Πέμπτη, 29 Δεκεμβρίου 2022 08:52

Πύργος: Συναυλία αγάπης και αλληλεγγύης για το “Χαμόγελο του Παιδιού”

Γράφτηκε από τον
Ad Slot

Η μουσική ενώνει και αυτό αποδείχτηκε έμπρακτα το βράδυ της Δευτέρας στο Θέατρο Απόλλων στον Πύργο, καθώς η ανταπόκριση του κόσμου ήταν μεγάλη και συγκινητική στην συναυλία που διοργανώθηκε ύστερα από πρωτοβουλία του πυργιώτη τραγουδιστή Γιώργου Αδαμοπούλου με την καλλιτεχνική επιμέλεια του Γιάννη Τζουανόπουλου, προκειμένου να συγκεντρωθούν τρόφιμα αλλά και παιχνίδια που θα μοιραστούν στο “Χαμόγελο του Παιδιού” του Πύργου, της Βροχίτσας αλλά και της Κυλλήνης.

Η είσοδος στην συναυλία ήταν ελεύθερη αλλά όλοι όσοι έδωσαν το παρών προσέφεραν ότι είχαν δυνατότητα για αυτά τα παιδιά που τις γιορτινές μέρες που διανύουμε τις περνούν με την δική τους οικογένεια, αυτή του Χαμόγελου του Παιδιού.

Με τις εξαιρετικές ερμηνείες των τραγουδιστών και την δεξιοτεχνία των οργανοπαικτών, η Σοφία Βόσσου, ο Μανώλης Καραντίνης, η Χριστιάνα Γαλιάτσου, ο Μανώλης Ανδρουλιδάκης, ο Γιάννης Σταματογιάννης και η Μαρίνας Τσοκάνη εντυπωσίασαν το κοινό που είχε κατακλύσει την αίθουσα του Θεάτρου Απόλλων αποσπώντας το πιο θερμό χειροκρότημα.

Αρχικά ο Γιάννης Τζουανόπουλος, αφού καλωσόρισε τον κόσμο ανέφερε πως ήταν, είναι και θα είναι πάντα δίπλα στα παιδιά και στις οικογένειες που έχουν ανάγκη ενώ στη συνέχεια ο Γιώργος Αδαμόπουλος αναφερόμενος στην καλλιτεχνική του εξέλιξη ευχαρίστησε το κοινό του Πύργου. Παράλληλα, θέλοντας να εξηγήσει πως πρόεκυψε η πρωτοβουλία που έλαβε, σημείωσε πως οι δεσμοί του με το Χαμόγελο του Παιδιού έχουν αναπτυχθεί από μικρή ηλικία καθώς από τραγουδούσε στην χορωδία του οργανισμού.

Λαμβάνοντας και πάλι τον λόγο ο κ. Τζουανόπουλος ευχαρίστησε τον Δήμο Πύργου για την δωρεάν παραχώρηση του θεάτρου ενώ δεν παρέλειψε να ευχαριστήσει το Νίκο Κοροβέση για την πολιτιστική δράση της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας και την συνεργασία τους κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού.

sunaulia xamogelo 2

sunaulia xamogelo 3

sunaulia xamogelo 4

sunaulia xamogelo 12 2

sunaulia xamogelo 5

sunaulia xamogelo 6

sunaulia xamogelo 7

sunaulia xamogelo 8

sunaulia xamogelo 9

sunaulia xamogelo 10

sunaulia xamogelo 11

Τελευταία τροποποίηση στις Κυριακή, 01 Ιανουαρίου 2023 22:58

Σχετικά Άρθρα

  • Τι αναφέρει «Το Χαμόγελο του Παιδιού» για τα περιστατικά των νεκρών μωρών - Είχε κληθεί να παρέμβει κατά περίπτωση εδώ και χρονια
    Τι αναφέρει «Το Χαμόγελο του Παιδιού» για τα περιστατικά των νεκρών μωρών - Είχε κληθεί να παρέμβει κατά περίπτωση εδώ και χρονια

    Με αφορμή το νέο περιστατικό που ήρθε στο προσκήνιο, τον θάνατο ενός νέου μωρού στην περιοχή της Αμαλιάδας και την σύμφωνα με τα δημοσιεύματα, πιθανή συσχέτιση της 24χρονης μητέρας που και εκείνη είχε χάσει τα παιδιά της, με διάστημα ενός χρόνου μεταξύ τους στην περιοχή της Αχαΐας, «Το Χαμόγελο του Παιδιού», εξέδωσε ανακοίνωση με την οποία υπενθυμίζει στην κοινή γνώμη ενέργειες που έγιναν σχετικά, με όσα τις τελευταίες ημέρες έχουν δει το φως της δημοσιότητας.

    Συγκεκριμένα αναφέρει ότι:

    1. Σχετικά με την υπόθεση στην περιοχή της Αχαΐας, είχε λάβει ανώνυμες αναφορές, στην Εθνική Τηλεφωνική Γραμμή SOS 1056, το διάστημα 2017-2020, για τις συνθήκες διαβίωσης της οικογένειας της μητέρας, οι οποίες υποδείκνυαν σαφώς την ευάλωτη θέση της.
    2. Όπως πραγματοποιούμε σε κάθε ανάλογο περιστατικό ενημερώθηκαν άμεσα οι αρμόδιες Αστυνομικές και Εισαγγελικές Αρχές για να κινητοποιηθούν όλες οι διαδικασίες για την προστασία των παιδιών. Να σημειωθεί πως, μια εκ των αναφορών εστάλη με την με ένδειξη «Κατεπείγουσα».
    3. Επιπλέον, τον Αύγουστο του 2015 είχαμε δεχτεί κλήση στην Ευρωπαϊκή Γραμμή για τις Εξαφανίσεις 116000 από το Τμήμα Ασφαλείας της περιοχής για την εξαφάνιση της τότε ανήλικης μητέρας, ωστόσο πριν προχωρήσουμε στη δημοσιότητα της εξαφάνισης, η ανήλικη επέστρεψε στο σπίτι της.
    4. Τον Δεκέμβριο του 2020, μας εμπιστεύθηκε μέλος της οικογένειας που επισκέφθηκε το χώρο μας. Ακολούθησαν διαδικασίες από το Αστυνομικό Τμήμα της περιοχής, ακολουθώντας τις εντολές του εισαγγελέα.
    5. Το 2023, η μητέρα επικοινώνησε με το Τμήμα Υγείας του Οργανισμού για παροχή κατευθύνσεων για διαδικαστικά θέματα που αφορούσαν το βρέφος, το οποίο νοσηλευόταν σε Νοσοκομείο της Αθήνας. Εντός των επόμενων ημερών ενημερωθήκαμε πως το βρέφος απεβίωσε. Κατά την ίδια περίοδο, Κοινωνικές Υπηρεσίες της περιοχής που ασχολούνταν με την υπόθεση, επικοινώνησαν με τον Οργανισμό και αναφέρθηκε το γεγονός πως πριν από ένα έτος, είχε αποβιώσει το βρέφος της πρώτης εγκυμοσύνης της μητέρας με παρόμοιο τρόπο, πράγμα που προβληματίζει αρκετά την υπηρεσία. Έκτοτε, οι Αρμόδιες Αστυνομικές και Εισαγγελικές Αρχές διερευνούν τα αίτια θανάτου των δύο βρεφών της μητέρας.

    Για ακόμη μια φορά, «Το Χαμόγελο του Παιδιού» ενημερώνει ότι αρμόδιοι για κάθε περιστατικό κακοποίησης/παραμέλησης παιδιού είναι οι Εισαγγελικές και Αστυνομικές Αρχές που οφείλουν να διερευνήσουν την κάθε υπόθεση.

    Κάθε αναφορά πρέπει να αξιολογείται από εξειδικευμένη ομάδα, και δεν αποτελεί υπόθεση ενός.

    Στηνσυγκεκριμένη περίπτωση, είχαν δημιουργηθεί ερωτηματικά αναφορικά με τον συντονισμό των αρμόδιων Αστυνομικών και Εισαγγελικών Αρχών αλλά και των Κοινωνικών υπηρεσιών που ασχολήθηκαν με τη διερεύνηση των συνθηκών διαβίωσης της οικογένειας της 24χρονης μητέρας, καθώς η μητέρα ήταν εμφανές πως βρισκόταν σε ευάλωτο οικογενειακό περιβάλλον, από την παιδική της κιόλας ηλικία, καθώς και για την υποστήριξη που έλαβε στο ρόλο της ως νέα μητέρα.

    «Το Χαμόγελο του Παιδιού» τονίζει πως πρέπει να συνεργαστούμε ως κοινωνία για να διασφαλίσουμε ότι τα παιδιά, αλλά και σε πολλές περιπτώσεις και το οικογενειακό τους περιβάλλον, λαμβάνουν τη φροντίδα και την προσοχή που χρειάζονται. Για μία ακόμα φορά θα θέλαμε να ενημερώσουμε ότι πως «Το Χαμόγελο του Παιδιού» λειτουργεί την Εθνική Τηλεφωνική Γραμμή για τα Παιδιά SOS 1056 η οποία:

    • Λαμβάνει οποιαδήποτε αναφορά, επώνυμη ή ανώνυμη
    • Είναι Διαθέσιμη πανελλαδικά, 24ώρες το 24ωρο, 365 ημέρες τον χρόνο.
    • Κάθε αναφορά, επώνυμη ή ανώνυμη, λαμβάνεται στη Γραμμή 1056 αποκλειστικά από εξειδικευμένους Κοινωνικούς Λειτουργούς και Ψυχολόγους, οι οποίοι παρέχουν δωρεάν και με σεβασμό στο απόρρητο την απαραίτητη ψυχοσυναισθηματική υποστήριξη σε κάθε παιδί και ενήλικα που αναζητά διέξοδο και βοήθεια.
    • Κάθε αναφορά αξιολογείται από εξειδικευμένη ομάδα, δεν είναι υπόθεση ενός.
    • Εφόσον κριθεί ότι η πληροφορία που λαμβάνεται είναι βάσιμη, ή μπορεί να είναι βάσιμη, διαβιβάζεται στον αρμόδιο Εισαγγελέα της περιοχής που έχουμε λάβει την αναφορά.
    • Ο Εισαγγελέας είναι αυτός ο οποίος δίνει εντολή στην Κοινωνική Υπηρεσία της περιοχής του Δήμου και στην Αστυνομία για να προχωρήσει σε διερεύνηση της υπόθεσης.

    ... κλείνει αναφέροντας η ανακοίνωση.

    Για οποιοδήποτε περιστατικό αφορά σε παιδί σε κίνδυνο καλέστε στην «Εθνική Τηλεφωνική Γραμμή για τα παιδιά SOS 1056» ή αξιοποιήστε το Chat 1056 με την αποστολή γραπτού μηνύματος ή ακόμα και κάνοντας αναφορά στο CyberTip Line Hellas εδώ https://www.hamogelo.gr/gr/el/cyber-tipline/

    Για συμβουλευτική υποστήριξη σε παιδιά και ενήλικες καλέστε την «Ευρωπαϊκή Γραμμή Υποστήριξης Παιδιών 116111» Οι Γραμμές λειτουργούν με εξειδικευμένο προσωπικό, καθημερινά, πανελλαδικά, 24ώρες τη μέρα.

  • Ζωντανή αναμετάδοση της συναυλίας για τα θύματα των Τεμπών στην πλατεία Ελευθερίας Γαστούνης - Με πρωτοβουλία του Δήμου Πηνειού
    Ζωντανή αναμετάδοση της συναυλίας για τα θύματα των Τεμπών στην πλατεία Ελευθερίας Γαστούνης - Με πρωτοβουλία του Δήμου Πηνειού

    «Χρωστάμε ενός λεπτού κραυγή, για κάθε στιγμή που σιωπήσαμε»*

    Το πάνδημο αίτημα για απονομή δικαιοσύνης για τα πενήντα επτά θύματα της σιδηροδρομικής τραγωδίας των Τεμπών διατρανώθηκε το βράδυ της Παρασκευής κατά τη διάρκεια της συναυλίας -αφιερώματος στο Καλλιμάρμαρο. Χιλιάδες θεατές «πλημμύρισαν» το Παναθηναϊκό Στάδιο αποδίδοντας φόρο τιμής στους νεκρούς και εκφράζοντας την αλληλεγγύη τους στους συγγενείς τους.

    Η συναυλία διοργανώθηκε από τον Σύλλογο Συγγενών Θυμάτων του Σιδηροδρομικού Δυστυχήματος «Τέμπη 2023» και συμμετείχαν το συγκρότημα «Κοινοί Θνητοί», οι τραγουδοποιοί Φοίβος Δεληβοριάς και Θανάσης Παπακωνσταντίνου, ο Σωκράτης Μάλαμας και η Τάνια Τσανακλίδου. Σημειώνεται ότι το Κεντρικό Συμβούλιο Νεωτέρων Μνημείων ενέκρινε ομόφωνα το αίτημα για ζωντανή αναμετάδοση της συναυλίας, εξέλιξη που άνοιξε τον δρόμο για τη δημόσια προβολή της σε πλατείες και πολυχώρους σε κάθε γωνιά της Ελλάδας.

    Πλήθος κόσμου συγκεντρώθηκε από νωρίς στην πλατεία Ελευθερίας στην καρδιά της Γαστούνης όπου με πρωτοβουλία του Δήμου Πηνειού είχε στηθεί γιγαντοοθόνη για τη ζωντανή μετάδοση της συναυλίας. Σε συγκινησιακά φορτισμένο κλίμα οι θεατές σιγοτραγούδησαν αισθαντικά για τα θύματα της τραγωδίας απαιτώντας απονομή δικαιοσύνης και διασφάλιση ότι δεν θα σημειωθούν αντίστοιχα περιστατικά στο μέλλον.

    Σημειώνεται ότι ο Δήμαρχος Πηνειού κ. Αλέξης Καστρινός έχει κατά το παρελθόν επισημάνει ότι η εθνική τραγωδία της 28ης Φεβρουαρίου έχει αποτυπωθεί στη συλλογική μνήμη και πρόκειται να μας συντροφεύει για πάντα. «Πενήντα επτά ψυχές απαιτούν δικαίωση. Προς αυτή την κατεύθυνση επιβάλλεται να αναδειχθούν τα αίτια του τραγικού δυστυχήματος και να αποδοθούν ευθύνες. Αποτελεί ύψιστο χρέος απέναντι σε αυτούς που “έφυγαν”. Η σκέψη μας παραμένει πάντα στους τραυματίες, στους συγγενείς και τους οικείους αυτών που χάθηκαν» σημείωσε χαρακτηριστικά.

    * Λιλή Ζωγράφου (1922-1998)

    dimos pin tempi anam 2

    Το πάνδημο αίτημα για απονομή δικαιοσύνης για τα 57 θύματα της σιδηροδρομικής τραγωδίας των Τεμπών διατρανώθηκε κατά τη διάρκεια της συναυλίας -αφιερώματος στο Καλλιμάρμαρο.

    dimos pin tempi anam 4

    «Άιντε ρίχνουν χώμα με λουλούδια ραίνουν/άιντε και θαρρούν, θαρρούν πως ξεμπερδεύουν» τραγούδησε ο Θανάσης Παπακωνσταντίνου και το Καλλιμάρμαρο σείστηκε.

    dimos pin tempi anam 3

    Πλήθος κόσμου συγκεντρώθηκε στην πλατεία Ελευθερίας όπου με πρωτοβουλία του Δήμου Πηνειού είχε στηθεί γιγαντοοθόνη για τη ζωντανή μετάδοση της συναυλίας.

    Σε συγκινησιακά φορτισμένο κλίμα οι θεατές σιγοτραγούδησαν αισθαντικά για τα θύματα της τραγωδίας απαιτώντας απονομή δικαιοσύνης.

    (Δελτίο Τύπου)

  • Και στην Αμαλιάδα με πρωτοβουλία του Δήμου Ήλιδας, μεταδόθηκε δημόσια η συγκλονιστική συναυλία για τα 57 θύματα των Τεμπών
    Και στην Αμαλιάδα με πρωτοβουλία του Δήμου Ήλιδας, μεταδόθηκε δημόσια η συγκλονιστική συναυλία για τα 57 θύματα των Τεμπών

    Η συγκλονιστική συναυλία στη μνήμη των 57 θυμάτων του δυστυχήματος των Τεμπών, την οποία παρακολούθησαν παραπάνω από 45.000 θεατές στο Καλλιμάρμαρο Παναθηναϊκό Στάδιο της Αθήνας, μετέδωσε ζωντανά σε δημόσια προβολή στην πλατεία Αγίου Αθανασίου της Αμαλιάδας ο Δήμος Ήλιδας.

    Στη συναυλία που διοργανώθηκε από της οικογένειες των θυμάτων του μεγαλύτερου σιδηροδρομικού δυστυχήματος στη σύγχρονη ιστορία της χώρας μας, συμμετείχαν αφιλοκερδώς οι καλλιτέχνες: Φοίβος Δεληβοριάς, το συγκρότημα «Κοινοί Θνητοί», ο Σωκράτης Μάλαμας, ο Θανάσης Παπακωνσταντίνου, η Μάρθα Φριτζήλα και η Τάνια Τσανακλίδου.

    Στην πλατεία Αγίου Αθανασίου από νωρίς το απόγευμα ο κόσμος αγκάλιασε τη συναυλία, ενώ στο σημείο της προβολής βρέθηκαν και τα μέλη της δημοτικής αρχής.

    Μάλιστα, ο κάθε παριστάμενος είχε την ευκαιρία παρακολουθώντας τη συναυλία, να ανάψει και ένα κερί στη μνήμη των θυμάτων των Τεμπών, δηλώντας με αυτόν τον τρόπο το «ΠΟΤΕ ΞΑΝΑ».

    Πρόκειται για μια συναυλία με συγκλονιστικές στιγμές, όπου τόσο οι συγγενείς των θυμάτων όσο και οι καλλιτέχνες, με αποκορύφωμα το σπαρακτικό τραγούδι του Φοίβου Δεληβοριά, προσέφεραν σε όλους τραγούδια, εικόνες και συναισθήματα για έναν ιερό σκοπό, ένα πάνδημο αίτημα να αποδοθεί 19 μήνες μετά δικαιοσύνη.

    ilida met sun tempi 2

    ilida met sun tempi 6

    ilida met sun tempi 3

    ilida met sun tempi 4

    ilida met sun tempi 5

    ilida met sun tempi 7

    (Δελτίο Τύπου)

  • Ο Δήμος Πύργου τιμά τη μνήμη των ανθρώπων που έχασαν την ζωή τους στα Τέμπη
    Ο Δήμος Πύργου τιμά τη μνήμη των ανθρώπων που έχασαν την ζωή τους στα Τέμπη

    Την μνήμη των νεκρών στα Τέμπη θα τιμήσει ο Δήμος Πύργου, παρουσιάζοντας μέσω live streaming τη συναυλία που θα δοθεί στο Καλλιμάρμαρο Στάδιο.

    Έμπροσθεν του Δημαρχείου στην κεντρική πλατεία, σήμερα το βράδυ (Παρασκευή 11/10/24) στις 19:00 θα τοποθετηθεί γιγαντοοθόνη μέσω της οποίας θα μπορούν οι δημότες να παρακολουθήσουν τη συναυλία των Δεληβοριά, Τσανακλίδου, Κοινών Θνητών, Σωκράτη Μάλαμα και του Θανάση Παπακωνσταντίνου, οι οποίοι συμμετέχουν σε αυτή την εκδήλωση τιμής της μνήμης των ανθρώπων που έχασαν την ζωή τους στο σιδηροδρομικό δυστύχημα της 28ης Φεβρουαρίου του 2023.

    (Δελτίο Τύπου)

  • Κωνσταντίνος Αργυρός: Η στιγμή που ξεσπάει σε κλάματα στη συναυλία του στο Royal Albert Hall (video)
    Κωνσταντίνος Αργυρός: Η στιγμή που ξεσπάει σε κλάματα στη συναυλία του στο Royal Albert Hall (video)

    Ο τραγουδιστής έζησε μοναδικές στιγμές στο Λονδίνο

    Ο Κωνσταντίνος Αργυρός έζησε το βράδυ της 26ης Σεπτεμβρίου μια μεγάλη στιγμή στην καριέρα του, καθώς πραγματοποίησε μια συναυλία στο Royal Albert Hall του Λονδίνου.
    Στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης κυκλοφορούν διάφορα βίντεο από τη μεγάλη βραδιά του τραγουδιστή. Σε ένα από αυτά, ο Κωνσταντίνος Αργυρός σταματάει την ερμηνεία του τραγουδιού «Αθήνα μου», καθώς με δυσκολία συγκρατεί τα δάκρυά του.
    Δείτε το βίντεο
    @irenouken proud is an understatement 🇬🇷🥹 #konstantinosargiros #argiros #greek #greekmusic @Argiros Konstantinos OFFICIAL ♬ original sound - irenouken
    Κατά τη διάρκεια της συναυλίας, ο γνωστός τραγουδιστής δεν παρέλειψε να χορέψει ζεϊμπέκικο καθώς τραγουδούσε το επιτυχημένο τραγούδι του, φωνάζοντας στη μητέρα του: «Μάνα ο γιος σου χορεύει ζεϊμπέκικο στο Royal Albert Hall!».

    Τα βίντεο που κυκλοφόρησαν στα social media με τον χορό του, έχουν γίνει ήδη viral, με τους φαν του να συμμερίζονται τον ενθουσιασμό και την υπερηφάνειά του για τη μεγάλη στιγμή της καριέρας του.

    Δείτε τα βίντεο
    @irenouken his family must be incredibly proud 🥹 #konstantinosargiros #argiros #greek @Argiros Konstantinos OFFICIAL ♬ original sound - irenouken
    H βραδιά είχε έντονο άρωμα Ελλάδας, καθώς ο Κωνσταντίνος Αργυρός ερμήνευσε τραγούδια από την πλούσια μουσική παράδοση και κληρονομιά της χώρας.
    @irenouken his family must be incredibly proud 🥹 #konstantinosargiros #argiros #greek @Argiros Konstantinos OFFICIAL ♬ original sound - irenouken
    Μία από τις συγκινητικές στιγμές της βραδιάς ήταν η αναφορά του στη Μαρινέλλα, στην οποία αφιέρωσε το τραγούδι «Παιδί Γενναίο». «Θέλω να δώσω αγάπη και δύναμη και να αφιερώσω το επόμενο τραγούδι στην οικογένειά μου πρώτα και δεύτερον στην Αθήνα, στην κυρία Μαρινέλλα» και πρόσθεσε: «Της αφιερώνουμε αυτό και της δίνουμε δύναμη».
    Επίσης, σε ένα άλλο σημείο ο Κωνσταντίνος Αργυρός αναφέρθηκε στην οικογένειά του, αλλά και τη σύντροφό του, Αλεξάνδρα Νίκα, με την οποία περιμένουν τον πρώτο τους παιδί, όπως ανέφερε το protothema.gr τον Ιούλιο.

    «Είναι μια πολύ σημαντική σήμερα ημέρα γιατί εκτός από όλους εμάς εδώ είναι κοντά μου η οικογένειά μου, η μητέρα μου, ο αδελφός μου, η Αλεξάνδρα, η οικογένεια όλη που με στηρίζει πάντα. Η Κατερίνα η αδελφή μου, πού είναι η Κατερίνα; Τα ανίψια μου!», δήλωσε χαρακτηριστικά.

    Μετά τη μεγάλη συναυλία, ο Κωνσταντίνος Αργυρός, έγινε πλέον ένας από τους ελάχιστους Έλληνες καλλιτέχνες που έχουν φιλοξενηθεί στο Royal Albert Hall, μία από τις σημαντικότερες αίθουσες συναυλιών του κόσμου στην οποία κατά καιρούς έχουν εμφανιστεί καλλιτέχνες παγκόσμιου βεληνεκούς.
  • 27 Χρόνια “Το Χαμόγελο του Παιδιού” στην Ηλεία: Εκδήλωση τιμής στους στυλοβάτες της ανιδιοτέλειας
    27 Χρόνια “Το Χαμόγελο του Παιδιού” στην Ηλεία: Εκδήλωση τιμής στους στυλοβάτες της ανιδιοτέλειας

    Της Δήμητρας Βέλμαχου

    Μια συγκινητική εκδήλωση πραγματοποιήθηκε την περασμένη Τετάρτη στον Πύργο, με αφορμή τα 27 χρόνια λειτουργίας του «Χαμόγελου του Παιδιού» στην Ηλεία.

    Η εκδήλωση, που ήταν αφιερωμένη στους πολύτιμους συνεργάτες, χορηγούς και υποστηρικτές του Οργανισμού, έλαβε χώρα στο σπίτι του «Χαμόγελου» επί της οδού Αλφειού και αποτέλεσε μια γιορτή αλληλεγγύης και προσφοράς. Όπως πολύ σωστά τονίστηκε, με τη βοήθεια όλων αυτών των ανθρώπων, ο Οργανισμός συνεχίζει αδιάκοπα το σημαντικό έργο του, προσφέροντας βοήθεια στα παιδιά που έχουν ανάγκη και δίνοντάς του και πάλι το χαμόγελο που η ζωή τους στέρησε.

    Ο Οργανισμός, στηριζόμενος στον επαγγελματισμό και την αγάπη, συνεχίζει να προσφέρει βοήθεια σε παιδιά που είναι θύματα βίας, που αντιμετωπίζουν προβλήματα υγείας ή που ζουν σε συνθήκες φτώχειας. Η εκδήλωση στην Ηλεία, ήταν μια υπενθύμιση της τεράστιας σημασίας αυτής της προσπάθειας και μια ευκαιρία για την τοπική κοινωνία να εκφράσει την ευγνωμοσύνη της προς όλους όσοι συμμετέχουν σε αυτό το ιερό έργο.

    Ο συγκινητικός λόγος του προέδρου, Κωνσταντίνου Γιαννόπουλου

    Ο πρόεδρος του «Χαμόγελου του Παιδιού», Κωνσταντίνος Γιαννόπουλος, με συγκίνηση μίλησε για την απαρχή του Οργανισμού και τη συγκλονιστική ιστορία πίσω από αυτόν. «Είναι σαν παραμύθι,» είπε χαρακτηριστικά. Η ιστορία ξεκίνησε από τον γιο του, Ανδρέα, ο οποίος, το 1995, ενώ αντιμετώπιζε με θάρρος την ασθένειά του καθώς είχε διαγνωσθεί με όγκο στο κεφάλι, εξέφρασε την επιθυμία του να δημιουργηθεί ένας Οργανισμός που θα βοηθούσε όλα τα παιδιά που έχουν ανάγκη. Αυτή η επιθυμία μετουσιώθηκε σε δράση και οδήγησε στη δημιουργία του «Χαμόγελου του Παιδιού», το οποίο 29 χρόνια μετά συνεχίζει ακούραστα το έργο του.

    «Έτσι λοιπόν ο Αντρέας μέσα από το ημερολόγιο του 9 Νοεμβρίου 1995 μας προέτρεψε να κάνουμε κάτι πολύ σημαντικό που είναι το «Χαμόγελου του Παιδιού» στην Ελλάδα. Ούτε κι εκείνος θα το φανταζόταν ούτε και εγώ θα το φανταζόμουνα ότι θα έβρισκε το κατάλληλο έδαφος με τους ανθρώπους που υπάρχουν στη χώρα μας. Επίσης να πω ότι αμέσως μετά, ένα άλλο παιδί μάθαμε ότι έφυγε από τη ζωή και έτσι η οικογένεια Λαμπροπούλου κινητοποιήθηκε και κινητοποίησε την Ηλεία. Αυτά τα δύο παιδιά λοιπόν για μας είναι πολύ ιερά, γιατί με την μνήμη τους συνεχίζουμε την προσπάθεια μας» επεσήμανε ο κ. Γιαννόπουλος προσθέτοντας ότι η προσπάθεια δεν βασίζεται στη φιλανθρωπία, αλλά στον επαγγελματισμό και την επιστημονικότητα, με στόχο την αδιάλειπτη φροντίδα και υποστήριξη των παιδιών και των οικογενειών τους.

    Ο Οργανισμός έχει πλέον διεθνή εμβέλεια, με συνεργασίες σε ευρωπαϊκούς και διεθνείς φορείς, ενώ συμμετέχει ενεργά στα Ηνωμένα Έθνη.

    Xamogelo 3

    Τιμητικές Ομιλίες

    Στην εκδήλωση, πολλοί τοπικοί φορείς και εκπρόσωποι της Περιφέρειας και των δήμων της Ηλείας, έδωσαν το «παρών» και εξέφρασαν τα συγχαρητήριά τους για το σπουδαίο έργο του Οργανισμού.

    Ο αντιπεριφερειάρχης Ηλείας, Νίκος Κοροβέσης, υπογράμμισε το μοναδικό επίτευγμα του Οργανισμού: τη μετατροπή του πόνου και της απώλειας σε ένα τεράστιο χαμόγελο, που χρόνο με τον χρόνο μεγαλώνει και φωτίζει τις ζωές χιλιάδων παιδιών.

    «29 χρόνια “Χαμόγελο του Παιδιού” και 27 εδώ στην Ηλεία. Πέρασαν τόσα χρόνια και όμως το “Χαμόγελο του Παιδιού” έχει καταφέρει κάτι μοναδικό και αξεπέραστο. Να μετατρέψει τον πόνο και την απώλεια σε ένα τεράστιο χαμόγελο. Σε ένα χαμόγελο που χρόνο με το χρόνο μεγάλωσε και μεγαλώνει. Γίνεται πιο φωτεινό και μεταδίδεται από γενιά σε γενιά, από άνθρωπο σε άνθρωπο και από παιδί σε παιδί. Η προστασία της παιδικής ηλικίας, η αγάπη προς το παιδί, η παροχή φροντίδας, η δημιουργία υποδομών φιλοξενίας για τα ορφανά ή άστεγα παιδιά, η κάλυψη των βασικών του αναγκών, η εκπαίδευσή τους, θα έπρεπε να θεωρούνται πραγματικά αυτονόητα. Και όμως δίχως το “Χαμόγελο του Παιδιού” αυτό δεν θα ήταν. Σκύβουμε ευλαβικά το κεφάλι μας και σας ευγνωμονούμε για την σπουδαία φιλανθρωπική σας δράση, την ανιδιοτελή προσφορά σας, τους αγώνες και την αγάπη σας προς τα παιδιά όλου του κόσμου. Κυρίως όμως σας ευγνωμονούμε γιατί δώσατε σε αυτά τα παιδιά το μεγαλύτερο εφόδιο, να ξεπεράσουν τις δυσκολίες, δώσατε την ελπίδα για μία καλύτερη ζωή, τους δώσατε πίσω το χαμένο χαμόγελο».

    Xamogelo 2

    Ο αντιδήμαρχος Πύργου, Δημήτρης Τζουανόπουλος, από την πλευρά του συνεχάρη το «Χαμόγελο του Παιδιού» και τον πρόεδρό του για τη συνεχή προσφορά τους στα παιδιά που έχουν ανάγκη, τονίζοντας τη σπουδαιότητα του έργου τους.

    Ο αντιδήμαρχος Ζαχάρως Γιώργος Τριγάζης, αφού εξέφρασε την βαθύτατη εκτίμησή του απέναντι στο σπουδαίο έργο που επιτελείται, υπογράμμισε ότι η υποστήριξη του δήμου προς τον Οργανισμό πρέπει να θεωρείται δεδομένη, ενώ η αντιδήμαρχος Αθηνά Ηλιοπούλου από τον Δήμο Αρχαίας Ολυμπίας μετέφερε τις ευχαριστίες του δημάρχου για το έργο του «Χαμόγελου» και για την τεράστια αγκαλιά που έχει ανοίξει σε περισσότερα από ενάμιση εκατομμύριο παιδιά από το 1995.

    Ο αντιδήμαρχος Ήλιδας Μάκης Παπαγιαννόπουλος, ακολούθως αναφέρθηκε στην ανάγκη συνεχούς υποστήριξης του έργου του «Χαμόγελου του Παιδιού» τονίζοντας πως ως νέα δημοτική αρχή δεν έχουν καταφέρει να πράξουν όσα επιθυμούν για το Χαμόγελο, ωστόσο όμως το επόμενο διάστημα θα γίνουν περισσότερα.

    «Σε κάθε περίπτωση όταν ένα παιδί χαμογελάει είναι ευτυχισμένη η κοινωνία. Ντρέπομαι γιατί αυτή τη στιγμή ελάχιστα παιδιά χαμογελούν. Συγχαρητήρια για το έργο σας και τα 27 χρόνια να γίνουν 1027».τόνισε χαρακτηριστικά.

    Ο κ. Ντούμας τέλος, αφού μετέφερε τα συγχαρητήρια για το έργο του Οργανισμού από τον δήμαρχο Πηνειού Αλέξη Καστρινό, επεσήμανε ότι «…όταν μιλάμε για παιδιά θα πρέπει να είμαστε ιδιαίτερα προσεκτικοί, να χαμηλώνουμε το κεφάλι και να μην λέμε πολλά. Συγχαρητήρια για όλα αυτά που έχετε κάνει και θα κάνετε, και ό,τι μπορούμε θα είμαστε σε άμεση επικοινωνία για να βοηθήσουμε. Όχι μόνο ο Δήμος, δεν είναι μόνο θέμα του Δήμου, πρέπει να το δει γενικότερα η πολιτεία να δούμε τι μπορούμε να προσφέρουμε».

    Xamogelo 4

  • Εντοπίστηκαν τα δύο παιδιά που είχαν χαθεί από Καλλιθέα και Γαλάτσι
    Εντοπίστηκαν τα δύο παιδιά που είχαν χαθεί από Καλλιθέα και Γαλάτσι

    Δύο παιδιά που είχαν χαθεί από το Γαλάτσι και την Καλιθέα εντοπίστηκαν και είναι καλά στην υγεία τους, όπως ενημερώνει με ανακοίνωσή του το «Χαμόγελο του Παιδιού».

    Πρόκειται για την 17χρονη Μαρία Μ. και τον 13χρονο Κωνσταντίνο.

    Σύμφωνα με το «Χαμόγελο του Παιδιού» η περιπέτεια της Μαρίας Μ., 17 ετών, έληξε σήμερα, 22/09/2024, καθώς επέστρεψε στον χώρο παιδικής προστασίας όπου διαμένει και λαμβάνει την φροντίδα που χρειάζεται.

    Υπενθυμίζουμε ότι η Μαρία Μ., 17 ετών, είχε εξαφανιστεί στις 13/09/2024 από την περιοχή της Καλλιθέας Αττικής.

    Εντοπίστηκε και ο 13χρονος Κωνσταντίνος

    Αίσιο τέλος είχε και η περιπέτεια του Κωνσταντίνου Γ., 13 ετών, που είχε εξαφανιστεί από το Γαλάτσι. Ο ανήλικος όπως ενημερώνει το Χαμόγελο του Παιδιού, εντοπίστηκε και είναι καλά στην υγεία του.

    Αξίζει να σημειωθεί ότι στην εξαφάνιση του πιθανόν υπάρχει εμπλοκή ενηλίκων ατόμων, ενώ οι συνθήκες διερευνώνται από τις Αστυνομικές Αρχές.

    Υπενθυμίζουμε ότι ο Κωνσταντίνος Γ. είχε εξαφανιστεί στις 21/09/2024 από το Γαλάτσι και το «Χαμόγελο Του Παιδιού» προχώρησε άμεσα σε δημοσιοποίηση των στοιχείων του, μετά από αίτημα των οικείων του.

    Σε ανακοίνωσή του το «Χαμόγελο του Παιδιού» σημειώνει ότι θα βρίσκεται κοντά στη Μαρία Μ. για την παροχή ψυχολογικής υποστήριξης και οτιδήποτε άλλο χρειαστεί.

    Πηγή: cnn.gr

  • Πλήθος κατοίκων από την περιοχή και όχι μόνο κατέκλυσαν τον αύλειο χώρο του Ι.Ν. της Αγίας Κυριακής
    Πλήθος κατοίκων από την περιοχή και όχι μόνο κατέκλυσαν τον αύλειο χώρο του Ι.Ν. της Αγίας Κυριακής

    Μουσική πανδαισία κάτω από το φεγγάρι του Σεπτεμβρίου

    Μία μουσική πανδαισία απόλαυσαν μέσα σε ένα ειδυλλιακό τοπίο, με το φεγγάρι του Σεπτεμβρίου να δίνει το δικό του χρώμα, οι δημότες που κατέκλυσαν τον αύλειο χώρο του Ιερού Ναού της Αγίας Κυριακής το βράδυ της Πέμπτης (19/09/24).

    Οι χορωδίες της Ιεράς Μητρόπολης Δέρκων και του Λυκείου Ελληνίδων μας ταξίδεψαν στα μονοπάτια της παραδοσιακής μουσικής της Ελλάδος και της Ανατολής, αποσπώντας τον θαυμασμό και το χειροκρότημα των θεατών.

    Ο Δήμαρχος Πύργου κ. Στάθης Καννής στο χαιρετισμό του αναφέρθηκε στην αναγκαιότητα της ενίσχυσης της εξωστρέφειας με ποιοτικές εκδηλώσεις που ανοίγουν το δρόμο για διαπολιτισμικές συνεργασίες.

    Ο Αντιδήμαρχος Πολιτισμού κ. Γιώργος Κάρδαρης μίλησε για την συμβολή του πολιτισμού στην αναπτυξιακή προοπτική της περιοχής μας, ενώ χαιρετισμό απηύθυναν οι Μητροπολίτες Ηλείας και Ωλένης κ.κ. Αθανάσιος και Ιταλίας κ.κ. Πολύκαρπος.

    Επίσης ο Αντιπεριφερειάρχης Ηλείας κ. Νίκος Κοροβέσης και ο Αντιδήμαρχος Προγραματισμού και Ευρωπαϊκών Προγραμμάτων του Δήμου Ανδραβίδας Κυλλήνης κ. Γεώργιος Σκλαβενίτης.

    Ιδιαίτερη αναφορά αξίζουν τα δρώμενα από το Λύκειο Ελληνίδων που είχαν ως θέμα τον κύκλο της ζωής, με τις κυρίες Κατερίνα Παρασκευοπούλου και Κατερίνα Αναγνωστοπούλου να παρουσιάζουν την παράδοση που ακολουθεί την γέννηση, την βάφτιση και το θάνατο του ανθρώπου, ενώ συντονιστής της εκδήλωσης ήταν ο κ. Γιώργος Σαραντόπουλος.

    Νωρίτερα στο Λάτσειο Δημοτικό Μέγαρο ο Δήμαρχος κ. Στάθης Καννής υποδέχθηκε τους Δημάρχους και την αντιπροσωπεία των τριών Ιταλικών Πόλεων Squillatse που θα αδελφοποιηθεί με τον Δήμο Πύργου, όπως και οι Cira Marino & Crotone με τους Δήμους Αρχαίας Ολυμπίας και Ανδραβίδας-Κυλλήνης αντίστοιχα.

    ag kuriaki sun dim 4

    ag kuriaki sun dim 2

    ag kuriaki sun dim 3

    ag kuriaki sun dim 7

    ag kuriaki sun dim 8

    ag kuriaki sun dim 10

    ag kuriaki sun dim 11

    ag kuriaki sun dim 12

    ag kuriaki sun dim 13

    ag kuriaki sun dim 14

    (Δελτίο Τύπου)

Sites του Ομίλου

Αγ. Κυριακής 4 | Πύργος Ηλείας | Τηλ: 26210 30400 | Δημοσιογραφικό τμήμα: 6976 869414 | Εμπορικό Τμήμα: 6945 556212 | email: [email protected]

Μ.Η.Τ. 242102 | ΑΦΜ: 105224221 - ΔΟΥ Πύργου | Aρ.Γ.Ε.ΜΗ. 141319425000 | Ατομική Επιχείρηση | Ιδιοκτήτρια - διευθύντρια - διαχειρίστρια - δικαιούχος ονόματος τομέα: Δήμητρα Βέλμαχου | Διευθυντής σύνταξης: Γιάννης Σπυρούνης

Up & High Media & Productions

ilia live smallCopyright © 2011 - 2024 Ηλεία Live!.
Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.

Μέλος του 
Μητρώο ΜΗ

Βλαχαντώνη Ολυμπία - Μεσιτικό Γραφείο