτεί ακραίες αντιδράσεις από πλευράς σχολείου, οικογένειας και τοπικής κοινωνίας οδηγώντας σε ένα τραγικό γεγονός… Για την ερμηνεία της στην ταινία η νεαρή Αρνάλι Ντας απέσπασε το βραβείο καλύτερης γυναικείας ερμηνείας.

    Η γαλλική ταινία «Ντανιέλ» της Μαριν Ατλάν απέσπασε το βραβείο σκηνοθεσίας. Η ταινία καταγράφει το πρώτο ερωτικό σκίρτημα του 10χρονου Ντανιέλ, ο οποίος αναστατώνεται όταν πιάνει την όμορφη Μαρτέ να γδύνεται στα αποδυτήρια. Ο μικρός Τεό Πολγκάρ βραβεύτηκε για την λεπτών αποχρώσεων ερμηνεία του.

    Η ταινία «Κομμώσεις Ρόμι» (Ολλανδία-Γερμανία) της Μίσα Καμπ κέρδισε το βραβείο σεναρίου. Σύμφωνα με θεατές και κριτικούς η ταινία συγκλόνισε δείχνοντας τη μικρή Ρόμι να έρχεται αντιμέτωπη με το αλτσχάιμερ της αγαπημένης γιαγιάς της.

    Η Μάγια Νιούελ από την Αυστραλία κέρδισε το βραβείο καλύτερου μεγάλου μήκους ντοκιμαντέρ για το φιλμ «Τρέχει στο αίμα μου». Εδώ ο ήρωας ένας μικρός, προικισμένο Αβορίγινας, αποτυγχάνει στο σχολείο και ο κλοιός της Πρόνοιας και της αστυνομίας στενεύει διαρκώς γύρω του. Η ταινία ουσιαστικά μιλά για μια γενιά που έχει στερηθεί την κουλτούρα, την πατρίδα και την γλώσσα της.

    Στον επίλογο ο καλλιτεχνικός διευθυντής του φεστιβάλ Δημήτρης Σπύρου, τόνισε πως η συμμετοχή στις προβολές και τα εργαστήρια αυτής της εβδομάδας του φεστιβάλ, ξεπέρασαν τους 30.000. Ένα ακόμα σηματικό στατιστικό στοιχείο είναι πως στο Mythos Project, ίσως το μεγαλύτερο καλλιτεχνικό εργαστήρι διεθνώς, συμμετείχαν έφηβοι από 19 χώρες του κόσμου.

    Πέραν των ευχαριστιών προς τους συντελεστές των ταινιών, τους συμμετέχοντες, τα παιδιά, τους εκπαιδευτικούς, τους θεατές, αναφέρθηκε στην πολιτεία και τις τοπικές αρχές για τη στήριξη τους. Δήλωσε ικανοποιημένος από την αναβάθμιση του Pitching Lab, που ενθαρρύνει στην πράξη την ανάπτυξη και στην Ελλάδα του παιδικού και νεανικού κινηματογράφου. Ιδιαίτερη μνεία έκανε για την εξακτίνωση του φεστιβάλ για πρώτη φορά στη Ζάκυνθο, όπου υπήρξε εντυπωσιακή ανταπόκριση.

    Ο κ. Γιαννόπουλος στον επίλογο του, δήλωσε ακόμα πως του δόθηκε η ευκαιρία να παρακολουθήσει από κοντά όλη τη δραστηριότητα και να κατανόηση πλήρως την αξία του θεσμού για την Ελλάδα και τον κόσμο. “Υπήρξε μια ξεχωριστή εμπειρία και ευχάριστη έκπληξη. Το φεστιβάλ Ολυμπίας είναι ο, τι πιο υγιές έχουμε να παρουσιάσουμε ως τοπική κοινωνία. Έχει αγγίξει κορυφή και πρέπει να το εκτινάξουμε” σχολίασε λίγο πριν καλέσει συντελεστές και κοινό στο 23ο Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου Ολυμπίας για παιδιά και νέους.
    Σε μια σημαντική στιγμή νωρίτερα στο γραφείο του υπεγράφη σύμφωνο συνεργασίας μεταξύ του Φεστιβάλ και του Πανεπιστημίου Δυτικής Αττικής.

    Τα βραβεία

    Βραβεία Διεθνούς Κριτικής Επιτροπής

    Κείμενο διακήρυξης

    Η Κριτική Επιτροπή επιθυμεί να ευχαριστήσει το φεστιβάλ για μια εβδομάδα εξαιρετικών ταινιών, που παρουσιάστηκαν σε ένα εξαίσιο περιβάλλον για κινηματογραφόφιλους όλων των ηλικιών. Πολύ πέρα από τα κυρίαρχα ρεύματα, το πρόγραμμα έχει μεγάλη επιρροή όχι μόνο στο τοπικό κοινό, αλλά χαίρει διεθνούς αναγνώρισης και αναφοράς σε ευρωπαϊκές και μη ευρωπαϊκές κινηματογραφικές στιγμές. Επιπλέον, είμαστε ευτυχείς για το σχέδιο της επανάχρησης του παλιού σταφιδεργοστασίου του ΑΣΟ, ως έδρα του Φεστιβάλ και των πρότζεκτ του, που βελτιώνει τον εγγραμματισμό στα Μέσα και την ανάπτυξη του θεσμού. Πολλά συγχαρητήρια στις τοπικές αρχές για το όραμα και τη δέσμευσή τους σ’ αυτή τη μοναδική ιδέα. Τέλος, θέλουμε να εκφράσουμε την ευγνωμοσύνη μας για την εξαιρετική φιλοξενία: ευχαριστούμε που μας κάνατε να νιώσουμε τόσο ευπρόσδεκτοι.

    Τα Βραβεία

    Καλύτερη Ταινία Μεγάλου Μήκους
    Η Μπουλμπούλ μπορεί να τραγουδήσει, Rima Das, Ινδία
    Η επιτροπή επέλεξε μια ταινία που μας προσφέρει τόσο κινηματογραφική ποιότητα όσο και κριτική ματιά στους ρόλους των κοριτσιών, των γυναικών και των ΛΟΑΤ ατόμων σε μια παραδοσιακή κοινωνία. Μας συγκίνησε και μας έπεισε η ευαισθησία και η δεξιοτεχνία της σκηνοθέτιδας στην παρουσίαση αυτών των θεμάτων.

    Καλύτερη Ταινία Μικρού Μήκους Μυθοπλασίας
    Πιτσιρίκια στη βροχή, Clementine Carrie, Γαλλία
    Η κριτική επιτροπή απονέμει το βραβείο σε μια ταινία, η οποία μεταμορφώνει τον θυμό ενός παιδιού σε μια εμπειρία φιλίας και ελευθερίας, κατά τη διάρκεια μιας βιβλικής νεροποντής.

    Καλύτερη Ταινία Μικρού Μήκους Κινουμένου Σχεδίου
    Η αλεπού και το πουλί,Sam and Fred Guilliaume, Ελβετία-Βέλγιο
    Η επιτροπή δίνει το βραβείο σε μια ταινία που δημιουργεί έναν μοναδικό κόσμο γεμάτο χαρά και εκπλήξεις εκμεταλλευόμενη με τον καλύτερο τρόπο το 3D animation. Οι χαρακτήρες του είναι αντισυμβατικοί και απολύτως πειστικοί.

    Βραβείο Σκηνοθεσίας σε Ταινία Μεγάλου Μήκους
    Στην Marine Atlan για την ταινία Ντάνιελ, Γαλλίά.
    Η επιτροπή απονέμει το βραβείο σε έναν σκηνοθέτη που μας οδηγεί να ανακαλύψουμε τις πιο απροσδόκητες πτυχές των χαρακτήρων του. Πέρα από όλα τα έμφυλα κλισέ, γινόμαστε κοινωνοί των συναισθημάτων τους και μαθαίνουμε νέους τρόπους να ξεπερνάμε τον φόβο, την ντροπή και τον θυμό.

    Βραβείο Σεναρίου σε Ταινία Μεγάλου Μήκους
    Στην Tamara Bos για την ταινία Κομμώσεις Ρόμι, Ολλανδία Γερμανία.
    Η επιτροπή απονέμει το βραβείο σε μια σεναριογράφο που κατορθώνει να συνδυάσει πειστικότητα, ευαισθησία και μια γερή δόση χιούμορ. Η ιστορία είναι γεμάτη λεπτομέρειες και μας φέρει πολύ κοντά στον κεντρικό χαρακτήρα που αντιμετωπίζει πολλαπλές δυσκολίες στην καθημερινότητά της.

    Βραβείο Καλύτερης Ερμηνείας Αγοριού
    Στον Théo Polgar για την ερμηνεία του στον ρόλο του Ντανιέλ .
    Η επιτροπή τον επέλεξε για την ξεχωριστή ερμηνεία του, η οποία ισορροπεί στην εντέλεια τα στοιχεία του πόθου και της ντροπής μέσα από κρυφές εκφράσεις.

    Βραβείο Καλύτερης Ερμηνείας Κοριτσιού
    Στην Arnali Das, για την ερμηνεία της στην ταινία «Η Μπουλμπούλ μπορεί να τραγουδήσει».
    Η νεαρή ηθοποιός ερμηνεύει με πολύ ρεαλιστικό τρόπο το βήμα μεταξύ αθωότητας και ωριμότητας μέσα σε έναν σκληρό κόσμο.

    Βραβεία Διεθνούς Κριτικής Επιτροπής Kids & Docs (Τμήμα Ντοκιμαντέρ)

    Κείμενο διακήρυξης
    Κατά τη διάρκεια του 22ου Διεθνούς Φεστιβάλ Κινηματογράφου Ολυμπίας για παιδιά και νέους είχαμε την ευκαιρία να δούμε μεγάλη ποικιλία ταινιών ντοκιμαντέρ, σε πολλές περιπτώσεις δύσκολα και πολύ διαφορετικά όσον αφορά το στιλ και τη θεματολογία τους. Πολλές από τις ταινίες που είδαμε μπορούν να αλλάξουν την οπτική των παιδιών και των νέων ως προς την παιδική ηλικία και τα παγκόσμια ζητήματα. Το Φεστιβάλ Ολυμπίας είναι διάσημο για την ποιότητα του προγράμματός του χωρίς συμβιβασμούς. Προσφέρει πάμπολλες ευκαιρίες να ανακαλύψει κανείς μοναδικές ταινίες από όλο τον κόσμο και γνωρίζουμε ότι η επιλογή του γίνεται σεβαστή από πολλά άλλα διεθνή φεστιβάλ. Για τον λόγο αυτό ευχαριστούμε τους διοργανωτές για αυτή την κινηματογραφική εμπειρία που μας δυσκόλεψε να καταλήξουμε σε μια απόφαση. Εντέλει τα καταφέραμε!

    Τα Βραβεία

    Βραβείο Καλύτερου Ντοκιμαντέρ Μεγάλου Μήκους
    Τρέχει στο αίμα μου, Maya Newell, Αυστραλία

    Το βραβείο καλύτερου ντοκιμαντέρ μεγάλου μήκους απονέμεται σε μια ταινία που απεικονίζει τη σκληρή πραγματικότητα μιας γενιάς που έχει στερηθεί την πατρίδα, την κουλτούρα και τη γλώσσα της. Το δυνατό σημείο της είναι ότι δεν προτείνει εύκολες λύσεις για αυτό το πρόβλημα. Απαιτεί να αναγνωρίσουμε όλοι το δικαίωμα των Αβορίγινων να διαμορφώσουν οι ίδιοι εκ νέου τον τρόπο ζωής και το μέλλον τους, ακόμη και αν αυτά δεν ταιριάζουν στην κοινή αυστραλιανή κοινωνία.

    Βραβείο Καλύτερης Ταινίας Ντοκιμαντέρ Μικρού & Μεσαίου Μήκους
    Ψηλά το κεφάλι, Joanne Salmon, Great Britain

    Μέσα σε πέντε λεπτά εντυπωσιακού και χαρούμενου animation, μια νεαρή γυναίκα με σύνδρομο Treacher Collins μάς αφηγείται την ιστορία της ζωής της. Αντιδρά στον εκφοβισμό που έχει δεχτεί με μαύρο χιούμορ, το οποίο τη βοήθησε να ξεπεράσει τις δύσκολες περιόδους ώσπου να πραγματοποιήσει το όνειρό της: να γίνει animator. Το βραβείο καλύτερης ταινίας μικρού μήκους στην κατηγορία Kids&Docs απονέμεται σε μια ταινία που μας προτρέπει όχι μόνο να αποδεχόμαστε, αλλά και να εκτιμούμε τη διαφορετικότητα.

    Βραβείο Καλύτερης Σκηνοθεσίας Ντοκιμαντέρ Μεγάλου Μήκους
    Η μαγική ζωή της V, Φινλανδία, Δανία, Βουλγαρία, Tonislav Hristov

    Σε αυτό το τμήμα του φεστιβάλ βρήκαμε μια ταινία που ξεκλειδώνει τη βαθιά πληγωμένη ψυχή μιας νεαρής γυναίκας, η ενηλικίωση της οποίας διαταράχτηκε από τον αλκοολικό πατέρα της, με αποτέλεσμα να βασανίζεται ακόμη από καταρρακωμένη αυτοπεποίθηση. Ο σκηνοθέτης κατορθώνει να δημιουργήσει ένα ασφαλές περιβάλλον όπου οι χαρακτήρες ξεδιπλώνουν τα τραύματά τους. Δύσκολα βρίσκουμε τέτοια ένταση σε οποιαδήποτε άλλη ταινία.

    Εύφημες μνείες: 19.91, Emilia Sniegoska, Πολωνία
    Copper Notes of a Dream, Reza Farahmand, Ιράν και Καναδάς

    Βραβεία Διεθνούς Κριτικής Επιτροπής Νέων

    Καλύτερη Ταινία Μικρού Μήκους Μυθοπλασίας
    Μετρονόμος (στον ρυθμό), Scott Lochmus, ΗΠΑ
    Είχε επαγγελματική προσέγγιση η οποία βοήθησε στη δημιουργία μιας συγκινητικής και δυνατής ιστορίας. Η εξαιρετική χρήση της εικόνας και του ήχου δημιούργησε μια μαγική κατάσταση στην οποία ταίριαξαν οι λεπτομερείς χαρακτήρες.

    Καλύτερη Ταινία Μικρού Μήκους Κινουμένου Σχεδίου
    Ιαν, μια συγκινητική ιστορία, Abel Gorldfarb, Αργεντινή
    Όχι μόνο επειδή θίγει ένα κοινωνικό πρόβλημα αλλά και το λύνει με έναν μη αναμενόμενο και συγχρόνως όμορφο τρόπο. Επίσης γιατί είχε ενδιαφέροντα και εξαιρετικά γραφικά που έδειχναν την ιστορία με έναν μοναδικό τρόπο.

    Βραβεία Κριτικής Επιτροπής των Παιδιών

    Βραβείο Καλύτερης Ταινίας Μεγάλου Μήκους
    Η Ρόκα αλλάζει τον κόσμο, Katja Benrath, Γερμανία
    Δυναμική, ευχάριστη, αστεία ταινία που ζητά να ακολουθούμε τα όνειρά μας. Η εκπληκτική ερμηνεία των ηθοποιών αξίζει όσο και η μουσική που ο ρυθμός και οι εναλλαγές της ταιριάζουν με τα πλάνα.

    Βραβείο Καλύτερης Ταινίας Μικρού Μήκους Μυθοπλασίας
    Το κλαδί, Teppo Airaksimen, Φινλανδία
    Μια ταινία που έχει απίστευτα συναισθηματικό σενάριο, καταπληκτικές ερμηνείες των ηθοποιών και ομαλή εναλλαγή σκηνών. Ένα κλαδί γίνεται και σκυλί και φίλος.

    Βραβείο Καλύτερης Ταινίας Μικρού Μήκους Κινουμένου Σχεδίου
    Ο Χαρταετός, Martin Smatana, Τσεχία-Σλοβακία-Πολωνία
    Ήταν μια συγκινητική ιστορία που μιλούσε για τους ανθρώπους που φεύγουν από τη ζωή και πρέπει να θυμόμαστε τις χαρούμενες στιγμές που μας χάρισαν. Χρησιμοποιήθηκαν σπάνιες τεχνικές patchwork και κολάζ που έδιναν ζωντάνια στους ήρωες και την υπέροχη φύση.

    Βραβείο Καλύτερης Ταινίας Ντοκιμαντέρ Μεγάλου Μήκους
    Ανακαλύπτοντας το Αύριο, Laura Nix, ΗΠΑ-Ινδονησία-Ινδία-Μεξικό
    Μας ενέπνευσε η προσπάθεια παιδιών της ηλικίας μας από διάφορες χώρες του κόσμου για τη λύση της παγκόσμιας οικολογικής κρίσης. Ανεξάρτητα από το πόσο διαφορετική είναι μεταξύ τους λόγω καταγωγής και προέλευσης αγωνίζονται με πάθος και ξεπερνούν τους εαυτούς τους.

    Βραβείο Καλύτερης Ταινίας Ντοκιμαντέρ Μικρού & Μεσαίου Μήκους
    OBON, Andre Hoermann και Anna Samo, Γερμανία
    Μέσα από το αφαιρετικό αυτό animation νιώθουμε τη φρίκη της έκρηξης της ατομικής βόμβας
    στη Χιροσίμα αλλά και την τρυφερότητα ενός σκληρού πατέρα προς την κόρη του, μετά την καταστροφή.

    Ειδικά Βραβεία

    Βραβείο της Βουλής των Ελλήνων «Ανθρώπινες Αξίες»
    Κομμώσεις Ρόμι, Mischa Kamp, Ολλανδία.

    Βραβείο "#ThisisEU – Ευρωπαϊκές αξίες" της Αντιπροσωπείας της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στην Ελλάδα
    Η Ρόκα αλλάζει τον κόσμο, Katja Benrath, Γερμανία

    Βραβεία Ευρωπαϊκής Ένωσης Παιδικού Κινηματογράφου (ECFA)
    Ταινία Μεγάλου Μήκους: Ο παππούς μου είναι εξωγήινος, Drazen Zarkovic-Marina Andree Skop, Κροατία-Σλοβενία-Τσεχία-Σλοβακία-Νορβιγία-Βοσνία & Ερζεγοβίνη-Λουξεμβούργο
    Ταινία Μικρού Μήκους: Κέικ με καρδιά που λιώνει, Benoit Chieux, Γαλλία
    Ταινία Ντοκιμαντέρ: "Anbessa", Mo Scarpelli, Ιταλία-ΗΠΑ

    Βραβείο Διεθνούς Κέντρου Κινηματογράφου για Παιδιά και Νέους (CIFEJ)
    Η Ρόκα αλλάζει τον κόσμο, Katja Benrath, Γερμανία

    Βραβείο Πανελλήνιας Ένωσης Κριτικών Κινηματογράφου (ΠΕΚΚ)
    Στα άκρα, Aldiyar Bairakimov, Καζακστάν

    Βραβείο Ομοσπονδίας Κινηματογραφικών Λεσχών Ελλάδας (ΟΚΛΕ)
    Ο πρώτος αποχαιρετισμός, Lina Wang, Κίνα

    Τα βραβεία του 2st Olympia “Creative Ideas” Pitching lab

    Το 2o Olympia “Creative Ideas” Pitching Lab στόχο έχει την ενίσχυση της παραγωγής ταινιών για παιδιά και νέους στην Ελλάδα, η οποία βρίσκεται σε πολύ χαμηλότερα επίπεδα από αυτά
    της υπόλοιπης Ευρώπης. Ζητούμενο είναι να παραχθούν αξιόλογες ταινίες, οι οποίες θα καλύπτουν τα διεθνή κριτήρια των ταινιών για παιδιά και νέους, αποφεύγοντας τις παγίδες των απλοποιήσεων και της κακώς εννοούμενης εμπορικότητας, και θα μπορούν να προωθηθούν στο διεθνές κύκλωμα των φεστιβάλ ταινιών για παιδιά και νέους. Καλέσαμε φέτος 11 δημιουργούς από τους 41 που υπέβαλαν τις προτάσεις τους. Θα δοθούν δύο βραβεία ύψους 3.000 ευρώ έκαστο, από την ΕΡΤ και το Ελληνικό Κέντρο Κινηματογράφου. Και οι δύο ταινίες λαμβάνουν επίσης χορηγία τεχνικών υπηρεσιών από τις εταιρείες AUTHORWAVE, STEFILM και Νεανικό Πλάνο. Τα βραβεία αποφασίστηκαν από δύο επιτροπές. Ξεκινάμε από το βραβείο του ΕΚΚ.

    Για την ολοκληρωμένη, τολμηρή και ασυνήθιστη θεματική που χαρακτηρίζεται από ρεαλισμό και προσωπική συναισθηματική σύνδεση της δημιουργού με το θέμα της, η επιτροπή προκρίνει για το βραβείο του Ελληνικού Κέντρου Κινηματογράφου το Μυρμηγκάκι της Ερωφίλης Μωραΐτη.

    Η αρτιότητα της παρουσίασης της σκηνοθέτιδας σε επίπεδο γνώσης του θέματος, ανάλυσης σεναρίου και παραγωγής, η αισθητική προσέγγιση καθώς και το εύρος του κοινού που απευθύνεται ήταν από τα κύρια στοιχεία που αποτέλεσαν το συγκριτικό της πλεονέκτημα. Με ομόφωνη απόφαση η επιτροπή προκρίνει για το βραβείο της ΕΡΤ το Βανκούβερ της Άρτεμης Αναστασιάδου.
    Και στα δύο σχέδια το Νεανικό Πλάνο προσφέρει υποστήριξη στις ενέργειες προώθησης της παραγωγής (φάκελος, μεταφράσεις, διεθνής επικοινωνία) καθώς και τον υποτιτλισμό της ταινίας, ενώ η SteFilm και η Authorwave προσφέρουν τεχνικές υπηρεσίες.

    19η Ευρωπαϊκή Συνάντηση Νεανικής Οπτικοκαουστικής Δημιουργίας Camera Zizanio

    Τα Βραβεία του Ελληνικού Διαγωνιστικού Τμήματος

    Λευκός καπνός! Δύσκολο το έργο της κριτικής επιτροπής, επειδή οι περισσότερες ταινίες ήταν αξιόλογες. Παρ’ όλα αυτά ήταν και μια μοναδική εμπειρία και περάσαμε τέλεια. Είμαστε σίγουροι για τις επιλογές μας και σας παρουσιάζουμε τα βραβεία μας…

    Κατηγορία Α’ – Ταινίες παιδιών έως 12 ετών
    Α’ Βραβείο: Το αιώνιο βιβλίο, 3ο Δημοτικό Σχολείο Πύργου
    Β’ Βραβείο: Ο κόσμος του βιβλίου, Ηλίας Μαθιουδάκης, Ελένη Αθανασά
    Γ’ Βραβείο: Καληνύχτα παππού, 4ο Δημοτικό Σχολείο Ξάνθης

    Κατηγορία Β’ – Ταινίες παιδιών από 13 έως 16 ετών
    Α’ Βραβείο: Εκδρομή , 1ο Γυμνάσιο Ζωγράφου
    Β’ Βραβείο: Πίστεψε, ψάξε, ξεκίνα, 6ο Λύκειο Ζωγράφου
    Γ’ Βραβείο: Footballholics, 1o ΓΕΛ Ταύρου
    Ειδική Μνεία: Η φασαρία της σιωπής, 1ο Γυμνάσιο Σητείας, Κρήτη
    Τhe game, 2ο ΓΕΛ Μυτιλήνης

    Κατηγορία Γ’ – Ταινίες παιδιών από 17 έως 20 ετών
    Α’ Βραβείο: Group therapy, 7ο Ημερήσιο Γενικό Λύκειο Ν. Σμύρνης "ΕΣΤΙΑ"
    [Το βραβείο συνοδεύεται από πλήρεις υποτροφίες σε 2 από τους συντελεστές της ταινίας από τον Εκπαιδευτικό Όμιλο ΑΚΜΗ.]
    Β’ Βραβείο: Μάνα αναμνήσεων, Εσπερινό Γυμνάσιο Μυτιλήνης με Λυκειακές Τάξεις
    Γ’ Βραβείο: Σε χρειάζομαι, Κινηματογραφική Ομάδα Λυκείου Κυθήρων

    Επίσης στην ίδια Κατηγορία η Σχολή Κινηματογράφου Λυκούργου Σταυράκου προσφέρει μια υποτροφία για σπουδές Κινηματογράφου.

    Ειδικό Βραβείο Νικος Καβουκίδης
    Καλλιτεχνικό Γυμνάσιο Γέρακα

    Βραβείο εγγραματισμού στα μέσα
    Ιστορία της Ελληνικής Τοιχογραφίας ΙΙ, 1ο Δημοτικό Σχολείο Ιλίου

    Βραβείο Συνήγορος του Πολίτη
    Εφηβίωση, 1ο Γυμνάσιο Πύργου

    Τα Βραβεία του Διεθνούς Διαγωνιστικού Τμήματος

    Κατηγορία Α’ – Ταινίες παιδιών έως 12 ετών
    Προτεραιότητες, Bardic Studio, Αυστραλία

    Κατηγορία Β’ – Ταινίες παιδιών από 13 έως 16 ετών
    Το μικρό κορίτσι χελιδόνι επιστρέφει σπίτι, Studio Klasse, Κίνα

    Κατηγορία Γ’ – Ταινίες παιδιών από 17 έως 20 ετών
    Τσαχπίνης, Murshidul Alam Bhuiyan, Μπαγκλαντές

    Τα Βραβεία του Ευρωπαϊκού Διαγωνιστικού Τμήματος

    Το ταξίδι μας ξεκίνησε τη Δευτέρα, συνεχίστηκε όλη την εβδομάδα μέσα από 101 ταινίες από 31 χώρες. Η ευκαιρία που δόθηκε σε παιδιά της ηλικίας μας να δουν και να αξιολογήσουν το Ευρωπαϊκό Διαγωνιστικό τμήμα της 19ης διοργάνωσης “Camera Zizanio” ήταν μοναδική εμπειρία για όλους και όλες.

    Κατηγορία Α’ – Ταινίες παιδιών έως 12 ετών
    Α’ Βραβείο: Διαπεραστικός, Liith Jorg, Γερμανία
    Β’ Βραβείο: Νοήματα, Tabby Myles (The Film Academy Edinburgh), Σκωτία
    Γ’ Βραβείο: Περπάτα δίπλα μου, Public school C.E.I.P Serreria, Ισπανία

    Κατηγορία Β’ – Ταινίες παιδιών από 13 έως 16 ετών
    A’ Βραβείο: Συγγνώμη, λάθος μου, Class W - SLG, Ολλανδία
    Β’ Βραβείο: Aσπεργκερ, Ains , Ολλανδία
    Γ’ Βραβείο: Xanny, Lot Spekkers, Ολλανδία

    Κατηγορία Γ’ – Ταινίες παιδιών από 17 έως 20 ετών
    Α’ Βραβείο: Γείωση, Oisin Reilly, Ιρλανδία
    Β’ Βραβείο: Απόδραση, Station Next, Δανία
    Γ’ Βραβείο: Μήπως είδατε τον Μπάστερ;, Emmanouel Li, Ηνωμένο Βασίλειο

    [widgetkit id="6" name="######### Gallery για Άρθρα #########"]

  • Χάστρουπ: Νέο animation για το προσφυγικό σε Πανελλαδική πρεμιέρα
    Χάστρουπ: Νέο animation για το προσφυγικό σε Πανελλαδική πρεμιέρα

    «The Ignorants» («Οι Αδαείς»)

    Το 22ο Φεστιβάλ Κινηματογράφου Ολυμπίας για Παιδιά και Νέους βρίσκεται στο αποκορύφωμά του, ανοίγοντας, για τους χιλιάδες επισκέπτες του, ένα παράθυρο στον κόσμο, μέσα από συγκλονιστικές ταινίες που βλέπουν τα πιο συνταρακτικά γεγονότα των καιρών μας, μέσα από τα μάτια των παιδιών.

    Μια από αυτές ήταν η νέα ταινία «The ignorants (οι αδαείς)» του Δανού Γιάννικ Χάστρουπ, ενός από τους κορυφαίους διεθνώς ευρωπαίους δημιουργούς animation, παλιού φίλου του Φεστιβάλ Ολυμπίας και δημιουργού του επίσημου σποτ του Φεστιβάλ.

    Σε αυτό το animated ντοκιμαντέρ που προβλήθηκε την Τετάρτη το βράδυ σε πανελλαδική πρεμιέρα, ο Χάστρουπ στρέφει το βλέμμα του, σε όλους αυτούς («όλους εμάς», όπως χαρακτηριστικά είπε) που αντιμετωπίζουν με άγνοια και απάθεια το δράμα του προσφυγικού. Η κάμερά του στρέφεται στους λουόμενους που λιάζονται σε μια ειδυλλιακή παραλία, την ίδια στιγμή που λίγο παραπέρα γονείς και παιδιά θαλασσοπνίγονται στα σκοτεινά νερά της ίδιας θάλασσας. Ο Χάστρουπ παρακολουθεί τα σώματα των ανθρώπων αυτών, ανθρώπων όλων των φυλών, να βυθίζονται αργά στον πάτο, και ύστερα να τους σκεπάζει η άμμος. Κι έπειτα να σηκώνονται και πάλι, ως σκιές πια, συνεχίζοντας την (αέναη) διαδρομή τους προς ένα καλύτερο μέλλον. Ταυτόχρονα, η κάμερά του δείχνει τη φρίκη του πολέμου να πλησιάζει αργά αλλά σταθερά και τον δυτικό κόσμο, υπενθυμίζοντάς μας πως κάποια στιγμή ίσως βρεθούμε όλοι στην ίδια θέση που σήμερα αντιμετωπίζουμε σαν να είναι κάτι που δεν μας αφορά. Στις εικόνες του ενσωματώνει και πραγματικά περιστατικά όπως η συγκλονιστική εικόνα του μικρού Αϊλάν που ξέβρασε νεκρό η θάλασσα -η οποία είχε κάνει το γύρο του κόσμου. Κι όλα αυτά, με την ιδιαίτερη τεχνική animation που τον χαρακτηρίζει.

    Ο Γιάννικ Χάστρουπ, είναι πιστός φίλος της Ελλάδας: το περασμένο καλοκαίρι έκανε διακοπές στην Λέσβο με 17 μέλη της οικογένειάς του, γνωρίζοντας πολύ καλά ότι κοντά στο ειδυλλιακό νησί των διακοπών του, εκτυλίσσεται ένα δράμα. Αυτήν ακριβώς την αντίφαση θέλησε να αιχμαλωτίσει με το νέο του animation, που δεν χαρίζεται σε κανέναν.

    Ταινίες του Χάστρουπ, του «ευρωπαίου μάγου του κινουμένου σχεδίου» όπως τον αποκαλούν, έχουν κάνει πολλές φορές την παγκόσμια πρεμιέρα τους στο πρόγραμμα Generation του Φεστιβάλ Βερολίνου, όμως, όπως είπε στο κοινό του Φεστιβάλ Ολυμπίας, αυτή τη φορά οι Ευρωπαίοι μοιάζουν ιδιαίτερα απρόθυμοι να προβάλλουν τη νέα ταινία του. Ίσως, όπως εκτιμά ο ίδιος, γιατί ο Δανός δημιουργός φέρνει τους ανθρώπους (και τους θεσμούς) προ των ευθυνών τους, με ιδιαίτερα σκληρό τρόπο…

    xastroup2

    Ένα φεστιβάλ με κοινωνική ευαισθησία

    Πιστό στην φιλοσοφία που χαρακτηρίζει τον εμπνευστή του Φεστιβάλ Ολυμπίας Δημήτρη Σπύρου, αλλά και στη νέα παιδαγωγική αντίληψη που θέλει τα παιδιά να έρχονται αντιμέτωπα με την πραγματική ζωή, όσο σκληρή κι αν είναι αυτή, το 22ο Φεστιβάλ Ολυμπίας παρουσίασε αυτές τις μέρες συγκλονιστικές πτυχές του σύγχρονου κόσμου, που συζητήθηκαν πολύ από μικρούς και μεγάλους:

    Ένα αγοράκι με αυτισμό συμμετέχει σε μια παράσταση κινέζικης όπερας που το βοηθά να αποκτήσει τη χαμένη του αυτοπεποίθηση. Μια κοπελίτσα με τσαντόρ αλλάζει στάση ζωής όταν γνωρίζει μια ατίθαση συμμαθήτριά που αρνείται να συμμορφωθεί στους κανόνες της κοινωνίας τους. Ένα φτωχό αγοράκι στο Ιράν κάνει το παν για να αποκτήσει μια ψηφιακή φωτογραφική μηχανή. Μια κοπελίτσα νοιώθει υπεύθυνη για την αυτοκτονία της εγκύου συμμαθήτριάς της και το σκάει. Ένα κορίτσι προσπαθεί να σώσει το αγόρι της από το παιδομάζωμα επί εμφυλίου στην Αιθιοπία. Μια αλληλουχία από τραγικά γεγονότα οδηγεί στα άκρα μια παρέα αγοριών στο Καζακστάν…

    Όμως, το Φεστιβάλ Ολυμπίας, ταυτόχρονα, μοιράζεται με τους μικρούς θεατές του και την χαρά της ζωής: τα πρώτα ερωτικά σκιρτήματα, την δύναμη της φιλίας, τη χαρά και σταθερότητα που προσφέρει στην παιδική και εφηβική ψυχή μια σταθερή, αγαπημένη οικογένεια, τα «πετάγματα» της παιδικής φαντασίας, τη συνύπαρξη με τον Άλλο, όποιος κι αν είναι αυτός.

    Η πόλη του Πύργου, καρδιά του Φεστιβάλ, έχει μετατραπεί σε ένα απέραντο πλατό, με τα Ζιζάνια (τους εφήβους της Camera Zizanio που κάθε μέρα ετοιμάζουν τα δημοφιλή Zizanio News) να παίρνουν την κάμερά τους και να σχολιάζουν με χιούμορ τα πάντα: από τα πρόστιμα που άρχισαν να πέφτουν στους παράνομους καπνιστές, μέχρι τη μελλοντική στέγαση του Φεστιβάλ στις αποθήκες του ΑΣΟ.

    Το Φεστιβάλ συνεχίζεται έως και το Σάββατο 7 Νοεμβρίου.

Sites του Ομίλου

Αγ. Κυριακής 4 | Πύργος Ηλείας | Τηλ: 26210 30400 | Δημοσιογραφικό τμήμα: 6976 869414 | Εμπορικό Τμήμα: 6945 556212 | email: [email protected]

Μ.Η.Τ. 242102 | ΑΦΜ: 105224221 - ΔΟΥ Πύργου | Aρ.Γ.Ε.ΜΗ. 141319425000 | Ατομική Επιχείρηση | Ιδιοκτήτρια - διευθύντρια - διαχειρίστρια - δικαιούχος ονόματος τομέα: Δήμητρα Βέλμαχου | Διευθυντής σύνταξης: Γιάννης Σπυρούνης

Up & High Media & Productions

ilia live smallCopyright © 2011 - 2024 Ηλεία Live!.
Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.

Μέλος του 
Μητρώο ΜΗ