Παρασκευή, 23 Νοεμβρίου 2018 16:45

Γάμος και αγαμία στη ζωή της Ορθοδόξου Εκκλησίας μας

Γράφτηκε από τον
Ad Slot

Ιερατική Σύναξη στον Ιερό Ναό Αγ. Αθανασίου Βουνάργου

Σύμφωνα με το πρόγραμμα που έχει καταρτίσει η Ιερά Μητρόπολη Ηλείας, την Πέμπτη 22 Νοεμβρίου έ.έ. στον Ιερό Ναό Αγίου Αθανασίου Βουνάργου, πραγματοποιήθηκε η πρώτη μηνιαία Αδελφική Ιερατική Σύναξη για την Ιεραποστολική περίοδο 2018-2019, με τους Εφημερίους της Αρχιερατικής Περιφέρειας Πύργου και της Αρχιερατικής Περιφέρειας Ωλένης.
Μετά την κοινή προσευχή των Ιερέων, των Εκπαιδευτικών, καθώς επίσης της Μαθητιώσσας νεολαίας αυτού του Δημοτικού Διαμερίσματος, αλλά και Χριστιανών της Ενορίας, κατά την τέλεση της υποδειγματικής Αρχιερατικής Θείας Λειτουργίας, την οποία Ιερούργησε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης μας κ.κ. Γερμανός πλαισιούμενος από πλειάδα Ιερεών, ακολούθησε μικρή δεξίωση σε κατάστημα υγειονομικού ενδιαφέροντος, από τον Εφήμεριο του Ιερού Ναού π. Παναγιώτη Στεβή και τα μέλη του Εκκλησιαστικού Συμβουλίου.
Στην συνέχεια ακολούθησε η εισήγηση του Σεπτού μας Ποιμενάρχου κ.κ. Γερμανού, με Θέμα: «Γάμος και αγαμία στη ζωή της Ορθοδόξου Εκκλησίας μας».
iearatiki2
Στην εμπεριστατωμένη αυτή ενδιαφέρουσα εισήγηση Θεολογικά αλλά και Αγιογραφικά, μέσα μάλιστα από πλούσια βιβλιογραφία, η οποία προκάλεσε τα ευμενή σχόλια των παρισταμένων Ιερέων και θα βοηθήσει αναμφίβολα τους συμμετέχοντες εις την άσκηση και επιτέλεση των ποιμαντικών τους καθηκόντων, ο Σεβασμιώτατος ανέφερε χαρακτηριστικά μεταξύ πολλών άλλων, ότι ο Γάμος είναι: 1ον) Ένωσις δύο ανθρώπων, ενός ανδρός και μίας Γυναικός. 2ον) Είναι «συγκλήρωσις του βίου παντός». Δηλαδή δεν είναι μία ένωσις στιγμιαία ή περιστασιακή, αλλά ένωσις που διαρκεί σ’ ολόκληρο τον χρόνο της ζωής των δύο ανθρώπων που συνδέονται με τον Γάμον, μέχρι του θανάτου τους. Και 3ον) «Θείου τε και ανθρωπίνου δικαίου κοινωνία». Δηλαδή ο Γάμος είναι θεσμός διεπόμενος από το δίκαιον του Θεού «θείον δίκαιον», και από το δίκαιον των ανθρώπων «θετικόν δίκαιον», και άρα θεσμός προστατευόμενος από τον θείον και τον ανθρώπινον Νόμον.
Εκτεταμένα δε αναφέρθηκε στον Χριστιανικό Γάμο, στον θεσμό του Γάμου και τον σκοπό του, καθώς επίσης στην κατά Χριστόν αγαμία και τον σκοπό της Παρθενίας, στην ηδονή και την οδύνη, στους «δερματίνους χιτώνες», με τους οποίους έντυσε ο Θεός τους Πρωτοπλάστους μετά την πτώση τους και τέλος στους Έγγαμους και άγαμους Κληρικούς, τονίζοντας ότι όλοι έχουμε τον ίδιο σκοπό και την ίδια αποστολή δηλ. να επιτελέσουμε την σωτηρία των Χριστιανών που μας εμπιστεύτηκε η Εκκλησία μας, αλλά και την ιδική μας σωτηρία, υποδεικνύοντας μάλιστα πατρικά, ότι πρέπει να υπάρχει πλήρης αδελφωσύνη και αλληλοκατανόηση μεταξύ των Ιερέων, ενώ απαιτείται επαγρύπνισης, περισσότερος πνευματικός εξοπλισμός και αγώνας την σημερινή εποχή...
iearatiki3
Κατακλείοντας την εισήγησή του, επεσήμανε κατηγορηματικά και σύμφωνα με τους Ιερούς Κανόνες της Αγίας Εκκλησίας μας, ότι ο δεύτερος γάμος των εν χηρεία Κληρικών δεν επιτρέπεται διόλου, καυτηριάζοντας μάλιστα την πρόσφατη απόφαση του Οικουμενικού Πατριαρχείου, η οποία απεφάσισε να επιτρέψει γάμον μετά την χειροτονία ως αντικανονική...
Μετά την εισήγηση έγινε γόνιμη διαλογική συζήτηση επί του προκειμένου θέματος, καθώς επίσης και για άλλα θέματα Λειτουργικά, Διοικητικά και Ποιμαντικά στις κατά τόπους ενορίες.
Οι Εφημέριοι, ανανέωσαν την φιλάδελφη συνάντησή τους, για την επόμενη Ιερατική Σύναξη, η οποία θα πραγματοποιηθεί συν Θεώ στις 8 Δεκεμβρίου έ.έ. στον Ιερό Ναό Αγίου Γεωργίου του Δ.Δ. Γρανιτσεΐκων Πύργου, με εισηγητή τον κ. Ιωάννη Παπαδόπουλο επίτιμο Γυμνασιάρχη, ο οποίος θα αναπτύξει το θέμα: «Η αλήθεια της πίστεως της Ορθοδόξου Εκκλησίας. ΜΟΝΟΣ δρόμος ενώσεως του ανθρώπου με τον Τριαδικόν Θεόν. Οι αιρέσεις».
π. Νικόλαος Κατσηδήμας.
Τελευταία τροποποίηση στις Παρασκευή, 23 Νοεμβρίου 2018 21:47

Σχετικά Άρθρα

  • Α΄ Γενική Ιερατική Σύναξη του νέου Μητροπολίτου Ηλείας κ. Ωλένης κ.κ. Αθανασίου στον Πύργο
    Α΄ Γενική Ιερατική Σύναξη του νέου Μητροπολίτου Ηλείας κ. Ωλένης κ.κ. Αθανασίου στον Πύργο

    Το Σάββατο 10 Δεκεμβρίου 2022, πραγματοποιήθηκε στον Πύργο η Α’ Γενική Ιερατική Σύναξη την οποία συγκάλεσε ο νέος Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Ηλείας και Ωλένης κ.κ. Αθανάσιος ο Β΄, με σκοπό την ανταλλαγή απόψεων, την λήψη κοινών αποφάσεων και τον συντονισμό της νέας Εκκλησιαστικής του Διακονίας. Προηγήθηκε η Αρχιερατεία Θεία Λειτουργία στον περικαλλή Μητροπολιτικό Ιερό Ναό Αγίου Νικολάου, ιερουργούντος του ιδίου με την συμμετοχή των Ιεροκηρύκων και πολλών Κληρικών της Iεράς Μητροπόλεώς μας συμπροσευχομένου δε του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου πρώην Ηλείας κ.κ. Γερμανού.

    Μετά το κέρασμα από το Εκκλησιαστικό Συμβούλιο του Ιερού Ναού, ακολούθησε στην παρακείμενη αίθουσα της Αποστολικής Διακονίας, η Ιερατική Σύναξη κατά την οποία ο πολιός μας Ιεράρχης πρώην Ηλείας κ.κ. Γερμανός ευχόμενος για μία ακόμη φορά τα δέοντα στον νέο μας Ποιμενάρχη, απηύθυνε πνευματικές νουθεσίες και συμβουλές με τον εύληπτο, πρακτικό και βιωματικό λόγο του, μέσα από την μακρόχρονη, ευδόκιμη αλλά και Θεάρεστη ποιμαντορία του, συνιστώντας τον σεβασμό και την υπακοή των Κληρικών στο νέο μας Επίσκοπο, για μία καλλίκαρπη, ακύμαντη και άλυπη Ποιμαντορία.

    Ακολούθως ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης μας κ.κ. Αθανάσιος, ευχαριστώντας τον προκάτοχό του κ.κ. Γερμανό, αφού καλωσόρισε του Ιερείς έκανε μία εμπεριστατωμένη εισήγηση σε θέματα υπηρεσιακής φύσεως, τονίζοντας κυρίως την σχέση των Κληρικών με τον Ποιμενάρχη τους, όσον αφορά την επικοινωνία, την ενημέρωση, την πνευματική ενίσχυση και την αγαστή συνεργασία μαζί του, προτρέποντας δε να εργαστούν με περισσότερο ζήλο και ιδιαίτερη αφοσίωση κατά την περίοδο των εορτών του Αγίου Δωδεκαημέρου. Ακολούθησε ένας γόνιμος και εποικοδομητικός διάλογος από τους συμμετέχοντες Κληρικούς. Στο τέλος δεν παρέλειψε να εκφράσει προς όλους τις θερμές του ευχαριστίες, για τις εκδηλώσεις σεβασμού και αγάπης, κατά την ημέρα της εκλογής του στην Αθήνα και για την πάνδημη υποδοχή κατά την ενθρόνισή του στον Πύργο. Όλοι χαρήκαν στην πρώτη τους επικοινωνία με τον νέο Αρχιερέα και τον διαβεβαίωσαν ότι θα σταθούν αρωγοί και συνοδοιπόροι στο νέο ευθυνοφόρο και δύσκολο Ποιμαντικό του έργο, για μία μακρόχρονη Θεοφιλή και ευδόκιμη Αρχιερατεία, προς δόξα του Αρχιποίμενος Χριστού και επ΄ αγαθώ της τοπικής μας Εκκλησίας, ανοίγοντας πλέον μία νέα σελίδα για την Ιερά μας Μητρόπολη.
    athanasios ier sunaksi 2
    athanasios ier sunaksi 3
    athanasios ier sunaksi 4
    athanasios ier sunaksi 5
    athanasios ier sunaksi 6
    athanasios ier sunaksi 7
    athanasios ier sunaksi 8
    athanasios ier sunaksi 9

    Πρεσβύτερος Νικόλαος Κατσηδήμας

    (Δελτίο Τύπου)

  • Ιερατική Σύναξη στο Βούναργο Ηλείας με θέμα: «Εκκλησία και Νέοι».
    Ιερατική Σύναξη στο Βούναργο Ηλείας με θέμα: «Εκκλησία και Νέοι».

    Ευρισκόμενοι στους πρόποδες του νέου Σωτηρίου έτους 2020, με τις ευχές του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου μας κ.κ. Γερμανού, πραγματοποιήθηκε μία ακόμη ενδιαφέρουσα αδελφική Ιερατική Σύναξη, για τους Ιερείς της Αρχιερατικής Περιφέρειας Πύργου και της Αρχιερατικής Περιφέρειας Ωλένης, εις τον Ιερό Ναό του Αγίου Αθανασίου Βουνάργου Ηλείας.

    Πριν την Σύναξη τελέσθηκε ως είθισται η Αρχιερατική Θεία Λειτουργία προεξάρχοντος του Θεοφιλεστάτου Επισκόπου Ωλένης κ.κ. Αθανασίου, πλαισιουμένου από χορεία Πρεσβυτέρων. Αξιοσημείωτη δε ήταν και η συμπροσευχητική παρουσία των μαθητών και μαθητριών των Σχολείων του παραπάνω Δημοτικού Διαμερίσματος, ενώ αξίζουν θερμά συγχαρητήρια στους Μαθητές, στις Μαθήτριες αλλά και στους Εκπαιδευτικούς τους.

    ieratiki jan2

    Μετά από την Αρχιερατική Θεία Λειτουργία δόθηκε μικρή δεξίωση από τον Αιδεσιμότατο Εφημέριο του Ναού π. Παναγιώτη Στεβή και τα μέλη του Εκκλησιαστικού Συμβουλίου, σε κατάστημα υγιεινομικού ενδιαφέροντος.

    ieratiki jan1

    Ακολούθησε η προγραμματισμένη εισήγηση του Θεοφιλεστάτου Επισκόπου Ωλένης κ.κ. Αθανασίου με θέμα: «Εκκλησία και Νέοι», ο οποίος με σαφήνεια, γλαφυρότητα, καθώς επίσης θεολογικά και κοινωνικά εμπεριστατωμένα, ανέπτυξε το φλέγον αυτό θέμα, λέγοντας μεταξύ πολλών άλλων χαρακτηριστικά ότι:

    «Εάν θέλουμε να βοηθήσουμε τους νέους μας αληθινά πρέπει να σταθούμε δίπλα τους και με την παρουσία μας να τους ενισχύουμε για να αντιμετωπίζουν τα τόσα προβλήματα που παρουσιάζονται. Κάθε ημέρα γινόμεθα μάρτυρες τέτοιων πολλών θλιβερών γεγονότων. Διότι ενώ με ενθουσιασμό και διάθεση αγωνιστικότητας ρίχνονται στο στίβο της ζωής οι νέοι όμως πολύ γρήγορα απαγοητεύονται από την έλλειψη αληθινής αγάπης, κατανόησης, γνήσιας κοινωνικότητας και αδελφωσύνης, που εισπράττουν από την Κοινωνία μας. Η μόνη ελπίδα γνήσιας πραγματικής ζωής για τους νέους είναι η Εκκλησία και καταφεύγουν σ΄ αυτήν για να βρουν στήριγμα και λύση στα ποικίλα και δυσεπίλυτα προβλήματά τους. Στην Εκκλησία ο νέος μπορεί να ζήσει την αγάπη, την χαρά, την προσφορά, την κοινονικότητα την συνεργασία. Μπορεί να βρει φίλους αληθινούς. Συγχρόνως έχει την δυνατότητα να συμμετάσχει σε πλήθος δραστηριοτήτων. Ο Νέος πρέπει να βιώνει την Εκκλησία ως μητρική αγκαλιά, την Ενορία ως Οικογένεια, διότι δια μέσου της Εκκλησίας και του Ιερού Ναού της ενορίας που ανήκει, θα συνδεθεί πρωτίστως με το μυστήριο των μυστηρίων την Θεία Ευχαριστία που αφθαρτίζει, ζωοποιεί και αιωνίζει τον άνθρωπον!».

    Μετά την ενδιαφέρουσα αυτή εισήγηση, ακολούθησε γόνιμη εποικοδομητική διαλογική συζήτηση, επί του θέματος. Η επόμενη αδελφική Ιερατική Σύναξη, θα πραγματοποιηθεί συν Θεώ στον Ιερό Ναό Αγίων Θεοδώρων Μαγούλας, την Τρίτη 18 Φεβρουαρίου με ομιλητή τον κ. Νικόλαο Ζαχαριάδη Καθηγητή Θεολόγο-Συγγραφέα.

    Τέλος αξίζει να σημειωθεί ότι υπεύθυνος των κατά τόπους εποικοδομητικών αυτών Ιερατικών Συνάξεων, είναι ο Αιδεσιμολογιότατος π. Ηλίας Παπαγγελής, Γενικός Αρχιερατικός Επίτροπος της Ιεράς Μητροπόλεώς μας.

    ΠΡΕΣΒΥΤΕΡΟΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΚΑΤΣΗΔΗΜΑΣ

  • Ιερατική Σύναξη στην Μητρόπολη Ηλείας με θέμα: «Το Αυτοκέφαλο της Ουκρανικής Εκκλησίας»
    Ιερατική Σύναξη στην Μητρόπολη Ηλείας με θέμα: «Το Αυτοκέφαλο της Ουκρανικής Εκκλησίας»

    Ευρισκόμενοι στις παρυφές του έτους 2019, πραγματοποιήθηκε μία ακόμη ενδιαφέρουσα αδελφική Ιερατική Σύναξη, για τους Ιερείς της Αρχιερατικής Περιφέρειας Πύργου και της Αρχιερατικής Περιφέρειας Ωλένης, εις τον Ιερό Ναό του Αγίου Νικολάου του Δ.Δ. Καράτουλα Ηλείας.

    Πριν την Σύναξη τελέσθηκε ως είθισται η Αρχιερατική Θεία Λειτουργία ιερουργούντος του Σεπτού μας Ποιμενάρχου κ.κ. Γερμανού, πλαισιουμένου από χορεία Πρεσβυτέρων. Αξιοσημείωτη δε ήταν και η συμπροσευχητική παρουσία των μαθητών και μαθητριών των Σχολείων της παραπάνω Ενορίας, ενώ αξίζουν θερμά συγχαρητήρια στους Διευθυντές των Σχολείων και τους Εκπαιδευτικούς τους.

    Μετά από την Θεία Λειτουργία προσφέρθηκαν καφές και νηστίσιμα εδέσματα, από τον Αιδεσιμότατο Εφημέριο του Ναού π. Αθανάσιο Στεργιόπουλο, τα μέλη του Εκκλησιαστικού Συμβουλίου και κυρίες της δραστήριας αυτής Ενορίας.

    Ακολούθησε η προγραμματισμένη εισήγηση του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου μας, με το επίκαιρο θέμα: «Η υπό του Οικουμενικού Πατριάρχου μονομερής χορήγησις του Αυτοκεφάλου υπό τον Επιφάνιον εις την εν Ουκρανία Εκκλησίαν».

    ieratiki sunaksi2

    Ο πολιός Ιεράρχης μας, όπως πάντα με αξιοθαύμαστη πνευματική ενάργεια, γλαφυρότητα, καθώς επίσης θεολογικά αλλά και νομοκανονικά επιχειρήματα, ως αξεπέραστος δοκιμιογράφος παρουσίασε την 60σέλιδη εισήγησή του, καταθέτοντας στο τέλος χαρακτηριστικά την άποψή του, ότι: το θέμα του Αυτοκεφάλου της Εκκλησίας της Ουκρανίας έχει αναστατώσει ολόκληρον την Ορθόδοξον Εκκλησίαν και έχει προκαλέσει την ακοινωνησία μεταξύ Εκκλησίας Ρωσίας και του Οικουμενικού Πατριαρχείου και ευρισκόμεθα προ ενός μεγάλου σχίσματος από την αντικανονικήν επέμβαση του Οικουμενικού Πατριαρχείου και από την σκληρότητα και την αντικανονική συμπεριφορά του Πατριαρχείου Μόσχας. Δια να λυθεί το θέμα πρέπει να συγκληθεί υπό του Οικουμενικού Πατριάρχου Πανορθόδοξος Σύνοδος ή τουλάχιστον Σύνοδος των Προκαθημένων των 14 Αυτοκεφάλων Εκκλησιών και με εκατέρωθεν υποχωρήσεις να δοθεί το Αυτοκέφαλο εις την Εκκλησίαν της Ουκρανίας με Μητροπολίτην τον Ονούφριον. Η απόφασις της Πανορθοδόξου Συνόδου ή των Προκαθημένων των Αυτοκεφάλων Εκκλησιών να ληφθεί κατά πλειοψηφίαν και όχι με ομοφωνία, αφού το θέμα δεν είναι δογματικό και στα διοικητικά ισχύει το Κανονικόν: «κρατείτω των πλειόνων η ψήφος. (Στ΄Κανών της Α΄ Οικουμενικής Συνόδου).

    ieratiki sunaksi3

    Μετά την ενδιαφέρουσα αυτή εισήγηση, ακολούθησε γόνιμη εποικοδομητική διαλογική συζήτηση, επί του φλέγοντος αυτού θέματος. Οι συμμετέχοντες Ιερείς παράλληλα αντάλλαξαν και ευχές για το Άγιο Δωδεκαήμερο ανανεώνοντας το ραντεβού τους, για την επόμενη Ιερατική Σύναξη τον Ιανουάριο του 2020.

    Τέλος αξίζει να σημειωθεί ότι υπεύθυνος των κατά τόπους εποικοδομητικών αυτών Ιερατικών Συνάξεων, είναι ο Αιδεσιμολογιότατος π. Ηλίας Παπαγγελής, Γενικός Αρχιερατικός Επίτροπος της Ιεράς Μητροπόλεώς μας.

    Πρεσβύτερος Νικόλαος Κατσηδήμας

  • Ιερατική Σύναξη με θέμα: «Σχέσεις Ορθοδόξου Εκκλησίας και Κράτους»
    Ευρισκόμενοι στους πρόποδες του νέου Σωτηρίου έτους 2019, με τις ευχές του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου μας κ.κ. Γερμανού, πραγματοποιήθηκε μία ακόμη ενδιαφέρουσα αδελφική Ιερατική Σύναξη, για τους Ιερείς της Αρχιερατικής Περιφέρειας Πύργου και της Αρχιερατικής Περιφέρειας Ωλένης, εις τον Ιερό Ναό του Αγίου Νικολάου του Δ.Δ. Καράτουλα Ηλείας.

    Πριν την Σύναξη τελέσθηκε ως είθισται η Αρχιερατική Θεία Λειτουργία προεξάρχοντος του Θεοφιλεστάτου Επισκόπου Ωλένης κ.κ. Αθανασίου, πλαισιουμένου από χορεία Πρεσβυτέρων. Αξιοσημείωτη δε ήταν και η συμπροσευχητική παρουσία των μαθητών και μαθητριών των Σχολείων της παραπάνω Ενορίας, ενώ αξίζουν θερμά συγχαρητήρια στους Διευθυντές των Σχολείων και τους Εκπαιδευτικούς τους.
    Μετά από την Θεία Λειτουργία δόθηκε μικρή δεξίωση από τον Αιδεσιμότατο Εφημέριο του Ναού π. Αθανάσιο Στεργιόπουλο, τα μέλη του Εκκλησιαστικού Συμβουλίου και τις κυρίες της δραστήριας αυτής Ενορίας.

    Ακολούθησε η προγραμματισμένη εισήγηση του Θεοφιλεστάτου Επισκόπου Ωλένης κ.κ. Αθανασίου με το επίκαιρο θέμα: «Σχέσεις Ορθοδόξου Εκκλησίας και Κράτους». Ο εισηγητής όπως πάντα με σαφήνεια, γλαφυρότητα, καθώς επίσης θεολογικά αλλά και νομικά εμπεριστατωμένα, ανέπτυξε το θέμα, λέγοντας μεταξύ πολλών άλλων χαρακτηριστικά ότι: «Η Εκκλησία είναι εκείνη που προσέφερε και προσφέρει στον άνθρωπο ποικίλα και πολλαπλά υλικά και πνευματικά αγαθά. Στήριξε και στηρίζει ανά τους αιώνες το Ελληνικό Έθνος και ποτέ δεν το εζημίωσε. Όλα τα Συντάγματα των Ελλήνων από της απελευθέρωσης από τον Τουρκικό ζυγό και εξής, μέχρι και το 1975 αναγνωρίζουν τούτο. Αν τώρα μία ελάχιστη μειοψηφία θέλει κάτι άλλο για τον εαυτόν της, δεν έχει δικαίωμα να αποφασίζει για την μεγίστη πλειοψηφία των Ορθοδόξων Ελλήνων Χριστιανών. Το Σύνταγμα μίας ευνομούμενης Χώρας εκφράζει τις πεποιθήσεις και τις κοινωνικές αντιλήψεις της μεγάλης πλειοψηφίας του Λαού και όχι την συγκαιριακή ελάχιστη πλειοψηφία μερικών Βουλευτών της».

    Μετά την ενδιαφέρουσα αυτή εισήγηση, ακολούθησε γόνιμη εποικοδομητική διαλογική συζήτηση, επί του φλέγοντος αυτού θέματος, καθώς επίσης και άλλων σχετικών θεμάτων.
    Οι συμμετέχοντες Ιερείς παράλληλα αντάλλαξαν και ευχές για το νέο έτος ανανεώνοντας το ραντεβού τους, για την επόμενη Ιερατική Σύναξη η οποία θα πραγματοποιηθεί συν Θεώ την Πέμπτη 14 Φεβρουαρίου 2019, εις τον Ιερό Ναό Αγίου Γεωργίου του Δ.Δ. Πρασίνου Ηλείας.
    Ομιλητής θα είναι ο Πανοσιολογιότατος Αρχιμανδρίτης π. Φιλάρετος Σπανόπουλος, Ιεροκήρυκας της Ιεράς Μητροπόλεώς μας, με Θέμα: « Η Καθολική κρίσις των ανθρώπων. Κριτήριο η αγάπη προς τον συνάνθρωπο και το ανάλογο ποιμαντικό καθήκον των Κληρικών».

    Τέλος αξίζει να σημειωθεί ότι υπεύθυνος των κατά τόπους εποικοδομητικών αυτών Ιερατικών Συνάξεων, είναι ο Αιδεσιμολογιότατος π. Ηλίας Παπαγγελής, Γενικός Αρχιερατικός Επίτροπος της Ιεράς Μητροπόλεώς μας.

    ΠΡΕΣΒΥΤΕΡΟΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΚΑΤΣΗΔΗΜΑΣ
    ieratiki2
Sites του Ομίλου

Αγ. Κυριακής 4 | Πύργος Ηλείας | Τηλ: 26210 30400 | Δημοσιογραφικό τμήμα: 6976 869414 | Εμπορικό Τμήμα: 6945 556212 | email: [email protected]

Μ.Η.Τ. 242102 | ΑΦΜ: 105224221 - ΔΟΥ Πύργου | Aρ.Γ.Ε.ΜΗ. 141319425000 | Ατομική Επιχείρηση | Ιδιοκτήτρια - διευθύντρια - διαχειρίστρια - δικαιούχος ονόματος τομέα: Δήμητρα Βέλμαχου | Διευθυντής σύνταξης: Γιάννης Σπυρούνης

Up & High Media & Productions

ilia live smallCopyright © 2011 - 2024 Ηλεία Live!.
Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.

Μέλος του 
Μητρώο ΜΗ

Marma Touch