Κυριακή, 07 Ιουλίου 2019 10:32

Κότσιφας: Εύχομαι και ελπίζω ο λαός να επιλέξει τους άριστους για το καλό του τόπου

Γράφτηκε από τον
Ad Slot

Στο 6ο Δημοτικό σχολείο της Αμαλιάδας άσκησε το εκλογικό του δικαίωμα ο υποψήφιος βουλευτής του ΚΙΝΑΛ Σάκης Κότσιφας. Ο γνωστός νομικός απο την Αμαλιάδα τόνισε πως έφτασε η ώρα των πολιτών και εξέφρασε την αισιοδοξία του να επιλέξουν τους άριστους για το καλό του τόπου και της Ελλάδας.

"Μετά από μία μακρά προεκλογική περίοδο και αφού τα κόμματα εξέθεσαν και οι υποψήφιοι βουλευτές τα προγράμματά τους και τις απόψεις τους, για τον τόπο και την Ελλάδα, έφτασε η ώρα των πολιτών.

Η κρίσιμη ώρα που οι πολίτες θα επιλέξουν ποιοι είναι οι ικανότεροι, ποιοι είναι η εμπειρότεροι, ποιοι είναι οι καλύτεροι, ποιοι είναι η πιο αξιόπιστοι για να προωθήσουν τα προβλήματα ανάπτυξης του νομού Ηλείας και να προασπίσουν τα εθνικά συμφέροντα.

Σε κάθε πραμάτεια, όπως η πραμάτεια των κομμάτων που εκτίθεται αυτή τη στιγμή για επιλογή, όπως κάνουν τα μαγαζιά, υπάρχουν καλά προϊόντα, υπάρχουν και άσχημα προϊόντα.

Στην πραμάτεια που έχουν εκθέσει τα κόμματα μέσα στο ψηφοδέλτιο υπάρχουν καλοί, υπάρχουν καλύτεροι, υπάρχουν άριστοι. Εύχομαι και ελπίζω ο λαός να επιλέξει τους άριστους για το καλό του τόπου και για το καλό της Ελλάδας" ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Κότσιφας.

Τελευταία τροποποίηση στις Κυριακή, 07 Ιουλίου 2019 15:15

Σχετικά Άρθρα

  • Συνάντηση του Δημάρχου Ζαχάρως Κ. Αλεξανδρόπουλου με τον υποψήφιο βουλευτή Ηλείας της Ν.Δ. Δ. Αβραμόπουλο
    Συνάντηση του Δημάρχου Ζαχάρως Κ. Αλεξανδρόπουλου με τον υποψήφιο βουλευτή Ηλείας της Ν.Δ. Δ. Αβραμόπουλο

    Ο Δήμαρχος Κώστας Αλεξανδρόπουλος υποδέχθηκε τον υποψήφιο βουλευτή Ηλείας της ΝΔ Δημήτρη Αβραμόπουλο το πρωί του Σαββάτου 22 Απριλίου 2023, στο Κέντρο Υγείας, παρουσία του Διευθυντή της Ιατρικής Υπηρεσίας κ. Προκόπη Παπαζαφείρη και του ιατρικού, νοσηλευτικού, και διοικητικού προσωπικού. Ο κ. Αβραμόπουλος, επανέφερε στη μνήμη του σκηνές από τα εγκαίνια του Κέντρου Υγείας, το οποίο θεμελίωσε ως Υπουργός Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης (2004-2009). Είχαν την ευκαιρία να ανταλλάξουν απόψεις για την υφιστάμενη υγειονομική κατάσταση, την ανάγκη για ολοκλήρωση της στελέχωσης με προσωπικό και την περαιτέρω βελτίωση του εξοπλισμού του Κέντρου Υγείας για την εικοσιτετράωρη συνεχή παροχή υπηρεσιών στους πολίτες του Δήμου. Ακολούθως, μετέβησαν όλοι μαζί στο Δημαρχείο της πόλης, όπου ο κ. Αβραμόπουλος ενημερώθηκε από τον Δήμαρχο για τα νομικά κωλύματα που καθηλώνουν το δήμο στην υπανάπτυξη και οδηγούν τους νέους στη μετανάστευση και τα οποία επιβάλλεται να επιλυθούν για να ανατραπεί η κατάσταση αυτή και να προχωρήσει η τοπική κοινωνία σε τουριστική και οικονομική ανάπτυξη.

    Συγκεκριμένα, ο Δήμαρχος επεσήμανε την προσήλωση της Δημοτικής Αρχής στην προστασία κάθε οικοσυστήματος που θα εντοπιστεί στο δήμο. Τόνισε, όμως, στον κ. Αβραμόπουλο ότι δεν μπορεί η τοπική κοινωνία να είναι δέσμια ενός Προεδρικού Διατάγματος το οποίο «προστατεύει» ανύπαρκτα προς προστασία οικοσυστήματα-είδη. Αναφέρθηκε, επίσης, στο Μνημόνιο Συνεργασίας μεταξύ του Δήμου Ζαχάρως και της Κτηματικής Εταιρείας του Δημοσίου, το οποίο συντάχθηκε το 2007 για να βοηθήσει την οικονομική ανάκαμψη του τόπου, μετά από τις καταστροφικές πυρκαγιές του ίδιου έτους. Σε αυτό προβλέπεται η παραχώρηση στο Δήμο Ζαχάρως 2.500 στρεμμάτων, για 40 συν 29 χρόνια, για την εγκατάσταση στο παραλιακό μέτωπο του δήμου σταθερών καντινών και 2-3 μεγαλύτερων τουριστικών περιπτέρων, με αθλητικές εγκαταστάσεις, χώρους υγιεινής και οργανωμένα πάρκινγκ για την εξυπηρέτηση των παραθεριστών. Ο κ. Αβραμόπουλος επεσήμανε τη σημασία της ανάπτυξης της Νότιας Ηλείας και συμφώνησε ότι μόνο έτσι θα δημιουργηθούν τα κατάλληλα κίνητρα για να αποκτήσει ο νομός Ηλείας ισχύ και συμμετοχή στα κέντρα λήψης αποφάσεων. Σε όλη τη διάρκεια της επίσκεψης συμμετείχαν ενεργά Αντιδήμαρχοι, Δημοτικοί Σύμβουλοι, Πρόεδροι Τοπικών Κοινοτήτων και υπηρεσιακοί παράγοντες του δήμου.

    dimos zaxaros avramopoulos 2

    dimos zaxaros avramopoulos 3

    (Δελτίο Τύπου)

  • Με στελέχη του Αγροτικού Τομέα συναντήθηκε ο Δημήτρης Αβραμόπουλος
    Με στελέχη του Αγροτικού Τομέα συναντήθηκε ο Δημήτρης Αβραμόπουλος

    Ο Δημήτρης Αβραμόπουλος, υποψήφιος βουλευτής ΝΔ Ηλείας βρέθηκε κοντά με εκπροσώπους αγροτικών συνεταιρισμών, ομάδων παραγωγών και του Τοπικού Οργανισμού Εγγείων Βελτιώσεων (ΤΟΕΒ) στην Αμαλιάδα και τα Λεχαινά.

    Στην Ομάδα Παραγωγών Αμαλιάδας, τον υποδέχτηκε ο πρόεδρος κ. Χρήστος Βαλιανάτος, ο αντιπρόεδρος κ. Σωτήρης Κακαλέτρης, ο γραμματέας κ. Γιώργος Αχαμνός και ο σταφιδοπαραγωγός κ. Χρήστος Φωτόπουλος.

    Συζητήθηκαν θέματα που αφορούν στην βιομηχανική τομάτα, στην κορινθιακή σταφίδα και στο λάδι αλλά και στα μείζονα προβλήματα της άρδευσης, του κόστους παραγωγής και της έλλειψης εργατικών χεριών.

    Κοινή διαπίστωση στάθηκε το γεγονός ότι τα χρονίζοντα προβλήματα του αγροτικού τομέα έχουν πλέον συσσωρευτεί, με αποτέλεσμα να πιέζονται οι εργαζόμενοι σε τέτοιο βαθμό, που πολλοί από αυτούς και ειδικά οι νέοι αγρότες και κτηνοτρόφοι να οδηγούνται συστηματικά προς την έξοδο από το επάγγελμα.

    «Μαζί θα σχεδιάσουμε τις επόμενες κινήσεις» τόνισε ο κ. Αβραμόπουλος και ανέφερε πως «την επόμενη των εκλογών όλοι οι βουλευτές ανεξαρτήτως κόμματος θα καθίσουμε σε ένα τραπέζι με τους φορείς. Ήρθε η ώρα η Ηλεία να αποκτήσει στρατηγικό σχεδιασμό και φωνή στα κέντρα λήψης αποφάσεων».

    Στη συνέχεια ο κ. Αβραμόπουλος επισκέφτηκε τον αγροτικό συνεταιρισμό «ΕΝΩΣΗ» παραγωγών Ηλειακού κάμπου όπου συναντήθηκε με τον πρόεδρο κ. Γιώργο Καγκελάρη και μέλη της διοίκησης. Του μετέφεραν την ανησυχία των καλλιεργητών καλαμποκιού για την έλλειψη ενημέρωσης σχετικά με τις επιδοτήσεις του 2023. Όπως είναι γνωστό, στον Ηλειακό κάμπο καλλιεργούνται πάνω από 35.000 στρέμματα καλαμπόκι, προϊόν που αποτελεί την κύρια καλλιέργεια στην περιοχή όσον αφορά την οικονομική βιωσιμότητα της.

    Ειδικότερα όπως τόνισαν σύμφωνα με τη νέα Κεντρική Αγροτική Πολιτική (ΚΑΠ), ο αραβόσιτος θα λάβει συνδεδεμένη ενίσχυση όπως γινόταν τα προηγούμενα χρόνια και με κάποια άλλα αγροτικά προϊόντα, αφού η λεκάνη απορροής του Πηνειού ανήκει στις ευπρόσβλητες περιοχές στα νιτρικά. Όπως επισήμαναν οι εκπρόσωποι του συνεταιρισμού οι μετρήσεις των υδάτων τα τελευταία 10 χρόνια δείχνουν καλής ποιοτικής και ποσοτικής σύστασης ύδατα. Και αυτό είναι απαραίτητη προϋπόθεση για να ληφθεί η συνδεδεμένη ενίσχυση στον αραβόσιτο. Επιπρόσθετα στους αναρτημένους χάρτες του Υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας - μετά την πρώτη αναθεώρηση των υδάτων – το νερό της συγκεκριμένης περιοχής έχουν χαρακτηριστεί ως καλής ποιοτικής σύστασης. Συνηγορούν σε αυτό το αποτέλεσμα και οι μετρήσεις που έγιναν από τον δήμο Ανδραβίδας-Κυλλήνης. Για το λόγο αυτό θεωρούν δίκαιο να τους χορηγηθεί η συνδεδεμένη ενίσχυση στον αραβόσιτο.

    Στον ΤΟΕΒ Μυρτουντίων, τον υποδέχτηκε ο πρόεδρος κ. Χρήστος Παλαιολόγος, το διοικητικό συμβούλιο και το σύνολο των εργαζομένων.

    Ο πρόεδρος, ο αντιπρόεδρος κ. Γιώργος Καραθανάσης, το μέλος της διοίκησης Γιώργος Παναγιωτόπουλος, ο νομικός σύμβουλος του Οργανισμού Άγγελος Αντωνόπουλος και ο γεωπόνος Τάκης Λαϊνάς του παρείχαν ουσιαστική ενημέρωση για θέματα που αφορούν στο αρδευτικό πρόβλημα, καθώς και στο κόστος καλλιέργειας που έχει εκτοξευτεί.

    «Η περιοχή καλλιεργεί κυρίως καλαμπόκι και καρπούζια που έχουν μεγάλες ανάγκες άρδευσης. Η αρδευτική περίοδος ξεκινάει από τις 16 Απριλίου. Έχουμε 100.000 στρέμματα εντός δικτύου και 20.000 στρέμματα εκτός δικτύου. Από αυτά δηλώνονται ότι καλλιεργούνται περίπου 60.000 στρέμματα. Έχουμε προχωρήσει σε ρύθμιση οφειλών που αυτή την στιγμή ανέρχονται στα 5,8 εκατ. ευρώ. Το 2022 ήρθε στον ΤΟΕΒ ο λογαριασμός της ΔΕΗ στα 3 εκατ. ευρώ, το 2021 είχε έρθει λογαριασμός ηλεκτρικού ρεύματος στα 1,3 εκατ. ευρώ. Έχουμε τόσο μεγάλες διαφορές στις τιμές που είναι αδύνατον να καταφέρουμε να βγάλουμε προϋπολογισμό. Η τιμή άρδευσης που πλήρωναν οι αγρότες ήταν στα 30 ευρώ το στρέμμα και την αυξήσαμε στα 50 ευρώ. Για να καταφέρουμε να πληρώσουμε τα ποσά του ρεύματος θα έπρεπε οι αγρότες να πλήρωναν 70 ευρώ το στρέμμα. Δεν είναι δυνατόν να πληρώσουν αυτά τα ποσά οι αγρότες» ανέφερε ο κ. Παλαιολόγος.

    Τέλος, κ. Αβραμόπουλος επισκέφθηκε τις εγκαταστάσεις μεγάλου εργοστασίου ξυλείας στην Ανδραβίδα, όπου έγινε δεκτός από τους ιδιοκτήτες, ξεναγήθηκε στους χώρους, ενημερώθηκε αναλυτικά για τις δυνατότητες παραγωγής και συνομίλησε με τους εργαζόμενους.

    avramop sun agrot 2

    avramop sun agrot 3

    avramop sun agrot 4

    avramop sun agrot 5

    (Δελτίο Τύπου)

  • Περιοδεία Δ. Αβραμοπούλου στην Κρέστενα
    Περιοδεία Δ. Αβραμοπούλου στην Κρέστενα

    Πρώτος σταθμός της περιοδείας του Δ. Αβραμόπουλου, υποψήφιου βουλευτή Ηλείας της ΝΔ στην Κρέστενα ήταν το νέο Δημαρχείο. Ο Δήμαρχος Σάκης Μπαλιούκος τον υποδέχθηκε θερμά μαζί με αντιδημάρχους, πρόεδρους τοπικών κοινοτήτων, στελέχη αλλά και υπηρεσιακούς παράγοντες του Δήμου. Ακολούθησε μια εποικοδομητική συζήτηση για θέματα που αφορούν στα οδικά έργα αλλά και στις παρεμβάσεις που ενισχύουν το πλαίσιο κοινωνικής προστασίας των πολιτών.

    Με μεγάλο ενδιαφέρον παρακολούθησε την ενημέρωση τις παρεμβάσεις σε ζητήματα σχετικά με την αγροτική παραγωγή της περιοχής , την αξιοποίηση της λίμνης Αγουλινίτσας, τη λειτουργία του φράγματος στον Αλφειό, αλλά και σε θέματα που αφορούν στην ορεινή ζώνη του Δήμου, την Ανδρίτσαινα και τον ναό του Επικούρειου Απόλλωνα.

    Ο κ. Αβραμόπουλος τόνισε πως η στήριξή του προς τον Δήμο και σε όλη την περιοχή είναι αυτονόητη και θα είναι διαρκής.

    Στο Δασαρχείο

    Ο Δασάρχης κ. Βασίλης Γιακουμής ξενάγησε τον κ. Δ. Αβραμόπουλο στους χώρους της υπηρεσίας όπου και γνώρισε τους εργαζόμενους. Στην συζήτηση τους αναφέρθηκαν θέματα που αφορούν στην ενεργειακή αναβάθμιση του κτιρίου του Δασαρχείου, στην βελτίωση της υλικοτεχνικής υποδομής καθώς και στην στελέχωση της υπηρεσίας .Ο κ. Γιακουμής τον ενημέρωσε επίσης για την εξέλιξη του πολύ σημαντικού προγράμματος καθαρισμού των δασικών εκτάσεων εν όψει της νέας αντιπυρικής περιόδου.

    Στο Νοσοκομείο

    Ο κ. Δ. Αβραμόπουλος επισκέφθηκε το Γενικό Νοσοκομείο Κρεστένων όπου συναντήθηκε με την αν. Διοικήτρια κ. Αριστέα Παπαδοπούλου και τον τον Διοικητή του Νοσοκομείου Πύργου κ. Σπύρο Πολίτη. Ο κ. Αβραμόπουλος συνεχάρη για την προσφορά τους το Διευθυντή και το προσωπικό. «Οι εργαζόμενοι στο χώρο της υγείας, το ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό με απαράμιλλη ευσυνειδησία και αλτρουισμό καλύπτουν ένα ευρύ φάσμα αναγκών υγείας, από καθημερινά περιστατικά, μέχρι παγκόσμιες υγειονομικές κρίσεις και μας έχουν αποδείξει ότι βρίσκονται πάντα σε κατάσταση αυξημένης επιφυλακής» τόνισε.

    Αντικείμενο της συζήτησης που είχε με τους δυο Διοικητές ήταν οι προσπάθειες που καταβάλλονται για την αναβάθμιση και την περαιτέρω ενίσχυση του Νοσοκομείου. Τα θέματα που ετέθησαν αφορούσαν στην αξιοποίηση της παλιάς πτέρυγας του Νοσοκομείου, στην δημιουργία Μονάδας Άνοιας και Αλτσχάϊμερ καθώς και Μονάδας Ψυχικής Υγείας.

    Μετά το πέρας της συνάντησης ο κ. Αβραμόπουλος αφού ευχαρίστησε την κ. Παπαδοπούλου για την πληρέστατη ενημέρωση, εξέφρασε τα συγχαρητήριά του για τις προσπάθειες που καταβάλει, ώστε το Νοσοκομείο να έχει θετική πορεία προς όφελος της υγείας των κατοίκων της περιοχής: «Επειδή έχω επισκεφτεί και στο παρελθόν το Νοσοκομείο, μπορώ να διακρίνω τις αλλαγές. Διαπίστωσα λοιπόν ότι όντως υπάρχει πολύ μεγάλη θετική αλλαγή σε σύγκριση με τα παλαιότερα χρόνια και πραγματικά γίνεται σπουδαίο έργο με ταχύτητα και αποτελεσματικότητα προς όφελος του πολίτη».

    Στο Πυροσβεστικό Κλιμάκιο

    Στο Πυροσβεστικό Κλιμάκιο Κρεστένων, ένα από τα μεγαλύτερα και πλέον αξιόμαχα στην Ελλάδα τον υποδέχθηκε ο προϊστάμενος κ. Κωνσταντίνος Δρακόπουλος

    Όπως τόνισε ο κ. Δρακόπουλος το Κλιμάκιο, που υπάγεται στην Π.Υ. Πύργου, θα έπρεπε να έχει ήδη αναβαθμιστεί σε πολυδύναμο. Και αυτό γιατί καλύπτει μια μεγάλη και δύσκολη περιοχή, η οποία ξεκινά από την παραθαλάσσια ζώνη της Νότιας Ηλείας και φτάνει ως τα σύνορα με την Αρκαδία και τη Μεσσηνία. Ιδιαίτερη έμφαση έδωσε στην έλλειψη μονίμου προσωπικού και αξιωματικών, και επεσήμανε για το στόλο του Κλιμακίου πως πρόκειται για παλιά αλλά καλοσυντηρημένα οχήματα.

    Ο κ. Αβραμόπουλος τόνισε ότι πρέπει να δοθεί έμφαση στην πρόληψη των πυρκαγιών με την αξιοποίηση των νέων μέσων που έχει στην διάθεση της η υπηρεσία, όπως τα drones και οι θερμικές κάμερες.

    Χαρακτήρισε δίκαια τα αιτήματα των πυροσβεστών που αφορούν στην βελτίωση των μισθών τους και τάχθηκε υπέρ της δίκαιης διευθέτησης του εργασιακού καθεστώτος των εποχικών πυροσβεστών.

    Στο τέλος της περιοδείας του στο Δήμο Κρεστένων ο κ. Αβραμόπουλος είχε την ευκαιρία να συνομιλήσει με κατοίκους και φορείς της περιοχής και να αφουγκραστεί τις ανησυχίες και τα αιτήματα τους.

    avramop krestena per 2

    avramop krestena per 3

    avramop krestena per 4

    avramop krestena per 5

    avramop krestena per 6

    avramop krestena per 7

    avramop krestena per 8

    (Δελτίο Τύπου)

  • Συνάντηση Δ. Αβραμοπούλου με το προεδρείο του Ιατρικού Συλλόγου Ηλείας
    Συνάντηση Δ. Αβραμοπούλου με το προεδρείο του Ιατρικού Συλλόγου Ηλείας

    Παρέμβαση στον Υπουργό Υγείας Θ. Πλεύρη για παραχώρηση ενός νέου ασθενοφόρου για τις ανάγκες του Nομού.

    Ο κ. Δημήτρης Αβραμόπουλος, υποψήφιος Βουλευτής ΝΔ Ηλείας συναντήθηκε με την Διοίκηση του Ιατρικού Συλλόγου Ηλείας.

    Με μία «ευχάριστη είδηση» ξεκίνησε η συζήτηση στην οποία συμμετείχαν ο πρόεδρος κ. Χρήστος Γιαννικούλης, ο αντιπρόεδρος κ. Νικόλαος Οικονομόπουλος, ο γενικός γραμματέας κ. Λεωνίδας Λεοναρδόπουλος, ο ταμίας Νικόλαος Σπηλιόπουλος και το μέλος και ο πρώην πρόεδρος και μέλος του Δ.Σ. του Ιατρικού Συλλόγου Ηλείας κ. Νίκος Κατσαρός.

    Ο κ. Αβραμόπουλος τους ενημέρωσε για την πρόσφατη συνάντησή του με τον Υπουργό Υγείας κ. Θάνο Πλεύρη στην οποία ζήτησε την άμεση παραχώρηση ενός ασθενοφόρου (από τα νέα που παρελήφθησαν) στην Ηλεία.

    Όπως χαρακτηριστικά ανέφερε ο κ. Αβραμόπουλος «με την κίνηση αυτή δεν επιλύεται οριστικά το πρόβλημα της ανανέωσης του στόλου των ασθενοφόρων στο νομό αλλά βελτιώνεται σημαντικά η επιχειρησιακή διαθεσιμότητα των ασθενοφόρων εν' όψει μάλιστα και της έναρξης της τουριστικής περιόδου που οι προβλέψεις τη θέλουν να είναι ακόμα μεγαλύτερη από την περσινή».

    Avramopoulos iatrikos ilia 2

    Κατά την διάρκεια της συνάντησης ο κ. Αβραμόπουλος ενημερώθηκε από τον πρόεδρο για τις θέσεις των γιατρών σχετικά με ζητήματα που απασχολούν την τοπική κοινωνία, ενώ παρέλαβε και υπόμνημα με τις προτάσεις τους για την ανασυγκρότηση του υγειονομικού χάρτη της Ηλείας.

    Μεταξύ των θεμάτων που συζητήθηκαν ήταν η στελέχωση με επιπλέον προσωπικό του Γενικού Νοσοκομείου Ηλείας σε νευραλγικούς τομείς όπως η παθολογική κλινική, που προ ημερών ενισχύθηκε με έναν στρατιωτικό γιατρό.

    Μεγάλο ενδιαφέρον παρουσίασε η συζήτηση σχετικά με τα προβλήματα που αφορούν στις συνθήκες εργασίας των ιατρών οι οποίοι απασχολούνται στον δημόσιο τομέα καθώς και το ζήτημα της λειτουργίας του οικογενειακού γιατρού. Ιδιαίτερη μνεία έγινε και για την ανάγκη ενίσχυσης της πρωτοβάθμιας φροντίδας υγείας καθώς και της αύξησης των δαπανών που το κεντρικό κράτος διαθέτει για τον τομέα της υγείας.

    Όπως χαρακτηριστικά αναφέρθηκε η ενδεχόμενη αύξηση του προϋπολογισμού για την υγεία θα ερχόταν να λύσει πάρα πολλά από τα προβλήματα, όπως η υποστελέχωση και οι ελλείψεις σε υλικοτεχνικό εξοπλισμό των νοσοκομείων και των κέντρων υγείας καθώς και τις συνθήκες κάτω από τις οποίες οι γιατροί εργάζονται, ειδικά σε ότι αφορά το καθεστώς των εφημεριών.

    (Δελτίο Τύπου)

  • Είναι επίσημο: Υποψήφιος βουλευτής στην Ηλεία ο Δημήτρης Αβραμόπουλος
    Είναι επίσημο: Υποψήφιος βουλευτής στην Ηλεία ο Δημήτρης Αβραμόπουλος

    Μετά τη συνάντηση με τον Πρωθυπουργό της Ελλάδος και Πρόεδρο της Νέας Δημοκρατίας κ. Κυριάκο Μητσοτάκη και την απόφαση να είναι Υποψήφιος της Νέας Δημοκρατίας στην εκλογική Περιφέρεια του Νομού Ηλείας, ο κ. Δημήτρης Αβραμόπουλος προέβη στην ακόλουθη δήλωση:

    «Αγαπημένοι μου συμπατριώτες και συμπατριώτισσες,

    Φίλες και φίλοι,

    Με ιδιαίτερη χαρά και ενθουσιασμό, σας γνωστοποιώ σήμερα την απόφασή μου να βρεθώ κοντά σας, δίπλα σας, στην πρώτη γραμμή της συλλογικής μας προσπάθειας να ανεβάσουμε την Ηλεία μας ψηλά, κατερχόμενος ως Υποψήφιος στις επερχόμενες βουλευτικές εκλογές.

    Τον ωραίο αγώνα για την ιδιαιτέρα μας πατρίδα, θα τον δώσουμε όλοι μαζί, ενωμένοι.

    Ο Πρωθυπουργός και Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Κυριάκος Μητσοτάκης, ενεθάρρυνε την επιθυμία μου να αγωνιστώ με όλες μου τις δυνάμεις για τον τόπο μας, τη γενέτειρα του πατέρα μου, το καταφύγιο των παιδικών μου χρόνων και αναμνήσεων, τη γη που πάντα επέστρεφα, πάντα αποζητώ και έχω βαθιά στην καρδιά μου.

    Τη γη, που με τις όποιες ιδιότητές μου στο παρελθόν, βοηθούσα και συνέβαλλα στην αντιμετώπιση και επίλυση των προβλημάτων της, συμμεριζόμενος την αγωνία και την ανησυχία των συμπατριωτών μας.

    Είναι ηθικό μου χρέος, αυτήν την αγάπη για την ιδιαιτέρα πατρίδα μου να την μετατρέψω σε πρωτοβουλίες και πράξεις Πολιτικής Ευθύνης, για να περάσει ο τόπος μας σε μια νέα εποχή δημιουργίας και προόδου.

    Ένας τόπος προικισμένος και ευλογημένος από τον Θεό, τον πολιτισμό και με το απαράμιλλο φυσικό κάλλος, με δημιουργικούς και άξιους ανθρώπους, που διαπρέπουν, τόσο στον τόπο μας, όσο και σε ολόκληρο τον κόσμο, όπου και είχα τη χαρά να τους συναντώ στα ταξίδια μου στις χώρες που ζουν και όπου διακρίνονται και ξεχωρίζουν και που θέλουν να δουν την Ηλεία μας, να βγαίνει από την εγκατάλειψη των τελευταίων δεκαετιών και να επανέρχεται σε μια πορεία δυναμικής ανάπτυξης και αμετάθετης προόδου.

    Στις προτεραιότητές μου είναι:

    • Να μετατρέψουμε την Ηλεία σε πόλο διεθνούς έλξης, τουρισμού υψηλού επιπέδου, με νέες επενδύσεις και σύγχρονες υποδομές.
    • Να στηρίξουμε έμπρακτα και να αναδείξουμε τους αγρότες μας και τους κτηνοτρόφους μας, θέτοντάς τους στο επίκεντρο ανασυγκρότησης του παραγωγικού μας μοντέλου, κάτι που έχει ανάγκη η Ελλάδα.
    • Να καταστήσουμε τον πρωτογενή μας τομέα πυλώνα οικονομικής ανάπτυξης.
    • Και βέβαια, μέσα από την τουριστική ανάπτυξη, που θα αξιοποιεί με σεβασμό το απαράμιλλο φυσικό μας περιβάλλον και την πολιτιστική κληρονομιά, να καταφέρουμε την επιμήκυνση της τουριστικής περιόδου για ολόκληρο το χρόνο, αυξάνοντας την τουριστική ροή προς τον Νομό μας και καθιστώντας την Ολυμπία σημείο αναφοράς του παγκόσμιου πολιτισμού, με στοχευμένες πρωτοβουλίες και νέες σύγχρονες υποδομές.
    • Να αναβαθμίσουμε συνολικά τα έργα υποδομής στο Νομό μας από το οδικό δίκτυο μέχρι τα λιμάνια μας, με έμφαση, στην ασφάλεια, την ποιότητα και την ταχύτητα.
    • Η Ηλεία, η γενέθλια γη των Ολυμπιακών Αγώνων, να γίνει πρωταγωνιστής στρατηγικής ανάπτυξης και προορισμός παγκόσμιας αναγνώρισης και εμβέλειας στην Ελλάδα του αύριο.

    Σήμερα σας κοιτώ στα μάτια με ειλικρίνεια, σεβασμό, αγάπη και ευθύτητα.

    Η δική μου δέσμευση και υπόσχεση είναι:

    Να αγωνιστώ με όραμα, συναίσθημα, φρόνηση και γνήσιο πάθος, ό,τι δηλαδή χαρακτηρίζει την πολιτική και προσωπική μου διαδρομή όλες αυτές τις δεκαετίες και που μου έχει δώσει μια πλούσια εμπειρία και γνώση, εθνική και διεθνή, που θέτω στην υπηρεσία της αγαπημένης μας Ηλείας.

    Μπροστά λοιπόν, μαζί, ενωμένοι, να σηκώσουμε τον τόπο μας, την Ηλεία μας ψηλά, εκεί που η ιστορία, ο πολιτισμός και η φύση την έχει τοποθετήσει.

    Εκεί που οφείλει επιτέλους να την θέσει και η ελληνική πολιτεία.

    Ελάτε μαζί να επιχειρήσουμε «Το άλμα πιο γρήγορα από τη φθορά», που λέει και ο Ελύτης για τον αγαπημένο μας τόπο.

    Για να μπορέσουμε να ατενίσουμε ξανά το κοινό μας μέλλον, με αισιοδοξία, δημιουργικότητα και υπερηφάνεια.

    Και αυτό μπορούμε να το καταφέρουμε, ενωμένοι, όλοι μαζί, με γνώμονα την αγάπη γι’ αυτόν τον ευλογημένο τόπο μας, την Ηλεία μας».

    Η Ηλεία μπροστά

    Δημήτρης Αβραμόπουλος

  • Φωτόπουλος: Το «επιτελικό» κράτος και η ιδιωτικοποίηση του νερού!
    Φωτόπουλος: Το «επιτελικό» κράτος και η ιδιωτικοποίηση του νερού!

    Μετά την Εθνική τραγωδία στα Τέμπη και ενώ ακόμα η ελληνική κοινωνία μετρά τις πληγές της, το «επιτελικό κράτος» συνεχίζει ακάθεκτο την αντικοινωνική και τυχοδιωκτική του πορεία, οδηγώντας τη χώρα στην υπανάπτυξη και την απόλυτη φτωχοποίηση. Συγκεκριμένα πρόσφατα ψηφίστηκε ένα «πολυνομοσχέδιο σκούπα» που επιχειρεί να «διευθετήσει» κρίσιμα ζητήματα τα οποία - δυστυχώς για μια φορά ακόμα - δρομολογούν μια σειρά από εξαιρετικά αρνητικές εξελίξεις για τον τόπο.

    Τα ζητήματα αυτά αφορούν στα απορρίμματα, στην ενέργεια αλλά και στη διαχείριση των υδάτων, ενώ θεσμικά καταλήγουν στην μετονομασία της Ρυθμιστικής Αρχής Ενέργειας (ΡΑΕ) σε Ρυθμιστική Αρχή Αποβλήτων, Ενέργειας και Υδάτων (ΡΑΑΕΥ). Πρακτικά τι σημαίνει αυτό;

    Επί της ουσίας βρισκόμαστε ενώπιον της αλλαγής του καθεστώτος εποπτείας και ελέγχου των υπηρεσιών που συνδέονται με την παροχή υπηρεσιών νερού αλλά και διαχείρισης των αστικών αποβλήτων. Αντιλαμβανόμαστε όλοι πως με τη μεθόδευση αυτή συστήνεται μια νέα ρυθμιστική αρχή που, όπως και στη περίπτωση του ρεύματος, θα επιχειρήσει να «ρυθμίσει» τον «ελεύθερο ανταγωνισμό» σε ό,τι σχετίζεται με την ύδρευση, την άρδευση, την αποχέτευση, τα αστικά απόβλητα κλπ.

    Αναλογιζόμενοι το τί έγινε με την ενέργεια και τις εξωφρενικές αυξήσεις στις τιμές του ρεύματος, είναι προφανές το τι επίκειται να συμβεί σε σχέση με το νερό, αφού με τον τρόπο αυτό καταργείται ο θεσμικός έλεγχος και η προστασία της παροχής και διαχείρισης υπηρεσιών νερού από το κράτος αλλά και τους φορείς της τοπικής αυτοδιοίκησης.

    Είναι σαφές πως το επικείμενο νομοσχέδιο συνιστά θεσμικό ατόπημα και καίριο πλήγμα στη δημοκρατία αλλά και τη συνταγματική νομιμότητα αφού πλήττει ευθέως ένα θεμελιώδες φυσικό και κοινωνικό αγαθό που προστατεύεται τόσο από το Σύνταγμα της χώρας όσο και διεθνείς οργανισμούς ως τέτοιο.

    Υπό την έννοια αυτή η διαχείριση του νερού με όρους «ελεύθερου ανταγωνισμού» ανοίγει θεσμικά το δρόμο για την αλλαγή της τιμολογιακής πολιτικής αλλά και τους όρους παροχής και διαχείρισης του νερού σε όλες τις δραστηριότητες της κοινωνίας, παραγωγικές και μη. Παράλληλα η νέα ανεξάρτητη αρχή αφαιρεί από τις κρατικές αλλά και δημοτικές επιχειρήσεις σημαντικές αρμοδιότητες γεγονός που θα μεταβάλλει τη συνολικότερη σχέση της κοινωνίας με έναν από τα πιο ζωτικά αγαθά που συμβάλουν στην αξιοπρεπή μας διαβίωση αλλά και την παραγωγική λειτουργία αφού ένα σημαντικό τμήμα του νερού καταναλώνεται σε αρδευτικές δραστηριότητες.

    Ταυτόχρονα με τον τρόπο αυτό ανοίγει ο δρόμος για την ανάδυση «επιχειρηματικών ορέξεων» αφού ενδεχόμενες «κρίσεις» ή φαινόμενα όπως η λειψυδρία, η συρρίκνωση των υδάτινων αποθεμάτων, η κλιματική αλλαγή κ.α θα λειτουργήσουν ως «ευκαιρίες» για ομίλους και πολυεθνικές που θα κληθούν να δώσουν λύση στα «αδιέξοδα» της διαχείρισης των υδάτων… με το αζημίωτο προφανώς.

    Είναι σαφές πως χωρίς να υποτιμάται η σημασία και άλλων κρίσιμων ζητημάτων όπως η ενέργεια, η κλιματική αλλαγή, τα απορρίμματα και η διαχείρισή τους, το ζήτημα του νερού θα έχει άμεσες και εξαιρετικά αρνητικές συνέπειες σε όλη την Ελληνική κοινωνία και ειδικότερα σε κοινωνικά «ευπαθείς» ομάδες συνανθρώπων μας.

    Το «επιτελικό κράτος» της υποκρισίας και του κυνισμού οδηγεί για μια φορά την κοινωνία στα όρια της εξαθλίωσης και της απόλυτης φτωχοποίησης. Το νερό όμως, όπως και όλα τα θεμελιώδη φυσικά και κοινωνικά αγαθά του ανθρώπου, τελεί υπό την προστασία της δημοκρατίας, των νόμων και του Συντάγματος και απαιτείται να παρέχεται απρόσκοπτα στους πολίτες μιας ευνομούμενης χώρας.

    Για το λόγο αυτό το «επιτελικό κράτος» του κου Μητσοτάκη οφείλει να μάθει πως το νερό δεν είναι «μετοχή», ούτε πουλιέται, ούτε αγοράζεται στο χρηματιστήριο της απληστίας. Πολύ περισσότερο, η διαχείρισή του δεν απαιτεί «ρύθμιση» με όρους «ελεύθερης αγοράς». Το μάθημα όμως αυτό είναι σαφές πως δεν θα κατανοηθεί στο αναμενόμενο νομοσχέδιο αλλά στις επικείμενες εκλογές!

  • Β. Κοντογιαννόπουλος: Η Ηλεία διαθέτει τρεις πυλώνες ανάπτυξης: Πολιτισμός, Τουρισμός, Αγροδιατροφικός Τομέας.
    Β. Κοντογιαννόπουλος: Η Ηλεία διαθέτει τρεις πυλώνες ανάπτυξης: Πολιτισμός, Τουρισμός, Αγροδιατροφικός Τομέας.

    Σε εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε στο Κτήμα Μπριντζίκη, ο πρώην υπουργός είπε μεταξύ άλλων, τα εξής:

    Καθώς βρισκόμαστε σε αυτό το χώρο παραγωγής και πολιτισμού επιτρέψτε μου να κάνω μία σύντομη αναφορά στο αγροτικό ζήτημα. Πιστεύω ότι η Ελλάδα και ειδικότερα η Ηλεία διαθέτουν τρεις μοναδικής αξίας τροφούς. Πολιτισμός, Tουρισμός και Aγροδιατροφικός Tομέας. Και οι τρείς διαπλέκονται και συναποτελούν κορυφαίες πλουτοπαραγωγικές πηγές σε εθνικό και τοπικό επίπεδο. Στον 21ο αιώνα ο αγροτικός τομέας πρέπει να είναι ο μεγάλος πρωταγωνιστής στο νέο παραγωγικό μοντέλο της χώρας αλλά και στην εποχή της Δ’ βιομηχανικής επανάστασης. Επαναστατικές εξελίξεις που αφορούν στην τεχνολογία, στις νέες μορφές επιχειρηματικής συνεργασίας στον αγροτικό τομέα αλλάζουν τα εώς σήμερα δεδομένα. Ο αγροτικός τομέας πρέπει επειγόντως να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις της νέας εποχής.

    Αυτή είναι η πρόκληση σήμερα για την πολιτεία αλλά και τους ίδιους τους αγρότες. Ιδίως τους νέους. Νομίζω ότι οι Έλληνες οινοποιοί που αποτελούν ένα κλάδο που πρωτοπορεί, μπορούν να αναφερθούν καλύτερα από εμένα στην ψηφιακή τεχνολογία. Ρομπότ στους αμπελώνες, δοκιμαστές κρασιού με τεχνητή νοημοσύνη αλλά και έξυπνη αποθήκευση κρασιού, μπορούν να βοηθήσουν τα οινοποιεία να μειώσουν το κόστος και να βελτιώσουν την ποιότητα και την αποτελεσματικότητα.

    Επειδή βρισκόμαστε σε μία περιοχή που το κορυφαίο προϊόν της είναι η κορινθιακή σταφίδα, οφείλω να καταστήσω σαφές ότι αντιμετωπίζουμε για ακόμα μία φορά μία νέα κρίση του σταφιδικού ζητήματος. Εδώ και δύο χρόνια η τιμή της κορινθιακής σταφίδας έχει καταρρεύσει. Έχω μεγαλώσει ανάμεσα σε σταφιδοπαραγωγούς και ο πατέρας μου ως Βουλευτής πρωταγωνιστούσε στην αναζήτηση της λύσης του σταφιδικού ζητήματος. Αυτό που μπορώ να πω σήμερα είναι ότι θα μεταφέρω στους αρμόδιους κυβερνητικούς παράγοντες το οξύτατο πρόβλημα και θα ζητήσω την ουσιαστική παρέμβασή τους.

  • Βασίλης Κοντογιαννόπουλος: Η αλήθεια για τις συντάξεις, την «προσωπική διαφορά» και το νόμο Κατρούγκαλου
    Βασίλης Κοντογιαννόπουλος: Η αλήθεια για τις συντάξεις, την «προσωπική διαφορά» και το νόμο Κατρούγκαλου

    Απαντώντας σε σχετική ερώτηση δημοσιογράφου στην περιφερειακή τηλεόραση ΟΡΤ της Ηλείας, ο πρώην Υπουργός δήλωσε τα εξής:

    Η Κυβέρνηση Κυριάκου Μητσοτάκη έδωσε αύξηση 7,75% στις συντάξεις, για πρώτη φορά έπειτα από 12 χρόνια. Από τα 2,6 εκατ. συνταξιούχων, το ένα περίπου εκατομμύριο δεν «είδε» την αύξηση στη σύνταξή του.

    Η αλήθεια είναι ότι την αύξηση έλαβαν όλοι οι συνταξιούχοι αλλά όσοι είχαν «προσωπική διαφορά» η αύξηση δεν πήγε στη σύνταξη αλλά στη μείωση της προσωπικής διαφοράς. Πρόκειται για τη ρύθμιση που καθιέρωσε ο Νόμος Κατρούγκαλου το 2016, με τον οποίο μειώθηκαν όλες οι συντάξεις. Όσοι συνταξιούχοι λάμβαναν σύνταξη μεγαλύτερη από τη νέα μειωμένη συνεχίζουν να τη λαμβάνουν. Η διαφορά μεταξύ του ύψους παλαιάς και νέας σύνταξης είναι η περιβόητη «προσωπική διαφορά». Οι συντάξεις αυτές θα παραμείνουν καθηλωμένες μέχρις ότου η προσωπική διαφορά εξαφανισθεί από νέες αυξήσεις των συντάξεων.

    Ο ΣΥΡΙΖΑ ισχυρίζεται ότι ο νόμος Κατρούγκαλου ήταν μνημονιακή υποχρέωση και ότι η Κυβέρνηση Τσίπρα-Καμμένου ήταν αυτή που «έβγαλε τη χώρα από τα μνημόνια».

    Η αλήθεια είναι ότι η μείωση των συντάξεων και η «προσωπική διαφορά» ήταν συνέπεια του τρίτου μνημονίου με το οποίο η Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ φόρτωσε τον ελληνικό λαό. Ήταν το αχρείαστο κόστος της ανόδου της «πρώτη φορά Αριστεράς» στην εξουσία. Εάν ο Αλ. Τσίπρας δεν είχε οδηγήσει σε παραίτηση την Κυβέρνηση Σαμαρά-Βενιζέλου θα είχε ολοκληρωθεί το δεύτερο μνημόνιο και δε θα χρειαζόταν τρίτο. Εάν ο Αλ. Τσίπρας δεν επείγετο να ανέβει στην εξουσία, η Κυβέρνηση Σαμαρά-Βενιζέλου θα οδηγείτο μετά βεβαιότητας στην Αντιπολίτευση, ο Αλ. Τσίπρας θα ήταν Πρωθυπουργός χωρίς μνημόνιο και ο ελληνικός λαός δε θα επιβαρυνόταν με 100 δις ευρώ.

    Η κατάργηση της «προσωπικής διαφοράς» σήμερα δεν είναι δυνατή. Πρώτον, γιατί είναι μνημονιακή υποχρέωση που οι Βρυξέλλες δεν εγκρίνουν την κατάργησή της. Δεύτερον, γιατί το κόστος υπερβαίνει το ένα δις, (όσο μία επιπλέον σύνταξη) που η οικονομία σήμερα δεν αντέχει. Η συνέχιση της οικονομικής ανόδου της χώρας που η Κυβέρνηση Μητσοτάκη εγγυάται, είναι αυτή που θα επιτρέψει τελικά την κατάργηση της «προσωπικής διαφοράς».

    Η καταβολή επιδόματος 200-300 ευρώ που αποφάσισε η Κυβέρνηση για το ένα εκατ. συνταξιούχων που εξακολουθούν να έχουν προσωπική διαφορά είναι μέτρο στήριξης στους συνταξιούχους αυτούς, των οποίων η εισαγόμενη ακρίβεια εξαιτίας της ενεργειακής και πληθωριστικής ροκανίζει τις συντάξεις. Δεν αποτελεί συνεπώς μέτρο εισοδηματικής πολιτικής αλλά μέτρο κοινωνικής πολιτικής και κοινωνικής δικαιοσύνης.

Sites του Ομίλου

Αγ. Κυριακής 4 | Πύργος Ηλείας | Τηλ: 26210 30400 | Δημοσιογραφικό τμήμα: 6976 869414 | Εμπορικό Τμήμα: 6945 556212 | email: [email protected]

Μ.Η.Τ. 242102 | ΑΦΜ: 105224221 - ΔΟΥ Πύργου | Aρ.Γ.Ε.ΜΗ. 141319425000 | Ατομική Επιχείρηση | Ιδιοκτήτρια - διευθύντρια - διαχειρίστρια - δικαιούχος ονόματος τομέα: Δήμητρα Βέλμαχου | Διευθυντής σύνταξης: Γιάννης Σπυρούνης

Up & High Media & Productions

ilia live smallCopyright © 2011 - 2024 Ηλεία Live!.
Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.

Μέλος του 
Μητρώο ΜΗ

Marma Touch