Τετάρτη, 28 Απριλίου 2021 20:56

Συνδικάτο Οικοδόμων Ηλείας: Συγκέντρωση 6/5 στις 11:00 πμ στην Κεντρική Πλατεία Πύργου

Γράφτηκε από την
Ad Slot

Ανακοίνωση - Τα κέρδης τους - Οι νεκροί μας - Όλες και όλοι στην απεργιακή συγκέντρωση την Πέμπτη 6 Μάη και ώρα 11:00 πμ στην κεντρική πλατεία στον Πύργου

Συνάδελφοι οικοδόμοι και εργαζόμενοι στις κατασκευές,

Η 1η Μάη είναι φάρος των αγώνων για όλη την εργατική τάξη. Είναι η μέρα που βάφτηκε με το αίμα των εργατών, από το 1886 στο Σικάγο, το 1936 στη Θεσσαλονίκη, το 1944 στην Καισαριανή, μέχρι και σήμερα.

Χιλιάδες εργάτες έδωσαν την ίδια τους τη ζωή για έναν κόσμο χωρίς εκμετάλλευση, για μια κοινωνία πιο δίκαιη, για δουλειά και ζωή με δικαιώματα, κόντρα σ’ αυτούς που πλουτίζουν από το δικό μας κόπο και ιδρώτα. Κόντρα στις κυβερνήσεις που νομοθετούν για να εξασφαλίσουν με όλους τους τρόπους τα κέρδη των αφεντικών.

Στο πλευρό αυτών στέκεται και η πλειοψηφία της ΓΣΕΕ, που κάνει τα πάντα για να κρατήσει τους εργαζόμενους χειροπόδαρα δεμένους, μπροστά στο «νέο» νομοσχέδιο που έχει ετοιμάσει η κυβέρνηση και φέρνει εργασιακό μεσαίωνα. Αυτοί που είναι εξαφανισμένοι από τους χώρους δουλειάς, που έχουν καταντήσει χειροκροτητές της εκάστοτε κυβέρνησης και συνδιαλέγονται με τον ΣΕΒ, έχουν φτάσει στο σημείο να υιοθετούν προτάσεις τους, όπως τα επαγγελματικά ταμεία ασφάλισης, την ιδιωτικοποίησή της δηλαδή.

Μας ζητάνε όλοι με μια φωνή να βάλουμε πλάτη για να ανασάνει η οικονομία, την ώρα που θρηνούμε χιλιάδες νεκρούς από την πανδημία και δεν έχει παρθεί κανένα μέτρο για να ενισχυθεί το δημόσιο σύστημα υγείας. Οι χώροι δουλειάς και τα Μ.Μ.Μ. είναι που διασπείρεται ο ιός γιατί αρνούνται κυβέρνηση και εργοδοσία να πάρουν τα απαραίτητα μέτρα, μην τυχόν και χάσουν κανένα ευρώ από τα δισεκατομμύρια που περνάνε από τα χέρια τους. Αντί να γίνει πραγματική επίταξη του ιδιωτικού τομέα υγείας, μοιράζονται εκατομμύρια ευρώ στα κοράκια τους κλινικάρχες.

Την ίδια ώρα έρχεται νόμος για την επιβολή του 10ώρου, απλήρωτες υπερωρίες, ιδιωτικοποίηση της επικουρικής ασφάλισης, κατάργηση ακόμη και της Κυριακάτικης αργίας για πολλούς κλάδους. Ταυτόχρονα νέος συνδικαλιστικός νόμος που έρχεται να βάλει επιπρόσθετα εμπόδια στην πραγματοποίηση απεργιών, στην ίδια τη λειτουργία των συνδικάτων, στη συλλογική οργάνωση και δράση.

Αυτή τη στιγμή η ΓΣΕΕ ξεδιάντροπα καλεί σε απεργία στις 4 Μάη, ημέρα που η κυβέρνηση όρισε ως αργία, υπονομεύοντας έτσι τον αγωνιστικό εορτασμό της εργατικής Πρωτομαγιάς.

Η 1η Μάη είναι η μέρα των εργατών. Το πώς και με ποιον τρόπο θα παλέψουμε οι εργάτες το αποφασίζουμε οι ίδιοι. Δεν έχουμε την ανάγκη καμιάς κυβέρνησης, κανενός συμβιβασμένου και ξεπουλημένου, όπως η ηγεσία της ΓΣΕΕ, να μας υποδείξει τι θα κάνουμε. Πολύ περισσότερο όταν η ίδια έχει φτάσει στο σημείο να λέει πως οι απεργίες έφαγαν τα ψωμιά τους ή είναι γελοίες. Θέλουν να μας πείσουν πως με διάλογο με την κυβέρνηση θα έχουμε λύσεις προς το συμφέρον των εργαζομένων.

Λύση στα όσα τραβάμε καθημερινά μέσα κι έξω από τους χώρους δουλειάς μπορούν να δώσουν μόνο οι εργαζόμενοι, Έλληνες και μετανάστες. Μόνο με τον οργανωμένο αγώνα σε μια γροθιά, σε σύγκρουση με το κεφάλαιο και τους πολιτικούς του εκπροσώπους, με τα τσιράκια τους στο συνδικαλιστικό κίνημα.

Ενισχύουμε τη δύναμή μας για να βγουν μπροστά τα δικά μας συμφέροντα. Τιμάμε τους χιλιάδες νεκρούς της τάξης μας, συνεχίζοντας πιο μαχητικά, βαδίζοντας στο δρόμο της ανατροπής.

Καλούμε όλους τους οικοδόμους, τους εργαζόμενους στις κατασκευές, τους άνεργους να δώσουμε μαζικά το παρών στην απεργία στις 6 Μάη. Να νεκρώσει κάθε εργοτάξιο και γιαπί, για να υπερασπιστούμε την ίδια μας τη ζωή, για σύγχρονες συνθήκες και όρους δουλειάς.

Διεκδικούμε:

  • Να γίνουν όλες οι απαραίτητες προσλήψεις μόνιμου προσωπικού (Ιατρικού και νοσηλευτικού) όλων των ειδικοτήτων, πλήρους και αποκλειστικής απασχόλησης στο Γενικό Νοσοκομείο Πύργου και στα Νοσοκομεία Αμαλιάδας και Κρεστένων, στα Κέντρα Υγείας και στα Αγροτικά Ιατρεία στο νομό.
  • Να πληρώσει το κεφάλαιο τα σπασμένα της νέας οικονομικής κρίσης. Να πληρώσουν και το χρέος. Δεν τα δημιουργήσαμε εμείς! Όχι στο 10ωρο, σταθερή δουλειά για όλους με αυξήσεις στα μεροκάματα και υπογραφή Συλλογικών Συμβάσεων Εργασίας.
  • Μέτρα για την απρόσκοπτη λειτουργία όλων των βαθμίδων της εκπαίδευσης με μέτρα προστασίας για την υγεία μαθητών, φοιτητών, εκπαιδευτικών και κατάργηση της τράπεζας θεμάτων
  • Όχι στην καταστολή και τον αυταρχισμό κυβέρνησης και εργοδοσίας! Κατοχύρωση της ελεύθερης και ανεμπόδιστης δράσης των συνδικάτων και των συνδικαλιστών. Να καταργηθούν όλοι οι κατασταλτικοί νόμοι και οι μηχανισμοί καταστολής, οι αύρες και οι αίαντες να γίνουν παλιοσίδερα.
  • Καμία εμπλοκή της χώρας μας στους πολεμικούς σχεδιασμούς των ΗΠΑ, ΝΑΤΟ και ΕΕ. Να γυρίσουν όλες οι ελληνικές αποστολές που βρίσκονται εκτός συνόρων. Καμία σκέψη για πυρηνικά στον Άραξο, να φύγουν οι Νατοϊκοί από τις βάσεις του Αράξου και της Ανδραβίδας.

Δεν θα περάσει η σιγή νεκροταφείου. Είναι ώρα ευθύνης και αγώνα για όλους μας!

ΟΛΕΣ ΚΑΙ ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑΚΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΤΗΝ ΠΕΜΠΤΗ 6 ΜΑΗ ΚΑΙ ΩΡΑ 11:00 ΠΜ ΣΤΗΝ ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΠΛΑΤΕΙΑ ΣΤΟΝ ΠΥΡΓΟ

(Δελτίο Τύπου)

Τελευταία τροποποίηση στις Τετάρτη, 28 Απριλίου 2021 19:23

Σχετικά Άρθρα

  • Ηλεία: Κύμα αλληλεγγύης για τους σεισμόπληκτους της Τουρκίας και της Συρίας
    Ηλεία: Κύμα αλληλεγγύης για τους σεισμόπληκτους της Τουρκίας και της Συρίας

    Φορείς και σωματεία στην Ηλεία οργανώνονται για να στηρίξουν τους πληγέντες από τους φονικούς σεισμούς στην Τουρκία και τη Συρία. Σε μια κίνηση αλληλεγγύης τόσο ο δήμος Ήλιδας όσο και ένα πλήθος σωματείων κυρίως από το χώρο του ΚΚΕ οργανώνουν συγκέντρωση και αποστολή βοήθειας προς τους λαούς των δύο χωρών, ως το ελάχιστο που μπορούν να πράξουν την ώρα της μεγάλης τραγωδίας που έχει συγκλονίσει παγκόσμια.

    Με το σύνθημα "Οργανώνουμε τώρα την Αλληλεγγύη" τα εργατικά σωματεία του νομού συγκεντρώνουν υλική βοήθεια για τους σεισμοπαθείς σε Τουρκία και Συρία.

    "Οι Διοικήσεις των Σωματείων: Συνδικάτου Οικοδόμων Ν. Ηλείας, Σωματείου Ιδιωτικών Υπαλλήλων Νομού Ηλείας, Σωματείων Συνταξιούχων ΙΚΑ και ΟΑΕΕ Πύργου , εκ μέρους των εργαζομένων εκφράζουμε την αμέριστη συμπαράσταση και αλληλεγγύη μας στους εργαζόμενους και το λαό της Τουρκίας και της Συρίας που αυτές τις ώρες δοκιμάζονται από τις συνέπειες ενός μεγάλου καταστροφικού σεισμού.
    Οργανώνουμε Τώρα την Αλληλεγγύη μας στο δοκιμαζόμενο λαό της Τουρκίας και της Συρίας. Οι Έλληνες εργαζόμενοι έχουμε την πικρή πείρα από τις μεγάλες τραγωδίες και καταστροφές στην Ελλάδα, όπου όμως η αλληλεγγύη, η οργάνωση και η δράση των συνδικάτων και του λαού μας αποτέλεσε ασπίδα προστασίας και ουσιαστικής βοήθειας στα θύματα των καταστροφών. Κανείς μόνος!
    Συναδέλφισσες και συνάδελφοι,
    Συγκεντρώνουμε άμεσα υλικά πρώτης ανάγκης για τα θύματα του σεισμού.
    Συγκεκριμένα:
    Κουβέρτες
    Γάλα σε σκόνη
    Πάνες ενηλίκων/μωρών, Σερβιέτες
    Απορρυπαντικά ρούχων
    Ορούς
    Γάζες
    Χανζαπλαστ
    Είδη ατομικής υγιεινής
    Ξηρά τροφή
    Τα υλικά πρώτης ανάγκης θα μαζεύονται στο Εργατικό Κέντρο Πύργου Ξάνθου 6, 1ος όροφος στα γραφείο του Συνδικάτου Οικοδόμων , Πέμπτη 18:30-20:00, Παρασκευή 11πμ-1μμ και 7μμ-9μμ, Σάββατο 11πμ-12:30μμ
    Οι Διοικήσεις των Σωματείων" αναφέρει η σχετική ανακοίνωση.

    Δήμος Ήλιδας: Ανθρωπιστική βοήθεια για τους σεισμόπληκτους της Τουρκίας, και της Συρίας - Σημείο συγκέντρωσης

    Ο Δήμος Ήλιδας καλεί για τη συγκέντρωση κι αποστολή ειδών προκειμένου να συνδράμει στην κάλυψη των επειγουσών αναγκών των χιλιάδων ανθρώπων στις πληγείσες από το σεισμό περιοχές της Τουρκίας και της Συρίας.

    Σημείο συγκέντρωσης στον Δήμο Ήλιδας
    Από αύριο, Τετάρτη 8 Φεβρουαρίου και μέχρι την Πέμπτη 9 Φεβρουαρίου, συγκεντρώνουμε είδη πρώτης ανάγκης
    Σημείο συγκέντρωσης.
    Τμήμα Κοινωνικής Πρόνοιας και Αλληλεγγύης Δήμου Ήλιδας
    Αχιλλέα Μπουντουβή 21, τηλ. 2622022534
    Ώρες : 8.00 – 14.00

    Είδη προς συγκέντρωση στον Δήμο Ήλιδας
    Κουβέρτες, κλινοσκεπάσματα, υπνόσακοι, μαξιλάρια
    Καθαρά ρούχα για ενήλικες και παιδιά, χειμερινές μπότες, παλτό, κασκόλ και γάντια
    Τρόφιμα μακράς διάρκειας, (όσπρια, κονσέρβες, μπισκότα, ξηροί καρποί κ.α), εμφιαλωμένα νερά κλ.π
    Βρεφικές τροφές, παιδικά γάλατα, πάνες και είδη βρεφικής φροντίδας
    KIT ατομικής υγιεινής για γυναίκες
    Ιατροφαρμακευτικό υλικό (παυσίπονα, αντιφλεγμονώδη, γάζες, επίδεσμοι, κουτιά πρώτων βοηθειών, φυσιολογικοί οροί).

    ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΑΠΕ-ΜΠΕ/EPA/ YAHYA NEMAH

  • Ανακοίνωση Εφορ. Επιτροπής για εκλογές του Συνδ. Οικοδόμων Ηλείας
    Ανακοίνωση Εφορ. Επιτροπής για εκλογές του Συνδ. Οικοδόμων Ηλείας

    Η Εφορευτική Επιτροπή του Συνδικάτου Οικοδόμων κάνει γνωστό στους οικοδόμους του νομού ότι οι εκλογές για την εκλογή νέων οργάνων του Συνδικάτου (Δ.Σ, Ε.Ε, αντιπρόσωποι για την ομοσπονδία και για το εργατικό κέντρο) θα πραγματοποιηθούν :

    Α’ Αμαλιάδα: Την Παρασκευή 17/12/2021 και ώρα 5μμ έως 8:30 μμ στο Εργατικό Κέντρο Αμαλιάδας

    Β’ Κρέστενα: Το Σάββατο 18/12/2021 και ώρα 4μμ έως 6μμ στο ΚΑΠΗ Κρεστένων

    Γ’ Ζαχάρω : Το Σάββατο 18/12/21 και ώρα 6:30μμ έως 8:30 μμ στο Δημαρχείο Ζαχάρως.

    Δ’ Πύργος : Την Κυριακή 19/12/2021 και ώρα 10 πμ έως 1 μμ και 5μμ έως 8:30 μμ στο Εργατικό Κέντρο Πύργου.

    Καλούνται όλοι οι συνάδελφοι Οικοδόμοι να έρθουν να ψηφίσουν, να δυναμώσουν το Συνδικάτο μας, πρωτοπόρα δύναμη για να διεκδικήσουμε τα δικαιώματα μας.

    *Φωτογραφία: Eurokinissi/ΚΑΛΛΙΑΡΑΣ ΘΑΝΑΣΗΣ

    (Δελτίο Τύπου)

  • Μαζική διαμαρτυρία από ΠΑΜΕ - Συνδικάτα
    Μαζική διαμαρτυρία από ΠΑΜΕ - Συνδικάτα

    Με κεντρικό σύνθημα «Πληρώσαμε πολλά δεν θα πληρώσουμε ξανά!» τα πρωτοβάθμια σωματεία που στηρίζονται από το ΠΑΜΕ πραγματοποίσαν χθες το απόγευμα συγκέντρωση και πορεία στο κέντρο της πόλης του Πύργου. Συμμετείχαν το Συνδικάτο Οικοδόμων Νομού Ηλείας, το Σωματείο Εργαζομένων στις Εμπορικές Επιχειρήσεις και Καταστήματα του Ν. Ηλείας, το Σωματείο Εργαζομένων στο Τουρισμό Κάστρου και Περιχώρων, ο ΕΔΟΠ ΔΕΗ Πύργου, το Σωματείο Συνταξιούχων ΙΚΑ Πύργου, το σωματείο Συνταξιούχων ΟΑΕΕ Πύργου, η ΟΑΣΗ, το σωματείο ιδιοκτητών τουριστικών λεωφορείων Νομού Ηλείας κ.α.

    Η ανακοίνωση των εκπροσώπων των φορέων και των σωματείων, αναφορικά με την κινητοποίησή τους έχει ως εξής: « Καμία μείωση μισθού, απώλεια του εισοδήματος των εργαζομένων. Να πληρώσουν κράτος κι εργοδοσία. Ουσιαστική προστασία των ανέργων. Επίδομα ανεργίας για όλους τους ανέργους χωρίς όρους και προϋποθέσεις. Κοινωνική ασφάλιση για όλους αποκλειστικά δημόσια και υποχρεωτική.

    Κατάργηση πλειστηριασμών και κατασχέσεων για την εργατική-λαϊκή οικογένεια. Απαλλαγή των εργαζομένων από χρέη για ηλεκτρικό ρεύμα, νερό, ενοίκιο, τηλέφωνο, internet για όλο το διάστημα της καραντίνας και για όσο διαρκούν τα έκτακτα μέτρα. Λήψη ουσιαστικών μέτρων προστασίας της υγείας και της ασφάλειας μαθητών και εκπαιδευτικών, ώστε να είναι ομαλή και με ασφάλεια η λειτουργία τους κατά τη διάρκεια της χρονιάς.

    Σχολεία καθαρά με 15 μαθητές στην τάξη. Πλήρη, επαρκή κι αποκλειστική χρηματοδότηση από τον κρατικό προϋπολογισμό του δημόσιου συστήματος Υγείας με προσλήψεις μόνιμου ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού με πλήρη εργασιακά δικαιώματα. Να ανοίξουν όλες οι δημόσιες δομές υγείας που έκλεισαν τα προηγούμενα χρόνια. Τώρα επίταξη των ιδιωτικών διαγνωστικών για μαζικά δωρεάν τεστ στον πληθυσμό και των ιδιωτικών ΜΕΘ.

    Μέτρα υγείας και ασφάλειας στους χώρους δουλειάς και στα μέσα μαζικής μεταφοράς. Κατάργηση του νόμου απαγόρευσης των διαδηλώσεων, του νόμου περιορισμού του απεργιακού δικαιώματος. Κάτω τα χέρια από τα συνδικάτα».

    pame 2

    pame 3

    pame 4

  • Ηλεία: Τα σωματεία για την καταπάτηση των δικαιωμάτων των εργαζομένων
    Ηλεία: Τα σωματεία για την καταπάτηση των δικαιωμάτων των εργαζομένων

    Σωματείων: Σωματείο Εργαζομένων στις Εμπορικές Επιχειρήσεις Υπηρεσίες και Καταστήματα του Νομού Ηλείας, Συνδικάτο Οικοδόμων Ν. Ηλείας, Σωματείο Συνταξιούχων ΙΚΑ Πύργου, Σωματείο Συνταξιούχων ΟΑΕΕ Πύργου, Σωματείο Εργαζομένων σε Τουριστικές Επιχειρήσεις Κάστρου και Περιφέρειας, ΕΔΟΠ/ΔΕΗ τοπική ένωση Ηλείας.
    Η πολιτική όλων των κυβερνήσεων και της ΕΕ που αντιμετωπίζει την Υγεία ως εμπόρευμα, αποδεικνύεται σήμερα με δραματικό τρόπο ότι είναι επικίνδυνη για το ύψιστο αγαθό της ζωής και της υγείας του λαού.

    Με αίσθημα ευθύνης παίρνουμε όλα τα μέτρα αυτοπροστασίας και προστασίας των συνανθρώπων μας. Θα αντιμετωπίσουμε όλοι μαζί και αυτή τη δοκιμασία με αλληλεγγύη, οργάνωση και διεκδίκηση.

    Δεν μένουμε σιωπηλοί στα μεγάλα κενά, στις μεγάλες τραγικές ελλείψεις που υπάρχουν στο χώρο της υγείας, στα νοσοκομεία, στις μονάδες πρωτοβάθμιας υγείας.

    Δυναμώνουμε τη φωνή μας για μέτρα προστασίας της υγείας όλων των εργαζομένων, όλου του ελληνικού λαού.

    Εν μέσω πανδημίας κυβέρνηση και εργοδοσία μάτωσαν τους εργαζόμενους και στο μυαλό τους έχουν να σαρώσουν όποιο εργασιακό δικαίωμα είχε μείνει όρθιο από την πολιτική όλων των κυβερνήσεων τα προηγούμενα χρόνια. Η κυβέρνηση έδωσε το πράσινο φως με άθλιες αντεργατικές Πράξεις Νομοθετικού Περιεχομένου και επίσημη αναστολή ελέγχων από τους όποιους υποτυπώδεις εποπτικούς κρατικούς μηχανισμούς είχαν απομείνει.

    Οι απολύσεις ξεπέρασαν τις 40.000 μέσα σε λίγες μέρες, η εντατικοποίηση στα εργοστάσια τροφίμων, στα σούπερ μάρκετ ξεπέρασε τα όρια της φυσικής αντοχής. Οι χώροι δουλειάς έγιναν σημεία διασποράς του ιού με την παντελή έλλειψη μέτρων προφύλαξης εν μέσω πανδημίας, τις επικίνδυνες συνθήκες εργασίας. Αποκλειστική ευθύνη φέρουν η κυβέρνηση και η εργοδοσία.

    Η απαγόρευση της κυκλοφορίας και οι περιορισμοί δεν αφορούν την συνδικαλιστική δράση.

    Αντιθέτως, τα συνδικάτα βρίσκονται στη πρώτη γραμμή και με μεγαλύτερη ορμή προασπίζονται τους εργαζομένους μέσα στους κλάδους και τους χώρους δουλειάς εκεί που σήμερα οξύνεται η εργοδοτική επίθεση.

    Απευθύνουμε κάλεσμα προς όλους τους εργαζόμενους: Γραφτείτε τώρα στα σωματεία σας για να μην μπουν τα εργατικά δικαιώματα σε καραντίνα.

    Στείλτε καταγγελίες αξιοποιώντας όλα τα μέσα, παλιά και νέα που δίνει η σύγχρονη επικοινωνία και η τεχνολογία.

    Οι συνδικαλιστικές οργανώσεις που υπογράφουμε το παρακάτω κείμενο απαιτούμε ΕΔΩ και ΤΩΡΑ:

    • Άμεση ενίσχυση του υγειονομικού προσωπικού με μαζικές προσλήψεις γιατρών όλων των ειδικοτήτων, με νοσηλευτικό προσωπικό.
    • Να επιταχθούν άμεσα τα χειρουργεία, οι κλίνες ΜΕΘ, τα κρεβάτια, τα διαγνωστικά και τα εργαστηριακά κέντρα των ιδιωτικών νοσοκομείων. Το ίδιο να γίνει και με τους ιδιώτες γιατρούς, που είναι επί το πλείστον έμπειροι επιστήμονες.
    • Να επιταχθούν τα αναγκαία υλικά για την υποδομή του δημόσιου συστήματος Υγείας και για τον άμεσο εφοδιασμό των υγειονομικών.
    • Να στελεχωθεί επαρκώς η υπηρεσία «Βοήθεια στο Σπίτι».
    • Να επιταχθούν ξενοδοχεία, στα οποία θα μπορούν να διαμένουν οι υγειονομικοί των δημόσιων νοσοκομείων.
    • Μέτρα προστασίας στους χώρους δουλειάς. Άμεσες μαζικές προσλήψεις γιατρών εργασίας και τεχνικών ασφαλείας και εντατικοί έλεγχοι από την επιθεώρηση εργασίας.
    • Πρόσθετες Άδειες με πλήρεις αποδοχές στους εργαζόμενους με χρόνια νοσήματα που ανήκουν στις ευπαθείς ομάδες, στις εγκυμονούσες.
    • Την κατάργηση όλων των αντεργατικών διατάξεων των ΠΝΠ. Να κηρυχτούν παράνομες όλες οι απολύσεις που έγιναν από 1η Μάρτη και οι αρνητικές μεταβολές στις συμβάσεις, στα ωράρια, στους μισθούς, στις εργασιακές σχέσεις.
    • Την αυτόματη κατάργηση με το πέρας της καραντίνας όλων των απαράδεκτων απαγορεύσεων στην συνδικαλιστική δράση, όπως το άρθρο 12 της ΠΝΠ που ανοίγει ξανά το δρόμο για επιτάξεις απεργών και κήρυξη πολιτικής επιστράτευσης σε κλάδους που διεκδικούν. Καμία ανοχή στον περιορισμό των πολιτικών και συνδικαλιστικών ελευθεριών.
    • Το Δώρο Πάσχα να δοθεί στο ακέραιο και στην ώρα του. Οι εργαζόμενοι να δώσουν μάχη για το δικαίωμά τους.
    • Για όσο διάστημα διαρκούν τα περιοριστικά μέτρα και η απαγόρευση, να υπάρχει απαλλαγή από τις χρεώσεις σε ρεύμα, επικοινωνία, νερό, φυσικό αέριο. Να μην υπάρχουν διακοπές ηλεκτρικού ρεύματος, τηλεπικοινωνιών, νερού.
    • Αναστολή πληρωμών για τους εργαζόμενους προς Δημόσιο, τράπεζες, κατάργηση πλειστηριασμών κύριας κατοικίας και κατασχέσεων
  • Ηλεία: Προβληματισμός στις τάξεις των οικοδόμων για το εργασιακό τους μέλλον
    Ηλεία: Προβληματισμός στις τάξεις των οικοδόμων για το εργασιακό τους μέλλον
    Οι κινητοποιήσεις φαντάζουν ως η μόνη λύση για την επίλυση των σοβαρών προβλημάτων που αντιμετωπίζει ο κλάδος των οικοδόμων.
    Σύμφωνα με τα όσα ανέφερε ο πρόεδρος του συνδικάτου οικοδόμων Ηλείας Γιώργος Ηλιόπουλος, στην έκτακτη Γενική Συνέλευση που πραγματοποιήθηκε στο Εργατικό Κέντρο Πύργου, οι συνεχείς αγώνες είναι απαραίτητοι προκειμένου να επιτευχθεί το επιθυμητό αποτέλεσμα. Τόνισε επίσης ότι η στήριξη του κόσμου και η συμπαράσταση είναι αναγκαία σε αυτή την προσπάθεια.
    Το ζήτημα των υπέρ αγνώστων ενσήμων σε όλους όσοι πρόκειται σύντομα να συνταξιοδοτηθούν αλλά και η ανάγκη παραστάσης διαμαρτυρίας στην υπηρεσία του ΙΚΑ έτσι ώστε να ακουστούν όλα τα προβλήματα που αντιμετωπίζει ο κλάδος
    ήταν τα θέματα στα οποία εστίασε κ. Ηλιόπουλος.
    oikodomoi
    Η προγραμματισμένη ομιλία στην γενική συνέλευση του οργανωτικού γραμματέα της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Οικοδόμων Δημήτρη Αγγελόπουλου δεν κατέστη δυνατή να πραγματοποιηθεί εξαιτίας προσωπικών του υποχρεώσεων και την θέση του πήρε ο Δημήτρης Βελόνας μέλος του νεοεκλεγμένου ΔΣ της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Οικοδομών.
    Ο κ. Βελόνας στην ομιλία του στάθηκε κυρίως στην ανάγκη ενίσχυσης των συνδικάτων προκειμένου οι αγώνες τους απέναντι στην κυβέρνηση να έχουν αποτέλεσμα. Αναφέρθηκε με παραδείγματα σε άλλες πόλεις της Ελλάδας, ενώ στο θέμα των υπέρ αγνώστων ενσήμων τόνισε πως πρέπει να καταργηθεί το πλαφόν των 1000 ενσήμων τα τελευταία 13 χρόνια και των 100 κάθε χρόνο καθώς και η απόδοση των υπέρ αγνώστων ενσήμων σε όλους όσοι τα έχουν ανάγκη προκειμένου να μπορούν να λάβουν την σύνταξή τους.
  • Συνδικάτο Οικοδομων Ηλείας: Έκτακτη ΓΣ για τα προβλήματα του κλάδου
    Συνδικάτο Οικοδομων Ηλείας: Έκτακτη ΓΣ για τα προβλήματα του κλάδου

    Έκτακτη Γενική Συνέλευση θα πραγματοποιήσει αύριο το απόγευμα στις 6:30 το Συνδικάτο Οικοδόμων Ηλείας, στο Εργατικό Κέντρο Πύργου. Παρόν στην συνέλευση θα είναι και ο οργανωτικός γραμματέας της Ομοσπονδίας Οικοδόμων Δημήτρης Αγγελόπουλος, καθώς θα συζητηθούν τα σοβαρά θέματα που αντιμετωπίζουν οι οικοδόμοι αλλά και η διεκδίκηση των υπέρ αγνώστων ενσήμων. Ο πρόεδρος του συνδικάτου οικοδόμων Γιώργος Ηλιόπουλος, στην χθεσινή συνέντευξη τύπου, αναφερόμενος στα προβλήματα που αντιμετωπίζει ο κλάδος του, δήλωσε τα εξής:

    « Αν και έχουμε βγει από τα μνημόνια και έχουμε δίκαιη ανάπτυξη, όπως διατείνεται ο για πρώτη φορά αριστερός πρωθυπουργός μας, η κατάσταση στον κλάδο παραμένει τραγική και η ανεργία είναι ξεπερνάει το 80%. Η απλήρωτη και ανασφάλιστη εργασία, η κλοπή των ενσήμων, η έλλειψη μέτρων υγιεινής και ασφάλειας στους χώρους δουλειάς αλλά και η καταστρατήγηση του ωραρίου , έχουν λάβει ανεξέλεγκτες διαστάσεις. Αυτά τα φαινόμενα δε συμβαίνουν μόνο στον κλάδο των οικοδόμων αλλά και σε πολλούς άλλους εργασιακούς χώρους όπως για παράδειγμα στους «ντελίβερι» με ξυλοδαρμούς και απειλές για την ζωή τους σε άλλες περιοχές της χώρας. Το ίδιο συμβαίνει και στα ξενοδοχεία, με χαμηλούς μισθούς ,15ωρα και 16ωρα δουλειάς στα εργοστάσια. Έχουμε επίσης κατασχέσεις και ηλεκτρονικούς πλειστηριασμούς, άγρια φορολογία στα λαϊκά στρώματα και βέβαια ζεστό χρήμα στο μεγάλο κεφάλαιο για να κάνουν δήθεν επενδύσεις. Σκανδαλώδης φοροαπαλλαγές στο μεγάλο κεφάλαιο. Εμείς προτείνουμε να γίνουν έργα που θα είναι στην υπηρεσία του λαού όπως σχολεία, παιδικοί σταθμοί, χώροι άθλησης, εργατικές κατοικίες, αντιπλημμυρική και αντισεισμική θωράκιση. Αυτά όμως δεν εισακούονται από την κυβέρνηση, διότι δεν φέρνουν κέρδος για τους επενδυτές. Η λύση βρίσκεται στην οργάνωση του αγώνα, η συσπείρωση στα ταξικά συνδικάτα και το ΠΑΜΕ. Η διεκδίκηση των δικαιωμάτων με πρώτο στόχο την υπογραφή συλλογικών συμβάσεων εργασίας. Αυξήσεις στα μεροκάματα , στους μισθούς και στις συντάξεις».

    Σε ότι αφορά στα υπέρ αγνώστων ένσημα, ο κ. Ηλιόπουλος πρόσθεσε ότι «... πολλοί είναι οι συνάδελφοί μας, που έχουν συμπληρώσει τα χρόνια συνταξιοδότησης και τα ένσημα, αλλά δεν μπορούν να βγουν σε σύνταξη και πάνε στα 67 ή στα 70 χρόνια, διότι τους ζητούν τα τελευταία 13 έτη να έχουν 1000 ένσημα και 100 κάθε χρόνο. Ρωτάμε λοιπόν, σε μια δεκαετή διάλυση της οικοδομικής δραστηριότητας , που θα βρει ο οικοδόμος τα 100 ένσημα κάθε χρόνο και πως θα συμπληρώσει τα 1000 για να πάρει τη σύνταξη; Θα πρέπει να αγοράζει αλλά για να γίνει αυτό θα πρέπει να έχει ένα εισόδημα.

    Ούτε αυτό όμως συμβαίνει γιατί δεν υπάρχει δουλειά. Πρόκειται για διατάξεις που ίσχυαν πριν από την κρίση και πλέον είναι απαράδεκτες. Έχουμε συναδέλφους που ενώ έχουν συμπληρώσει τα χρόνια δεν κατάφεραν λόγω της κρίσης να συμπληρώσουν τα απαραίτητα ένσημα. Είναι πολλές χιλιάδες οικοδόμοι σε όλη τη χώρα που είναι χωρίς σύνταξη και ανασφάλιστοι και τρέχουν ώρες ολόκληρες στις ουρές για εξετάσεις. Διεκδικούμε την άμεση κατάργηση του πλαφόν των 1000 ενσήμων και τα 100 κάθε χρόνο. Υπάρχουν επίσης καταγγελίες για περίεργη συμπεριφορά υπαλλήλων του πρώην ΙΚΑ, ότι πάνε δηλαδή οι ιδιοκτήτες να πληρώσουν τα ένσημα και τους προτρέπουν να πληρώσουν ένσημα φθηνά και υπέρ αγνώστων και όχι να κολληθούν στους εργαζόμενους.

    Ετοιμαζόμαστε για έντονη παρέμβαση στο ΙΚΑ γι’ αυτό το ζήτημα αλλά και γενικότερα. Είναι τεράστιες οι ευθύνες σε περίπτωση που κάτι τέτοιο συμβαίνει. Μιλάμε για σκανδαλώδη κλοπή των ενσήμων των οικοδόμων».

Sites του Ομίλου

Αγ. Κυριακής 4 | Πύργος Ηλείας | Τηλ: 26210 30400 | Δημοσιογραφικό τμήμα: 6976 869414 | Εμπορικό Τμήμα: 6945 556212 | email: [email protected]

Μ.Η.Τ. 242102 | ΑΦΜ: 105224221 - ΔΟΥ Πύργου | Aρ.Γ.Ε.ΜΗ. 141319425000 | Ατομική Επιχείρηση | Ιδιοκτήτρια - διευθύντρια - διαχειρίστρια - δικαιούχος ονόματος τομέα: Δήμητρα Βέλμαχου | Διευθυντής σύνταξης: Γιάννης Σπυρούνης

Up & High Media & Productions

ilia live smallCopyright © 2011 - 2024 Ηλεία Live!.
Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.

Μέλος του 
Μητρώο ΜΗ

Marma Touch