Πολιτισμός

Αρχ. Φειά: Συνεχίζεται η καταδυτική έρευνα στον κόλπο του Αγ. Ανδρέα - Σημαντικά τα ευρήματα

Αρχ. Φειά: Συνεχίζεται η καταδυτική έρευνα στον κόλπο του Αγ. Ανδρέα - Σημαντικά τα ευρήματα Φωτογραφία: Χρήστος Λιάγκουρας@Facebook
«Μεγάλης αρχαιολογικής αξίας τα ευρήματα» δηλώνει στο ilialive.gr ο επικεφαλής των αρχαιολόγων δυτών του ΥΠ.ΠΟ.

Την τρίτη καταδυτική έρευνα διενεργούν στον κόλπο του Αγίου Ανδρέα, Αρχαιολόγοι της Εφορεία Εναλίων Αρχαιοτήτων σε μια ολοκληρωμένη δράση καταγραφής των ευρημάτων της υποθαλάσσιας περιοχής της Αρχαίας Φειάς, κατόπιν συνεργασίας με τον Δήμο Πύργου.
Κλιμάκιο της Υπηρεσίας με επικεφαλής τον αρχαιολόγο Ευστράτιο Καραγιαννάκη, την συντηρήτρια Ειρήνη Μάλλιου, την υπεύθυνη καταδύσεων Αθ. Πατσούρου καθώς και τον Γ. Μπουζαλάκο συνεχίζουν την κατόπτευση του θαλάσσιο χώρου και θα βρίσκονται στην περιοχή μέχρι και την Παρασκευή.

Ήδη, το κλιμάκιο των αρχαιολόγων συναντήθηκε πρόσφατα με τον Δήμαρχο Πύργου Στάθη Καννή όπου είχαν μια εκτενή ενημερωτική συζήτηση για την πορεία των ερευνών και την καταγραφή των ευρημάτων. Παρόντες στη συνάντηση ήταν επίσης ο Αντιδήμαρχος Τεχνικών Υπηρεσιών Βασίλης Παναγόπουλος και ο Αρχαιολόγος Χρήστος Λιάγκουρας.

Ο αρχαιολογικός πλούτος παραμένει

Το αμέσως επόμενο χρονικό διάστημα, όπως ενημερώνει ο επικεφαλής του κλιμακίου Αρχαιολόγων Ευστράτιος Καραγιαννάκης, θα ακολουθήσει η σχετική ενημέρωση για όλα τα ευρήματα του χώρου. «Ολοκληρώνουμε την αυτοψία στο χώρο του Αγίου Ανδρέα και στη νήσο Τηγάνι, και σύντομα θα προχωρήσουμε στην ενημέρωση για το σύνολο των ευρημάτων. Με αυτή την αυτοψία είμαστε σε θέση να βγάλουμε τα τελικά συμπεράσματα. Η προοπτική μας είναι να υπογραφεί προγραμματική σύμβαση ανάμεσα στον Δήμο Πύργου και στο ΥΠΠΟ ώστε να γίνει έρευνα για 3 έως 5 χρόνια και να δημιουργηθεί στην περιοχή επισκέψιμο καταδυτικό πάρκο» δηλώνει στο ilialive.gr ο κ. Καραγιαννάκης

«Τα ευρήματα έχουν μεγάλη αρχαιολογική αξία. Υπάρχουν πολλά ευρήματα από τα αρχαϊκά χρόνια μέχρι τη ρωμαϊκή εποχή και κατόπιν βυζαντινών χρόνων, όπως κινητά και ακίνητα ευρήματα. Από σπόνδυλους κιόνων, μέχρι γωνιάσματα τοίχων και μεγαλοδομές» συνεχίζει τονίζοντας ότι ο αρχαιολογικός πλούτος πρέπει να δοθεί στο σύνολο του και να μελετηθεί η Αρχαία Φειά ως μια ενιαία περιοχή από το Ποντικόκαστρο έως τα ανοιχτά του κόλπου.

«Ο αρχαιολογικός πλούτος παραμένει και πρέπει να δοθεί στο σύνολό του. Να δούμε δηλαδή την Αρχαία Φειά στην ολότητά της ως έναν ενιαίο αρχαιολογικό χώρο από το Ποντικόκαστρο και τα χερσαία ευρήματα, έως στην ανοιχτή περιοχή του Αγ. Ανδρέα».

Ακολουθήστε το ilialive.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις Ειδήσεις

tsoukalas popup

tsoukalas popup mobile
tsoukalas popup