Παρασκευή, 13 Σεπτεμβρίου 2024 21:46

Συναυλία Σωματείων αφιέρωμα στην Δημήτρη Μητροπάνο

Γράφτηκε από την
Ad Slot

Τα σωματεία: Συνδικάτο Οικοδόμων Νομού Ηλεία, Σωματείο Ιδιωτικών Υπάλληλων Νομού Ηλείας, Σωματείο Συνταξιούχων ΙΚΑ Πύργου και Αμαλιάδας θα πραγματοποιήσουν συναυλία αφιέρωμα στον Δημήτρη Μητροπάνο με το Δημήτρη Μπάση και τον Κώστα Τριανταφυλλίδη.

Η συναυλία θα πραγματοποιηθεί την Τρίτη 17 Σεπτεμβρίου στο Πάρκο Ξυστρή, ώρα προσέλευσης 21:00 .

Η είσοδος για τα μέλη των σωματείων θα είναι ελεύθερη, οι συνάδελφοι που θα εγγραφούν στα σωματεία τους πριν την συναυλία θα είναι και για αυτούς δωρεάν. Στην είσοδο της συναυλίας το εισιτήριο θα είναι 10 ευρώ.

Εισιτήρια θα διατεθούν από τα σωματεία και τα μέλη τους, επίσης οι ενδιαφερόμενοι θα μπορούν να προμηθευτούν εισιτήρια από τις 09-09-2024 ως 14-09-2024 και Δευτέρα 16/09 και ώρες 18:00 – 20:00 το απόγευμα στο Εργατικό Κέντρο Πύργου στα γραφεία του Συνδικάτου Οικοδόμων.

Τηλέφωνα Επικοινωνίας:

Συνδικάτο Οικοδόμων :6980559119

Σωματείο Ιδιωτικών Υπαλλήλων 6909198615

Σωματείο Συνταξιούχων Πύργου 6938705554

Σωματείο Συνταξιούχων Αμαλιάδας 6984302011

mitrop ksistri sun 2

(Δελτίο Τύπου)

Τελευταία τροποποίηση στις Παρασκευή, 13 Σεπτεμβρίου 2024 19:28

Σχετικά Άρθρα

  • Ζωντανή αναμετάδοση της συναυλίας για τα θύματα των Τεμπών στην πλατεία Ελευθερίας Γαστούνης - Με πρωτοβουλία του Δήμου Πηνειού
    Ζωντανή αναμετάδοση της συναυλίας για τα θύματα των Τεμπών στην πλατεία Ελευθερίας Γαστούνης - Με πρωτοβουλία του Δήμου Πηνειού

    «Χρωστάμε ενός λεπτού κραυγή, για κάθε στιγμή που σιωπήσαμε»*

    Το πάνδημο αίτημα για απονομή δικαιοσύνης για τα πενήντα επτά θύματα της σιδηροδρομικής τραγωδίας των Τεμπών διατρανώθηκε το βράδυ της Παρασκευής κατά τη διάρκεια της συναυλίας -αφιερώματος στο Καλλιμάρμαρο. Χιλιάδες θεατές «πλημμύρισαν» το Παναθηναϊκό Στάδιο αποδίδοντας φόρο τιμής στους νεκρούς και εκφράζοντας την αλληλεγγύη τους στους συγγενείς τους.

    Η συναυλία διοργανώθηκε από τον Σύλλογο Συγγενών Θυμάτων του Σιδηροδρομικού Δυστυχήματος «Τέμπη 2023» και συμμετείχαν το συγκρότημα «Κοινοί Θνητοί», οι τραγουδοποιοί Φοίβος Δεληβοριάς και Θανάσης Παπακωνσταντίνου, ο Σωκράτης Μάλαμας και η Τάνια Τσανακλίδου. Σημειώνεται ότι το Κεντρικό Συμβούλιο Νεωτέρων Μνημείων ενέκρινε ομόφωνα το αίτημα για ζωντανή αναμετάδοση της συναυλίας, εξέλιξη που άνοιξε τον δρόμο για τη δημόσια προβολή της σε πλατείες και πολυχώρους σε κάθε γωνιά της Ελλάδας.

    Πλήθος κόσμου συγκεντρώθηκε από νωρίς στην πλατεία Ελευθερίας στην καρδιά της Γαστούνης όπου με πρωτοβουλία του Δήμου Πηνειού είχε στηθεί γιγαντοοθόνη για τη ζωντανή μετάδοση της συναυλίας. Σε συγκινησιακά φορτισμένο κλίμα οι θεατές σιγοτραγούδησαν αισθαντικά για τα θύματα της τραγωδίας απαιτώντας απονομή δικαιοσύνης και διασφάλιση ότι δεν θα σημειωθούν αντίστοιχα περιστατικά στο μέλλον.

    Σημειώνεται ότι ο Δήμαρχος Πηνειού κ. Αλέξης Καστρινός έχει κατά το παρελθόν επισημάνει ότι η εθνική τραγωδία της 28ης Φεβρουαρίου έχει αποτυπωθεί στη συλλογική μνήμη και πρόκειται να μας συντροφεύει για πάντα. «Πενήντα επτά ψυχές απαιτούν δικαίωση. Προς αυτή την κατεύθυνση επιβάλλεται να αναδειχθούν τα αίτια του τραγικού δυστυχήματος και να αποδοθούν ευθύνες. Αποτελεί ύψιστο χρέος απέναντι σε αυτούς που “έφυγαν”. Η σκέψη μας παραμένει πάντα στους τραυματίες, στους συγγενείς και τους οικείους αυτών που χάθηκαν» σημείωσε χαρακτηριστικά.

    * Λιλή Ζωγράφου (1922-1998)

    dimos pin tempi anam 2

    Το πάνδημο αίτημα για απονομή δικαιοσύνης για τα 57 θύματα της σιδηροδρομικής τραγωδίας των Τεμπών διατρανώθηκε κατά τη διάρκεια της συναυλίας -αφιερώματος στο Καλλιμάρμαρο.

    dimos pin tempi anam 4

    «Άιντε ρίχνουν χώμα με λουλούδια ραίνουν/άιντε και θαρρούν, θαρρούν πως ξεμπερδεύουν» τραγούδησε ο Θανάσης Παπακωνσταντίνου και το Καλλιμάρμαρο σείστηκε.

    dimos pin tempi anam 3

    Πλήθος κόσμου συγκεντρώθηκε στην πλατεία Ελευθερίας όπου με πρωτοβουλία του Δήμου Πηνειού είχε στηθεί γιγαντοοθόνη για τη ζωντανή μετάδοση της συναυλίας.

    Σε συγκινησιακά φορτισμένο κλίμα οι θεατές σιγοτραγούδησαν αισθαντικά για τα θύματα της τραγωδίας απαιτώντας απονομή δικαιοσύνης.

    (Δελτίο Τύπου)

  • Και στην Αμαλιάδα με πρωτοβουλία του Δήμου Ήλιδας, μεταδόθηκε δημόσια η συγκλονιστική συναυλία για τα 57 θύματα των Τεμπών
    Και στην Αμαλιάδα με πρωτοβουλία του Δήμου Ήλιδας, μεταδόθηκε δημόσια η συγκλονιστική συναυλία για τα 57 θύματα των Τεμπών

    Η συγκλονιστική συναυλία στη μνήμη των 57 θυμάτων του δυστυχήματος των Τεμπών, την οποία παρακολούθησαν παραπάνω από 45.000 θεατές στο Καλλιμάρμαρο Παναθηναϊκό Στάδιο της Αθήνας, μετέδωσε ζωντανά σε δημόσια προβολή στην πλατεία Αγίου Αθανασίου της Αμαλιάδας ο Δήμος Ήλιδας.

    Στη συναυλία που διοργανώθηκε από της οικογένειες των θυμάτων του μεγαλύτερου σιδηροδρομικού δυστυχήματος στη σύγχρονη ιστορία της χώρας μας, συμμετείχαν αφιλοκερδώς οι καλλιτέχνες: Φοίβος Δεληβοριάς, το συγκρότημα «Κοινοί Θνητοί», ο Σωκράτης Μάλαμας, ο Θανάσης Παπακωνσταντίνου, η Μάρθα Φριτζήλα και η Τάνια Τσανακλίδου.

    Στην πλατεία Αγίου Αθανασίου από νωρίς το απόγευμα ο κόσμος αγκάλιασε τη συναυλία, ενώ στο σημείο της προβολής βρέθηκαν και τα μέλη της δημοτικής αρχής.

    Μάλιστα, ο κάθε παριστάμενος είχε την ευκαιρία παρακολουθώντας τη συναυλία, να ανάψει και ένα κερί στη μνήμη των θυμάτων των Τεμπών, δηλώντας με αυτόν τον τρόπο το «ΠΟΤΕ ΞΑΝΑ».

    Πρόκειται για μια συναυλία με συγκλονιστικές στιγμές, όπου τόσο οι συγγενείς των θυμάτων όσο και οι καλλιτέχνες, με αποκορύφωμα το σπαρακτικό τραγούδι του Φοίβου Δεληβοριά, προσέφεραν σε όλους τραγούδια, εικόνες και συναισθήματα για έναν ιερό σκοπό, ένα πάνδημο αίτημα να αποδοθεί 19 μήνες μετά δικαιοσύνη.

    ilida met sun tempi 2

    ilida met sun tempi 6

    ilida met sun tempi 3

    ilida met sun tempi 4

    ilida met sun tempi 5

    ilida met sun tempi 7

    (Δελτίο Τύπου)

  • Ο Δήμος Πύργου τιμά τη μνήμη των ανθρώπων που έχασαν την ζωή τους στα Τέμπη
    Ο Δήμος Πύργου τιμά τη μνήμη των ανθρώπων που έχασαν την ζωή τους στα Τέμπη

    Την μνήμη των νεκρών στα Τέμπη θα τιμήσει ο Δήμος Πύργου, παρουσιάζοντας μέσω live streaming τη συναυλία που θα δοθεί στο Καλλιμάρμαρο Στάδιο.

    Έμπροσθεν του Δημαρχείου στην κεντρική πλατεία, σήμερα το βράδυ (Παρασκευή 11/10/24) στις 19:00 θα τοποθετηθεί γιγαντοοθόνη μέσω της οποίας θα μπορούν οι δημότες να παρακολουθήσουν τη συναυλία των Δεληβοριά, Τσανακλίδου, Κοινών Θνητών, Σωκράτη Μάλαμα και του Θανάση Παπακωνσταντίνου, οι οποίοι συμμετέχουν σε αυτή την εκδήλωση τιμής της μνήμης των ανθρώπων που έχασαν την ζωή τους στο σιδηροδρομικό δυστύχημα της 28ης Φεβρουαρίου του 2023.

    (Δελτίο Τύπου)

  • Κωνσταντίνος Αργυρός: Η στιγμή που ξεσπάει σε κλάματα στη συναυλία του στο Royal Albert Hall (video)
    Κωνσταντίνος Αργυρός: Η στιγμή που ξεσπάει σε κλάματα στη συναυλία του στο Royal Albert Hall (video)

    Ο τραγουδιστής έζησε μοναδικές στιγμές στο Λονδίνο

    Ο Κωνσταντίνος Αργυρός έζησε το βράδυ της 26ης Σεπτεμβρίου μια μεγάλη στιγμή στην καριέρα του, καθώς πραγματοποίησε μια συναυλία στο Royal Albert Hall του Λονδίνου.
    Στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης κυκλοφορούν διάφορα βίντεο από τη μεγάλη βραδιά του τραγουδιστή. Σε ένα από αυτά, ο Κωνσταντίνος Αργυρός σταματάει την ερμηνεία του τραγουδιού «Αθήνα μου», καθώς με δυσκολία συγκρατεί τα δάκρυά του.
    Δείτε το βίντεο
    @irenouken proud is an understatement 🇬🇷🥹 #konstantinosargiros #argiros #greek #greekmusic @Argiros Konstantinos OFFICIAL ♬ original sound - irenouken
    Κατά τη διάρκεια της συναυλίας, ο γνωστός τραγουδιστής δεν παρέλειψε να χορέψει ζεϊμπέκικο καθώς τραγουδούσε το επιτυχημένο τραγούδι του, φωνάζοντας στη μητέρα του: «Μάνα ο γιος σου χορεύει ζεϊμπέκικο στο Royal Albert Hall!».

    Τα βίντεο που κυκλοφόρησαν στα social media με τον χορό του, έχουν γίνει ήδη viral, με τους φαν του να συμμερίζονται τον ενθουσιασμό και την υπερηφάνειά του για τη μεγάλη στιγμή της καριέρας του.

    Δείτε τα βίντεο
    @irenouken his family must be incredibly proud 🥹 #konstantinosargiros #argiros #greek @Argiros Konstantinos OFFICIAL ♬ original sound - irenouken
    H βραδιά είχε έντονο άρωμα Ελλάδας, καθώς ο Κωνσταντίνος Αργυρός ερμήνευσε τραγούδια από την πλούσια μουσική παράδοση και κληρονομιά της χώρας.
    @irenouken his family must be incredibly proud 🥹 #konstantinosargiros #argiros #greek @Argiros Konstantinos OFFICIAL ♬ original sound - irenouken
    Μία από τις συγκινητικές στιγμές της βραδιάς ήταν η αναφορά του στη Μαρινέλλα, στην οποία αφιέρωσε το τραγούδι «Παιδί Γενναίο». «Θέλω να δώσω αγάπη και δύναμη και να αφιερώσω το επόμενο τραγούδι στην οικογένειά μου πρώτα και δεύτερον στην Αθήνα, στην κυρία Μαρινέλλα» και πρόσθεσε: «Της αφιερώνουμε αυτό και της δίνουμε δύναμη».
    Επίσης, σε ένα άλλο σημείο ο Κωνσταντίνος Αργυρός αναφέρθηκε στην οικογένειά του, αλλά και τη σύντροφό του, Αλεξάνδρα Νίκα, με την οποία περιμένουν τον πρώτο τους παιδί, όπως ανέφερε το protothema.gr τον Ιούλιο.

    «Είναι μια πολύ σημαντική σήμερα ημέρα γιατί εκτός από όλους εμάς εδώ είναι κοντά μου η οικογένειά μου, η μητέρα μου, ο αδελφός μου, η Αλεξάνδρα, η οικογένεια όλη που με στηρίζει πάντα. Η Κατερίνα η αδελφή μου, πού είναι η Κατερίνα; Τα ανίψια μου!», δήλωσε χαρακτηριστικά.

    Μετά τη μεγάλη συναυλία, ο Κωνσταντίνος Αργυρός, έγινε πλέον ένας από τους ελάχιστους Έλληνες καλλιτέχνες που έχουν φιλοξενηθεί στο Royal Albert Hall, μία από τις σημαντικότερες αίθουσες συναυλιών του κόσμου στην οποία κατά καιρούς έχουν εμφανιστεί καλλιτέχνες παγκόσμιου βεληνεκούς.
  • Πλήθος κατοίκων από την περιοχή και όχι μόνο κατέκλυσαν τον αύλειο χώρο του Ι.Ν. της Αγίας Κυριακής
    Πλήθος κατοίκων από την περιοχή και όχι μόνο κατέκλυσαν τον αύλειο χώρο του Ι.Ν. της Αγίας Κυριακής

    Μουσική πανδαισία κάτω από το φεγγάρι του Σεπτεμβρίου

    Μία μουσική πανδαισία απόλαυσαν μέσα σε ένα ειδυλλιακό τοπίο, με το φεγγάρι του Σεπτεμβρίου να δίνει το δικό του χρώμα, οι δημότες που κατέκλυσαν τον αύλειο χώρο του Ιερού Ναού της Αγίας Κυριακής το βράδυ της Πέμπτης (19/09/24).

    Οι χορωδίες της Ιεράς Μητρόπολης Δέρκων και του Λυκείου Ελληνίδων μας ταξίδεψαν στα μονοπάτια της παραδοσιακής μουσικής της Ελλάδος και της Ανατολής, αποσπώντας τον θαυμασμό και το χειροκρότημα των θεατών.

    Ο Δήμαρχος Πύργου κ. Στάθης Καννής στο χαιρετισμό του αναφέρθηκε στην αναγκαιότητα της ενίσχυσης της εξωστρέφειας με ποιοτικές εκδηλώσεις που ανοίγουν το δρόμο για διαπολιτισμικές συνεργασίες.

    Ο Αντιδήμαρχος Πολιτισμού κ. Γιώργος Κάρδαρης μίλησε για την συμβολή του πολιτισμού στην αναπτυξιακή προοπτική της περιοχής μας, ενώ χαιρετισμό απηύθυναν οι Μητροπολίτες Ηλείας και Ωλένης κ.κ. Αθανάσιος και Ιταλίας κ.κ. Πολύκαρπος.

    Επίσης ο Αντιπεριφερειάρχης Ηλείας κ. Νίκος Κοροβέσης και ο Αντιδήμαρχος Προγραματισμού και Ευρωπαϊκών Προγραμμάτων του Δήμου Ανδραβίδας Κυλλήνης κ. Γεώργιος Σκλαβενίτης.

    Ιδιαίτερη αναφορά αξίζουν τα δρώμενα από το Λύκειο Ελληνίδων που είχαν ως θέμα τον κύκλο της ζωής, με τις κυρίες Κατερίνα Παρασκευοπούλου και Κατερίνα Αναγνωστοπούλου να παρουσιάζουν την παράδοση που ακολουθεί την γέννηση, την βάφτιση και το θάνατο του ανθρώπου, ενώ συντονιστής της εκδήλωσης ήταν ο κ. Γιώργος Σαραντόπουλος.

    Νωρίτερα στο Λάτσειο Δημοτικό Μέγαρο ο Δήμαρχος κ. Στάθης Καννής υποδέχθηκε τους Δημάρχους και την αντιπροσωπεία των τριών Ιταλικών Πόλεων Squillatse που θα αδελφοποιηθεί με τον Δήμο Πύργου, όπως και οι Cira Marino & Crotone με τους Δήμους Αρχαίας Ολυμπίας και Ανδραβίδας-Κυλλήνης αντίστοιχα.

    ag kuriaki sun dim 4

    ag kuriaki sun dim 2

    ag kuriaki sun dim 3

    ag kuriaki sun dim 7

    ag kuriaki sun dim 8

    ag kuriaki sun dim 10

    ag kuriaki sun dim 11

    ag kuriaki sun dim 12

    ag kuriaki sun dim 13

    ag kuriaki sun dim 14

    (Δελτίο Τύπου)

  • Εκατοντάδες εργαζόμενοι, συνταξιούχοι και ο λαός της Ηλείας παραβρέθηκε και διασκέδασε στην συναυλία που διοργάνωναν τα σωματεία
    Εκατοντάδες εργαζόμενοι, συνταξιούχοι και ο λαός της Ηλείας παραβρέθηκε και διασκέδασε στην συναυλία που διοργάνωναν τα σωματεία

    Συνδικάτο Οικοδόμων Νομού Ηλείας, Σωματείο Ιδιωτικών Υπαλλήλων Νομού Ηλείας, Σωματεία Συνταξιούχων ΙΚΑ Πύργου και Αμαλιάδας

    Χαιρετίζουμε και ευχαριστούμε τους εκατοντάδες εργαζόμενους, συνταξιούχους, τον λαό της Ηλείας που παραβρέθηκε και διασκέδασε στην συναυλία που διοργάνωναν τα σωματεία. Παρά το γεγονός ότι ο Δήμος Πύργου και η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάς δεν βοήθησαν σε τίποτα, έτσι ώστε η συναυλία να είναι προσβάσιμη σε μεγαλύτερο κομμάτι των λαϊκών οικογενειών του νομού μας. Παρά ταύτα καταφέραμε και φέραμε εις πέρας μία μαζική και πετυχημένη εκδήλωση όπου ο κόσμος διασκέδασε .

    Ανανεώνουμε το ραντεβού μας το επόμενο διάστημα στις αγωνιστικές κινητοποιήσεις για να βάλουμε φρένο στην αντιλαϊκή λαίλαπα που μας ετοιμάζουν αλλά και σε πολιτιστικές εκδηλώσεις που θα πραγματοποιήσουμε μέσα στον χειμώνα. Καλούμε όλους τους εργαζόμενους να συνεχίσουν να εγγράφονται στα σωματεία τους για να δυναμώσει ο αγώνας ενάντια στην αντιλαϊκή πολιτική .

    Χαιρετισμό εκ μέρους των σωματείων απεύθυνε ο Κώστας Γιάνναρος Πρόεδρος του Συνδικάτου Οικοδόμων Νομού Ηλείας.

    sunaulia somatia 2

    Φίλες και φίλοι,

    Εκ μέρους των σωματείων που διοργανώνουμε την σημερινή μας πολιτιστική εκδήλωση σας καλωσορίζουμε στη συναυλία.

    Σαν σωματεία που όλο το προηγούμενο διάστημα πρωτοστατήσαμε σε μια σειρά κινητοποιήσεις στο νομό πήραμε την απόφαση να προχωρήσουμε σε μια πολιτιστική εκδήλωση πρώτα και κύρια για τα μέλη μας και φυσικά για όλους το λαό του νομού μας.

    Με τους περισσότερους που βρισκόμαστε σήμερα εδώ βαδίσαμε μαζί στον ίδιο δρόμο το προηγούμενο διάστημα. Και σίγουρα θα βρεθούμε ακόμα περισσότεροι το επόμενο διάστημα. Θα βαδίσουμε μαζί τον δρόμο της διεκδίκησης για να μπορέσουμε να ζήσουμε εμείς και οι οικογένειες μας, να μην φτάνει 15 του μήνα και να μην ξέρουμε τι να κάνουμε το επόμενο δεκαπενθήμερο. Να έχουμε σχολεία και νοσοκομεία αντίστοιχα με την εποχή που ζούμε και ΟΧΙ στου αιώνα την παράγκα. Και όπως όλοι μας έχουμε τραγουδήσει και θα τραγουδήσουμε και σήμερα οι ανάγκες μας γίνονται ιστορία και δεν καταλαβαίνουμε τι λένε τα κομπιούτερ και οι αριθμοί τους που μιλάνε για ανάπτυξη την ώρα που εμείς δεν μπορούμε να καλύψουμε τα απαραίτητα.

    Φίλες και φίλοι

    Έχουν περάσει δώδεκα χρόνια από τον χαμό του αγαπημένου μας Δημήτρη Μητροπάνου και νιώσαμε την ανάγκη να διοργανώσουμε αυτή τη συναυλία και στο νομό μας. Μια συναυλία τιμής για τον ερμηνευτή που έβαλε τη σφραγίδα του με τις δωρικές του ερμηνείες στο σύγχρονο ελληνικό τραγούδι, στο σύγχρονο λαϊκό τραγούδι.

    Ο Δημήτρης Μητροπάνος όπως και η μεγάλη πλειοψηφία της γενιάς του έζησε δύσκολα χρόνια στα πρώτα χρόνια της ζωής του και παρά τα όσα πέτυχε δεν ξέχασε τις ρίζες του. Ο ίδιος τίμησε σε όλη του την ζωή τους καθημερινούς μας αγώνες και με την παρουσία του σε διάφορες εκδηλώσεις.

    Αυτή την τιμή θέλουμε να του ανταποδώσουμε και με την σημερινή συναυλία που θα πραγματοποιήσουμε.

    Ο ίδιος πάντα όταν μίλαγε για τα πρώτα χρόνια της ζωής τους αναφερόταν στο νομό μας. Έλεγε: «Ραδιόφωνο υπήρχε στο σπίτι από τότε που ήρθε ο θείος μου από την εξορία. Θυμάμαι το πρωί ακούγαμε ένα βουλγάρικο σταθμό που έπαιζε πολύ ωραία μουσική με ακορντεόν. Mετά πιάναμε Αμαλιάδα που είχε πολύ καλά λαϊκά και πήρα τα πρώτα ερεθίσματα».

    Παρά τη μεγάλη μας χαρά που πραγματοποιούμε σήμερα την συναυλία, το καθήκον της πραγματοποίησής της ήταν δύσκολο και σύνθετο. Ζητήσαμε την συμβολή της περιφέρειας και του Δήμου Πύργου για να μπορέσουμε να μειώσουμε το κόστος και να είναι η εκδήλωση προσβάσιμη για όλους. Και οι δύο αρνήθηκαν να συμβάλουν σε αυτό και ιδιαίτερα ο Δήμος μας έβαλε να πληρώσουμε και αντίτιμο για να μας παραχωρήσει το χώρο.

    Η σημερινή μεγαλειώδης παρουσία όλως σας μας γεμίζει χαρά. Αναλαμβάνουμε το καθήκον τέτοιες εκδηλώσεις να τις επαναλάβουμε σύντομα γιατί τις έχει ανάγκη ο λαός του τόπου μας.

    Στην εκδήλωση θα ακούσουμε τραγούδια από τρείς εξαίρετους καλλιτέχνες – ερμηνευτές που όλοι έχουν ένα κοινό χαρακτηριστικό: Νιώθουν απέραντο σεβασμό και αγάπη για τον Δημήτρη Μητροπάνο. Το Δημήτρη Μπάση, το Κώστα Τριανταφυλλίδη και την Δήμητρα Σταθοπούλου.

    Θα τραγουδήσουμε, θα χορέψουμε, θα διασκεδάσουμε, θα συγκινηθούμε. Θα φτάσουμε “στης ψυχής το παρακάτω” όπως λέει και ο τίτλος της συναυλίας μας.

    Καλή διασκέδαση σε όλους και καλό αντάμωμα στους επόμενους αγώνες μας.

    sunaulia somatia 3

    (Δελτίο Τύπου)

  • Συναυλία των χορωδιών της Ι.Μ. Δέρκων και του Λυκείου Ελληνίδων στον Ι.Ν. της Αγίας Κυριακής, την Πέμπτη 19/09        
    Συναυλία των χορωδιών της Ι.Μ. Δέρκων και του Λυκείου Ελληνίδων στον Ι.Ν. της Αγίας Κυριακής, την Πέμπτη 19/09        

    Διεθνής ο χαρακτήρας του Φεστιβάλ Αρχαίας Φειάς

    Ο Δήμαρχος Πύργου κ. Καννής Ευστάθιος και o Αντιδήμαρχος Πολιτισμού κ. Κάρδαρης Γεώργιος προσκαλούν το κοινό να παρακολουθήσει, τις παράλληλες εκδηλώσεις που συνοδεύουν το 1ο Διεθνές Συνέδριο « Ελλάδα-Μεγάλη Ελλάδα- Ιταλία, Κοινά πολιτιστικά αντιδάνεια και προκλήσεις στη νέα χιλιετία, που θα πραγματοποιήσει το Διεθνές Φεστιβάλ Αρχαίας Φειάς του Δήμου Πύργου στον αύλειο χώρο του Ιερού Ναού Αγίας Κυριακής στον Πύργο Ηλείας, την Πέμπτη 19/09/2024 στις 19:30.

    Oι εκδηλώσεις αυτές συνδιοργανώνονται απο την Ιερά Μητρόπολη Ηλείας και Ωλένης, το 13ο Διεθνές Φεστιβάλ του Δήμου Ανδραβίδας Κυλλήνης , το Λύκειο Ελληνίδων, την χορωδία του Λυκείου Ελληνίδων, το Πατριαρχικό Ίδρυμα Πατερικών Μελετών και τέλος την χορωδία «Δάφνες» της Ιεράς Μητροπόλεως Δέρκων του Οικουμενικού Πατριαρχείου με θέμα την προβολή της άυλης και υλικής πολιτιστικής κληρονομιάς του Νομού Ηλείας μέσα από την μουσική, τον χορό και την γαστρονομία της περιοχής, ενώ η είσοδος είναι ελεύθερη.

    Το πρόγραμμα των εκδηλώσεων είναι ως εξής:

    -19:30-19:40: Χαιρετισμοί επισήμων.

    -19:40 –20:10: Το Λύκειο Ελληνίδων Πύργου παρουσιάζει τον κύκλο της ζωής, ο οποίος ξεκινά από τη γέννηση, συνεχίζεται με το γάμο (αναπαραγωγή τους είδους) και ολοκληρώνεται και καταλήγει στον θάνατο. Την περιγραφή των εθίμων της Ηλείας για την γέννηση θα κάνει η συνταξιούχος εκπαιδευτικός κ. Κατερίνα Αναγνωστοπούλου. Την παρουσίαση της εκδήλωσης θα κάνει η Πρόεδρος του Λυκείου Ελληνίδων κ. Κατερίνα Παρασκευοπούλου.

    -20:10 – 20:40: Συναυλία της χορωδίας Δάφνες της Ιεράς Μητροπόλεως Δέρκων του Οικουμενικού Πατριαρχείου. Την παρουσίαση των χορωδιών θα κάνει η κ. Ζουμή Νατάσσα.

    Η χορωδία «Δάφνες» σχηματίστηκε τον Μάρτιο του 2018 με πρωτοβουλία του Μητροπολίτη Γέροντος Δέρκων κ. Αποστόλου. Συνεχίζοντας τις πολίτικες παραδόσεις, οι «Δάφνες» είναι υπεράνω εθνοτικών καταγωγών και θρησκευτικών προσανατολισμών, όπως ακριβώς τα μέλη που την απαρτίζουν, αλλά και η μουσική την οποία παρουσιάζουν υπό την διεύθυνση του ταλαντούχου μουσικολογιώτατου Παναγιώτη Παναγάκη.

    Ο χορός απαρτίζεται από γυναίκες, κατοίκους της Πόλης, εθελόντριες ελληνίδες, τούρκικης καταγωγής και εβραίες, που αγαπούν την μουσική και την παράδοση. Ήδη έχουν στο ενεργητικό τους επτά επιτυχημένες συναυλίες, στην Τουρκία και στο εξωτερικό.

    Οι ¨Δάφνες¨ ονομάστηκαν έτσι, καθότι η δάφνη ήταν το ιερό δένδρο του Απόλλωνα Κιθαρωδού και θα παρουσιάσουν πολίτικα τραγούδια με συνοδεία παραδοσιακών μουσικών οργάνων.

    20:40-21:10: Συναυλία της χορωδίας του Λυκείου Ελληνίδων Πύργου. Η χορωδία μας είναι ερασιτεχνική και δραστηριοποιείται πάνω από 30 χρόνια με μια πλούσια διαδρομή Συμμετέχει κάθε χρόνο σε διάφορα αφιερώματα όπως τα «Χαραλάμπεια» μια εκδήλωση θεσμό για την πόλη μας καθώς αναφέρεται στον πολιούχο της πόλης Άγιο Χαράλαμπο.

    Επίσης σε προσωπικότητες όπως είναι ο γνωστός Αστροφυσικός που κατάγεται από την περιοχή μας κ. Διονύσης Σιμόπουλος.

    Τα αφιερώματα αυτά υλοποιούνται σε συνεργασία με εκπαιδευτικούς Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης ενώ περιλαμβάνουν μελοποιημένη ποίηση. Έχει συμπράξει με άλλες χορωδίες όπως το γυναικείο σύνολο «Αντηχώ» και την χορωδία «Συλλόγου Λευκαδιτών Φανερωμένη». Yπεύθυνη διδασκαλίας είναι η Κωνσταντίνα Σακκά-Κυρίτση Καθηγήτρια Μουσικής στο 2ο Γυμνάσιο Πύργου-Πιάνου-Ανώτερων Θεωρητικών. Θα παρουσιάσουν παραδοσιακά τραγούδια συνοδεία παραδοσιακών μουσικών οργάνων.

    Τον συντονισμό της εκδήλωσης θα κάνει ο υπεύθυνος του Διεθνούς Φεστιβάλ Δήμου Ανδραβίδας Κυλλήνης κ. Σαραντόπουλος Γεώργιος.

    ekd sumedrio ag kuriaki 2

    (Δελτίο Τύπου)

  • Σε ρυθμούς 80s & 90s χόρεψε η Αρχ. Ολυμπία, με Μπίγαλη, Πωλίνα, Μαντώ και Βόσσου!
    Σε ρυθμούς 80s & 90s χόρεψε η Αρχ. Ολυμπία, με Μπίγαλη, Πωλίνα, Μαντώ και Βόσσου!

    Πλήθος κόσμου βρέθηκε χθες το βράδυ στο χώρο μπροστά από το Δημαρχείο της πόλης, για να απολαύσει από κοντά τον Μπίγαλη, την Πωλίνα, την Μαντώ και την Βόσσου, στο απόλυτο 80s και 90s πάρτυ, οι οποίοι τραγούδησαν τις μεγαλύτερες επιτυχίες τους από τα χρόνια των δεκαετιών αυτών.

    Τα τέσσερα κορυφαία ονόματα της ποπ σκηνής, της χρυσής εποχής στην Ελλάδα, ήρθαν στην Αρχαία Ολυμπία, για να μας απογειώσουν με τις αμέτρητες επιτυχίες τους, με λατρεμένα ανεπανάληπτα τραγούδια παιδικών, εφηβικών, φοιτητικών χρόνων και μια χορευτική διάθεση μέχρι το πρωί!

    «Πάμε για τρέλες στις Σεϋχέλλες», «Μελισσούλα», «Άνοιξη», «Στοιχηματίζω», «Του Αιγαίου τα Μπλούζ», «Το φιλαράκι», «Αυτό το καλοκαίρι», «Ροζ Μπικίνι», «Μετακόμιση», «Κατερίνα», «Αγκαλίτσες και φιλάκια», «Πους Απς», ήταν μόνο μερικά από τα τραγούδια που μας ταξίδεψαν στα νεανικά μας χρόνια.

    Παράλληλα με αυτό το μοναδικό μουσικό ταξίδι στο χρόνο, ήταν ανοιχτή η Έκθεση «Η Ελλάδα του '80 μέσα από τα δικά σου μάτια», όπου οι επισκέπτες είδαν από κοντά σπάνια αντικείμενα από τα χρόνια εκείνα.

    Σημειώνεται ότι η Έκθεση θα παραμείνει ανοιχτή για το κοινό έως και το Σάββατο, 21 Σεπτεμβρίου, με ωράριο 9 π.μ. - 3 μ.μ. και 5 μ.μ. - 10 μ.μ., ενώ το ίδιο βράδυ του Σαββάτου θα πραγματοποιηθεί το μεγάλο djs party με τα Cult Battles και τις σχολές χορού της Δήμητρας Μπέρτσου, στις 8 μ.μ..

    Οι εκδηλώσεις γίνονται από τον Δήμο Αρχαίας Ολυμπίας, σε συνεργασία με την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας και την ΠΕΔ Δυτικής Ελλάδας.

    80s sunaulia ol 2

    80s sunaulia ol 3

    80s sunaulia ol 4

    80s sunaulia ol 5

    80s sunaulia ol 6

    80s sunaulia ol 7

    80s sunaulia ol 8

    80s sunaulia ol 9

    80s sunaulia ol 10

    80s sunaulia ol 11

    (Δελτίο Τύπου)

Sites του Ομίλου

Αγ. Κυριακής 4 | Πύργος Ηλείας | Τηλ: 26210 30400 | Δημοσιογραφικό τμήμα: 6976 869414 | Εμπορικό Τμήμα: 6945 556212 | email: [email protected]

Μ.Η.Τ. 242102 | ΑΦΜ: 105224221 - ΔΟΥ Πύργου | Aρ.Γ.Ε.ΜΗ. 141319425000 | Ατομική Επιχείρηση | Ιδιοκτήτρια - διευθύντρια - διαχειρίστρια - δικαιούχος ονόματος τομέα: Δήμητρα Βέλμαχου | Διευθυντής σύνταξης: Γιάννης Σπυρούνης

Up & High Media & Productions

ilia live smallCopyright © 2011 - 2024 Ηλεία Live!.
Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.

Μέλος του 
Μητρώο ΜΗ

Βλαχαντώνη Ολυμπία - Μεσιτικό Γραφείο