Πολιτισμός

Δήμος Πύργου: Παρουσιάζεται την Παρασκευή το βιβλίο «Από την  Αρχαία Φειά στο Κατάκολο»

Δήμος Πύργου: Παρουσιάζεται την Παρασκευή το βιβλίο «Από την Αρχαία Φειά στο Κατάκολο»

Νέα έκδοση του Δήμου Πύργου για την ανάδειξη της ιστορίας του τόπου

Ο Δήμος Πύργου και ο Δημοτικός Οργανισμός Πολιτισμού παρουσιάζουν τη νέα ιστορική έκδοση με τίτλο «Από την Αρχαία Φειά στο Κατάκολο». Η παρουσίαση του βιβλίου θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή 1 Ιουλίου 2022 και ώρα 20.00 στη μικρή πλατεία του Δημοτικού Θεάτρου «Απόλλων».

Την εκδήλωση θα χαιρετίσουν ο Δήμαρχος Πύργου Παναγιώτης Αντωνακόπουλος και η πρόεδρος του ΔΟΠΠ Μαριάννα Σταθοπούλου.

Την έρευνα και συγγραφή του του βιβλίου υπογράφει ο ιστορικός-ειδικός συνεργάτης του Δήμου Πύργου Θεόδωρος Λάμπρος- ο οποίος έχει αναλάβει και την επιμέλεια - και ο αρχαιολόγος Κωνσταντίνος Αντωνόπουλος.

Για το βιβλίο θα μιλήσουν οι: Γιώργος Παναγιωτόπουλος , αναπληρωτής καθηγητής-πρόεδρος του τμήματος Μουσειολογίας του Πανεπιστημίου Πατρών, οι συγγραφείς Κωνσταντίνος Αντωνόπουλος και Θεόδωρος Λάμπρος και ο Χρήστος Κωνσταντόπουλος, μέλος της τριμελούς γραμματείας του Φεστιβάλ Κινηματογράφου Ολυμπίας

Λίγα λόγια για το βιβλίο

Το βιβλίο-λεύκωμα λεύκωμα διατρέχει την ιστορία της Αρχαίας Φειάς. Ξεκινά με μια ιστορική αναδρομή της Αρχαίας Φειάς και του λιμανιού της που έπαιξε πρωταγωνιστικό ρόλο κατά τους Ολυμπιακούς αγώνες από τα νεολιθικά χρόνια και φτάνει μέχρι τους Μεσαιωνικούς χρόνους.

Στις σελίδες του βιβλίου περιγράφεται η ταραγμένη ιστορία του Βυζαντινού και μετέπειτα Φράγκικου κάστρου «Ποντικόκαστρον» που χτίστηκε πάνω στα θεμέλια της Ακρόπολης της Αρχαίας Φειάς.

Γίνεται εκτενής περιγραφή των ιστορικών γεγονότων που σημάδεψαν την ιστορία του κατά την Φράγκικη κατάκτηση της Πελοποννήσου μέχρι και την Οθωμανική κατάκτηση.

Το βιβλίο – λεύκωμα ολοκληρώνεται με την ιστορία του Κατακόλου κατά τους Νεότερους χρόνους μέχρι την σημερινή του μορφή. Γίνεται αναφορά για το πως πήρε την ονομασία του το Επίνειο του Πύργου, τα γεγονότα που έλαβαν χώρα σε αυτό κατά την Επανάσταση του 1821, καθώς και για το έργο του Ηλείου εφοπλιστή Ιωάννη Λάτση που γεννήθηκε στο Κατάκολο.

(Δελτίο Τύπου)

Ακολουθήστε το ilialive.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις Ειδήσεις

tsoukalas popup