Πέμπτη, 18 Φεβρουαρίου 2021 21:29

Τιμά την ''Παγκόσμια Ημέρα Σκέψης'' η Ένωση Παλαιών Προσκόπων Ηλείας

Γράφτηκε από την
Ad Slot

''Παγκόσμια Ημέρα Σκέψης''. Μια γιορτή αφιερωμένη στο όραμα ενός καλύτερου κόσμου, στην ειρήνη, την φιλία, στην κοινή προσπάθεια όλων των μικρών και μεγάλων όλης της γης, να χτίσουν έναν κόσμο αδελφωμένο.Αυτό είναι το νόημα της Προσκοπικής Ημέρα Σκέψεως.

Γι αυτό το λόγο, έχει καθιερωθεί κάθε χρόνο σαν ξεχωριστή Ημέρα,με αφορμή την κοινή ημερομηνία γέννησης του Αρχιπροσκόπου Ρ.Μ.Πάουελ και της Αρχιοδηγού O B Πάουελ.

prosklisi imera skepsis4

Από τα πρώτα χρόνια της Προσκοπικής Κίνησης που ξεκίνησε και δημιουργήθηκε αυθόρμητα αυτός ο «ωραίος κόσμος» του προσκοπισμού, απ’ όλα τα μέρη της γης, ένιωσαν την ανάγκη να στέλνουν τις ευχές τους στον ιδρυτή του προσκοπισμού με την ευκαιρία των γενεθλίων του στις 22 Φεβρουαρίου.

Είναι ένας εορτασμός με πολλαπλά μηνύματα και αναφέρει κυρίως στην καθημερινή υλοποίηση του Ηθικού τους Κώδικα, της προσκοπικής Υπόσχεσης και του Νόμου τους.

Στην περιοχή, προετοιμάζονται ανάλογες δράσεις,από την Ένωση Παλαιών Προσκόπων Ηλείας, με καταληκτική, την προσφορά γλυκισμάτων στην είσοδο των γραφείων τους επί της 28ης Οκτωβρίου 4[πρώην ΠΥΡΓΙΟΝ],ευγενική προσφορά του καταστήματος ΠΜ''Προζύμι και Μέλι'' που θα γίνει το Σάββατο 20η Φεβρουαρίου και ώρα 11,30 πμ,και καλούνται να λάβουν μέρος σ' αυτή οι Παλαιοί Πρόσκοποι,που οργανώνουν την εκδήλωση, τα μέλη των Επιτροπών Κοινωνικής Συμπαράστασης, οι εν ενεργεία βαθμοφόροι ,γονείς και οι φίλοι του Προσκοπισμού της Ηλείας.

prosklisi imera skepsis1

Στη λιτή εκδήλωση, παρουσία λίγων εμπλεκομένων λόγω της τήρησης των μέτρων κατά του covid 19 και ευρισκόμενοι σε ανοιχτό χώρο και θα τηρηθούν αυστηρά ολα τα υγειονομικά μέτρα και προφυλάξεις.

Την επομένη ώρα 7,30μμ οι Πρόσκοποι Πύργου θα κάνουν διαδικτυακή επικοινωνία με τους σημερινούς και περασμένων γενεών Προσκόπους.

prosklisi imera skepsis2

(Δελτίο Τύπου)

Τελευταία τροποποίηση στις Πέμπτη, 18 Φεβρουαρίου 2021 21:03

Σχετικά Άρθρα

  • Ένωση Παλαιών Προσκόπων Ηλείας: Πυράς μνήμες 2024
    Ένωση Παλαιών Προσκόπων Ηλείας: Πυράς μνήμες 2024

    Μια βραδιά που θα τη θυμούνται για πολύ καιρό, είχαν την ευκαιρία να απολαύσουν οι δεκάδες Παλαιοί Πρόσκοποι και οι φίλοι τους, που κατέκλυσαν τον εξαιρετικό υπαίθριο χώρο στο ‘‘Κτήμα Αργυρόπουλου”, μέσα στην ομορφιά της φύσης που προσιδιάζει άλλωστε τον κατα κύριο χώρο δράσης τους, το θεσμό πλέον ”Πυράς μνήμες 2024”..

    Η πρωτοβουλία αυτής της συνάντησης ανήκε στην Ένωση Παλαιών Προσκόπων Ηλείας και απέσπασαν,τα συγχαρητήρια όλων για την εκεί φιλοξενία τους, αλλά και τις πολυποίκιλες δραστηριότητές τους.

    Η Συνάντηση ξεκίνησε με τελετουργικό τον παραδοσιακή κύκλο γύρω από την Πυρά. Άναψε, από τον Υπαρχηγό κ.Παναγ.Καλαμπρέζο, με την Ευχή που περιγράφει τις Αξίες και Ιδανικά και είναι ο ηθικός κώδικάς που υλοποιούν δια βίου,με πυρσους και βεγγαλικα,υπό βροχή.

    Κατόπιν,το λόγο πήρε ο Αρχηγός της κ.ΚώσταςΤριανταφυλλόπουλος,που μίλησε για το έργο της Ένωσης Παλαιών Προσκόπων Ηλείας εξέφρασε την ικανοποίηση του για την μέχρι τώρα πορεία και την παραδοχή της κοινωνίας όπως και για την μεγάλη συμμετοχή,τόνισε τον κοινωνικό και καθοριστικό ρόλο και τους στόχους της Ένωσης ε πυξίδα την προσφορά όλων,στους νέους του Πύργου και γενικότερα της Ηλείας,για την ανάπτυξη ,προβολή και διάδοση της Προσκοπικής Ιδέας,συνεχίζουμε ..”και αυτός είναι ο κρίκος που μας ενώνει”...Επίσης τις ευχαριστίες όλων ,στο ”Κτήμα Αργυόπουλου” για την άψογη φιλοξενία αφιλοκερδώς τον Παλιο Πρόσκοπο Φώτη Ασημακόπουλο που ερμηνευσε με το σαξόφωνο του γνωστες επιτυχίες ,τον κ. Γ.Γαβρίλη [crema latte]το Χορευτικό του Συνδέσμου Εν Ηλεία Γορτυνίων,τον κ.Γ.Γαβρίλη [crema latte]. τις Αρχές του Τόπου ,τα ΜΜΕ ,τους Συνεργάτες του και τα μέλη. αλλά και όλους όσους έχουν συμβάλει για την επιτυχία των εκδηλώσεων με διάφορους τρόπους αλλά και με την παρουσία τους ,. Επίσης τις ''Χρυσές Δημιουργίες'',για τη διακόσμηση του χώρου.

    Κατόπιν η Υπ/γος κα Αλεξάνδρα Παπαδοπούλου αναφέρθηκε στους στόχους της Ένωσης ,τις προσεχείς δραστηριότητες και ενέργειες και ζήτησε την ενεργό συμμετοχή όλων.
    Ακολούθησε η απονομή των Μεταλλίων του''Παλαιού Προσκόπου'' στους Ανδρέα Αλεξανδρόπουλο και Πέτρο Σπίνο από τον Αρχηγό και τους κ.κ.Δήμαρχο Πύργου Στάθη Κανή ,παλιό Βαθμοφόρο και Δημ.Μηλιο Υπηρεσιακό Γραμματέα του Υπουργείου Πολιτισμού και πρώην στέλεχος. Επίσης επετειακά μπλουζάκια στους κ.κ.Γιάννη Αργυρόπουλο,ιδιοκτήτη του Κτήματος,Δημ.Μήλιο και Εθελοντή με ιδιαίτερη Προσφορά.
    Οι επόμενες ώρες κύλησαν με θαυμάσιο φαγητό και υπέροχη μουσική για όλα τα γούστα και πολύ χορό μέχρι τις πρώτες πρωινές ώρες ..
    Τίμησαν με την παρουσία τους, εκτός των παραπάνω, ο Βουλευτής και Παλαιός Πρόσκοπος κ.Διον.Καλαματιανός, ο Αντ/ρχης κ.Θεοδ.Βασιλόπουλος,οι Αντ/ρχοι κ.κ.Νικ.Θεοδώρου,Βασ.Παναγόπουλος και Παλαιοί Πρόσκοποι ,ο Αντ/ρχος κ.Γιάννης Αργυρόπουλος, ο Δασάρχης κ.Παν.Λάττας,ο Παν/κός κ. Γ.Βελντές,ο Πρόεδρος του Συνδέσμου των Εν Ηλεία Γορτυνίων κ.Ν.Μπαρτζάκος με το Επιτελείο του,η κα Δώρα Κορκολή , του ΔΣ Λυκείου Ελληνίδων ,ο Πρόεδρος Φιλαρμονικής Αθ.Δασκόπουλος,ο κ.Παν.Σκαρτσιάρης με τους συντονιστές της Κίνησης Πολίτων για την Ιδρυση για ΑΕΙ στην Ηλείας ,ο κ.Παν.Αχιλλεοπουλος πρόεδρος του Πεζοπορικού Συλλόγου, ο πρώην Πρόεδρος του Οδοντ/κου Συλλόγου κ.Κων.Σπίνος Μέλη Συλλόγων και Οργανώσεων κλ ενω χαιρετισμούς έστειλαν οι βουλευτές του Νομού.
    Επίσης η ,Γεν.Γραμματέας της International Action Art στην Ηλεία κα Δημ.Χαρίση
    Ο κ.Μπάμπης Γλυκεράκης Αρχηγός των Παλαιών Προσκόπων Πτολεμαΐδας και μέλος της Πανελλήνιας Επιτροπής τους. .

    Μεταξύ των παλαιοτέρων αρχηγών και μελών τους, οι κ.κ.Θύμιος Κολοκοτρώνης ,Κυριάκος Γούναρης,Ανδρ.Γιατρας, Κωνστ. Παναγιωτόπουλος,Γιωργ,Γεοργόπουλος ,Α.Ρεβελου,Γιώργ.Ηλιόπουλος,Γιωργ.Μπακόπουλος,Γιωργ.Σταθόπουλος,Γεωργ.Κλουκίνας,Ν.Κωνσταντακόπουλος,Τάκης Παπαϊωάννου κα καθώς και ο Αρχηγός Προσκόπων Πύργου Γιώργος Καραμάνης

    Ήταν μια ανεπανάληπτη βραδιά γεμάτη αναμνήσεις,ζώντας πάλι τα βιώματα της τρυφερής ηλικίας,ενθυμούμενοι τις νεανικές, ευχάριστες, ανέμελες στιγμές αλλά και ταυτόχρονα υπόσχεση να ξαναβρίσκονται συχνά και να μετουσιώνουν σε πράξη συνεχώς τις Αξίες και τα Ιδανικά της Προσκοπικής Κίνησης σύμφωνα με το ρητό τους ΄΄Μια φορά Πρόσκοπος ,πάντα Πρόσκοπος ΄΄,να προσπαθήσουν κυρίως με αυτές τις συνθήκες που βιώνει η Κοινωνία να είναι πάντα χρήσιμοι βοηθώντας, συντρέχοντας και υπηρετώντας τον πλησίον και τη Νεολαία.

    proskopoi mnhm 24 2

    proskopoi mnhm 24 4

    proskopoi mnhm 24 5

    proskopoi mnhm 24 3

    proskopoi mnhm 24 6

    proskopoi mnhm 24 7

    proskopoi mnhm 24 9

    proskopoi mnhm 24 8

    (Δελτίο Τύπου)

  • Kοσμικό γεγονός η ετήσια καλοκαιρινή συνάντηση των Παλαιών Προσκόπων
    Kοσμικό γεγονός η ετήσια καλοκαιρινή συνάντηση των Παλαιών Προσκόπων

    Σάββατο 31η Αυγούστου στο ΄'΄Ευ Ηλιον ''

    Το φετινό ραντεβού είναι για το Σάββατο 31 Αυγούστου… και 8,30μμ..στον ξεχωριστής μαγευτικής ομορφιάς χώρο για εκδήλωση τέτοιας εμβέλειας ,στο ''Κτήμα Αργυρόπουλου ''που προσφέρεται δωρεάν από το παλιό στέλεχος του Προσκοπισμού τον κ. Γιάννη Αργυρόπουλο.
    Στην Προσκοπική βραδιά-Θεσμό, που έχει εξελιχθεί σε κοσμικοόγεγονός, προσκαλούνται να συμμετάσχουν κι φέτος, όχι μόνο τα μέλη της Ένωσης Παλαιών Προσκόπων Ηλείας, αλλά και φιλοπρόσκοποι, γονείς , οι πολυπληθείς φίλοι τους κλ, στελέχη από Αθήνα,απο Πελ/σο και πολλές προσωπικότητες ,του ευρύτερου χώρου, όπως συνηθίζεται άλλωστε.
    Η Οργανωτική Επιτροπή τους , προετοιμάζει μια βραδιά με ιδιαίτερη φροντίδα ,εκπλήξεις, διασκέδαση με ποικίλο πρόγραμμα κα..ενω το Κτήμα παρέχει μεγάλη γκάμα διευκολύνσεων [μπαρ,παραμονή κα]
    Το χορευτικό τμήμα του ''Συνδέσμου των εν Ηλεία Γορτυνίων ''συμμετέχει, για τους παραδοσιακούς κλ χορούς, δίνοντας ένα ιδιαίτερο χρώμα στη Εκδήλωση αυτή.
    Δηλώσεις συμμετοχής ,έγκαιρα, στην Ομάδα Συντονισμού, στους κ.κ. Κώστα Τριανταφυλλόπουλο και Παν.Καλαμπρέζο.
    kalokairini sunantisi palaion prosk 24 2
    (Δελτίο Τύπου)
  • Ένωση Παλαιών Προσκόπων Ηλείας: «Η Πυρά ενώνει τις γενιές και ξυπνά τις αναμνήσεις!» 
    Ένωση Παλαιών Προσκόπων Ηλείας: «Η Πυρά ενώνει τις γενιές και ξυπνά τις αναμνήσεις!» 

    Στο μαγευτικό ΄΄Κτήμα Αργυρόπουλου'' την 31η Αυγούστου

    Και φέτος,συνεχίζοντας την όμορφη δωδεκαετή παράδοσή τους τα μέλη της Ένωσης Παλαιών Προσκόπων Ηλείας θα πραγματοποιήσουν την ετήσια Καλοκαιρινή Συνάντηση, Παλαιών και σύγχρονων Προσκόπων.
    Το ραντεβού έχει οριστεί για την Σάββατο 31η Αυγούστου και 8,30μμ..στο ''Κτήμα Αργυρόπουλου Ευ Ήλιον'' που προσφέρεται ευγενικά δωρεάν από τον Παλιό Πρόσκοπο Γιάννη Αργυρόπουλο και θα διακοσμηθεί ανάλογα.
    Στην Προσκοπική βραδιά,με την ονομασία ''Πυράς Μνήμες'' αφού αυτή ενώνει τις γενιές και ξυπνά τις αναμνήσεις που βίωσαν όσοι συμμετείχαν σε Προσκοπικές ομάδες και έζησαν αξέχαστες εμπειρίες, προσκαλούνται να συμμετάσχουν όχι μόνο τα μέλη της Ένωσης Παλαιών Προσκόπων Ηλείας, που οργανώνουν την εκδήλωση, αλλά και να αναβαπτιστούν στα υψηλά ιδανικά και Ιδέες της Κίνησης ,να αναπολήσουν τις δραστηριότητες τους,καθώς και φίλοι τους,βαθμοφόροι ,γονείς των προσκόπων, υψηλόβαθμα στελέχη απο Αθηνα ,απο Πελ/σο ,για την επίδοση Τιμητικών Διακρίσεων σε Μέλη τους και Φίλους ,καθώς και διακεκριμένες προσωπικότητες.
    Η νεοεκλεγείσα Ομάδα Συντονισμού των Παλαιών Προσκόπων, προετοιμάζει μια διαφορετική βραδιά.με πολλές εκπλήξεις,επετειακά μπλουζάκια,διασκεδαστικό πρόγραμμα κα.
    Συνεπικουρεί και το χορευτικό τμήμα του ''Συλλόγου των εν Ηλεία Γορτυνίων '' για τους παραδοσιακούς χορούς,δίνοντας ένα ιδιαίτερο χρώμα στη Συνάντηση αυτή.
    enosi palaios proskopon ktimapg
    (Δελτίο Τύπου)
  • Ένωση Παλαιών Προσκόπων Ηλείας: Εκλογές για την ανάδειξη 3μελούς Ομάδας Συντονισμού
    Ένωση Παλαιών Προσκόπων Ηλείας: Εκλογές για την ανάδειξη 3μελούς Ομάδας Συντονισμού

    Η Προσκοπική δραστηριότητα συνεχίζεται σε όλες τις εκφάνσεις και στη διαδρομή της ζωής τους των χιλιάδων παιδιών τότε, που υπήρξαν σε κάποια περίοδο Πρόσκοποι και ενστερνίζονται τις Υψηλές Αξίες και Ιδεώδη του Προσκοπισμού , την αναθέρμανση των μεταξύ τους σχέσεων ,επίσης τη διατήρηση του Προσκοπικού πνεύματος και των Αρχών του Προσκοπισμού, τη διαφύλαξη, τη στήριξη και τη μετάδοση της Προσκοπικής Ιδεολογίας και του πνεύματος, στον κοινωνική περίγυρο που ζουν και εργάζονται και είναι καταξιωμένα στελέχη.

    Η Ένωση Παλαιών Προσκόπων Ηλείας, είναι η στέγη τους και έχει σκοπό την αναζωογόνηση και την ενδυνάμωση των Προσκοπικών δεσμών των μελών τους, καθώς και την σύσφιξή κάθε βοήθειας και συμπαράστασης στη σύγχρονη Προσκοπική κίνηση.

    Το προηγ. Σάββατο, πραγματοποιήθηκαν Εκλογές για την ανάδειξη 3μελούς Ομάδας Συντονισμού, με τριετή θητεία, όπου επανεξελέγη ως Αρχηγός ο κ. Κώστας Τριανταφυλλόπουλος και Υπαρχηγοί ο κ. Παναγ. Καλαμπρέζος και η κ. Αλεξάνδρα Παπαδοπούλου.

    Πρόεδρος της Εφορευτικής Επιτροπής εξελέγη ο κ. Τάκης Παπαϊωάννου με μέλη τους κ,κ, Γ. Σταθόπουλο και Α. Ρεβέλου.

    Στη διαδικασία παρέστη ο Έφορος Παλαιών Προσκόπων Δ .Πελ/σου κ. Γεωργ. Αυγέρος, ο οποίος συνεχάρη τους νεοεκλεγέντες, ευχόμενος καλή θητεία,

    Πριν την ψηφοφορία ο κ. Κώστας Τριανταφυλλόπουλος έκανε τον Απολογισμό υπενθυμίζοντας τις πλούσιες δραστηριότητες, όπως τον εορτασμό της ''Ημέρας Σκέψης και Φιλίας'', τις διήμερες εκδηλώσεις προς τιμήν των Προσκόπων Μ.Ασίας, του εορτασμού 115 χρόνων Ελληνικού Προσκοπισμού την προσφορά έμπρακτης συμπαράστασης στους αναξιοπαθούντες συνανθρώπους και στην τρίτη ηλικία, την συμμετοχή σε τοπικά προβλήματα, εορτασμούς κλ. και στις επιδιώξεις και προοπτικές για την επόμενη τριετία...

    Η συμμετοχή στις εκλογές άγγιξε το απόλυτο. Ευχή όλων, τα επόμενα 3 χρόνια να είναι δημιουργικά και έντονα προσκοπικά, ουσιαστικά και ποιοτικά όπως και τα προηγούμενα ,με τις ποικίλες και αξιόλογες δραστηριότητές τους.

    Το επόμενο ραντεβού των Παλαιών Προσκόπων είναι το Β 15νθήμερο του Αυγούστου στην καθιερωμένη πλέον ετήσια καλοκαιρινή συνάντηση παλαιών και νέων, όπου μαζί και τους εκλεκτούς προσκεκλημένους τους, γύρω από την Προσκοπική Πυρά θα ξαναθυμηθούν τις υπέροχες στιγμές που πέρασαν ,παραθέτοντας γεύμα.
    proskopoi eklog 2
    proskopoi eklog 3
    proskopoi eklog 4
    proskopoi eklog 5
    proskopoi eklog 6
    proskopoi eklog 7
    proskopoi eklog 8
    proskopoi eklog 9
    (Δελτίο Τύπου)
  • Την ''Καλή Πράξη'' πραγματοποίησε αντιπροσωπεία της Ένωσης Παλαιών Προσκόπων Ηλείας
    Την ''Καλή Πράξη'' πραγματοποίησε αντιπροσωπεία της Ένωσης Παλαιών Προσκόπων Ηλείας

    Ήταν επίσκεψη Αγάπης, που τα μέλη τους πραγματοποιούν όχι μόνο τις γιορτές αλλά και σε κάθε ευκαιρία καθ’ όλη τη διάρκεια της χρονιάς.

    Κι εφέτος λοιπόν,με την ευκαιρία των Αγίων αυτών Ημερών, πήγαν στο Άσυλο Ανιάτων'' Ν.Βασιλειάς'', που παρέδωσαν ικανή ποσότητα τροφίμων μακράς διάρκειας, κά για τους ηλικιωμένους που φιλοξενούνται στο γηροκομείο του Ιδρύματος της Ιεράς Μητρόπολης Ηλείας,αναγνωρίζοντας παράλληλα το ανθρωπιστικό και θεάρεστο αυτό έργο.
    Την αντιπροσωπεία υποδέχθηκε ο π.Κωνστ.Παπαδημητρίου,που εξέφρασε τις ευχαριστίες και τα συγχαρητήρια για την μακρόχρονη αλτρουιστική δραστηριότητά τους μαζί με τις Ευχές.
    Ο Αρχηγός της Ένωσης Παλαιών Προσκόπων Ηλείας, κ. Κώστας Τριανταφυλλόπουλος,αναφέρθηκε στις δραστηριότητές τους:
    " Συνεχίζουμε, την πολύχρονη παράδοση μας, αυτές τις Άγιες Ημέρες και όχι μόνο, για βοήθεια στον συμπολίτη μας,τις ευπαθείς ομάδες ....σήμερα είμαστε εδώ προκειμένου να προσφέρουμε έμπρακτα την αγάπη μας,αλλά και να μεταδώσουμε στους απόμαχους της ζωής.έστω και από απόσταση, το αισιόδοξο μήνυμα του Θεανθρώπου, εκτιμώντας βαθύτατα το τεράστιο έργο της Μητρόπολης μας.''
    Στο ίδιο πνεύμα και οι δηλώσεις του παριστάμενων Υπαρχηγών κκ.Ανδρέα Γιατρά και Παναγιώτη Καλαμπρέζου τονίζοντας τον παιδαγωγικό ρόλο του Προσκοπισμού,που τους ακολουθεί σε όλη τους τη ζωή,και είναι καθήκον και πράξη,καθώς και την μεγάλη συμβολή της Μητρόπολης Ηλείας με το πολύμορφο έργο Της και ιδιαίτερα για την μεγάλη κοινωνική δραστηριότητα.
    Επίσης τα στελέχη των Παλαιών Προσκόπων κκ.Γιώργος Γεωργόπουλος [ Πρόεδρος Μουσ.Συλλογου ΟΡΦΕΥΣ/Διοικ.Διευθ.Ελληνικού Ωδείου Πύργου] όπως και οι κ.Ακρ.Ρέβελου και Αλεξ.Παπαδοπούλου, εκτός των παραπάνω ,εξέφρασε την μεγάλη ευγνωμοσύνη στην Μητρόπολη που περιθάλπει όσους έχουν ανάγκη, τις ευχές και τις ευχαριστίες αλλά και τα συγχαρητήρια για το προσωπικό για τις άριστες συνθήκες που με στοργή προσφέρουν..
    Επίσης προνόησαν και για άπορες οικογένειες και μοναχικούς ανθρώπους.
    Εφέτος, αρωγός στην προσπάθεια αυτή της Ένωσης Παλαιών Προσκόπων Ηλείας, ήταν η αλυσίδα καταστημάτων super Market ΤΕΡΖΗΣ που πρόθυμα διέθεσε προϊόντα του για τον ευγενικό αυτό σκοπό.
    Επίσης συνέβαλαν οικονομικά και τα μέλη τους, που στο παρελθόν υπηρέτησαν τον Προσκοπισμό και εξακολουθούν και σήμερα να προσφέρουν τις υπηρεσίες τους είτε ατομικά είτε και από την Ένωση Παλαιών Προσκόπων Ηλείας, συμμετέχοντας σε παρόμοιες εκδηλώσεις και υλοποιώντας τις Αρχές και τα Ιδεώδη της Προσκοπικής Κίνησης.
    proskopoi pasxa 24 2
    proskopoi pasxa 24 3
    (Δελτίο Τύπου)
  • Ένωση Παλαιών Προσκόπων Ηλείας: Γιόρτασαν το Σάββατο 24/02 την «Παγκόσμια Ημέρα Σκέψης και Φιλίας»
    Ένωση Παλαιών Προσκόπων Ηλείας: Γιόρτασαν το Σάββατο 24/02 την «Παγκόσμια Ημέρα Σκέψης και Φιλίας»
    Στην κατάμεστη, από Παλαιούς αλλά και εν ενεργεία βαθμοφόρους των Προσκόπων της περιοχής αλλά και φίλους της Κίνησης, στην ''Πιπερίτσα'' , γιόρτασαν το Σάββατο 24η Φεβρουαρίου, την «Παγκόσμια Ημέρα Σκέψης και Φιλίας », σε μια βραδιά που τα είχε όλα,αναφορές στο νόημα της Ημέρας,αναδρομές,απολογισμό,απονομές Μεταλλίων,αλλά και αστείρευτο κέφι ,που διοργάνωσε με μεγάλη επιτυχία η Ένωση Παλαιών Προσκόπων Ηλείας.

    Ο Αρχηγός της Ένωσης Παλαιών Προσκόπων Ηλείας και υπευθ.Διεθνών Σχέσεων Παλαιών Προσκόπων Ελλάδας και υπευθ.Αναπτυξης Πελ/σου και Κρήτης και εισηγητής τους κ.Κώστας Τριανταφυλλόπουλος ,επικεντρώθηκε στα Υψηλά Ιδεώδη και Αξίες της Κίνησης που είναι σημείο αναφοράς και ενώνει όλους όσους πέρασαν από αυτή,αλλά και στην παράλληλη θετική επίδραση της στην ανέλιξη της κοινωνίας,,έκανε επισκόπηση του πολυεπίπεδου εθελοντικού και παιδαγωγικού έργου, τις συνεχείς προσπάθειες όλων για την υλοποίηση των σκοπών και στόχων..''Ας αφήσουμε έναν κόσμο καλύτερο'' σύμφωνα με το σύνθημα της Ημέρας, ευχαριστώντας όσους παρευρέθηκαν στην εκδήλωση και σε αυτούς που συνέβαλαν στην επιτυχία της[Ορχήστρα,εμπόρους ''Πιπερίτσα'' κλ]. Έκλεισε με ένα σύντομο απολογισμό των πολλών δραστηριοτήτων του 2023,θέτοντας παράλληλα τους στόχους του τρέχοντος έτους.Επίσης ευχαρίστησε όλους όσους διαχρονικά συνέβαλαν στις επιτυχίες της Κίνησης-οι περισσότεροι ήταν παρόντες- και με την αναμφισβήτητα εξαιρετική δουλειά και προσπάθεια

    Σχετικό με την Ημέρα μηνύματα απέστειλαν οι Βουλευτές Ανδρ.Νικολακόπουλος, Θεοδώρα Αυγερινοπούλου,Διον.Καλαματιανός και Μιχ.Κατρίνης .Ομοίως και ο Πρόεδρος της ΚΕΠΠΕ Παν.Κανελλόπουλος.

    Τέλος,τιμήθηκαν με το μετάλλιο των ''Φίλων του Προσκοπισμού''ο Δασάρχης κ.Παναγ.Λάττας και με το μετάλλιο του ''Παλαιού Προσκόπου'' και ο κ. Παν,Καλαμπρέζος,για την πολύχρονη και συνεχή δράση τους από τον Αρχηγό της Ένωσης,. Τα διπλώματα επέδωσαν ο Δήμαρχος Πύργου κ Στάθης Καννής που τόνισε την ιδιαίτερη φροντίδα της Δημοτικής Αρχής, τις πολλαπλές Εθελοντικές δράσεις και την πρακτική εφαρμογή σε Κοινωνικό και τοπικό επίπεδο,με έμφαση την Προσφορά στον συμπολίτη που βρίσκει ανταπόκριση και από τους Προσκόπους που και ο ίδιος έχει θητεύσει+ και ο Λιμεναρχης Κατακόλου κ.Αποστ.Γκατζιός που αναφέρθηκε στο σημαντικό,εμπρακτο έργο των Προσκόπων,που και ίδιος υπήρξε,αλλά και σε Ιστορικά στοιχεία και δικά του βιώματα . .ΟΙ τιμηθέντες , συγκινημένοι ,για την απονομή αυτή, ιδιαίτερα την επετειακή Ημέρα,δήλωσαν πάντα παρόντες και έκαναν αναδρομή στην παρουσία τους στον Προσκοπισμό και την ευεργετική του επίδραση.του. .

    Η βραδιά συνεχίστηκε με πολύ τραγούδι από την ορχήστρα τους,από τους Γιώργο Μιχαηλίδη,Μιχ.Τζίφα και Μάκη Ρομποτή και Σταυρούλα Φράγκου όπως και το Χορευτικό Τμήμα του Συλλόγου Γορτυνίων που έδωσε ιδιαίτερο τόνο..Συμμετείχαν οι συνδαιτυμόνες που δημιούργησαν μια εξαιρετική βραδιά γεμάτη κέφι και χορό μέχρι τις πρώτες πρωινές ώρες

    Ανάμεσα στους συμμετέχοντες παλαιούς Προσκόπους πέραν των προαναφερθέντων],τίμησαν με την παρουσία τους,οι Αντιδήμαρχοι Νίκος Θεοδώρου,Δημ.Τζουαννόπουλος και Αθαν.Τσαμπρινός, ο Πρόεδρος του ΕΒΕ και ΔΛΤ κ.Κώστας Νικολουτσος,ο Πρόεδρος της Φιλαρμονικής κ.Αθαν.Δασκόπουλος , η Προεδρος συλ.''Αρμονία''Α.Τσαγκάρη, μέλη του ΔΣ των Γορτυνίων και του Συλλόγου Δεξαμενης..ο Υπ/γός Ανδρέας Γιατράς . οι πρώην Εφοροι και Αρχηγοί ,Κ.Σκουλαρίκος, Α.Παναγιωτακόπουλος,Α.Ρεβελου,,Κ.Αντωνόπουλος,Π.Μαλλιόπουλος,Γ.Ηλιόπουλος,Αλ.Παπαδοπούλου ,Ι.Αντωνόπουλος,Παν,Παπαϊωάννου Η βραδιά συνεχίστηκε με πολύ τραγούδι από την ορχήστρα τους,από τους Γιώργο Μιχαηλίδη,Μιχ.Τζίφα και Μάκη Ρομποτή και Σταυρούλα Φράγκου όπως και το Χορευτικό Τμήμα του Συλλόγου Γορτυνίων που έδωσε ιδιαίτερο χρώμα..Συμμετείχαν οι συνδαιτυμόνες που δημιούργησαν μια εξαιρετική βραδιά γεμάτη κέφι και χορό μέχρι τις πρώτες πρωινές ώρες

    Ανάμεσα στους συμμετέχοντες παλαιούς Προσκόπους επίσης ,τίμησαν με την παρουσία τους,οι Αντιδήμαρχοι κκ Νίκος Θεοδώρου,Δημ.Τζουαννόπουλος και Αθαν.Τσαμπρινός, ο Πρόεδρος του ΕΒΕ και ΔΛΤ κ.Κώστας Νικολουτσος,ο Πρόεδρος της Φιλαρμονικής κ.Αθαν.Δασκόπουλος , η Προεδρος συλ.''Αρμονία''Α.Τσαγκάρη, μέλη του ΔΣ των Γορτυνίων και του Συλλόγου Δεξαμενης..ο Υπ/γός Ανδρέας Γιατράς . οι πρώην Εφοροι και Αρχηγοί ,Κ.Σκουλαρίκος, Α.Παναγιωτακόπουλος,Α.Ρεβελου,,Κ.Αντωνόπουλος,Π.Μαλλιόπουλος,Γ.Ηλιόπουλος,Αλ.Παπαδοπούλου ,Ι.Αντωνόπουλος,Παν,Παπαϊωάννου,Θ.Μόσχοβος,Δ,Σοφιανόπουλος ,κα οι βαθμοφόροι ,Γ.Καραμάνης και Α.Κοπανάς , επικεφαλείς αντιπροσωπείας βαθμοφόρων,μέλη φορέων,συλλόγων και οργανώσεων και πλήθων φιλοπροσκόπων, έδωσαν το δικό τους παρών.

    proskopoi filia Piper 2

    proskopoi filia Piper 3

    proskopoi filia Piper 4

    proskopoi filia Piper 5

    proskopoi filia Piper 6

    proskopoi filia Piper 7

    (Δελτίο Τύπου)

  • Ένωση Παλαιών Προσκόπων Ηλείας: ''Παγκόσμια Ημέρα Σκέψης και Φιλίας '' το Σάββατο 24/02
    Ένωση Παλαιών Προσκόπων Ηλείας: ''Παγκόσμια Ημέρα Σκέψης και Φιλίας '' το Σάββατο 24/02

    Κάθε χρόνο γιορτάζεται η'' Παγκόσμια Ημέρα Σκέψης και Φιλίας'', που είναι αφιερωμένη στην Παγκόσμια Φιλία, Ειρήνη και Συναδέλφωση των λαών της γης,όμως πάνω από όλα ,να δηλώσουν και πάλι την συμμετοχή και προσφορά τους, που -όπως αναφέρει και η Προσκοπική Υπόσχεση- το καθήκον προς τον Θεό,τον συνάνθρωπο μας και στο περιβάλλον.

    Στην περιοχή του Πύργου Ηλείας, προετοιμάζονται μια σειρά εκδηλώσεων, στις Προσκοπικές Ομάδες με αποκορύφωμα την μεγάλη συνεστίαση που διοργανώνει η Ένωση Παλαιών Προσκόπων Ηλείας και θα γίνει το Σάββατο 24η Φεβρουαρίου 8,30μμ στο γνωστό για την ποιότητά του κέντρο "Πιπερίτσα" και καλούνται να λάβουν μέρος σ' αυτή οι Παλαιοί Πρόσκοποι,τα μέλη των Επιτροπών Κοινωνικής Συμπαράστασης, οι εν ενεργεία βαθμοφόροι ,γονείς και οι φίλοι του Προσκοπισμού της περιοχής.

    Στη διάρκεια της συνεστίασης όπου θα βρεθούν παλιοί Πρόσκοποι όλων των ηλικιών, οι αρχηγοί τους,βαθμοφόροι κ.λ.π. θα απονεμηθούν Ηθικές διακρίσεις,όπως κάθε χρόνο, σε όσους έχουν προσφέρει στην τοπική και στην Ηλειακή κίνηση,ενώ θα γίνει σύντομη αναφορά για την επέτειο Τέλος, όλοι θα έχουν την ευκαιρία να διασκεδάσουν με την μουσική σε ένα επίκαιρο και διασκεδαστικό πρόγραμμα με τους Γεωργ..Μιχαηλίδη,Μιχ.Τζίφα και Μάκη Ρομποτή..

    Δηλώσεις συμμετοχής έγκαιρα στους κ.κ. , Κώστα Τριανταφυλλόπουλο,Ανδρεα.Γιατρα,Παναγιώτη Καλαμπρέζο, καθώς και στα μέλη της ¨Ένωσης Παλαιών Προσκόπων Ηλείας
    enosi proskopon filias 2
    enosi proskopon filias 3
    (Δελτίο Τυπου)
  • Συγκροτήθηκε σε Σώμα η Νέα Κεντρική Επιτροπή Ενώσεων Παλαιών Προσκόπων Ελλάδος (ΚΕΠΠΕ)
    Συγκροτήθηκε σε Σώμα η Νέα Κεντρική Επιτροπή Ενώσεων Παλαιών Προσκόπων Ελλάδος (ΚΕΠΠΕ)

    Πρόσφατα συγκροτήθηκε σε Σώμα η Νέα Κεντρική Επιτροπή Ενώσεων Παλαιών Προσκόπων Ελλάδος (ΚΕΠΠΕ) που προέκυψε από το 3ο Πανελλήνιο Συνέδριο Παλαιών Προσκόπων Ελλάδος.

    Μετά την πρόσφατη εκλογή του στο Δ.Σ. στη νέα σύνθεση,με βάση την ψηφοφορία της Κεντρικής Επιτροπής Παλαιών Προσκόπων Ελλάδος ανετέθησαν στον Αρχηγό της Ένωσης Παλαιών Προσκόπων Ηλείας κ.Κώστα Τριανταφυλλόπουλο,η εκπροσώπηση της Πανελλήνιας Επιτροπής Παλαιών Προσκόπων στην Επιτροπη Συνεργασίας Προσκόπων-Οδηγών Ελλάδος και υπεύθυνος Διεθνών Σχέσεων καθώς και την ευθύνη Ανάπτυξης της Πελοποννήσου και Κρήτης.
    Ακόμα μια επιτυχία του, αλλά και γενικότερα της περιοχής, για τον κ. Κώστα Τριανταφυλλόπουλο, ο οποίος εξελέγη για δεύτερη συνεχή τετραετία και μάλιστα στις πρώτες θέσεις προτίμησης .
    Καλή δύναμη και καλή επιτυχία στα νέα του καθήκοντα.
    keppe triantaf 2
    keppe triantaf 3
    keppe triantaf 4
    (Δελτίο Τύπου)
Sites του Ομίλου

Αγ. Κυριακής 4 | Πύργος Ηλείας | Τηλ: 26210 30400 | Δημοσιογραφικό τμήμα: 6976 869414 | Εμπορικό Τμήμα: 6945 556212 | email: [email protected]

Μ.Η.Τ. 242102 | ΑΦΜ: 105224221 - ΔΟΥ Πύργου | Aρ.Γ.Ε.ΜΗ. 141319425000 | Ατομική Επιχείρηση | Ιδιοκτήτρια - διευθύντρια - διαχειρίστρια - δικαιούχος ονόματος τομέα: Δήμητρα Βέλμαχου | Διευθυντής σύνταξης: Γιάννης Σπυρούνης

Up & High Media & Productions

ilia live smallCopyright © 2011 - 2024 Ηλεία Live!.
Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.

Μέλος του 
Μητρώο ΜΗ

Marma Touch