Σάββατο, 27 Ιουλίου 2019 09:51

Η δήλωση του προέδρου των εργαζομένων Γ.Ν. Αμαλιάδας για την σύσκεψη φορέων

Γράφτηκε από τον
Ad Slot

Πραγματοποιήθηκε σήμερα στο χώρο συνελεύσεων της νοσηλευτικής μονάδας Αμαλιάδας σύσκεψη φορέων αυτοδιοικητικών και πολιτικών παραγόντων με σκοπό να εξεταστεί το πλαίσιο κινητοποιήσεων και διεκδικήσεων για την εύρυθμη λειτουργιά του νοσοκομείου Αμαλιάδας. Τη σύσκεψη συγκάλεσε το σωματείο εργαζομένων και συμμετείχαν, ο βουλευτής Ηλείας της ΝΔ κ Ανδρέας Νικολακόπουλος, ο νέος δήμαρχος Ήλιδας Γιάννης Λυμπέρης ο εκπρόσωπος της νέας δημοτικής αρχής Πηνειού δημοτικός σύμβουλος Γεώργιος Παναγούλιας, οι πρόεδροι, του Ιατρικού Συλλόγου Κώστας Τσαούσης, του Εργατικού κεντρου Νατάσσα Παναγιωτάρα του Εμπορικού Συλλόγου Νίκος Σιαψάλης, των συνταξιούχων ΟΑΕΕ Ζωης Ιωάννης του φαρμακευτικού Ηλείας , Δημήτρης Θεοδωρόπουλος, της Ένωσης Νοσοκομειακών Ιατρών Νικόλαος Σδούγας ,ο αντιδήμαρχος Ήλιδας Νώντας Παναγιωτόπουλος, οι επικεφαλής των δημοτικών παρατάξεων Ηλιδας, Λαϊκής Συσπείρωσης Άγγελος Κολόσακας και Ηλιδα νέα γενιά ιδεών πρώην δήμαρχος Δημήτρης Κράλλης.

Επίσης, ο αναπληρωτής διοικητής του ιδρύματος Γιάννης Χουζούρης, ο διευθυντης του Κέντρου Υγείας Γαστούνης Δημητριος Τασσόπουλος, ο σύλλογος εργαζομένων Κέντρων Υγείας Ηλείας, οι περιφερειακοί σύμβουλοι Χρήστος Μπιλίρης και Μανώλης Αγιομυργιαννάκης, δημοτικοί σύμβουλοι, εκπρόσωποι των βουλευτώ Διονυσίας Αυγερινοπουλου,και Διονισιου Καλαματιανου,εκπροσοποι κοματων Γιαννης Καραμανης από ΛΑΕ , Τεφανης Ιωαννης από ΚΚΕ , Γιωργος Βρυνας από ΣΥΡΙΖΑ κ.α

Από όλους τους παραβρισκόμενους τονίστηκε η ανάγκη στήριξης της νοσηλευτικής μας μονάδας ως ένα ισχυρό νοσοκομείο με ξεκάθαρο χαρακτήρα, στελεχωμένο και επανδρωμένο σε συνεργασία με τις υπόλοιπες όμορες υγειονομικές δομές, ώστε να προσφέρει τα μέγιστα στις αυξημένες ανάγκες για υγειονομική φροντίδα των κατοίκων και των επισκεπτών του νόμου μας. Μέσα από τις τοποθετήσεις δόθηκε έμφαση στο δημόσιο χαρακτήρα, στην χρηματοδότηση, στον τρόπο λειτουργιάς στην αυτονόμηση και στο ρόλο που καλείται να διαδραματίσει στην νέα εποχή.

Τόσο ο βουλευτής Ανδρέας Νικολακόπουλος όσο και ο νέος δήμαρχος Γιάννης Λυμπέρης μας ενημέρωσαν για τις επαφές τους με την νέα πολιτική ηγεσία. Παρά την εισήγηση μας για άμεση κινητοποίηση οι περισσότεροι εκπρόσωποι φορέων δήλωσαν επιφυλάξεις για την χρονική συγκύρια, την μεταβατικότητα και την στελέχωση της ηγεσίας του υπουργείου υγείας και αντιπρότειναν να οριστεί σε εύλογο χρονικό διάστημα σύσκεψη με την πολιτική ηγεσία είτε στην Αθήνα ,είτε εδώ όπου θα καθοριστεί ο ρόλος και ο χαρακτήρας του νοσοκομείου μας.

Επειδή θεωρούμε ότι για να επιτύχει κάτι πρέπει να έχει μαζικότητα και ομοψυχία καθώς και σε ζητήματα υγείας δεν χωρούν διασπαστικές τάσεις ούτε προσωπικές στρατηγικές μεταθέτουμε την κινητοποίηση μας για αργότερα ενώ παράλληλα ενημερώνουμε το ΔΣ του Νοσοκομείου Ηλείας ότι θα παραβρεθούμε στην επόμενη συνεδρίαση του για τον ορισμό των εφημεριών του Αύγουστου με σκοπό να διεκδικήσουμε περισσότερες εφημερίες για το νοσοκομείο μας λόγω της αυξημένης προσέλευσης επισκεπτών στην περιοχή μας.

Με εκτίμηση
Σωκράτης Σωτηρόπουλος
Πρόεδρος συλλόγου εργαζομένων Ν.Μ,Αμαλιάδας
Γενικός σύμβουλος ΠΟΕΔΗΝ

Τελευταία τροποποίηση στις Σάββατο, 27 Ιουλίου 2019 17:02

Σχετικά Άρθρα

  • Αμαλιάδα: Τι αναφέρει η διοίκηση του νοσοκομείου για το θάνατο του 15 μηνών μωρού
    Αμαλιάδα: Τι αναφέρει η διοίκηση του νοσοκομείου για το θάνατο του 15 μηνών μωρού

    Μετά την ομοβροντία δημοσιευμάτων κυρίως των Αθηναϊκών ΜΜΕ, που λανθασμένα κάνουν λόγο για θάνατο τεσσάρων μωρών στην Αμαλιάδα, προκαλώντας σύγχυση στην κοινή γνώμη, η διοίκηση του Νοσοκομείου Ηλείας και της νοσηλευτικής μονάδας Αμαλιάδας, προχώρησε σε διευκρινήσεις σχετικά με τη μόνη υπόθεση θανάτου μωρού, που αφορά την Ηλεία και την περιοχή μας, αυτή του αγοριού ηλικίας 15 μηνών, που έφυγε από τη ζωή στις 5 Αυγούστου 2024.

    Στην ανακοίνωση περιγράφονται όλες οι κινήσεις από την υποδοχή του περιστατικού στο Τμήμα Επειγόντων Περιστατικών έως την επιβεβαίωση του θανάτου και την μεταφορά στην Πάτρα για νεκροψία - νεκροτομή.

    Η ανακοίνωση αναφέρει τα εξής:

    "Σχετικά με δημοσιεύματα που έχουν προηγηθεί τόσο στον έντυπο όσο και στον ηλεκτρονικό τύπο και που αφορούν στον αιφνίδιο θάνατο βρέφους 15 μηνών, το ΓΝ Ηλείας και η Νοσηλευτική Μονάδα Αμαλιάδας δηλώνουν τα εξής:

    Την Δευτέρα 5/8/2024 και ώρα 13.10 μεταφέρθηκε στα επείγοντα ιατρεία της Ν.Μ. Αμαλιάδας βρέφος 15 μηνών, με ιδιωτικό μέσο. Συνοδευόταν από μικρόσωμη γυναίκα με κοντό μαλλί, η οποία το κρατούσε στην αγκαλιά και το άφησε πάνω στο εξεταστικό κρεβάτι των ιατρείων ενώ πίσω ακολουθούσε η μητέρα του κλαίγοντας.

    Ήταν άσφυγμο με μυδρίαση άμφω (και των δύο οφθαλμών). Ήταν άτονο, χωρίς καρδιακούς ήχους, χωρίς φωτοκινητικό αντανακλαστικό, με κυάνωση χειλέων.

    Πραγματοποιήθηκε άμεσα έλεγχος βατότητας αεροφόρων οδών, χωρίς ευρήματα. Έγινε χειρισμός Heimlich με εξαγωγή εμεσμάτων γάλακτος. Εφαρμόστηκε ΚΑΡΠΑ, με συνεχή χορήγηση οξυγόνου. Λήφθηκε ενδοκαρδιακός εργαστηριακός έλεγχος αίματος. Έγινε
    ενδοκαρδιακή έγχυση αδρεναλίνης.

    Συνεχίστηκε ΚΑΡΠΑ ακόμα και πέραν του χρόνου των πρωτοκόλλων, χωρίς καμμιά ένδειξη στα monitor παρακολούθησης, με συνεχή ισοηλεκτρική γραμμή. Η αναισθησιολόγος που είχε ήδη κληθεί, δεν ήταν δυνατό να παρέμβει διότι το βρέφος ήταν νεκρό.

    Τελευταίο ηλεκτροκαρδιογράφημα έγινε ώρα 14.05 με ισοηλεκτρική γραμμή. Το ιατρικό προσωπικό ανακοίνωσε προς τους οικείους τον θάνατο του παιδιού.

    Ακολούθως το βρέφος μεταφέρθηκε, όπως προβλέπεται, στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Πάτρας, για ιατροδικαστικό έλεγχο και νεκροψία.

    O ΔΙΟΙΚΗΤΗΣ ΓΝ ΗΛΕΙΑΣ Σπύρος Πολίτης

    Η ΑΝ. ΔΙΟΙΚΗΤΡΙΑ ΝΜ ΑΜΑΛΙΑΔΑΣ Μαρία Μπαχού"

  • Νοσοκομείο Αμαλιάδας: Δήμος και εργαζόμενοι σε κοινή γραμμή διεκδικήσεων για Άγονο τύπου Α
    Νοσοκομείο Αμαλιάδας: Δήμος και εργαζόμενοι σε κοινή γραμμή διεκδικήσεων για Άγονο τύπου Α

    Συντονιστική επιτροπή πρότεινε ο Δήμαρχος Χρ. Χριστοδουλόπουλος

    Την συσστράτευση με το Σωματείο εργαζομένων στο Νοσοκομείο Αμαλιάδας, με κοινή γραμμή διεκδίκησης χαρακτηρισμού του νοσοκομείου σε «Άγονο τύπου Α» αποφάσισε ομόφωνα το Δημοτικό Συμβούλιο Ήλιδας. Ο Δήμαρχος Ήλιδας Χρήστος Χριστοδουλόπουλος, πρότεινε επίσης την σύσταση συντονιστικής επιτροπής που θα αποφασίσει και θα δρομολογήσει τις επόμενες κινήσεις προς αυτή την κατεύθυνση.

    Η συντονιστική επιτροπή ανάληψης ενεργειών και διεκδίκησης υλοποίησης των αιτημάτων θα αποτελείται από τον κ. Χριστοδουλόπουλο, τον πρόεδρο του Ιατρικού Συλλόγου Αμαλιάδας, την πρόεδρο του Σωματείου Εργαζόμενων τον πρόεδρο της Ένωσης Ιατρών και έναν ιατρό, του Νοσοκομείου Αμαλιάδας.

    Οι ενέργειες που θα ακολουθήσουν από κοινού, στοχεύουν στην διεκδίκηση ώστε να εξασφαλιστούν αυξημένα κίνητρα για τις προσλήψεις των ιατρών στο Νοσοκομείο Αμαλιάδας, το οποίο, όπως τονίστηκε, θα προκύψει μόνο από τον καθορισμό τού Νοσοκομείου ως άγονη και προβληματική περιοχή Α΄ κατηγορίας, όπως ακριβώς έχει καθοριστεί η Νοσηλευτική Μονάδα Πύργου. Επιπλέον θα απαιτηθεί η πλήρης στελέχωση του Νοσοκομείου με το απαραίτητο ιατρικό, νοσηλευτικό και διοικητικό προσωπικό.

    Κενά τα 2/3 των οργανικών θέσεων

    Παρούσα στο Δημοτικό Συμβούλιο ήταν και η πρόεδρος Σωματείου Εργαζόμενων Νοσοκομείου Αμαλιάδας Αλεξία Κοτσαύτη, η οποία αναφέρθηκε στα σοβαρά προβλήματα της Μονάδας σημειώνοντας ότι τα 2/3 των προβλεπόμενων ιατρικών οργανικών θέσεων παραμένουν κενά, με αποτέλεσμα οι ανάγκες τού πληθυσμού που αναζητά υγειονομικές υπηρεσίες, να παραμένουν ουσιαστικά ακάλυπτες. Εξέφρασε δε το φόβο ότι αυτό θα συνεχίζει να υφίσταται, καθώς δεν δίνονται τα ανάλογα, με το νοσοκομείο του Πύργου, κίνητρα. «Τονίζουμε λοιπόν το παράδοξο που συμβαίνει αυτή τη στιγμή στο δικό μας Νομό, δύο νοσοκομεία τα οποία λειτουργούν υπό ενιαία διοίκηση να αποφασίζεται να διαχωριστούν σε νοσοκομεία δύο ταχυτήτων Α΄ και Β΄ κατηγορίας, με αποτέλεσμα να απαξιώνεται το έργο των γιατρών της Αμαλιάδας και να αποτρέπεται η επιλογή των κενών θέσεων από υποψήφιους… Θεωρούμε ότι ο κίνδυνος να κριθούν άγονες όσες προκηρύξεις εκδοθούν για την κάλυψη ιατρικών θέσεων είναι ιδιαίτερα ορατός, καθώς τα παρεχόμενα κίνητρα δεν λειτουργούν ελκυστικά στη σημερινή εποχή που η ακρίβεια καλπάζει και ο κάθε επιστήμονας θα πρέπει να αναζητήσει στέγη και αξιοπρεπείς συνθήκες διαβίωσης στην περιοχή που θα υποβάλει την αίτησή του για πρόσληψη» κατέληξε υπογραμμίζοντας τις εξαντλητικές συνθήκες εργασίας των ιατρών στο νοσοκομείο Αμαλιάδας.

  • Μάχη για το Νοσοκομείο Αμαλιάδας: Διεκδίκηση χαρακτηρισμού ως Άγονο Α
    Μάχη για το Νοσοκομείο Αμαλιάδας: Διεκδίκηση χαρακτηρισμού ως Άγονο Α

    Της Δήμητρας Βέλμαχου

    Αποφασισμένοι να διεκδικήσουν την αναβάθμιση του Νοσοκομείου Αμαλιάδας μέχρι να επιτευχθεί ο στόχος του χαρακτηρισμού του ως "Άγονο Α" είναι οι εργαζόμενοι, οι φορείς και ο Δήμος Ήλιδας.

    Σε σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε χθες στο χώρο του νοσοκομείου, οι συμμετέχοντες υπογράμμισαν τη σημασία της αναγνώρισης αυτής, η οποία θα οδηγήσει σε επιπλέον κίνητρα για την πρόσληψη ιατρικού προσωπικού και θα διασφαλίσει τη λειτουργία της νοσηλευτικής μονάδας.

    Κατά τη διάρκεια της σύσκεψης, ανακοινώθηκε ότι θα ακολουθήσει έκτακτη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου Ήλιδας με στόχο να συζητηθεί το θέμα του νοσοκομείου και θα συγκροτηθεί μια επιτροπή που θα επιδιώξει συνάντηση με τον Υπουργό Υγείας, προκειμένου να θέσει το αίτημα του χαρακτηρισμού του νοσοκομείου ως Άγονο Α.

    nosokom amaliadas 2

    Κάλεσμα για αγώνα

    Ο αντιπρόεδρος του συλλόγου εργαζομένων του νοσοκομείου, Βασίλης Μιχαλόπουλος, αναφέρθηκε στις προκλήσεις που οδήγησαν στην υποβάθμιση της νοσηλευτικής μονάδας. Παράλληλα, τόνισε την ανάγκη συλλογικής προσπάθειας για να αλλάξει η κατάσταση, υπογραμμίζοντας ότι ο χαρακτηρισμός του νοσοκομείου ως Άγονο Α είναι το κλειδί για την αποφυγή περαιτέρω υποβάθμισης. Η ένταξη του νοσοκομείου στην κατηγορία αυτή θα προσελκύσει νέους γιατρούς, προσφέροντάς τους σημαντικά κίνητρα.

    Ο πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου Αμαλιάδας, Θανάσης Θεοδόσης, υποσχέθηκε την πλήρη υποστήριξη του συλλόγου στην προσπάθεια αυτή, τονίζοντας παράλληλα ότι θα σταθούν στο πλευρό όλων όσοι θα αγωνιστούν για την αναβάθμιση της νοσηλευτικής μονάδας, ενώ η πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου Αμαλιάδας, Νατάσα Παναγιωτάρα, σημείωσε την επείγουσα ανάγκη για τη διεκδίκηση ιατρικού προσωπικού ώστε να διασφαλιστεί η σωστή λειτουργία του νοσοκομείου.

    Στη σύσκεψη παρευρέθηκαν επίσης εκπρόσωποι του Δήμου Ήλιδας, των βουλευτών Ηλείας, Μιχάλη Κατρίνη και Διονυσίας Αυγερινοπούλου αντίστοιχα και ο περιφερειακός σύμβουλος Άγγελος Κολόσακας, όπου όλοι δήλωσαν την υποστήριξή τους στις προσπάθειες για την ενίσχυση του νοσοκομείου.

    Η κοινή πεποίθηση που εκφράστηκε στη σύσκεψη είναι πως ο χαρακτηρισμός του νοσοκομείου ως Άγονο Α αποτελεί τη μόνη λύση για την αποτροπή της υποβάθμισης της μονάδας, ενώ όλοι οι παρευρισκόμενοι δεσμεύτηκαν να συνεχίσουν τον αγώνα μέχρι να επιτευχθεί ο στόχος.

    nosokom amaliadas 3

  • Ν.Μ. Αμαλιάδας: Έρχονται ενισχύσεις σε ιατρικό προσωπικό
    Ν.Μ. Αμαλιάδας: Έρχονται ενισχύσεις σε ιατρικό προσωπικό

    Στην προσπάθεια ενίσχυσης με ιατρικό προσωπικό της νοσηλευτικής μονάδας Αμαλιάδας, συνέβαλε ο υφυπουργός Προστασίας του Πολίτη και βουλευτής Ηλείας Ανδρέας Νικολακόπουλος, σε συνεργασία με τον απερχόμενο διοικητή της 6ης ΥΠΕ Γιάννη Καρβέλη και τη διοικήτρια του νοσοκομείου Μαρία Μπαχού.

    Όπως έγινε γνωστό χθες ανακοινώθηκε η απόφαση για το διορισμό του ιατρού - χειρουργού Επιμελητή Β’ Βασίλη Καραμπελιά στη Ν.Ν. Αμαλιάδας.

    Και αυτό είναι μόνο η αρχή καθώς βρίσκονται σε εξέλιξη κι άλλες κινήσεις ενίσχυσης του νοσοκομείου. Μια από αυτές είναι η πρόσληψη νέου Ορθοπεδικού Επιμελητή Α΄όπου αναμένεται η ανακοίνωση από το Υπουργείο Υγείας άμεσα, ενώ θα ακολουθήσει και έγκριση για συνεργασία της νοσηλευτικής μονάδας με τρεις ιδιώτες γιατρούς στις ειδικότητες καρδιολόγου, γενικής ιατρικής και παθολογίας.

    nikolakopoulos amal2

    nikolakopoulos amal3

  • Νοσοκομείο Αμαλιάδας: Ζητά τρεις ιδιώτες γιατρούς για ενίσχυση της μονάδας
    Νοσοκομείο Αμαλιάδας: Ζητά τρεις ιδιώτες γιατρούς για ενίσχυση της μονάδας

    Χρειάζεται καρδιολόγο, χειρουργό και παθολόγο

    Τρεις εξωτερικούς ιδιώτες γιατρούς, με καθεστώς έκδοσης δελτίου παροχής υπηρεσιών, ζητά η διοίκηση του Νοσοκομείου Αμαλιάδας από την 6η ΥΠΕ για την ενίσχυση της μονάδας. Συγκεκριμένα η διοίκησης κρίνει απαραίτητη τη συνεργασία με γιατρούς ειδικοτήτων Καρδιολογίας, Χειρουργικής ή Γενικής Ιατρικής και Παθολογίας.

    Όπως τονίζει η Αναπληρώτρια Διοικήτρια της Ν.Μ. Αμαλιάδας Μαρία Μπαχού, σύμφωνα με τον Οργανισμό του Νοσοκομείου για τη Χειρουργική Κλινική, προβλέπονται τέσσερις οργανικές θέσεις, εκ των οποίων καλυμμένη είναι μόνο η μία. Οι ανάγκες της Χειρουργικής Κλινικής καλύπτονται από τον μοναδικό μόνιμο ιατρό και από έναν ιατρό με σύμβαση εργασίας, η οποία λήγει στις 13 Αυγούστου.

    Οι ανάγκες για Γενικό Ιατρό καλύπτονται από έναν Γενικό Ιατρό, μετακινούμενο από το Κ.Υ. Σιμόπουλου, ενώ είναι ιδιαίτερα αυξημένες λόγω της μετεγκατάστασης του ΤΕΠ-Εξωτερικών Ιατρείων στη νέα πτέρυγα του νοσοκομείου, τα οποία λειτουργούν και εξυπηρετούν επί 24ωρου βάσεως καθημερινά.

    Επιπλέον, ο κανονισμός του νοσοκομείου προβλέπει τέσσερες θέσεις Καρδιολόγων οι οποίες είναι όλες κενές και τέσσερις Παθολόγων εκ των οποίων καλυμμένες είναι μόνο η μία και ο γιατρός που την καλύπτει υπηρετεί με πλήρη μετακίνηση στο Νοσοκομείο Πύργου.

    Αξίζει να σημειωθεί ότι για τις κενές θέσεις έχουν βρει κατ’ επανάληψη προκηρύξεις που όμως απέβησαν άγονες.

  • Νοσοκομείο Αμαλιάδας: Στο νέο ΕΣΠΑ η ενεργειακή αναβάθμιση - Μειώνεται το κόστος κατά 100.000 ευρώ ετησίως
    Νοσοκομείο Αμαλιάδας: Στο νέο ΕΣΠΑ η ενεργειακή αναβάθμιση - Μειώνεται το κόστος κατά 100.000 ευρώ ετησίως

    Στο πρόγραμμα «Δυτική Ελλάδα 2021-2027» της ΠΔΕ εντάσσεται το έργο της Ενεργειακής αναβάθμισης του Γενικού Νοσοκομείου Ηλείας – Νοσηλευτική Μονάδα Αμαλιάδας προϋπολογισμού 1.205.397,52 ευρώ, με απόφαση του Περιφερειάρχη Δυτικής Ελλάδας Νεκτάριου Φαρμάκη. Στόχος του έργου, είναι η εξοικονόμησης ενέργειας καθώς και αξιοποίησης ΑΠΕ από το Νοσοκομείο με στοχευμένες παρεμβάσεις που θα πετύχουν μείωση του ενεργειακού κόστους άνω των 100.000 ευρώ ετησίως.

    Συγκεκριμένα, το ετήσιο ενεργειακό κόστος της Νοσηλευτικής Μονάδας Αμαλιάδας ανέρχεται στις 116.146,17 ευρώ που αναλύεται σε 36.878 ευρώ για θερμική ενέργεια και 79.268,18 ευρώ για ηλεκτρική.

    Η πρόταση του έργου είναι η αναβάθμιση της υφιστάμενης ενεργειακής κατηγορίας του Νοσοκομείου κατά 3 ενεργειακές κατηγορίες ώστε να φτάσει στην κατηγορία Β+ (από Δ’ που είναι σήμερα).

    Η Διοίκηση και η Τεχνική Υπηρεσία του Νοσοκομείου, έχουν θέσει ως κεντρικό στόχο την κατάρτιση μιας ολοκληρωμένης Πρότασης βελτίωσης της ενεργειακής αποδοτικότητας των κτηριακών εγκαταστάσεων της Νοσηλευτικής Μονάδας. Στην κατεύθυνση αυτή, βασική ενεργειακή στρατηγική αποτελεί η ανάληψη πρωτοβουλιών για σημαντική μείωση του ενεργειακού αποτυπώματος του Νοσοκομείου, η εξοικονόμηση ενέργειας, η βελτίωση της ενεργειακής απόδοσης και η περαιτέρω συμβολή στην προστασία του περιβάλλοντος.

    Επιπρόσθετα, σημαντική επιδίωξη αποτελεί και η σημαντική μείωση του υφιστάμενου ενεργειακού κόστους. Στο πλαίσιο αυτό, η ενεργειακή αναβάθμιση των κτηριακών εγκαταστάσεων του Νοσοκομείου, περιστρέφεται γύρω από τρεις κύριους άξονες, όπως: την ενεργειακή αναβάθμιση του κτηριακού κελύφους και συνοδές οικοδομικές εργασίες, την ενεργειακή αναβάθμιση των Η/Μ εγκαταστάσεων και την αξιοποίηση ΑΠΕ.

    Το έργο «Δράσεις ενεργειακής αναβάθμισης, εξοικονόμησης ενέργειας και αξιοποίησης ΑΠΕ του Γενικού Νοσοκομείου Ηλείας – Νοσηλευτική Μονάδα Αμαλιάδας» με συνολικό προϋπολογισμό 1.205.397,52 ευρώ, εντάσσεται στο πρόγραμμα «Δυτική Ελλάδα 2021-2027» και στην Προτεραιότητα «Προστασία του φυσικού περιβάλλοντος, αντιμετώπιση και προσαρμογή στην κλιματική αλλαγή, ενίσχυση της ενεργειακής αυτάρκειας και της κυκλικής οικονομίας στην Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας».

  • Η Ν.Μ. Αμαλιάδας για την Παγκόσμια Ημέρα Υγείας
    Η Ν.Μ. Αμαλιάδας για την Παγκόσμια Ημέρα Υγείας

    Με αφορμή την παγκόσμια ημέρα υγείας 7 Μαρτίου υγειονομικοί και συνδικαλιστές της νοσηλευτικής μονάδας Αμαλιάδας έστειλαν μήνυμα αφύπνισης της κοινωνίας για την προαγωγή και προστασία της δημοσίας υγείας.

    Σωκράτης Σωτηρόπουλος γενικός σύμβουλος ΠΟΕΔΗΝ

    nm amaliad pag ugeias 2

    « ΟΙ δημόσιες δομές Υγείας και ειδικά οι περιφερειακές όπως η Νοσηλευτική Μονάδα Αμαλιάδας είναι σε δύσκολη κατάσταση, όπου οι συνθήκες απαιτούν σωστές παρεμβάσεις για να αποφύγουμε διαλυτικά φαινόμενα.

    Αυτό το διαλυτικό κλίμα στη δημόσια περίθαλψη, πρωτοφανές στην ιστορία του ΕΣΥ, δεν οφείλεται ούτε σε αντικειμενικές δυσκολίες, ούτε σε ανικανότητα ούτε σε ολιγωρία.

    Είναι πολιτική επιλογή της κυβέρνησης Μητσοτάκη η εγκατάλειψη και η απαξίωση του δημόσιου συστήματος Υγείας,

    Οι εναπομένοντες υγειονομικοί στο δημόσιο σύστημα υγείας δίνουν καθημερινή μάχη για να ανταπεξέλθουν στον δύσκολο ρόλο τους.

    Κακοπληρωμένοι και σε απόγνωση αφού ο μισθός μας δεν φθάνει για να καλύψουμε τις ανάγκες μας. Πολλοί από μας εξαναγκάζονται σε δεύτερες και τρίτες εργασίες και η κυβέρνηση αντί να δώσει γενναίες αυξήσεις, στον κλάδο περιορίζεται σε ευχολόγια και ανέξοδες υποσχέσεις.

    Χωρίς βαρέα και ανθυγιεινά, σε αντίξοες συνθήκες ,με πολλούς συναδέλφους να είναι δέσμιοι στην ομηρία των συμβάσεων ορισμένου χρόνου.

    Η έμμεση ιδιωτικοποίηση του ΕΣΥ μέσω της απαξίωσής του και της συστηματικής μετακύλισης κόστους υγείας από το κράτος και το ασφαλιστικό σύστημα στην τσέπη των ασθενών είναι πλέον γεγονός.

    Η υγειά λοιπόν είναι δικαίωμα ή προνόμιο;

    Και θα είναι σε λίγο προνόμιο για τους έχοντες και για τους μη έχοντες εφιάλτης!.

    Με αυτές τις σκέψεις τιμούμε την παγκόσμια ημέρα υγείας και ευελπιστούμε σε ένα μέτωπο αντίδρασης ώστε οι κοινωνίες να έχουν την υγεία που τους αρμόζει.»

    Σάκης Καρναρής συμβασιούχος υπάλληλος – μέλος του ΔΣ σωματείου εργαζομένων Ν.Μ. Αμαλιάδας.

    «Με αφορμή την παγκόσμια ημέρα υγείας ως υγειονομικοί θέλουμε να τονίσουμε ότι η υγεία είναι κοινωνικό αγαθό και πρέπει να παρέχεται δωρεάν για όλους τους πολίτες.

    Η πολιτεία οφείλει να στελεχώσει το ΕΣΥ και να παρέχει αξιοπρεπείς μισθούς στους επαγγελματίες υγείας καθώς και τη μονιμοποίηση συμβασιούχων όλων των ειδικοτήτων που κράτησαν όρθια τα νοσοκομεία εν καιρό πανδημίας.

    Το σωματείο μας μένει ανυποχώρητο στις θέσεις του ενάντια στα απογευματινά χειρουργεία επί πληρωμή και κάθε λογής ιδιωτικοποίηση του ΕΣΥ.

    Το νοσοκομείο της Αμαλιάδας παρα τις μεγάλες ελλείψεις σε ιατρικό, νοσηλευτικό, παραϊατρικό και λοιπό προσωπικό συνεχίζει να προσφέρει καθημερινά στον πολίτη παρα τις περιορισμένες δυνατότητες του.

    Επιθυμούμε ένα ισχυρό Εθνικό σύστημα υγείας για όλους.

    Η υγεία είναι δικαίωμα και όχι πολυτέλεια.¨»

    (Δελτίο Τύπου)

  • Ν.Μ. Αμαλιάδας: Αντιδράσεις από το Σωματείο Εργαζομένων για την μετακίνηση προσωπικού
    Ν.Μ. Αμαλιάδας: Αντιδράσεις από το Σωματείο Εργαζομένων για την μετακίνηση προσωπικού

    Την έντονη δυσαρέσκειά του εκφράζει το Σωματείο Εργαζομένων της Ν.Μ. Αμαλιάδας εξαιτίας μια ακόμα μετακίνησης προσωπικού στο Γ.Ν. Ζακύνθου.

    Ειδικότερα σε σχετική ανακοίνωση που εξέδωσε το Σωματείο επισημαίνεται ότι:

    «Για μία ακόμη φορά καλούμαστε να δεχτούμε μετακίνηση προσωπικού (συγκεκριμένα μαίας) στο Γ.Ν. Ζακύνθου.

    Μέσα στο γενικότερο ντόμινο μετακινήσεων προσωπικού, αναστέλλονται οι εργασίες του ΔΙΚΤΥΟΥ ΜΑΙΩΝ, δίκτυο το οποίο επιτελεί σοβαρότατο έργο καλύπτοντας τις ανάγκες όλου του νομού Ηλείας προκειμένου να λειτουργήσει η Μ/Γ κλινική του Γ.Ν. Ζακύνθου.

    Η κυβέρνηση αντί να καλύψει τα χιλιάδες κενά προσωπικού στο ΕΣΥ με μόνιμες προσλήψεις, προχωρά στην εύκολη λύση των μετακινήσεων. Εφήμερες λύσεις που ουσιαστικά δεν επιλύουν το πρόβλημα.

    Καταγγέλλουμε αυτές τις πρακτικές και δηλώνουμε πως θα αντιδράσουμε δυναμικά».

Sites του Ομίλου

Αγ. Κυριακής 4 | Πύργος Ηλείας | Τηλ: 26210 30400 | Δημοσιογραφικό τμήμα: 6976 869414 | Εμπορικό Τμήμα: 6945 556212 | email: [email protected]

Μ.Η.Τ. 242102 | ΑΦΜ: 105224221 - ΔΟΥ Πύργου | Aρ.Γ.Ε.ΜΗ. 141319425000 | Ατομική Επιχείρηση | Ιδιοκτήτρια - διευθύντρια - διαχειρίστρια - δικαιούχος ονόματος τομέα: Δήμητρα Βέλμαχου | Διευθυντής σύνταξης: Γιάννης Σπυρούνης

Up & High Media & Productions

ilia live smallCopyright © 2011 - 2024 Ηλεία Live!.
Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.

Μέλος του 
Μητρώο ΜΗ

Marma Touch