Τετάρτη, 05 Ιουνίου 2019 13:59

«Ημέρα Σταδιοδρομίας» από το φροντιστήριο «ΑΛΜΑ»

Γράφτηκε από τον
Ad Slot

Εκδήλωση Επαγγελματικού Προσανατολισμού για μαθητές λυκείου

Το φροντιστήριο «ΆΛΜΑ» και η «Orientum – Σύμβουλοι Σταδιοδρομίας», σας προσκαλούν στην ανοιχτή εκδήλωση επαγγελματικού προσανατολισμού με θέμα:

«Αναλυτική παρουσίαση Πανεπιστήμια-ΤΕΙ και σύνδεσή τους με την αγορά εργασίας»

Η εκδήλωση που θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 19 Ιουνίου 2019, στις 17:30, στο Συνεδριακό Κέντρο Περιφερειακής Ενότητας Ηλείας, απευθύνεται σε μαθητές λυκείου, γονείς μαθητών και εκπαιδευτικούς της Β’βάθμιας εκπαίδευσης, που επιθυμούν περαιτέρω ενημέρωση για τον επαγγελματικό προσανατολισμό των μαθητών τους.

Περιλαμβάνει 3ωρο σεμινάριο με τις εξής θεματικές ενότητες:

  • Πώς βρίσκω τα ταλέντα μου;
  • Πώς επιλέγω κατεύθυνση;
  • Ανάλυση Πανεπιστημίων-ΤΕΙ ανά επιστημονικό πεδίο
  • Στρατιωτικές Σχολές-Αστυνομία-Πυροσβεστική-ΑΕΝ
  • Μαθήματα Επιλογής -Ειδικά μαθήματα
  • Μηχανογραφικό της Κύπρου
  • Πως θα συμπληρώσω το μηχανογραφικό μου δελτίο;
  • Εναλλακτικές καριέρες με την επιλογή μεταπτυχιακού
  • Πώς επιλέγουν προσωπικό οι εργοδότες;
  • Εναλλακτικές Καριέρες
  • Ερωτήσεις – Συζήτηση

Εισηγητής:

- κ. Νίκος Παυλάκος, Σύμβουλος Επαγγελματικού Προσανατολισμού και συγγραφέας του βιβλίου «Πάμε Πανεπιστήμιο 2019».

Στην εκδήλωση θα ενημερωθείτε σχετικά με τη συνεργασία μας με τη Unicert και το Πανεπιστήμιο Frederick της Κύπρου και τη δυνατότητα που δίνουν για προπτυχιακά και μεταπτυχιακά προγράμματα δια ζώσης και εξ’ αποστάσεως αναγνωρισμένα από το ΔΟΑΤΤΑΠ.

Στο τέλος της ημερίδας, θα υπάρξει χρόνος για να απαντηθούν ερωτήματα και απορίες του κοινού.

Είσοδος ελεύθερη.

alma2

Τελευταία τροποποίηση στις Πέμπτη, 06 Ιουνίου 2019 14:20

Σχετικά Άρθρα

  • Ο Επαγγελματικός Προσανατολισμός σε πρώτο πλάνο – Ξεκίνησε η διημερίδα για μαθητές γυμνασίων και λυκείων που διοργανώνει ο Δήμος Ήλιδας
    Ο Επαγγελματικός Προσανατολισμός σε πρώτο πλάνο – Ξεκίνησε η διημερίδα για μαθητές γυμνασίων και λυκείων που διοργανώνει ο Δήμος Ήλιδας

    Μια ξεχωριστή δράση επαγγελματικού προσανατολισμού, ιδιαίτερα χρήσιμη και κρίσιμη για τος μαθητές γυμνασίων και λυκείων της περιοχής, υλοποιεί σε δύο ημέρες ο Δήμος Ήλιδας σε συνεργασία με το «skywalker.gr – Εργασία στην Ελλάδα», έπειτα από πρωτοβουλία του συμπολίτη μας – συμβούλου επαγγελματικού προσανατολισμού και σταδιοδρομίας κ. Σπύρου Ζαφειρόπουλου.

    Η δράση «Career Path Youth» η οποία ήδη ξεκίνησε στον κατάμεστο αμφιθέατρο του Συνεδριακού Κέντρο Αμαλιάδας, εντάσσεται στο πλαίσιο των πρωτοβουλιών συμβουλευτικής παιδιών και γενικότερα του προγραμματισμού πάνω σε θέματα εκπαίδευσης που λαμβάνει ο Δήμος Ήλιδας. Μάλιστα, στην δωρεάν διήμερη δράση που αφορά σε παιδιά Γ’ τάξης Γυμνασίων και Α’ τάξης Λυκείων, συμμετέχουν το σύνολο των σχολείων δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης του Δήμου μας.

    Βασικός στόχος της συγκεκριμένης δράσης είναι η ενημέρωση των μαθητών για το περιεχόμενο των σχολών της τριτοβάθμιας εκπαίδευσης, τη διαδικασία εισαγωγής σε αυτές αλλά και τη διασύνδεση των σπουδών τους με τη σύγχρονη αγορά εργασίας. Επιπλέον, η δράση «Career Path Youth» περιλαμβάνει συμβουλευτική σχετικά με τις τεχνικές διαχείρισης του άγχους κατά την προετοιμασία για τις εξετάσεις, αλλά και με τους τρόπους διαχείρισης του χρόνου και οργάνωσης της μελέτης των υποψηφίων.

    dimo ilidas ep prosaba 2

    Κατά τον χαιρετισμό του, ο Δήμαρχος Ήλιδας κ. Χρήστος Χριστοδουλόπουλος τόνισε στα παιδιά ότι: «Σήμερα, συμμετέχετε σε μία πολύ κρίσιμη και ιδιαίτερη διαδικασία για την ζωή σας και το μέλλον σας. Τα τελευταία χρόνια αρχίζει να γίνεται ευρύτερα αντιληπτό το γεγονός, ότι για την ανεργία των νέων επιστημόνων δεν ευθύνεται μονάχα η οικονομική κρίση, αλλά συχνά και η λανθασμένη κατεύθυνση σπουδών.

    Οικογένειες και παιδιά ξοδεύουν κόπο, χρόνο και χρήμα για να καταλήξουν να αναρωτιούνται λίγο πριν τις πανελλαδικές εξετάσεις ή αφού το παιδί τους εισέρχεται στην τριτοβάθμια εκπαίδευση το γνωστό «και τώρα τι;».

    Ως εκπρόσωποι του Δήμου Ήλιδας θα συνεχίσουμε να είμαστε αρωγοί σε τέτοιες προσπάθειες, που έχουν ως μοναδικό σκοπό να κάνουν καλύτερο τον κόσμο μας, προσανατολίζοντας σωστά τα παιδιά μας. Άλλωστε, αυτά είναι που αποτελούν το μέλλον του τόπου».

    (Δελτίο Τύπου)

  • Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Ηλείας: Παροχή υπηρεσιών Συμβουλευτικής και Επαγγελματικού Προσανατολισμού
    Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Ηλείας: Παροχή υπηρεσιών Συμβουλευτικής και Επαγγελματικού Προσανατολισμού

    Στη Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Ηλείας παρέχονται υπηρεσίες Συμβουλευτικής και Επαγγελματικού Προσανατολισμού, από την Υπεύθυνη Σχολικού Επαγγελματικού Προσανατολισμού κα Ζαχαροπούλου Ευφροσύνη. Διενεργούνται ατομικές συναντήσεις Συμβουλευτικής και παροχή εξειδικευμένη Πληροφόρηση Σ.Ε.Π. σε μαθητές/μαθήτριες και κηδεμόνες κατόπιν σχετικής επικοινωνίας.

    Κατά τη διάρκεια του σχολικού έτους 2023-2024 πραγματοποιήθηκαν ενημερώσεις κατά προτεραιότητα σε μαθητές/μαθήτριες της Γ’ Γυμνασίου σχετικά με τις εκπαιδευτικές επιλογές τους μετά το Γυμνάσιο. Επίσης, έγινε ενημέρωση μαθητών/μαθητριών της Α’, Β’ και Γ’ Λυκείου (ΓΕ.Λ. και ΕΠΑ.Λ.) για το σύστημα πρόσβασης στην Τριτοβάθμια εκπαίδευση και παρουσιάστηκαν ενδεικτικά τμήματα ανά επιστημονικό πεδίο/τομέα. Ομιλία σχετικά με την μετάβαση των μαθητών/μαθητριών της ΣΤ’ τάξης στο Γυμνάσιο πραγματοποιήθηκε σε Δημοτικό Σχολείο του Πύργου.

    Πληροφορίες: Ζαχαροπούλου Ευφροσύνη, τηλ. 2621360531,

    ΔΔΕ Ηλείας, Διοικητήριο, Πύργος, email: [email protected]

    (Δελτίο Τύπου)

  • Δημόσια Κεντρική Βιβλιοθήκη Πύργου: Επαγγελματικός προσανατολισμός στην εποχή της Τεχνητής Νοημοσύνης
    Δημόσια Κεντρική Βιβλιοθήκη Πύργου: Επαγγελματικός προσανατολισμός στην εποχή της Τεχνητής Νοημοσύνης

    Μια διαφορετική εκδήλωση Επαγγελματικού Προσανατολισμού θα παρακολουθήσουν οι μαθητές και οι γονείς του 2ου ΓΕΛ Πύργου.

    Ο ομιλητής, Σπύρος Ζαφειρόπουλος, σε ένα στρογγυλό τραπέζι με μαθητές της Α’ Λυκείου θα συζητήσει θέματα Επαγγελματικού Προσανατολισμού σε ένα πλαίσιο που έχει δημιουργήσει η Τεχνητή Νοημοσύνη, η οποία επηρεάζει και θα επηρεάζει τη ζωή μας καθημερινά και κατ’ επέκταση θα επηρεάσει τον Επαγγελματικό Προσανατολισμό και τις επαγγελματικές αποφάσεις που πρόκειται να λάβουν οι μαθητές στο προσεχές μέλλον.
    vivlioth purgou epag texn 2
    (Δελτίο Τύπου)
  • 1ο Γυμνάσιο Πύργου: Προσανατολισμός Επαγγελματικής Σταδιοδρομίας
    1ο Γυμνάσιο Πύργου: Προσανατολισμός Επαγγελματικής Σταδιοδρομίας

    Την Τρίτη 23 Απριλίου 2024, η κα. Ευφροσύνη Ζαχαροπούλου, Υπεύθυνη Επαγγελματικού Προσανατολισμού της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Ηλείας, πραγματοποίησε μια σημαντική ενημερωτική εκδήλωση για τους μαθητές του 1ου Γυμνασίου Πύργου.

    Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης, οι μαθητές που ενημερώθηκαν είχαν την ευκαιρία να εξοικειωθούν με τα διάφορα επαγγέλματα καθώς και για τα κριτήρια και τη σημασία της επιλογής μεταξύ Γενικού και Επαγγελματικού Λυκείου για τη συνέχεια της εκπαίδευσής τους.

    Μέσα από διαλέξεις, συζητήσεις και πρακτικές συμβουλές, η κα. Ζαχαροπούλου παρουσίασε στους μαθητές τον σημαντικό ρόλο του επαγγελματικού προσανατολισμού στην καθοδήγηση της επιλογής τους για το μέλλον.

    Η εκδήλωση αποτέλεσε μια ευκαιρία για τους μαθητές να εξερευνήσουν τα επαγγέλματα που τους ενδιαφέρουν και να αποκτήσουν βασικές γνώσεις για το πώς μπορούν να προετοιμαστούν για αυτά.

    Ο Διευθυντής του σχολείου, κ. Άγγελος Λαμπρόπουλος επισήμανε στους μαθητές τη σπουδαιότητα των αποφάσεών τους σχετικά με τον επαγγελματικό τους προσανατολισμό και την επιλογή της επόμενης βαθμίδας των σπουδών τους καθώς πλησιάζει το τέλος της σχολικής χρονιάς. Ευχαρίστησε τη κα. Ζαχαροπούλου για πολύτιμη ενημέρωση που παρείχε στους μαθητές σε μια καθοριστική στιγμή επιλογών για αυτούς

    Η κα. Ζαχαροπούλου εξέφρασε την ευχαρίστησή της για το ενδιαφέρον και τη συμμετοχή των μαθητών, καθώς και την πρθυμία της να παρέχει στήριξη και καθοδήγηση σε κάθε μαθητή που αναζητά τη σωστή κατεύθυνση για το μέλλον του.

    1o gumnasio epprosan 2

    1o gumnasio epprosan 3

    (Δελτίο Τύπου)

  • 2ο Γυμνάσιο Πύργου: Ενημέρωση μαθητών/τριών Γ’ τάξης σε θέματα επαγγελματικού προσανατολισμού
    2ο Γυμνάσιο Πύργου: Ενημέρωση μαθητών/τριών Γ’ τάξης σε θέματα επαγγελματικού προσανατολισμού

    Την Πέμπτη 11 Απριλίου 2024 πραγματοποιήθηκε στους μαθητές και στις μαθήτριες της Γ’ τάξης του 2ου Γυμνασίου Πύργου ενημέρωση σε θέματα επαγγελματικού προσανατολισμού από την κ. Ευφροσύνη Ζαχαροπούλου, Υπεύθυνη Σχολικού Επαγγελματικού Προσανατολισμού της Δ.Δ.Ε. Ηλείας. Η κ. Ζαχαροπούλου ανέδειξε την αναγκαιότητα της έγκυρης και έγκαιρης ενημέρωσης – πληροφόρησης των μαθητών/τριών, σε μια συνεχώς εξελισσόμενη αγορά εργασίας, για τις δυνατότητες, ευκαιρίες, επιλογές οι οποίες δεν είναι ξεκάθαρες με την πρώτη ματιά, ώστε αρχικά οι μαθητές να σχεδιάσουν και στη συνέχεια να επιτύχουν τους επιθυμητούς στόχους.

    Παρουσίασε στους μαθητές και στις μαθήτριες τις διεξόδους και επιλογές που έχουν μετά το Γυμνάσιο, το εκπαιδευτικό σύστημα με τους τύπους Λυκείων και τα ωρολόγια προγράμματά τους, τις δυνατότητες που παρέχουν οι κατευθύνσεις του ΓΕ.Λ. και οι ειδικότητες που προσφέρουν τα ΕΠΑ.Λ. Οι μαθητές και οι μαθήτριες έδειξαν ιδιαίτερο ενδιαφέρον, καθώς έρχονται αντιμέτωποι με τις πρώτες επιλογές ανάμεσα στη γενική και επαγγελματική εκπαίδευση. Ακολούθησε συζήτηση και η κ. Ζαχαροπούλου απάντησε σε ερωτήσεις τους αναφορικά με ζητήματα επαγγελματικού προσανατολισμού.

    2o gumn epag 3

    2o gumn epag 2

    2o gumn epag 4

    (Δελτίο Τύπου)

  • Παροχή Συμβουλευτικής Επαγγελματικού Προσανατολισμού σε εφήβους και ενήλικες Δήμου Πύργου
    Παροχή Συμβουλευτικής Επαγγελματικού Προσανατολισμού σε εφήβους και ενήλικες Δήμου Πύργου

    Ο Δήμος Πύργου , μέσω του διευρυμένου Κέντρου Κοινότητας με Παράρτημα Ρομά, έχει ξεκινήσει ένα πρόγραμμα για Δωρεάν συμπλήρωση του Ερωτηματολογίου Σχολικού Επαγγελματικού Προσανατολισμού και παροχή συνεδριών συμβουλευτικής επαγγελματικού προσανατολισμού, σε εφήβους και ενήλικες που διαμένουν στο Δήμο μας. Κάθε συνεδρία στοχεύει στην κατανόηση των κλίσεων, της προσωπικότητας του κάθε ατόμου, των ενδιαφερόντων και των αξιών του, ώστε να τον βοηθήσει να λάβει τις σωστές επαγγελματικές αποφάσεις για το μέλλον του.

    Ο Αντιδήμαρχος Κοινωνικής Προστασίας & Υγείας Τζουανόπουλος Δημήτριος τονίζει τη σημασία της δράσης, καθώς δίνεται η δυνατότητα σε ωφελούμενους να ανακαλύψουν τις δεξιότητες και τις ιδιαίτερες ικανότητες τους, ώστε να διαμορφώσουν τη σταδιοδρομία τους στον επαγγελματικό στίβο. Το σωκρατικό γνθι σαυτόν είναι μία δύναμη για να αναγνωρίσουν τις δυνατότητές τους και να τους παράσχει την απαραίτητη συνδρομή προς την σωστή, επαγγελματική κατεύθυνση .

    Για περαιτέρω πληροφορίες, καθώς και για προγραμματισμό ραντεβού, μπορείτε να επικοινωνήσετε στο τηλέφωνο 2621031978 & στο e-mail : [email protected]. Αρμόδια υπάλληλος κα Φαμέλλου Βασιλική, Διοικητικού -Οικονομικού με ειδίκευση σε θέματα κατάρτισης και απασχόλησης. Για τέκνα αλλοδαπών και ενήλικες, αρμόδια υπάλληλος κα Σαραντοπούλου Μαρία, Διαπολιτισμική Μεσολαβήτρια της ΕΕΤΑΑ, στο Κέντρο Κοινότητας με Παράρτημα Ρομά του Δήμου Πύργου.

    (Δελτίο Τύπου)

  • Ενημέρωση επαγγελματικού προσανατολισμού στο 2ο  Γυμνάσιο Πύργου
    Ενημέρωση επαγγελματικού προσανατολισμού στο 2ο  Γυμνάσιο Πύργου

    Στο πλαίσιο της προετοιμασίας των μαθητών-τριών της Γ΄ Γυμνασίου για την προσεχή εκπαιδευτική τους επιλογή, δηλ. για το ποιο τύπο Λυκείου θα επιλέξουν, ΓΕΛ ή ΕΠΑΛ, επισκέφθηκε το σχολείο η Υπεύθυνη Σχολ. Επαγγ. Προσανατολισμού (Σ.Ε.Π.) της Δ.Δ.Ε. Ηλείας κ. Ε. Ζαχαροπούλου.

    Την κ. Ζαχαροπούλου καλωσόρισε και προλόγισε ο Δντης του σχολείου κ. Γ. Κομιώτης, με την οποία ήταν συνεργάτες για πολλά χρόνια στο πάλαι ποτέ ΚΕΣΥΠ Ηλείας, στο πλαίσιο του ΣΕΠ.

    Η κ. Ζαχαροπούλου με εποπτικό, διαδραστικό τρόπο ενημέρωσε τους μαθητές-τριες για τις διαδρομές προς τους δύο τύπους Λυκείων, τα πλεονεκτήματα, τις δυνατότητες και τις μετέπειτα διεξόδους προς την αγορά εργασίας. Οι μαθητές-τριες έθεσαν σειρά ερωτήσεων και αποριών οι οποίες απαντήθηκαν με πληρότητα και σαφήνεια.

    2o gimnasio epag prosan 2

    2o gimnasio epag prosan 3

    2o gimnasio epag prosan 4

    (Δελτίο Τύπου)

  • 4ο Γυμνάσιο Πύργου: Ενημέρωση μαθητών για τον σχολικό επαγγελματικό προσανατολισμό
    4ο Γυμνάσιο Πύργου: Ενημέρωση μαθητών για τον σχολικό επαγγελματικό προσανατολισμό

    Την Τρίτη 28 Μαρτίου 2023 πραγματοποιήθηκε στους μαθητές της Γ’ τάξης του 4ου Γυμνασίου Πύργου ενημέρωση από την κ. Ευφροσύνη Ζαχαροπούλου, Υπεύθυνη Σχολικού Επαγγελματικού Προσανατολισμού της Δ.Δ.Ε. Ηλείας.

    Η κ. Ζαχαροπούλου παρουσίασε στους μαθητές τις διεξόδους και επιλογές που έχουν μετά το Γυμνάσιο, τους τύπους Λυκείων με τα ωρολόγια προγράμματά τους, τις δυνατότητες που παρέχουν οι κατευθύνσεις του ΓΕ.Λ. και οι ειδικότητες που προσφέρουν τα ΕΠΑ.Λ. Ακολούθησε συζήτηση και η κ. Ζαχαροπούλου απάντησε σε ερωτήσεις των μαθητών αναφορικά με ζητήματα επαγγελματικού προσανατολισμού.

    4o gmnasio sxol pros 2

    4o gmnasio sxol pros 3

    (Δελτίο Τύπου)

Sites του Ομίλου

Αγ. Κυριακής 4 | Πύργος Ηλείας | Τηλ: 26210 30400 | Δημοσιογραφικό τμήμα: 6976 869414 | Εμπορικό Τμήμα: 6945 556212 | email: [email protected]

Μ.Η.Τ. 242102 | ΑΦΜ: 105224221 - ΔΟΥ Πύργου | Aρ.Γ.Ε.ΜΗ. 141319425000 | Ατομική Επιχείρηση | Ιδιοκτήτρια - διευθύντρια - διαχειρίστρια - δικαιούχος ονόματος τομέα: Δήμητρα Βέλμαχου | Διευθυντής σύνταξης: Γιάννης Σπυρούνης

Up & High Media & Productions

ilia live smallCopyright © 2011 - 2024 Ηλεία Live!.
Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.

Μέλος του 
Μητρώο ΜΗ

Βλαχαντώνη Ολυμπία - Μεσιτικό Γραφείο