Πέμπτη, 22 Νοεμβρίου 2018 11:27

Τίμησαν τα Εισόδια της Θεοτόκου στη ΣΕΤΤΗΛ Πύργου

Γράφτηκε από τον
Ad Slot

«Ἄγγελοι καί ἄνθρωποι τῆς Παρθένου τήν εἴσοδον τιμήσωμεν, ὅτι ἐν δόξῃ εἰσῆλθεν εἰς τά Ἅγια τῶν Ἁγίων».

Με πανηγυρική χαρά και ευφροσύνη, εορτάστηκε στο Στρατόπεδο της ΣΕΤΤΗΛ Πύργου, χοροστατούντος του Θεοφιλεστάτου Επισκόπου Ωλένης κ.κ. Αθανασίου, η τρίτη μεγάλη Θεομητορική εορτή για το Εκκλησιαστικό και Ιεραποστολικό έτος 2018-2019, αυτή των Εισοδίων της Θεοτόκου εις τα «Άγια των Αγίων», τα οποία και αποτελούν το προοίμιον της Ενανθρωπήσεως του Υιού και Λόγου του Θεού!
Η Θεομητορική εορτή των Εισοδίων της Θεοτόκου, είναι μία από τις πιο σημαντικές και μεγαλύτερες εορτές προς το πρόσωπο της Παναγίας μας. Η Θεοτόκος είναι η αγιότερη ανθρώπινη ύπαρξη, η Οποία επιλέχτηκε από το Θεό ανάμεσα σε εκατομμύρια άλλα κορίτσια, για να παίξει ρόλο πρωταγωνιστικό στη διαδικασία της σωτηρίας του ανθρωπίνου γένους και ολοκλήρου της δημιουργίας. Σε όλο τον κόσμο οι Ορθόδοξοι Χριστιανοί εορτάζουν με σεβασμό και λαμπρότητα την εορτή αυτή. Η εορτή των Εισοδίων έχει ως στόχο να μας διδάξει πολύ υψηλές έννοιες γύρω από την προσωπικότητα της Θεοτόκου. Να μας μυήσει στην ασύλληπτα βαθιά θεολογία γύρω από την ανεπανάληπτη συμβολή Της στην υλοποίηση του Θείου σχεδίου της σωτηρίας του κόσμου.
Στην μεγάλη αυτή εορτή μπορεί να διακρίνει κανείς την διάθεση των γονέων της Παρθένου να οδηγήσουν τα βήματα της μονάκριβης κόρης τους, στον Ναό του Θεού και στην συνέχεια την προθυμία της τριετούς Μαριάμ να παραμείνει ολομόναχη τρεφόμενη με ουράνια τροφή, για μεγάλο χρονικό διάστημα (12 έτη) σ΄ αυτόν τον ιερό και αγιασμένο χώρο.
Γι’ αυτό και την είσοδο της Υπεραγίας στον Ναό, η υμνολογία της Εκκλησίας μας, την χαρακτηρίζει ως «της ευδοκίας Θεού το προοίμιον και της των ανθρώπων σωτηρίας η προκήρυξις». Προκηρύσσεται δηλαδή η σωτηρία μας, διότι η μικρή Μαριάμ προσφέρεται στον Θεό «ανατραφήναι εν Κυρίω», ώστε να γίνει η μητέρα του Χριστού, του λυτρωτού και σωτήρος του κόσμου.
Η εορτή των Εισοδίων καθιερώθηκε γύρω στον 6ο αιώνα στα Ιεροσόλυμα κατά την Παράδοση της Αγίας Εκκλησίας μας. Ο Άγιος Σωφρόνιος Πατριάρχης Ιεροσολύμων, κάνει λόγο στις έγγραφες παρακαταθήκες του, για την εορτή αυτή. Στην καρδιά της Ορθοδοξίας μας, την Κωνσταντινούπολη, η εορτή των Εισοδίων της Θεοτόκου, καθιερώνεται γύρω στα τέλη του Ζ΄ ή τις αρχές του Η΄ αιώνα.
Οι Θρησκευτικές εκδηλώσεις έλαβαν χώρα στο ομώνυμο Ιερό παρεκκλήσιο της μονάδος, το οποίο ανεγέρθηκε υπό των Οπλιτών της ΣΕΤΤΗΛ και εγκαινιάσθηκε την 21η Νοεμβρίου 1982, υπό του Σεπτού μας Ποιμενάρχου κ.κ. Γερμανού, επί Διοικήσεως του Συνταγματάρχου (ΤΑ) κ. Συμεών Βλατάκη.
Τον Θεοφιλέστατο κατά τον Μέγα Πανηγυρικό Αρχιερατικό Εσπερινό πλαισίωσαν ο Αιδεσιμολογιότατος π. Παναγιώτης Πλυταριάς Αντισυνταγματάρχης (ΣΙ), καθώς επίσης οι Αιδεσιμότατοι π. Νικόλαος Κατσηδήμας, π. Αυγερινός Τσουκαλάς π. Ρωμανός Καββαθάς και ο π. Μιχαήλ Πλαστουργός, ενώ έψαλλαν κατανυκτικά καλλίφωνοι Ιεροψάλτες.
Ο Θεοφιλέστατος, ορθοτομώντας τον Θείο Λόγο με θεολογική σαφήνεια και γλαφυρότητα, αναφέρθηκε εκτενώς στην σπουδαιότητα της Θεομητορικής αυτής εορτής, ως σχέδιο της Θείας Οικονομίας, παροτρύνοντας τους παρισταμένους να γίνουν έμψυχοι Ναοί Του Θεού, αφού το σώμα κάθε ανθρώπου σύμφωνα με την Χριστιανική διδασκαλία, πρέπει να αποτελεί Ναό και κατοικητήριο του Θεού!
Ευχήθηκε επίσης τα δέοντα στους παριστάμενους Διοικητές των Στρατιωτικών Μονάδων της περιοχής μας, για. την επικείμενη Ημέρα των Ενόπλων Δυνάμεων, η οποία ως γνωστόν εορτάζεται στις 21 Νοεμβρίου κάθε χρόνο, ύστερα από πρωτοβουλία της Ελληνικής Πολιτείας, για να τονισθεί και να τιμηθεί η προσφορά των Ενόπλων Δυνάμεων προς το Έθνος μας, τόσο σε περίοδο Πολέμων, όσο και σε καιρό Ειρήνης. Ο εορτασμός αυτός καθιερώθηκε μετά την Μεταπολίτευση το 1975.
Μετά το πέρας του Πανηγυρικού Αρχιερατικού Εσπερινού ακολούθησε μικρή δεξίωση στο κέντρο ψυχαγωγίας της μονάδος (ΚΨΜ), όπου εκτός από τον Ιερό Κλήρο, παρέστησαν ο Διοικητής Αντισυνταγματάρχης κ. Ιωάννης Μπλούνας, οι εκπρόσωποι των Πολιτικών και Στρατιωτικών αρχών και των Σωμάτων Ασφαλείας της περιοχής, ο Πρόεδρος της Ένωσης Αποστράτων Αξιωματικών Πολεμικού Ναυτικού (Ε.Α.Α.Ν.) Ηλείας κ. Ζώης Υφαντής, ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Ηλείας κ. Κώστας Νικολούτσος, ο Δασάρχης Πύργου κ. Παναγιώτης Λάττας, ο Πρόεδρος της Φιλαρμονικής Εταιρίας Πύργου «ΑΠΟΛΛΩΝ» κ. Αθανάσιος Δασκόπουλος, καθώς επίσης απόστρατοι αξιωματικοί και εκπρόσωποι Συλλόγων και Φορέων.
Την κυριώνυμη ημέρα της εορτής, τελέσθηκε η Πανηγυρική Θεία Λειτουργία στο εν λόγω Ιερό παρεκκλήσιο, υπό του Αιδεσιμοτάτου π. Μιχαήλ Πλαστουργού. Στην συνέχεια στον Μητροπολιτικό Ναό του Αγίου Νικολάου, εψάλλη η καθιερωμένη Δοξολογία για την εορτή των Ενόπλων Δυνάμεων, χοροστατούντος του Θεοφιλεστάτου Επισκόπου Ωλένης κ.κ. Αθανασίου, παρουσία των τοπικών Πολιτικών και Στρατιωτικών αρχών.
(Πρεσβύτερος Νικόλαος Κατσηδήμας).
settil panagia2
settil panagia3
settil panagia4

Τελευταία τροποποίηση στις Παρασκευή, 23 Νοεμβρίου 2018 00:16

Σχετικά Άρθρα

  • Εθιμοτυπική επίσκεψη του Διοικητή της ΣΕΤΤΗΛ στον Δήμαρχο Πύργου
    Εθιμοτυπική επίσκεψη του Διοικητή της ΣΕΤΤΗΛ στον Δήμαρχο Πύργου

    Ξεκινάει μια περίοδος εποικοδομητικής συνεργασίας

    Το Διοικητή της ΣΕΤΤΗΛ, Συνταγματάρχη Τεχνικού κ. Παρασκευά Κατσιλίδη υποδέχθηκε στο γραφείο του, στο Λάτσειο Δημοτικό Μέγαρο Πύργου, ο Δήμαρχος Στάθης Καννής, το πρωί της Τετάρτης 10/01/24.

    Κατά την διάρκεια της συνάντησης που είχαν, ο Διοικητής της ΣΕΤΤΗΛ ευχήθηκε στον Δήμαρχο Πύργου κάθε επιτυχία στο έργο του ενώ επεσήμανε πως θα καταβληθεί κάθε δυνατή προσπάθεια προκειμένου να υπάρχει αγαστή συνεργασία.

    Από την πλευρά του ο κ. Στάθης Καννής αφού ευχαρίστησε τον κ. Κατσιλίδη για τις ευχές έκανε σαφές πως ο Δήμος Πύργου θα είναι σε ανοιχτή επικοινωνία με τη Διοίκηση της ΣΕΤΤΗΛ, για θέματα που αφορούν στον Πύργο και τους δημότες του καθώς και για τη διατήρηση του Στρατοπέδου στην περιοχή, αναγνωρίζοντας τη σημαντική του συμβολή στην τοπική οικονομία .

    Αξίζει να σημειωθεί πως το κλίμα κατά την διάρκεια της εθιμοτυπικής αυτής επίσκεψης ήταν ιδιαίτερα ζεστό, γεγονός που προμηνύει πως η περίοδος της συνεργασίας που ξεκινάει μεταξύ της νέας Δημοτικής Αρχής και της Διοίκησης της Σχολής Εκπαίδευσης Τεχνικών Τηλεπικοινωνίας θα είναι εποικοδομητική.

    (Δελτίο Τύπου)

  • Ο Δημήτρης Αβραμόπουλος στην ΣΕΤΤΗΛ και την 117 ΠΜ
    Ο Δημήτρης Αβραμόπουλος στην ΣΕΤΤΗΛ και την 117 ΠΜ

    Επίσκεψη στο στρατόπεδο της ΣΕΤΤΗΛ πραγματοποίησε ο πρ. Ευρωπαίος Επίτροπος και Υπουργός, υποψήφιος βουλευτής ΝΔ Ηλείας κ. Δημήτρης Αβραμόπουλος. Συναντήθηκε με τον Διοικητή της Μονάδας, Συνταγματάρχη (ΤΧ) Παρασκευά Κατσιλίδη και ενημερώθηκε για τα ζητήματα που αφορούν στη λειτουργία της και κυρίως στην ανάγκη ενίσχυσής της με εκπαιδευτικό και διοικητικό προσωπικό.

    Στη συνάντηση που έγινε σε πολύ θερμό κλίμα έγινε αναλυτική συζήτηση για το μέλλον και την αναβάθμιση της ΣΕΤΤΗΛ

    «Η ΣΕΤΤΗΛ μια σχολή εκπαίδευσης Αξιωματικών και Υπαξιωματικών, με ιστορία σχεδόν 80 χρόνων, είναι μοναδική στο είδος της στην Ελλάδα και έχει σημαντικές προοπτικές βελτίωσης

    Πέραν της σημαντικής προσφοράς της στην εκπαιδευτική διαδικασία, έχει και μεγάλη κοινωνική δράση σε επίπεδο νομού ενώ τεράστια είναι η συμβολή της στην αντιμετώπιση μεγάλων καταστροφών. Οφείλουμε να μεριμνήσουμε όχι μόνο για την διατήρηση αλλά και για την αναβάθμισή της, με την ουσιαστική ενίσχυσή της με εκπαιδευτικό και διοικητικό προσωπικό. Η ΣΕΤΤΗΛ αποτελεί ζωντανό κομμάτι της Ηλείας και πρέπει να συνεχίσει απρόσκοπτα το σημαντικό έργο της» επισήμανε ο κ. Αβραμόπουλος που ως πρώην υπουργός Εθνικής Άμυνας είναι άριστα ενημερωμένος.

    Ακολούθησε συνάντηση και συζήτηση με τον Πρόεδρο του Συλλόγου Εργαζομένων ΥΕΘΑ Ν. Ηλείας κ. Δημήτρουλα.

    Στην 117 Π.Μ. της Πολεμικής Αεροπορίας στην Ανδραβίδα

    Λίγο αργότερα ο Δημήτρης Αβραμόπουλος βρέθηκε στην 117 Πτέρυγα Μάχης της Πολεμικής Αεροπορίας στην Ανδραβίδα, την μονάδα που έχει ως αποστολή την διατήρηση υψηλού βαθμού αποτελεσματικότητας και ετοιμότητας με κατάλληλη οργάνωση, εκπαίδευση του προσωπικού και συντήρηση των μέσων και συστημάτων που διατίθενται ή μετασταθμεύουν σε αυτή.

    Ενημερώθηκε από τον Διοικητή, Σμήναρχο Αβραάμ Καζαντζόγλου, για τις τρέχουσες δραστηριότητες και το επιχειρησιακό έργο της Πτέρυγας Μάχης, ενώ περιηγήθηκε στις εγκαταστάσεις τους, συνομίλησε με τα στελέχη και το πολιτικό προσωπικό

    Λίγο πριν την αναχώρηση δέχτηκε αναμνηστικά δώρα από τον Διοικητή με την επιπλέον αναφορά ανανέωσης της συνάντησης σε σύντομο χρονικό διάστημα.

    avramopoulos settil 2

    avramopoulos settil 3

    avramopoulos settil 4

    avramopoulos settil 5

    avramopoulos settil 6

    (Δελτίο Τύπου)

  • Πύργος: Γιόρτασαν τον προστάτη του Στρατού Ξηράς, Άγιο Γεώργιο στην ΣΕΤΤΗΛ
    Πύργος: Γιόρτασαν τον προστάτη του Στρατού Ξηράς, Άγιο Γεώργιο στην ΣΕΤΤΗΛ

    Τον προστάτη του Στρατού Ξηράς Άγιο Γεώργιο, τίμησαν χθες με λαμπρότητα στο στρατόπεδο της ΣΕΤΤΗΛ στον Πύργου, παρουσία του Σεβασμιοτάτου Μητροπολίτη Ηλείας κ.κ Αθανασίου ο οποίος και χοροστάτησε στην επίσημη δοξολογία.

    Στη συνέχεια ανεγνώσθη η Ημερησία Διαταγή του Αρχηγού ΓΕΣ Αντιστράτηγου Άγγελου Χουδελούδη, στην οποία έγινε και αναφορά στον βίο του Αγίου Γεωργίου ενώ ακολούθησε κατάθεση στεφάνου από τον Διοικητή, Συνταγματάρχη Παρασκευά Κατσιλίδη και τήρηση ενός λεπτού σιγής.

    Νωρίτερα ο Σεβασμιότατος Μητροπολίτης προσέφερε στον κ. Κατσιλίδη την εικόνα της Αγίας Παρασκευής.

    Η εκδήλωση για τον εορτασμό του Αγίου Γεωργίου ολοκληρώθηκε με την ανάκρουση του Εθνικού μας Ύμνου ενώ αμέσως μετά παρατέθηκε καφές στους επισήμους οι οποίοι έδωσαν το παρόν, ανάμεσα στους οποίους ήταν οι βουλευτές, της Ν.Δ Ανδρέας Νικολακόπουλος, του ΣΥΡΙΖΑ Διονύσης Καλαματιανός, οι αντιπεριφερειάρχες, Αγροτικής Ανάπτυξης Θοδωρής Βασιλόπουλος, Αθλητισμού, Εθελοντισμού και Ολυμπισμού Δημήτρης Νικολακόπουλος, ο Δήμαρχος Πύργου Τάκης Αντωνακόπουλος, ο ανώτατος Διοικητής Φρουράς Ν. Ηλείας και Διοικητής του ΚΕΑΤ Ταξίαρχος Ματθαίος Κουνουπάκης, ο Αστυνομικός Διευθυντής Ηλείας Γιώργος Σωτηρόπουλος, ο υποδιοικητής Π.Υ Πύργου Νίκος Σμαρνάκης, ο Λιμενάρχης Κατακόλου Κωνσταντίνος Χαραλάμπους κ.α.

    agiorgis settil 2

    agiorgis settil 3

    agiorgis settil 4

    agiorgis settil 5

    agiorgis settil 6

    agiorgis settil 7

    agiorgis settil 8

  • Ο Ειδικός Συνεργάτης του Δήμου Πύργου – Ιστορικός Θ. Λάμπρος στην ΣΕΤΤΗΛ Πύργου
    Ο Ειδικός Συνεργάτης του Δήμου Πύργου – Ιστορικός Θ. Λάμπρος στην ΣΕΤΤΗΛ Πύργου

    Μίλησε για την συμβολή της Ηλείας κατά την Ελληνική Επανάσταση του 1821 - «Αξιέπαινη η πρωτοβουλία της ΣΕΤΤΗΛ για την ανάδειξη της ιστορίας και του πολιτισμού»

    Την Στρατιωτική Μονάδα της ΣΕΤΤΗΛ Πύργου επισκέφθηκε ο Ειδικός Συνεργάτης του Δήμου Πύργου – Ιστορικός και Συγγραφέας Θεόδωρος Λάμπρος. Ο κ. Λάμπρος επισκέφθηκε την ιστορική μονάδα του Πύργου μετά από πρόσκληση του Διοικητή κ. Κατσιλίδη όπου μίλησε στους στρατεύσιμους για την συμβολή της Ηλείας κατά την Επανάσταση του 1821 στο αμφιθέατρο της μονάδας.

    Κατά την διάρκεια της ομιλίας του ο Θεόδωρος Λάμπρος αναφέρθηκε στα σημαντικότερα Επαναστατικά γεγονότα του 1821 στην Ηλεία όπως η Μάχη του Πύργου, η Μάχη στα Σμιλεϊκα Αμπέλια στις 10 Μαϊου 1821 όπου έπεσε ο Πύργιος Αγωνιστής Χαράλαμπος Βιλαέτης, η Πολιορκία του Λάλα (Μαϊος – Ιούνιος 1821), η ναυμαχία του Κατακόλου, η Μάχη των Λεχαινών, του Βαρθολομιού καθώς και τους σημαντικούς πρωταγωνιστές του απελευθερωτικού αγώνα στην Ηλεία όπως ο Πύργιος αγωνιστής Χαράλαμπος Βιλαέτης, ο Γεώργιος Σισίνης, ο Κωνσταντίνος Ανδραβιδιώτης, ο Παναγιώτης Αναγνωστόπουλος κ.α.

    lamprou th settil 2

    Μετά το πέρας της ομιλίας ακολούθησαν ερωτήσεις προς τον κ. Λάμπρο από τους στρατεύσιμους της Μονάδας αναφορικά με τους πρωταγωνιστές του 1821 στην Ηλεία και την συμβολή τους στον αγώνα της ανεξαρτησίας.

    Ο Διοικητής της Μονάδας κ. Κατσιλίδης ευχαρίστησε τον κ. Λάμπρο για την επίσκεψή του στη Μονάδα της ΣΕΤΤΗΛ Πύργου τονίζοντας ότι ο Δήμος Πύργου αποδεικνύει έμπρακτα το ενδιαφέρον του για την ανάδειξη της ιστορίας και του πολιτισμού μέσα από τέτοιες εκδηλώσεις.

    Με την σειρά του ο Θεόδωρος Λάμπρος αφού ευχαρίστησε τον κ. Κατσιλίδη αλλά και τον υποδιοικητή της Μονάδας και παιδικό του φίλο όπως ανέφερε Παναγιώτη Γκολφινόπουλο τόνισε ότι η ΣΕΤΤΗΛ μέσα από τέτοιες πρωτοβουλίες προβάλει και αναδεικνύει την ιστορία του τόπου και ευχήθηκε η αγαστή συνεργασία που έχει αναπτυχθεί μεταξύ της μονάδας με τον Δήμο Πύργου να συνεχιστεί και στο μέλλον με ανάλογες εκδηλώσεις.

    lamprou th settil 3

    (Δελτίο Τύπου)

  • 2ο Γυμνάσιο Πύργου: Διδακτική επίσκεψη στη ΣΕΤΤΗΛ
    2ο Γυμνάσιο Πύργου: Διδακτική επίσκεψη στη ΣΕΤΤΗΛ

    Τα τμήματα Α1 και Α3 του 2ου Γυμνασίου Πύργου την Τετάρτη 22 Μαρτίου, επισκέφθηκαν τη ΣΕΤΤΗλ, στο πλαίσιο του μαθήματος της Τεχνολογίας. Τους μαθητές συνόδευσαν ο Διευθυντής του σχολείου κ. Γ. Κομιώτης και οι καθηγητές κ. Α. Κωνσταντίνου και Ν. Πετράτος, καθώς και η σχ. Νοσηλεύτρια κ. Ε. Σμαίλη.

    Στόχος της επίσκεψης ήταν να δουν τις σημερινές δυνατότητες της τεχνολογίας στο τομέα των τηλεπικοινωνιών και της ρομποτικής. Την σχολική αποστολή υποδέχτηκε αρχικά ο Υποδιοικητής της ΣΕΤΤΗΛ Ανχης κ. Π. Γκολφινόπουλος. Στη συνέχεα ο Διοικητής Σχης κ. Π. Κατσιλίδης τους καλωσόρισε και τους ενημέρωσε για τον ρόλο και την αποστολή της μοναδικής στρατιωτικής σχολής στο τομέα των τηλεπικοινωνιών στη Ελλάδα. Ακολούθησε αναλυτική ενημέρωση από τον Ανθ/γό κ. Σ. Τσιπολίτη ο οποίος κι συντόνισε την ξενάγηση σε αίθουσες διδασκαλίας και εργαστήρια των αξκών, υπαξκών και στρατευσίμων .

    Οι μαθητές-τριες συμμετείχαν βιωματικά σε δοκιμές ασυρμάτων, επεξεργαστών φωνής, μηχανισμών υπερύθρων ακτινών, κατασκευών ρομποτικής 3D, αυτοματοποιημένων μηχανισμών, κ.α. Στη συνέχεια τους παρουσίασαν δύο στρατιώτες των συνόρων με πλήρη στολή και εξάρτυση και οι οποίοι απάντησαν σε ερωτήσεις των μαθητών. Στο τέλος της ξενάγησης προσφέρθηκαν στους μαθητές-τριες αναψυκτικά και χυμοί.

    Ήταν μια αξέχαστη εμπειρία για όλους τους συμμετέχοντες. Ευχαριστίες οφείλονται σε όλους, από τον Διοικητή της σχολής μέχρι και τους εκπαιδευτές που ξενάγησαν τους μαθητές στα αντικείμενα διδασκαλίας τους.

    2gimnasio setil 2

    2gimnasio setil 3

    2gimnasio setil 4

    2gimnasio setil 5

    2gimnasio setil 6

    2gimnasio setil 7

    2gimnasio setil 8

    (Δελτίο τύπου)

  • Καλαματιανός: Διατήρηση και αναβάθμιση της ΣΕΤΤΗΛ
    Καλαματιανός: Διατήρηση και αναβάθμιση της ΣΕΤΤΗΛ

    Επίσκεψη στο στρατόπεδο της ΣΕΤΤΗΛ πραγματοποίησε ο Διονύσης Καλαματιανός. Ο Ηλείος Βουλευτής και Αν. Τομεάρχης Προστασίας του Πολίτη της ΚΟ ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ., συναντήθηκε με τον Διοικητή της Μονάδας, Συνταγματάρχη κ. Κατσιλίδη και τον Πρόεδρο του συλλόγου εργαζομένων ΥΕΘΑ Ν. Ηλείας κ. Δημήτρουλα και ενημερώθηκε για τα ζητήματα που αφορούν τη λειτουργία της. Ιδιαίτερη βαρύτητα δόθηκε στην ανάγκη ενίσχυσης της ΣΕΤΤΗΛ με εκπαιδευτικό προσωπικό, ενώ επισημάνθηκαν και οι σημαντικές ελλείψεις σε υλικοτεχνική υποδομή.

    Αναφερόμενος στην επίσκεψη, ο Διονύσης Καλαματιανός δήλωσε τα εξής:

    «Η ΣΕΤΤΗΛ είναι μοναδική στην Ελλάδα στην εκπαίδευση Αξιωματικών και Υπαξιωματικών, έχει εξαιρετική προοπτική βελτίωσης του έργου της και είναι άρρηκτα συνδεδεμένη με τη σύγχρονη ιστορία του τόπου μας. Η προσφορά της δεν περιορίζεται μόνο στην εκπαιδευτική διαδικασία, αλλά διακρίνεται και για την κοινωνική της διάσταση, όπως η συνδρομή με προσωπικό στην αντιμετώπιση μεγάλων καταστροφών.

    Οφείλουμε, λοιπόν, όλοι να μεριμνήσουμε, όχι μόνο για τη διατήρηση της Σχολής, αλλά και για την αναβάθμισή της. Απαραίτητη προϋπόθεση είναι η ουσιαστική ενίσχυση με εκπαιδευτικό και διοικητικό προσωπικό, ώστε η ΣΕΤΤΗΛ να μπορεί να επιτελέσει ομαλά τη λειτουργία της. Παράλληλα, θα πρέπει να αντιμετωπιστούν αποτελεσματικά οι όποιες αδυναμίες καταγράφονται στο κρίσιμο ζήτημα της υλικοτεχνικής υποδομής και των εκπαιδευτικών μέσων. Η κυβέρνηση πρέπει να μεριμνήσει για την ενίσχυση και τη βελτίωση του εκπαιδευτικού αντικειμένου που υπηρετεί.

    Η ΣΕΤΤΗΛ αποτελεί ζωντανό κομμάτι της Ηλείας και πρέπει να συνεχίσει απρόσκοπτα και να βελτιώσει το σημαντικό έργο της.»

    (Δελτίο Τύπου)

  • Δήμος Πύργου και ΣΕΤΤΗΛ ενώνουν δυνάμεις για την ανάδειξη της Ιστορίας και του Πολιτισμού
    Δήμος Πύργου και ΣΕΤΤΗΛ ενώνουν δυνάμεις για την ανάδειξη της Ιστορίας και του Πολιτισμού

    Ο Ειδικός Συνεργάτης του Δήμου Πύργου – Ιστορικός – Συγγραφέας Θεόδωρος Λάμπρος στην ΣΕΤΤΗΛ Πύργου

    *Ανταλλάχθηκαν απόψεις για την προβολή του πολιτισμού και μελλοντικές δράσεις μεταξύ της Δημοτικής Αρχής και της Στρατιωτικής Μονάδας

    *Παραδόθηκαν στην Διοίκηση της Μονάδας οι δυο εκδόσεις του Δήμου για το 1821 και την Αρχαία Φειά

    Με στόχο την ανάδειξη της Ιστορίας και του Πολιτισμού μεταξύ της Δημοτικής Αρχής Πύργου και της ΣΕΤΤΗΛ Πύργου ο Ειδικός Συνεργάτης του Δήμου σε θέματα Τοπικής Ιστορίας & Πολιτισμού, Ιστορικός και Συγγραφέας Θεόδωρος Λάμπρος πραγματοποίησε επίσκεψη στην εν λόγω στρατιωτική μονάδα στο Πύργο όπου είχε συνάντηση με τον Διοικητή κ. Παρασκευά Κατσιλίδη, τον Υποδιοικητή κ. Παναγιώτη Γκολφινόπουλο και την Αξιωματικό κ. Άννα Κορτέση.

    Στη συνάντηση που έγινε σε πολύ θερμό κλίμα ο Θεόδωρος Λάμπρος αντάλλαξε απόψεις με τους κ.κ. Κατσιλίδη, Γκολφινόπουλο και Κορτέση για δράσεις που μπορούν να γίνουν από κοινού με την ΣΕΤΤΗΛ Πύργου και παρέδωσε εκ μέρους της Δημοτικής Αρχής τις δυο εκδόσεις του Δήμου που αφορούσαν την Ελληνική Επανάσταση του 1821 στην Ηλεία καθώς και αυτή της Αρχαίας Φειάς όπου γίνεται μνεία για το Ποντικόκαστρο και τα Νεότερα χρόνια.

    Ο Διοικητής της Μονάδας κ. Κατσιλίδης αφού ευχαρίστησε τον κ. Λάμπρο για την επίσκεψη αλλά και τις ιστορικές εκδόσεις του Δήμου προς την ΣΕΤΤΗΛ, τόνισε ότι η ΣΕΤΤΗΛ Πύργου έχει αναπτύξει μια πολύ στενή συνεργασία με την Δημοτική Αρχή Πύργου με βασικό στόχο την βελτίωση της στρατιωτικής μονάδας που επιτελεί εκτός από το στρατιωτικό έργο και εκπαιδευτικό αλλά και την ανάδειξη – προβολή του πολιτισμού μέσα από μελλοντικές δράσεις που θα αναπτύξουν από κοινού ο Δήμος Πύργου με την ΣΕΤΤΗΛ.

    setil dimos labr 2

    Παναγιώτης Γκολφινόπουλος – Υποδιοικητής ΣΕΤΤΗΛ

    «Σκοπός μας η ΣΕΤΤΗΛ να αποτελέσει εστία πολιτισμού»

    Με την σειρά του ο Υποδιοικητής της Μονάδας Παναγιώτης Γκολφινόπουλος ανέφερε ότι η ΣΕΤΤΗΛ έχει ως βασικό στόχο να αποτελέσει εστία πολιτισμού και για αυτό τον σκοπό επιθυμεί να συνεχίσει την αγαστή συνεργασία που έχει αναπτυχθεί μεταξύ του Δημάρχου Πύργου και της Διοίκησης της Μονάδας. Ο κ. Γκολφινόπουλος ξενάγησε για τον σκοπό αυτό τον κ. Λάμπρο στις εγκαταστάσεις της ΣΕΤΤΗΛ όπου έδειξε το αμφιθέατρο της Μονάδας καθώς και άλλες εγκαταστάσεις όπου μπορούν να πραγματοποιηθούν στο μέλλον πολιτιστικές εκδηλώσεις.

    «Η ΣΕΤΤΗΛ να αποτελέσει φάρο πολιτισμού»

    Την ικανοποίησή του από την επίσκεψη στην ιστορική μονάδα εξέφρασε ο Ειδικός Συνεργάτης του Δημάρχου Θεόδωρος Λάμπρος τονίζοντας τις άριστες υπηρεσίες που παρέχει η ΣΕΤΤΗΛ προς τους εκπαιδευόμενους αφού λειτουργεί η Σχολή Εκπαίδευσης Τηλεπικοινωνιών. Πρόσθεσε δε ότι σκοπός της Δημοτικής Αρχής είναι η συνεργασία με την ΣΕΤΤΗΛ Πύργου με σκοπό να αναδειχθεί ο πολιτισμός μέσα από μελλοντικές εκδηλώσεις.

    Όπως ανέφερε χαρακτηριστικά «σκοπός της Δημοτικής Αρχής είναι η ΣΕΤΤΗΛ να αποτελέσει ένα μέρος όπου πέρα από τις στρατιωτικές υπηρεσίες αλλά και τις τεχνικές που παρέχει στους στρατεύσιμους, να καταστεί φάρος πολιτισμού. Υπάρχει η διάθεση και η επιθυμία από την πλευρά της Διοίκησης του στρατοπέδου, οπότε ξεκινά μια όμορφη συνεργασία μεταξύ των δυο πλευρών όπου ο Δήμαρχος κ. Παναγιώτης Αντωνακόπουλος θα είναι αρωγός και συμπαραστάτης της ιστορικής μονάδας».

    (Δελτίο Τύπου)

  • Στον Αντιπεριφερειάρχη Π.Ε Ηλείας Β. Γιαννόπουλο ο νέος Διοικητής της ΣΕΤΤΗΛ Πύργου Παρασκευάς Κατσιλίδης
    Στον Αντιπεριφερειάρχη Π.Ε Ηλείας Β. Γιαννόπουλο ο νέος Διοικητής της ΣΕΤΤΗΛ Πύργου Παρασκευάς Κατσιλίδης

    Εθιμοτυπική επίσκεψη στον Αντιπεριφερειάρχη Π.Ε Ηλείας, Βασίλη Γιαννόπουλο, πραγματοποίησε σήμερα, Πέμπτη 11 Αυγούστου 2022, ο νέος Διοικητής της ΣΕΤΤΗΛ, Συνταγματάρχης Τεχνικού Παρασκευάς Κατσιλίδης, λίγες ημέρες μετά την ανάληψη των καθηκόντων του.

    Ο κ. Γιαννόπουλος τον συνεχάρη και του ευχήθηκε καλή δύναμη και κάθε επιτυχία στο έργο του, σημειώνοντας ότι η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας και η Περιφερειακή Ενότητα Ηλείας ήταν και θα συνεχίσουν να είναι σε ανοιχτή επικοινωνία και συνεργασία με τη Διοίκηση της ΣΕΤΤΗΛ, για θέματα που αφορούν στην Ηλεία και τους πολίτες της, αλλά και για τη διατήρηση του Στρατοπέδου στην περιοχή, αναγνωρίζοντας το σημαντικό του ρόλο στην εκπαίδευση των νέων στρατιωτών.

    Θέση και πρόθεση την οποία επανεπιβεβαίωσε και ο ίδιος ο κ. Κατσιλίδης, έχοντας μάλιστα ενημερωθεί από τον προκάτοχό του για το εξαιρετικό επίπεδο συνεργασίας, όταν χρειάστηκε, και μάλιστα υπό δύσκολες συνθήκες στο παρελθόν, κατά τη διάρκεια των πυρκαγιών τόσο του καλοκαιριού του 2020 όσο και του 2021.

    (Δελτίο Τύπου)

Sites του Ομίλου

Αγ. Κυριακής 4 | Πύργος Ηλείας | Τηλ: 26210 30400 | Δημοσιογραφικό τμήμα: 6976 869414 | Εμπορικό Τμήμα: 6945 556212 | email: [email protected]

Μ.Η.Τ. 242102 | ΑΦΜ: 105224221 - ΔΟΥ Πύργου | Aρ.Γ.Ε.ΜΗ. 141319425000 | Ατομική Επιχείρηση | Ιδιοκτήτρια - διευθύντρια - διαχειρίστρια - δικαιούχος ονόματος τομέα: Δήμητρα Βέλμαχου | Διευθυντής σύνταξης: Γιάννης Σπυρούνης

Up & High Media & Productions

ilia live smallCopyright © 2011 - 2024 Ηλεία Live!.
Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.

Μέλος του 
Μητρώο ΜΗ

Marma Touch