Δευτέρα, 06 Μαϊος 2019 07:23

Στρούσι: Τίμησαν τη μνήμη του αδικοχαμένου Σμηναγού (Ι) Αθανάσιου Ζάγκα

Γράφτηκε από τον
Ad Slot

Το όνομα του ήρωα Σμηναγού Αθανασίου Ζάγκα φέρει από χθες η κεντρική οδός του Στρουσίου. Η απόφαση για την ονοματοδοσία της οδού, είχε ληφθεί ομόφωνα από το Δημοτικό Συμβούλιο και χθες έγινε πράξη σε μια σεμνή αλλά και συγκινητική τελετή, κατά την οποία τίμησαν με τον καλύτερο τρόπο τον Σμηναγό που έχασε την ζωή του εν ώρα καθήκοντος. Ο Επίσκοπος Ωλένης κ.κ. Αθανάσιος τέλεσε επιμνημόσυνη δέηση.

Παρουσία πλήθους φορέων μα κυρίως των συγγενών του αδικοχαμένου του Σμηναγού και των συναδέλφων του από την 341 Μοίρα έγιναν τα αποκαλυπτήρια της πινακίδας της οδού που φέρει το όνομά του.
Ο πρόεδρος της Δημοτικής Κοινότητας Λεχαινών Γιώργος Γαλάτης απεύθυνε χαιρετισμό, μιλώντας για τον Σμηναγό Αθ. Ζάγκα και στη συνέχεια ο δήμαρχος Ανδραβίδας - Κυλλήνης Ναμπίλ Μοράντ, αναφέρθηκε στο ιστορικό της απόφασης του Δημοτικού Συμβουλίου μετά από πρόταση της Τ.Κ. Στρουσίου. “Αποδίδουμε ελάχιστο φόρο τιμής στον αδικοχαμένο ήρωα” είπε ο κ. Μοράντ.

teleti zagka 7

teleti zagka 8

Ο πρόεδρος της ΤΚ Στρουσίου Κώστας Χριστόπουλος αναφέρθηκε στη ζωή του Σμηναγού Αθανασίου Ζάγκα. “Αποδίδουμε τιμή στον αδικοχαμένο συμπατριώτη μας το άξιο τέκνο μας Αθανάσιο Ζάγκα” είπε χαρακτηριστικά.

teleti zagka 9

Τη Δευτέρα 26 Ιανουαρίου του 2015 στις 16:16, το διθέσιο αεροσκάφος F-16D Block 50 της 111ΠΜ/341Μ συνετρίβη κατά τη διάρκεια της απογείωσης του από την Αεροπορική Βάση Λος Λάνος (Los Lanos), στην πόλη Αλμπαθέτε (Albacete) της Ισπανίας, έχοντας ως αποτέλεσμα το θανάσιμο τραυματισμό τουΣμηναγού (Ι) Παναγιώτη Λάσκαρη ως Ιπτάμενου Α΄θέσης και του Σμηναγού Αθανασίου Ζάγκα ως Ιπτάμενου Β΄θέσης. Η συγκεκριμένη πτήση έγινε στα πλαίσια της εκπαιδευτικής σειράς FC 2015-01 του Tactical Leadership Programme (TLP) στην οποία ο Σμηναγός Αθανάσιος Ζάγκας συμμετείχε ως Route Planner.
Σύμφωνα με το πρόγραμμα της εκδήλωσης στις 11 π.μ. θα τελεστεί επιμνημόσυνη δέηση και θα ακολουθήσουν ομιλίες και χαιρετισμοί απο τους επίσημους, κατάθεση στεφάνων και τα αποκαλυπτήρια και η ονοματοδοσία κεντρικού δρόμου του χωριού στη μνήμη του Αθανάσιου Ζάγκα.

Ο Αθανάσιος Ζάγκας γεννήθηκε την 1η Αυγούστου του 1983 στην Πάτρα ΑχαΪας με καταγωγή από το Στρούσι Ανδραβίδας του Νομού Ηλείας.
Εισήλθε στην Σχολή Ικάρων στις 24 Σεπτεμβρίου του 2001 και ονομάστηκε Ανθυποσμηναγός στις στις 12 Ιουλίου του 2006. Ο Σμηναγός (Ι) Αθανάσιος Ζάγκας ήταν παντρεμένος με την Σοφία ΜωραΪτέλη και έχει έναν υιό 3 ετών και μία αβάπτιστη κόρη 2 μηνών.
Τη Δευτέρα 26 Ιανουαρίου του 2015 στις 16:16, το διθέσιο αεροσκάφος F-16D Block 50 της 111ΠΜ/341Μ συνετρίβη κατά τη διάρκεια της απογείωσης του από την Αεροπορική Βάση Λος Λάνος (Los Lanos), στην πόλη Αλμπαθέτε (Albacete) της Ισπανίας, έχοντας ως αποτέλεσμα το θανάσιμο τραυματισμό τουΣμηναγού (Ι) Παναγιώτη Λάσκαρη ως Ιπτάμενου Α΄θέσης και του Σμηναγού Αθανασίου Ζάγκα ως Ιπτάμενου Β΄θέσης. Η συγκεκριμένη πτήση έγινε στα πλαίσια της εκπαιδευτικής σειράς FC 2015-01 του Tactical Leadership Programme (TLP) στην οποία ο Σμηναγός Αθανάσιος Ζάγκας συμμετείχε ως Route Planner.
ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ


Ήταν απόφοιτος:


• του Σχολείου Εκπαιδευτών Εδάφους (ΣΠΑ/ΣΕΕ).


• του Σχολείου Πρόληψης Ατυχημάτων (ΣΠΑ/ΣΠΑΤ).


• του Σχολείου Πληροφοριών του ΚΕΑΤ


• του Διακλαδικού Σχολείου Αξκων Πληροφοριών (ΔΙΣΧΠΛΗ).


• του Σχολείου Εκπσης Θαλάσσιας Επιβίωσης (120ΠΕΑ/ΣΕΘΕ)


• του Κέντρου Εκπσης Ενόργανης Πτήσης (ΚΕΕΠ)
Από ξένες γλώσσες ομιλούσε την Αγγλική.


ΤΟΠΟΘΕΤΗΣΕΙΣ


• Δεκέμβριος 2010: Ιπτάμενος 111ΠΜ/341Μ με αεροσκάφη F-16CJ Block 50.


• Νοέμβριος 2009 – Δεκέμβριος 2010: 115ΠΜ/ΣΜΕΤ εκπση σε αεροσκάφη F-16CJ Block 52 +.


• Αύγουστος 2009 – Νοέμβριος 2009: 116ΠΜ/336Μ με αεροσκάφη Α-7.


• Αύγουστος 2007 – Αύγουστος 2009: 116ΠΜ/ΣΜΕΤ εκπση σε αεροσκάφη Α-7.


• Νοέμβριος 2006 – Αύγουστος 2007: 120ΠΕΑ/363ΜΕΕ με αεροσκάφη T-2E.


• Ιούλιος 2006 – Νοέμβριος 2006: Σχολή Ικάρων.]


ΠΤΗΤΙΚΑ ΚΑΘΗΚΟΝΤΑ


Είχε συμπληρώσει στο σύνολο 1130 ώρες πτήσης.


Είχε ιπταθεί με αεροσκάφη: T-41D, T-6, T-2E, Α-7, F-16.


Ήταν Αρχηγός Τετράδος.


ΠΡΟΑΓΩΓΕΣ


• Ανθυποσμηναγός: 12/07/2006


• Υποσμηναγός: 22/07/2009


• Σμηναγός: 22/07/2014

teleti zagka 1

teleti zagka 2

teleti zagka 3

teleti zagka 4

teleti zagka 5

teleti zagka 6

teleti zagka 10

teleti zagka 11

teleti zagka 12

teleti zagka 13

Τελευταία τροποποίηση στις Δευτέρα, 06 Μαϊος 2019 21:22

Σχετικά Άρθρα

  • Κοροβέσης: Πολιτιστικές δράσεις σε κάθε γωνιά του νομού μας
    Κοροβέσης: Πολιτιστικές δράσεις σε κάθε γωνιά του νομού μας

    "Σεργιάνι στην παράδοση σήμερα στην Αμαλιάδα" - "Επιτυχημένη εκδήλωση στο Στρούσι"

    Το Σάββατο 8 Ιουλίου στις 9.15 το βράδυ, ο Λαογραφικός Πολιτιστικός Σύλλογος Αμαλιάδας “Οι Ριζες”, σε συνδιοργάνωση με την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας παρουσιάζει στην κεντρική πλατεία Αγίου Αθανασίου στην Αμαλιάδα το 21ο Φεστιβάλ Παραδοσιακού χορού “Σεργιάνι στην παράδοση” με την συμμετοχή πέντε χορευτικών συλλόγων της Ηλείας τα οποία θα συνοδεύει ζωντανή ορχήστρα. Ένα χορευτικό υπερθέαμα που κάθε χρόνο συγκεντρώνει όλα τα βλέμματα και βέβαια πολύ κόσμο που έρχεται να απολαύσει κάποιους από τους πιο σημαντικούς χορευτικούς συλλόγους της Ηλείας.

    Εξάλλου, χθες το βράδυ, στην Τ.Κ Στρουσίου, ο Εκπολιτιστικός Σύλλογος Στρουσίου “Ο Περικλής” στο πλαίσιο του εορτασμού και της θρησκευτικής πανήγυρης της Αγίας Κυριακής μετά τον καθιερωμένο Εσπερινό στον Ι. Ναό Αγ. Κυριακής και την περιφορά της Εικόνας, σε συνδιοργάνωση με την Περιφέρεια, διοργάνωσε μεγάλη εκδήλωση παραδοσιακών χορών. Εκτός από το Χορευτικό του Στρουσίου, συμμετείχαν ακόμα τρεις σύλλογοι με τα χορευτικά τους και συγκεκριμένα ο Μουσικοχορευτικός Όμιλος Γαστούνης “Οι Ριζες”, ο Χορευτικός Όμιλος Γορτυνίων και ο Σύλλογος Φίλων του Πολιτισμού Ανδραβίδας και Πεδινής Ηλείας “Η ΕΣΤΙΑ” .

    korov polit amal strousi 2

    (Δελτίο Τύπου)

  • Δύο ξεχωριστές εκδηλώσεις παραδοσιακών χορών από τους τοπικούς συλλόγους σε συνδιοργάνωση με την ΠΔΕ και τον Ν. Κοροβέση
    Δύο ξεχωριστές εκδηλώσεις παραδοσιακών χορών από τους τοπικούς συλλόγους σε συνδιοργάνωση με την ΠΔΕ και τον Ν. Κοροβέση

    Σήμερα Πέμπτη στο Στρούσι και το Σάββατο στην Αμαλιάδα “Σεργιάνι στην παράδοση”

    Με την συνδιοργάνωση του τμήματος Πολιτισμού της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας, πραγματοποιούνται δύο ξεχωριστές εκδηλώσεις παραδοσιακών χορών σε Στρούσι και Αμαλιάδας από τους τοπικούς πολιτιστικούς συλλόγους που είναι και οι θεματοφύλακες της λαϊκής μας παράδοσης. Το Σάββατο 8 Ιουλίου στις 9.15 το βράδυ, ο Λαογραφικός Πολιτιστικός Σύλλογος Αμαλιάδας “Οι Ριζες”, σε συνδιοργάνωση με την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας παρουσιάζει στην κεντρική πλατεία Αγίου Αθανασίου στην Αμαλιάδα το 21ο Φεστιβάλ Παραδοσιακού χορού “Σεργιάνι στην παράδοση” με την συμμετοχή πέντε χορευτικών συλλόγων της Ηλείας τα οποία θα συνοδεύει ζωντανή ορχήστρα. Ένα χορευτικό υπερθέαμα που κάθε χρόνο συγκεντρώνει όλα τα βλέμματα και βέβαια πολύ κόσμο που έρχεται να απολαύσει κάποιους από τους πιο σημαντικούς χορευτικούς συλλόγους της Ηλείας.

    Σήμερα Πέμπτη 6 Ιουλίου, στην Τ.Κ Στρουσίου, ο Εκπολιτιστικός Σύλλογος Στρουσίου “Ο Περικλής” στο πλαίσιο του εορτασμού και της θρησκευτικής πανήγυρις της Αγίας Κυριακής μετά τον καθιερωμένο Εσπερινό στον Ι. Ναό Αγ. Κυριακής και την περιφορά της Εικόνας, σε συνδιοργάνωση με την Περιφέρεια, διοργανώνει μεγάλη εκδήλωση παραδοσιακών χορών. Εκτός από το Χορευτικό του Στρουσίου, συμμετέχουν ακόμα τρεις σύλλογοι με τα χορευτικά τους και συγκεκριμένα ο Μουσικοχορευτικός Όμιλος Γαστούνης “Οι Ριζες”, ο Χορευτικός Όμιλος Γορτυνίων και ο Σύλλογος Φίλων του Πολιτισμού Ανδραβίδας και Πεδινής Ηλείας “Η ΕΣΤΙΑ” . Κατά την διάρκεια της βραδιάς θα προσφερθούν τα παραδοσιακά εδέσματα.

    (Δελτίο Τύπου)

  • Ανδραβίδα: Θρήνος για τον 29χρονο Κύριλλο Χρυσαφίδη, που χάθηκε σε τροχαίο
    Ανδραβίδα: Θρήνος για τον 29χρονο Κύριλλο Χρυσαφίδη, που χάθηκε σε τροχαίο

    Τη θλίψη σκόρπισε στην τοπική κοινωνία της Ανδραβίδας και των Λεχαινών ο θάνατος του 29χρονου Κύριλλου Χρυσαφίδη που εργαζόταν ως σεφ σε Βρεφικό Σταθμό - Κέντρο Δημιουργικής Απασχόλησης στην Ανδραβίδα.

    Το δυστύχημα συνέβη περίπου στις 3.15 το μεσημέρι της Τετάρτης, όταν ο 29χρονος κινούμενος με τη μηχανή του στην οδό Ανδραβίδας - Κυλλήνης στο ρεύμα ανόδου προς την εθνική οδό, συγκρούστηκε πλαγιομετωπικά με προπορευόμενο όχημα που επιχείρησε να στρίψει δεξιά στο ύψος του Στρουσίου.

    Από τη σύγκρουση ο 29χρονος εκτινάχθηκε στην άσφαλτο ενώ η μηχανή του προσέκρουσε στις προστατευτικές μπάρες και κατέληξε σε αποστραγγιστικό αυλάκι.

    Περίοικοι και διερχόμενοι οδηγοί προσέτρεξαν σε βοήθεια ενώ οι διασώστες του ΕΚΑΒ που έφτασαν εκεί με ασθενοφόρο, προσπάθησαν να τον κρατήσουν στη ζωή.

    Με το ασθενοφόρο μεταφέρθηκε στο Κ.Υ. Γαστούνης όπου οι γιατροί διαπίστωσαν το θάνατο του.

    Ο 29χρονος ήταν από την Γλυφάδα, αλλά τελευταία είχε μετακομίσει στην περιοχή όπου εργαζόταν.

    Προανάκριση τα τα αίτια του δυστυχήματος διενεργεί το Αστυνομικό Τμήμα Ανδραβίδας - Κυλλήνης.

    troxaio andravida1

    troxaio andravida2

  • Στρούσι: Μια ελαφρά τραυματίας σε τροχαίο με εγκατάλειψη
    Στρούσι: Μια ελαφρά τραυματίας σε τροχαίο με εγκατάλειψη

    Μια γυναίκα τραυματίστηκε ελαφρά σε τροχαίο ατύχημα που συνέβη το μεσημέρι της Τετάρτης στην Επ. οδό Ανδραβίδας - Κυλλήνης. Το αυτοκίνητο που επέβαινε εξετράπη της πορείας του και ανετράπη μετά από σύγκρουση με άλλο αυτοκίνητο.

    Σύμφωνα με πληροφορίες ο οδηγός του έτρου οχήματος, φέρεται να παραβίασε το "Stop" και να χτύπησε το όχημα της γυναίκας, ενώ στη συνέχεια εγκατέλειψε τον τόπο του ατυχήματος.

    Στο σημείο έφτασαν ασθενοφόρο για την διακομιδή της γυναίκας στο νοσοκομείο, οχήματα της Π.Υ. Λεχαινών και αστυνομικοί του Α.Τ. Ανδραβίδας - Κυλλήνης.

    Οι Αρχές αναζητούν τον οδηγός του εμπλεκόμενου οχήματος.

    troxaio strousi 2

    troxaio strousi 3

    troxaio strousi 4

  • Ξεκίνησαν οι εργασίες του Βιολογικού Καθαρισμού στο Στρουσι του Δήμου Ανδραβίδας - Κυλληνης
    Ξεκίνησαν οι εργασίες του Βιολογικού Καθαρισμού στο Στρουσι του Δήμου Ανδραβίδας - Κυλληνης

    Το μεγάλο έργο του Βιολογικού Καθαρισμού του Δήμου μας, μετά το Νεοχωρι, συνεχίζεται στο Στρουσι με τον τον Πρόεδρο του Συνδέσμου του Βιολογικού Καθαρισμού «Ηρακλης» κ. Χαντζη Κ., και το Δήμαρχο Ανδραβιδας-Κυλλήνης, να επισκέπτονται τα εκεί εργοτάξια, και να ενημερώνονται για τις εργασίες.

    strousi ergasies3

    Απόλυτα ικανοποιημένοι εμφανίστηκαν τόσο ο Πρόεδρος του Συνδέσμου, όσο και ο Δήμαρχος Ανδραβίδας-Κυλλήνης που δήλωσαν πως καταφέραμε να ξεπεράσουμε όλα τα εμπόδια, και να βάλουμε στις ράγες, αυτό το έργο, για να ολοκληρωθεί εντός των χρονοδιαγραμμάτων.
    strousi ergasies2
    Πρόκειται για ένα έργο πνοής, ένα μεγάλο αναπτυξιακό έργο που αφορά τις Τοπικές Κοινότητες στο Στρουσι, το Νεοχώρι, τον Σταφιδόκαμπο, καθως και στη δημιουργία νέων συνδέσεων στα Λεχαινα, και στην Ανδραβίδα. Είναι ένα έργο που θα βελτιώσει τις υποδομές, και θα δημιουργήσει τις προϋποθέσεις για ένα Δήμο βιώσιμο, με σεβασμό στο περιβάλλον.
    Παρόντες ήταν η Αντιδημαρχος κ. Γιαννίτση Α., ο Πρόεδρος της Τ.Κ. Στρουσίου κ. Χριστόπουλος Π. και ο Προϊστάμενος Περιβάλλοντος κ. Κορδονούρης Γ.
    (Δελτίο Τύπου)
  • Ηλεία: 44χρονος από το Στρούσι "έφυγε" ενώ εκτελούσε αγροτικές εργασίες στο χωράφι του
    Ηλεία: 44χρονος από το Στρούσι

    Στο χωράφι όπου εργαζόταν άφησε χθες το πρωί την τελευταία του πνοή, ένας 44χρονος από το Στρούσι.

    Σύμφωνα με πληροφορίες ο άτυχος άντρας κατέρρευσε και έσπευσαν οικείοι του να τον βοηθήσουν.

    Άμεσα μεταφέρθηκε στο Κέντρο Υγείας Γαστούνης, όπου οι γιατροί διαπίστωσαν το θάνατό του.

    Οι δικοί του άνθρωποι που βρίσκονταν στο χώρο δεν μπορούσαν να πιστέψουν το τραγικό αυτό γεγονός και έξω από το Κ.Υ. Γαστούνης εκτυλίχθηκαν δραματικές σκηνές.

    Φως στα αίτια του θανάτου του αναμένεται να ρίξει η ιατροδικαστική εξέταση στη νεκροψία.

  • Στρούσι: Τέσσερα θετικά κρούσματα στα rapid test του ΕΟΔΥ
    Στρούσι: Τέσσερα θετικά κρούσματα στα rapid test του ΕΟΔΥ

    Εξέταση με rapid tests στο Στρουσι του Δήμου Ανδραβιδας-Κυλληνης - Σε σύνολο 134 δειγμάτων, 4 θετικά

    Η Δημοτική Αρχή του Δήμου μας, προασπίζοντας τη Δημόσια Υγεία των Δημοτών, σε συνεργασία με τη Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας, και τον Εθνικό Οργανισμό Δημόσιας Υγείας, συνεχίζει τις καθημερινές δράσεις της, για την καταγραφή της επιδημιολογικής εικόνας του Δήμου, με τεστ γρήγορης ανίχνευσης αντιγόνων COVID-19 (rapid tests).

    Σήμερα 21 Φεβρουαρίου στο Στρουσι πραγματοποιήθηκαν 134 rapid tests.

    Θετικά βρέθηκαν 4.

    Τα δυο περιστατικά αφορούσαν δημότες του Δήμου μας, ενώ τα υπόλοιπα δυο προερχόντουσαν από άλλο Δήμο.

    Η Δημοτική Αρχή του Δήμου μας, συστήνει αυστηρή τήρηση των μέτρων προστασίας κατά της διασποράς του COVID-19, (αποφυγή συνωστισμού, χρήση μάσκας, χρήση γαντιών, τήρηση απαιτούμενων αποστάσεων).

    ΜΈΝΟΥΜΕ ΣΠΊΤΙ!
    ΜΈΝΟΥΜΕ ΑΣΦΑΛΕΙΣ!
    ΑΠΟΦΕΎΓΟΥΜΕ ΑΣΚΟΠΕΣ ΜΕΤΑΚΙΝΉΣΕΙΣ!
    ΤΗΡΟΥΜΕ ΤΑ ΥΓΕΙΟΝΟΜΙΚΑ ΠΡΩΤΌΚΟΛΛΑ!

  • Στρούσι: Τρόμος για ηλικιωμένους τα ξημερώματα - Βρέθηκαν αντιμέτωποι με ληστές
    Στρούσι: Τρόμος για ηλικιωμένους τα ξημερώματα - Βρέθηκαν αντιμέτωποι με ληστές

    Στιγμές τρόμου βίωσε ένα ηλκιωμένο ζευγάρι στο χωριό Στρούσι του δήμου Ανδραβίδας - Κυλλήνης, τα ξημερώματα της Δευτέρας. Ομάδα κουκουλοφόρων εισέβαλε στο σπίτι τους και υπό την απειλή μαχαιριού απέσπασε τέσσερα όπλα και το χρηματικό ποσό των 500 ευρώ. Φεύγοντας πήραν και τα κινητά τηλέφωνα του ζευγαριού ώστε να αποκόψουν την όποια άμεση επικοινωνία.

    Το περιστατικό συνέβη στις 3.15 τα ξημερώματα όταν το ηλικιωμένο ζευγάρι που κοιμόταν είδε ξαφνικά μπροστά του τους πέντε ή έξι ληστές που φορούσαν κουκούλες στα πρόσωπά τους. Οι ληστές μπήκαν απο ανασφάλιστο παράθυρο και με την απειλή αιχμηρού αντικείμενου και με την άσκηση σωματικής βίας σε βάρος των ημεδαπών, αφαίρεσαν το χρηματικό ποσό των 575 ευρώ. Δυο κυνηγετικά όπλα, ένα πιστόλι κρότου, ένα όπλο αντίκα, τελικά δεν είχαν αφαιρεθεί από τους δράστες.

    Από τη στιγμή που το ζευγάρι κατάφερε να ειδοποιήσει την Αστυνομία σήμανε συναγερμός για τον εντοπισμό των δραστών.

Sites του Ομίλου

Αγ. Κυριακής 4 | Πύργος Ηλείας | Τηλ: 26210 30400 | Δημοσιογραφικό τμήμα: 6976 869414 | Εμπορικό Τμήμα: 6945 556212 | email: [email protected]

Μ.Η.Τ. 242102 | ΑΦΜ: 105224221 - ΔΟΥ Πύργου | Aρ.Γ.Ε.ΜΗ. 141319425000 | Ατομική Επιχείρηση | Ιδιοκτήτρια - διευθύντρια - διαχειρίστρια - δικαιούχος ονόματος τομέα: Δήμητρα Βέλμαχου | Διευθυντής σύνταξης: Γιάννης Σπυρούνης

Up & High Media & Productions

ilia live smallCopyright © 2011 - 2024 Ηλεία Live!.
Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.

Μέλος του 
Μητρώο ΜΗ

Marma Touch