Τρίτη, 22 Δεκεμβρίου 2020 19:12

Κοντοζαμάνης: Ξεπερνάει το 70% η δήλωση συμμετοχής των γιατρών στον εμβολιασμό κατά της covid-19

Γράφτηκε από την
Ad Slot

Μέχρι στιγμής τα νούμερα συμμετοχής στον εμβολιασμό κατά της covid-19 των υγειονομικών, καθώς συνεχίζεται η καταγραφή, είναι πάρα πολύ ενθαρρυντικά, τόνισε σήμερα κατά την ενημέρωση για την πανδημία, ο υφυπουργός Υγείας, Βασίλης Κοντοζαμάνης.

Γίνεται, είπε, μια προσπάθεια δημιουργίας εντυπώσεων και αμφιβολίας για τον εμβολιασμό των υγειονομικών και επανέλαβε ότι οι υγειονομικοί είναι στην πρώτη γραμμή της μάχης και είναι η πρώτη ομάδα του πληθυσμού που θα εμβολιαστεί σε λίγες μέρες.

«Τα νούμερα που έχει το υπουργείο Υγείας από την καταγραφή για τον εμβολιασμό των υγειονομικών είναι ενθαρρυντικά. Στους γιατρούς ξεπερνάει το 70% η δήλωση συμμετοχής στον εμβολιασμό», είπε ο κ. Κοντοζαμάνης και εξήγησε ότι η δήλωση συμμετοχής γίνεται για την καλύτερη προετοιμασία διεξαγωγής του εμβολιασμού στα νοσοκομεία.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ - ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ ΑΡΧΕΙΟΥ

Τελευταία τροποποίηση στις Τρίτη, 22 Δεκεμβρίου 2020 19:45

Σχετικά Άρθρα

  • Βασίλης Κοντοζαμάνης: Να στείλουμε στις Βρυξέλλες γνώστες και όχι απλώς γνωστούς!
    Βασίλης Κοντοζαμάνης: Να στείλουμε στις Βρυξέλλες γνώστες και όχι απλώς γνωστούς!

    Στις 9 Ιουνίου ψηφίζουμε για μια περήφανη Ελλάδα, πρωταγωνίστρια στην Ευρώπη!

    Στην τελική ευθεία για τις Ευρωεκλογές της Κυριακής και η μάχη του σταυρού έχει πάρει “φωτιά”. Ιδιαίτερα θετική αίσθηση έχει προκαλέσει η υποψηφιότητα του πρώην Αναπληρωτή Υπουργού Υγείας Βασίλη Κοντοζαμάνη. Ο υποψήφιος με το ψηφοδέλτιο της Νέας Δημοκρατίας καταγράφει αυξημένη δυναμική τις τελευταίες εβδομάδας διεκδικώντας με αξιώσεις μία θέση στα έδρανα του Ευρωκοινοβουλίου.

    Καθ’ όλη τη διάρκεια της προεκλογικής περιόδου, ο Βασίλης Κοντοζαμάνης “οργώνοντας” την Ελλάδα ανέδειξε με επιχειρήματα τις βασικές θέσεις του για την Ευρώπη, καλώντας τους πολίτες αυτή τη φορά να στείλουν στις Βρυξέλλες γνώστες και όχι απλώς γνωστούς. Αυτό κάνει και στο τελικό του μήνυμα προς τους πολίτες, ζητώντας στις 9 Ιουνίου την εμπιστοσύνη τους για να εκπληρώσει αυτή την αποστολή.

    Ο ίδιος ο Κοντοζαμάνης έχει αποδείξει πως μπορεί να φέρει αποτελέσματα για τη χώρα και παραμένει καθ’ όλα τα χρόνια της διαδρομής του σταθερά αφοσιωμένος στο Έθνος και την Πατρίδα. Το ίδιο επιδιώκει να κάνει και στις Βρυξέλλες δίνοντας νέες μάχες για μια περήφανη Ελλάδα, πρωταγωνίστρια στην Ευρώπη!

    Ολόκληρο το μήνυμα και το βίντεο του Βασίλη Κοντοζαμάνη, υποψήφιου ευρωβουλευτή με τη Νέα Δημοκρατία:

    Είμαι ο Βασίλης Κοντοζαμάνης, υποψήφιος ευρωβουλευτής με τη Νέα Δημοκρατία. Στην αρχή αυτής της προσπάθειας, σας κάλεσα να στείλουμε, αυτή τη φορά, στις Βρυξέλλες, γνώστες και όχι απλά γνωστούς. Ανθρώπους που έχουν αποδείξει, πως μπορούν να φέρουν αποτελέσματα για τη χώρα και παραμένουν σταθερά αφοσιωμένοι στο Έθνος και την Πατρίδα.

    Στις 9 Ιουνίου, ζητώ την εμπιστοσύνη σας για να εκπληρώσω αυτή την αποστολή. Και να δώσω νέες μάχες, για μια περήφανη Ελλάδα, πρωταγωνίστρια στην Ευρώπη!

    Με γνώση, εμπειρία και αποτελεσματικότητα, δώστε μου τη δύναμη να δικαιώσω την επιλογή σας.

    To video στο YouTube:

  • Ευρωεκλογές 2024 - “Το μέλλον της Ευρώπης σε κρίσιμο σταυροδρόμι”: Ένα άτυπο debate στο Λάτσειο Δημοτικό Μέγαρο
    Ευρωεκλογές 2024 - “Το μέλλον της Ευρώπης σε κρίσιμο σταυροδρόμι”: Ένα άτυπο debate στο Λάτσειο Δημοτικό Μέγαρο

    της Βίκυς Γκουγκουστάμου

    Με θέμα “Ευρωεκλογές 2024-Το μέλλον της Ευρώπης σε κρίσιμο σταυροδρόμι” διεξήχθη ένα άτυπο debate το περασμένο Σάββατο στον Πύργο, στο Λάτσειο Δημοτικό Μέγαρο με τη συμμετοχή τριών υποψηφίων Ευρωβουλευτών-εκπροσώπων τριών κομμάτων. Συγκεκριμένα ο Βασίλης Κοντοζαμάνης απο τη ΝΔ, ο Γιώργος Τσίπρας απο το ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ και ο Γιάννης Μανιάτης απο το ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ, κατέθεσαν τις απόψεις τους για το διακύβευμα των Ευρωεκλογών της 9ης Ιουνίου, καθώς και τα προβλήματα και τις προκλήσεις που θα αντιμετωπίσει η Ε.Ε. την επόμενη πενταετία.

    Την εκδήλωση, διοργάνωσε το ηλεκτρονικό περιοδικό “Μεταρρύθμιση” με συντονιστές τον Γιάννη Μεϊμάρογλου (metarithmisi.gr) και τον Ηλείο Δικηγόρο Μισέλ Αμπού-Χάντμπα. Ο Βασίλης Μανδαράκης προλόγισε τη δράση και ο Δήμαρχος Στάθης Καννής απηύθυνε χαιρετισμό.
    Ο κ. Καννής, στον σύντομο χαιρετισμό του, καλωσόρισε τους υποψήφιους Ευρωβουλευτές, υπογραμμίζοντας ότι το θέμα των Ευρωεκλογών αφορά όλους τους πολίτες, και την τοπική αυτοδιοίκηση, καθώς μόλις την προηγούμενη ημέρα συζητήθηκαν τα προγράμματα για την ΟΧΕ που έχουν άμεση αντανάκλαση στην τοπική κοινωνία.

    Αναφερόμενος στην εκδήλωση είπε πως είναι η πρώτη φορά που που ένα άτυπο debate διεξάγεται στον Πύργο, ενώ απευθυνόμενος στους υποψήφιους Ευρωβουλευτές τόνισε : “Εύχομαι να πετύχετε και η επόμενη συνάντησή μας να είναι στο Δημαρχείο με την ιδιότητά σας ως Ευρωβουλευτών και εκεί να κουβεντιάσουμε μαζί τα προβλήματα του Πύργου” στα οποία και αναφέρθηκε επιγραμματικά.

    Την εκδήλωση παρακολούθησε πλήθος κόσμου, μεταξύ των οποίων ο Υφυπουργός Προστασίας του Πολίτη Ανδρέας Νικολακόπουλος, ο βουλευτής Ηλείας ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ Διονύσης Καλαματιανός, ο βουλευτής Ηλείας ΠΑΣΟΚ ΚΙΝΑΛ Μιχάλης Κατρίνης, ο Διοικητής του Γ.Ν. Ηλείας Σπύρος Πολίτης και η Αν. Διοικήτρια ΓΝ Ηλείας-Ν.Μ. Κρεστένων Αριστέα Παπαδοπούλου, ο Δήμαρχος Πηνειού Αλέξης Καστρινός, η Πυργιώτισσα υποψήφια Ευρωβουλευτής με το ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ Μαρινίκη Θεοδώρου, τοπικά κομματικά στελέχη, αντιδήμαρχοι, ο πρώην Δήμαρχος Πύργου Γαβρίλης Λιατσής κ.α.

    Οι τοποθετήσεις των υποψήφιων Ευρωβουλευτών

    Βασίλης Κοντοζαμάνης “ Να στείλουμε ένα ισχυρό μήνυμα των αλλαγών και των μεταρρυθμίσεων που υλοποιεί η κυβέρνηση”

    “Η ΝΔ είναι το κατ’ εξοχήν ευρωπαϊκό κόμμα. Είναι η παράταξη που έβαλε και κράτησε τη χώρα στην Ευρώπη και έχει συγκεκριμένο σχέδιο για το πώς και η χώρα μας, μέσα στην Ευρώπη αλλά και πώς η Ευρώπη, πρέπει να πορευτούν” τόνισε σε δηλώσεις του ο Βασίλης Κοντοζαμάνης, αναλύοντας γιατί η οι ευρωεκλογές δεν είναι ήσσονος σημασίας εκλογική διαδικασία ειδικά την παρούσα περίοδο.

    “Πρέπει η συμμετοχή όλων των συμπολιτών μας να είναι η μέγιστη δυνατή. Να στείλουμε ισχυρό μήνυμα στην Ευρώπη ότι η Ελλάδα έχει δυνατή φωνή, ώστε να μπορέσουμε να διεκδικήσουμε περισσότερα πράγματα για την επόμενη μέρα. Να στείλουμε ένα ισχυρό μήνυμα αλλαγών και συνέχισης των μεταρρυθμίσεων που υλοποιούνται αυτή τη στιγμή από την κυβέρνηση. Είναι πολλά τα ζητήματα που διακυβεύονται τόσο για τη χώρα μας όσο και για την Ευρώπη. Γνωρίζουμε καλά ότι μεγάλο μέρος του κοινοβουλευτικού έργου έχει να κάνει με την ενσωμάτωση κοινοτικών νομοθεσιών στο εθνικό μας δίκαιο. Άρα ό,τι αποφάσεις λαμβάνονται στην Ευρώπη, αφορούν την Ελλάδα και πρέπει η χώρα μας να έχει δυνατή φωνή για να διεκδικήσουμε τα εθνικά μας συμφέροντα αλλά και μια ισχυρή Ευρώπη σε ένα διεθνές περιβάλλον το οποίο είναι ρευστό”.

    Ο υποψήφιος Ευρωβουλευτής της ΝΔ έθεσε μια σειρά ζητημάτων που καλείται η Ε.Ε. να ανταποκριθεί στην επόμενη πενταετία όπως: τις σχέσεις Ευρώπης-Κίνας, τις εκλογές στην Αμερική όπου το αποτέλεσμα σίγουρα θα έχει επίπτωση στις σχέσεις της Αμερικής με την Ευρώπη, τον πόλεμο στην Ουκρανία, την ανάφλεξη στη Μ. Ανατολή, το μεταναστευτικό, την κοινή Ευρωπαϊκή αμυντική πολιτική, την αγροτική πολιτική κ.α.

    Γιώργος Τσίπρας “Αυτό που έχει προκύψει από το δυστύχημα των Τεμπών είναι ότι έχουμε ένα επιτελικό παρακράτος”

    Ο κ. Τσίπρας, αναφερόμενος στο διακύβευμα των εκλογών, υπογράμμισε ότι δεν είναι η σταθερότητα στην οποία επιμένει η κυβέρνηση αιτιολογώντας ότι “ ο κ. Μητσοτάκης σκοπεύει να πάει σε Ευρωπαϊκή θέση. Οπότε αυτό είναι λίγο αντιφατικό για έναν πρωθυπουργό...Αυτό το οποίο κρίνεται στις εκλογές είναι να εκφραστεί η δυσαρέσκεια του κόσμου γι’ αυτά που ζει. Καταρχάς για την ακρίβεια και για όλο αυτό που έχει προκύψει με το δυστύχημα στα Τέμπη που φαίνεται να έχουμε ένα επιτελικό παρακράτος. Η επιδείνωση των όρων ζωής πρέπει να αποτυπωθεί στις κάλπες με μια καταδίκη της κυβέρνησης και με ανάδειξη νέας πολιτικής λύσης για τον τόπο, και αυτή είναι ο ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ”

    Αναφορικά με την πρόσφατη καταδικαστική απόφαση της Ελλάδας στην ΕΕ για την ελευθερία του Τύπου, τόνισε : “Είναι η πρώτη φορά που υπάρχει μια τέτοια απόφαση της Ευρώπης για την Ελλάδα μετά τη χούντα. Αυτό είναι εξαιρετικά αρνητικό για τη χώρα και προφανώς αυτό, όσο και να το θέλανε κάποιοι, δεν μπορούσαν να το κάνουν οι δυνάμεις του ΣΥΡΙΖΑ. Ψήφισαν 360 ευρωβουλευτές απ΄όλες τις χώρες γιατί βλέπουν μια επικίνδυνη κατάσταση στην Ελλάδα. Αυτή την κατάσταση την διακρίνουν όλοι εκτός απο την κυβέρνηση”.

    Γιάννης Μανιάτης “Θα παλέψω για μια πιο ενιαία Ευρώπη, πιο δυνατή”

    Για την κρίσιμη διακυβέρνηση της Ευρώπης τα επόμενα πέντε χρόνια, έκανε λόγο ο Γιάννης Μανιάτης, τονίζοντας: “Αυτή τη στιγμή οι ευρωεκλογές θα προσδιορίσουν σε μεγάλο βαθμό τον τρόπο με τον οποίο θα διοικηθεί η Ευρώπη τα επόμενα 5 χρόνια. Το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο είναι συν-νομοθέτης και σε κάθε περίπτωση δεν διορίζεται κανένας Επίτροπος χωρίς την έγκρισή του. Οι 21 Έλληνες ευρωβουλευτές που θα εκλεγούν θα έχουν μια πολύ σημαντική δύναμη στα χέρια τους και αυτός είναι ένας από τους λόγους που πιστεύω ότι οι Έλληνες πολίτες-ανεξάρτητα απο το τί κόμμα θέλουν να ψηφίσουν- πρέπει να είναι εξαιρετικά αυστηροί στα κριτήριά τους. Ελπίζω ότι ο Έλληνας πολίτης θα αποφασίσει με αυστηρά κριτήρια, με νου και γνώση για να ψηφίσει το ποιός θα προσδιορίσει το μέλλον του την επόμενη πεντααετία.

    Ως υποφήφιος του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ και ελπίζω, ως μέλος αύριο της μεγάλης πολιτικής οικογένειας των Ευρωπαίων δημοκρατών και σοσιαλιστών, θα παλέψω για μια πιο ενιαία Ευρώπη, πιο δυνατή. Για μια Ευρώπη που θα έχει κοινή εξωτερική και αμυντική πολιτική, η οποία θα πάει προς την πράσινη μετάβαση με δικά της προϊόντα, που θα υπερασπιστεί το κράτος δικαίου και το κοινωνικό κράτος.

    Είναι μεγάλο το στοίχημα. Η Ευρώπη θα αντιμετωπίσει προβλήματα όπως το δημογραφικό, το μεταναστευτικό, τις μεγάλες συγκρούσεις στη γειτονιά μας και γι’ αυτό πρέπει να σταθεί στα πόδια μόνη της. Ας αφήσουν Γερμανοί, Ολλανδοί και κάποιοι άλλοι που νομίζουν ότι είναι ισχυρές οικονομίες, την ψευδαίσθηση ότι μπορούν να τα καταφέρουν μόνοι τους. Όλοι μαζί μπορούμε να αποκτήσουμε μια τεράστια δύναμη που θα υπερασπιστεί το βιοτικό επίπεδο των ευρωπαίων πολιτών και θα το βελτιώσει.

    Αναφορικά με την κλιματική αλλαγή και τις επιπτώσεις αυτής, ο κ. Μανιάτης επέρριψε ευθύνες στην κυβέρνηση που η χώρα είναι ακόμη αθωράκιστη δεν έχει επικαιροποιήσει τα σχέδια διαχείρισης πλημμυρών και παραπέμπεται στο Ευρωπαϊκό δικαστήριο.
    Τέλος σε ερώτηση για την εξόρυξη των υδρογονανθράκων στο Κατάκολο, και αν έχει “παγώσει” το θέμα, απάντησε με νόημα “Την ερώτηση αυτή να την απευθύνετε στον κ. Μητσοτάκη”.

    Latseio Euro 2

    Latseio Euro 3

    Latseio Euro 4

    Latseio Euro 5

    Latseio Euro 6

    Latseio Euro 7

  • Βασίλης Κοντοζαμάνης: "Απαιτείται πλέγμα κινήτρων για τις άγονες προκηρύξεις ιατρών στα Νοσοκομεία"
    Βασίλης Κοντοζαμάνης:

    Στο μείζον θέμα των άγονων προκηρύξεων για θέσεις ιατρών στα Νοσοκομεία της χώρας - φαινόμενο που αποτελεί πλέον “πληγή” για τη Ν.Μ. Πύργου, αναφέρθηκε ο πρώην αναπληρωτής υπουργός Υγείας, σύμβουλος Υγείας του Πρωθυπουργού και υποψήφιος Ευρωβουλευτής της ΝΔ Βασίλης Κοντοζαμάνης, στην πρόσφατη επίσκεψή του στον Πύργο, τονίζοντας μεταξύ άλλων ότι απαιτείται σειρά κινήτρων.

    “Προκηρύσσονται θέσεις ιατρών και σε πολλές περιπτώσεις βγαίνουν άγονες. Άρα δεν είναι ότι δεν κάνουμε προσλήψεις. Χρειάζεται ένα πλέγμα κινήτρων που θα δώσει τη δυνατότητα στους ιατρούς όχι μόνο να έχουν καλύτερες απολαβές αλλά και ένα καλύτερο εργασιακό περιβάλλον έτσι ώστε να προσφέρουν τις υπηρεσίες τους στη χώρα. Το ΕΣΥ έχει συμπληρώσει τα “συντάξιμα χρόνια” του. Πρέπει λοιπόν να γίνει μια καινούργια αρχή. Και γι αυτή την αρχή, υπάρχει σχέδιο ώστε να προσελκύσουμε το απαραίτητο προσωπικό- όχι μόνο ιατρικό αλλά και λοιπό που έχει ανάγκη το σύστημα για να προσφέρει καλύτερες υπηρεσίες υγείας”.

    Αναφορικά με τους Έλληνες γιατρούς που έχουν μεταναστεύσει στο εξωτερικό, ο κ. Κοντοζαμάνης τόνισε ότι υπάρχει συγκεκριμένο σχέδιο απο την κυβέρνηση που θα τους ωθήσει να επιστρέψουν.

    “Οι Έλληνες γιατροί, και πολλοί Έλληνες, που έχουν φύγει στο εξωτερικό θέλουν να επιστρέψουν και πιστεύω ότι επειδή υπάρχει συγκεκριμένο σχέδιο-καθώς η υγεία είναι προτεραιότητα της κυβέρνησης αυτή την 4ετία, θα γίνει πράξη.

    Αξίζει να σημειώσουμε ότι μέσα στη διάρκεια της πανδημίας μπορέσαμε και δημιουργήσαμε μια μεγάλη παρακαταθήκη στο Εθνικό Σύστημα Υγείας. Να θυμηθούμε ότι σε σύντομο χρονικό διάστημα διπλασιάσαμε τις κλίνες στις μονάδες εντατικής θεραπείας, δώσαμε τονωτική ένεση σε προσωπικό στο ΕΣΥ, ενισχύσαμε οικονομικά το ΕΣΥ, σχεδόν 50% έχουν αυξηθεί οι δαπάνες απο το 2019 μέχρι σήμερα. Σίγουρα υπάρχουν ακόμη προβλήματα που η κυβέρνηση εξετάζει πολύ σοβαρά τη λύση τους”.

    Φωτογραφία: ΣΩΤΗΡΗΣ ΔΗΜΗΤΡΟΠΟΥΛΟΣ/EUROKINISSI

  • Τέσσερα χρόνια από το πρώτο κρούσμα SARS-CoV-2 στην Ελλάδα-«Ζήσαμε την «τέλεια καταιγίδα», λέει σε συνέντευξή του στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο Β.Κοντοζαμάνης
    Τέσσερα χρόνια από το πρώτο κρούσμα SARS-CoV-2 στην Ελλάδα-«Ζήσαμε την «τέλεια καταιγίδα», λέει σε συνέντευξή του στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο Β.Κοντοζαμάνης

    Θα μπορούσε να ήταν σενάριο κινηματογραφικής ταινίας τρόμου: Ένας νέος άγνωστος ιός από την μακρινή Κίνα σκορπάει το θάνατο και μεταδίδεται γρήγορα από άνθρωπο σε άνθρωπο. Έχει ήδη φτάσει στην γειτονική Ιταλία και οι εικόνες από την πόλη Μπέργκαμο είναι τραγικές.

    Στις 26 Φεβρουαρίου 2020, καταγράφεται το πρώτο κρούσμα covid-19 και στην Ελλάδα. Τα επιστημονικά δεδομένα είναι ελάχιστα. Κυριαρχεί ο φόβος για τον άγνωστο ιό και οι επιστήμονες προτείνουν δύσκολα μέτρα για να προστατεύσουν τον πληθυσμό.
    Τέσσερα χρόνια μετά, το ΑΠΕ-ΜΠΕ ανατρέχει στα γεγονότα εκείνης της περιόδου. Συνομιλεί με έναν από τους πρωταγωνιστές, τον Βασίλη Κοντοζαμάνη, σύμβουλο σήμερα του πρωθυπουργού σε θέματα Υγείας, αναπληρωτή υπουργό Υγείας την επίμαχη περίοδο. Κάθε απόγευμα μαζί με τους επιστήμονες «έμπαινε» στα σπίτια μας για να μας ενημερώσει για την αντοχή του συστήματος υγείας και τα μέτρα που ελάμβανε το υπουργείο για την προστασία των πολιτών.

    «Η πανδημία ήταν μία πρωτόγνωρη συνθήκη που σάρωσε τις ζωές μας. Τίποτα δεν ήταν κανονικό. Τέσσερα χρόνια μετά μπορώ να πω, πως ζήσαμε την «τέλεια καταιγίδα», δηλώνει στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο κ. Κοντοζαμάνης. Μιλάει για τις δύσκολες αποφάσεις που έπρεπε να ληφθούν και όπως λέει «προτεραιότητα ήταν ο άνθρωπος».

    Αναφέρεται στο Εθνικό Σύστημα Υγείας που «άντεξε» και σήκωσε το βάρος της λοίμωξης covid-19, σημειώνοντας ότι «η πανδημία ανέδειξε την ανάγκη για στοχευμένες και ολιστικές πολιτικές στο χώρο της Υγείας…». Όπως λέει «λειτούργησε ως το κουμπί επανεκκίνησης που χρειαζόταν το ΕΣΥ». Σχετικά με τα μαθήματα που μας έδωσε σε επίπεδο συνεργασίας με την ΕΕ ο κ. Κοντοζαμάνης τονίζει: «Τα έζησα όλα από μέσα. Αν η ΕΕ δεν κινούνταν συλλογικά, το εμβολιαστικό πρόγραμμα δεν θα ήταν αυτό που ξέρουμε». Σήμερα ως μέλος της Αρχής Ετοιμότητας και Αντιμετώπισης Καταστάσεων Έκτακτης Υγειονομικής Ανάγκης (HERA) ο κ. Κοντοζαμάνης εργάζεται σε πανευρωπαϊκό επίπεδο, ώστε τα μαθήματα της πανδημίας «να μετουσιωθούν με αποτελεσματικότητα σε "πιλότο" στο ενδεχόμενο μιας νέας πανδημικής κρίσης».

    Ακολουθεί η συνέντευξη του Βασίλη Κοντοζαμάνη στο ΑΠΕ-ΜΠΕ και στη δημοσιογράφο Έφη Φουσέκη

    Ερ: Βρεθήκατε στην πρώτη γραμμή της μάχης κατά της λοίμωξης covid-19, αρχικά ως υφυπουργός Υγείας και στη συνέχεια ως αναπληρωτής υπουργός. Τέσσερα χρόνια μετά, τι σας έχει μείνει πιο έντονα από την αντιμετώπιση της πανδημίας; Ποιες ήταν οι πιο δύσκολες αποφάσεις που πήρατε;

    Απ: Η πανδημία ήταν μία πρωτόγνωρη συνθήκη που σάρωσε τις ζωές μας. Τίποτα δεν ήταν κανονικό. Τέσσερα χρόνια μετά μπορώ να πω, πως ζήσαμε την «τέλεια καταιγίδα». Στην αρχή, ο εχθρός ήταν άγνωστος και προφανώς ο φόβος κυριαρχούσε. Δεν ήταν εύκολες εκείνες οι μέρες, τα δεδομένα λίγα, οι προβλέψεις δυσμενείς και ζοφερές βλέποντας τι συνέβαινε στη γειτονική μας Ιταλία.
    Έπρεπε, λοιπόν, μέσα σ' αυτό το «παγωμένο» περιβάλλον, που όλα περιστρέφονταν, παγκοσμίως, γύρω από την πανδημία, να συγκροτηθούμε, να σχεδιάσουμε, να υλοποιήσουμε. Ήταν εύκολο; Όχι. Έπρεπε, όμως, να κρατηθούμε όρθιοι. Οι μεγάλες κρίσεις χρειάζονται γρήγορες και γενναίες αποφάσεις. Κάθε απόφαση είχε μία θεμελιώδη αρχή: «Πάνω και πρώτα απ' όλα ο άνθρωπος». Με αυτή την προτεραιότητα πορευτήκαμε. Δεν ήταν ελαφρύ, αβίαστο και ανώδυνο την περίοδο που η Πατρίδα γύριζε σελίδα, που η αισιοδοξία κυριαρχούσε στην ελληνική κοινωνία να κλειστούμε στα σπίτια μας. Έπρεπε, όμως. Προστατεύσαμε τους πολίτες και κερδίσαμε πολύτιμο χρόνο που τον αξιοποιήσαμε για την πρωτοφανή ενίσχυση του ΕΣΥ. Σταθήκαμε ως Κυβέρνηση στο ύψος των περιστάσεων. Λειτουργήσαμε ομαδικά, άμεσα και μεθοδικά και για αυτό νιώθω μεγάλη υπερηφάνεια και ικανοποίηση που ήμουν μέλος της ομάδας που διαχειρίστηκε με επιτυχία την πανδημία.

    Ερ: Ποια είναι τα διδάγματα από την πανδημία; Τι κάναμε καλά, τι λάθος και τι πρέπει να κάνουμε, καθώς ο ιός εξακολουθεί να βρίσκεται ανάμεσά μας, αλλά και για να είμαστε προετοιμασμένοι για ενδεχόμενη νέα απειλή ;

    Απ: Ξέρω από πρώτο χέρι τον αγώνα εκείνης της περιόδου. Η Ελλάδα ξεπέρασε σε σύντομο χρονικό διάστημα παθογένειες δεκαετιών. Το σύστημα υγείας έπρεπε να κρατηθεί όρθιο. Επενδύσαμε στην αλήθεια και στην εμπιστοσύνη. Λειτουργήσαμε με υπευθυνότητα και ενσυναίσθηση. Είπαμε τα πάντα στους πολίτες με αμεσότητα και ειλικρίνεια και συγκρουστήκαμε με τον μύθο του λεγόμενου πολιτικού κόστους. Παράλληλα, πορευτήκαμε με ανυποκρισία και θάρρος μαζί με τους ανθρώπους της υγείας, γιατρούς, νοσηλευτές, υγειονομικούς, που έβαλαν πλάτη και στάθηκαν από την πρώτη στιγμή στην πρώτη γραμμή της μάχης. Τα αποτελέσματα της ειλικρίνειας και η σχέση εμπιστοσύνης που χτίσαμε είναι το μεγαλύτερο δίδαγμα. Η χώρα μας έγινε παράδειγμα προς μίμηση. Όταν ισχυρά συστήματα υγείας κατέρρεαν, το ΕΣΥ άντεξε. Τα κάναμε όλα τέλεια; Προφανώς και όχι. Δεν κάνει λάθος, όποιος δεν δουλεύει. Αποκτήσαμε, όμως, πολύτιμη γνώση και εμπειρία και η πρόκληση του σήμερα είναι τα μαθήματα και οι κατακτήσεις να γίνουν πράξεις, που θα οδηγήσουν στην επόμενη μέρα.

    Ερ: Η αντιμετώπιση της πανδημίας ανέδειξε την ανάγκη για ένα σύγχρονο και ισχυρό ΕΣΥ. Ωστόσο αυτό εξακολουθεί να αντιμετωπίζει σοβαρά προβλήματα και οι προσπάθειες που γίνονται για την αναβάθμισή του μοιάζουν σπασμωδικές. Μήπως χρειάζονται πιο γενναία μέτρα δεδομένου ότι πρόκειται για μεγάλο στόχο που χρειάζεται ανάλογη προσπάθεια ;

    Απ: Η πανδημία ανέδειξε την ανάγκη για στοχευμένες και ολιστικές πολιτικές στο χώρο της Υγείας που στη χώρα μας είχε ούτως ή άλλως δοκιμαστεί σκληρά κατά τη 10ετή οικονομική κρίση. Λειτούργησε ως το κουμπί επανεκκίνησης που χρειαζόταν το ΕΣΥ. Παρά την κρισιμότητα της κατάστασης, η διαχείριση της αποτέλεσε καταλύτη αλλαγών. Ποτέ άλλοτε, το ΕΣΥ δεν εφοδιάστηκε σε τόσο σύντομο χρονικό διάστημα με τόσους πόρους, υλικούς, οικονομικούς, ανθρώπινους. Δημιουργήθηκε μια σημαντική παρακαταθήκη, όπως ο υπερ διπλασιασμός των κλινών στις Μονάδες Εντατικής Θεραπείας, η οποία βρίσκεται στον πυρήνα της δράσης για το «νέο», Σύγχρονο Σύστημα Υγείας. Σήμερα, έχω την τιμή να είμαι σύμβουλος του πρωθυπουργού, Κυριάκου Μητσοτάκη για θέματα υγείας και εργαζόμαστε ακριβώς προς αυτή την κατεύθυνση. Δεν κρυβόμαστε, δεν είμαστε εκεί που θα θέλαμε να είμαστε. Έχουν γίνει, όμως, σπουδαία βήματα και η εικόνα αλλάζει. Το Υπουργείο Υγείας με συνέχεια και κόντρα στην αποσπασματικότητα κάνει σοβαρή δουλειά. Υπάρχουν προκλήσεις μπροστά μας. Το νέο ΕΣΥ θα πρέπει να χαρακτηρίζεται από εξωστρέφεια, καινοτομία, καλύτερο συντονισμό, ευελιξία, διαλειτουργικότητα και διασύνδεση. Χρειάζεται αναβάθμιση των υποδομών και ενίσχυση και εξειδίκευση του ανθρώπινου δυναμικού, στοχευμένα, σύμφωνα με τις ανάγκες υγείας του πληθυσμού. Μόνο έτσι θα μπορέσουμε να παρέχουμε τις υπηρεσίες δημόσιας υγείας που αξίζουν στους πολίτες. Γνωρίζουμε τι πρέπει να κάνουμε και πώς να το κάνουμε.

    Ερ: Η Ευρωπαϊκή Ένωση είχε σημαντικό ρόλο στην αντιμετώπιση της πανδημίας και εσείς συνεργαστήκατε με τους ευρωπαϊκούς θεσμούς. Είσαστε ικανοποιημένος από αυτή τη συνεργασία; Σήμερα, είμαστε σε επίπεδο ως χώρα, ως Ευρώπη, αλλά και παγκόσμια να αντιμετωπίσουμε μια νέα υγειονομική κρίση ανάλογου μεγέθους με τον κορονοϊό;

    Απ: Η καλύτερη δυνατή προετοιμασία για να γίνει καλή δουλειά αύριο, είναι να γίνει πολύ καλή δουλειά σήμερα. Κανείς δεν αποκλείει την περίπτωση στο σύγχρονο περιβάλλον οι υγειονομικές κρίσεις να μας χτυπούν συχνότερα την πόρτα. Η περίοδος της πανδημίας μας κληροδότησε, μεταξύ άλλων σπουδαίων μαθημάτων και πολύτιμη εμπειρία και γνώση για τη διαχείριση έκτακτων υγειονομικών κρίσεων και αναγκών. Σήμερα, ως μέλος της Αρχής Ετοιμότητας και Αντιμετώπισης Καταστάσεων Έκτακτης Υγειονομικής Ανάγκης (HERA) εργάζομαι σε πανευρωπαϊκό επίπεδο, ώστε τα μαθήματα αυτά να μετουσιωθούν με αποτελεσματικότητα σε «πιλότο» στο ενδεχόμενο μιας νέας πανδημικής κρίσης. Η HERA είναι μια φιλόδοξη προσπάθεια, ένα πολύτιμο εργαλείο με σαρωτικές δυνάμεις που διαδραματίζει έναν ξεχωριστό πανευρωπαϊκό ρόλο, επενδύοντας στην κατεύθυνση της προετοιμασίας. Ποτέ πριν δεν είχε η ΕΕ τη δυνατότητα να αγοράζει και να αποθηκεύει κρίσιμο υλικό ή να προχωρήσει στη λήψη αποφάσεων έκτακτης ανάγκης με τον ίδιο τρόπο που το κάνουν οι εθνικές κυβερνήσεις σε περιόδους κρίσης.

    Ερ: Στον ένα χρόνο πανδημίας είδαμε ότι το κάθε κράτος προσπαθούσε μόνο του να αντιμετωπίσει τις επιπτώσεις, αλλά στον τομέα των εμβολίων υπήρξε συσπείρωση κάτω με την ομπρέλα της ΕΕ. Συζητάτε σε ευρωπαϊκό επίπεδο «κοινή πολιτική υγείας» ;

    Απ: Σε έναν κόσμο γεμάτο αστάθεια διαπιστώνουμε πόσο σημαντικό είναι να ανήκεις στην Ευρώπη. Όσο κι αν η Ευρώπη κατηγορείται καθημερινά για αγκυλώσεις και γραφειοκρατία είναι γεγονός ότι η ζωή έξω από αυτήν θα ήταν διαφορετική. Η πανδημία αποτελεί το πιο πρόσφατο εμφατικό παράδειγμα. Φανταστείτε να κινούμασταν ατομικά ως κράτος και όχι συλλογικά ως Ευρωπαϊκή Ένωση. Η ισχύς εν τη ενώσει. Τα έζησα όλα από μέσα. Αν η ΕΕ δεν κινούνταν συλλογικά, το εμβολιαστικό πρόγραμμα δεν θα ήταν αυτό που ξέρουμε. Η ταχύτητα με την οποία συνδυάστηκαν τόσες πολλές διαφορετικές πτυχές, τόσοι πολλοί διαφορετικοί άνθρωποι προκειμένου να προστατευτούμε από τον κορονοϊό είναι μια ιστορία επιστημονικής καινοτομίας και εφευρετικότητας, η οποία στηρίχθηκε στη διαρκή συνεργασία, σε έγκαιρες πολιτικές αποφάσεις και σε τεράστιες ιατρικές και υλικοτεχνικές προσπάθειες. Φανταστείτε η κάθε χώρα να έπρεπε να πάει να διαπραγματευτεί εμβόλια με φαρμακευτικούς κολοσσούς. Είναι διαφορετικό να διαπραγματεύεται ένας μόνος του απ ότι 27 μαζί και οικονομικά και ποσοτικά.

    Οι κρίσεις στον τομέα της υγείας συνιστούν μείζονα κίνδυνο για κάθε κράτος. Έγινε αντιληπτό από την ΕΕ πως οι στόχοι ασφάλειας της υγείας και προστασίας του πληθυσμού δεν μπορούν να επιτευχθούν επαρκώς από τα κράτη - μέλη μεμονωμένα και απαιτείται αυξημένη παρέμβαση. Για το λόγο αυτό προχώρησε και στην ίδρυση της HERA. Η Ευρώπη επομένως, στοχεύει να είναι καλύτερα προετοιμασμένη για να προβλέψει και να αντιμετωπίσει από κοινού τους συνεχείς και αυξανόμενους κινδύνους, όχι μόνο των πανδημιών, αλλά και των ανθρωπογενών απειλών, όπως η βιοτρομοκρατία, συμπεριλαμβανομένων των χημικών, βιολογικών και πυρηνικών απειλών.
    Με αυτό το σκεπτικό, υλοποιείται μία κοινή πολιτική υγείας.

    Ερ: Γράψατε βιβλίο για τις εμπειρίες σας από τον «πόλεμο» με την πανδημία, με τίτλο «Επίκαιρη ερώτηση: Πανδημία». Ικανοποιήσατε μια εσωτερική σας ανάγκη, είχατε σκοπό την ενημέρωση του κόσμου ή και τα δυο αυτά μαζί ;

    Απ: Η πανδημία μας σημάδεψε συλλογικά ως κοινωνία και ατομικά ως προσωπικότητες. Βίωσα και ένιωσα τα ίδια συναισθήματα με όλους. Θυμάμαι ακόμα την πόλη βουβή και ακίνητη. Θυμάμαι τον φόβο για το άγνωστο και φυσικά πόσο δύσκολο είναι να αναγκάζεσαι να πατάς stop στην καθημερινότητα σου για να προστατεύσεις τη ζωή σου. Μέσα σ αυτή την «έκρηξη» συναισθημάτων και βιωμάτων στο Υπουργείο Υγείας έπρεπε να παραμείνουμε και παραμείναμε στοχοπροσηλωμένοι. Η ευθύνη ήταν μεγάλη και περιθώρια αστοχιών δεν υπήρχαν. Η θωράκιση της χώρας έπρεπε να είναι συστηματική και οι αποφάσεις τολμηρές και γενναίες. Σ΄ αυτό το περιβάλλον πάντα φρόντιζα να βρω το χρόνο να ασχοληθώ με τις επίκαιρες ερωτήσεις, να αναδείξω τις κυβερνητικές επιλογές, αλλά και να παρέμβω διορθωτικά, όπου απαιτήθηκε, ανταποκρινόμενος στα προβλήματα των πολιτών. Είχα την πεποίθηση ότι μέσα σ όλα έπρεπε να προστατεύσουμε το δημοκρατικό διάλογο και να τον αναδείξουμε, όχι προσχηματικά, αλλά ουσιαστικά. Και κάπως έτσι, όταν πήραμε πίσω τις ζωές μας, σαν λογική συνέχεια θέλησα να γράψω. Το βιβλίο μου «Επίκαιρη ερώτηση: Πανδημία» απαντά σε μία εσωτερική ανάγκη να μοιραστώ τα όσα έζησα και ταυτόχρονα να συνεχίσω με ειλικρίνεια να ενημερώνω τον κόσμο για εκείνη τη συγκλονιστικά δύσκολη περίοδο. Το βιβλίο μου είναι μια γνήσια προσπάθεια να συνεχίσω να επενδύω στη σχέση ειλικρίνειας που χτίσαμε με τους πολίτες.

    Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

  • Στις Ν.Μ. της Ηλείας ο υφυπουργός Υγείας Μάριος Θεμιστοκλέους
    Στις Ν.Μ. της Ηλείας ο υφυπουργός Υγείας Μάριος Θεμιστοκλέους

    Περιοδεία στις Νοσηλευτικές Μονάδες της Ηλείας πραγματοποίησε χθες το πρωί ο υφυπουργός Υγείας Μάριος Θεμιστοκλέους συνοδευόμενος από την γενική γραμματέα του υπουργείου Υγείας Λίλιαν Βιλδιρίδη, τον διοικητή της 6ης ΥΠΕ Γιάννη Καρβέλη και τον διοικητή του ΓΝ Ηλείας Σπύρο Πολίτη.

    Ειδικότερα ο κ. Θεμιστοκλέους επισκέφτηκε με την ακόλουθη σειρά τις Ν.Μ. Αμαλιάδας, Πύργου και Κρεστένων, ενώ κατά την διάρκεια της παρουσίας του σε αυτές είχε την δυνατότητα να ξεναγηθεί στις εγκαταστάσεις τους αλλά και να επικοινωνήσει με γιατρούς, νοσηλευτές αλλά και με το διοικητικό προσωπικό.

    Άπαντες υποδέχθηκαν θερμά τον υφυπουργό, φροντίζοντας όμως να τον ενημερώσουν για τα χρόνια προβλήματα που ταλανίζουν τις τρεις Νοσηλευτικές Μονάδες, με τον ίδιο να προχωράει στην καταγραφή τους.

    Στην επίσκεψη του υφυπουργού Υγείας στο νομό αναφέρθηκε ο διοικητής της 6ης ΥΠΕ Γιάννης Καρβέλης ο οποίος επεσήμανε πως: «Συνοδεύω από το πρωί τον υφυπουργό Υγείας τον Μάριο Θεμιστοκλέους αρχής γενομένης από την νοσηλευτική μονάδα Αμαλιάδας, τώρα στο Γενικό Νοσοκομείο Πύργου, θα πάμε στα Κρέστενα και θα ακολουθήσει και το γενικό νοσοκομείο Κυπαρισσίας. Ο κ. υφυπουργός βλέπει το επίπεδο που βρίσκονται αυτή τη στιγμή οι νοσηλευτικές μονάδες, όπως αναφέρθηκε από όλους τους παράγοντες των νοσοκομείων, είναι σε ένα επίπεδο αρκετά καλό σε σχέση πάντα με τα προβλήματα τα οποία υπάρχουν. Αναφέρομαι στα ζητήματα στελέχωσης σε συγκεκριμένες ειδικότητες. Παρόλα αυτά η προσπάθεια που γίνεται τόσο από το ιατρικό όσο και από τα νοσηλευτικό προσωπικό είναι τέτοια που καθιστούν τις μονάδες ένα ικανοποιητικό και ασφαλές υγειονομικά επίπεδο.».

    Τέλος, στο πλαίσιο της περιοδείας του στην Ηλεία, ο κ. Θεμιστοκλέους φρόντισε να επισκεφθεί και τους Δημάρχους Πύργου και Αμαλιάδας, οι οποίοι και αυτή με την σειρά τους, φρόντισαν να του θέσουν υπόψιν κάποια σημαντικά ζητήματα που αφορούν στην περιοχή.

    karvel 2

    karvel 3

    karvel 4

  • Συνάντηση Δημάρχου Πύργου με τον Υφυπουργό Υγείας Μάριο Θεμιστοκλέους και τον Διοικητή της 6ης ΥΠΕ Γιάννη Καρβέλη
    Συνάντηση Δημάρχου Πύργου με τον Υφυπουργό Υγείας Μάριο Θεμιστοκλέους και τον Διοικητή της 6ης ΥΠΕ Γιάννη Καρβέλη

    Συζητήθηκαν τα προβλήματα του Νοσοκομείου Πύργου

    Με τον Υφυπουργό Υγείας Μάριο Θεμιστοκλέους και τον Διοικητή της 6ης ΥΠΕ Γιάννη Καρβέλη, συναντήθηκε ο Δήμαρχος Πύργου Παναγιώτης Αντωνακόπουλος, κατά τη διάρκεια επίσκεψής τους στο Γ. Ν. Πύργου.

    Βασικό θέμα συζήτησης, η οποία διεξήχθη σε ιδιαίτερα εποικοδομητικό κλίμα, ήταν τα μεγάλα θέματα στο χώρο Υγείας του Νομού και κυρίως τα προβλήματα που δημιουργούνται εξ’ αιτίας της υποστελέχωσης του Νοσοκομείου Πύργου.

    antonakop karvelis themist 2

    Ο κ. Αντωνακόπουλος, που και ως ιατρός που γνωρίζει άριστα την κατάσταση εκ των έσω, τόνισε στον κ. Θεμιστοκλέους ότι θα πρέπει να υπάρξει ένα ειδικό ενδιαφέρον, μέσα κι από γενικότερες αλλαγές του θεσμικού πλαισίου, ώστε να δοθούν τα σωστά κίνητρα σε γιατρούς για να λυθεί το πρόβλημα της υποστελέχωσης.

    Η πολιτεία, όπως τόνισε, θα πρέπει να δει ένα ολοκληρωμένο σχέδιο για τα επαρχιακά νοσοκομεία ώστε να γίνουν ελκυστικά για τους ιατρούς και να μην βγαίνουν άγονες οι προκηρύξεις θέσεων, όπως πολλάκις έχει συμβεί στην περιοχή μας. Τόνισε δε, ότι εκτός από το οικονομικό κίνητρο θα πρέπει να δοθούν και κίνητρα επιστημονικής και επαγγελματικής ανέλιξης. Διαφορετικά, το πρόβλημα όχι μόνο θα παραμένει αλλά δυστυχώς και θα επιδεινώνεται.

    (Δελτίο Τύπου)

  • Νικολακόπουλος: Διαρκείς παρεμβάσεις για την στελέχωση των Νοσοκομείων της Ηλείας
    Νικολακόπουλος: Διαρκείς παρεμβάσεις για την στελέχωση των Νοσοκομείων της Ηλείας

    Συνεχεία πρωτοβουλιών από τον Ανδρέα Νικολακόπουλο και συνάντηση με τον Υφυπουργό Υγείας Μάριο Θεμιστοκλέους - Ο Ηλείος βουλευτής έθεσε επιτακτικά την ανάγκη θέσπισης κινήτρων για τους γιατρούς

    Η ενίσχυση, αναβάθμιση και αποτελεσματική λειτουργία των Νοσοκομείων του νομού μας, κυριάρχησε στην συνάντηση που είχε με τον Υφυπουργό Υγείας- αρμόδιο για θέματα Νοσοκομείων- κ. Μάριο Θεμιστοκλέους ο βουλευτής Ηλείας κ. Ανδρέας Νικολακόπουλος.

    Συνάντηση η οποία εντάσσεται στο πλαίσιο των πρωτοβουλιών που έχει αναλάβει ο βουλευτής του νομού μας για την ομαλή λειτουργία των Νοσοκομείων της Ηλείας, στην κατεύθυνση που έχει θέσει και ο ίδιος ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης για την ενίσχυση και αναβάθμιση του Εθνικού Συστήματος Υγείας.

    Χρηματοδότηση για την κτιριακή αναβάθμιση των Νοσοκομείων

    Είχε προηγηθεί άλλωστε συνάντηση του κ. Νικολακόπουλου με τον διοικητή της 6ης Υγειονομικής Περιφέρειας κ. Γιάννη Καρβέλη και σε αυτή που ακολούθησε με τον κ. Θεμιστοκλέους τέθηκαν εκτενώς όλα τα ζητήματα και επιβεβαιώθηκαν οι δεσμεύσεις που είχαν δοθεί από την προηγούμενη ηγεσία του Υπουργείου.

    Πρόκειται για δεσμεύσεις της πρώην αναπληρώτριας Υπουργού Υγείας κας Μίνας Γκάγκα, για χρηματοδότηση των Γενικών Νοσοκομείων Πύργου και Αμαλιάδας για την κτιριακή αναβάθμισή τους, με χρηματοδότηση από το Ταμείο Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας.

    Ο κ. Θεμιστοκλέους διαβεβαίωσε τον κ. Νικολακόπουλο ότι έχει εξασφαλιστεί κονδύλι ύψους 284.000,00 ευρώ για την κτιριακή αναβάθμιση του Νοσοκομείου Πύργου και κονδύλι ύψους 155.317,00 ευρώ για την κτιριακή αναβάθμιση του Νοσοκομείου Αμαλιάδας.

    Πρόκειται για ενισχύσεις σε συνέχεια των χρηματοδοτήσεων που έχουν εξασφαλιστεί για την κτιριακή αναβάθμιση των Κέντρων Υγείας της Ηλείας και πέραν των ενεργειακών αναβαθμίσεων που προχωρούν.

    Για την ένταξη στο πρόγραμμα και την χρηματοδότηση των Κέντρων Υγείας ο κ. Νικολακόπουλος είχε συνεργαστεί άψογα με τον κ. Θεμιστοκλέους, όταν ο δεύτερος διατέλεσε Γενικός Γραμματέας Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας, και η συνεργασία αυτή οδήγησε στο θετικό αποτέλεσμα με την χρηματοδότηση τεσσάρων Κέντρων Υγείας της Ηλείας με συνολικό χρηματικό ποσό που αγγίζει τα 5 εκ. ευρώ!

    Αιτήσεις για τις θέσεις ιατρών-νεφρολόγων

    Η συνεργασία αυτή συνεχίζεται με τον κ. Θεμιστοκλέους στην θέση του Υφυπουργού Υγείας πλέον και θετική αναμένεται να είναι και η εξέλιξη της προκήρυξης του Ιουνίου 2023 για την κάλυψη θέσεων ιατρών- νεφρολόγων στα Νοσοκομεία Πύργου και Αμαλιάδας, καθώς έχει υποβληθεί ήδη μία αίτηση για την θέση στο Νοσοκομείο του Πύργου και μία αίτηση για την θέση στο Νοσοκομείο της Αμαλιάδας.

    Ωστόσο, δεν είναι καλά τα νέα για την προκήρυξη θέσεων ιατρών παθολόγων που είχε βγει στον αέρα τον Μάρτιο του 2023 και δεν υποβλήθηκε καμία αίτηση. Κατά συνέπεια, ο διαγωνισμός θα κηρυχθεί άγονος.

    Με αφορμή αυτή την αρνητική εξέλιξη ο κ. Νικολακόπουλος επανέφερε το θέμα της υποστελέχωσης των Νοσοκομείων της Ηλείας και ζήτησε επιτακτικά να προχωρήσει ένας νέος σχεδιασμός που θα περιλαμβάνει την θέσπιση κινήτρων προκειμένου οι γιατροί να επιλέγουν το Νομό μας. Επιπλέον, ζήτησε από τον κ. Θεμιστοκλέους να προχωρήσει η διαδικασία επαναπροκήρυξης των θέσεων που είχαν προκηρυχθεί τον περασμένο Μάρτιο αλλά και όλων των κενών θέσεων ιατρών στην Ηλεία ενώ ετέθη και των θέμα της ενδεχόμενης προκήρυξης θέσεων μερικής απασχόλησης.

    Όπως επανέλαβε ο κ. Νικολακόπουλος, η αναβάθμιση της δημόσιας υγείας, όπου συμπεριλαμβάνονται και τα Νοσοκομεία της Ηλείας, αποτελεί προτεραιότητα για τη νέα κυβέρνηση και επιβεβαίωσε την καλή συνεργασία του με τον κ. Θεμιστοκλέους.

    (Δελτίο Τύπου)

  • Στην συνάντηση του Δημάρχου Γ. Λέντζα με την Υφυπουργό Υγείας Ζ. Ράπτη επί τάπητος όλα τα ζητήματα της Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας στον Δήμο Ανδραβίδας-Κυλλήνης
    Στην συνάντηση του Δημάρχου Γ. Λέντζα με την Υφυπουργό Υγείας Ζ. Ράπτη επί τάπητος όλα τα ζητήματα της Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας στον Δήμο Ανδραβίδας-Κυλλήνης

    Επί τάπητος τέθηκαν όλα τα ζητήματα της Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας στον Δήμο Ανδραβίδας-Κυλλήνης, στην συνάντηση που είχε ο Δήμαρχος Γιάννης Λέντζας με την Υφυπουργό Υγείας Ζωή Ράπτη, στο Υπουργείο Υγείας στην Αθήνα.

    Κύριο θέμα της συζήτησης ήταν τα προβλήματα υποστελέχωσης στο Κέντρο Υγείας Βάρδας, καθώς και στα Περιφερειακά Ιατρεία Ανδραβίδας, Λεχαινών, Κυλλήνης και Μπορσίου.

    Όπως εξήγησε ο Δήμαρχος Ανδραβίδας-Κυλλήνης στην Υφυπουργό Υγείας, τον τελευταίο καιρό, στις Πρωτοβάθμιες Μονάδες Υγείας του Δήμου, παρατηρείται το φαινόμενο υπολειτουργίας σε σημαντικό βαθμό, λόγω των εφημεριών που καλούνται να καλύψουν οι ιατροί τους στο Κέντρο Υγείας Γαστούνης και στις όμορες Νοσοκομειακές Μονάδες. Αποτέλεσμα της υπολειτουργίας των Μονάδων είναι η ταλαιπωρία των κατοίκων και ειδικά των ηλικιωμένων εξ αυτών, οι οποίοι αδυνατούν να προγραμματίσουν τον ιατρικό τους έλεγχο και την συνταγογράφηση των φαρμάκων που λαμβάνουν.

    Για το ζήτημα είχε προηγηθεί συνάντηση του Γιάννη Λέντζα με τον Διοικητή της 6ης ΥΠΕ Γιάννης Καρβέληκαι πλέον αναζητούνται λύσεις με την τοποθέτηση μόνιμων ιατρών, πράξη αναγκαία και ζωτικής σημασίας για την ομαλή και αξιοπρεπή διαβίωση των κατοίκων της περιοχής.

    Ο Δήμαρχος Ανδραβίδας-Κυλλήνης συζήτησε επίσης με την Υφυπουργό Υγείας το ενδεχόμενο δημιουργίας νέου Περιφερειακού Ιατρείου στη Μέλισσα, καθώς και στο Λιμάνι της Κυλλήνης.

    Τέλος, αναλύθηκε διεξοδικά με την Υφυπουργό η δυνατότητα ανάπτυξης του δικτύου ψυχικής υγείας ψυχικής στον Δήμο Ανδραβίδας-Κυλλήνης.

    Τον Δήμαρχο συνόδευσαν στην συνάντηση με την Υφυπουργό Υγείας, ο Αντιδήμαρχος Τεχνικών Υπηρεσιών Διονύσης Κεκάτος και ο Πρόεδρος του ΔΛΤ Κυλλήνης Γιάννης Βαρβαρέσος.

    Συνάντηση και με τον Γ.Γ. Δασών του ΥΠΕΝ

    Μετά την επίσκεψη στο Υπουργείο Υγείας, ο Δήμαρχος Ανδραβίδας-Κυλλήνης μαζί με τον Αντιδήμαρχο Τεχνικών Υπηρεσιών και τον Πρόεδρο του ΔΛΤ Κυλλήνης είχαν συνάντηση με τον Γενικό Γραμματέα Δασών του Υπουργείου Περιβάλλοντος και ΕνέργειαςΚωνσταντίνο Αραβώση για τα θέματα των δασικών χαρτών.

    (Δελτίο Τύπου)

Sites του Ομίλου

Αγ. Κυριακής 4 | Πύργος Ηλείας | Τηλ: 26210 30400 | Δημοσιογραφικό τμήμα: 6976 869414 | Εμπορικό Τμήμα: 6945 556212 | email: [email protected]

Μ.Η.Τ. 242102 | ΑΦΜ: 105224221 - ΔΟΥ Πύργου | Aρ.Γ.Ε.ΜΗ. 141319425000 | Ατομική Επιχείρηση | Ιδιοκτήτρια - διευθύντρια - διαχειρίστρια - δικαιούχος ονόματος τομέα: Δήμητρα Βέλμαχου | Διευθυντής σύνταξης: Γιάννης Σπυρούνης

Up & High Media & Productions

ilia live smallCopyright © 2011 - 2024 Ηλεία Live!.
Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.

Μέλος του 
Μητρώο ΜΗ

Marma Touch