Τρίτη, 06 Ιουνίου 2023 20:49

Με επιτυχία ολοκληρώθηκε η παρουσίαση των βιβλίων των Εκδόσεων Κερπινή

Γράφτηκε από την
Ad Slot

Σε ιδιαίτερα φιλόξενο και ζεστό κλίμα πραγματοποιήθηκε η παρουσίαση βιβλίων των εκδόσεων Κερπινή σε επιμέλεια του Κωνσταντίνου Θεμελή, τη Τετάρτη 31 Μαΐου στο αναγνωστικό κοινό της Σπάρτης.

Η εκδήλωση ξεκίνησε με τη παρουσίαση του βιβλίου «Φύλλα Πολεμικού Ημερολογίου Νικολάου Μπαλή. Φεβρουάριος – Ιούλιος 1941»
Ο έγκριτος ιστορικός – συγγραφέας Χρήστος Μούλιας, μέσα από την γλαφυρή περιγραφή των ιστορικών γεγονότων κατάφερε να συγκινήσει και να μεταφέρει το κοινό σε εκείνη την εποχή.

Η Κατερίνα Βέργη, Διευθύντρια των ΙΕΚ ΒΕΡΓΗ, με την επιχειρηματική και εκπαιδευτική της εμπειρία έδωσε την σημερινή σημασία και αξία των βιβλίων και αναφέρθηκε στα διδακτικά μηνύματα που θέλει να περάσει «Ο Μπούφος από τα Ταμπούρια»
ξετυλίγοντας την ιστορία ενός παιδιού που από περίγελος και «μπούφος» για τους συμμαθητές του εξελίχθηκε σε κορυφαίο επιστήμονα στις ΗΠΑ.

Ο δημοσιογράφος – συγγραφέας Κωνσταντίνος Λαμπρόπουλος, μέσα από την δική του οπτική γωνία φώτισε άγνωστες πτυχές των βιβλίων. Αναφέρθηκε στο καθοριστικό ρόλο του Συνταγματάρχη Μπαλή στη διαμόρφωση των εξελίξεων αλλά και στη δύναμη της θέλησης του Δ. Μαλτέζου να ξεπεράσει τα συνεχή και ανυπέρβλητα εμπόδια της ζωής.

Ο Επικεφαλής των εκδόσεων Κερπινή και Αντιπεριφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας, Φωκίων Ζαΐμης, ευχαρίστησε ολόψυχα τους ομιλητές που πλαισίωσαν την εκδήλωση αλλά και τον Αλέξανδρο Παπαστρατηγάκη από τον Επίκυκλο – Δράσεις Πολιτισμού για τη συνδιοργάνωση και τη πολύτιμη συνδρομή του. «Τα βιβλία που παρουσιάζονται σήμερα ταυτίζονται χρονικά, και έρχονται να διδάξουν διαφορετικές αξίες όπως η στρατιωτική εντιμότητα και ο πατριωτισμός ,η δίψα για μάθηση καθώς και η δύναμη της προσήλωσης», τόνισε χαρακτηριστικά.

Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους οι υπερμαραθωνοδρόμοι Γιάννης Κούρος και Άγης Εμμανουήλ. Τον συντονισμό της εκδήλωσης έκανε η δημοσιογράφος, Γιούλα Ασημακοπούλου.

(Δελτίο Τύπου)

Τελευταία τροποποίηση στις Τρίτη, 06 Ιουνίου 2023 18:56

Σχετικά Άρθρα

  • Ο Δήμος Πύργου κατέθεσε αίτημα στην ΠΟΣΕΑ για την διοργάνωση του συνεδρίου της Αμφικτιονίας το 2026
    Ο Δήμος Πύργου κατέθεσε αίτημα στην ΠΟΣΕΑ για την διοργάνωση του συνεδρίου της Αμφικτιονίας το 2026

    Τελετή λήξης της 22η Λαμπαδηδρομίας Εθελοντών Αιμοδοτών στην Σπάρτη

    Αίτημα κατάθεσε ο Δήμος Πύργου, κατά την διάρκεια του 34ου συνεδρίου Αμφικτιονίας που διοργάνωσε η Πανελλήνια Ομοσπονδία Συλλόγων Εθελοντών Αιμοδοτών στη Σπάρτη το τριήμερο Παρασκευής-Σάββατου-Κυριακής (18-19-20/10/24), το οποίο τελούσε υπό την αιγίδα του Εθνικού Κέντρου Αιμοδοσίας, για τη ανάληψη της διοργάνωσης του 36ου το 2026.

    Ο Εντεταλμένος Σύμβουλος Νεολαίας και Αθλητισμού κ Βασίλης Λιακόπουλος που εκπροσώπησε τον Δήμο στο συνέδριο, με την σύμφωνη γνώμη του Δημάρχου Πύργου κ. Στάθη Καννή, κατέθεσε το αίτημα μαζί με τους ιατρούς του Σταθμού Αιμοδοσίας στο Διοικητικό Συμβούλιο της ΠΟΣΕΑ, το οποίο θα εξεταστεί το 2025 στην Ξάνθη .

    Στο συνέδριο τέθηκαν ζητήματα που έχουν να κάνουν με πρακτικές προσέλκυσης νέων αιμοδοτών και τις εξελίξεις στην αιμοδοσία από διακεκριμένους επιστήμονες και έμπειρα στελέχη των Εθελοντικών Συλλόγων Αιμοδοσίας.

    Ιδιαίτερα ενδιαφέρουσα ήταν η εισήγηση του προέδρου του Εθνικού Κέντρου Αιμοδοσίας κ. Παναγιώτη Κατσίβελα, ο οποίος παρουσίασε απολογιστικά στοιχεία για την αιμοδοσία και την υλοποίηση του νέου σχεδιασμού διαχείρισης του αίματος στο Ν. Αττικής, καθώς και του Επισκέπτη Υγείας του Ε.ΚΕ.Α. κ. Ευάγγελου Αγγελακόπουλου, που ανέπτυξε παλιές και νέες τεχνικές προσέλκυσης εθελοντών αιμοδοτών.

    Στην τελετή λήξης της Λαμπαδηδρομίας που πραγματοποιήθηκε στη Σπάρτη, έλαβαν μέρος Αιμοδοτικοί σύλλογοι από όλη την Ελλάδα, οι οποίοι έχουν διοργανώσει λαμπαδηδρομίες στις περιοχές που δραστηριοποιούνται. Ανάμεσά τους και ο δικός μας Σύλλογος Αμπελώνα -Κουζουλίου με την πρόεδρό της κ. Φανή Ζαχιώτη.

    Στη Λαμπαδηδρομία αλλά και στο συνέδριο από τον Δήμο συμμετείχε επίσης και ο κ. Σταύρος Τσιπολίτης του Γραφείου Εθελοντισμού, ο Σταθμός αιμοδοσίας του Γ.Ν. Ηλείας με τις ιατρούς κ. Κωνσταντίνα Πανέτα και κ. Έλσα Ζαχαριαδάκη, το νοσηλευτικό προσωπικό του Σταθμού και η επισκέπτρια Υγείας του Κ.Υ. Γαστούνης κ. Φανή Μάντη.

    dimos sun sparti 34 2

    dimos sun sparti 34 3

    dimos sun sparti 34 4

    dimos sun sparti 34 5

    dimos sun sparti 34 6

    (Δελτίο Τύπου)

  • Πύργος: Παρουσιάζεται το νέο βιβλίο του Πάνου Σόμπολου «Βεντέτες»
    Πύργος: Παρουσιάζεται το νέο βιβλίο του Πάνου Σόμπολου «Βεντέτες»

    Η αυτοδικία από την αρχαιότητα έως σήμερα

    Το Βιβλιοπωλείο Κορκολής και οι Εκδόσεις Πατάκη παρουσιάζουν το νέο βιβλίου του Πάνου Σόμπολου «Βεντέτες. Εγκλήματα βεντέτας στην Ελλάδα» την Τρίτη 22 Οκτωβρίου στις 19:30 στο Λάτσειο Δημοτικό Μέγαρο.

    Εγκλήματα βεντέτας που απασχόλησαν την ελληνική κοινή γνώμη από το 1920 έως και το τέλος του 20ού αιώνα. Πραγματικές υποθέσεις βεντέτας που διαδραματίστηκαν στην Κρήτη, στη Μάνη αλλά και στην υπόλοιπη Ελλάδα, πολλές από τις οποίες είχαν συγκλονίσει το πανελλήνιο.
    Στο βιβλίο προτάσσεται μια σύντομη ιστορία της βεντέτας από την αρχαιότητα ως τη σύγχρονη εποχή, όπου εντοπίζονται οι ρίζες του εθίμου της αυτοδικίας. Εξετάζεται το πώς ξεκίνησε ο άγραφος νόμος του αίματος στην Κρήτη, εξηγείται επίσης με παραδείγματα η κρητική έννοια του σασμού και γίνεται λόγος για τον γδικιωμό και τους ξεβγαλτήδες στη Μάνη. Τέλος, αναφέρονται και άλλες χώρες και περιοχές στις οποίες άνθισε η βεντέτα: η Κύπρος, η Ιταλία, η Αλβανία, η Σερβία, η Ισπανία, η Κορσική κ.ά.

    Για το βιβλίο θα μιλήσουν (με αλφαβητική σειρά) οι: Δημήτρης Δημητρουλόπουλος, πρόεδρος Δικηγορικού Συλλόγου Νομού Ηλείας, Ζαχαρίας Μαντάς, δημοσιογράφος Χαράλαμπος Πατσούρης, διευθυντής Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Πύργου και ο συγγραφέας. Συντονίζει ο δημοσιογράφος Χρίστος Πλευριάς

  • Συνεδρίαση του ΣΕΑΔΕ υπό την Προεδρία του Αντιπεριφερειάρχη Επιχειρηματικότητας, Έρευνας και Καινοτομίας της ΠΔΕ
    Συνεδρίαση του ΣΕΑΔΕ υπό την Προεδρία του Αντιπεριφερειάρχη Επιχειρηματικότητας, Έρευνας και Καινοτομίας της ΠΔΕ

    Το Δίκτυο «Συμμαχία για την Επιχειρηματικότητα και Ανάπτυξη στη Δυτική Ελλάδα» (ΣΕΑΔΕ) πραγματοποίησε την πρώτη του συνεδρίαση με θέμα: «Logistics και Τοπική Ανάπτυξη», στις 16 Οκτωβρίου 2024 στην αίθουσα του Περιφερειακού Συμβουλίου Δυτικής Ελλάδας υπό την προεδρία του Αντιπεριφερειάρχη, Τάκη Παπαδόπουλου.

    Κατά την έναρξη των εργασιών ο Περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας, Νεκτάριος Φαρμάκης, στην ομιλία του, ευχήθηκε καλή και γόνιμη θητεία στα μέλη του Δικτύου, και επεσήμανε: «Η λειτουργεία του ΣΕΑΔΕ έχει αποδειχτεί σημαντική για την Περιφέρεια, καθώς λειτουργεί εποικοδομητικά για το επιχειρείν μέσω της δικτύωσης και της ώσμωσης. Χρειάζεται συνεργασία και αμφίδρομη σχέση με την επιχειρηματική, την επιστημονική, και φυσικά την ενεργειακή κοινότητα προκειμένου να υπάρξει ανταλλαγή απόψεων, κοινές δράσεις, και κυρίως διάχυση των πληροφοριών παντού».

    Στη συνέχεια τον λόγο πήρε ο Αντιπεριφερειάρχης Τάκης Παπαδόπουλος, όπου καλωσόρισε τα μέλη του Δικτύου, και έκανε αναφορά στην στόχευση της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας στην έρευνα, καινοτομία και κυρίως στη σύνδεσή της με τη επιχειρηματικότητα, που αποτελεί σημαντική προτεραιότητα και υπερασπίζεται πολλαπλά μέσα από στρατηγικό προγραμματισμό, από χρηματοδοτήσεις έργων και δομών και κυρίως από δέσμευση πόρων για την χρηματοδότηση και υλοποίηση έργων.

    «Πρέπει να κατανοήσουν όλοι οι εμπλεκόμενοι φορείς τις πραγματικές προοπτικές των logistics, βάζοντας την περιοχή μας στον χάρτη υψηλού επενδυτικού ενδιαφέροντος και παραγωγής, φέρνοντας παράλληλα και νέες θέσεις εργασίας. Ως Περιφέρεια προσπαθούμε να εξασφαλίζουμε έργα και προγράμματα για την ανάπτυξη, με βιώσιμους όρους για την κοινωνία της Δυτικής Ελλάδας. Μέσα από τις συζητήσεις με αρμόδιους φορείς, επιχειρηματίες και εξειδικευμένους ομιλητές, το ΣΕΑΔΕ επιδιώκει την εξωστρέφεια προς τη βιώσιμη ανάπτυξη αλλά και την ευημερία των επιχειρήσεων της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας».

    Ομιλητής στη συνεδρίαση ήταν ο Επικ. Καθηγητής, Κωνσταντίνος Βασιλείου που αναφέρθηκε στην σύνδεση των logistics με την τοπική ανάπτυξη.

    (Δελτίο Τύπου)

  • Μνημόνιο συνεργασίας μεταξύ της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας και του Οικονομικού Επιμελητηρίου
    Μνημόνιο συνεργασίας μεταξύ της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας και του Οικονομικού Επιμελητηρίου

    Στην υπογραφή Μνημονίου Συνεργασίας προχώρησαν σήμερα Τετάρτη 16 Οκτωβρίου 2024, ο Περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας, Νεκτάριος Φαρμάκης και ο Πρόεδρος του Τμήματος Βορειοδυτικής Πελοποννήσου και Δυτικής Ελλάδας του Οικονομικού Επιμελητηρίου, Γιώργος Παππάς, με στόχο τη συνεργασία για την ανάληψη κοινών πρωτοβουλιών.

    Στο πλαίσιο του Μνημονίου προβλέπεται η εξασφάλιση της τακτικής και λειτουργικής συνεργασίας ανάμεσα στα δύο μέρη για το σχεδιασμό, την προετοιμασία, την αποτελεσματική υλοποίηση και εφαρμογή ενός προγράμματος δράσεων και συνεργειών σε αντικείμενα ενδιαφέροντος των επιχειρήσεων στην Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας και ειδικότερα σε πεδία του επαγγελματικού και βιοτεχνικού οικοσυστήματος, στους τομείς μεταφορών, μεταποίησης, εμπορίου και υπηρεσιών, καθώς και σε θέματα εκπαίδευσης και κατάρτισης προσωπικού, χορήγησης αδειών, προαγωγή υγείας και ασφάλεια των εργαζομένων.

    Ορισμένα από τα αντικείμενα που εξειδικεύει αφορούν στην εκτίμηση του τοπικού δυναμικού στην περιοχή της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας, στην ανάπτυξη σεναρίων για την εξέλιξη κλάδων και επαγγελμάτων με βάση την μελλοντική ανάπτυξη τεχνολογικών, οικονομικών και θεσμικών παραμέτρων, καθώς και εκτίμηση των μεσοπρόθεσμων στόχων για την συνεισφορά της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας στους εθνικούς στόχους που έχουν τεθεί με ορίζοντα το 2030.

    Επίσης η συνεργασία επεκτείνεται σε θέματα σχεδιασμού και ανασχεδιασμού του ΕΣΠΑ 2021-2027, όσον αφορά σε δράσεις επιχειρηματικότητας, καινοτομίας, συνεργασιών επιχειρήσεων και εξωστρέφειας, αλλά και στη διερεύνηση/ωρίμανση προτάσεων έργων, τα οποία δύνανται να χρηματοδοτηθούν από ερευνητικά ή άλλα προγράμματα.

    «Οι θεσμοθετημένοι φορείς της Πολιτείας οφείλουν να συνεργάζονται προς όφελος της οικονομίας και της ανάπτυξης. Υπογράψαμε σήμερα Μνημόνιο Συνεργασίας μεταξύ της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας και του 10ου Περιφερειακού Τμήματος του Οικονομικού Επιμελητηρίου. Κοινός μας στόχος ο σχεδιασμός και η εφαρμογή ολοκληρωμένων παρεμβάσεων στην κατεύθυνση της οικονομικής ανάπτυξης και της βελτίωσης της επιχειρηματικής δράσης σε περιφερειακό και όχι μόνο επίπεδο» ανέφερε μεταξύ άλλων σε δηλώσεις του ο Περιφερειάρχης.

    Από την πλευρά του ο Αντιπεριφερειάρχης Αχαΐας, Φωκίων Ζαΐμης, ο οποίος είχε εισηγηθεί στο Περιφερειακό Συμβούλιο τον Απρίλιο του 2024, τη σύναψη του εν λόγω μνημονίου συνεργασίας, και ήταν παρών στη σημερινή συνάντηση, ανέφερε: «Η συνεργασία με το Οικονομικό Επιμελητήριο είναι ιδιαίτερα σημαντική διότι θα διασφαλίσει τεχνογνωσία και ανθρώπινους πόρους που είναι ιδιαίτερα σημαντικοί σε αναπτυξιακά θέματα της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας»

    «Οι θεσμοθετημένοι φορείς της Πολιτείας, όπως το Οικονομικό Επιμελητήριο Β/Δ Πελοποννήσου και Δυτικής Ελλάδος, και οι φορείς της αυτοδιοίκησης, όπως η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδος, οφείλουν να συνεργάζονται προς όφελος του οικοσυστήματος της περιφερειακής οικονομίας. Ταυτόχρονα, η σημερινή συμφωνία ευελπιστούμε να λειτουργήσει και προς όφελος των οικονομολόγων και των λογιστών – φοροτεχνικών της Περιφέρειας. Πρέπει να σταθούμε δίπλα στους άνεργους συναδέλφους μας, στους αποφοίτους των οικονομικών σχολών, αλλά και σε αυτούς που επιθυμούν να ακολουθήσουν επαγγελματικά την οικονομολογική – λογιστική δραστηριότητα», δήλωσε ο Πρόεδρος του Τμήματος Βορειοδυτικής Πελοποννήσου και Δυτικής Ελλάδας του Οικονομικού Επιμελητηρίου, Γιώργος Παππάς.

    (Δελτίο Τύπου)

  • Η παρουσίαση του βιβλίου του Μ. Δομάζου σήμερα το απόγευμα στο Λάτσειο Δημοτικό Μέγαρο
    Η παρουσίαση του βιβλίου του Μ. Δομάζου σήμερα το απόγευμα στο Λάτσειο Δημοτικό Μέγαρο

    ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΤΟΥ ΛΕΥΚΩΜΑΤΟΣ ΤΟΥ ΜΙΜΗ ΔΟΜΑΖΟΥ «ΜΥΣΤΙΚΑ ΚΑΙ…ΑΛΛΕΣ ΑΠΟΚΑΛΥΨΕΙΣ»

    Η εκδοτική εταιρεία WELCOME σας προσκαλεί την Τετάρτη 16 Οκτωβρίου και ώρα 19:30 στο Λάτσειο Δημοτικό Μέγαρο Πύργου όπου θα παρουσιαστεί το βιβλίο – λεύκωμα του ΜΙΜΗ ΔΟΜΑΖΟΥ, «Μυστικά και…άλλες αποκαλύψεις» με πολλά άγνωστα γεγονότα της εποχής.

    Αξίζει να σημειωθεί ότι κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης θα προβληθεί ταινία 20’ από τη ζωή του ΜΙΜΗ ΔΟΜΑΖΟΥ.

    domazos vivl par 2

    (Δελτίο Τύπου)

  • Ο Τ. Παπαδόπουλος στην Ημερίδα της Ευρωπαϊκής Επιτροπής «#3BillionTrees - Η συμβολή της Ελλάδας»
    Ο Τ. Παπαδόπουλος στην Ημερίδα της Ευρωπαϊκής Επιτροπής «#3BillionTrees - Η συμβολή της Ελλάδας»

    Ο Αντιπεριφερειάρχης Επιχειρηματικότητας, Έρευνας και Καινοτομίας Δυτικής Ελλάδας κ. Τάκης Παπαδόπουλος, μέλος του Δικτύου "Building Europe with Local Councillors" - (BELC) συμμετείχε σήμερα (15/10/2024) στην Ημερίδα που διοργάνωσε στο αμφιθέατρο «Δημήτριος Παντερμαλής» του Μουσείου της Ακρόπολης η Γενική Διεύθυνση Περιβάλλοντος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής και η Αντιπροσωπεία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στην Ελλάδα, με θέμα «#3BillionTrees - Η συμβολή της Ελλάδας». Η εκδήλωση ανέδειξε τον κρίσιμο ρόλο των δασών στην επίτευξη των στόχων της Ευρωπαϊκής Ένωσης (ΕΕ) για το κλίμα και τη βιοποικιλότητα, όπως περιγράφονται στην στρατηγική της ΕΕ για την πράσινη μετάβαση με ορίζοντα το 2030.

    Μετά την επιτυχημένη εκδήλωση ο Αντιπεριφερειάρχης, δήλωσε: "Συζητήσαμε για την ενίσχυση της δασικής κάλυψης και της ανθεκτικότητας των δασών στην Ελλάδα, εξετάζοντας παράλληλα τις προκλήσεις και τις ευκαιρίες όσον αφορά την προώθηση της βιοποικιλότητας και τον μετριασμό των επιπτώσεων της κλιματικής αλλαγής που έχουν γίνει εξαιρετικά εμφανείς τα τελευταία χρόνια στη χώρα μας. Προσπαθήσαμε να αναδείξουμε επιτυχημένες πρωτοβουλίες στην Ελλάδα που συμβάλλουν στη δέσμευση της ΕΕ για την φύτευση 3 δισεκατομμυρίων δέντρων έως το 2030.

    (Δελτίο Τύπου)

  • Πύργος: Μόνο συγκίνηση και αγάπη στην παρουσίαση του βιβλίου «Είμαι παιδί της καρδιάς»
    Πύργος: Μόνο συγκίνηση και αγάπη στην παρουσίαση του βιβλίου «Είμαι παιδί της καρδιάς»

    Η Μαρτσελλιάννα Χριστοπούλου άνοιξε τον ορίζοντα της αναδοχής και της υιοθεσίας

    Της Βίκυς Γκουγκουστάμου

    «Κάποια στιγμή κατάλαβα γιατί έφυγα από τον Πύργο και πήγα να ζήσω στην Αθήνα. Γιατί εκεί, με περίμενε ο γιος μου…». Κάπως έτσι ξεκίνησε η Μαρτσελλιάννα Χριστοπούλου να διηγείται την προσωπική της ιστορία. Τη στιγμή που ο Στέφανος, μωρό ακόμη στην κούνια ενός ιδρύματος, μπήκε στην ζωή της και έγινε το παιδί της καρδιάς της….Σε μια πραγματικά συγκλονιστική παρουσίαση του νέου της βιβλίου «Είμαι παιδί της καρδιάς»(εκδ. Δερέ) στο κατάμεστο θέατρο «Απόλλων». Εκεί, όπου ήταν δύσκολο για τη συγγραφέα και το κοινό να συγκρατήσουν τα δάκρυα συγκίνησης με τόση αγάπη γύρω….

    Η Πυργιώτισσα ειδική παιδαγωγός και συγγραφέας επέστρεψε στα πάτρια εδάφη με το νέο, και τρίτο κατά σειρά, βιβλίο της. Με πυξίδα την προσωπική της ιστορία, οδήγησε το κοινό σε νέους ορίζοντες, αυτούς της αναδοχής και της υιοθεσίας. «Με τον Στέφανο γίναμε οικογένεια. Αρχικά οι δυο μας. Μετά ήρθε ο Γιώργος και ήμασταν οι τρεις μας. Και μετά οι δίδυμες κόρες μας, η Εύα και η Ειρήνη…

    Δεν είναι ο βιολογικός δεσμός που μετράει τελικά. Αλλά ο δεσμός καρδιάς. Είναι ο μεγαλύτερος που έχει υπάρξει. Αν απόψε καταφέρουμε και περάσει έστω από το μυαλό σας, ο θεσμός της αναδοχής και της υιοθεσίας τότε νομίζω ότι ο σκοπός του βιβλίου θα έχει επιτελεστεί» είπε εμφανώς συγκινημένη η Μαρτσελλιάννα Χριστοπούλου παρουσιάζοντας το βιβλίο της. Και το αφιέρωσε στους γονείς της, που δεν βρίσκονται πλέον στη ζωή αλλά σίγουρα την καμαρώνουν από ψηλά…

    Η συγγραφέας αναφέρθηκε εκτενώς στα παιδιά των ιδρυμάτων, στη λαχτάρα τους να αποκτήσουν και να γίνουν μέλη μιας οικογένειας. Στον θεσμό της αναδοχής που αυτό που απαιτείται πάνω απ’ όλα είναι η αγάπη. Σύστησε τον Στέφανο στο κοινό και το κοινό υποκλίθηκε στο μεγαλείο της αγάπης. Και όλα αυτά «ντυμένα» με υπέροχες μουσικές που χάρισε στο πιάνο η Κωστούλα Σακκά.

    Mars Xristopoulou 2

    Mars Xristopoulou 3

    Mars Xristopoulou 4

  • Η παρουσίαση του βιβλίου της Μαρτσελλιάνας Χριστοπούλου στο θέατρο «Απόλλων» τελεί υπό την αιγίδα του Δήμου Πύργου
    Η παρουσίαση του βιβλίου της Μαρτσελλιάνας Χριστοπούλου στο θέατρο «Απόλλων» τελεί υπό την αιγίδα του Δήμου Πύργου

    «Είμαι παιδί της Καρδιάς»

    Το Σάββατο 12/10/24 και στις 18:30 θα πραγματοποιηθεί η παρουσίαση του βιβλίου της κ. Μαρτσελλιάνας Χριστοπούλου με τίτλο «Είμαι παιδί της Καρδιάς» στο θέατρο «Απόλλων». Η εκδήλωση τελεί υπό την αιγίδα του Δήμου Πύργου.

    «Το βιβλίο αναφέρεται σε μία ιστορία που μας θυμίζει ότι εμείς οι ενήλικες μπορούμε να βοηθήσουμε όλα τα παιδιά να βρουν τη θέση που τους αξίζει σε αυτόν τον κόσμο! Πρόκειται για μια υιοθεσία, που γίνεται Παραμύθι και η οποία μας διδάσκει συμβολικά, ότι δεν έχουμε φθάσει στο τέλος της διαδρομής και ότι ο κύκλος δεν έχει κλείσει. Υπάρχει πάντα χρόνος για επανόρθωση , να μπορεί να δει κανείς τον εαυτό του στην ασφάλεια μια νέας συνεύρεσης , ενός νέου δεσμού, μιας νέας δημιουργικής σχέσης με τη ζωή», όπως αναφέρουν οι κύριοι Γιάννος Λιβανός (Πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου του Κέντρου Κοινωνικής Πρόνοιας Περιφέρειας Αττικής) και Γιώργος Γκριτζέλας (Ψυχίατρος παιδιών και εφήβων, Διευθυντής του Παιδοψυχιατρικού Τμήματος του Γενικού Νοσοκομείου Παίδων Πεντέλης»

    «Η αναδοχή ως θεσμός παιδικής προστασίας, είναι παράλληλα μια υπέρτατη, υπερβατική πράξη αγάπης και γενναιοδωρίας, καθώς σημαίνει ότι μπορείς να φροντίσεις, να αγαπήσεις και να δεθείς με το παιδί κάποιου άλλου, χωρίς οπωσδήποτε να θες να το κάνεις δικό σου», επισημαίνει η Δρ. Άρτεμις Αναγνώστου-Δεδούλη, ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΕΚΚΑ, Eπίτιμος Γενική Διευθύντρια Κοινωνικής Ασφάλισης & Πρόνοιας, Υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων και Πρόεδρος ΕΠΚΟΔΙ.

    Βιογραφικό

    Η Μαρτσελλιάννα Χριστοπούλου γεννήθηκε το 1979 στο Τρίερ Γερμανίας. Παρακολούθησε το γερμανικό σχολείο μέχρι τη Β’ δημοτικού και τελείωσε το δημοτικό, το γυμνάσιο και το λύκειο στον Πύργο Ηλείας, απ’ όπου και κατάγεται. Σπούδασε στο Βόλο και είναι απόφοιτη του Παιδαγωγικού Τμήματος Ειδικής Αγωγής του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας. Από τον Ιανουάριο του 2010 εργάζεται ως Ειδική Παιδαγωγός και ανήκει στο Δυναμικό της Διεπιστημονικής Ομάδας του Παιδοψυχιατρικού Τμήματος του Γενικού Νοσοκομείου Παίδων Πεντέλης. Προσφέρει υπηρεσίες στα εξωτερικά ιατρεία στα πλαίσια διάγνωσης κυρίως της Διαταραχής του Αυτιστικού Φάσματος κ των μαθησιακών δυσκολιών , στην ενδονοσοκομειακή νοσηλεία παιδιών με ψυχιατρικά προβλήματα, σε περιστατικά διασυνδετικής με τις κλινικές του νοσοκομείου, καθώς και στην αποκατάσταση με παιδιά που χρήζουν εξειδικευμένο πρόγραμμα ειδικής διαπαιδαγώγησης.

    Είναι η συγγραφέας των βιβλίων με τίτλο «Η Μελίνα εκπαιδεύεται» (2011) «Η Μελίνα εκπαιδεύεται 1» (ανανεωμένη έκδοση 2022) και «Η Μελίνα εκπαιδεύεται 2» (2017) των εκδόσεων Ροτόντα .

    Από το 2020 είναι τακτικό μέλος στο Διοικητικό Συμβούλιο του Εθνικού Κέντρου Κοινωνικής Αλληλεγύης, Φορέα του Υπουργείου Κοινωνικής Συνοχής και Οικογένειας.

    Είναι έγγαμη, μητέρα τριών παιδιών και από το 2010 εγκεκριμένη ανάδοχη μητέρα της Μονάδας Προστασίας Παιδιών Πεντέλης (πρώην Π.Ι.Κ.Π.Α).

    (Δελτίο Τύπου)

Sites του Ομίλου

Αγ. Κυριακής 4 | Πύργος Ηλείας | Τηλ: 26210 30400 | Δημοσιογραφικό τμήμα: 6976 869414 | Εμπορικό Τμήμα: 6945 556212 | email: [email protected]

Μ.Η.Τ. 242102 | ΑΦΜ: 105224221 - ΔΟΥ Πύργου | Aρ.Γ.Ε.ΜΗ. 141319425000 | Ατομική Επιχείρηση | Ιδιοκτήτρια - διευθύντρια - διαχειρίστρια - δικαιούχος ονόματος τομέα: Δήμητρα Βέλμαχου | Διευθυντής σύνταξης: Γιάννης Σπυρούνης

Up & High Media & Productions

ilia live smallCopyright © 2011 - 2024 Ηλεία Live!.
Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.

Μέλος του 
Μητρώο ΜΗ

Βλαχαντώνη Ολυμπία - Μεσιτικό Γραφείο