Σάββατο, 24 Δεκεμβρίου 2022 09:43

"Το πιο όμορφο γράμμα για τον Άγιο Βασίλη" από την θεατρική ομάδα Καλλικώμου "Αριστοτέχνες"

Γράφτηκε από την
Ad Slot

Η θεατρική ομάδα Καλλικώμου "Αριστοτέχνες" φορά τα γιορτινά της και φέρνει στην πόρτα σας "Το πιο όμορφο γράμμα για τον Άγιο Βασίλη", της Μάρως Θεοδωράκη!

Στις 26 και 27 Δεκεμβρίου, στις 7:30 το απόγευμα, στην αίθουσα πολιτιστικών εκδηλώσεων Καλλικωμου.

Μία μοναδική, παιδική χριστουγεννιάτικη μουσικοθεατρική παράσταση παρουσιάζεται, σε σκηνοθεσία Ρούλας Ξαρχάκου.

Παίζουν:

Πανταζής Νικόλαος - Άγιος Βασίλης

Ασημακοπούλου Εύη - Ξερολας

Γουβαλαρη Κωνσταντίνα - Πειραχτήρι

Καλογεροπούλου Πηνελόπη - Τεμπέλης

Κουτσόπουλος Αθανάσιος - Ξυπνοπούλης

Κριαρά Παναγιώτα - Κοκκινολαίμης

Μπινιώρη Θεανώ- Σκουντούφλης

Μπινιώρη Φρόσω- Φασαριόζος

Νιάρχου Χριστίνα - Φλυαρούλης

Νικολακοπούλου Τούλα - Σβέλτος

Σταματελοπούλου Άντζελα - Πρασινοσκούφης

Συντελεστές:

Συντονισμός ομάδας: Σπυροπούλου Γιώτα

Σκηνοθεσία: Ρούλα Ξαρχάκου

Επιμέλεια ήχου: Θεανώ Μπινιώρη - Ρούλα Ξαρχάκου

Σκηνογραφία: Πηνελόπη Καλογεροπούλου "Το λειρί του κόκκορα"

Βοηθοί σκηνογραφίας: Σαλώμη Σάββα & η ομάδα

Κοστούμια: Ελένη Ασημακοπουλου - Πέπε - Τούλα Νικολακοπούλου

Επιμέλεια φωτισμού: Γιάννης Αποστολοπουλος

Κομμώσεις: Γιώτα Σπυροπούλου

Επιμέλεια αφίσας: Θεανώ Μπινιώρη - Θανάσης Κουλόπουλος

Μακιγιάζ : Βίκυ Δαγκουνα

to pio omorfo gramma ston agio vasili 1

Δελτίο Τύπου

Τελευταία τροποποίηση στις Σάββατο, 24 Δεκεμβρίου 2022 10:16

Σχετικά Άρθρα

  • «Ο Κατηγορούμενος» από την Θ. Ο. Καλλικώμου που ανέβηκε με την στήριξη της Περιφέρειας έκλεψε τις εντυπώσεις
    «Ο Κατηγορούμενος» από την Θ. Ο. Καλλικώμου που ανέβηκε με την στήριξη της Περιφέρειας έκλεψε τις εντυπώσεις

    Ν. Κοροβέσης: «Στηρίζουμε τους τοπικούς συλλόγους για να υλοποιούν δράσεις προς όφελος της κοινωνίας»

    Τη διαφορά έκανε φέτος, η ταλαντούχα και πολυπρόσωπη θεατρική ομάδα «Αριστοτέχνες» Καλλικώμου, που παρουσίασε με μεγάλη επιτυχία και για τέσσερις παραστάσεις από την Πέμπτη 20 Απριλίου έως και χθες το βράδυ, το δικαστικό δράμα του Τζέφρεϋ Άρτσερ «Ο Κατηγορούμενος» σε σκηνοθεσία της Ρούλας Ξαρχάκου, υπό την αιγίδα και στήριξη της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας με ελεύθερη είσοδο για το κοινό.

    Και τις τέσσερις ημέρες, η αίθουσα πολιτιστικών εκδηλώσεων Καλλικώμου πλημμύρισε από κόσμο που καταχειροκρότησε τους ηθοποιούς και την σκηνοθέτιδα για άψογο αποτέλεσμα αυτού του δύσκολου εγχειρήματος, καθώς το πρωτότυπο του έργου, ήταν ότι στο ρόλο των ενόρκων βρέθηκε το ίδιο το κοινό που κάθε βράδυ αποφάσιζε μετά την εκδίκαση της υπόθεσης καρδιοχειρουργού κ. Σέργουντ, ο οποίος βρισκόταν στο εδώλιο του κατηγορουμένου μετά τη δολοφονία της γυναίκας του, για το εάν είναι ένοχος η αθώος!

    Στην πρεμιέρα της παράστασης καλωσόρισε το κοινό το μέλος του Δ.Σ του Πολιτιστικού Συλλόγου Καλλικώμου Παναγιώτης Κριαράς που έκανε μια σύντομη αναφορά στην δράση του Πολιτιστικού Συλλόγου και της θεατρικής τους ομάδας και ευχαρίστησε τον αντιπεριφερειάρχη Πολιτισμού και Τουρισμού Νίκο Κοροβέση και την Περιφέρεια για την στήριξη που τους παρείχε. Από την πλευρά του ο κ. Κοροβέσης συνεχάρη τη σκηνοθέτιδα Ρούλα Ξαρχάκου και τους ηθοποιούς και συντελεστές για την υψηλού επιπέδου παράσταση που δημιούργησαν, εκφράζοντας παράλληλα την ικανοποίησή του για το γεγονός ότι ο χώρος ήταν κατάμεστος από κόσμος και σε αυτό συνέβαλλε το ότι η είσοδος ήταν ελεύθερη για το κοινό: “ Η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας προσφέρει την βοήθεια της προς τους τοπικούς συλλόγους, έτσι ώστε να μπορούν να υλοποιούν δράσεις που αφήνουν το πολιτιστικό και κοινωνικό τους αποτύπωμα στις τοπικές κοινωνίες και είμαστε πολύ χαρούμενοι γι’ αυτό τα γεγονός και βεβαίως θα συνεχίσουμε να το κάνουμε. Θέλουμε να δυναμώσουμε τη φωνή των συλλόγων της περιοχής μας και να τους προσφέρουμε έδαφος για να δημιουργήσουν και να εκφραστούν και από την άλλη να δώσουμε σε όλον τον κόσμο την ευκαιρία να παρακολουθεί και να συμμετέχει χωρίς να πληρώνει εισιτήριο. Και βεβαίως η αποψινή παράσταση δικαιώνει την επιλογή μας για την στήριξη της Θ.Ο Καλλικώμου».

    katigoroumenos parastasi pde kalik 2

    katigoroumenos parastasi pde kalik 3

    katigoroumenos parastasi pde kalik 4

    katigoroumenos parastasi pde kalik 5

    Στην εξαιρετική αυτή παράσταση, που ήταν καλοδουλεμένη και καλοστημένη σε όλες της τις λεπτομέρειες στην οποία έκανε μια υπέροχη όπως πάντα δουλειά η σκηνοθέτιδα Ρούλα Ξαρχάκου συντονίζοντας έναν πολυπρόσωπο θίασο με υπέροχες ερμηνείες όπου και το κοινό είχε έναν κομβικό ρόλο, έπαιξαν οι ηθοποιοί:

    Δημόσιοι λειτουργοί:

    Επιμελήτρια ενόρκων- Εύη Ασημακοπούλου

    Κλητήρας- Κωνσταντίνα Γουβαλαρη

    Δικηγόρος Σερ Τζειμς- Παναγιώτης Αλέρτας

    Δικηγόρος Κερσλευ-Παναγιωτα Κριαρά

    Βοηθός Δικηγόρος- Χριστίνα Νιάρχου

    Βοηθός Δικηγόρος- Ευαγγελία Μορώνη

    Δικαστής- Βλάσσης Ζαφειρόπουλος

    Αστυνόμος – Θοδωρης Μιχόπουλος

    Ένορκοι: Όλοι εσείς

    Μάρτυρες κατηγορίας:

    Επιθεωρητρια Πειν- Θεανώ Μπινιωρη

    Θυρωρός Γουέμπστερ- Πηνελόπη Καλογεροπούλου

    Φαρμακοποιός Χουσειν- Φρόσω Μπινιωρη

    Τοξικολόγος Φορσαϊθ- Άντζελα Σταματελοπουλου

    Τζένιφερ Μίτσελ – Κωστούλα Νικολακοπούλου

    Κατηγορούμενος:

    Καρδιοχειρουργός Σέργουντ: Θανάσης Κουτσόπουλος

    Στις αναπαραστάσεις:

    Χριστίνα Νιάρχου

    Ευαγγελία Μορώνη

    (Δελτίο Τύπου)

  • “Ο Κατηγορούμενος” κάνει πρεμιέρα την Πέμπτη 20 Απριλίου - Παράσταση από την ΠΔΕ και την Θεατρική Ομάδα Καλλικώμου 
    “Ο Κατηγορούμενος” κάνει πρεμιέρα την Πέμπτη 20 Απριλίου - Παράσταση από την ΠΔΕ και την Θεατρική Ομάδα Καλλικώμου 

    Ν.Κοροβέσης: “Στηρίζουμε την προσπάθεια των τοπικών θεατρικών ομάδων”

    Την σύγχρονη και γνωστή διαδραστική θεατρική παράσταση "Ο κατηγορούμενος" βασισμένη στο ομώνυμο θεατρικό έργο του Τζεφερεϋ Άρτσερ, διοργανώνει η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας σε συνεργασία με τον δραστήριο Πολιτιστικό Σύλλογο Καλλικώμου "ο Αριστοτέλης”. Η παράσταση κάνει πρεμιέρα στο Καλλίκωμο στην αίθουσα πολιτιστικών εκδηλώσεων, την Πέμπτη 20 Απριλίου και οι παραστάσεις θα συνεχιστούν μέχρι και την Κυριακή 23 Απριλίου με ελεύθερη είσοδο για το κοινό.

    Ο Πολιτιστικός Σύλλογος Καλλικώμου, έχει μια πολυετή δράση και συνεισφορά, στη διάδοση της πολιτιστικής κληρονομιάς της περιοχής , της αθλητικής και κοινωνικής ζωής, με στόχο την τόνωση του ηθικού των πολιτών και της τοπικής κοινωνίας και συνεχίζει ακάθεκτα το έργο του. Η θεατρική του ομάδα αποτελείται από ανθρώπους ταλαντούχους που εργάζονται με μεράκι και αγάπη για το θέατρο, χαρίζουν άφθονο γέλιο, αισιοδοξία και χαρά στο κοινό, ενώ φέτος επέλεξαν ένα διαφορετικό έργο, ένα δικαστικό δράμα με έντονες συγκινήσεις που καθηλώνουν το θεατή καθ’ όλη του τη διάρκεια. Μάλιστα οι θεατές γίνονται ένορκοι της δίκης συμμετέχοντας διαδραστικά στην παράσταση που αναμένεται με ξεχωριστό ενδιαφέρον καθώς η Θεατρική Ομάδα Καλλικώμου βάζει πάντα τον πήχη ψηλά.

    Ο Αντιπεριφερειάρχης Πολιτισμού και Τουρισμού, Νίκος Κοροβέσης με αφορμή την πρεμιέρα της παράστασης, επισήμανε σε δήλωσή του ότι «σκοπός της περιφερειακης αρχης ειναι να ενισχυσουμε το εργο τοπικων θεατρικων ομαδων και να αναδειξουμε το ταλεντο και την προσπαθεια που κανουν εθελοντικά και ως ερασιτέχνες σε δυσκολες εποχες. Η συνεργασία μας με τον Πολιτιστικό Σύλλογο Καλλικώμου "Ο Αριστοτέλης" ήταν άψογη σε όλο το χρονικό διάστημα της προετοιμασίας της παράστασης. Για τέσσερις συνεχείς ημέρες το κοινό θα έχει τη δυνατότητα να απολαύσει με ελεύθερη είσοδο την παράσταση, να ψυχαγωγηθεί και να δώσει δύναμη στην ομάδα να συνεχίσει το έργο της. Εμείς θα είμαστε εκεί να στηρίζουμε την κάθε προσπάθεια καθώς η δράση των τοπικών συλλόγων δίνει ζωή στον τόπο».

    Λίγα λόγια για την παράσταση:

    Ο “Κατηγορούμενος” είναι βασισμένο στο ομώνυμο θεατρικό έργο του Τζεφερεϋ Άρτσερ και όλες οι σκηνές εκτυλίσσονται στο ιστορικό δικαστήριο του Λονδίνου Όλντ Μπέιλι. Ένα από τα χαρακτηριστικά του έργου είναι ότι οι θεατές παίζουν το ρόλο των ενόρκων και αυτοί αποφασίζουν, αν είναι αθώος ή ένοχος ο κατηγορούμενος Ιατρός Πάτρικ Σέργουντ, για τη δολοφονία της συζύγου του Ελίζαμπεθ. Βασική μάρτυρας κατηγορίας είναι η νοσοκόμα Τζένιφερ Μίτσελ, η οποία κατά τους ισχυρισμούς της κατηγορούσας αρχής και της ίδιας ήταν ερωμένη του γιατρού, λίγο πριν δολοφονηθεί η σύζυγός του… Με το τέλος της αποδεικτικής διαδικασίας, ο δικαστής, ο οποίος διευθύνει τη συζήτηση της υπόθεσης, ζητάει από τους ενόρκους - θεατές με βάση τα όσα άκουσαν, και την εκτίμηση των αποδείξεων να εκδώσουν την ετυμηγορία τους. Οι θεατές ένορκοι καλούνται να ψηφίσουν και αυτό γίνεται με ηλεκτρονική συσκευή ή κάρτες ή με ανύψωση των χεριών. Το κυριότερο όμως χαρακτηριστικό του έργου είναι ότι προβλέπονται 2 ετυμηγορίες - αποφάσεις της ενοχής αλλά και της αθώωσης του κατηγορουμένου! Έτσι αφού ο θεατής ψηφίσει το έργο συνεχίζεται με το τέλος που προβλέπεται για κάθε μία από τις 2 περιπτώσεις. Το έργο είναι άριστα δομημένο και κρατάει συνεχώς το ενδιαφέρον του θεατή με αποκορύφωση το εφεύρημα του συγγραφέα που αποτελεί και την ιδιαιτερότητα του έργου να παρουσιάσει όχι μία άλλα δυο ετυμηγορίες των ενόρκων αιτιολογώντας μάλιστα την καθεμία από αυτές με σχετικές αναφορές στις αποδείξεις που παρουσιάστηκαν ενώπιον του δικαστηρίου. Άλλωστε όπως είναι γνωστό σε κάθε δίκη το αποτέλεσμά της δεν είναι βέβαιο εκ των προτέρων εκείνο που είναι βέβαιο είναι ότι ο ένας από τους δυο αντίδικους θα χάσει. Ο συγγραφέας με το καθαρά δικαστικό του έργο θίγει το θέμα της μεγάλης διαφοράς που υπάρχει μεταξύ της πραγματικής αλήθειας και της δικαστικής. Η δικαστική απόφαση και κρίση ως έργο ανθρώπινο δεν μπορεί να είναι αλάνθαστη για το λόγο αυτό όπως λέγεται το δεδικασμένο αντί αληθείας λαμβάνεται. Ο θεατής έχει ακόμη τη δυνατότητα να πάρει μια γεύση με τρόπο μάλιστα απόλυτα ακριβή της εκδίκασης μιας ποινικής υπόθεσης σε αγγλικό δικαστήριο να χαρεί το τυπικό και μεγαλοπρεπές της όλης ακροαματικής διαδικασίας και να απολαύσει τα ευφυολογήματα των παραγόντων της δίκης και ιδιαίτερα των συνηγόρων με το γνωστό αγγλικό χιούμορ. Ο ακριβής άλλωστε τρόπος παρουσίασης και απεικόνισης δικών από τους αγγλοσάξονες συγγραφείς σε μυθιστορήματα με θέμα δικαστικές υποθέσεις έχει καταστήσει το είδος αυτό προσφιλές στο κοινό.

    kalikomo Parast katigor 2

    kalikomo Parast katigor 3

    kalikomo Parast katigor 4

    (Δελτίο Τύπου)

  • Οι “Αριστοτέχνες” επιστρέφουν με το “Ξενοδοχείο ο Παράδεισος” του Ζωρζ Φεϋντό
    Οι “Αριστοτέχνες” επιστρέφουν με το “Ξενοδοχείο ο Παράδεισος” του Ζωρζ Φεϋντό

    Με τη φαρσοκωμωδία του George Feydeau, Ξενοδοχείο ο Παράδεισος, επιστρέφει δυναμικά στα θεατρικά δρώμενα του τόπου μας, η θεατρική ομάδα Καλλικώμου «Αριστοτέχνες» σε σκηνοθεσία Ρούλας Ξαρχάκου. Από την Παρασκευή 10 Ιουνίου έως και τη Δευτέρα 13 Ιουνίου, στις 9μ.μ., υπόσχονται να μας προσφέρουν στιγμές άφθονου γέλιου και χαλάρωσης, μέσα από τους ανατρεπτικούς τους ρόλους.

    Η παράσταση θα πραγματοποιηθεί στην αίθουσα του πολιτιστικού συλλόγου Καλλικώμου ενώ η είσοδος - όπως πάντα - παραμένει ελεύθερη για το κοινό.

    Ο Συγγραφέας Ζωρζ Φεϋντώ

    Ο George Feydeau είναι Γάλλος θεατρικός συγγραφέας των τελών του 19ου αι. και των αρχών του 20ου. Τα έργα του είναι διαχρονικά και αποτελούν μέρος του παγκόσμιου θεατρικού ρεπερτορίου.

    Προσεγγίζοντας με κριτική ματιά τα αστικά στερεότυπα της εποχής του και της κοινωνίας του Παρισιού ο συγγραφέας πέτυχε στα θεατρικά του κείμενα να διεισδύσει στην αλήθεια του ψυχισμού των χαρακτήρων του και να φέρει στην επιφάνεια τους φόβους και τα πάθη τους αλλά και να αποδείξει τόσο την παραδοξότητα του καθωσπρεπισμού όσο και την υποκρισία ηθών και κατεστημένων τύπων.

    Από το σημείωμα σκηνοθέτη

    «Δεν ξέρω αν καθορίζω τη μοίρα μου ή όχι, εκείνο που ξέρω είναι ότι σήμερα είμαι εδώ και κάνω θέατρο. Κάνω τέχνη. Και μέσα από την τέχνη μου, μέσα από το θέατρο μπορώ σήμερα και δημιουργώ. Μπορώ σήμερα και υπάρχω. Κι έτσι μπορώ σήμερα να ελπίζω για το αύριο.

    Εξάλλου τι είναι η ζωή; Ένα παιχνίδι, ένα αστείο, μια φάρσα! Μια φαρσοκωμωδία του George Feydeau». Ρούλα Ξαρχάκου

    Οι Αριστοτέχνες

    Η θεατρική ομάδα Καλλικώμου Αριστοτέχνες κλείνει φέτος τα 12 χρόνια παρουσίας στα θεατρικά δρώμενα του τόπου μας. Νέοι άνθρωποι, με ποικίλες ενασχολήσεις και επαγγελματικές υποχρεώσεις, βρίσκουν τον χρόνο και τον τρόπο να συμμετέχουν σε απαιτητικές θεατρικές παραστάσεις πάντα με κέφι και συνέπεια. Οι ίδιοι αναφέρουν χαρακτηριστικά: «Είμαστε όλοι μας διαφορετικές προσωπικότητες με τις θετικές και αρνητικές μας στιγμές. Όμως το θεατρικό σανίδι, η πολυδιάστατη αυτή τέχνη του θεάτρου, μας ενώνει και μας δίνει την ευκαιρία να λειτουργήσουμε ως ομάδα, ως μία οντότητα.

    Παράλληλα, μας δίνει την ευκαιρία να επικοινωνήσουμε τις σκέψεις και τις ανησυχίες μας, τη χαρά μας, το κέφι μας αλλά και τις αγωνίες μας με τους συντοπίτες μας. Αυτό για εμάς έχει τη μεγαλύτερη αξία. Με την ευκαιρία θα θέλαμε να εκφράσουμε από την καρδιά μας, τις ευχαριστίες μας τόσο σε όλους εσάς που μας τιμάτε τόσα χρόνια με την παρουσία σας στις θεατρικές μας αναζητήσεις, όσο και στους χορηγούς μας που, παρά τις αντιξοότητες παραμένουν αρωγοί των προσπάθειών μας. Περιμένουμε όλοι σας να συμμετάσχετε στη φάρσα μας... αλλά προς Θεού!

    ΜΗΝ
    ΤΟ ΠΑΡΕΤΕ ΣΤΑ ΑΣΤΕΙΑ, ΟΥΤΕ ΣΤΑ ΣΟΒΑΡΑ!

    Η Υπόθεση

    Δύο μεσοαστικά ζευγάρια του Παρισιού των αρχών του 20ου αι. συνειδητοποιούν ότι δεν αντέχουν την εγωπάθεια των συντρόφων τους και αποφασίζουν είτε να απέχουν ψυχικά από το γάμο τους είτε να αναζητήσουν τον έρωτα παράνομα. Για το λόγο αυτό άλλωστε υπάρχουν ξενοδοχεία όπως ο «Παράδεισος». Όμως αν δεν είσαι πλήρως έτοιμος μπορεί σε κάλπικους παραδείσους να συναντήσεις τα φαντάσματά σου ή μια νεαρή και χαριτωμένη πεταλούδα που ξέρει περισσότερα για τη ζωή από τον.... Καρτέσιο των φοιτητών φιλοσοφίας ή μπορεί μια συνηθισμένη καταιγίδα να σε αναγκάσει να χάσει τον οίστρο και την ευφράδεια του λόγου σου. Ό τι δεν περιμένει κάποιος να του συμβεί, θα του συμβεί στο Ξενοδοχείο ο Παράδεισος...

    Παίζουν με σειρά εμφάνισης οι ηθοποιοί της θεατρικής ομάδας Καλλικώμου «Αριστοτέχνες»:
    Κος Περλέ: Θανάσης Κουτσόπουλος
    Κα Περλέ: Άντζελα Σταματελοπούλου
    Κος Παλιαρντέν: Νίκος Πανταζής
    Κα Παλιαρντέν: Τούλα Νικολακοπούλου
    Μαξίμ: Τάκης Αλέρτας
    Βικτουάρ: Βίκυ Δάγκουνα
    Ματίς: Εύη Ασημακοπούλου
    Κόρες Ματίς
    Κριστίν: Χριστίνα Νιάρχου, Βιολέτ: Κωνσταντίνα Γουβαλάρη, Λουίζ: Πένυ Καλογεροπούλου
    Σεμπαστιέν: Θεανώ Μπινιώρη
    Μπουλό: Παναγιώτα Κριαρά
    Επιθεωρητής Μπουσάρ: Σάββας Δελέγκος
    Συντελεστές Παράστασης:
    Σκηνοθεσία: Ρούλα Ξαρχάκου
    Βοηθοί Σκηνοθέτη: Θεανώ Μπινιώρη, Φρόσω Μπινιώρη, Γιώτα Σπυροπούλου
    Σκηνικά – Κοστούμια: οι «Αριστοτέχνες» και το Λειρί του κόκκορα.
    Αφίσα – Επιμέλεια Προγράμματος: Γεώργιος Σπήλιος , Αθανάσιος Κουλόπουλος
    Φωτισμοί: Ανδρέας Ζέζας
    Μουσική: Ρούλα Ξαρχάκου – Θεανώ Μπινιώρη
    Κομμώσεις: Γιώτα Σπυροπούλου
    Μακιγιάζ: Μαρία Αλέρτα

    aristotexnes2

  • «Ένα άδειο πιάτο στο Μπιστρό το Μεγάλο Βόδι» από τη Θεατρική Ομάδα Καλλικώμου
    «Ένα άδειο πιάτο στο Μπιστρό το Μεγάλο Βόδι» από τη Θεατρική Ομάδα Καλλικώμου

    Το τετραήμερο του Αγίου Πνεύματος 14, 15, 16 και 17 Ιουνίου, στις 21:30μ.μ., επέλεξε η Θεατρική Ομάδα Καλλικώμου να παρουσιάσει τη νέα της εναλλακτική θεατρική παράσταση, με τίτλο «Ένα άδειο πιάτο στο Μπιστρό το Μεγάλο Βόδι». Πρόκειται για μια ευφάνταστη κωμωδία του Αμερικανού συγγραφέα Michael Hollinger σε σκηνοθεσία Ρούλας Ξαρχάκου που πραγματεύεται, με έναν ιδιαίτερο τρόπο, την άρρηκτη σχέση του διπόλου έρωτας – θάνατος.

    Ο πραγματικός αντίπαλος του θανάτου είναι ο έρωτας που δεν αναγνωρίζει συμβάσεις, που υπερβαίνει τα όρια της ζωής, που ανατρέπει και δημιουργεί το πλαίσιο των αξιών της ζωής. Έτσι αν αναρωτηθούμε για το τι πραγματικά λείπει από τη ζωή μας ή τι πραγματικά ολοκληρώνει τη ζωή μας θα απαντήσουμε: Ο Έρωτας, η Αγάπη.

    Ο άνθρωπος φύσει ανικανοποίητο ον, δε «βρίσκει» την πληρότητα όσα αποκτήματα κι αν έχει. Όταν ζητά κάτι και το αποκτήσει, θα βρεθεί κάτι καινούριο που δεν το έχει και εκείνο θα επιθυμήσει. Όμως, η αγάπη πληρώνει κάθε κενό σε σώμα, νου και ψυχή. Θιασώτης του μεγάλου Αμερικανού συγγραφέα Ernest Hemingway, ο Hollinger, κάνει συχνά μνεία σε αυτόν, υπεραμυνόμενος τόσο της γοητευτικής δημιουργικής φιγούρας του όσο και της γεμάτης παθών, ζωής του. Η παράσταση συστάθηκε με απώτερο στόχο την τέρψη, τον προβληματισμό και την κριτική νουθεσία του φιλοθεάμονος κοινού.

    Θα παρουσιαστεί στην αίθουσα πολλαπλών χρήσεων του Καλλικώμου και η είσοδος για το κοινό είναι ελεύθερη. Τα μέλη του πολιτιστικού συλλόγου Καλλικώμου «Αριστοτέλης» και η θεατρική ομάδα, σας προσκαλούν να γευτείτε μαζί τους, μια σειρά από ΑΔΕΙΑ, αλλά ΓΚΟΥΡΜΕ πιάτα, στο Γαλλικό Μπιστρό «Le Grand Boeuf».

    Η υπόθεση του έργου

    Ένας σπουδαίος και επιτυχημένος δημοσιογράφος και συγγραφέας, ο Βίκτωρ, γόνος πλούσιας οικογένειας, έχει κληρονομήσει το εξαιρετικό Μπιστρό στο Παρίσι με την επωνυμία «Το Μεγάλο Βόδι», του οποίου όμως είναι και ο μοναδικός πελάτης. Παρά την εντυπωσιακή επαγγελματική του σταδιοδρομία και την οικονομική του ευμάρεια, ο ίδιος είναι δυστυχισμένος. Αιτία της δυστυχίας του αποτελεί η σεξουαλική του ανικανότητα, η οποία προκλήθηκε όταν, ως ενήλικας προσβλήθηκε από μια παιδική ασθένεια. Η μοναδική γυναίκα που εκείνος ερωτεύτηκε, η Λουίζ, αρνείται την πρόταση γάμου του, σε ένα ταξίδι που οι δυο τους, πραγματοποίησαν στην Ισπανία. Ο Βίκτωρ, πιστεύει πως αιτία της άρνησής της είναι η ανικανότητά του.

    Η αλήθεια όμως, βρίσκεται πολύ μακριά από αυτό. Έτσι αποφασίζει να δώσει τέλος στη ζωή του με έναν περίεργο τρόπο. Ο ευτραφής Βίκτωρ και λάτρης των γαστρονομικών απολαύσεων αποφασίζει να πεθάνει της πείνας, έχοντας να φάει μόλις μιάμιση μέρα. Όταν πληροφορείται, την πρόθεσή του αυτή το προσωπικό του Μπιστρό, κάνει τα αδύνατα δυνατά προκειμένου να τον μεταπείσει. Η άρνησή του να φάει αποσυντονίζει και αναστατώνει τόσο την σεφ Γκαστόν όσο και όλους τους σερβιτόρους. Ως έσχατη λύση, οι αρχισερβιτόροι Κλωντιάν και Κατρίν, οδηγούνται στο να σερβίρουν μια σειρά από άδειες πιατέλες, προτρέποντάς τον να τις δοκιμάσει, έστω και με τη φαντασία του. Συνεπικουρικά στο όλο εγχείρημα λειτουργούν, οι PR του μπιστρό, Μιμή και Ζυλιέτ καθώς και η νεοπροσληφθείσα Αντονέλ.

    Μια σειρά από αποκαλύψεις της προσωπικής ζωής του καθενός σοκάρουν τα πλήθη αλλά όχι τον Βίκτορα. Άγρυπνος παρατηρητής και πνεύμα της λογικής του Βίκτωρα, η μεταφυσική παρουσία της Μπαργούμαν. Η ανατροπή έρχεται στο τέλος, όταν η αγαπημένη του Λουίζ, του ανακοινώνει πως αιτία της άρνησής της να γίνει γυναίκα του, δεν είναι ο ίδιος αλλά ο επικείμενος θάνατός της, λόγω χρόνιας και ανίατης ασθένειάς της. Οι δυο τους αποφασίζουν να ζήσουν μαζί, έως το θάνατο αλλά και πέρα από αυτόν.

    Συντελεστές Παράστασης

    Προλογίζει: η Διονυσία Ζωγόγιαννη Πρωταγωνιστούν: Βίκτωρ: Νίκος Πανταζής, Λουίζ: Καλλιόπη Μιχαλοπούλου, Συνείδηση Βίκτορα – Μπάργουμαν: Εύη Ασημακοπούλου, Γκαστόν: Φρόσω Μπινιώρη, Κλωντιάν: Τούλα Νικολακοπούλου, Κατρίν: Θεανώ Μπινιώρη, Αντονέλ: Άντζελα Σταματελοπούλου, Μιμή: Χριστίνα Νιάρχου, Ζυλιέτ: Δώρα Κίζυλη. Σκηνοθεσία: Ρούλα Ξαρχάκου, Φωτισμοί: Ανδρέας Ζέζας, Βίντεο – Φωτογραφίες: Νίκος Βγενόπουλος, Μουσική επιμέλεια: Ρούλα Ξαρχάκου – Θεανώ Μπινιώρη, Κοστούμια – Σκηνικά: Η ομάδα, Κομμώσεις: Γιώτα Σπυροπούλου, Αφίσα: Γιώργος Σπήλιος

    Ευχαριστίες και Αφιέρωση

    Η Θεατρική Ομάδα Καλλικώμου θέλει να ευχαριστήσει θερμά την πληθώρα των χορηγών της, των οποίων η έμπρακτη συμπαράσταση καθιστά πραγματοποιήσιμη, την παράσταση αυτή. Η παράσταση «Ένα Άδειο Πιάτο στο Μπιστρό το Μεγάλο Βόδι», είναι αφιερωμένη στη μνήμη του ενεργού, μέχρι πρότινος, μέλους της ομάδας, Άννας Εσενόκουα – Καψιμάλη, η οποία έφυγε από τη ζωή πριν από λίγες μέρες, έπειτα από άνιση μάχη με την επάρατο νόσο.

Sites του Ομίλου

Αγ. Κυριακής 4 | Πύργος Ηλείας | Τηλ: 26210 30400 | Δημοσιογραφικό τμήμα: 6976 869414 | Εμπορικό Τμήμα: 6945 556212 | email: [email protected]

Μ.Η.Τ. 242102 | ΑΦΜ: 105224221 - ΔΟΥ Πύργου | Aρ.Γ.Ε.ΜΗ. 141319425000 | Ατομική Επιχείρηση | Ιδιοκτήτρια - διευθύντρια - διαχειρίστρια - δικαιούχος ονόματος τομέα: Δήμητρα Βέλμαχου | Διευθυντής σύνταξης: Γιάννης Σπυρούνης

Up & High Media & Productions

ilia live smallCopyright © 2011 - 2024 Ηλεία Live!.
Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.

Μέλος του 
Μητρώο ΜΗ

Βλαχαντώνη Ολυμπία - Μεσιτικό Γραφείο