Σάββατο, 05 Ιανουαρίου 2019 12:19

Γαστούνη: Ημερίδα για τον επαγγελματικό προσανατολισμό στο Κουρβισιάνειο

Γράφτηκε από τον
Ad Slot

Βοήθεια στους μαθητές, σχετικά με τον επαγγελματικό τους προσανατολισμό πρόκειται να προσφέρει η σημερινή ημερίδα που διοργανώνει σήμερα το απόγευμα στη Γαστούνη το φροντιστήριο ΟΡΜΗ.

Η φυσικός Παναγιώτα Κορδάτη δήλωσε σχετικά: «το φροντιστήριο ΟΡΜΗ στη Γαστούνη θέλοντας να βοηθήσει τους μαθητές του στη σωστή επιλογή σχολών διοργανώνει ημερίδα επαγγελματικού προσανατολισμού με εισηγητή τον Νικό Δεμερτζή σύμβουλο επαγγελματικού προσανατολισμού και συγγραφέα του βιβλίου ¨επαγγελματικός προσανατολισμός στην πράξη, στο πέρασμα της εφηβείας στο διάβα της ζωής¨. Με τη σημερινή μας εκδήλωση το φροντιστήριο εγκαινιάζει μια σειρά καινοτόμων δράσεων έχοντας πάντα ως στόχο την υποστήριξη των μαθητών του, προκειμένου να αποκτήσουν τα απαραίτητα εφόδια για την υλοποίηση των στόχων τους».

Ακολούθως ο Πρόεδρος Ν.Π. Πολιτισμού, Αθλητισμού και Περιβάλλοντος Δήμου Πηνειού Δημήτρης Βασιλόπουλος ανέφερε: «Όλα αυτά τα χρόνια, μέσω του Ν.Π. Πολιτισμού στηρίζουμε αξιόλογες πρωτοβουλίες νέων επιστημόνων συνδημοτών μας, όπως την πρωτοβουλία και διοργάνωση της ενδιαφέρουσας ημερίδας με θέμα: «Επιλέγοντας σπουδές και επάγγελμα» από τη φυσικό την κ. Κάρδαρη Παναγιώτα με εισηγητή έναν άλλο συνδημότη μας και φίλο μου τον κ. Νίκο Δεμερτζή, που είναι σύμβουλος σταδιοδρομίας και συγγραφέας του βιβλίου: “Επαγγελματικός προσανατολισμός στην πράξη” και έχουμε παρουσιάσει πριν έξι χρόνια στο Κουρβισιάνειο Πολιτιστικό Κέντρο Γαστούνης. Καλούμε λοιπόν, το Σάββατο 5 Ιανουαρίου και ώρα 6 το απόγευμα όλους τους μαθητές των λυκείων του Δήμου Πηνειού και τους γονείς τους καθώς και άλλους συνδημότες μας να έρθουν στο Κουρβισιάνειο, να παρακολουθήσουν την ημερίδα, να ενημερωθούν και να απευθύνουν ερωτήσεις»

Τελευταία τροποποίηση στις Σάββατο, 05 Ιανουαρίου 2019 23:17

Σχετικά Άρθρα

  • Γαστούνη: Συνελήφθη να οδηγεί υπό την επήρεια μέθης
    Γαστούνη: Συνελήφθη να οδηγεί υπό την επήρεια μέθης

    Συνελήφθη, χθες το βράδυ, στην Γαστούνη, από αστυνομικούς της ΟΠΚΕ της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Πύργου, ένας ημεδαπός άνδρας.

    Σε αστυνομικό έλεγχο που του διενεργήθηκε, διαπιστώθηκε ότι οδηγούσε αυτοκίνητο, υπό την επήρεια μέθης.

    Επιπλέον από τον έλεγχο των εγγράφων του συλληφθέντα πρόεκυψε ότι στερούνταν άδειας ικανότητας οδήγησης.

  • Ο Τ. Παπαδόπουλος στην Ημερίδα της Ευρωπαϊκής Επιτροπής «#3BillionTrees - Η συμβολή της Ελλάδας»
    Ο Τ. Παπαδόπουλος στην Ημερίδα της Ευρωπαϊκής Επιτροπής «#3BillionTrees - Η συμβολή της Ελλάδας»

    Ο Αντιπεριφερειάρχης Επιχειρηματικότητας, Έρευνας και Καινοτομίας Δυτικής Ελλάδας κ. Τάκης Παπαδόπουλος, μέλος του Δικτύου "Building Europe with Local Councillors" - (BELC) συμμετείχε σήμερα (15/10/2024) στην Ημερίδα που διοργάνωσε στο αμφιθέατρο «Δημήτριος Παντερμαλής» του Μουσείου της Ακρόπολης η Γενική Διεύθυνση Περιβάλλοντος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής και η Αντιπροσωπεία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στην Ελλάδα, με θέμα «#3BillionTrees - Η συμβολή της Ελλάδας». Η εκδήλωση ανέδειξε τον κρίσιμο ρόλο των δασών στην επίτευξη των στόχων της Ευρωπαϊκής Ένωσης (ΕΕ) για το κλίμα και τη βιοποικιλότητα, όπως περιγράφονται στην στρατηγική της ΕΕ για την πράσινη μετάβαση με ορίζοντα το 2030.

    Μετά την επιτυχημένη εκδήλωση ο Αντιπεριφερειάρχης, δήλωσε: "Συζητήσαμε για την ενίσχυση της δασικής κάλυψης και της ανθεκτικότητας των δασών στην Ελλάδα, εξετάζοντας παράλληλα τις προκλήσεις και τις ευκαιρίες όσον αφορά την προώθηση της βιοποικιλότητας και τον μετριασμό των επιπτώσεων της κλιματικής αλλαγής που έχουν γίνει εξαιρετικά εμφανείς τα τελευταία χρόνια στη χώρα μας. Προσπαθήσαμε να αναδείξουμε επιτυχημένες πρωτοβουλίες στην Ελλάδα που συμβάλλουν στη δέσμευση της ΕΕ για την φύτευση 3 δισεκατομμυρίων δέντρων έως το 2030.

    (Δελτίο Τύπου)

  • ΠΔΕ: Εναρκτήριο Συνέδριο & Ενημερωτική Ημερίδα του Έργου HeritAdapt, στο πλαίσιο του Ευρωπαϊκού Προγράμματος InterregEuro-Med
    ΠΔΕ: Εναρκτήριο Συνέδριο & Ενημερωτική Ημερίδα του Έργου HeritAdapt, στο πλαίσιο του Ευρωπαϊκού Προγράμματος InterregEuro-Med

    Η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας, ως επικεφαλής του Ευρωπαϊκού έργου "HERIT ADAPT - HERItage and territory resilience through sustainableTourism, climate change ADAPtation and ciTizenengagement", του Προγράμματος InterregEuro-MED, στο πλαίσιο της επιχειρησιακής αποστολής που αφορά τον Αειφόρο Τουρισμό,φιλοξενεί στην Πάτρα τη διήμερη συνάντηση του έργου.

    Ειδικότερα, την Πέμπτη 17 Οκτωβρίου 2024 και ώρα 09:30 π.μ, στην αίθουσα του αμφιθεάτρου του Αρχαιολογικού Μουσείου Πατρών, θα διεξαχθεί το συνέδριο με τίτλο " Πολιτιστική Κληρονομιά και Βιώσιμος Τουρισμός απέναντι στις απειλές της κλιματικής αλλαγής" και στις 18 Οκτωβρίου 2024 και ώρα 10:00 π.μ, η ενημερωτική ημερίδα Info Day του έργου HERIT ADAPT, όπου πρόκειται να παρουσιαστούν η SWOT Analysis του έργου καθώς και επιτυχή ευρωπαϊκά έργα που άφησαν το αποτύπωμα τους, όπως τα SPARC, ΑDRION INNOXENIA PLUS & DIALOFUE4TOURISM.

    Ο Αντιπεριφερειάρχης Τουριστικής Ανάπτυξης της ΠΔΕ,Παναγιώτης Σακελλαρόπουλος, σημειώνει τη σημασία του Έργου για την ΠΔΕ αλλά και την ικανοποίηση του για τις αποτελεσματικές συνέργειες που αναπτύσσονται μεταξύ τόσων διαφορετικών εταίρων από την Ελλάδα και το εξωτερικό.

    Το HERIT ADAPT είναι ένα έργο χρηματοδοτούμενο από την Ευρωπαϊκή Ένωση που υλοποιείται στο πλαίσιο του προγράμματος InterregEuro MED και στοχεύει στην ενίσχυση της συνεργασίας μεταξύ των βασικών ενδιαφερομένων μερών (stakeholders) μέσα από τη συγκρότηση διεπιστημονικών τοπικών ομάδων εργασίας (TWGs – Territorial Working Groups). Κατά τη διάρκεια του έργου, θα αξιοποιηθούν δεδομένα του Βιώσιμου Μοντέλου Τουρισμού (STM- Sustainable Tourism Model), το οποίο θα εφαρμοστεί σε 8 επιλεγμένες πιλοτικές περιοχές Euro-MED, συμπεριλαμβανομένων των τοποθεσιών UNESCO καθώς και λιγότερο γνωστών μνημείων, παράκτιων και ορεινών περιοχών.

    Το Μοντέλο Βιώσιμου Τουρισμού (STM- Sustainable Tourism Model), εφαρμόζεται λαμβάνοντας υπόψη τις εδαφικές ανάγκες και τα οράματα, καθώς και τα υπάρχοντα πλαίσια και σχέδια, μέσα από τη χρήση καινοτόμων τεχνολογικών εργαλείων και λύσεων, καθώς και μέσα από την αξιοποίηση της διακρατικής γνώσης που έχει ήδη αποκτηθεί από άλλα ευρωπαϊκά έργα.

    Το Συνεργατικό σχήμα του έργου αποτελείται από 11 εταίρους - 8 χώρες που είναι:

    Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας, Επικεφαλής Εταίρος, Ελλάδα

    Αθηνά-Κέντρο Έρευνας και Καινοτομίας στις Τεχνολογίες της Πληροφορίας, των επικοινωνιών και Γνώσης, Ελλάδα.

    • Dubrovnik Development Agency Dura, Κροατία
    • Universidad De Granada, Ισπανία
    • Prijestonica Cetinje - Old Royal Capital Cetinje, Μαυροβούνιο
    • Comit? R?gional Du Tourisme Et Des Loisirs Occitanie, Γαλλία
    • Εταιρεία Τουριστικής Ανάπτυξης & Προβολής Περιφέρειας Λεμεσού, Κύπρος
    • SapienzaUniversity of Rome, Ιταλία
    • Ευρωπαϊκός Οργανισμός Δημοσίου Δικαίου, Ελλάδα
    • Municipality of Genoa, Ιταλία
    • Ministry of Tourism of the Republic of Bulgaria, Βουλγαρία

    (Δελτίο Τύπου)

  • Ο Δήμος Πηνειού συμμετείχε στην 22η Πανελλήνια Λαμπαδηδρομία Αιμοδοσίας - Το λαμπρό ποτάμι της ζωής «πλημμύρισε» τη Γαστούνη
    Ο Δήμος Πηνειού συμμετείχε στην 22η Πανελλήνια Λαμπαδηδρομία Αιμοδοσίας - Το λαμπρό ποτάμι της ζωής «πλημμύρισε» τη Γαστούνη

    Η τοπική κοινωνία «αγκάλιασε» την πρωτοβουλία

    Σε συνεργασία με το Κέντρο Υγείας Γαστούνης

    Η φλόγα της αγάπης και της αλληλεγγύης έλαμψε το βράδυ του Σαββάτου στην πλατεία Ελευθερίας Γαστούνης, με τον Δήμο Πηνειού να συμμετέχει στην 22η Λαμπαδηδρομία Αιμοδοσίας που διοργανώνει η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εθελοντών Αιμοδοτών. Πλήθος λαμπαδηδρόμων «πλημμύρισε» την καρδιά της πόλης, μεταφέροντας και διατρανώνοντας το μήνυμα της ανθρωπιάς και της ανιδιοτελούς προσφοράς προς τον πάσχοντα συνάνθρωπο.

    Πρόκειται για μία πανελλήνια δράση της Π.Ο.Ε.Α.., του Πανελλήνιου Κέντρου Αιμοδοσίας και της Ελληνικής Ομοσπονδίας Θαλασσαιμίας που αποσκοπεί στην ευαισθητοποίηση της κοινωνίας και στη θεμελίωση της αιμοδοτικής συνείδησης και του εθελοντισμού. Με κεντρικό σύνθημα «ακολούθησε το μονοπάτι της καρδιάς σου», η λαμπαδηδρομία άρχισε το ταξίδι της στις 26 Ιουλίου από το Εθνικό Κέντρο Αιμοδοσίας στην Αθήνα και αφού «αγκαλιάσει» κάθε γωνιά της Ελλάδας, πρόκειται να ολοκληρώσει το ταξίδι της στις 18 Οκτωβρίου στην πόλη της Σπάρτης.

    Το ποτάμι της αγάπης ξεκίνησε την πορεία του από το κλειστό Σχολικό Γυμναστήριο Γαστούνης το απόγευμα του Σαββάτου. Πλήθος κόσμου - μαθητές και μαθήτριες κάθε ηλικίας, γονείς, εκπρόσωποι φορέων και συλλόγων από την ευρύτερη περιοχή αλλά και δεκάδες εθελοντές αιμοδότες – πλημμύρισε τους δρόμους της πόλης «μεταφέροντας» με τις δάδες τους το μήνυμα του εθελοντισμού, της ανιδιοτελούς προσφοράς και της κοινωνικής αλληλεγγύης. Σαν ορμητικός και λαμπερός χείμαρρος ζωής, οι λαμπαδηδρόμοι διέσχισαν την οδό Σισίνη και κατέληξαν στην πλατεία Ελευθερίας όπου πραγματοποιήθηκε η τελετή της αφής της φλόγας στον βωμό.

    «Ο Εθελοντισμός σφυρηλατεί την κοινωνική συνοχή»

    Στη σπουδαιότητα της εθελοντικής αιμοδοσίας ως κορυφαία πράξη αλληλεγγύης και προσφοράς που εκφράζει τις πανανθρώπινες αξίας του αλτρουισμού και της ενσυναίσθησης αναφέρθηκε ο Δήμαρχος Πηνειού κ. Αλέξης Καστρινός κατά τον σύντομο χαιρετισμό του. «Αποτελεί έτσι μια ύψιστη πράξη ανθρωπιάς που, χωρίς διακρίσεις και αναστολές, συμπυκνώνει το βαθύτερο νόημα του εθελοντισμού» επεσήμανε χαρακτηριστικά και πρόσθεσε ότι ο Δήμος Πηνειού, σε αγαστή συνεργασία με το Κέντρο Υγείας Γαστούνης, στηρίζει έμπρακτα την προσπάθεια της Π.Ο.Ε.Α. . «Η διεύρυνση της εμπέδωσης της κουλτούρας της εθελοντικής αιμοδοσίας, αλλά και γενικότερα του εθελοντισμού, αποτελεί για εμάς ύψιστη προτεραιότητα. Πρόκειται για μία στάση ζωής που σμιλεύει τον χαρακτήρα μας, σφυρηλατεί την κοινωνική συνοχή και μας επιτρέπει να ελπίζουμε σε ένα καλύτερο μέλλον» τόνισε με έμφαση.

    Στη δράση συμμετείχαν ακόμη το Κέντρο Κοινότητας – Παράρτημα Ρομά του Δήμου Πηνειού, το Τμήμα Αιμοδοσίας του Γενικού Νοσοκομείου Πύργου, η Ομάδα Εθελοντών Αιμοδοτών Γαστούνης, μαθητές, μαθήτριες, εκπαιδευτικό προσωπικό και Σύλλογοι Γονέων και Κηδεμόνων των Σχολικών Μονάδων Α/βάθμιας και Β/Εκπαίδευσης του Δήμου Πηνειού, το ΚΔΑΠ ΜεΑ Ηλίανθος, εκπρόσωποι και μέλη αιμοδοτικών συλλόγων, σωματείων, συλλόγων και φορέων από τον Δήμο Πηνειού και την ευρύτερη περιοχή.

    Η εκδήλωση, που παρουσίασε η επισκέπτρια υγείας του Κ.Υ. Γαστούνης Θεοφάνη Μαντή, ολοκληρώθηκε με μικρούς μαθητές και μικρές μαθήτριες να τραγουδούν για τη σημασία της αιμοδοσίας ενώ βίντεο για τον εθελοντισμό προβάλλονταν σε γιγαντοοθόνη στο κέντρο της πλατείας. Αμέσως μετά τη σκυτάλη πήρε το συγκρότημα Route 55 που πλημμύρισε με ροκ μελωδίες την καρδιά της πόλης.

    dimos pin lampad fl 3

    Η φλόγα της αγάπης και της αλληλεγγύης έλαμψε το βράδυ του Σαββάτου στην πλατεία Ελευθερίας Γαστούνης.

    «Ο εθελοντισμός είναι μία στάση ζωής που σμιλεύει τον χαρακτήρα μας, σφυρηλατεί την κοινωνική συνοχή και μας επιτρέπει να ελπίζουμε σε ένα καλύτερο μέλλον» σημείωσε ο Δήμαρχος Πηνειού Αλέξης Καστρινός.

    dimos pin lampad fl 5

    Σαν ορμητικός και λαμπερός χείμαρρος ζωής, οι λαμπαδηδρόμοι διέσχισαν την οδό Σισίνη και κατέληξαν στην πλατεία Ελευθερίας.

    dimos pin lampad fl 2

    Πλήθος λαμπαδηδρόμων «πλημμύρισε» την καρδιά της πόλης, μεταφέροντας και διατρανώνοντας το μήνυμα της ανθρωπιάς και της ανιδιοτελούς προσφοράς.

    dimos pin lampad fl 4

    Η εκδήλωση ολοκληρώθηκε με το συγκρότημα Route 55 να πλημμυρίζει ροκ μελωδίες την καρδιά της πόλης.

    (Δελτίο Τύπου)

  • Γαστούνη: Μητέρα κατήγγειλε 21χρονο που έφυγε με την 15χρονη κόρη της
    Γαστούνη: Μητέρα κατήγγειλε 21χρονο που έφυγε με την 15χρονη κόρη της

    Έναν 21χρονο αλλοδαπό κατήγγειλε στις Αρχές η μητέρα μιας 15χρονης, από την ευρύτερη περιοχή της Γαστούνης, καθώς ο νεαρός και η έφηβη έφυγαν μαζί λόγω της σχέσης που διατηρούν.

    Η μητέρα μετέβη στο Α.τ. Πηνειού, όπου προέβη σε καταγγελία σε βάρος του 21χρονου αλλοδαπού και σε βάρος του σχηματίστηκε δικογραφία για αρπαγή ανήλικης.

    Οι Αρχές αναζητούν τον κατηγορούμενο αλλά και την 15χρονη κοπέλα.

  • Δήμος Πηνειού: Αποκαθιστούμε τη λειτουργικότητα των Δημοτικών Εγκαταστάσεων
    Δήμος Πηνειού: Αποκαθιστούμε τη λειτουργικότητα των Δημοτικών Εγκαταστάσεων

    Εκδόθηκε το Πιστοποιητικό Ενεργητικής Πυροπροστασίας για το κλειστό Σχολικό Γυμναστήριο Γαστούνης

    Εκδόθηκε την Τετάρτη 9 Οκτωβρίου το Πιστοποιητικό Ενεργητικής Πυροπροστασίας για το κλειστό Σχολικό Γυμναστήριο Γαστούνης μετά από συντονισμένες ενέργειες της Δημοτικής Αρχής Πηνειού. Για την εξασφάλιση του πιστοποιητικού, το οποίο είχε λήξει από τον Φεβρουάριο του 2022, απαιτήθηκε η προμήθεια και η εγκατάσταση νέου εξοπλισμού πυροπροστασίας συνολικού προϋπολογισμού ύψους 5.000€. Η συγκεκριμένη εξέλιξη θωρακίζει και αποκαθιστά τη λειτουργικότητα της εγκατάστασης.

    Η προμήθεια νέου εξοπλισμού κρίθηκε απαραίτητη καθώς ένα μεγάλο μέρους του υφιστάμενου είτε ήταν κατεστραμμένο – λόγω φθοράς ή παλαιότητας – είτε απουσίαζε, με αποτέλεσμα το κλειστό Σχολικό Γυμναστήριο Γαστούνης να είναι ευάλωτο σε περίπτωση πυρκαγιάς. Προς αυτή την κατεύθυνση η υλοποίηση του συγκεκριμένου έργου αποτελούσε μονόδρομο για λόγους εφαρμογής των κανονισμών, της ενίσχυσης της ασφάλειας των παιδιών, των ενηλίκων και των συλλόγων που χρησιμοποιούν τις εγκαταστάσεις καθώς και για την εξασφάλιση του σχετικού πιστοποιητικού πυροπροστασίας. Υπενθυμίζεται ότι η συγκεκριμένη πιστοποίηση είχε λήξει από τις 14 Φεβρουαρίου 2022 χωρίς η τότε δημοτική αρχή να προχωρήσει στην ανανέωσή της.

    «Το κλειστό Σχολικό Γυμναστήριο Γαστούνης αποτελεί ένα κόσμημα για τον Δήμο Πηνειού· ένα έργο που διεκδικήσαμε και υλοποιήσαμε με πολύ κόπο και μεγάλους αγώνες στο παρελθόν» σημείωσε χαρακτηριστικά και συμπλήρωσε ότι ο δήμος οφείλει να εξασφαλίζει ασφαλείς συνθήκες για όσους το χρησιμοποιούν. «Από την άλλη πλευρά όμως αποτελεί υποχρέωση όλων μας να περιφρουρήσουμε αυτό το σημαντικό έργο καθώς δαπανώνται χρήματα τόσο για λειτουργικά έξοδα όσο και για τη συντήρησή του» επεσήμανε χαρακτηριστικά. Ο Δήμαρχος Πηνειού επανάλαβε τέλος την εκπεφρασμένη πρόθεση της Δημοτικής Αρχής να προχωρήσει σταδιακά σε ολική αναβάθμιση των αθλητικών υποδομών, σχέδιο που εντάσσεται σε έναν ευρύτερο προγραμματισμό για την προαγωγή του αθλητισμού στον δήμο.

    (Δελτίο Τύπου)

  • Ο Επαγγελματικός Προσανατολισμός σε πρώτο πλάνο – Ξεκίνησε η διημερίδα για μαθητές γυμνασίων και λυκείων που διοργανώνει ο Δήμος Ήλιδας
    Ο Επαγγελματικός Προσανατολισμός σε πρώτο πλάνο – Ξεκίνησε η διημερίδα για μαθητές γυμνασίων και λυκείων που διοργανώνει ο Δήμος Ήλιδας

    Μια ξεχωριστή δράση επαγγελματικού προσανατολισμού, ιδιαίτερα χρήσιμη και κρίσιμη για τος μαθητές γυμνασίων και λυκείων της περιοχής, υλοποιεί σε δύο ημέρες ο Δήμος Ήλιδας σε συνεργασία με το «skywalker.gr – Εργασία στην Ελλάδα», έπειτα από πρωτοβουλία του συμπολίτη μας – συμβούλου επαγγελματικού προσανατολισμού και σταδιοδρομίας κ. Σπύρου Ζαφειρόπουλου.

    Η δράση «Career Path Youth» η οποία ήδη ξεκίνησε στον κατάμεστο αμφιθέατρο του Συνεδριακού Κέντρο Αμαλιάδας, εντάσσεται στο πλαίσιο των πρωτοβουλιών συμβουλευτικής παιδιών και γενικότερα του προγραμματισμού πάνω σε θέματα εκπαίδευσης που λαμβάνει ο Δήμος Ήλιδας. Μάλιστα, στην δωρεάν διήμερη δράση που αφορά σε παιδιά Γ’ τάξης Γυμνασίων και Α’ τάξης Λυκείων, συμμετέχουν το σύνολο των σχολείων δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης του Δήμου μας.

    Βασικός στόχος της συγκεκριμένης δράσης είναι η ενημέρωση των μαθητών για το περιεχόμενο των σχολών της τριτοβάθμιας εκπαίδευσης, τη διαδικασία εισαγωγής σε αυτές αλλά και τη διασύνδεση των σπουδών τους με τη σύγχρονη αγορά εργασίας. Επιπλέον, η δράση «Career Path Youth» περιλαμβάνει συμβουλευτική σχετικά με τις τεχνικές διαχείρισης του άγχους κατά την προετοιμασία για τις εξετάσεις, αλλά και με τους τρόπους διαχείρισης του χρόνου και οργάνωσης της μελέτης των υποψηφίων.

    dimo ilidas ep prosaba 2

    Κατά τον χαιρετισμό του, ο Δήμαρχος Ήλιδας κ. Χρήστος Χριστοδουλόπουλος τόνισε στα παιδιά ότι: «Σήμερα, συμμετέχετε σε μία πολύ κρίσιμη και ιδιαίτερη διαδικασία για την ζωή σας και το μέλλον σας. Τα τελευταία χρόνια αρχίζει να γίνεται ευρύτερα αντιληπτό το γεγονός, ότι για την ανεργία των νέων επιστημόνων δεν ευθύνεται μονάχα η οικονομική κρίση, αλλά συχνά και η λανθασμένη κατεύθυνση σπουδών.

    Οικογένειες και παιδιά ξοδεύουν κόπο, χρόνο και χρήμα για να καταλήξουν να αναρωτιούνται λίγο πριν τις πανελλαδικές εξετάσεις ή αφού το παιδί τους εισέρχεται στην τριτοβάθμια εκπαίδευση το γνωστό «και τώρα τι;».

    Ως εκπρόσωποι του Δήμου Ήλιδας θα συνεχίσουμε να είμαστε αρωγοί σε τέτοιες προσπάθειες, που έχουν ως μοναδικό σκοπό να κάνουν καλύτερο τον κόσμο μας, προσανατολίζοντας σωστά τα παιδιά μας. Άλλωστε, αυτά είναι που αποτελούν το μέλλον του τόπου».

    (Δελτίο Τύπου)

  • Σημαντικά συμπεράσματα σε ημερίδα στον Πύργο: Ζοφερό το μέλλον για τους μισθούς και τα συνταξιοδοτικά όρια - Προβληματισμός για τις νέες γενιές
    Σημαντικά συμπεράσματα σε ημερίδα στον Πύργο: Ζοφερό το μέλλον για τους μισθούς και τα συνταξιοδοτικά όρια - Προβληματισμός για τις νέες γενιές

    Ημερίδα για τα νέα δεδομένα στο ασφαλιστικό/συνταξιοδοτικό διοργάνωσε με επιτυχία ο Σύλλογος Εργαζομένων ΟΤΑ Πύργου - Ζαχάρως - Αρχαίας Ολυμπίας

    Της Βίκυς Γκουγκουστάμου

    Με μεγάλη επιτυχία και αθρόα ανταπόκριση εργαζομένων στον δημόσιο και ιδιωτικό τομέα, πραγματοποιήθηκε η ημερίδα που διοργάνωσε ο Σύλλογος εργαζομένων ΟΤΑ Πύργου-Ζαχάρως-Αρχαίας Ολυμπίας με θέμα «Αγορά εργασίας και ασφαλιστικό-Το παρόν και το μέλλον των συντάξεων» στο Θεματικό Πάρκο Ξυστρή, με τη συμμετοχή καταξιωμένων επιστημόνων στο χώρο.

    Ο Σύλλογος αλλά και οι παρευρισκόμενοι, άκουσαν προσεκτικά τις ομιλίες των συμμετεχόντων, έθεσαν ερωτήσεις και έλαβαν καίριες απαντήσεις σε φλέγοντα εργασιακά ζητήματα. Την ημερίδα «άνοιξε» με σύντομο χαιρετισμό ο πρόεδρος του Συλλόγου εργαζομένων ΟΤΑ Πύργου-Ζαχάρως-Αρχ. Ολυμπίας Χρήστος Γαρύφαλλος, ο οποίος καλωσόρισε τους ομιλητές και το κοινό, προετοίμασε το έδαφος για τις ομιλίες που θα ακολουθήσουν και ευχαρίστησε τον Δήμο Πύργου για την στήριξή του στην διοργάνωση.

    Βασικός ομιλητής της ημερίδας ήταν ο Ηλείας Καθηγητής Εργατικού Δικαίου, Αλέξης Μητρόπουλος, ο οποίος ανέλυσε εκτενώς τα σημερινά δεδομένα για να δώσει το λόγο στον πρόεδρο του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών & της Ολομέλειας των Δικηγορικών Συλλόγων Ελλάδας, Δημήτρη Βερβεσό, ο οποίος παρουσίασε τα νομικά «όπλα» των εργαζομένων προς υπεράσπιση των δικαιωμάτων τους και ο Νομικός Αριστοτέλης Κολοβός, με εξειδίκευση στα ασφαλιστικά θέματα ενημέρωσε το κοινό για το συγκεκριμένο θέμα.

    Χρ. Γαρύφαλλος: Θα έχουμε μεγάλο κύμα συνταξιοδοτήσεων

    Η ημερίδα, όπως τόνισε σε δηλώσεις του ο κ. Γαρύφαλλος, διοργανώθηκε μετά από επιθυμία πολλών εργαζομένων στον ιδιωτικό και δημόσιο τομέα, με την εύλογη ανησυχία για το εργασιακό τους μέλλον σε μια εποχή που τα δεδομένα διαρκώς αλλάζουν. «Όπως διαμορφώνεται το εργασιακό και ασφαλιστικό καθεστώς, καλό είναι να ενημερωθούμε για κάποια πράγματα γιατί όπως μαθαίνουμε τα όρια συνταξιοδοτήσεως θα αυξηθούν και γι’ αυτό φέτος θα υπάρξει το μεγαλύτερο κύμα φυγής/συντάξεων που θα φτάσει τις 200.000» δήλωσε ο κ. Γαρύφαλλος, υπογραμμίζοντας ότι λόγω των διαρκών αλλαγών, των συνταξιοδοτήσεων αλλά και της μη κάλυψης των θέσεων από την κεντρική εξουσία, οι δήμοι υπολειτουργούν σε επικίνδυνο βαθμό. «Από το 2010 και μετά έχουμε μια μείωση προσωπικού στον Δήμο Πύργου κατά 40% με αποτέλεσμα να υπολειτουργούμε. Στο Δήμο Πύργου από 420 θέσεις είμαστε μόλις 220 εργαζόμενοι. Υπάρχει ένα κενό 200 θέσεων και όπως μαθαίνουμε την επόμενη πενταετία θα φύγουν τουλάχιστον άλλοι 20 συνάδελφοι. Και δυστυχώς αυτές οι θέσεις δεν καλύπτονται οι θέσεις. Ζητάμε δέκα υπαλλήλους, και μας εγκρίνουν μόνο μία θέση. Αυτό ισχύει και για τους τρεις δήμους του συλλόγου αλλά ταυτόχρονα είναι πανελλαδικό φαινόμενο».

    Αλ. Μητρόπουλος: « Η χώρα μας ζει πληθυσμιακή κατάρρευση»

    «Οι νέες γενιές θα πρέπει να προβληματιστούν έντονα» τόνισε ο Καθηγητής Εργατικού Δικαίου, Αλέξης Μητρόπουλος, αναλύοντας τα σημερινά δεδομένα, τον «απόηχο» των μνημονίων αλλά και τους ήδη ψηφισμένους νόμους που προσανατολίζονται στην αύξηση των ορίων ηλικίας για συνταξιοδότηση.

    «Μπαίνουμε σε μία δύσκολη φάση και δημιουργείται το λεγόμενο κοινωνικό ζήτημα. Η ακρίβεια και κυρίως ο πληθωρισμός των τροφίμων δημιουργεί δυσκολία στα ευρύτερα λαϊκά στρώματα. Η λεηλασία των συντάξεων τα μνημονιακά χρόνια οι χαμηλοί μισθοί και το πάγωμα των τριετιών έχουν δημιουργήσει μεγάλη ανησυχία του κόσμου για το μέλλον των μισθών και των συντάξεων. Θεωρώ ότι το μέλλον δυσκολεύει καθώς οι κοινωνίες και οι οικονομίες στην Ευρώπη, έχουν μπει στη λεγόμενη «δημοσιονομική εγκράτεια» και θα κληθούν να πληρώσουν οι λαοί των χωρών που περάσει από τις μνημονιακές πολιτικές…. Θεωρώ ότι εκείνοι οι νέες γενιές θα πρέπει να προβληματιστούν έντονα. Κανένα από τα υφιστάμενα κόμματα εκτός από το ΚΚΕ που έχει συγκεκριμένες θέσεις δεν έχει εναλλακτική πρόταση εξωμνημονιακή. Είμαστε δεσμευμένοι κυρίως από τις διατάξεις του 2ου και 3ου μνημονίου, και για να καλύψουμε ανάγκες, εάν δεν αλλάξει η ισχύουσα σύμβαση για το χρέος, οι λαοί θα ζουν μία συρρίκνωση των εισοδημάτων τους» τόνισε ο κ. Μητρόπουλος.

    Ο γνωστός Εργατολόγος, τόνισε ότι κρίσιμη χρονιά είναι το 2027, επειδή –όπως τόνισε- υπάρχει ψηφισμένος νόμος για την αύξηση των ορίων συνταξιοδότησης, υπό τον όρο να αυξηθεί το προσδόκιμο ζωής του γενικού πληθυσμού. «Τα χρόνια των μνημονίων, έπεσε το προσδόκιμο και γι αυτό η κυβέρνηση δεν αύξησε τα όρια που προέβλεπε ο νόμος από το 2024. Μετετέθη για το ‘27 και το ζητούμενο τώρα είναι να δούμε πώς θα το εφαρμόσει η κυβέρνηση. Εύχομαι να μην το εφαρμόσει, γιατί η χώρα μας ζει μία πληθυσμιακή κατάρρευση. Το 2022-23 έχουμε τις λιγότερες γεννήσεις στην μεταπολεμική Ελλάδα και το 2023 είχαμε υπερδιπλάσιους θανάτους των γεννήσεων. Άρα το δημογραφικό μαζί με το Εθνικό είναι τα πιο σημαντικά ζητήματα που θα αντιμετωπίσουμε ως κοινωνία και ως έθνος» κατέληξε.

    Δημ. Βερβεσός «Ο πιο αδύναμος χρειάζεται τη δικαιοσύνη»

    Ο κ. Βερβεσός αναφέρθηκε στη συμβολή της δικαιοσύνης σε εργασιακά θέματα καθώς πληθώρα αποφάσεων έχουν προστατέψει τα δικαίωμα των εργαζομένων. «Αν δεν υπήρχαν οι δικαστικές αποφάσεις ούτε όλοι οι συμβασιούχοι θα δούλευαν-για όσο διάστημα δούλεψαν-στους Δήμους, ούτε τα συνταξιοδοτικά ζητήματα θα είχαν λυθεί μόνο με την πάλη του κινήματος. Δυστυχώς ή ευτυχώς η ύπαρξη της δικαστικής επιστήμης και των αποφάσεων είναι εκείνη που έχει αναπληρώσει το υφιστάμενο πολιτικό κενό, απέναντι στην υφιστάμενη πολιτική που ζει ο τόπος τα τελευταία χρόνια, αλλά και απέναντι στην απουσία διεκδικήσεων και μαχητικότητας του εργατικού κινήματος. Και εκείνος που χρειάζεται την δικαιοσύνη είναι ο πιο αδύναμος» τόνισε σε δηλώσεις του.

    Αναφορικά για το πώς διαμορφώνεται το εργασιακό μέλλον, ο πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών, είπε: «Θεωρώ ότι έχουμε φτάσει στον πάτο της εργασιακής απαρίθμησης και της πλήρους συνταξιοδοτικής υποβάθμισης. Οι τελευταίοι νόμοι στο εργασιακό και μια σειρά από διατάξεις νόμων και δικαστικών αποφάσεων του ΣτΕ, έχουν φέρει τους συνταξιούχους σήμερα και τους εργαζόμενους στο σημείο ώστε την 20η μέρα του μήνα να έχει τελειώσει ο μισθός ή η σύνταξη και να ψάχνουν πόρους για να επιβιώσουν τον υπόλοιπο μήνα. Θεωρώ ότι δεν μπορεί να πάει παρακάτω, στο πλαίσιο μια ολοένα πληθωριστικότερης καθημερινότητας που η ακρίβεια εξανεμίζει γρήγορα τον μισθό και τις συντάξεις. Ζούμε την εποχή της επιβίωσης».

    imerida ergasiako 2

    imerida ergasiako 3

    imerida ergasiako 4

    imerida ergasiako 5

    imerida ergasiako 6

    imerida ergasiako 7

    imerida ergasiako 9

Sites του Ομίλου

Αγ. Κυριακής 4 | Πύργος Ηλείας | Τηλ: 26210 30400 | Δημοσιογραφικό τμήμα: 6976 869414 | Εμπορικό Τμήμα: 6945 556212 | email: [email protected]

Μ.Η.Τ. 242102 | ΑΦΜ: 105224221 - ΔΟΥ Πύργου | Aρ.Γ.Ε.ΜΗ. 141319425000 | Ατομική Επιχείρηση | Ιδιοκτήτρια - διευθύντρια - διαχειρίστρια - δικαιούχος ονόματος τομέα: Δήμητρα Βέλμαχου | Διευθυντής σύνταξης: Γιάννης Σπυρούνης

Up & High Media & Productions

ilia live smallCopyright © 2011 - 2024 Ηλεία Live!.
Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.

Μέλος του 
Μητρώο ΜΗ

Βλαχαντώνη Ολυμπία - Μεσιτικό Γραφείο