Δευτέρα, 07 Δεκεμβρίου 2020 09:26

Θολό Ζαχάρως: Στο καφενείο του Τζίπρα οι κούκλες φόρεσαν μάσκες...

Γράφτηκε από τον
Ad Slot

Του Γιώργου Κατσάμπουλα

Το μουσείο καφενείο – παντοπωλείο του Τζίπρα, με τις κούκλες βιτρίνας για πελάτες δεν κατάφερε να ξεφύγει από τα περιοριστικά μέτρα του ιού.

Ο κορωνοϊός έχει, αναμφίβολα, φέρει τα πάνω – κάτω στις ζωές όλων μας. Με μια μικρή δόση φαντασίας και χιούμορ όμως, μπορούμε να μετουσιώσουμε την θλιβερή όψη της νέας πραγματικότητας, ανάγοντάς την σε ένα νοερό αντίδοτο, ξορκίζοντας το κακό.

Πολλές φορές η τέχνη αντιγράφει την πραγματικότητα, εμπνέεται από αυτή και ο καλλιτέχνης, ως ένας άλλος γλύπτης, παίρνει τα εργαλεία του και σμιλεύει μιαν άλλη εικόνα, που πολλές φορές έρχεται για να συμπληρώσει, να καυτηριάσει και να συνθέσει μια νέα πραγματικότητα.

Το σουρεαλιστικό καφενείο - παντοπωλείο και μουσείο, που βρίσκεται ανάμεσα στο Θολό και στο Λέπρεο στο δρόμο για την Νέα Φιγαλεία, φαίνεται ότι δεν κατάφερε να ξεφύγει από τα μέτρα καταπολέμησης του κορωνοϊού.

Αυτό το μοναδικό μουσείο, έχει για πελάτες κούκλες βιτρίνας, φτιαγμένες και ντυμένες από σκουπίδια και κάθε λογής υλικό, οι οποίες ζουν την καθημερινότητα τους πίνοντας, καπνίζοντας, διαβάζοντας, απολαμβάνοντας την συμβίωση τους σε αυτό το ξεχωριστό καφενείο - παντοπωλείο.

Τα μέτρα όμως για χρήση μάσκας και ο περιορισμένος αριθμός ατόμων, φαίνεται να έχει απασχολήσει τους πελάτες, όπως φαίνεται στις φωτογραφίες.

Το μικρό, ειδυλλιακό σπίτι κάτω από την κληματαριά, που άλλοτε έσφυζε από ζωή, με τις πολλές κούκλες έξω στην αυλή, στα μπαλκόνια, στα παράθυρα και μέσα στο ίδιο το σπίτι, σεβόμενο τα μέτρα για την εξάπλωση του ιού, απέφυγε και αυτό, με την σειρά του, τον συνωστισμό σε εξωτερικούς χώρους.

Το αλλόκοτα ξεχωριστό και σουρεαλιστικό θέαμα του μουσείου καφενείου – παντοπωλείου, εναρμονισμένο με τις νόρμες τις εποχής, φαίνεται να δίνει την δική του χιουμοριστική προσέγγιση για την καθημερινότητα μας.

Σε μια εποχή, που ο πεσιμισμός είναι ένα από τα κυρίαρχα συναισθήματα, με τραγικές εικόνες να φιγουράρουν σε όλα τα μέσα, ίσως η εικόνα του μουσείου καφενείου – παντοπωλείου να μας διδάσκει πως έφτασε η ώρα να κάνουμε το κλάμα μας τραγούδι.

kafen 2

kafen 3

kafen 4

Τελευταία τροποποίηση στις Δευτέρα, 07 Δεκεμβρίου 2020 12:50

Σχετικά Άρθρα

  • Θολό Ζαχάρω: Από θαύμα γλιτώσαμε τα χειρότερα
    Θολό Ζαχάρω: Από θαύμα γλιτώσαμε τα χειρότερα

    Του Γιάννη Σπυρούνη

    Θαύμα, τύχη, ευτυχής συγκυρία, όπως και να χαρακτηρίσουμε την εξέλιξη του χθεσινού τροχαίου ατυχήματος με την εκτροπή βυτιοφόρου καυσίμων στο Θολό Ζαχάρως, η ουσία είναι μια. Γλιτώσαμε τα χειρότερα και μια πιθανή τραγωδία σε ένα σοβαρό ατύχημα.

    Η εξέλιξη στην εκτροπή βυτιοφόρου λίγο μετά τις τέσσερις το απόγευμα, ήταν ίσως η καλύτερη δυνατή για ένα τέτοιο περιστατικό.

    Ας πάρουμε τα πράγματα από την αρχή. Μια νταλίκα βυτιοφόρο εταιρίας καυσίμων είχε κατεύθυνση προς την Καλαμάτα, όταν λίγο μετά το Θολό προς Γιαννιτσοχώρι, υπό συνθήκες που ερευνώνται, εξετράπη της πορείας της, αρχικά δεξιά χτυπώντας στα προστατευτικά κιγκλιδώματα της οδού και έπειτα αριστερά χτυπώντας στην μεταλλική πόρτα κτήματος και καταλήγοντας μέσα σε ένα λιοστάσι.

    Ο τράκτορας “δίπλωσε” και ανετράπη, ενώ το επικαθήμενο βυτιοφόρο έπεσε χωρίς κάποια σημαντική κλίση οριζόντια.

    Η πληροφορία της εκτροπής βυτιοφόρου στο Πυροσβεστικό Κλιμάκιο Κρεστένων σήμανε συναγερμό. Και παράλληλα κλήθηκαν και οχήματα με αφρό από την Π.Υ. Πύργου, για να γίνει όσο το δυνατόν καλύτερη διαχείριση του περιστατικού.

    Στο σημείο έφτασαν τέσσερα οχήματα με 12 πυροσβέστες και επικεφαλής το διοικητή της Π.Υ. Πύργου Πύραρχο Γιώργο Κωνσταντακόπουλο και τον διοικητή του Π.Κ. Κρεστένων Κώστα Δρακόπουλο.

    Ο οδηγός της νταλίκας βγήκε από το όχημα σχεδόν ανέπαφος και αρνήθηκε να μεταφερθεί στο νοσοκομείο από το ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ που έφτασε στο σημείο.

    Οι πυροσβέστες έλεγξαν το όχημα για τυχόν διαρροές στα καύσιμα του τράκτορα και προληπτικά έγινε διαβροχή και ρίψη επιβραδυντικού αφρού.

    Ο δήμαρχος Ζαχάρως Κώστας Μητρόπουλος που βρέθηκε στο σημείο, τόνισε μιλώντας στο ilialive.gr πως αν το βυτιοφόρο ήταν γεμάτο με καύσιμα και γινόταν έκρηξη οι συνέπειες θα ήταν ανυπολόγιστες τόσο για τις κατοικίες στην περιοχή όσο και για την επέκταση πυρκαγιάς στο δάσος.

    Δείτε video και φωτογραφίες:

    Tholo Vutiof 2

    Tholo Vutiof 3

    Tholo Vutiof 4

    Tholo Vutiof 5

    Tholo Vutiof 6

    Tholo Vutiof 7

    Tholo Vutiof 8

    Tholo Vutiof 9

  • Πάτρα: Απείλησε με καραμπίνα θαμώνες καφενείου – Τι συνέβη
    Πάτρα: Απείλησε με καραμπίνα θαμώνες καφενείου – Τι συνέβη

    Σοβαρό επεισόδιο σε καφενείο στην Παραλία Πατρών, με άνδρα να στρέφει την καραμπίνα σε θαμώνες και ν’ απειλεί να πυροβολήσει.

    Αναστάτωση επικράτησε το μεσημέρι της Τετάρτης 20/03/2024, στην Παραλία Πατρών, όταν άνδρας εμφανίστηκε οπλισμένος με καραμπίνα σε καφενείο της περιοχής. όπου εργάζεται η συντροφός του.

    Σύμφωνα με πληροφορίες, της «Πελοποννήσου», αφού διαπληκτίστηκε με τη γυναίκα έστρεψε το όπλο και απείλησε να πυροβολήσει θαμώνες που υπερασπίστηκαν τη νεαρή.

    Ο δράστης αποχώρησε από το σημείο και συνελήφθη λίγη ώρα αργότερα από αστυνομικούς της ομάδας ΔΙΑΣ και σήμερα αναμένεται να οδηγηθεί στον εισαγγελέα Πατρών.

    Πηγή: Pelop.gr

  • Ηλεία: Δύο συλλήψεις για εμπρησμούς από αμέλεια σε Κολίρι και Θολό
    Ηλεία: Δύο συλλήψεις για εμπρησμούς από αμέλεια σε Κολίρι και Θολό

    Συνελήφθη, στο πλαίσιο της αυτόφωρης διαδικασίας από ανακριτικούς υπαλλήλους της Π.Υ. Πύργου, ένας άνδρας ως υπαίτιος πρόκλησης εμπρησμού από αμέλεια σε ξηρά χόρτα στην περιοχή Κολίρι, του δήμου Πύργου Ηλείας.

    Συνελήφθη, στο πλαίσιο της αυτόφωρης διαδικασίας από ανακριτικούς υπαλλήλους του Π.Κ. Κρεστένων, ένας άνδρας ως υπαίτιος πρόκλησης εμπρησμού από αμέλεια σε δασική έκταση στην Τ.Κ. Θολού, του δήμου Ζαχάρως Ηλείας και του επιβλήθηκε διοικητικό πρόστιμο, σύμφωνα με την υπ’ αριθμ. 19/2020 Πυροσβεστική Διάταξη για παράβαση της υπ’ αριθμ. 9/2021 Πυροσβεστικής Διάταξης.

    Για τα ανωτέρω περιστατικά ενημερώθηκε σχετικώς η αρμόδια Εισαγγελική Αρχή.

  • Πάτρα: Πανικός σε καφενείο - Ανδρας αυτοτραυματίστηκε με μαχαίρι
    Πάτρα: Πανικός σε καφενείο - Ανδρας αυτοτραυματίστηκε με μαχαίρι

    Ο άνδρας που τραυματίστηκε με αιχμηρό αντικείμενο σύμφωνα με πληροφορίες ήθελε να βάλει τέλος στη ζωή του εντός καφενείου, στην Πάτρα.

    Αναστάτωση σε καφενείο επί της οδού Πανεπιστημίου, στην Πάτρα, όταν άνδρας υπό αδιευκρίνιστες συνθήκες σύμφωνα με πληροφορίες αυτοτραυματίστηκε με αιχμηρό αντικείμενο πιθανόν μαχαίρι.

    Στο σημείο έσπευσαν διασώστες του ΕΚΑΒ, οι οποίοι προσέφεραν τις πρώτες βοήθειες στον άνδρα, ο οποίος ακολούθως μεταφέρθηκε με ασθενοφόρο στο Νοσοκομείο.

    Ο άνδρας σύμφωνα με πληροφορίες προσπάθησε να βάλει τέλος στη ζωή του. Προανάκριση διενεργεί το Α’ Αστυνομικό Τμήμα Πατρών.

    Πηγή: Pelop.gr

  • Καυγάς σε καφενείο των Σφακίων: Άγριος ξυλοδαρμός 73χρονου με… κατσούνα - «Σήκωσαν όπλα και απειλούσαν!»
    Καυγάς σε καφενείο των Σφακίων: Άγριος ξυλοδαρμός 73χρονου με… κατσούνα - «Σήκωσαν όπλα και απειλούσαν!»

    Μεγάλη αναστάτωση προκλήθηκε τον Δεκαπενταύγουστο στα Σφακιά, όταν ένας άνδρας έδειρε συγχωριανό του.

    Το επεισόδιο, σύμφωνα με πληροφορίες του zarpanews.gr εκτυλίχθηκε το απόγευμα της Τρίτης, στα Ασκύφου όταν ο άνδρας πήγε σε καφενείο του χωριού, εκεί όπου καθόταν και «ο στόχος». Πλησίασε τον 73χρονο και άρχισε να τον χτυπά με την κατσούνα του.

    Τον έστειλε στο Νοσοκομείο

    Τον χτύπησε τόσο, που ο 73χρονος χρειάστηκε να μεταφερθεί στο Νοσοκομείο Χανίων. Εκεί νοσηλεύεται.

    Ακόμη, πληροφορίες του zarpanews.gr αναφέρουν πως το μεσημέρι της Τετάρτης, αστυνομικές αρχές κατευθύνονταν προς το χωριό για να πράξουν τα δέοντα. Σύμφωνα με πηγές, οι δύο άνδρες φέρεται να είχαν κτηματικές διαφορές και υπήρχε συχνά διαπληκτισμός μεταξύ των δύο.

    «Σήκωσαν όπλα και απειλούσαν!»

    Αυτόπτης μάρτυρας του επεισοδίου, ένας θαμώνας του καταστήματος, σε καταγγελία του στο zarpanews.gr ανέφερε πως «άρχισε να χτυπά με μανία τον 73χρονο. Εμείς τρομάξαμε και αμέσως φύγαμε. Σήκωσαν ακόμα και όπλα και απειλούσαν πως θα ρίξουν».

    Σύμφωνα με την μαρτυρία, τέτοιου είδους περιστατικά είναι συχνά στο χωριό. «Δεν γίνεται να μην μπορούμε να βγούμε έξω από τα σπίτια μας επειδή φοβόμαστε. Πρέπει κάτι να γίνει άμεσα. Φοβόμαστε για τη ζωή μας» είπε χαρακτηριστικά.

    Πηγή: ethnos.gr

  • Αιματηρό περιστατικό στην Κρήτη: Άνοιξε πυρ και τραυμάτισε δύο άτομα έξω από καφενείο
    Αιματηρό περιστατικό στην Κρήτη: Άνοιξε πυρ και τραυμάτισε δύο άτομα έξω από καφενείο

    Αιματηρό περιστατικό σημειώθηκε στον Αξό Μυλοποτάμου, στην Κρήτη όταν ένας άνδρας έβγαλε όπλο και τραυμάτισε δύο άλλους. Ο ένας εκ των δύο τραυματιών είναι σε σοβαρή κατάσταση.

    Σύμφωνα με το cretapost.gr, όλα έγιναν λίγο μετά τη μία τα ξημερώματα έξω από το καφενείο του 50χρονου τη στιγμή που μαζί με τον 56χρονο υπάλληλο του έκλειναν την επιχείρηση.

    Ο δράστης άνοιξε πυρ με πυροβόλο όπλο με αποτέλεσμα να τραυματιστούν οι δύο άνδρες.

    Αρχικά μεταφέρθηκαν στο Κέντρο Υγείας Ανωγείων και στη συνέχεια στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Ηρακλείου.

    Πληροφορίες του τοπικού μέσου αναφέρουν ότι ο δράστης είχε διαφορές με τον 50χρονο ιδιοκτήτη του καφενείου, ενώ είναι σε εξέλιξη έρευνες για τον εντοπισμό του.

    Πηγή: Εthnos.gr

  • Αχαΐα: Εδεσαν με αλυσίδες και φίμωσαν ιδιοκτήτη καφενείου
    Αχαΐα: Εδεσαν με αλυσίδες και φίμωσαν ιδιοκτήτη καφενείου

    Οι τρεις κουκουλοφόροι τον ακινητοποίησαν, τον έδεσαν με αλυσίδες, τον φίμωσαν, πήραν τα κλειδιά του αυτοκινήτου, όσα χρήματα βρήκαν στο κατάστημα.

    Αντιμέτωπος με τρεις κουκουλοφόρους, που τον έδεσαν με αλυσίδες και τον φίμωσαν, ήρθε, ξημερώματα Κυριακής 9/07/2023, ιδιοκτήτης καφενείου στον Άγιο Δημήτριο Τριταίας στον Δήμο Ερυμάνθου.

    Ηταν 1 τα ξημερώματα όταν ο άνδρας έκλεινε το μαγαζί του κι εκείνη τη στιγμή δέχθηκε την επίθεση. Οι τρεις κουκουλοφόροι τον ακινητοποίησαν, τον έδεσαν με αλυσίδες, τον φίμωσαν, πήραν τα κλειδιά του αυτοκινήτου, όσα χρήματα βρήκαν στο κατάστημα και δύο κούτες τσιγάρα. Δεν έκλεψαν το αυτοκίνητό του, όμως πήραν τα κλειδιά και το κινητό του τηλέφωνο για να μην μπορέσει να ειδοποιήσει άμεσα για βοήθεια.

    Ωρα αργότερα, ο άνδρας ειδοποίησε την ΕΛΑΣ, άνδρες της οποίας κάνουν έρευνες για τον εντοπισμό των κουκουλουφόρων.

    Πηγή: Pelop.gr

  • Πύργου - Κυπαρισσίας: Νεκρός 19χρονος σε τροχαίο με μηχανάκι
    Πύργου - Κυπαρισσίας: Νεκρός 19χρονος σε τροχαίο με μηχανάκι

    Ένας19χρονος από την Κυπαρισσία έχασε τη ζωή του το απόγευμα του Σαββάτου λίγο μετά τις πέντε, σε τροχαίο δυστύχημα που συνέβη στην Ε.Ο. Πύργου - Κυπαρισσίας στο ύψος του Θολού.

    Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, ο 19χρονος επέστρεφε προς την Κυπαρισσία από την περιοχή της Ζαχάρως όταν υπό συνθήκες που ερευνόνται έχασε τον έλεγχο του δικύκλου που οδηγούσε και προσέκρουσε πάνω στις μεταλλικές μπάρες στην άκρη του δρόμου.

    Ο 19χρονος τραυματίστηκε θανάσιμα και μεταφέρθηκε με ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ στο νοσοκομείο Κυπαρισσίας.

    Προανάκριση διενεργεί το Τμήμα Τροχαίας Πύργου.

    troxaio tholo 2

    troxaio tholo 3

    troxaio tholo 4

Sites του Ομίλου

Αγ. Κυριακής 4 | Πύργος Ηλείας | Τηλ: 26210 30400 | Δημοσιογραφικό τμήμα: 6976 869414 | Εμπορικό Τμήμα: 6945 556212 | email: [email protected]

Μ.Η.Τ. 242102 | ΑΦΜ: 105224221 - ΔΟΥ Πύργου | Aρ.Γ.Ε.ΜΗ. 141319425000 | Ατομική Επιχείρηση | Ιδιοκτήτρια - διευθύντρια - διαχειρίστρια - δικαιούχος ονόματος τομέα: Δήμητρα Βέλμαχου | Διευθυντής σύνταξης: Γιάννης Σπυρούνης

Up & High Media & Productions

ilia live smallCopyright © 2011 - 2024 Ηλεία Live!.
Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.

Μέλος του 
Μητρώο ΜΗ

Βλαχαντώνη Ολυμπία - Μεσιτικό Γραφείο