Τρίτη, 25 Αυγούστου 2020 08:13

Αρτέμιδα 13 χρόνια μετά τίμησαν τους πεσόντες πυροσβέστες

Γράφτηκε από τον
Ad Slot

Η σιωπή και η θλίψη κυριάρχησαν, 13 χρόνια μετά από την ανείπωτη τραγωδία στην Αρτέμιδα, στο σημείο εκείνο, στην μοιραία στροφή, που τρεις νέοι άνθρωποι, εποχικοί πυροσβέστες έχασαν την ζωή τους, από τις φονικές πυρκαγιές.

Εκεί, που τελέσθηκε χθες, όπως και κάθε χρόνο άλλωστε από την αποφράδα εκείνη ημέρα, επιμνημόσυνη δέηση και κατάθεση στεφάνων στην μνήμη των ηρωικώς πεσόντων πυροσβεστών, Ανδρέα Τζούμα, Γιάννη Δρακόπουλο και Θανάση Νιάρχο.

Στην λιτή τελετή που διοργάνωσε η Πυροσβεστική Υπηρεσία Ηλείας, παρόντες ήταν ο διοικητής Π.Υ. Δυτικής Ελλάδας Αρχιπύραρχος Νίκος Ρουμελιώτης, ο διοικητής Π.Υ. Ηλείας Πύραρχος Βασίλης Σολδάτος, ο διοικητής της Π.Υ. Πύργου Αντιπύραρχος Γιώργος Κωνσταντακόπουλος, ο πρόεδρος της Ένωσης Υπαλλήλων Πυροσβεστικού Σώματος Ηλείας Σωτήρης Παπαηλίου αλλά και οι βουλευτές Ηλείας Διονυσία Αυγερινοπούλου και Διονύσης Καλαματιανός, καθώς και ο δήμαρχος Ζαχάρως Κώστας Αλεξανδρόπουλος, όλοι μαζί για να αποτίσουν τον ελάχιστο φόρο τιμής στους αδικοχαμένους φίλους και συναδέλφους τους.

Εμφανώς συγκινημένος, ύστερα από την ολοκλήρωση της τελέτης ο διοικητής Π.Υ. Δυτικής Ελλάδας Αρχιπύραρχος Νίκος Ρουμελιώτης τόνισε ότι: «Το 2007 δεν μπορεί να ξεχαστεί από κανέναν και γι αυτό σήμερα (σ.σ. χθες) οφείλουμε να αποτίσουμε φόρο τιμής στους ηρωικούς συναδέλφους που χάθηκαν σε αυτό εδώ το σημείο αλλά και στην μνήμη όλων των τραγικών θυμάτων εκείνης της μεγάλης πυρκαγιάς.

Η θύμηση τους αυτή, πρέπει να αποτελέσει παράδειγμα και να γίνει στόχος όλων μας, να μην ξανά θρηνήσουμε θύματα πυροσβέστες αλλά και πολίτες από ένα τέτοιο καταστροφικό γεγονός». Από την πλευρά του ο πρόεδρος της Ε.Υ.Π.Σ. Ηλείας Σωτήρης Παπαηλίου ανέφερε: «Θα θυμόμαστε πάντα την τραγωδία του2007. Θα θυμόμαστε και θα τιμούμε πάντα τους αδικοχαμένους συναδέλφους και τους συνανθρώπους μας, της τραγωδίας αυτής, αλλά και άλλων που έχουν συμβεί.

Πρόκειται για μεγάλες τραγωδίες και φρικτές στιγμές και όπως έχει γραφτεί, (για άλλο λόγο βέβαια,αλλά ταιριάζει απόλυτα στις στιγμές) «σώπαιναν οι λύκοι γιατί ούρλιαζαν οι άνθρωποι». Ας ευχηθούμε και ας ελπίσουμε και κυρίως ας προσπαθήσουμε να «χτυπήσουμε» τους λόγους και τις αιτίες αλλά και τις παθογένειες που οδηγούν σε τέτοια αποτελέσματα. Το βάρος πρέπει να πέφτει στην πρόληψη και όχι στο να τρέχουμε πάντα να θεραπεύουμε. Φυσικά ο ανθρώπινος παράγων και η ανθρώπινη ζωή θα είναι πάντα το βασικό και το κυρίαρχο ζητούμενο. Θα τους θυμόμαστε πάντα».

Ακολούθως ο Δήμαρχος Ζαχάρως Κώστας Αλεξανδρόπουλος επεσήμανε: «Παρευρεθήκαμε και φέτος το τρισάγιο των πεσόντων στις φονικές πυρκαγιές του 2007. Η παρουσία μας είναι συμβολική καθώς θέλουμε να τιμήσουμε την υπηρεσία που προσφέρει σοβαρό έργο και αισθανόμαστε ότι την έχουμε ανάγκη τη συμβολή τους, ειδικά σε αυτό το δήμο που έχει ταλαιπωρηθεί τόσο πολύ. Τα λόγια για τους πεσόντες πυροσβέστες αλλά και για τους πεσόντες δημότες είναι λίγα για να εκφράσουν το κακό που συνέβη εκείνη την περίοδο. Ελπίζουμε να μην ξανασυμβεί ποτέ κάτι παρόμοια. Εμείς ως Δήμος Ζαχάρως θα κάνουμε ότι μπορούμε για να θωρακίσουμε το δήμο μας για να μην έχουμε τέτοια πάλι γεγονότα».

mnim1 2

mnim1 4

mnim1 5

mnim1 6

mnim1 7

mnim1 8

mnim1 9

mnim1 3

mnim1 11

mnim1 12

mnim1 13

mnim1 14

mnim1 15

mnim1 16

mnim1 17

mnim1 18

Τελευταία τροποποίηση στις Τρίτη, 25 Αυγούστου 2020 11:19

Σχετικά Άρθρα

  • Αρτέμιδα Ζαχάρως: Άσβηστες οι μνήμες - Τελέστηκαν οι επιμνημόσυνες δεήσεις
    Αρτέμιδα Ζαχάρως: Άσβηστες οι μνήμες - Τελέστηκαν οι επιμνημόσυνες δεήσεις

    Όπως κάθε χρόνο έτσι και φέτος, όπου συμπληρώνονται 17 χρόνια από την αποφράδα 24η Αυγούστου του 2007, στην μοιραία στροφή της Αρτέμιδας Ζαχάρως, συγγενείς, φίλοι, συνάδελφοι των ανθρώπων που χάθηκαν εκεί, συγκεντρώθηκαν για να αποτίσουν φόρο τιμής και να αποδείξουν πως οι μνήμες από τη μεγάλη τραγωδία παραμένουν άσβηστες.

    Το πρωί τελέστηκε με μέριμνα του Πυροσβεστικού Σώματος η επιμνημόσυνη θέση για τους τρεις εποχικούς πυροσβέστες που έχασαν εκεί τη ζωή τους, πεσόντες στο καθήκον. Τον Ανδρέα Τζούμα, τον Γιάννη Δρακόπουλο και τον Θανάση Νιάρχο.

    Παρόντες ήταν ο Διοικητής Πυροσβεστικών Υπηρεσιών Δυτ. Ελλάδας Αρχιπύραρχος Βασίλης Σολδάτος, ο Διοικητής Πυροσβεστικών Υπηρεσιών Ηλείας Αρχιπύραρχος Περικλής Κουλκουβίνης, ο Διοικητής της Π.Υ. Πύργου Πύραρχος Γιώργος Κωνσταντακόπουλος, στελέχη του Πυροσβεστικού Σώματος και άγημα. Επίσης ο δήμαρχος Ζαχάρως Κώστας Μητρόπουλος, ο πρώην δήμαρχος Κώστας Αλεξανδρόπουλος και ο βουλευτής Ηλείας και Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ Διονύσης Καλαματιανός που παραβρέθηκαν και το απόγευμα.

    Artemida mnim 2

    Artemida mnim 3

    Artemida mnim 4

    Artemida mnim 5

    Artemida mnim 6

    Το απόγευμα τελέστηκαν διαδοχικά χοροστατούντος του Μητροπολίτη Ολυμπίας και Τριφυλίας κ.κ. Χρυσόστομου, δύο δεήσεις. Η μια στο ξωκλήσι που έχτισε στη μνήμη των παιδιών, της συζύγου και της μητέρας του, που χάθηκαν στις φλόγες, ο Γιώργος Παρασκευόπουλος. Η δεύτερη στα εικονοστάσια - μνημεία που έχουν στηθεί, στο σημείο όπου εκείνο το μεσημέρι ακινητοποιήθηκαν πολίτες και πυροσβέστες από τις φλόγες και χάθηκαν σε αυτές. Αξίζει να αναφερθεί πως ο Μητροπολίτης Ολυμπίας και Τριφυλίας κ.κ. Χρυσόστομος, βρίσκεται στο πλευρό των συγγενών των θυμάτων από την πρώτη στιγμή καθώς επισκέφθηκε το χώρο της τραγωδίας λίγες ώρες μετά την εξέλιξή της το πρωί της 25ης Αυγούστου 2007.

    Artemida mnim 7 2

    Artemida mnim 8 2

    Artemida mnim 9 2

    Artemida mnim 10 2

    Artemida mnim 11 2

    Artemida mnim 12 2

    Artemida mnim 13 2

    Κώστας Μητρόπουλος: Συνεχίζουμε να βιώνουμε τις συνέπειες της τραγωδίας

    Ο δήμαρχος Ζαχάρως Κώστας Μητρόπουλος σε δήλωσή του χθες τόνισε ότι “… συμπληρώνονται 17 χρόνια από την καταστροφική πυρκαγιά που έπληξε την περιοχή μας. Μία πυρκαγιά που οι συνέπειες είναι αισθητές ακόμα και σήμερα στον τόπο μας. Το 2007 αποτέλεσε μία τραγική περίοδο. Βιώσαμε τον άδικο και σκληρό χαμό 63 συνανθρώπων μας. 27 εκ των οποίων εδώ στην στροφή του θανάτου, στην μαρτυρική Αρτέμιδα που εγκλωβίστηκαν, τους έπιασαν οι φλόγες και βρήκαν τραγικό τέλος. Η πυρκαγιά του 2007 είναι μία ανοιχτή πληγή που συνεχίζουμε να υφιστάμεθα τις συνέπειες της σε όλους τους κοινωνικούς, οικονομικούς, πυλώνες της περιοχής μας. Η 24η Αυγούστου είναι μία επέτειος με βαθιές απώλειες σε όλες τους τομείς. Προσπαθούμε σε αυτό το δύσκολο συναισθηματικό περιβάλλον να βρούμε τη δύναμη να προχωρήσουμε, έτσι ώστε να ματαιώσουμε, να μετουσιώσουμε την οργή και την θλίψη σε δημιουργία και να δημιουργήσουμε το καλύτερο δυνατό για τον τόπο μας. Το οφείλουμε άλλωστε στους ανθρώπους που χάθηκαν άδικα στις φλόγες αλλά και στις νέες γενιές που έρχονται. Ας είναι αιωνία η μνήμη των συνανθρώπων μας και ας βοηθήσουμε όλοι μαζί , ώστε αυτή η περιοχή να μπορέσει να σταθεί γερά στα πόδια της”.

    Κώστας Αλεξανδρόπουλος: Βαθιές πληγές στην τοπική κοινωνία

    Ο πρώην δήμαρχος Ζαχάρως Κώστας Αλεξανδρόπουλος από την πλευρά του δήλωσε ότι “… η καταστροφική πυρκαγιά του 2007 έχει αφήσει βαθιές πληγές στην τοπική κοινωνία του Δήμου Ζαχάρως, με κορυφαίο βέβαια το δράμα από τον τραγικό θάνατο των 27 συμπολιτών μας, τον οποίο δεν μπορούμε να ξεχάσουμε και βεβαίως οι οικογένειές τους, οι οποίες έχουν πληρώσει βαρύ τίμημα από αυτή την πυρκαγιά. Αυτό το οποίο όμως είναι τραγικό ακόμα για την πορεία της ανάπτυξης του Δήμου μας, είναι ότι μετά από μία πρώτη πρόταση που έγινε από την τότε κυβέρνηση του Κώστα Καραμανλή, μια καλή πρόταση η οποία δεν υλοποιήθηκε, από το ´10 και μετά, όλες οι κυβερνήσεις, έδειξαν μία αρνητική στάση απέναντι στις προσπάθειες ανάπτυξης του Δήμου μας μετά από αυτή την καταστροφή. Τα θεσμικά δεσμά τα οποία έχουν βάλει με νομοθετικά διατάγματα και το προεδρικό διάταγμα, είναι τέτοια τα οποία δεν επιτρέπουν κανενός είδους ανάπτυξη και κυρίως τουριστική. Η προηγούμενη δημοτική αρχή έχει διατυπώσει σαφώς την θέση της και την αντίθεσή της σε αυτές τις κυβερνητικές πρωτοβουλίες από όλα τα κόμματα από το 2010 μέχρι και σήμερα και θα συνεχίσει σε αυτή τη γραμμή τον αγώνα της. Ελπίζω και η σημερινή δημοτική αρχή του Δήμου Ζαχάρως να προσαρμοστεί στην ορθή κατά τη γνώμη μας στάση που έχει κρατήσει η τέως δημοτική αρχή της οποίας είχα την τιμή να είμαι δήμαρχος”.

    Καλαματιανός: Αγιάτρευτο το τραύμα της απώλειας

    Ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ και βουλευτής Ηλείας Διονύσης Καλαματιανός από την πλευρά του τόνισε ότι “… 17 χρόνια μετά η μνήμη των ανθρώπων που χάθηκαν παραμένει ζωντανή. Το τραύμα της απώλειας παραμένει αγιάτρευτο, οι συνέπειες της καταστροφής παραμένουν ανοιχτές πληγές. Χρέος μας είναι να μην επιτρέψουμε να συμβούν ξανά τέτοιες τραγωδίες. Οφείλουμε, να υλοποιήσουμε ένα σχέδιο που θα δίνες έμφαση στην πρόληψη, στην αντιμετώπιση και στην αποκατάσταση των συνεπειών των πυρκαγιών. Οφείλουμε να οχυρώσουμε, να κάνουμε πιο ανθεκτική την πολιτεία την κοινωνία, την οικονομία και το περιβάλλον”.

  • Δήμος Ζαχάρως: Επιμνημόσυνη δέηση για τους ηρωικώς πεσόντες, Σπυρίδωνα Μανιάτη και Ιωάννα Κων. Τασσοπούλου
    Δήμος Ζαχάρως: Επιμνημόσυνη δέηση για τους ηρωικώς πεσόντες, Σπυρίδωνα Μανιάτη και Ιωάννα Κων. Τασσοπούλου

    Επιμνημόσυνη δέηση για τους ηρωικώς πεσόντες, Σπυρίδωνα Μανιάτη και Ιωάννα Κων. Τασσοπούλου, τελέστηκε την Τετάρτη, 7 Αυγούστου 2024, στο Ηρώο της πόλης τη Ζαχάρως, όπου βρίσκονται οι προτομές τους.

    Ο καταδρομέας, Σπύρος Μανιάτης έχασε τη ζωή του στην ηρωική προσπάθεια ανάσχεσης της Τουρκικής εισβολής στην Κύπρο, τον Ιούλιο του 1974. Ανήκε στην ομάδα των Καταδρομέων που έσπευσαν με την Επιχείρηση «Νίκη» να στηρίξουν την άμυνα της Λευκωσίας και του Αεροδρομίου της, στις 22 Ιουλίου 1974. Ωστόσο, το αεροσκάφος τους, ένα μεταγωγικό Νορ-Άτλας, χτυπήθηκε από αντιαεροπορικό. Τα οστά του επαναπατρίστηκαν στη Ζαχάρω, τον Οκτώβριο του 2016.

    Η Ιωάννα Τασσοπούλου, πυροσβέστης, χάθηκε στη μάχη με τις φλόγες που έδινε μαζί με τους συναδέλφους της, δείχνοντας απαράμιλλο θάρρος και αυτοθυσία στη μεγάλη πυρκαγιά της Χίου, τον Ιούλιο του 1999.

    Οι οικογένειες των Ηρώων ήταν εκεί, όπως κάθε χρόνο, με τη θλίψη ζωγραφισμένη στα πρόσωπά τους, με μόνη παρηγοριά το γεγονός ότι τα παιδιά τους προσέφεραν τη ζωή τους στην υπεράσπιση της πατρίδος και των συνανθρώπων μας.

    Το «παρών» στην επιμνημόσυνη δέηση έδωσαν, μεταξύ άλλων, ο Δήμαρχος Ζαχάρως, ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου, οι Αντιδήμαρχοι του Δήμου Ζαχάρως, Δημοτικοί Σύμβουλοι, ο Πρόεδρος της Δημοτικής Κοινότητας Ζαχάρως, αντιπροσωπία του Πυροσβεστικού Σώματος, ο Διοικητής του Αστυνομικού Τμήματος Ζαχάρως, μέλη και φίλοι των οικογενειών των πεσόντων κ.ά..

    Ο Δήμαρχος Ζαχάρως, Κωνσταντίνος Μητρόπουλος, σε δήλωση του, ανέφερε: «Ο Δήμος Ζαχάρως, σήμερα τιμά τη μνήμη δύο Ηρώων. Δύο ανθρώπων που αποτελούν σύμβολα ηρωισμού, μαχητικότητας και αυτοθυσίας. Σε μια εποχή που τείνει να ξεχνά και να αλλοιώνει τα σύμβολα, εμείς αντιτάσσουμε τη μνήμη και την τιμή που αρμόζει στους Ήρωές μας.

    Ο Σπύρος Μανιάτης και η Ιωάννα Τασσοπούλου, αν κι έζησαν σε διαφορετικές εποχές, διακατέχονταν από τις ίδιες αρχές και αξίες και συναντήθηκαν στο πάνθεον των εθνικών μας ηρώων. Η αίσθηση του καθήκοντος, η ακεραιότητά τους και η αυτοθυσία τους αποτελούν φάρο και δρόμο διδαχής για εμάς και τα παιδιά μας. Αθάνατοι!»

    epimn zaxaro peso aug 2

    epimn zaxaro peso aug 3

    epimn zaxaro peso aug 4

    epimn zaxaro peso aug 5

    epimn zaxaro peso aug 6

    (Δελτίο Τύπου)

  • Δήμος Ζαχάρως: Επιμνημόσυνη Δέηση την Τετάρτη 07/08, στην Πλατεία Ηρώων
    Δήμος Ζαχάρως: Επιμνημόσυνη Δέηση την Τετάρτη 07/08, στην Πλατεία Ηρώων

    dimos zaxaros epimn par

    (Δελτίο Τύπου)

  • Εφιάλτης για 27χρονη στην Αρτέμιδα: Θύμα ξυλοδαρμού και revenge porn από τον εν διαστάσει σύζυγό της
    Εφιάλτης για 27χρονη στην Αρτέμιδα: Θύμα ξυλοδαρμού και revenge porn από τον εν διαστάσει σύζυγό της

    Θύμα άγριου ξυλοδαρμού από τον 32χρονο εν διαστάσει σύζυγό της έπεσε μια 27χρονη στην Αρτέμιδα.

    Σύμφωνα μάλιστα με την καταγγελία της στις Αρχές, μετά την κακοποίησή της η 27χρονη έπεσε θύμα εκδικητικής πορνογραφίας από τον ίδιο άνθρωπο, χωρίς εκείνη φυσικά να έχει δώσει τη συγκατάθεσή της.

    Μετά το βίαιο περιστατικό η γυναίκα κατέφυγε στο Τμήμα Ασφαλείας Σπάτων, ζητώντας βοήθεια. Στη συνέχεια η 27χρονη μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο, όπου της παρασχέθηκαν οι πρώτες βοήθειες. Η γυναίκα διέθετε ήδη εγκατεστημένη την εφαρμογή PANIC- BUTTON, ενώ εξέφρασε την επιθυμία να μεταφερθεί στο σπίτι των γονέων της, όπως και έγινε. Ο φερόμενος ως δράστης αναζητείται στα όρια του αυτοφώρου.

    Προηγήθηκε άλλη καταγγελία

    Δεν ήταν η πρώτη φορά που η 27χρονη είχε απευθυνθεί στις Αρχές. Σύμφωνα με πληροφορίες, στις 16 Ιουλίου είχε μεταβεί στο Τ.Α. Σπάτων – Αρτέμιδος και κατήγγειλε ότι, αρχές του μήνα, ο 32χρονος, εν διαστάσει σύζυγός της, την πλησίασε, ενώ αυτή βρισκόταν με το ανήλικο παιδί τους έξω από το σπίτι της και την γρονθοκόπησε στο πρόσωπο. Παράλληλα, όπως κατήγγειλε στις 4 Ιουλίου, ο 32χρονος είχε αναρτήσει στο TikTok βίντεο ερωτικού περιεχομένου, στο οποίο φαίνεται η γυναίκα, χωρίς τη συγκατάθεσή της. Μάλιστα, ο κατηγορούμενος έστειλε το ίδιο βίντεο στο κινητό τηλέφωνο της 27χρονης, απειλώντας την ότι θα το δημοσιοποιήσει σε όλο τον κόσμο, καθώς επίσης και στα κινητά τηλέφωνα της μητέρας της, του δικηγόρου της και της γραμματέας του.

    Έρευνα στο σπίτι του κατηγορούμενου

    Στη συνέχεθα διενεργήθηκε έρευνα από το Τμήμα Ασφαλείας Σπάτων – Αρτέμιδος στο σπίτι του στην Αρτέμιδα, ωστόσο δεν βρέθηκε τίποτα, σύμφωνα με την ΕΛ.ΑΣ. Από τον 32χρονο λήφθηκε απολογία και κατασχέθηκε ένα κινητό τηλέφωνο, το οποίο απεστάλη για εργαστηριακές εξετάσεις στο αρμόδιο τμήμα της Διεύθυνσης Εγκληματολογικών Ερευνών.

    Σε ερώτηση των αστυνομικών εάν επιθυμούσε να φιλοξενηθεί σε δομή μαζί με τον ανήλικο γιο της, η γυναίκα είχε αρνηθεί, καθώς, όπως δήλωσε και τότε, προσωρινά θα έμενε στους γονείς της, ενώ έγιναν ενέργειες για τη χορήγηση της εφαρμογής PANIC- BUTTON.

    Πηγή: ethnos.gr

  • Εκδηλώσεις στον Δήμο Πηνειού για τους ήρωες μαχητές της τουρκικής εισβολής
    Εκδηλώσεις στον Δήμο Πηνειού για τους ήρωες μαχητές της τουρκικής εισβολής

    Η μνήμη καίει άκαυτη βάτος

    Πενήντα χρόνια μετά την Τουρκική εισβολή, ανήμερα της τραγικής επετείου του Αττίλα Ι, ο Δήμος Πηνειού απέτισε φόρο τιμής στους ήρωες μαχητές που θυσιάστηκαν στη Μεγαλόνησο αγωνιζόμενοι υπέρ πίστεως και πατρίδας.

    Σε κλίμα κατάνυξης πραγματοποιήθηκε το πρωί του Σαββάτου επιμνημόσυνη δέηση σε Γαστούνη, Βαρθολομιό και Τραγανό για τους πεσόντες και αγνοούμενους κατά τη διάρκεια της υπεράσπισης της εδαφικής ακεραιότητας της Κύπρου, το 1974. Σε συγκινησιακά φορτισμένη ατμόσφαιρα, παρουσία του Δημάρχου Πηνειού, Αλέξη Καστρινού, συγγενών των πεσόντων και των αγνοούμενων καθώς και υπερασπιστών της Κύπρου, εκπροσώπων της πολιτείας, της Τοπικής Αυτοδιοίκησης και του κλήρου, ο Δήμος Πηνειού τίμησε τους ήρωες που με αυτοθυσία και ηρωισμό θυσιάστηκαν για τα ιδανικά της Ελευθερίας και της Δημοκρατίας· τους μαχητές από τον δήμο αλλά και την ευρύτερη περιοχή, που υπερασπίστηκαν, με αντάλλαγμα της ζωή τους, την ακεραιότητα της μαρτυρικής Μεγαλονήσου κατά την τουρκική απόβαση.

    Στην πόλη του Τραγανού η επιμνημόσυνη δέηση τελέστηκε λίγο πριν τις δέκα στην πλατεία όπου βρίσκεται το Μνημείο Ηρώων. Ακολούθησε αργότερα η τελετή στην πλατεία Ελευθερίας Γαστούνης, στο Μνημείο Αγνοουμένων και Φονευθέντων Κύπρου 1974 ενώ οι εκδηλώσεις μνήμης ολοκληρώθηκαν, στο αντίστοιχο μνημείο στην πόλη του Βαρθολομιού, στην πλατεία του Ιερού Ναού Κοιμήσεως της Θεοτόκου. Σημειώνεται ότι μετά το πέρας κάθε δέησης ακολουθούσε κατάθεση στεφάνων από εκπροσώπους της τοπικής αυτοδιοίκησης και εκ μέρους των συγγενών των θυμάτων, των αγνοουμένων και των εν ζωή αγωνιστών της Κύπρου, ενώ η εκδήλωση ολοκληρωνόταν με την ανάκρουση του εθνικού ύμνου.

    «Οι πληγές παραμένουν ανοικτές»

    «Μισό αιώνα μετά την τουρκική εισβολή, οι πληγές παραμένουν ακόμα ανοικτές» επεσήμανε ο Δήμαρχος Πηνειού Αλέξης Καστρινός κατά τη διάρκεια του σύντομου χαιρετισμού του και συνέχισε «τη σημερινή ημέρα, ανήμερα της επετείου της τραγικής εισβολής, μας κατακλύζουν αναμνήσεις σκληρές, με κυρίαρχα αισθήματα τον πόνο και τη θλίψη για τους φονευθέντες και τους αγνοούμενους που θυσίασαν τη ζωή τους για τα ύψιστα ιδανικά της ελευθερίας και της δημοκρατίας. Θα το κρίνουν οι ιστορικοί εάν πρόκειται για εθνική προδοσία· ωστόσο το μόνο σίγουρο είναι ότι πρόκειται για μία εθνική τραγωδία».

    Ο Δήμαρχος Πηνειού ανέφερε ότι η εισβολή του Αττίλα στην Κύπρο και η διχοτόμηση της Μεγαλονήσου πρέπει να αποτελεί μια ιερή υπενθύμιση ότι το σπουδαιότερο αγαθό είναι η ελευθερία. «Οφείλουμε μέγιστη τιμή στους ήρωες της Κύπρου· ειδικά για εμάς, αυτό αποτελεί ύψιστο καθήκον καθώς ανάμεσα στους νεκρούς, τους αγνοούμενους, τους τραυματίες και τους μαχητές που αντιστάθηκαν ηρωικά απέναντι στην τουρκική εισβολή, υπάρχουν άνθρωποι που κατάγονται από τον δήμο μας».

    pinios epimn tourk 24 4

    Ο Δήμαρχος Πηνειού Αλέξης Καστρινός καταθέτει στεφάνι στο μνημείο της Γαστούνης.

    pinios epimn tourk 24 2

    pinios epimn tourk 24 6

    pinios epimn tourk 24 7

    Στιγμιότυπο από τις εκδηλώσεις σε Γαστούνη, Τραγανό και Βαρθολομιό.

    pinios epimn tourk 24 3

    «Μισό αιώνα μετά την τουρκική εισβολή, οι πληγές παραμένουν ακόμα ανοικτές» ανέφερε μεταξύ άλλων ο Δήμαρχος Πηνειού κ. Αλέξης Καστρινός.

    pinios epimn tourk 24 5

    Συγγενείς του ήρωα από το Βαρθολομιό Ηλία Κουλιαντώνη καταθέτουν λίγα λουλούδια στο μνημείο.

    (Δελτίο Τύπου)

  • Αρτέμιδα: Αφού ανήρτησε βίντεο στο TikTok, το έστειλε στη μητέρα της - Έβαλε panic button η 27χρονη που ξυλοκοπήθηκε από τον σύζυγό της
    Αρτέμιδα: Αφού ανήρτησε βίντεο στο TikTok, το έστειλε στη μητέρα της - Έβαλε panic button η 27χρονη που ξυλοκοπήθηκε από τον σύζυγό της

    Συγκλονίζει η υπόθεση της γυναίκας που έπεσε θύμα του εν διαστάσει συζύγου της στην Αρτέμιδα, όπου ο δράστης ανέβασε βίντεο με ερωτικό περιεχόμενο στο TikTok, ενώ δεν δίστασε να την ξυλοκοπήσει μπροστά στο παιδί της.

    Συγκεκριμένα, την Τρίτη η 27χρονη γυναίκα κατήγγειλε στην αστυνομία πως ο 32χρονος εν διαστάσει σύζυγος της είχε αναρτήσει στο TikTok ένα βίντεο της με ερωτικό περιεχόμενο. Ανέφερε επίσης πως ενώ βρισκόταν με το ανήλικο παιδί τους έξω από το σπίτι τους, την γρονθοκόπησε στο πρόσωπο

    Η γυναίκα κατέθεσε πως φοβάται για τη ζωή της καθώς την έχει απειλήσει και στο παρελθόν ενώ όπως είπε, είναι χρήστης ναρκωτικών.

    Συμφώνησε να της εγκατασταθεί panic button

    Σημειώνεται ότι αν και η καταγγέλλουσα αρνήθηκε να μεταφερθεί σε ειδικά διαμορφωμένη δομή, συμφώνησε να της εγκατασταθεί panic button, ενώ της χορηγήθηκε και παραγγελία για ιατροδικαστική εξέταση, όπως μεταδίδει το Mega.

    Ο 32χρονος σύζυγος όταν ανήρτησε το βίντεο με την 27χρονη, το έστειλε και στο κινητό της. Στο μήνυμά του την απειλούσε πως θα το έδειχνε σε όλο τον κόσμο.

    Έπειτα, το ίδιο ακριβώς βίντεο το έστειλε και στη μητέρα της 27χρονης, στον δικηγόρο της αλλά και στη γραμματέα του.

    Πηγή: Ethnos.gr
  • Αρτέμιδα: Την ξυλοκόπησε και ανήρτησε βίντεο με προσωπικές στιγμές της στο Tik Tok
    Αρτέμιδα: Την ξυλοκόπησε και ανήρτησε βίντεο με προσωπικές στιγμές της στο Tik Tok

    Ένα νέο, σοκαριστικό, περιστατικό ενδοοικογενειακής βίας έρχεται στο φως της δημοσιότητας και προκαλεί σοκ. Ένας 32χρονος γρονθοκόπησε την 27χρονη εν διαστάσει σύζυγό του, μπροστά στο ανήλικο παιδί τους στην περιοχή της Αρτέμιδας.

    Η γυναίκα έντρομη κατέφυγε στην ΕΛ.ΑΣ. ζήτησε βοήθεια ενώ πριν από κάποιες μέρες ο άνδρας είχε αναρτήσει βίντεο ερωτικού περιεχομένου με την ίδια στο TikTok και την απείλησε. Η 27χρονη κατήγγειλε τα όσα βίωσε, σύμφωνα με την ΕΡΤ, το μεσημέρι της Τρίτης 16/7.

    Η 27χρονη γυναίκα πέρασε το κατώφλι του Τμήματος Ασφαλείας Σπάτων καταγγέλλοντας τον 32χρονο εν διαστάσει σύζυγό της, καθώς, όπως φέρεται να υποστήριξε:

    «Αρχές Ιουλίου με πλησίασε ενώ βρισκόμουν με το ανήλικο παιδί μας έξω από το σπίτι και με γρονθοκόπησε στο πρόσωπο».

    Ενώ σε άλλο σημείο φέρεται να ανέφερε: «φοβάμαι για τη ζωή μου και για τη ζωή του ανήλικου γιου μου. Με έχει απειλήσει και στο παρελθόν. Έχει όπλα και είναι χρήστης ναρκωτικών και ποτών».

    Σύμφωνα με αστυνομικές πηγές, ο 32χρονος ανήρτησε στο TikTok και βίντεο ερωτικού περιεχομένου με την 27χρονη, χωρίς φυσικά η ίδια να έχει δώσει τη συγκατάθεσή της.

    Το συγκεκριμένο βίντεο, όπως αναφέρουν οι ίδιες πηγές, το έστειλε και στο κινητό της 27χρονης, απειλώντας πως θα το έδειχνε σε όλο τον κόσμο. Το ίδιο βίντεο έστειλε και στη μητέρα της 27χρονης, στον δικηγόρο της αλλά και στη γραμματέα του.

    Αν και η καταγγέλλουσα αρνήθηκε να μεταφερθεί σε δομή, συμφώνησε να της εγκατασταθεί το Panic button, ενώ της χορηγήθηκε και παραγγελία για ιατροδικαστική εξέταση.

    Πηγή: ethnos.gr

  • Δήμος Πηνειού: Επιμνημόσυνη δέηση στη Λάκκα του Χρέππα
    Επιμνημόσυνη δέηση στη Λάκκα του Χρέππα

    Η μνήμη καίει άκαυτη βάτος

    Σε κλίμα κατάνυξης πραγματοποιήθηκε το πρωί της Κυριακής στη Λάκκα του Χρέππα η επιμνημόσυνη δέηση για τους ήρωες που εκτελέσθηκαν στη Γαστούνη από τους Γερμανούς κατακτητές την 21η Ιουνίου 1944. Ογδόντα χρόνια μετά η μνήμη των έξι Ελλήνων που «έφυγαν» περήφανα στο όνομα της Ελευθερίας και της Δημοκρατίας καίει άκαυτη βάτος.

    Η επιμνημόσυνη δέηση έλαβε χώρα στο σημείο εκτέλεσης, στη Λάκκα του Χρέππα, όπου έχει ανεγερθεί μνημείο. Αμέσως μετά την δέηση -που τέλεσαν οι ιερείς Κωνσταντίνος Θεοδωρόπουλος και Γεώργιος Χαρδαβέλας- πραγματοποιήθηκε κατάθεση στεφάνων από τον Δήμαρχο Πηνειού κ. Αλέξη Καστρινό, για την Εθνική Αντίσταση από τον κ. Κωνσταντίνο Χρέππα και για τους συγγενείς των θυμάτων από τον πρόεδρο της Δημοτικής Κοινότητας Γαστούνης κ. Ιωάννη Καράμπελα.

    Στον σύντομο χαιρετισμό που απηύθυνε ο Δήμαρχος Πηνειού κ. Αλέξης Καστρινός αναφέρθηκε στο διαχρονικό μήνυμα της θυσίας των έξι ηρώων στο όνομα της Ελευθερίας τονίζοντας ότι αποτελούν φωτεινά παραδείγματα για τις επόμενες γενιές. «Η θυσία τους αποτελεί μια υπόμνηση για την ηθική υποχρέωση που έχουμε να παραμένουμε ελεύθεροι και δημοκρατικοί και να είμαστε πάντα σε εγρήγορση ώστε να αντιδρούμε σε κάθε ασχήμια και απειλή που συμβαίνει γύρω μας» επεσήμανε χαρακτηριστικά ο κ. Καστρινός. Παράλληλα ο Δήμαρχος Πηνειού επιφυλάχθηκε για τη διοργάνωση εκδήλωσης στο Κουρβισιάνειο Πολιτιστικό Κέντρο Γαστούνης προκειμένου να αποτυπωθούν λεπτομερώς τα γεγονότα που οδήγησαν στην εκτέλεση των έξι ηρώων και να σκιαγραφηθεί η σημασία της θυσίας τους.

    Σημειώνεται ότι για το ιστορικό των συλλήψεων και της εκτέλεσης των έξι Ελλήνων, μίλησε κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης ο κ. Ειρηναίος Σταματόπουλος. Ο ιστορικός του Ιονίου Πανεπιστημίου σημείωσε μεταξύ άλλων ότι «με την υπερηφάνεια και την αξιοπρέπεια των νέων που τιμούμε σήμερα, στέκεται μπροστά στο απόσπασμα ο διαχρονικός πατριωτισμός και όχι ο εθνικισμός, η Δημοκρατία του ελληνικού φρονήματος και όχι η αναρχία της αυθαιρεσίας».

    laka xrepa epimn 3

    «Η θυσία των έξι αποτελεί μια υπόμνηση για την ηθική υποχρέωση που έχουμε να είμαστε πάντα σε εγρήγορση ώστε να αντιδρούμε σε κάθε ασχήμια που συμβαίνει γύρω μας» επεσήμανε ο δήμαρχος Πηνειού κ. Αλέξης Καστρινός.

    laka xrepa epimn 2

    Αμέσως μετά την δέηση ακολούθησε κατάθεση στεφάνων.

    (Δελτίο Τύπου)

Sites του Ομίλου

Αγ. Κυριακής 4 | Πύργος Ηλείας | Τηλ: 26210 30400 | Δημοσιογραφικό τμήμα: 6976 869414 | Εμπορικό Τμήμα: 6945 556212 | email: [email protected]

Μ.Η.Τ. 242102 | ΑΦΜ: 105224221 - ΔΟΥ Πύργου | Aρ.Γ.Ε.ΜΗ. 141319425000 | Ατομική Επιχείρηση | Ιδιοκτήτρια - διευθύντρια - διαχειρίστρια - δικαιούχος ονόματος τομέα: Δήμητρα Βέλμαχου | Διευθυντής σύνταξης: Γιάννης Σπυρούνης

Up & High Media & Productions

ilia live smallCopyright © 2011 - 2024 Ηλεία Live!.
Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.

Μέλος του 
Μητρώο ΜΗ

Marma Touch