Τετάρτη, 14 Αυγούστου 2019 14:28

Ο Όμιλος ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΠΕΤΡΕΛΑΙΑ χορηγεί 10 Υποτροφίες για Μεταπτυχιακές σπουδές σε κορυφαία Πανεπιστήμια του εξωτερικού

Γράφτηκε από τον
Ad Slot

Εκδήλωση απονομής 10 υποτροφιών σε αριστούχους πτυχιούχους φοιτητές, οι οποίοι με τη στήριξη του Ομίλου ΕΛΠΕ θα συνεχίσουν μεταπτυχιακές σπουδές σε διακεκριμένα Πανεπιστήμια του εξωτερικού όπως τα Imperial College, London School of Economics, Harvard Business School, University College London, University of Cambridge, University of Lausanne, Delft University of Technology κ.ά., πραγματοποιήθηκε την προηγούμενη Τετάρτη, 7 Αυγούστου 2019, στα κεντρικά γραφεία του Ομίλου στο Μαρούσι.

Η ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΠΕΤΡΕΛΑΙΑ επενδύει με συνέπεια στην Εκπαίδευση, στην Έρευνα και στην Καινοτομία, υποστηρίζοντας για έβδομη συνεχή χρονιά μεταπτυχιακές σπουδές σε διεθνώς φημισμένα Πανεπιστήμια του εξωτερικού. Το πρόγραμμα στοχεύει στην υποστήριξη άριστων φοιτητών, οι οποίοι επιθυμούν να εμπλουτίσουν τις γνώσεις τους και να αποκτήσουν νέες εμπειρίες και σύγχρονες προσεγγίσεις στον τομέα των επιστημονικών και επαγγελματικών τους ενδιαφερόντων, με εξειδίκευση και σε θέματα Μηχανικής, Ενέργειας, Διοίκησης, Οικονομίας, καθώς και σε κλάδους που απαιτούν τεχνολογίες αιχμής.

Ο Διευθύνων Σύμβουλος της ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΠΕΤΡΕΛΑΙΑ κ. Ανδρέας Σιάμισιης συνεχάρη τους υποτρόφους κατά την εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε προς τιμήν τους και τους ευχήθηκε καλή επιτυχία στις σπουδές τους, διακρίσεις στον τομέα επιλογής τους και οι μελλοντικοί μεταπτυχιακοί τίτλοι να αποτελέσουν εφαλτήριο για νέες διακρίσεις στον ακαδημαϊκό και στον επαγγελματικό τομέα των φοιτητών.

Από το 2013 μέχρι σήμερα, ο Όμιλος έχει χορηγήσει σε άριστους πτυχιούχους 62 υποτροφίες για Μεταπτυχιακές σπουδές, με μέγιστη διάρκεια τα δύο έτη, σε αγγλόφωνα προγράμματα διεθνώς φημισμένων Πανεπιστήμιων σε Ευρώπη και Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής. Βασικός στόχος του προγράμματος υποτροφιών αποτελεί η διευκόλυνση της πρόσβασης σε μεταπτυχιακά προγράμματα για Έλληνες πτυχιούχους ΑΕΙ εσωτερικού ή εξωτερικού με εξαιρετικές επιδόσεις, καλύπτοντας το κόστος των διδάκτρων και το κόστος διαβίωσης με σκοπό τον εμπλουτισμό της γνώσης και την απόκτηση των απαραίτητων δεξιοτήτων, προκειμένου να ανταποκριθούν στη συνεχώς μεταβαλλόμενη και απαιτητική διεθνή αγορά εργασίας.

Οι επιστημονικοί κλάδοι σπουδών στους οποίους δίνεται έμφαση αφορούν τομείς όπως:

  • α) Μηχανική της Ενέργειας, Έρευνα & Εκμετάλλευση Υδρογονανθράκων, Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας, Εναλλακτικές Τεχνολογίες & Καύσιμα, Βιώσιμες Μεταφορές,
  • β) Οικονομία της Ενέργειας, Ενεργειακή Γεωπολιτική, Διοίκηση Ενεργειακών Έργων, Εφοδιαστική Αλυσίδα και Δίκαιο της Ενέργειας, και
  • γ) Πληροφορική, Δίκτυα & Επικοινωνίες, Περιβάλλον, Οικοσυστήματα, Βιώσιμη Ανάπτυξη & Κλιματική Αλλαγή, Προηγμένα Ενεργειακά Υλικά για την Παραγωγή και Αποθήκευση Ενέργειας και Ψηφιακός Μετασχηματισμός, Τεχνητή Νοημοσύνη, Ρομποτική και Ευφυείς Πόλεις.

Ο Όμιλος ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΠΕΤΡΕΛΑΙΑ στηρίζει διαχρονικά τη νέα γενιά μέσα από μια σειρά δράσεων Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης. Το συγκεκριμένο πρόγραμμα υποτροφιών εντάσσεται στο πλαίσιο στρατηγικών συνεργασιών του με στόχο τη στήριξη των νέων ανθρώπων και τη δημιουργία ευκαιριών, καθώς και την ενίσχυση της αμφίδρομης σχέσης που δημιουργείται ανάμεσα στην εκπαιδευτική και επιχειρηματική κοινότητα.

Τελευταία τροποποίηση στις Τετάρτη, 14 Αυγούστου 2019 16:17

Σχετικά Άρθρα

  • Από τη Ναύπακτο στο Χάρβαρντ, με πλήρη υποτροφία, διαβάζοντας μόνος στο σπίτι
    Από τη Ναύπακτο στο Χάρβαρντ, με πλήρη υποτροφία, διαβάζοντας μόνος στο σπίτι

    Όταν τον περασμένο Δεκέμβριο ο 17χρονος μαθητής της Γ' λυκείου Κωνσταντίνος Μαλιάρης συμπλήρωνε αιτήσεις για να γίνει δεκτός σε κάποιο αμερικανικό πανεπιστήμιο, είχε μέσα του την ελπίδα πως η απάντηση σε κάποια απ' αυτές θα ήταν θετική. Αυτό όμως που ίσως να μην φανταζόταν τότε ήταν πως όχι απλώς θα γίνει δεκτός στο Χάρβαρντ αλλά θα τού δοθεί και πλήρη υποτροφία!

    Σε αντίθεση με ό,τι συνήθως ισχύει, ο δρόμος του μαθητή του 1ου Γενικού Λυκείου Ναυπάκτου προς ένα από τα κορυφαία αμερικανικά πανεπιστήμια δεν πέρασε μέσα από τα θρανία κάποιου φροντιστηρίου ή από ειδικά σεμινάρια προετοιμασίας για σπουδές στις Ηνωμένες Πολιτείες, αλλά από την οθόνη του υπολογιστή του, αφού διαβάζοντας μόνος στο σπίτι, με συντροφιά το «θησαυροφυλάκιο» γνώσεων του παγκόσμιου ιστού και τα βιβλία του, κατάφερε να πετύχει αυτό που για πολλούς μοιάζει ακατόρθωτο.

    «Έδωσα όλη την ενέργεια και όλο μου τον χρόνο σ' αυτό. Ήταν ένα ρίσκο που είχα υπολογίσει και τελικά άξιζε τον κόπο», λέει στο Αθηναϊκό-Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων ο νεαρός μαθητής, εξηγώντας πως όσο οι υπόλοιποι συμμαθητές του προετοιμάζονταν για τις πανελλήνιες εξετάσεις που πλησιάζουν, ο ίδιος «έβλεπε» προς την άλλη πλευρά του Ατλαντικού.

    «Αν δεν το πίστευα έστω και λίγο ότι θα τα καταφέρω δεν θα το προχωρούσα. Είχα μία ελπίδα», εξηγεί ο 17χρονος, ο οποίος είναι μέλος της εθνικής ομάδας Ρομποτικής «FIRST Global Challenge Team Greece», που ξεκίνησε την πορεία της τον Μάιο του 2018 με τον συντονισμό του μη κερδοσκοπικού – Εκπαιδευτικού Οργανισμού Eduact – Δράση για την Εκπαίδευση και διακρίθηκε στη Διεθνή Ολυμπιάδα FIRST Global Challenge 2021, αποσπώντας τρία μετάλλια ανάμεσα σε 169 χώρες.

    «Δεν ένιωσα την ανάγκη να πάω σε κάποιο φροντιστήριο. Με τη μελέτη στο σπίτι τα πήγα πολύ καλά», υπογραμμίζει ο 17χρονος, ο οποίος δεν κρύβει τη χαρά του για την ευκαιρία που τού δίνεται, μέσα από την υποτροφία για σπουδές στο Χάρβαρντ, να εξερευνήσει αντικείμενα που δεν είχε καν φανταστεί, όπως τονίζει.

    Τόσο ο ίδιος όσο και οι γονείς του, χωρίς την υποστήριξη των οποίων δεν θα τα είχε καταφέρει, όπως χαρακτηριστικά λέει, νιώθουν δικαιωμένοι από το «εισιτήριο» της πλήρους υποτροφίας στο Χάρβαρντ. «Οι γονείς μου χάρηκαν γιατί είχαν δει πόσο κόπο είχα καταβάλλει και μάλιστα από ένα περιβάλλον που δεν ευνοούσε αυτή την εξέλιξη», επισημαίνει στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, προσθέτοντας ότι και στο σχολείο, οι καθηγητές και οι συμμαθητές του -κοινωνοί της τιτάνιας προσπάθειάς του όλα αυτά τα χρόνια- χάρηκαν με την επιτυχία του.

    Σε λίγους μήνες, ο Κωνσταντίνος Μαλιάρης θα ετοιμάσει τις βαλίτσες του για να διασχίσει τον Ατλαντικό, στο δεύτερο του ταξίδι στο εξωτερικό. Η πρώτη φορά που είχε περάσει τα σύνορα ήταν για να επισκεφθεί το CERN, «τη Μέκκα της επιστήμης», όπως χαρακτηριστικά λέει, ως μέλος μιας ομάδας 24 μαθητών από όλη την Ελλάδα (ανάμεσα σε 200 που έκαναν αίτηση).

    maliaris nafpaktos 2

    Μια πορεία γεμάτη διακρίσεις

    Πέραν της σπουδαίας διάκρισης στη Διεθνή Ολυμπιάδα FIRST Global Challenge 2021, ο Κωνσταντίνος Μαλιάρης έχει στο βιογραφικό της σύντομης μέχρι σήμερα ζωής του, συμμετοχές και διακρίσεις σε πανελλήνιους διαγωνισμούς και Ολυμπιάδες Ρομποτικής, Αστρονομίας- και όχι μόνο. Μεταξύ άλλων, στην 1η λυκείου κατάφερε να προκριθεί και να εκπροσωπήσει την Ελλάδα στην Ολυμπιάδα Αστρονομίας που έγινε εξ αποστάσεως και μια χρονιά αργότερα εξασφάλισε την 4η θέση πανελληνίως και μια θέση στην εθνική ομάδα Αστρονομίας και Αστροφυσικής, μέσω της οποίας, εκπροσωπώντας την Ελλάδα, διεκδίκησε το χάλκινο μετάλλιο. Μάλιστα, με αφορμή τις διακρίσεις αυτές δεν παραλείπει ν' αναφερθεί στον άνθρωπο που τού έδωσε το έναυσμα ν' ασχοληθεί με την Αστροφυσική, τον καθηγητή Αργύρη Δρίβα, ο οποίος προσέφερε δωρεάν -διά ζώσης (προ κορονοϊού)- μαθήματα, τα οποία και παρακολουθούσε με πάθος.

    Μεγαλώνοντας στη Ναύπακτο, μια επαρχιακή πόλη με μακρά ιστορία αλλά όχι όσα ερεθίσματα θα ήθελε ή θα χρειαζόταν ένα παιδί με αγάπη για τις επιστήμες και την τεχνολογία, ο νεαρός μαθητής άρχισε από μικρός να εξερευνά το διαδίκτυο για ν' αντλήσει περισσότερες πληροφορίες για τα θέματα που τον ενδιαφέρουν.

    «Στην πρώτη γυμνασίου άρχισα να μαθαίνω μόνος προγραμματισμό στο σπίτι. Το ίντερνετ είχε ό,τι πληροφορία χρειαζόταν. Όλοι οι πόροι ήταν διαθέσιμοι δωρεάν. Ήθελα ν' ασχοληθώ με την πληροφορική περισσότερο απ' ό,τι στο σχολείο. Στη συνέχεια ανέπτυξα κάποιες εφαρμογές (παιχνίδια) που δημοσίευσα τότε στο Playstore, ενώ αργότερα ασχολήθηκα με την ανάπτυξη αυτών των εφαρμογών ως μαθησιακή εμπειρία -πάντα μόνος, χωρίς τη βοήθεια κάποιου φροντιστηρίου ή ΚΔΑΠ, μόνο με τη συντροφιά των βιβλίων και του ίντερνετ», εξηγεί στο ΑΠΕ-ΜΠΕο 17χρονος.

    Το «μικρόβιο» της ρομποτικής θέλησε να το... μεταδώσει και σε άλλους συμμαθητές του, αλλά η απόπειρα να φτιάξει ομάδα ρομποτικής στο σχολείο, με τη βοήθεια μιας καθηγήτριάς του, έπεσε στο κενό. «Διαπιστώσαμε ότι δεν υπήρχε ούτε η ίδια διάθεση από άλλα παιδιά λόγω της πίεσης των μαθημάτων ούτε το κεφάλαιο το χρηματικό, οπότε πάλι κλείστηκα στον εαυτό μου και ασχολήθηκα με Arduino και προγραμματισμό, παρήγγειλα κι έναν 3D printer και ασχολήθηκα με διάφορα πρότζεκτ», σημειώνει, επισημαίνοντας πως στη ρομποτική συνέχισε όταν τού δόθηκε η ευκαιρία να μπει στην εθνική ομάδα, κάτι πρωτόγνωρο για τον ίδιο αφού ώς τότε δεν είχε καταφέρει να συμμετάσχει σε κάποιο πρωτάθλημα ή Ολυμπιάδα ρομποτικής.

    Στη διάρκεια της μέχρι σήμερα πορείας του έχει επίσης ασχοληθεί για κάποιο διάστημα με τη θεωρητική πληροφορική, με αλγορίθμους και δομές δεδομένων, και συμμετείχε στον πανελλήνιο διαγωνισμό πληροφορικής, όπου κατάφερε να φτάσει δυο φορές στο εθνικό καμπ προετοιμασίας (στην α' και β' λυκείου), ενώ με μια ομάδα που είχε φτιάξει με δυο συμμαθήτριές του είχαν συμμετάσχει στον πανελλήνιο διαγωνισμό τρισδιάστατου σχεδιασμού κι εκτύπωσης και είχαν πάρει το τρίτο βραβείο μιας ασπίδας προσώπου, μεσούσης της πανδημίας του κορονοϊού.

    maliaris nafpaktos 3

    Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

  • Πανεπιστήμιο Πατρών: Η Υποτροφία «Πάνος Μυλωνάς» αναβιώνει κατά την 15η Πανελλαδική Εβδομάδα Οδικής Ασφάλειας
    Πανεπιστήμιο Πατρών: Η Υποτροφία «Πάνος Μυλωνάς» αναβιώνει κατά την 15η Πανελλαδική Εβδομάδα Οδικής Ασφάλειας

    Στο πλαίσιο της Πανελλαδικής Εβδομάδας Οδικής Ασφάλειας 21-27 Μαρτίου 2022, που για 15η συνεχόμενη χρονιά διοργανώνεται από το Ινστιτούτο Οδικής Ασφάλειας (Ι.Ο.ΑΣ.) «Πάνος Μυλωνάς» σε συνεργασία με το Σύλλογο Ελλήνων Συγκοινωνιολόγων, θα πραγματοποιηθεί η 7η τελετής απονομής Υποτροφίας εις μνήμην του Πάνου Μυλωνά, την Τρίτη 22 Μαρτίου στις 12 το μεσημέρι στο Συνεδριακό και Πολιτιστικό Κέντρο του Πανεπιστήμιου Πατρών.

    Η Υποτροφία «Πάνος Μυλωνάς» θεσπίστηκε το 2005 με απόφαση της Συγκλήτου του Πανεπιστημίου Πατρών και απονέμεται από τον Πρύτανη του Πανεπιστημίου στον πρώτο φοιτητή-τρια του 4ου έτους του Τμήματος Μηχανολόγων & Αεροναυπηγών Μηχανικών, εις μνήμην του φοιτητή Πάνου Μυλωνά ο οποίος διένυε το 4ο έτος σπουδών πριν τον άδικο χαμό του. Από το 2005 μέχρι και το 2013 έχουν απονεμηθεί σε 8 φοιτητές υποτροφίες. Σημειώνεται πως η 22α Μαρτίου, πέραν της ημέρας τελετής απονομής της υποτροφίας «Πάνος Μυλωνάς» αποτελεί και την Περιφερειακή Ημέρα Οδικής Ασφάλειας Δυτικής Ελλάδος από το 2009.

    Κατά τη διεξαγωγή της εκδήλωσης θα τηρηθούν τα υγειονομικά πρωτόκολλα, με βάση τις ισχύουσες διατάξεις. Για την είσοδο σας είναι απαραίτητη η επίδειξη πιστοποιητικού εμβολιασμού ή νόσησης. Η χρήση μάσκας είναι υποχρεωτική καθ’ όλη τη διάρκεια της εκδήλωσης.

    Λόγω του περιορισμένου αριθμού θέσεων, όσοι επιθυμούν να παρακολουθήσουν την εκδήλωση θα πρέπει να το δηλώσουν στα τηλέφωνα: 2610 996611 & 996695 μέχρι την Παρασκευή 18 Μαρτίου 2022 και ώρα 13.00.

    Πηγή: Pelop.gr

    Στο πλαίσιο του Γενικού Κανονισμού Προστασίας Δεδομένων (2016/679/ΕΕ), σας ενημερώνουμε ότι η εκδήλωση φωτογραφίζεται και βιντεοσκοπείται. Μέρος του υλικού θα χρησιμοποιηθεί για το αρχείο του Πανεπιστημίου Πατρών και για την δημόσια προβολή της εκδήλωσης

  • Πανεπιστήμια: Υποτροφίες για φοιτητές έως 6.000 ευρώ - Δικαιούχοι και προθεσμίες
    Πανεπιστήμια: Υποτροφίες για φοιτητές έως 6.000 ευρώ - Δικαιούχοι και προθεσμίες

    Υποτροφίες για προπτυχιακούς φοιτητές προσφέρει το Ίδρυμα Κρατικών Υποτροφιών (ΙΚΥ) σε επιμελείς προπτυχιακούς φοιτητές και φοιτήτριες, οι οποίοι ανήκουν σε ευπαθείς κοινωνικές ομάδες και σπουδάζουν σε ελληνικά πανεπιστήμια. Η προκήρυξη αφορά σε περίπου 2.150 φοιτητές και οι ενδιαφερόμενοι θα πρέπει να υποβάλουν αίτηση έως και την Παρασκευή 18 Φεβρουαρίου 2022. Η Πράξη συγχρηματοδοτείται από την Ελλάδα και την Ευρωπαϊκή Ένωση (Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Ταμείο) μέσω του Επιχειρησιακού Προγράμματος «Ανάπτυξη Ανθρώπινου Δυναμικού, Εκπαίδευση και Διά Βίου Μάθηση 2014-2020». Οι ενδιαφερόμενοι θα πρέπει να υποβάλουν αίτηση στην διαδικτυακή εφαρμογή (https://ams.iky.gr) από τη Δευτέρα 24 Ιανουαρίου 2022 έως και την Παρασκευή 18 Φεβρουαρίου 2022 και ώρα 15.00. Οι υποψήφιοι πριν προβούν στην υποβολή ηλεκτρονικής αίτησης, καλούνται να μελετήσουν προσεκτικά την «Πρόσκληση υποβολής αιτήσεων» καθώς και το Παράρτημα αυτής.

    Περαιτέρω πληροφορίες και διευκρινίσεις (όροι, προϋποθέσεις, δικαιολογητικά, προθεσμίες κ.λπ.) παρέχονται από τα τηλέφωνα 210-3726357, -358, -360, -371, -383, -397, -408 και μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου στη διεύθυνση https://www.iky.gr/support/ (Με την εισαγωγή στην πλατφόρμα θα πρέπει να πατηθεί ΑΝΟΙΓΜΑ ΝΕΟΥ ΑΙΤΗΜΑΤΟΣ και στην επόμενη οθόνη στο «Θέμα Βοήθειας» να επιλεγεί «Προπτυχιακές Υποτροφίες/Διοικητική υποστήριξη/Όροι, δικαιολογητικά, προθεσμίες»). Τεχνική υποστήριξη αναφορικά με την ηλεκτρονική αίτηση(κωδικοί, σύνδεση, αποθήκευση αίτησης, online υποβολή κλπ) παρέχεται μέσω του email: [email protected].

    Η υποτροφία χορηγείται το αργότερο εντός τριμήνου από την σύναψη της σύμβασης ΙΚΥυποτρόφου, αφορά το χρονικό διάστημα από 01.09.2019 έως 31.08.2020 και ανέρχεται σε: α) πεντακόσια (500,00) ευρώ μηνιαίως για τους υποτρόφους που σπουδάζουν εκτός του Τόπου Μόνιμης Κατοικίας τους, ήτοι έξι χιλιάδες (6.000,00) ευρώ συνολικά και β) τριακόσια (300,00) ευρώ μηνιαίως για τους υποτρόφους που σπουδάζουν σε ΑΕΙ του Τόπου Μόνιμης Κατοικίας τους, ήτοι τρεις χιλιάδες και εξακόσια (3.600,00) ευρώ συνολικά. Σε περίπτωση που ο υπότροφος είναι δικαιούχος του στεγαστικού επιδόματος ή επιδότησης ενοικίου ακαδημαϊκού έτους 2019-2020, οφείλει να το επιστρέψει πριν τη σύναψη της σύμβασης με το ΙΚΥ ή να παραιτηθεί του δικαιώματος είσπραξής του εάν δεν το έχει εισπράξει. Σε αντίθετη περίπτωση, το στεγαστικό επίδομα ή η επιδότηση ενοικίου ακαδημαϊκού έτους 2019-2020 θα συμψηφισθεί με την υποτροφία ή θα αναζητηθεί/ανακτηθεί από την αρμόδια Υπηρεσία του Τμήματος/Σχολής του υποτρόφου κατά τις διατάξεις του Κώδικα Είσπραξης Δημοσίων Εσόδων (ΚΕΔΕ).

    Προϋποθέσεις συμμετοχής - Κριτήρια επιλεξιμότητας

    Οι υποψήφιοι, προκειμένου να αξιολογηθούν για τη χορήγηση υποτροφίας, πρέπει να πληρούν σωρευτικά τις προϋποθέσεις των κάτωθι παρ. 1 έως 7 και ένα τουλάχιστον εκ των κοινωνικo-οικονομικών κριτηρίων επιλεξιμότητας της παρ. 8: 1. Είναι Έλληνες πολίτες ή πολίτες των λοιπών κρατών-μελών της Ευρωπαϊκής Ένωσης (ΕΕ) ή πολίτες τρίτων κρατών νομίμως διαμένοντες στην Ελλάδα ή κάτοχοι (αριθμού αίτησης) κάρτας ασύλου (πρόσφυγες). 2. Κατέχουν ελληνικό ΑΦΜ. 3. Συμπεριλαμβάνονται -ως υπόχρεοι ή Εξαρτώμενα Μέλη- σε υποβληθείσα φορολογική δήλωση φορολογικού έτους 2019. 4. Κατά το χειμερινό και εαρινό εξάμηνο σπουδών αντιστοίχως του ακαδημαϊκού έτους 2019- 2020 ήταν προπτυχιακοί φοιτητές, εγγεγραμμένοι σε Ανώτατο Εκπαιδευτικό Ίδρυμα (ΑΕΙ) της Ελλάδας συμπεριλαμβανομένων των Ανώτατων Εκκλησιαστικών Ακαδημιών και Ανώτατων Σχολών Καλών Τεχνών και δεν είχαν υπερβεί το προβλεπόμενο από τον Κανονισμό Σπουδών, χρονικό όριο των εξαμήνων φοίτησης που απαιτείται για τη λήψη πτυχίου. 5. Δεν δικαιούνται να υποβάλουν αίτηση: α) οι φοιτητές του Ελληνικού Ανοικτού Πανεπιστημίου (ΕΑΠ), των Στρατιωτικών και Αστυνομικών Σχολών και των Ακαδημιών του Εμπορικού Ναυτικού και της Πυροσβεστικής. β) οι φοιτητές που έχουν εισαχθεί στα Α.Ε.Ι. σε ειδικό αριθμό θέσεων και σε ποσοστό επιπλέον του αριθμού εισακτέων, ως: (i) τέκνα των ελλήνων εξωτερικού, (ii) αλλοδαποίαλλογενείς και (iii) Υπότροφοι (αλλοδαποί-αλλογενείς και ομογενείς), όπως οι κατηγορίες αυτές εξειδικεύονται στην υπουργική απόφαση Φ.151/20049/Β6/2007 (Β΄ 272). 6. Δεν λαμβάνουν καθ’ όλη τη διάρκεια του προγράμματος υποτροφία από οποιαδήποτε άλλη πηγή δημόσια ή ιδιωτική, εσωτερικού ή εξωτερικού. 7. Δεν ήταν πτυχιούχοι ελληνικού ή αλλοδαπού ΑΕΙ κατά την έναρξη της υποτροφίας (1/9/2019). 8. Πληρούν ένα τουλάχιστον εκ των κατωτέρω (8.1 ή 8.2 ή 8.3) κοινωνικo-οικονομικών κριτηρίων επιλεξιμότητας: 8.1 το Κατά Κεφαλήν Εισόδημά τους κατά το φορολογικό έτος 2019 δεν υπερβαίνει το ποσό των επτά χιλιάδων ευρώ (€7.000,00) ή 8.2 ανήκουν κατά το ακαδημαϊκό έτος 2019-2020 σε μία τουλάχιστον από τις παρακάτω Ευπαθείς 4/14

    Κοινωνικές Ομάδες και το Κατά Κεφαλήν Εισόδημά τους κατά το φορολογικό έτος 2019 δεν υπερβαίνει το ποσό των οκτώ χιλιάδων (€8.000,00) ευρώ: i) Ο Υποψήφιος είναι γονέας Μονογονεϊκής Οικογένειας. ii) Ο Υποψήφιος είναι γονέας με τρία (3) τέκνα και άνω εκ των οποίων τουλάχιστον ένα Εξαρτώμενο Μέλος. Iii) Ο Υποψήφιος είναι ορφανός από δύο γονείς, εφόσον δεν έχει υπερβεί το 25ο έτος της ηλικίας του. Ως ημερομηνία γέννησης θεωρείται η 31η Δεκεμβρίου του έτους γέννησης και ως ημερομηνία συμπλήρωσης του 25ου έτους θεωρείται η 31η Δεκεμβρίου 2020. iv) Ο Υποψήφιος είναι Εξαρτώμενο Μέλος οικογένειας με τρία τέκνα και άνω (Εξαρτώμενα Μέλη ή μη). v) Ο Υποψήφιος είναι Εξαρτώμενο Μέλος Μονογονεϊκής Οικογένειας. vi) Ο Υποψήφιος είναι Εξαρτώμενο Μέλος με γονέα ή γονείς ή/και ένα ή περισσότερα αδέλφια Εξαρτώμενα Μέλη με ποσοστό αναπηρίας τουλάχιστον 67%. vii) Ο Υποψήφιος έχει σύζυγο ή/και τέκνα-Εξαρτώμενα Μέλη με ποσοστό αναπηρίας τουλάχιστον 67%. viii) Ο Υποψήφιος είναι Έλληνας πολίτης μέλος της Μουσουλμανικής Μειονότητας της Θράκης. ix) Ο Υποψήφιος είναι Ρομά. x) O Υποψήφιος είναι πρόσφυγας. 8.3 Υποψήφιοι με αναπηρία τουλάχιστον 50% κατά το ακαδημαϊκό έτος 2019-2020, εφόσον το Κατά Κεφαλήν Εισόδημά τους κατά το φορολογικό έτος 2019 δεν υπερβαίνει το ποσό των εννέα χιλιάδων (€9.000,00) ευρώ.

    Πηγή: Ethnos.gr

  • ΙΚΥ: Ξεκίνησαν οι αιτήσεις για 2.150 προπτυχιακές υποτροφίες
    ΙΚΥ: Ξεκίνησαν οι αιτήσεις για 2.150 προπτυχιακές υποτροφίες

    Ξεκίνησαν τη Δευτέρα 24 Ιανουαρίου 2022 οι αιτήσεις για την χορήγηση υποτροφιών από το Πρόγραμμα οικονομικής ενίσχυσης επιμελών φοιτητών που ανήκουν σε ευπαθείς κοινωνικές ομάδες για το ακαδημαϊκό έτος 2019-2022, του Ιδρύματος Κρατικών Υποτροφιών (ΙΚΥ).

    Διαβάστε περισσότερα στο proson.gr

    Πηγή: Ethnos.gr

  • Πανεπιστήμιο Πατρών – Υποτροφίες Johns Hopkins 2021-2022: Μέχρι τις 12 Ιανουαρίου οι αιτήσεις υποψηφιών
    Πανεπιστήμιο Πατρών – Υποτροφίες Johns Hopkins 2021-2022: Μέχρι τις 12 Ιανουαρίου οι αιτήσεις υποψηφιών

    Το Πανεπιστήμιο Πατρών χρηματοδοτεί τη μετακίνηση φοιτητών του Τμήματος Ιατρικής στο Πανεπιστήμιο Johns Hopkins, με σκοπό την έρευνα και την κλινική άσκηση.

    Στο πλαίσιο της συνεργασίας μεταξύ του Πανεπιστημίου Πατρών (Τμήμα Ιατρικής) και του Πανεπιστημίου Johns Hopkins των ΗΠΑ, το Πανεπιστήμιο Πατρών χρηματοδοτεί τη μετακίνηση φοιτητών του Τμήματος Ιατρικής στο Πανεπιστήμιο Johns Hopkins, με σκοπό την έρευνα και την κλινική άσκηση.

    Κατά την περίοδο της μετακίνησής τους (ακαδημαϊκό έτος 2021-2022) οι φοιτητές θα πρέπει να είναι προπτυχιακοί από το 5ο έτος φοίτησης και άνω, μεταπτυχιακοί ή/και υποψήφιοι διδάκτορες (οι οποίοι ως πρώτο πτυχίο έχουν αυτό της Ιατρικής), και να διατηρούν τη φοιτητική ιδιότητα.

    Για την υποβολή της αίτησης οι ενδιαφερόμενοι θα πρέπει να λάβουν υπόψη τα εξής:

    Είναι απαραίτητο να έχει προηγηθεί επικοινωνία των υποψηφίων με συγκεκριμένη κλινική ή εργαστήριο του Πανεπιστημίου Johns Hopkins.

    ο σύνηθες χρονικό διάστημα της μετακίνησης, σύμφωνα με τα οριζόμενα από το Πανεπιστήμιο Johns Hopkins, έχει ως εξής:
    – Clinical elective: 4 – 4 ½ εβδομάδες
    – Research elective: 9 εβδομάδες

    Η επιλογή των υποτρόφων και η προβλεπόμενη χρηματοδότηση ανά υποτροφία αναμένεται να κυμανθεί ως εξής:
    – Clinical elective: έως 1 άτομο, περίπου 7.000 ευρώ
    – Research elective: έως 2 άτομα, περίπου 3.500 ευρώ έκαστο<

    Οι ενδιαφερόμενοι θα πρέπει να καταθέσουν μέχρι 12/01/2022 τα παρακάτω δικαιολογητικά στο Κεντρικό Πρωτόκολλο του Πανεπιστημίου Πατρών (ισόγειο Κτιρίου Διοίκησης) σε κλειστό φάκελο. Η αίτηση συμμετοχής θα συνοδεύει εξωτερικά τον κλειστό φάκελο.
    Χρήσιμοι σύνδεσμοι:

    Πανεπιστήμιο Πατρών / Μνημόνιο Συνεργασίας με Johns Hopkins: https://www.upatras.gr/international-relations/international-cooperations/johns-hopkins-mou/

    Johns Hopkins School of Medicine / Visiting Medical Student Information: https://www.hopkinsmedicine.org/som/offices/registrars/visiting-md/vis-med-info.html
    johns_hopkins_application_2021

    Περισσότερα: https://www.upatras.gr/prokiryxi-ypotrofion-johns-hopkins-2021-2022/

    Πηγή: Pelop.gr

  • 20 χρόνια Πρόγραμμα Υποτροφιών Cosmote: Ξεκίνησαν οι αιτήσεις συμμετοχής για φέτος
    20 χρόνια Πρόγραμμα Υποτροφιών Cosmote: Ξεκίνησαν οι αιτήσεις συμμετοχής για φέτος

    30 υποτροφίες για πρωτοετείς φοιτητές - Δηλώσεις συμμετοχής στο www.cosmote-scholarships.gr - Επιπλέον κριτήριο φέτος για υποψήφιους οικογενειών που επλήγησαν από τις πυρκαγιές - 724 φοιτητές έχουν λάβει υποτροφίες ύψους 6,5 εκατ. στα 20 χρόνια του προγράμματος - Πρακτική άσκηση στον Όμιλο ΟΤΕ για 20 υποτρόφους

    Ανοικτή θα είναι μέχρι τις 8/10 η πλατφόρμα για δηλώσεις συμμετοχής στο Πρόγραμμα Υποτροφιών COSMOTE, που φέτος συμπληρώνει 20 χρόνια. Το Πρόγραμμα Υποτροφιών COSMOTE υποστηρίζει πρωτοετείς φοιτητές με οικονομικές και κοινωνικές δυσκολίες. Πρόκειται για την μακροβιότερη δράση κοινωνικής συνεισφοράς της COSMOTE για τη βιώσιμη ανάπτυξη. Μέχρι σήμερα, περισσότεροι από 724 φοιτητές έχουν υποστηριχθεί με 6,5 εκατ. ευρώ, ώστε να καταφέρουν να ολοκληρώσουν τις σπουδές τους και να πραγματοποιήσουν τα όνειρά τους.

    «Με τις υποτροφίες επενδύουμε 20 χρόνια στους νέους, το μέλλον της πατρίδας μας. Κάθε φορά που συναντώ τους υποτρόφους μας με συγκινεί η πορεία τους, όχι μόνο σε ακαδημαϊκό αλλά και σε προσωπικό επίπεδο. Νέοι άνθρωποι που κυνηγούν τα όνειρά τους, έχοντας μάθει να ξεπερνούν κάθε δυσκολία στο δρόμο τους. Ειδικά την φετινή χρονιά οι προκλήσεις ξεπέρασαν κάθε προηγούμενο. Η θετική στάση ζωής τους, το πάθος, οι αξίες και η συστηματική δουλειά αποτελούν παράδειγμα για όλους μας. Η ισότιμη πρόσβαση στη γνώση και την τεχνολογία αποτελούν προτεραιότητας της βιώσιμης ανάπτυξης στην COSMOTE για έναν κόσμο καλύτερο για όλους», δήλωσε ο Μιχάλης Τσαμάζ, Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος Ομίλου ΟΤΕ.

    Tο Πρόγραμμα Υποτροφιών COSMOTE για το ακαδημαϊκό έτος 2021-2022 περιλαμβάνει 30 υποτροφίες για πρωτοετείς φοιτητές: 29 για συγκεκριμένες σχολές Ανώτατων Εκπαιδευτικών Ιδρυμάτων και την υποτροφία «Ζαχαρίας Πιπερίδης» για πρωτοετείς φοιτητές στα τμήματα Ηλεκτρολόγων Μηχανικών και Μηχανικών Υπολογιστών Πολυτεχνικών Σχολών της Ελλάδας, στη μνήμη του διακεκριμένου στελέχους του Ομίλου ΟΤΕ.

    To ποσό υποτροφίας για σχολές τετραετούς φοίτησης, ανέρχεται σε 15.000€¹, ενώ για σχολές πενταετούς φοίτησης αυξάνεται σε 18.750€. Για την υποτροφία «Ζαχαρίας Πιπερίδης», το ποσό είναι 25.000€. Επιπλέον, για τις καθημερινές ανάγκες κατά τη διάρκεια των σπουδών τους, η COSMOTE προσφέρει σε όλους τους υποτρόφους laptop και πλήρες πακέτο τηλεπικοινωνιακών υπηρεσιών σταθερής και κινητής τηλεφωνίας, Internet και COSMOTE TV.

    Ειδικά για φέτος, λόγω των καταστροφικών πυρκαγιών που έπληξαν τη χώρα, προστίθεται νέο κριτήριο αξιολόγησης των υποψηφίων που συνυπολογίζει τις πυρόπληκτες οικογένειες.

    COSMOTE Scholarships Program visual

    Για την επέτειο των 20 χρόνων του Προγράμματος Υποτροφιών COSMOTE, είκοσι υπότροφοι θα μπορέσουν να αποκτήσουν πρακτική εμπειρία και να γνωρίσουν από κοντά το σύγχρονο και δυναμικό εργασιακό περιβάλλον του Ομίλου ΟΤΕ. Η πρακτική άσκηση απευθύνεται στους υποτρόφους COSMOTE, που εξακολουθούν να λαμβάνουν την ετήσια οικονομική ενίσχυση και βρίσκονται ήδη στο δεύτερο έτος των σπουδών τους.

    Περισσότερες πληροφορίες και όροι συμμετοχής είναι διαθέσιμες στην ιστοσελίδα των Υποτροφιών COSMOTE.

    Με όραμα έναν κόσμο καλύτερο για όλους μέσω της τεχνολογίας, η COSMOTE αναλαμβάνει πρωτοβουλίες για να ενισχύσει το κοινωνικό και περιβαλλοντικό αποτύπωμα της, αλλά και την ισότιμη πρόσβαση των πολιτών στον ψηφιακό κόσμο. Το 2020 η κοινωνική συνεισφορά της εταιρείας ανήλθε σε €5,1 εκατ. Περισσότερες πληροφορίες στον Απολογισμό Βιώσιμης Ανάπτυξης Ομίλου ΟΤΕ 2020.

    ¹ Νόμιμοι φόροι, τέλη, κρατήσεις, και οποιαδήποτε άλλη δαπάνη απαιτείται για τη λήψη της κάθε υποτροφίας, θα βαρύνει τον κάθε ένα δικαιούχο αυτής ξεχωριστά. Tο καθαρό ποσό θα καταβληθεί σε κάθε υπότροφο σε τέσσερις (4) ή πέντε (5) ισόποσες δόσεις ανάλογα με τα έτη φοίτησης της σχολής όπως ορίζονται στον Οδηγό Σπουδών.

    (Δελτίο Τύπου)

  • ΕΛΠΕ: Μέγας Χορηγός της Ελληνικής Παραολυμπιακής Επιτροπής και των σπουδαίων Αθλητών της
    ΕΛΠΕ: Μέγας Χορηγός της Ελληνικής Παραολυμπιακής Επιτροπής και των σπουδαίων Αθλητών της

    Για περισσότερο από μία δεκαετία ο Όμιλος ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΠΕΤΡΕΛΑΙΑ, με υψηλό αίσθημα ευθύνης και ανταπόδοσης προς την κοινωνία, συμβάλλει στην ανάδειξη των αθλητικών ιδεωδών και της αξίας του «ευ αγωνίζεσθαι». Ο μεγαλύτερος ενεργειακός Όμιλος της χώρας ενισχύει ακόμη περισσότερο τη στήριξή του στον Ελληνικό Αθλητισμό, με την ανανέωση και αναβάθμιση της χορηγίας του στην Ελληνική Παραολυμπιακή Επιτροπή, σε «Μέγα Χορηγό».

    Με ιδιαίτερη υπερηφάνεια, ο Όμιλος ΕΛΠΕ θα βρίσκεται δίπλα στις ελληνικές Αποστολές που θα αγωνιστούν στους δύο επόμενους Παραολυμπιακούς Αγώνες, φέτος το καλοκαίρι (24/8 έως 5/9) στο Τόκιο και το 2024 στο Παρίσι, αλλά και στους Χειμερινούς Παραολυμπιακούς του 2022 στο Πεκίνο.

    Ο κ. Γιάννης Παπαθανασίου, Πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου της ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΠΕΤΡΕΛΑΙΑ, δήλωσε σχετικά:

    «Ο Όμιλος ΕΛΠΕ, βρίσκεται σταθερά δίπλα στους αθλητές μας με αναπηρία. Μέσα από το ψυχικό τους σθένος, τον αγώνα τους να κατακτήσουν την κορυφή, υπερνικώντας εμπόδια και δυσκολίες που φαντάζουν ανυπέρβλητες, αλλά και με τη γενικότερη θετική στάση που τηρούν απέναντι στην καθημερινότητα, μας εμπνέουν διαρκώς. Μας υπενθυμίζουν ότι, ο Αθλητισμός δεν είναι προνόμιο αλλά δικαίωμα όλων, χωρίς διακρίσεις και ανισότητες, ενώ η ίδια η Ζωή αποτελεί δώρο για δημιουργία. Η νέα, αναβαθμισμένη χορηγική σχέση που συνάψαμε με την Ελληνική Παραολυμπιακή Επιτροπή, είναι το δικό μας “ευχαριστώ” προς όλους αυτούς, τους πραγματικά μεγάλους αθλητές».

    Από την πλευρά του, ο κ. Χρήστος Καλούδης, Πρόεδρος της Ελληνικής Παραολυμπιακής Επιτροπής, τόνισε:

    «Με τον Όμιλο ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΠΕΤΡΕΛΑΙΑ έχουμε μια μακρόχρονη σχέση και η αναβάθμιση της χορηγίας του στην κατηγορία του Μεγάλου Χορηγού, μας κάνει ιδιαίτερα χαρούμενους και μας επιτρέπει να στηρίξουμε όλους τους αθλητές και τις αθλήτριες με αναπηρία, αλλά και ειδικά την προετοιμασία και συμμετοχή της Ελληνικής Ομάδας στους Παραολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο. Έρχεται σε μια πολύ σημαντική περίοδο, γιατί ο Αθλητισμός θα πρέπει να επανέλθει με πολύ προσπάθεια στα προ-πανδημίας επίπεδα. Ευχαριστούμε τα ΕΛΠΕ για την υποστήριξή τους ως Μέγας Χορηγός. Ότι θα βρίσκονται στο πλευρό μας στους αγώνες του Τόκιο, του Πεκίνου και του Παρισιού μας γεμίζει αυτοπεποίθηση και δεσμευόμαστε ότι θα αξιοποιήσουμε τη χορηγία τους με τον καλύτερο δυνατό τρόπο».

    Η φωτογραφία είναι στιγμιότυπο από την χθεσινή (17/08) αναχώρηση του πρώτου γκρουπ των Ελλήνων αθλητών ενόψει της έναρξης των Παραολυμπιακών Αγώνων Τόκιο 2020, στις 24 Αυγούστου. ΠΗΓΗ: Ελληνική Παραολυμπιακή Επιτροπή

    (Δελτίο Τύπου)

  • Γ. Αλεξόπουλος: Ο Όμιλος Ελληνικά Πετρέλαια μετασχηματίζεται
    Γ. Αλεξόπουλος: Ο Όμιλος ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΠΕΤΡΕΛΑΙΑ Μετασχηματίζεται

    Την στρατηγική του Ομίλου ΕΛΠΕ για την επίτευξη του ενεργειακού του μετασχηματισμού και την εναρμόνιση με τους στόχους που έχει θέσει η Ευρωπαϊκή Ένωση για κλιματική ουδετερότητα έως το έτος 2050, ανέπτυξε ο Γενικός Διευθυντής Στρατηγικού Σχεδιασμού & Νέων Δραστηριοτήτων και Εκτελεστικό Μέλος Δ.Σ. της ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΠΕΤΡΕΛΑΙΑ κ. Γιώργος Αλεξόπουλος, κατά τη χθεσινή πρώτη ημέρα των εργασιών του διήμερου διαδικτυακού Συνεδρίου που διοργανώνει το ΙΕΝΕ, με θέμα "Green Liquid Fuels of the Future" («Τα Πράσινα Υγρά Καύσιμα του Μέλλοντος»).

    «Είναι ξεκάθαρο ότι η ενεργειακή μετάβαση επιταχύνεται και επηρεάζει τις επιχειρηματικές δραστηριότητες και τα λειτουργικά μας μοντέλα. Αντιμετωπίζουμε αυτή την εξέλιξη ως μια ευκαιρία για τον μετασχηματισμό του Ομίλου, βελτιώνοντας τις βασικές μας δραστηριότητες, αλλά και αναπτύσσοντας ένα διαφοροποιημένο χαρτοφυλάκιο ενέργειας, ώστε να ανταποκριθούμε αποτελεσματικά στις προκλήσεις του μέλλοντος», τόνισε χαρακτηριστικά ο κ. Αλεξόπουλος, σημειώνοντας ότι ο Όμιλος ΕΛΠΕ υλοποιεί με γοργά βήματα ένα καλά σχεδιασμένο πλάνο για την επίτευξη των στρατηγικών του στόχων, αγκαλιάζοντας νέες λύσεις και τεχνολογίες.

    Σύμφωνα με Γενικό Διευθυντή Στρατηγικού Σχεδιασμού & Νέων Δραστηριοτήτων της ΕΛΠΕ, βασικοί πυλώνες της στρατηγικής του Ομίλου είναι:

    • η βελτίωση των κύριων δραστηριοτήτων του Ομίλου, με ενίσχυση της ανταγωνιστικότητας, της ενεργειακής απόδοσης και υλοποίηση του ψηφιακού μετασχηματισμού,
    • η αξιοποίηση προγενέστερων επενδύσεων, με αναβαθμίσεις που θα προσδώσουν προστιθέμενη αξία, καθώς και
    • η διαφοροποίηση του ενεργειακού χαρτοφυλακίου, ώστε ο Όμιλος να αποκτήσει σημαντικό χαρτοφυλάκιο έργων ΑΠΕ, να επεκταθεί στον τομέα Ηλεκτρικής Ενέργειας & Φυσικού Αερίου, και, παράλληλα, να διερευνήσει νέες ευκαιρίες που συνδέονται με την ενεργειακή μετάβαση.

    «Στο πλαίσιο της στρατηγικής της για τον ενεργειακό μετασχηματισμό, επενδύουμε σε καύσιμα χαμηλών εκπομπών άνθρακα, και προχωράμε σε απανθρακοποίηση των διεργασιών μας εστιάζοντας στην ενεργειακή αποδοτικότητα, στην ψηφιοποίηση και στις καινοτόμες τεχνολογίες και, ταυτόχρονα, εισάγουμε ανανεώσιμες πρώτες ύλες και επαναχρησιμοποιούμε αποβλήτα όπως το μαγειρικό λάδι και τα πλαστικά, για να δημιουργήσουμε τα ‘πράσινα καύσιμα’ του μέλλοντος» τόνισε ο κ. Αλεξόπουλος, μιλώντας στην ενότητα για τον «Μετασχηματισμό της Βιομηχανίας σε σχέση με το Όραμα 2050» ("The Transformation of the Industry and its Vision 2050").

    Όπως είπε ο κ. Αλεξόπουλος, ο Όμιλος ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΠΕΤΡΕΛΑΙΑ επικαιροποιεί το στρατηγικό του πλάνο και εξετάζει τα επενδυτικά έργα που θα υλοποιήσει, με στόχο τον μετασχηματισμό των παραγωγικών του δραστηριοτήτων και την παραγωγή σε ευρεία κλίμακα «πράσινων» καυσίμων, χαμηλού αποτυπώματος άνθρακα.

    Σύμφωνα με τον κ. Αλεξόπουλο, ο Όμιλος έχει θέσει ως στόχο να μειώσει την κατανάλωση ενέργειας κατά 10% έως το 2030, με παράλληλη σημαντική μείωση του περιβαλλοντικού του αποτυπώματος και στα 3 διυλιστήρια που λειτουργεί, ενώ προχωρά με γοργά βήματα στον ψηφιακό του μετασχηματισμό, μέσω του οποίου θα μπορεί να εξοικονομεί 50 εκατ. ευρώ ετησίως.

    Παράλληλα, ο Όμιλος ΕΛΠΕ συμμετέχει σε προγράμματα έρευνας και καινοτομίας που σχετίζονται με τεχνολογίες χαμηλών εκπομπών άνθρακα, εστιάζοντας στα βιοκαύσιμα 2ης και 3ης γενιάς, στην παραγωγή πράσινου υδρογόνου, σε τεχνολογίες αξιοποίησης απορριμμάτων, υποδομών αποθήκευσης και δημιουργίας βιοδιυλιστηρίων.

    Αναφερόμενος στη στρατηγική ανάπτυξης στον τομέα των ΑΠΕ, ο κ. Αλεξόπουλος χαρακτήρισε ως «εμβληματικό έργο» το μεγάλο φωτοβολταϊκό πάρκο, ισχύος 204 MW και προϋπολογισμού 130 εκατ. ευρώ, που κατασκευάζεται στην Κοζάνη και υποστήριξε ότι ο στόχος που έχει τεθεί για 300 MW εγκατεστημένης ισχύος μέχρι το τέλος του 2021 και συνολικά 600 MW έως το 2025, θα υλοποιηθεί μέσω της οργανικής ανάπτυξης του Ομίλου, αλλά και με στοχευμένες εξαγορές. Συνολικά, όπως είπε, ο Όμιλος ΕΛΠΕ διαθέτει ένα διαφοροποιημένο χαρτοφυλάκιο έργων άνω του 1,3 GW (Φωτοβολταϊκά, Αιολικά, Βιομάζα), το οποίο βρίσκεται σε διάφορα στάδια ανάπτυξης.

    «Δεν υπάρχει μία τεχνολογία και μία μοναδική λύση για να πετύχουμε τους στόχους για κλιματική ουδετερότητα» κατέληξε στην ομιλία του ο Γενικός Διευθυντής Στρατηγικού Σχεδιασμού & Νέων Δραστηριοτήτων της ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΠΕΤΡΕΛΑΙΑ, προσθέτοντας ότι ο τομέας διύλισης μπορεί να συμβάλει αποφασιστικά στην επίτευξη των στόχων της ΕΕ για κλιματική ουδετερότητα. Αρκεί όπως είπε, να υπάρξει στήριξη του κλάδου για την παραγωγή προϊόντων χαμηλού αποτυπώματος άνθρακα - όπως συμβαίνει και με τις υπόλοιπες τεχνολογίες - καθώς θα απαιτηθούν σημαντικές επενδύσεις σε βάθος χρόνου, που για να υλοποιηθούν χρειάζεται ξεκάθαρο ρυθμιστικό πλαίσιο και σταθερή φορολογία.

    (Δελτίο Τύπου)

Sites του Ομίλου

Αγ. Κυριακής 4 | Πύργος Ηλείας | Τηλ: 26210 30400 | Δημοσιογραφικό τμήμα: 6976 869414 | Εμπορικό Τμήμα: 6945 556212 | email: [email protected]

Μ.Η.Τ. 242102 | ΑΦΜ: 105224221 - ΔΟΥ Πύργου | Aρ.Γ.Ε.ΜΗ. 141319425000 | Ατομική Επιχείρηση | Ιδιοκτήτρια - διευθύντρια - διαχειρίστρια - δικαιούχος ονόματος τομέα: Δήμητρα Βέλμαχου | Διευθυντής σύνταξης: Γιάννης Σπυρούνης

Up & High Media & Productions

ilia live smallCopyright © 2011 - 2024 Ηλεία Live!.
Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.

Μέλος του 
Μητρώο ΜΗ

Marma Touch