Τετάρτη, 27 Νοεμβρίου 2019 22:58

Βράβευση του δημ. σχολείου Σκουροχωρίου από την ΠΔΕ Δυτικής Ελλάδας

Γράφτηκε από
Ad Slot

Η Περιφερειακή Διεύθυνση Εκπαίδευσης Δυτικής Ελλάδας βράβευσε την ομάδα Erasmus+ του Δημοτικού Σχολείου Σκουροχωρίου για τη συμμετοχή και τη δημιουργία του βίντεο που συμμετείχε στη δράση «How Erasmus+ Changed My School”.

Το σχολείο διακρίνεται για την εξωστρέφειά του καθώς συντονίζει για λογαριασμό τεσσάρων χωρών (Ρουμανίας, Βουλγαρίας και Τουρκίας) το πρόγραμμα "School is the flame" και υλοποιεί και το πρόγραμμα "Cultural Festivals" με συμμετοχή της Σλοβενίας, Ουγγαρίας, Τουρκίας και το σχολείο "Νίκος Καζαντζάκης" της Μπραϊλα στη Ρουμανία.

Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε στο Μουσείο Τεχνολογίας και Επιστημών του Παν/μίου Πατρών και το βραβείο στο Διευθυντή του Σχολείου κ.Αθανάσιο Κατσίμπελη και την εκπαιδευτικό κα.Ζέτα Αδαμοπούλου απένειμε ο κ. Φωκίων Ζαΐμης Αντιπεριφερειάρχης Επιχειρηματικότητας, Έρευνας και Καινοτομίας της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας.

Τα συγχαρητήριά του στους εκπαιδευτικούς και μαθητές του σχολείου έδωσε προσωπικά στον Διευθυντή του Σχολείου ο Περιφερειακός Διευθυντής Εκπαίδευσης κ.Κώστας Γιαννόπουλος και η προωθήτρια Ευρωπαϊκών προγραμμάτων της ΠΔΕ Δυτικής Ελλάδας κ.Ελένη Σαρλή.

Οι συμμετέχοντες στην Ημερίδα που ακολούθησε τη βράβευση των σχολείων είχαν την ευκαιρία να δουν τους πολλαπλούς τρόπους που ωφελήθηκαν εκπαιδευτικοί και σχολικές μονάδες από το πρόγραμμα Erasmus+ και να συνομιλήσουν μαζί με τους βραβευθέντες για την εμπειρία τους.

Τελευταία τροποποίηση στις Τετάρτη, 27 Νοεμβρίου 2019 21:24

Σχετικά Άρθρα

  • Περιφερειακή Διεύθυνση Εκπαίδευσης Δυτ. Ελλάδας: Erasmus Days2024 "I (AI) SING ERASMUS+, I HAIKU ERASMUS+”
    Περιφερειακή Διεύθυνση Εκπαίδευσης Δυτ. Ελλάδας: Erasmus Days2024

    Mε ιδιαίτερα μεγάλη επιτυχία ολοκληρώθηκε και φέτος ο εορτασμός των Erasmus Days 2024 που πραγματοποιήθηκε στις 14-19 Οκτωβρίου 2024 με τη διοργάνωση 10111 εκδηλώσεων σε όλο τον κόσμο. Η Περιφερειακή Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Δυτικής Ελλάδας ανταποκρίθηκε στο κάλεσμα του Ιδρύματος Κρατικών Υποτροφιών - Εθνικής Μονάδας Συντονισμού του Προγράμματος Erasmus+ και διοργάνωσε την εκδήλωση “Ι (ΑΙ) Sing Erasmus+, I Haiku Erasmus” σε συνεργασία με τις Διευθύνσεις Εκπαίδευσης δια της Περιφερειακής Επόπτριας Εκπαίδευσης Δυτικής Ελλάδας και της Προωθήτριας Εrasmus+ Π.Δ.Ε. Δυτικής Ελλάδας, την Πέμπτη 17 Οκτωβρίου 2024.

    Τριάντα τέσσερις (34) εξαιρετικές δημιουργίες μαθητών και εκπαιδευτικών παρουσιάστηκαν κατά τη διάρκεια της διαδικτυακής εκδήλωσης. Οι συμμετέχοντες δημιούργησαν το δικό τους τραγούδι ή Haiku ποίημα για την Erasmus+ εμπειρία τους με ή χωρίς τη χρήση εργαλείων τεχνητής νοημοσύνης.

    Μέσα από την εκδήλωση αναδείχθηκαν οι εμπειρίες και οι ευκαιρίες που προσφέρει στη Σχολική Κοινότητα το Erasmus+ σε όλες τις βαθμίδες εκπαίδευσης (Νηπιαγωγείο, Δημοτικό, Γυμνάσιο, Λύκειο, ΕΠΑΛ, Ειδικά Δημοτικά Σχολεία, ΕΝΕΕΓΥΛ, ΕΕΕΕΚ) με συμμετοχές και από τις 3 Περιφερειακές Ενότητες Αχαΐας, Ηλείας και Αιτωλοακαρνανίας. Παράλληλα αναδείχθηκε η αξιοποίηση εργαλείων τεχνητής νοημοσύνης στην εκπαιδευτική διαδικασία μέσω κυρίως της παραγωγικής τεχνητής νοημοσύνης δηλαδή της χρήσης της ως εργαλείο, σε ένα μέρος μίας ολοκληρωμένης μαθησιακής εμπειρίας και όχι ως υποκατάστατο της ανθρώπινης νοημοσύνης.

    Οι δημιουργίες των μαθητών υπάρχουν διαθέσιμες στον ακόλουθο ψηφιακό τοίχο:

    https://padlet.com/pdedeerasmusdays2021/erasmusdays-2024-o54oofrhma7jtht6

    Ιδιαίτερη εντύπωση προκάλεσε σε όλους τους συμμετέχοντες η δημιουργικότητα , η φαντασία αλλά και τα συναισθήματα χαράς για τις νέες εμπειρίες και γνώσεις, που καθρεφτίζονταν μέσα στις δημιουργίες των μαθητών. Τα παιδιά μίλησαν για την αξία της ειρήνης καταδικάζοντας τη φρίκη του πολέμου, τις αρχές της ισότητας και της δικαιοσύνης, τη σημασία της συνεργασίας και της αλληλεγγύης, την αξία της συμπερίληψης, την περιβαλλοντική βιωσιμότητα και αειφορία, τη σημασία της ευζωίας και την προσδοκία για ένα σχολείο ανοιχτό σε όλους. Αναφέρθηκαν στη λαχτάρα και την προσμονή που ένοιωθαν πριν την υλοποίηση του προγράμματος αλλά εξέφρασαν και την ικανοποίηση τους για όλες τις μοναδικές στιγμές που βίωσαν συμμετέχοντας στο πρόγραμμα. Αξίζει να αναφερθεί πως στην εκδήλωση συμμετείχε και το 1ο Ειδικό Νηπιαγωγείο Πάτρας, του οποίου πρόσφατα αναγνωρίσθηκε το έργο πανευρωπαϊκά αφού ήταν ένα εκ των 96 σχολείων σε όλη την Ευρώπη που απέσπασε το Ευρωπαϊκό Βραβείο Καινοτόμου Διδασκαλίας 2024, μία πρωτοβουλία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για την αναγνώριση του έργου και των επιτευγμάτων εκπαιδευτικών που εφαρμόζουν εξαίρετες πρακτικές αλλά και της ταυτόχρονης προβολής της αξίας του Erasmus+.

    Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους και απηύθυναν χαιρετισμό, η Περιφερειακή Επόπτρια Ποιότητας της Εκπαίδευσης Δυτικής Ελλάδας Μπαλωμένου Αθανασία ως εκπρόσωπος της Περ/κης Δ/νσης Εκπ/σης Δυτικής Ελλάδας, ο Αντιπεριφερειάρχης Επιχειρηματικότητας, Έρευνας και Καινοτομίας ΠΔΕ Παπαδόπουλος Τάκης, η, Επικεφαλής Europe Direct Δυτικής Ελλάδας Βουτσινά Μαρία, η εκπρόσωπος του Ευρωπαϊκού Δικτύου Ελλήνων Δημοσιογράφων Ριζογιάννη Μαρίνα ενώ στήριξαν την πρωτοβουλία πλήθος Συμβούλων Εκπαίδευσης. Την εκδήλωση παρουσίασαν και συντόνισαν η Περιφερειακή Επόπτρια Ποιότητας της Εκπαίδευσης Δυτικής Ελλάδας Δρ. Μπαλωμένου Αθανασία και η Προωθήτρια Erasmus+ Περιφερειακής Διεύθυνσης Εκπαίδευσης Δυτικής Ελλάδας Δρ. Σαρλή Έλενα.

    Μπορείτε να ψηφίσετε σε Online ψηφοφορία τα αγαπημένα σας τραγούδια και Haiku ανταμείβοντας την προσπάθειά εκπαιδευτικών και μαθητών έως και τις 31 Οκτωβρίου 2024 στον ακόλουθο σύνδεσμο:

    https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLSeEI9b5oa7p3LmJ9YH0SHY3j8uE2B_KPIjsyHbS7vvIf5xBkQ/viewform

    Θα θέλαμε να εκφράσουμε τις θερμές μας ευχαριστίες σε όλους τους εκπαιδευτικούς και μαθητές, «συνοδοιπόρους και συνταξιδιώτες», για τη συμμετοχή και τη συνεργασία σε αυτή την μοναδική εμπειρία.

    Οργανωτική-Τεχνική Υποστήριξη: Βλασσοπούλου Ευαγγελία (Αν. Προωθήτρια Εrasmus+ Δυτικής Ελλάδας), Προδρόμου Ελευθερία, Καραγιάννης Θεόδωρος.

    perif dieyth erasmus 2

    perif dieyth erasmus 3

    perif dieyth erasmus 4

    (Δελτίο Τύπου)

  • Βραβεύτηκε ο Δήμος Πύργου για την κοινωνική προσφορά του ΚΕΠ Υγείας
    Βραβεύτηκε ο Δήμος Πύργου για την κοινωνική προσφορά του ΚΕΠ Υγείας

    Στο 19ο Ετήσιο Πανελλήνιο Συνέδριο του Εθνικού Διαδημοτικού Δικτύου Υγιών Πόλεων-Προαγωγής Υγείας

    Προτεραιότητα για τη Δημοτική Αρχή αποτελεί η προαγωγή υγείας των Δημοτών, γεγονός που αναγνωρίστηκε και στο 19ο Ετήσιο Πανελλήνιο Συνέδριο του Εθνικού Διαδημοτικού Δικτύου Υγιών Πόλεων-Προαγωγής Υγείας, το οποίο πραγματοποιήθηκε στο Δημοτικό Θέατρο του Δήμου Μάνδρας-Ειδυλλίας από την Πέμπτη έως και το Σάββατο (10-12/10/2024).

    Η απονομή του επαίνου κοινωνικής προσφοράς για τη λειτουργία του ΚΕΠ Υγείας που είχε εκπληρώσει τους στόχους, τους οποίους είχε θέσει ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας ως κριτήρια, αποτελεί αδιαμφισβήτητη απόδειξη. Επίσης καθοριστικό ρόλο έπαιξε και το γεγονός ότι ο Δήμος είναι συνεπής στην δέσμευσή του για την προαγωγή της υγείας των Δημοτών.

    Κατά τη διάρκεια του συνεδρίου, το οποίο παρακολούθησε ο Αντιδήμαρχος Κοινωνικής Προστασίας & Υγείας κ. Δημήτρης Τζουανόπουλος μαζί με τον Εντεταλμένο Σύμβουλο Πολιτικής Προστασίας και Δημοτικής Αστυνομίας κ. Παντελή Αθανασόπουλο, αναδείχθηκε ο ρόλος της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, τόσο στην πρόληψη & την προαγωγή της Υγείας, όσο και στην περιβαλλοντική αναβάθμιση με στόχο τη βελτίωση της ποιότητας ζωής των δημοτών.

    Ο κος Τζουανόπουλος στο χαιρετισμό που απηύθυνε, ευχαρίστησε θερμά τον Πρόεδρο του Ελληνικού Διαδημοτικού Δικτύου Υγιών Πόλεων και Πρόεδρο του Ι.Σ.Α., κ. Γιώργο Πατούλη, για την έμπνευση του Δικτύου και την προσφορά του στην θεσμοθέτηση των ΚΕΠ Υγείας, «μιας καινοτόμου δομής και εργαλείου για την πρόληψη της υγείας των πολιτών», όπως τόνισε χαρακτηριστικά.

    Επίσης συνεχάρη τον Δήμαρχο Μάνδρας – Ειδυλλίας, κ. Αρμόδιο Δρίκο, για τη φιλοξενία και την άρτια διοργάνωση του εποικοδομητικού Συνεδρίου, ενώ τόνισε ότι: «ο Δήμος θα συνεχίσει να ενισχύει τις υπηρεσίες του με δωρεάν προγράμματα προληπτικής ιατρικής, ευαισθητοποίησης, καθώς και παραπομπές υγείας που έχουν ως σκοπό την προστασία του πολυτιμότερου αγαθού του ανθρώπου, που είναι η υγεία» και κατέληξε:

    «Η πρόληψη σώζει ζωές . Υπενθυμίζουμε, λοιπόν, σε όλους τους συμπολίτες μας ότι πρέπει να εντάξουν τον τακτικό προληπτικό έλεγχο στη ζωή τους και για το λόγο αυτό καλούμε τους δημότες Πύργου να εγγραφούν στο λογισμικό των ΚΕΠ Υγείας μέσω της ηλεκτρονικής διεύθυνσης: https://exetaseis.kepygeias.org/identity/account/register μέσα από το site www.kepygeias.org, για να ενημερώνονται για τις δράσεις σχετικά με την Πρόληψη της Υγείας».

    Για περισσότερες διευκρινήσεις οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επικοινωνούν με το ΚΕΠ Υγείας του Δήμου Πύργου Αγ. Σπυρίδωνος 41– Πύργος, στο e-mail : [email protected].

    dimos vrav ugieis pol 2

    dimos vrav ugieis pol 3

    dimos vrav ugieis pol 4

    dimos vrav ugieis pol 5

    (Δελτίο Τύπου)

  • Βράβευση του Γενικού Λυκείου Βουνάργου
    Βράβευση του Γενικού Λυκείου Βουνάργου

    Την Τρίτη 24 Σεπτεμβρίου 2024 η ομάδα EPAS του Γενικού Λυκείου Βουνάργου μαζί με την αντίστοιχη του 3ου ΓΕΛ Πύργου παρέστησαν στην τελετή αναγόρευσής τους σε πρεσβευτές του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου αφού τα δύο σχολεία ολοκλήρωσαν επιτυχώς το πρόγραμμα “Σχολεία – Πρέσβεις του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου” (European Parliament Ambassador School Programme/EPAS).

    Η τελετή απονομής του τίτλου πραγματοποιήθηκε στο Αρχαιολογικό Μουσείο Πατρών υπό την αιγίδα του Europe Direct της Δυτικής Ελλάδος σε συνεργασία με την Εφορεία Αρχαιοτήτων Αχαΐας στο πλαίσιο των Ευρωπαϊκών Ημερών Πολιτιστικής Κληρονομίας 2024.

    Τους τίτλους απένειμαν ο αναπληρωτής περιφερειάρχης κ. Χαράλαμπος Μπονάνος, η υπεύθυνη του Γραφείου Τύπου του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου κ. Ελβίρα Φόρτε και η επικεφαλής του Κέντρου Ευρωπαϊκής Πληροφόρησης Δυτικής Ελλάδος κ. Μαρία Βουτσινά.

    Στην τελετή συμμετείχε διαδικτυακά από την Κίνα όπου βρισκόταν και ο αντιπεριφερειάρχης επιχειρηματικότητας και καινοτομία κ. Τάκης Παπαδόπουλος. Επίσης οι μαθητές είχαν την ευκαιρία να ξεναγηθούν στο Αρχαιολογικό Μουσείο Πατρών από την εκπρόσωπο του Μουσείου κ. Γεωργία Μανωλοπούλου και να αντιληφθούν την ευρωπαϊκή ταυτότητα της Πάτρας.

    (Δελτίο Τύπου)

  • Ο Δήμος Πύργου επιβράβευσε την εθελοντική προσφορά του Κοινωνικού Φροντιστηρίου
    Ο Δήμος Πύργου επιβράβευσε την εθελοντική προσφορά του Κοινωνικού Φροντιστηρίου

    Την εθελοντική προσφορά των καθηγητών του Κοινωνικού Φροντιστηρίου επιβράβευσε ο Δήμος Πύργου σε μία λιτή εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε στο Λάτσειο Δημοτικό Μέγαρο την Τρίτη (24.09.24) το απόγευμα.

    Μία πρωτοβουλία που είχε ως στόχο την ανάδειξη του σημαντικού έργου που επιτελούν οι άνθρωποι αυτοί, οι οποίοι έχουν αναλάβει ανιδιοτελώς να συνδράμουν στην προσπάθεια που καταβάλλουν μαθητές των ασθενέστερων οικονομικά ομάδων για να διεκδικήσουν μία θέση στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση.

    Ο Δήμαρχος Πύργου κ. Στάθης Καννής εξέφρασε την ευγνωμοσύνη του προς τους καθηγητές του Κοινωνικού φροντιστηρίου, επισημαίνοντας το πόσο σπουδαίο είναι να βοηθάς τον συνάνθρωπό σου να πετυχαίνει τους στόχους του μέσα από την εθελοντική προσφορά.

    Ιδιαίτερη αναφορά έκανε στον κ. Χρήστο Αθανάσουλα που ήταν ο εμπνευστής της δημιουργίας του θεσμού αυτού πριν από 13 χρόνια.

    Επίσης ο Δήμαρχος επεσήμανε πως θα συμβάλλει στην προσπάθεια για προσέλκυση και άλλων εθελοντών καθηγητών καθώς και στην αντιμετώπιση ζητημάτων που έχουν να κάνουν με την προμήθεια γραφικής ύλης.

    Ο κ. Αθανάσουλας αναφέρθηκε στα 13 χρόνια παρουσίας του Κοινωνικού Φροντιστηρίου και στο έργο που έχει επιτελεστεί και κάλεσε τον Δήμο να το στηρίξει στην αντιμετώπιση των καθημερινών προβλημάτων που έχουν να κάνουν κυρίως με την υλικοτεχνική υποδομή και τον εμπλουτισμό του ανθρώπινου δυναμικού.

    Συγκεκριμένα οι καθηγητές που βραβεύτηκαν είναι οι εξής: Χρήστος Αθανάσουλας, Χρυσαυγή Καλαμπόκα, Νινέτα Καρώκη, Χαρά Κουτσούνη, Διονυσία Κωνσταντοπούλου, Δημήτρης Μαντζαράπης, Νικολέττα Μονοκρούσου, Γιάννης Παλαιολόγος, Βασίλης Πετρούτσος, Γιάννης Πλαστουργός, Δώρα Σταυροπούλου, Βασίλης Τσεργαλής και Χρήστος Χριστόπουλος.

    dimos purg vrav koin 2

    dimos purg vrav koin 3

    dimos purg vrav koin 4

    dimos purg vrav koin 8

    dimos purg vrav koin 5

    dimos purg vrav koin 9

    dimos purg vrav koin 10

    dimos purg vrav koin 11

    dimos purg vrav koin 6

    dimos purg vrav koin 7

    dimos purg vrav koin 12

    (Δελτίο Τύπου)

  • Η Ελληνική Ολυμπιακή Επιτροπή θα ανταμείψει οικονομικά όσους έφτασαν ως την 8η θέση στους Ολυμπιακούς Αγώνες

    Έκτακτη οικονομική ενίσχυση με τη μορφή υποτροφίας θα λάβουν οι αθλητές και οι αθλήτριες της Ελλάδας που κατετάγησαν από την 1η έως και την 8η θέση στους Ολυμπιακούς Αγώνες στο Παρίσι.

    Αυτό ανακοίνωσε στην διάρκεια της πτήσης επιστροφής της AEGEAN από το Παρίσι ο Πρόεδρος της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής Σπύρος Καπράλος, αφού ευχαρίστησε όλα τα μέλη της ελληνικής αποστολής για την παρουσία τους στους Ολυμπιακούς Αγώνες και τους ανακοίνωσε το μπόνους.

    «Eίχαμε 57 αθλητές και αθλήτριες μέσα στους οκτώ πρώτους και οι οποίοι θα πάρουν δίπλωμα από τη Διεθνή Ολυμπιακή Επιτροπή. Είναι ένα σπουδαίο επίτευγμα και σας συγχαίρω όλους. Σας περιμένουμε για να σας τιμήσουμε και εμείς και ολόκληρος ο ελληνικός λαός στις 19 Σεπτεμβρίου στο Παναθηναϊκό Στάδιο στη μεγάλη εκδήλωση που διοργανώνει η Ελληνική Ολυμπιακή Επιτροπή», είπε ο κ. Καπράλος και πρόσθεσε: «Ο χρυσός Ολυμπιονίκης θα λάβει 30.000 ευρώ, ο ασημένιος το ποσό των 20.000 ευρώ, ο χάλκινος Ολυμπιονίκης θα πάρει 15.000 ευρώ και οι αθλητές και αθλήτριες που κατετάγησαν από την 4η έως την 8η θέση από 10.000 ευρώ. Επίσης όσοι είναι μέλη ομάδας θα πάρουν το μισό ποσό.»

    Ο Σπύρος Καπράλος δεσμεύτηκε ότι τα χρήματα αυτά θα δοθούν μέσα στον Σεπτέμβριο. Είναι η πρώτη φορά που η Ελληνική Ολυμπιακή Επιτροπή ανταμείβει οικονομικά τους αθλητές της πρώτης οκτάδας των Ολυμπιακών Αγώνων. Eπίσης όλοι οι αθλητές έχουν πάρει από την ΕΟΕ 10.000 για την πρόκριση στους Ολυμπιακούς Αγώνες.

    Τους αθλητές και τις αθλήτριες της Ολυμπιακής ομάδας συνεχάρη και ο Αρχηγός Αποστολής Πέτρος Συναδινός.

    (Δελτίο Τύπου)

  • Ο Δήμαρχος Πύργου βράβευσε τον Ν. Μπερκουτάκη και την Μ. Δημητροπούλου που διακρίθηκαν σε μαθηματικά και φυσική
    Ο Δήμαρχος Πύργου βράβευσε τον Ν. Μπερκουτάκη και την Μ. Δημητροπούλου που διακρίθηκαν σε μαθηματικά και φυσική

    Ο Δήμαρχος κ. Στάθης Καννής επιβράβευσε τις διεθνείς διακρίσεις στον στίβο της γνώσης ενός μαθητή και μίας μαθήτριας από τον Δήμο Πύργου κατά την διάρκεια μίας λιτής τελετής που έγινε στο Λάτσειο Δημοτικό Μέγαρο, παρουσία και του Αντιδημάρχου Παιδείας κ. Θεόδωρου Κόρδα.

    Ο Νεκτάριος – Ραφαήλ Μπερκουτάκης που κατέκτησε στην «65η Διεθνή Μαθηματική Ολυμπιάδα» τη δεύτερη θέση στην Ευρώπη και η Μυρσίνη Δημητροπούλου η οποία πήρε το χάλκινο μετάλλιο στην 6η Βαλκανική Ολυμπιάδα Φυσικής, είχαν μία άκρως ενδιαφέρουσα συζήτηση με τον Δήμαρχο, στο επίκεντρο της οποίας βρέθηκαν οι επιτυχίες τους.

    kannis vrav mathites diakr 2

    Ο κ. Καννής αφού τους απένειμε τα εύσημα για τις επιδόσεις τους σε μαθηματικά και φυσική τους έδωσε ένα αναμνηστικό με το σήμα του Δήμου καλώντας τους να συνεχίσουν την στοχευμένη προσπάθεια τους στον κόσμο της γνώσης.

    Από την πλευρά τους οι δύο μαθητές εξέφρασαν τις ευχαριστίες τους για την τιμητική αυτή βράβευση από τον Δήμαρχο κ. Στάθη Καννή

    kannis vrav mathites diakr 3

    (Δελτίο Τύπου)

  • Ελληνική Μαθηματική Εταιρεία Παράρτημα Ν.Ηλείας: Βράβευση επιτυχόντων μαθητών στους Μαθηματικούς Διαγωνισμούς "Πυθαγόρας" "Μικρός Ευκλείδης"
    Ελληνική Μαθηματική Εταιρεία Παράρτημα Ν.Ηλείας:  Βράβευση επιτυχόντων μαθητών στους Μαθηματικούς Διαγωνισμούς
    Το Παράρτημα Ν. Ηλείας της Ελληνικής Μαθηματικής Εταιρείας «Ιππίας ο Ηλείος» σας προσκαλεί το Σάββατο 22 Ιουνίου 2024 ώρα 7:00 μμ , στο Πύργο (Αμφιθέατρο Περιφερειακής Ενότητας Ηλείας) σε εκδήλωση βράβευσης μαθητών του Ν. Ηλείας που διακρίθηκαν στους Μαθηματικούς Διαγωνισμούς ΠΥΘΑΓΟΡΑΣ -ΜΙΚΡΟΣ ΕΥΚΛΕΙΔΗΣ της Ελληνικής Μαθηματικής Εταιρείας.
    Θα ήταν τιμή για εμάς η παρουσία σας!
    el math etairia vrav math 2
    (Δελτίο Τύπου)
  • Βράβευση 3ου Γυμνασίου Αμαλιάδας στο 11ο Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου Νέων στην Πλασένθια
    Βράβευση 3ου Γυμνασίου Αμαλιάδας στο 11ο Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου Νέων στην Πλασένθια

    Το «Βραβείο του πιο καινοτόμου έργου» (Premio a la obra mas innovadora) απέσπασε το σχολείο μας στο 11ο Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου Νέων στην Πλασένθια της Ισπανίας, για την ταινία μικρού μήκους που δημιούργησαν οι μαθητές μας στο πλαίσιο των εργαστηρίων του Διεθνούς Φεστιβάλ Ολυμπίας για Παιδιά και Νέους. Ειδικότερα, η ταινία μας είχε αρχικά επιλεχθεί ανάμεσα σε 350 συμμετοχές από 35 χώρες προκειμένου να διαγωνιστεί, κατορθώνοντας τελικά να αποσπάσει ένα από τα βραβεία.

    Ύστερα από πρόσκληση της διοργανώτριας αρχής, δύο μαθητές και δύο εκπαιδευτικοί, εκπροσωπώντας το σχολείο μας, παραβρέθηκαν από τις 18 Απριλίου έως τις 20 Απριλίου 2024 σε όλες τις δράσεις του Φεστιβάλ καθώς και στην φαντασμαγορική τελετή απονομής. Στο πλαίσιο του φεστιβάλ οι μαθητές μας παρακολούθησαν τις προβολές (screenings) των επιλεγμένων ταινιών, συμμετείχαν σε κινηματογραφικά εργαστήρια και αλληλεπίδρασαν δημιουργικά με μαθητές άλλων χωρών. Αντίστοιχα οι εκπαιδευτικοί συμμετείχαν σε εργαστήριο γραφής σεναρίου (masterclass) καθώς και σε συναντήσεις με εκπαιδευτικούς άλλων χωρών προκειμένου να ανταλλάξουν εμπειρίες και καλές πρακτικές καθώς και να διερευνήσουν τις δυνατότητες συνεργασίας με στόχο την προώθηση και την τόνωση της δημιουργικότητας των μαθητών μέσω της παραγωγής οπτικοακουστικών έργων.

    Ως εκ τούτου, θα θέλαμε από καρδιάς να ευχαριστήσουμε:

    • Το Φεστιβάλ Ολυμπίας για Παιδιά και Νέους, για την πραγματοποίηση του κινηματογραφικού εργαστηρίου που οδήγησε στην δημιουργία της ταινίας μας.
    • Τον συντονιστή του εργαστηρίου, κύριο Ηλία Φλωράκη, για την εξαιρετική συνεργασία και υποστήριξη που είχαμε κατά τη διάρκεια αλλά και μετά την υλοποίηση του εργαστηρίου.
    • Τον Δήμο Ήλιδας και την Σχολική Επιτροπή Β’/θμιας Εκπ/σης Δήμου Ήλιδας για την οικονομική υποστήριξη που κατέβαλε στο σχολείο μας αναφορικά με τα έξοδα μετακίνησης στην Ισπανία.
    • Τους συμμετέχοντες μαθητές που έδωσαν τον καλύτερο τους εαυτό και δημιούργησαν την ταινία αυτή που οδήγησε σε αυτήν την σημαντική διάκριση: ΑΝΔΡΙΟΠΟΥΛΟΥ ΓΡΗΓΟΡΙΑ, ΑΘΑΝΑΣΙΟΥ ΔΙΟΝΥΣΗΣ, ΑΝΤΩΝΙΑΔΗΣ ΒΑΛΑΝΤΗΣ, ΚΑΡΕΣΙΩΤΗ ΓΕΩΡΓΙΑ, ΚΑΤΣΑΡΟΥ ΧΡΙΣΤΙΝΑ, ΣΧΟΙΝΑ ΓΕΩΡΓΙΑ, ΤΣΕΛΕΠΗΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ, ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ ΙΩΑΝΝΗΣ - ΚΩΝ/ΝΟΣ, ΝΤΑΛΑΜΑΡΑΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ, ΠΑΠΑΧΡΙΣΟΠΟΥΛΟΥ ΑΝΔΡΙΑΝΝΗ, ΠΑΠΑΧΡΙΣΤΟΠΟΥΛΟΥ ΒΑΣΙΛΙΚΗ, ΠΕΤΡΟΥ ΑΝΤΡΕΑΣ, ΣΟΥΛΑ ΓΚΑΜΠΡΙΕΛΑ, ΤΣΟΥΤΣΟΥΙΟΥ ΚΩΝ/ΝΟΣ, ΘΕΟΔΩΡΑΚΟΠΟΥΛΟΣ ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ, ΔΕΛΛΗ ΔΕΣΠΟΙΝΑ, ΔΕΛΛΗ ΜΑΡΙΑ

    Μπορείτε να δείτε την τελετή απονομής του φεστιβάλ εδώ (λεπτό 38:18): https://www.youtube.com/watch?v=HHU8o3xMl30

    Μπορείτε να δείτε την ταινία μας εδώ: https://www.youtube.com/watch?v=iwIOybh7YhU

    3o gumnasio vrav fest 2

    3o gumnasio vrav fest 3

    3o gumnasio vrav fest 5

    3o gumnasio vrav fest 6

    3o gumnasio vrav fest 7

    3o gumnasio vrav fest 8

    3o gumnasio vrav fest 9

    (Δελτίο Τύπου)

Sites του Ομίλου

Αγ. Κυριακής 4 | Πύργος Ηλείας | Τηλ: 26210 30400 | Δημοσιογραφικό τμήμα: 6976 869414 | Εμπορικό Τμήμα: 6945 556212 | email: [email protected]

Μ.Η.Τ. 242102 | ΑΦΜ: 105224221 - ΔΟΥ Πύργου | Aρ.Γ.Ε.ΜΗ. 141319425000 | Ατομική Επιχείρηση | Ιδιοκτήτρια - διευθύντρια - διαχειρίστρια - δικαιούχος ονόματος τομέα: Δήμητρα Βέλμαχου | Διευθυντής σύνταξης: Γιάννης Σπυρούνης

Up & High Media & Productions

ilia live smallCopyright © 2011 - 2024 Ηλεία Live!.
Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.

Μέλος του 
Μητρώο ΜΗ

Βλαχαντώνη Ολυμπία - Μεσιτικό Γραφείο