Τρίτη, 05 Μαρτίου 2019 12:10

Συνάντηση Σπηλιόπουλου με τον Δήμαρχο Ανδρίτσαινας - Κρεστένων - «Στενή συνεργασία στη βάση σχεδίου ανάπτυξης»

Γράφτηκε από τον
Ad Slot

Συνεχίζει τις επαφές του στην Ηλεία ο υποψήφιος Περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας, Κ. Σπηλιόπουλος, αφουγκραζόμενος τα προβλήματα της τοπικής κοινωνίας, των αιρετών και θεσμικών παραγόντων του νομού, συζητώντας για τις λύσεις τους και τις προοπτικές του τόπου.

Ο κ. Σπηλιόπουλος συναντήθηκε, μεταξύ άλλων, με τον Δήμαρχο Ανδρίτσαινας-Κρεστένων, Δ. Μπαλιούκο, ιστορικό στέλεχος και γνώστη της τοπικής αυτοδιοίκησης και των θεμάτων της περιοχής. Αντάλλαξαν απόψεις για την αναπτυξιακή πολιτική που πρέπει να ακολουθηθεί από τον δεύτερο βαθμό τοπικής αυτοδιοίκησης, ενώ από τη συζήτησή τους διαπιστώθηκε η έλλειψη δράσεων και συγκεκριμένου σχεδίου ως προς αυτή την κατεύθυνση από την Περιφερειακή αρχή.

Ο κ. Σπηλιόπουλος σε σχετική του δήλωση, αμέσως μετά τη συνάντηση, στην οποία συμμετείχαν συνεργάτες του Δημάρχου και υποψήφιοι Περιφερειακοί Σύμβουλοι, ανέφερε σε δημοσιογράφους:

«Η Περιφέρεια και ο νομός Ηλείας έχουν ξεχαστεί από την Περιφερειακή Αρχή. Σε θέματα καθημερινότητας, υποδομών και αναπτυξιακών στόχων. Εμείς έχουμε συγκεκριμένο σχέδιο για την αναπτυξιακή προοπτική της περιοχής, η οποία περνά μέσα από τα έργα υποδομής, με κυρίαρχο τη δημιουργία της Πατρών-Πύργου, την προσέλκυση επενδύσεων και τη χρησιμοποίηση των μοναδικών συγκριτικών πλεονεκτημάτων της.

Δεν θα αφήσουμε την Περιφέρεια, τους νομούς και τους Δήμους της να βουλιάζουν κι άλλο στη φτώχεια και την απραξία. Είμαστε εδώ, με συγκεκριμένο προγραμματικό πλαίσιο, στόχους, θέληση και γνώση για το αναπτυξιακό σοκ που έχει ανάγκη η Δυτική Ελλάδα».

Τελευταία τροποποίηση στις Τετάρτη, 06 Μαρτίου 2019 17:13

Σχετικά Άρθρα

  • Ξεκίνησαν οι εκδηλώσεις για την 28η Οκτωβρίου 1940 στο Δήμο Ανδρίτσαινας-Κρεστένων - Τιμή στους ήρωες του «ΟΧΙ»
    Ξεκίνησαν οι εκδηλώσεις για την 28η Οκτωβρίου 1940 στο Δήμο Ανδρίτσαινας-Κρεστένων - Τιμή στους ήρωες του «ΟΧΙ»

    Κατάθεση στεφάνων έγινε την Παρασκευή 25/10 στο Μνημείο Ηρώων Κρεστένων

    Με την τιμή που αρμόζει στους ήρωες του «ΟΧΙ», ξεκίνησαν την Παρασκευή 25 Οκτωβρίου οι εκδηλώσεις για τον εορτασμό της Εθνικής Επετείου της 28ης Οκτωβρίου 1940, στο Δήμο Ανδρίτσαινας – Κρεστένων.

    Τις πρωινές ώρες έγιναν τιμητικές εκδηλώσεις στις σχολικές μονάδες Α/θμιας και Β/θμιας Εκπαίδευσης του Δήμου, ενώ ακολούθησε προσκύνημα και κατάθεση στεφάνων από τη Δημοτική Αρχή, Σχολικές Μονάδες και Φορείς της πόλης στο Μνημείο Ηρώων Κρεστένων.

    Κατάθεση στεφάνων έγινε από το Δήμαρχο Ανδρίτσαινας-Κρεστένων κ. Σάκη Μπαλιούκο, καθώς επίσης και άλλους εκπροσώπους της Τ.Α., των εργαζομένων, των σωμάτων ασφαλείας, της Ν.Μ. Κρεστένων, των τοπικών κοινοτήτων και των σχολείων της περιοχής, όπου οι μαθητές κυριολεκτικά έκλεψαν την παράσταση με την απαγγελία επίκαιρων ποιημάτων, αλλά και όλη την ελπιδοφόρα παρουσία τους!

    Ανήμερα της Εθνικής μας Εορτής

    Οι εκδηλώσεις για την επέτειο του «ΟΧΙ» εξάλλου ολοκληρώνονται την Δευτέρα 28η Οκτωβρίου, με το πρόγραμμα στην έδρα του Δήμου να περιλαμβάνει τα εξής:

    -Ώρα 10.15: Θα τελεστεί η δοξολογία από τον Ιερό Κλήρο της πόλης στον Ιερό Ναό Κοίμησης της Θεοτόκου Κρεστένων. Μετά το πέρας της δοξολογίας θα εκφωνηθεί ο πανηγυρικός της ημέρας από την Διευθύντρια του Δημοτικού Σχολείου Κρεστένων κα Τέρψη Πολυχρονίδου .

    -Ώρα 11.00: Θα πραγματοποιηθεί παρέλαση από τμήματα Μαθητών των Σχολικών Μονάδων προ των Αρχών και του Λαού της πόλης επί της οδού «Ξενοφώντος» Κρεστένων.

    Τελετάρχης στις παραπάνω εκδηλώσεις είναι ο Δημοτικός Υπάλληλος κ. Διονύσιος Παπαφωτόπουλος.

    Παρόμοιες εορταστικές εκδηλώσεις, σύμφωνα με το πρόγραμμα που κατάρτισε ο Δήμος Ανδρίτσαινας-Κρεστένων, θα γίνουν ανήμερα της Εθνικής μας Εορτής και στις υπόλοιπες Δ.Ε. και τοπικές κοινότητες, όπου τις προηγούμενες ημέρες έγιναν οι κατάλληλες προετοιμασίες από μαθητές, εκπαιδευτικούς καθώς και εργαζόμενους του Δήμου.

    dimos andr 28i 24 2

    dimos andr 28i 24 3

    dimos andr 28i 24 4

    dimos andr 28i 24 5

    dimos andr 28i 24 6

    (Δελτίο Τύπου)

  • Σ. Μπαλιούκος: Δρομολογεί έξυπνες διαβάσεις στα σχολεία
    Σ. Μπαλιούκος: Δρομολογεί έξυπνες διαβάσεις στα σχολεία

    Για την ασφάλεια των μαθητών

    Στον εκσυγχρονισμό των διαβάσεων για την δημιουργία ασφαλούς περιβάλλοντος για τους μαθητές προχωρά ο Δήμος Ανδρίτσαινας-Κρεστένων με την κατασκευή «έξυπνων» πρότυπων διαβάσεων σχολείων σε δεκατρία σημεία.

    Συγκεκριμένα, σύμφωνα με την πρόταση που πρόκειται να καταθέσει στο ΤΕΕ ο Δήμαρχος Ανδρίτσαινας-Κρεστένων Σάκης Μπλιούκος, οι θέσεις για τις «έξυπνες διαβάσεις» είναι οι εξής:

    - Κρέστενα (Δημοτικό Σχολείο) (μία υφιστάμενη διάβαση)

    - Κρέστενα (Δημοτικό Σχολείο- πάνω από το Parking επί της οδού Ξενοφώντος) (μία υφιστάμενη διάβαση)

    -Κρέστενα (Γυμνάσιο-Λύκειο επί της οδού Ξενοφώντος) (μία υφιστάμενη διάβαση)

    -Κρέστενα (Περιμετρικός έξω από Πυροσβεστική – ΕΠΑΛ) (μία προτεινόμενη διάβαση)

    - Καλλίκωμο (Δημοτικό Σχολείο) (μία προτεινόμενη διάβαση)

    -Μακρίσια (Δημοτικό) (μία προτεινόμενη διάβαση)

    -Καλλιθέα (Δημοτικό) (μία προτεινόμενη διάβαση)

    -Ανδρίτσαινα (Σχολεία) (μία υφιστάμενη διάβαση)

    -Καλλιθέα (Γυμνάσιο) (μία προτεινόμενη διάβαση)

    - Καλλίκωμο (Νηπιαγωγείο) (μία προτεινόμενη διάβαση)

    -Μακρίσια (Νηπιαγωγείο) (μία προτεινόμενη διάβαση)

    - Λεύκη (Δημοτικό) (μία προτεινόμενη διάβαση)

    -Πλατιάνα (Δημοτικό) (μία προτεινόμενη διάβαση)

    Το έργο θα υλοποιηθεί με τη σύναψη Εκτελεστικής Σύμβασης μεταξύ του ΤΕΕ και του Αναδόχου στο πλαίσιο της Συμφωνίας-Πλαίσιο για το Έργο, καθώς και την αποδοχή της προμήθειας και εγκατάστασης των έξυπνων πρότυπων διαβάσεων στους οδικούς άξονες αρμοδιότητας του Δήμου. Ο Δήμος είναι υπεύθυνος για τη χρήση, λειτουργία και συντήρηση του εξοπλισμού και του λογισμικού.

  • Τροποποίηση χρονικής περιόδου απαγόρευσης χρήσης πυρός έως 15/11/2024
    Τροποποίηση χρονικής περιόδου απαγόρευσης χρήσης πυρός έως 15/11/2024

    Μετά από σχετικές εισηγήσεις των Διοικήσεων Πυροσβεστικών Υπηρεσιών Νομών Αχαΐας, Ηλείας, Αιτ/νίας, Αργολίδας, Κορινθίας, Λακωνίας, Μεσσηνίας, Ζακύνθου και Κεφαλλονιάς, υπογράφηκε από τον Συντονιστή Επιχειρήσεων Πελοποννήσου, Δυτικής Ελλάδας και Νήσων με έδρα τη Πάτρα, Υποστράτηγο Π.Σ. Δημήτριο Γεωργανά, Απόφαση για την επέκταση της χρονικής περιόδου απαγόρευσης χρήσης πυρός έως 15-11-2024, στις εκτάσεις που αναφέρονται στο πεδίο εφαρμογής της 9/2024 Πυροσβεστικής διάταξης, για την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας, τις Π.Ε. Αργολίδας, Κορινθίας, Λακωνίας και Μεσσηνίας της Περιφέρειας Πελοποννήσου, τις Π.Ε. Κεφαλληνίας & Ιθάκης και Ζακύνθου της Περιφέρειας Ιονίων Νήσων, τον Δήμο Τροιζηνίας - Μεθάνων και τις νήσους Κύθηρα, Σπέτσες, Πόρο, Ύδρα της Περιφέρειας Αττικής.

    (Δελτίο Τύπου)

  • Δυτ. Ελλάδα: Στα 154 τα κρούσματα λοιμωδών νοσημάτων για το 2023
    Δυτ. Ελλάδα: Στα 154 τα κρούσματα λοιμωδών νοσημάτων για το 2023

    Αύξηση σε φυματίωση και σαλμονέλα

    Στα 154 επιβεβαιωμένα κρούσματα διαφόρων λοιμωδών νοσημάτων, για το έτος 2023, καταγράφονται στη Δυτική Ελλάδα, σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία του ΕΟΔΥ, κατατάσσοντάς την στην έκτη θέση των Περιφερειών με τα περισσότερα περιστατικά.

    Από αυτά, τα 27 αφορούν στη σαλμονέλωση, τα 32 στη φυματίωση, 16 ήταν τα κρούσματα της γρίπης και επίσης 16 κρούσματα λοίμωξης από Καμπυλοβακτηρίδιο.

    Από τη γεωγραφική κατανομή των τεσσάρων λοιμωδών νοσημάτων, παρατηρείται ότι τα περισσότερα κρούσματα σαλμονέλωσης καταγράφηκαν στην Περιφέρεια της Αττικής (39,3%), στην Κεντρική Μακεδονία (12,0%) και στην Πελοπόννησο (9,0%), με τη Δυτική Ελλάδα να κατέχει το 2,9%. Τα υψηλότερα ποσοστά κρουσμάτων φυματίωσης εμφανίστηκαν στην Περιφέρεια της Αττικής (39,5%) και ακολουθούν η Κεντρική Μακεδονία (9,3%) και η Πελοπόννησος (8,3%) με πολύ χαμηλότερα ποσοστά και η Δυτική Ελλάδα με 6,5%.

    Η γρίπη παρουσίασε μεγάλη συγκέντρωση στην Αττική (48,7%) και ακολουθεί η Κεντρική Μακεδονία (19,8%) και η Θεσσαλία (14,4%) με μόλις 1,4% στη Δυτική Ελλάδα, ενώ για τη λοίμωξη από το καμπυλοβακτηρίδιο, τα μεγαλύτερα ποσοστά εμφάνισαν η Αττική (55,4%) και ακολουθούν η Κρήτη (14,0%) και η Θεσσαλία (10,7%) με την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας να σημειώνει 2,5%.

    Σύμφωνα με τα στοιχεία του έτους 2023, τα κρούσματα των λοιμωδών νοσημάτων ανήλθαν στο σύνολο της χώρας σε 4.143 έναντι 3.563 κρουσμάτων που δηλώθηκαν κατά το 2022 παρουσιάζοντας αύξηση 16,3%. Το έτος 2023 τα εργαστηριακά επιβεβαιωμένα κρούσματα γρίπης παρουσίασαν μείωση κατά 23,6% (1.184 από 1.550), ενώ τα κρούσματα ιλαράς παρέμειναν μηδενικά, όπως και τα έτη 2022 και 2021.

    Συγκριτικά με το 2022, η σαλμονέλωση αυξήθηκε κατά 46,3% και η φυματίωση κατά 54,4%. Με βάση τον αριθμό των κρουσμάτων, η σαλμονέλωση κορυφώθηκε τους καλοκαιρινούς μήνες και τα περισσότερα κρούσματα παρατηρήθηκαν κατά τους μήνες Αύγουστο και Σεπτέμβριο Ο αριθμός των κρουσμάτων φυματίωσης αυξήθηκε τον Απρίλιο παρουσίασε κάμψη το καλοκαίρι και άρχισε να ανεβαίνει τους μήνες του φθινοπώρου με κορύφωση τον Δεκέμβριο. Τα κρούσματα της γρίπης ήταν αυξημένα το Ιανουάριο, σταδιακά μειώθηκαν τους επόμενους μήνες και αυξήθηκαν το φθινόπωρο, με κορύφωση τον μήνα Δεκέμβριο. Τα κρούσματα της λοίμωξης από καμπυλοβακτηρίδιο αυξήθηκαν σταδιακά το καλοκαίρι, με κορύφωση τον Οκτώβριο.

    Επιπλέον, η λοίμωξη από τον ιό του Δυτικού Νείλου παρουσίασε μείωση κατά 76,5% το 2023 σε σχέση με το 2022, με την μεγαλύτερη μείωση να εμφανίζεται τον Αύγουστο συγκριτικά με τον αντίστοιχο μήνα του 2022.

    Φωτογραφία αρχείου: Freepik/brgfx

  • Παρεμβάσεις για το ελαιόλαδο από το Δήμαρχο Ανδρίτσαινας-Κρεστένων προς εμπλεκόμενα  κυβερνητικά στελέχη στην Αρχ. Ολυμπία
    Παρεμβάσεις για το ελαιόλαδο από το Δήμαρχο Ανδρίτσαινας-Κρεστένων προς εμπλεκόμενα  κυβερνητικά στελέχη στην Αρχ. Ολυμπία

    Ζήτησε να υπάρξουν ενισχύσεις για τη μεγάλη μείωση της παραγωγής εξαιτίας της κλιματικής αλλαγής

    Οι δυσμενείς επιπτώσεις που έχει η κλιματική αλλαγή στην παραγωγή ελαιολάδου στην ευρύτερη περιοχή του Δήμου Ανδρίτσαινας-Κρεστένων, βρέθηκαν στο επίκεντρο των συναντήσεων που είχε με αρμόδια κυβερνητικά στελέχη ο Δήμαρχος κ. Σάκης Μπαλιούκος, στα πλαίσια του Olympia Forum που διεξήχθη στην Αρχ. Ολυμπία.

    Το σημαντικό αυτό ζήτημα ο κ. Μπαλιούκος έθεσε στον Υπουργό Εσωτερικών κ.Θεόδ. Λιβάνιο, στον Υφυπ. Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας, κ. Χρ. Τριαντόπουλο καθώς και στον Υφυπουργό στον Πρωθυπουργό κ. Αθαν. Κοντογεώργη, ζητώντας τη λήψη άμεσων μέτρων για την οικονομική ανακούφιση των πληγέντων παραγωγών.

    Για το συγκεκριμένο θέμα εξάλλου αναφορά έγινε και στην πρόσφατη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου, όπου ο Δήμαρχος Ανδρίτσαινας-Κρεστένων δήλωσε πως υπάρχει μέριμνα από το Δήμο με παρεμβάσεις προς τους εμπλεκόμενους φορείς, προκειμένου να βρεθούν λύσεις στο πρόβλημα που δημιούργησε η κλιματική κρίση στις καλλιέργειες.

    Μέριμνα για οικονομική ενίσχυση

    Στα πλαίσια των συναντήσεων με τους κυβερνητικούς παράγοντες ο κ. Μπαλιούκος ζήτησε να ληφθεί μέριμνα για την οικονομική ενίσχυση των ελαιοπαραγωγών στο Δήμο, οι οποίοι επί το πλείστον βασίζουν το εισόδημά τους αποκλειστικά στο λάδι, η παραγωγή του οποίου αναμένεται φέτος να μειωθεί σημαντικά εξαιτίας του πρωτοφανούς καύσωνα του καλοκαιριού, καθώς και της ανομβρίας που επικράτησε εν συνεχεία σε όλες σχεδόν τις περιοχές.

    «Παρά τις αρχικές εκτιμήσεις για μία καλή ελαιοπαραγωγική χρονιά, οι επιπτώσεις εξαιτίας της κλιματικής αλλαγής και της ανομβρίας θα δημιουργήσουν έντονο οικονομικό πρόβλημα στους κατοίκους, οι οποίοι στη μεγάλη πλειοψηφία τους είναι παραγωγοί λαδιού. Συγχρόνως λόγω των συνεχιζόμενων ακραίων καιρικών συνθηκών, σε κίνδυνο βρίσκεται και το φυτικό κεφάλαιο, όπου η καταστροφή είναι εμφανής σε πολλά λιοστάσια, με ότι αυτό συνεπάγεται για τους ελαιοπαραγωγούς και το μέλλον τους, σε μια περιοχή που έχει ήδη πληγεί σε τεράστιο βαθμό από τις πυρκαγιές του 2007» είπε χαρακτηριστικά ο Δήμαρχος Ανδρίτσαινας-Κρεστένων.

    Στη συνάντηση με τον Υφυπουργό Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας κ. Χρ. Τριαντόπουλο ο κ. Μπαλιούκος εξέφρασε την ανάγκη για τη χορήγηση ενισχύσεων στους πληγέντες ελαιοπαραγωγούς, λαμβάνοντας την απάντηση ότι για το συγκεκριμένο θέμα θα υπάρξουν εξελίξεις κατά το προσεχές χρονικό διάστημα και ειδικότερα στα μέσα του μηνός Δεκεμβρίου.

    (Δελτίο Τύπου)

  • Δυτ. Ελλάδα: 26χρονος επιδειξίας μπήκε σε λεωφορείο με μαθητές τους παρενοχλούσε και μετά γδύθηκε!
    Δυτ. Ελλάδα: 26χρονος επιδειξίας μπήκε σε λεωφορείο με μαθητές τους παρενοχλούσε και μετά γδύθηκε!

    Απίστευτο περιστατικό σε αστικό λεωφορείο που μετάφερε μαθητές, με 26χρονο που κατέβασε το παντελόνι του!

    Ολα συνέβησαν χθες το πρωί στις 7.30 το πρωί όταν μαθητές μπήκαν στο αστικό λεωφορείο για να τους μεταφέρει στο Γυμνάσιου Λεπενούς Αιτωλοακαρνανίας και μαζί τους επιβιβάστηκε ένας 26χρονος.

    Ο νεαρός άρχισε να παρενοχλεί 14χρονη μαθήτρια, ενώ κάποια στιγμή κατέβασε το παντελόνι τους μένοντας γυμνός. Σοκαρισμένοι η 14χρονη και οι συμμαθητές της κατέβηκαν και μπήκαν γρήγορα στο προαύλιο του σχολείου, όπου τους ακολούθησε και ο νεαρός επιδειξίας, συνεχίζοντας να τους παρενοχλεί.

    Η διευθύντρια του γυμνασίου ενημερώθηκε και ειδοποίησε την Αστυνομία που έφθασε αμέσως και τον συνέλαβε.

    Παράλληλα αναζητείται και ο οδηγός του λεωφορείου σε βάρος του οποίου σχηματίστηκε δικογραφία για την έκθεση ανηλίκων.

    Πηγή: Tempo24.news

  • Τοποθετήθηκε η διορισθείσα υπάλληλος κ. Γεωργία Σκούρα - Ορκίστηκε ενώπιον του Δημάρχου Ανδρίτσαινας-Κρεστένων
    Τοποθετήθηκε η διορισθείσα υπάλληλος κ. Γεωργία Σκούρα - Ορκίστηκε ενώπιον του Δημάρχου Ανδρίτσαινας-Κρεστένων

    Ορκωμοσία για την τοποθέτηση της διορισθείσας υπαλλήλου Διοικητικού Λογιστικού στο Δήμο Ανδρίτσαινας-Κρεστένων κ. Γεωργίας Σκούρα, έγινε το πρωί της Πέμπτης 10 Οκτωβρίου, ενώπιον του Δημάρχου κ. Σάκη Μπαλιούκου.

    Η κ. Σκούρα τοποθετήθηκε στη Δ/νση Διοικητικών και Οικονομικών Υπηρεσιών του Δήμου Ανδρίτσαινας-Κρεστένων και ειδικότερα στο τμήμα προϋπολογισμού, λογιστηρίου και προμηθειών.

    Ο κ. Μπαλιούκος παρουσία του Γ.Γ. του Δήμου κ. Κώστα Πολυζωγόπουλου και του προϊσταμένου Διοικητικών και Οικονομικών Υπηρεσιών κ. Νικ. Καράμπελα, ευχήθηκε καλή και δημιουργική θητεία στην ανωτέρω διορισθείσα υπάλληλο, από τους οριστικούς πίνακες προκήρυξης του ΑΣΕΠ.

    dimos andr skoura ork 2

    (Δελτίο Τύπου)

  • Συνεδρίασε το Τ.Ε.Σ.Ο.Π.Π. Δήμου Ανδρίτσαινας-Κρεστένων: «Επί ποδός» για την αντιμετώπιση των πλημμυρικών φαινομένων
    Συνεδρίασε το Τ.Ε.Σ.Ο.Π.Π. Δήμου Ανδρίτσαινας-Κρεστένων: «Επί ποδός» για την αντιμετώπιση των πλημμυρικών φαινομένων

    Σάκης Μπαλιούκος: «Να ληφθούν άμεσα μέτρα στις περιοχές που έχουν σηματοδοτηθεί με κόκκινο»

    Η προετοιμασία για την αντιμετώπιση πλημμυρικών φαινομένων που λόγω της κλιματικής αλλαγής δύναται να γίνουν ανεξέλεγκτα, κυριάρχησε στη διάρκεια της συνεδρίασης του Τ.Ε.Σ.Ο.Π.Π. Δήμου Ανδρίτσαινας-Κρεστένων, η οποία έγινε το πρωί της Πέμπτης 10 Οκτωβρίου στο χώρο του ΚΠΕ Κρεστένων.

    Στο ζήτημα των πλημμύρων και των ενεργειών που πρέπει να γίνουν για την αντιμετώπιση πιθανών κινδύνων, αναφέρθηκε αναλυτικά ο Δήμαρχος Ανδρίτσαινας-Κρεστένων κ. Σάκης Μπαλιούκος, ο οποίος ωστόσο επεσήμανε ότι βρισκόμαστε στο μέσο της φθινοπωρινής αντιπυρικής περιόδου και οι πρόεδροι των Τ.Κ. είναι ανάγκη να έχουν αυξημένη την προσοχή τους και να ενημερώνουν τους κατοίκους για την αποφυγή πυρκαγιών.

    «Όσο και ήρεμα να είναι τα πράγματα αρκεί δύο ώρες βροχή να έχουμε το χειρότερο αποτέλεσμα. Το ζήσαμε στις αρχές του χρόνου στο Πλουτοχώρι όπου μίας ώρας βροχή παρέσυρε δύο νέους ανθρώπους και τους χάσαμε στην κυριολεξία μέσα στα χέρια μας, ενώ κινδυνέψαμε σε άλλα δύο σημεία, το ένα στα Καλυβάκια που υπήρξε κίνδυνος υπερχείλισης της τάφρου και το άλλο στις εργατικές κατοικίες στην Κρέστενα το ίδιο βράδυ και στην ίδια βροχή, η οποία ευτυχώς δεν είχε μεγαλύτερη διάρκεια» τόνισε αναφορικά με τις πλημμύρες ο κ. Μπαλιούκος.

    Ακόμα ο Δήμαρχος Ανδρίτσαινας-Κρεστένων υπογράμμισε πως ιδιαίτερη προσοχή θα πρέπει να δοθεί στις περιοχές που έχουν σηματοδοτηθεί με κόκκινο και τέτοιες είναι το Πλουτοχώρι, το Κ. Σαμικό, τα Καλυβάκια και τα κατάντι των οικισμών σε όλα τα χωριά, καθώς επίσης και τα ρέματα όπως ο Σελινούντας, οι παραπόταμοι του Αλφειού, ο Αχέροντας, η Κόβιτσα, ο Διάγων, η Τσεμπερούλα, ο Τρίτωνας και ο Μιλάων, αλλά και κάθε ρέμα που τρέχει νερό και είναι αρμοδιότητα της Περιφέρειας, η οποία θα πρέπει να λάβει άμεσα μέριμνα.

    Οι παρεμβάσεις στον Αλφειό

    Εξάλλου όσον αφορά τον Αλφειό ο κ. Μπαλιούκος ανέφερε πως θα πρέπει να προστατεύονται οι περιουσίες των πολιτών, φέροντας σαν παράδειγμα την περιοχή των Καλυβακίων όπου μέχρι στιγμής δεν έχει καθαριστεί το ρέμα που εγκυμονεί κινδύνους για πλημμύρες.

    Ιδιαίτερη αναφορά κατά τη συνεδρίαση του ΤΕΣΟΠΠ έγινε στα επικίνδυνα δέντρα στο οδικό δίκτυο αλλά και εντός των οικισμών, καθώς και στον καθαρισμό των δρόμων στις περιοχές όπου έχουν σημειωθεί κατολισθήσεις, ενώ συγχρόνως εκφράστηκε η ανάγκη για την προστασία των ανθρώπων που μένουν ή έχουν αγροικίες, ειδικά στην κάτω παραποτάμια ζώνη του Αλφειού.

    Τέλος ο Δήμαρχος Ανδρίτσαινας-Κρεστένων δήλωσε ότι ο Δήμος κινήθηκε άμεσα και κατάφερε να πάρει το ναι των αρμοδίων υπουργείων για την κατασκευή της νέας γέφυρας στο Πλουτοχώρι, επισημαίνοντας ωστόσο ότι παραμένει το πρόβλημα της ασφάλειας του οικισμού που είναι αρμοδιότητα της Περιφέρειας.

    Παρεμβάσεις στη συνεδρίαση για το συγκεκριμένο θέμα έγιναν από το Διοικητή του Πυροσβεστικού Κλιμακίου Κρεστένων κ. Κώστα Δρακόπουλο, το Δασάρχη Ολυμπίας κ. Δημ. Κωνσταντόπουλο, το διοικητή του Α.Τ. Κρεστένων κ. Σωτ. Πιτσινή, την διοικήτρια του Νοσοκομείο Κρεστένων κ. Αριστέα Παπαδοπούλου, την αντιδήμαρχο Ανδρίτσαινας-Κρεστένων κ. Αθανασία Κουσκουρή και προέδρους τοπικών κοινοτήτων, ενώ ακόμη συμμετείχαν οι αντιδήμαρχοι κ.κ. Μιλτ. Γεωργακόπουλος , Δημ. Μικέλης, Παν. Γριβάκης και Κωνσταντίνα Φωτεινοπούλου, ο Γ.Γ. του Δήμου κ. Κώστας Πολυζωγόπουλος, εκπρόσωπος της ΜΚΟ Rommel κ. Ηρ. Ματρώζος, υπηρεσιακοί παράγοντες κ.α.

    andr tesopp plim 2

    andr tesopp plim 4

    andr tesopp plim 3

    (Δελτίο Τύπου)

Sites του Ομίλου

Αγ. Κυριακής 4 | Πύργος Ηλείας | Τηλ: 26210 30400 | Δημοσιογραφικό τμήμα: 6976 869414 | Εμπορικό Τμήμα: 6945 556212 | email: [email protected]

Μ.Η.Τ. 242102 | ΑΦΜ: 105224221 - ΔΟΥ Πύργου | Aρ.Γ.Ε.ΜΗ. 141319425000 | Ατομική Επιχείρηση | Ιδιοκτήτρια - διευθύντρια - διαχειρίστρια - δικαιούχος ονόματος τομέα: Δήμητρα Βέλμαχου | Διευθυντής σύνταξης: Γιάννης Σπυρούνης

Up & High Media & Productions

ilia live smallCopyright © 2011 - 2024 Ηλεία Live!.
Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.

Μέλος του 
Μητρώο ΜΗ

Marma Touch