Πολιτισμός

Ωδείο Ολύμπιον: Το πρώτο Πτυχίο Σαξοφώνου στην πόλη μας από τη φοιτήτρια Νομικής Βασιλική Τσαμπά

Ωδείο Ολύμπιον: Το πρώτο Πτυχίο Σαξοφώνου στην πόλη μας από τη φοιτήτρια Νομικής Βασιλική Τσαμπά

Την Κυριακή 14 Ιανουαρίου, πραγματοποιήθηκαν με επιτυχία, οι πτυχιακές εξετάσεις Σαξοφώνου του Ωδείου Ολύμπιον. Πενταμελής εξεταστική επιτροπή του Υπουργείου Πολιτισμού απαρτιζόμενη από έγκριτους μουσικούς του Σαξοφώνου, ταξίδεψαν στην πόλη μας και το 1ο πτυχίο που δόθηκε ποτέ για Σαξόφωνο, κατέκτησε η σπουδάστρια του Ωδείου Βασιλική Τσαμπά φοιτήτρια επίσης στη Νομική Σχολή Θεσσαλονίκης.

Πρόεδρος της επιτροπής ήταν η διευθύντρια του Ωδείου Ολύμπιον κ Περσαινίτη Διονυσία, η οποία για την επιτυχία τηςσπουδάστριάς της μας είπε:” Είμαστε ιδιαίτερα χαρούμενοι και υπερήφανοι για το νέο πτυχίο του Ωδείου στο Σαξόφωνο , ένα σχετικά νέο αναγνωρισμένο όργανο από το ΥΠΠΟ και σχετικά σπάνιο. Η Βασιλική ξεκινώντας από το 1ο έτος σε εμάς κατάφερε ακριβώς στον ελάχιστο χρόνο σπουδών που ορίζει το Υπουργείο Πολιτισμού να αποκτήσει το πτυχίο της. Και παρόλο που είναι φοιτήτρια στη Νομική Θεσσαλονίκης, με επιμονή, συνέπεια και συστηματική δουλειά, τόσο από την ίδια όσο και από τους δασκάλους της, έφτασε στο τέλος των σπουδών της με επιτυχία. Πολύ σημαντικό ρόλο για την ταχύτητα των σπουδών της έπαιξε και η απόλυτη εκμετάλλευση και χρήση της τεχνολογίας από τους διδάσκοντες του Ωδείου. Μηδενίστηκαν οι αποστάσεις και δεν έγιναν αλλαγές διδασκόντων που στις μουσικές σπουδές οδηγεί σε σίγουρες καθυστερήσεις και πολύ συχνά σε ολική διακοπή.

Η ολοκλήρωση των σπουδών και το πτυχίο σε ένα μουσικό όργανο, είναι ένα πολύ σημαντικό εφόδιο σήμερα. Όχι μόνο σαν καθηγητής σε σχολείο, ή σε Ωδείο. Αλλά σε επαγγέλματα που μπορούν να προκύψουν με συνδυασμό προσόντων. Για παράδειγμα, όπως η Βασιλική μας με πτυχίο Νομικής, οι θέσεις νομικών συμβούλων πολιτιστικών δομών, μπορεί να οδηγήσει σε μια πιο εξειδικευμένη καριέρα. Στην Ιατρική η μουσικοθεραπεία είναι χρόνια κλαδος σε Πανεπιστήμια της Γερμανίας και Αμερικής και απαιτεί μουσικές σπουδές που κάποιος πρέπει να τις έχει αποκτήσει από παιδική ηλικία. Το ίδιο και με πληθώρα άλλων τομέων.

Ίσως όμως το πιο σπουδαίο από όλα αυτά είναι ότι οι αυριανοί μας επιστήμονες, καλλιτέχνες, πολίτες ακόμα και αν δεν ολοκληρώσουν τις μουσικές τους σπουδές , θα ξεχωρίζουν ως πολύπλευρα καλλιεργημένα άτομα, με ενσυναίσθηση και αξίες.

(Δελτίο Τύπου)

Ακολουθήστε το ilialive.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις Ειδήσεις


tsoukalas popup mobile
tsoukalas popup