Παρασκευή, 28 Μαϊος 2021 09:02

Νεες επιχειρηματικές κινήσεις εν μέσω πανδημίας στο Δήμο Ζαχάρως

Γράφτηκε από τον
Ad Slot

Του Γιώργου Κατσάμπουλα

Έχει περάσει, πλέον, ένας χρόνος από το ξέσπασμα της πανδημία του κορωνοϊού και το σίγουρο είναι ότι ζούμε σε μια κοινωνία με ένα νέο μοντέλο κανονικότητας, διαμορφωμένο με τα μέτρα και σταθμά της νέας πραγματικότητας. Ζούμε σε συνθήκες ριζικών αλλαγών και πλήρης αβεβαιότητας, που η λογική δεν μας επιτρέπει να κάνουμε προγνώσεις και να παίρνουμε ρίσκα. Κάθε πρόγνωση, κάθε ρίσκο φαίνεται, τουλάχιστον, παρακινδυνευμένο.

Η οικονομική κρίση, η οποία πυροδοτήθηκε από την πανδημία, άνοιξε πολλά και νέα μέτωπα, με πληγές που φαίνεται ότι ήρθαν για να μείνουν και ότι δύσκολα θα βρούμε βάλσαμο για να τις επουλώσουμε. Ωστόσο, και μπορεί να ακούγεται κοινότοπο, σε καιρούς βαθιάς κρίσης δημιουργούνται και νέες ευκαιρίες, τουλάχιστον για αυτούς που έχουν τα μάτια να τις διακρίνουν. Μια κατάσταση έκτακτης ανάγκης έχει την δυνατότητα να ωθήσει πολλούς να προσπαθήσουν για το καλύτερο. Μια κατάσταση κρίσης μπορεί, ανάλογα με την ανάγνωση που θα της κάνεις, να σε αφυπνίσει και να δράσει καταλυτικά ώστε να δημιουργήσει ένα γόνιμο έδαφος, το οποίο μπορείς να σπείρεις και να θερίσεις. Και μπορεί ο εφιάλτης να μην έχει τελειώσει, ακόμα, αλλά στον ορίζοντα αχνοφαίνεται αμυδρά, αλλά σταθερά, μια σταγόνα ελπίδας.

Στο Δήμο Ζαχάρως, πολλοί είναι οι νέοι στο χώρο της επιχειρηματικότητας, οι οποίοι ποντάρισαν στο όνειρο και τόλμησαν, εν μέσω πανδημίας, να κάνουν μια νέα αρχή, ένα νέο ξεκίνημα επενδύοντας και ευελπιστώντας για ένα καλύτερο αύριο. Οι δυσκολίες ήταν πολλές, το ρίσκο μεγάλο, τα σημεία των καιρών φανέρωναν αβεβαιότητα και αστάθεια, αλλά εκείνοι τόλμησαν και έκαναν το άλμα της πίστης.

Στο ilialive.gr, μίλησαν τρεις νέοι, οι οποίοι έκαναν την δική τους αρχή στην περιοχή της Ζαχάρως, μιλώντας μας για τις δυσκολίες που αντιμετώπισαν και τα ρίσκα στην εποχή της πανδημίας.

Ο Θανάσης Χάχαλης, φυσικοθεραπευτής, άνοιξε το ιατρείο του πριν από ένα χρόνο, στην αρχή ακόμα τις πανδημίας.

Xaxalis2

Πότε ξεκίνησες να εργάζεσαι ως φυσικοθεραπευτής, στη Ζαχάρω; Είχες προβλέψει την πανδημία;

“Εγώ νοίκιασα το χώρο Δεκέμβρη του 2019, όταν ακόμα η πανδημία δεν είχε έρθει στην Ελλάδα. Ξεκινήσαμε εργασίες και ήμουν έτοιμος να ανοίξω μέχρι τέλη Φλεβάρη, όταν ξεκίνησε το πρώτο lockdown. Επειδή το φυσικοθεραπευτήριο είναι υγειονομικού ενδιαφέροντος, θα μπορούσα να ανοίξω, αλλά αποφάσισα να μην το κάνω καθώς η κατάσταση ήταν αρκετά ρευστή τότε. Τελικά, άνοιξα μετά την λήξη του”.

Οι πρώτες σκέψεις σου ποιες ήταν;

“Δεν ήταν ότι καλύτερο. Υπήρχε αμφιβολία και αβεβαιότητα. Είναι ένα επάγγελμα που απαιτεί επαφή, με τον ασθενή να έρχεται κοντά με τον φυσικοθεραπευτή. Πίστευα ότι θα κάνω κακή αρχή, αλλά τελικά αποδείχτηκε το αντίθετο. Κράτησα όλα τα μέτρα και ο κόσμος απέκτησε εμπιστοσύνη”.

Τι δυσκολίες αντιμετώπισες;

“Αρχικά, να συνηθίσουμε την νέα πραγματικότητα. Όταν δούλευα στην Αθήνα, ναι μεν ακολουθούσα όλους τους κανόνες υγιεινής, αλλά η πίεση δεν είναι ίδια με σήμερα, που πρέπει να προσέχουμε διπλά. Ο κόσμος στην αρχή φοβόταν, υπήρχε καχυποψία και καθάριζα επίτηδες τον θάλαμο μπροστά τους για να νιώθουν σίγουροι και να υπάρχει εμπιστοσύνη. Τελικά, όλα πήραν το δρόμο τους”.

Πώς σε επηρέασε η πανδημία;

“Από την αρχή, δουλέψαμε αναπάντεχα καλά και πιστεύω απλά ότι αν δεν υπήρχε η πανδημία του κορωνοϊού, θα είχαμε πάει, αν όχι το ίδιο καλά, λίγο καλύτερα. Ίσως, με την πανδημία, να καθυστέρησε λίγο να έχει ροή ο κόσμος”.

Τι έχεις να προτείνεις σε κάποιον που θέλει να πάρει το ίδιο ρίσκο με σένα και θέλει να επενδύσει και να κάνει κάτι δικό του;

“Ακόμα και στην περίοδο που ζούμε, αν νιώθει σίγουρος με τον εαυτό του ότι μπορεί να ανταπεξέλθει επαγγελματικά πάνω στο αντικείμενο που έχει επιλέξει, τότε είμαι υπέρ του ρίσκου. Αν περιμένει μια καλύτερη εποχή για να τολμήσει, αυτή μπορεί να μην έρθει και ποτέ”.

Ας περάσουμε, όμως, σε κάτι εντελώς διαφορετικό και αυτό δεν είναι άλλο από την πρόταση που έχει να κάνει το νεαρό ζευγάρι, ο Χρήστος Χριστοδουλόπουλος και η Σίσσυ Κριτσέλη, με το νεοσύστατο κατάστημα εσωρούχων, “Sissi’s Lingerie”, το οποίο βρίσκεται στην καρδιά της Ζαχάρως.

Xristos Sissy

Ζούμε σε μια περίοδο που, ίσως, ο όρος “σκοτεινή” να μην είναι υπερβολικός και τόσο γλαφυρός. Ωστόσο, ένα νέο κατάστημα, με μια νέα βιτρίνα να αποτελεί βάλσαμο για την καρδιά, μπορεί να προσφέρει την απαραίτητα δόση αισιοδοξίας, ομορφαίνοντας την γειτονιά, στην οποία δεσπόζει. Αν περάσει κάποιος έξω από το κατάστημα και χαζέψει λίγο έξω από την βιτρίνα, δεν θα δει μόνο προϊόντα να φιγουράρουν στις βιτρίνες, αλλά και όνειρα να γίνονται πραγματικότητα και ανθρώπους που τολμούν, παρά τις αντιξοότητες, τους περιορισμούς και τις δυσκολίες.

Πώς πήρατε το ρίσκο να ξεκινήσετε την δική σας επιχείρηση σε μια περίοδο, όπως αυτή που διανύουμε;

“Αρχικά, εμείς λείπαμε αρκετό καιρό στο εξωτερικό. Είχαμε ως βάση στο μυαλό μας να επιστρέψουμε στο τόπο μας και να το παλέψουμε. Σκεφτήκαμε, λοιπόν, τι έλειπε από την περιοχή και καταλήξαμε να επενδύσουμε σε αυτό το μαγαζί”.

Τι δυσκολίες αντιμετωπίσατε;

“Αρχικά, προσπαθήσαμε να πάρουμε χρηματοδότηση από πρόγραμμα ΕΣΠΑ. Τελικά, δεν το πήραμε και, ίσως, ήταν και για καλό γιατί θα μας καθυστερούσε και αυτή την στιγμή δεν θα ήμασταν ανοιχτοί. Αποφασίσαμε να επενδύσουμε το δικό μας κεφάλαιο και να επισπεύσουμε τις διαδικασίες. Αν είχαμε βασιστεί σε κάποια χρηματοδότηση, μπορεί τελικά να μην ανοίγαμε”.

Τα νέα μέτρα, η νέα πραγματικότητα, έτσι όπως αυτή διαμορφώθηκε, τι δυσκολίες σας δημιούργησαν;

“Ας πάρουμε τα πράγματα από την αρχή. Είχαμε νοικιάσει το μαγαζί από το Φλεβάρη, αλλά δεν μπορούσαμε να φέρουμε εμπόρευμα γιατί η αγορά ήταν κλειστή και δεινοπαθούσε. Ήμασταν, αναγκασμένοι να πληρώνουμε ενοίκια και έξοδα, χωρίς να λαμβάνουμε. Ως καινούρια επιχείρηση, το κράτος δεν πρόσφερε φοροελαφρύνσεις, που σημαίνει ότι όλο αυτό το διάστημα έπρεπε να βρούμε δουλειά για να ανταπεξέλθουμε στα έξοδα. Στην συνέχεια, άνοιξε η αγορά, αλλά επειδή ο όγκος είναι τέτοιος, από τα πράγματα που έχουμε παραγγείλει τα μισά έχουν καθυστερήσει. Δεν είσαι σίγουρος, καθώς δεν μπορείς να έχεις ένα γεμάτο υπερπλήρες μαγαζί”.

Πόσο σημαντική πιστεύετε είναι μια τέτοια επιχειρηματική κίνηση ή κάποια παρόμοια για την αγορά της Ζαχάρως; Γιατί μπορεί πολλές επιχειρήσεις να έκλεισαν, αλλά κάποιες άνοιξαν.

“ Το ευχάριστο είναι ότι ανοίγουν νέες επιχειρήσεις, άρα νέες θέσεις εργασίας. Τα χρήματα, το κεφάλαιο κάνει κύκλο. Για μια επιχείρηση στην Ζαχάρω, το καλό είναι ότι στηρίζουμε την τοπική κοινωνία και οικονομία με τα χρήματα να μένουν στον τόπο μας και να είναι μια ανάσα για αυτόν. Το κακό είναι ότι κλείνουν επιχειρήσεις, αλλά δεν φταίει μόνο μια πανδημία για να κατεβάσει ρολά ένα μαγαζί. Μπορεί να είναι ένας παράγοντας η πανδημία, αλλά δεν είναι μόνο αυτή. Για ένα μαγαζί που θα ανοίξει στην Ζαχάρω, παίζει σημαντικό ρόλο η ποιότητα που έχεις, οι τιμές, αλλά και η προσωπικότητα. Έχεις να κάνεις με λίγο κόσμο και με την ανακύκλωση του κόσμου. Στηρίζουμε το μότο “Μένουμε στο τόπο μας, Στηρίζουμε το τόπο μας”. Πρέπει ο πελάτης να έχει εμπιστοσύνη και όταν υπάρχει εμπιστοσύνη, κάποιος θα πάρει από εμένα, μετά θα πάρω εγώ από εκείνον. Η Ζαχάρω, μπορεί να είναι μια μικρή κοινωνία, αλλά και η Ζαχάρω έχει ανάγκες. Το καλό είναι ότι ανοίγουν μαγαζιά με νέα παιδιά, άρα και καινούριες σκέψεις και νέες ιδέες”.

Πιστεύετε ότι η πανδημία σας βοήθησε να ανοίξετε το μαγαζί σας;

“Το πλάνο υπήρχε στο μυαλό μας από παλιά. Απλά, παλιότερα, η κατάσταση ήταν διαφορετική. Τα ενοίκια για παράδειγμα δεν είχαν καμία σχέση έτσι όπως έχουν διαμορφωθεί τώρα. Βοήθησε και η πανδημία στο να κατέβουν τα ενοίκια και στο να εξαλειφθεί ο αθέμιτος ανταγωνισμός, που κάποιος έκανε ότι ήθελε. Έτσι, μας βοήθησε να κάνουμε και εμείς το επόμενο βήμα και να πάρουμε το λεγόμενο ρίσκο”.

Τι έχετε να προτείνετε σε κάποιον που θέλει να πάρει παρόμοιο ρίσκο με εσάς;

“Αν είναι σίγουροι με τον εαυτό τους να το κάνουν και να μην φοβηθούν. Η Ζαχάρω είναι ένα τουριστικό μέρος, ένα όμορφο μέρος και δεν έχει αξιοποιηθεί κατάλληλα. Υπάρχει χώρος για κάποιον να επενδύσει. Όπως είπαμε, μπορεί να είναι μικρό το μέρος, αλλά έχει ακόμα πολλές ανάγκες. Το σημαντικό είναι να μην υπάρχει μόνο μόρφωση, αλλά και παιδεία. Υπάρχει χώρος για επενδύσεις και δημιουργία”.

Τέλος, ας περάσουμε σε κάτι άκρως διαφορετικό και μία πρόταση, τα πρωτόλεια της οποίας, αναπτύχθηκαν, ωρίμασαν, εξελίχθηκαν μέσα και από την πανδημία και ετοιμάζονται να γίνουν πράξη σε λίγο καιρό.

doctor

Συγκεκριμένα, ο Αριστομένης Νικολόπουλος, πήρε την απόφαση να ανοίξει στην Ζαχάρω Κέντρο Δημιουργικής Απασχόλησης για παιδιά από 5 έως 12 χρόνων. Σε μια εποχή που τα παιδιά αναγκάστηκαν να περάσουν το περισσότερο διάστημα μπροστά από έναν ηλεκτρονικό υπολογιστή, μακριά από τις σχολικές αίθουσες και αποξενωμένα, μακριά από αλάνες και παιχνίδια στους δρόμους, η αλλοίωση της ψυχικής τους υγείας είναι δεδομένη. Τα τραύματα της ψυχής, όμως, δεν είναι ορατά και εντοπίζονται δύσκολα.

Ο Αριστομένης Νικολόπουλος, ο οποίος ζει και εργάζεται στην Καλαμάτα ως ψυχολόγος, πήρε την συγκεκριμένη απόφαση με γνώμονα να κάνει το διάβασμα και την ενασχόληση με τα σχολικά μαθήματα περισσότερο δημιουργικά και ευχάριστα. Στο Κέντρο Δημιουργικής Απασχόλησης τα μαθήματα γίνονται πρακτικά, υπάρχουν δραστηριότητες από χορό και γυμναστική μέχρι και ενασχόληση με την ρομποτική από εξειδικευμένο προσωπικό.

“Παιδιά και γονείς, ένα χρόνο τώρα, έχουν συσσωρεύσει πολύ ένταση μέσα τους και το Κέντρο Δημιουργικής Απασχόλησης είναι ένας τρόπος να εκτονωθούν”, δήλωσε χαρακτηριστικά.

Ποιες ήταν οι δυσκολίες που αντιμετώπισες; Με ποιο τρόπο η πανδημία σε επηρέασε για να πάρεις το συγκεκριμένο ρίσκο;

“Αρχικά, οι περισσότερες δυσκολίες προέρχονταν από τον κοινωνικό μου περίγυρο και την ανασφάλεια, που άθελα του, μπορεί να μου είχε δημιουργήσει. Εξαιτίας της κατάστασης, της ρευστότητας, των δυσκολιών, της αβεβαιότητας, λογικό είναι να υπάρχει και φόβος για κάποια τέτοια επιχειρηματική κίνηση και ένα τέτοιο ρίσκο. Αλλά, πρέπει να ρισκάρουμε. Εξαιτίας της πανδημίας, ωρίμασε πιο γρήγορα η ιδέα στο μυαλό μου. Επίσης, λόγω της πανδημίας, οι τιμές, οι προσφορές που έγιναν, ήταν καλύτερες”.

Με ποιο τρόπο σε βοήθησε η πανδημία να διαμορφώσεις την ιδέα σου για το Κέντρο Δημιουργικής Απασχόλησης;

“Ένα χρόνο τώρα, τα παιδιά, αλλά και οι γονείς, έχουν συσσωρεύσει πολύ ένταση μέσα τους και πρέπει να εκτονωθούν, αλλά να εκτονωθούν δημιουργικά. Τα παιδιά έχουν αποξενωθεί, βρίσκονται πολύ ώρα μπροστά από έναν ηλεκτρονικό υπολογιστή και έχουν κουραστεί. Αυτό μας το έδειξε η πανδημία και πιστεύω πως ένας τέτοιος χώρος που θα μπορούν να έρχονται και να περνούν δημιουργικά το χρόνο τους, θα τα βοηθήσει. Προσφέρουμε κάτι καινοτόμο και κάτι διαφορετικό και πιστεύω ότι θα έχει απήχηση”.

Τι έχεις να προτείνεις σε κάποιον που θέλει να πάρει παρόμοιο ρίσκο και να τολμήσει;

“Είναι καιρός οι νέοι να επιστρέψουν πίσω στις πόλεις τους, να τις στηρίξουν και το σίγουρο είναι ότι θα έρθει και η ανάκαμψη και η πρόοδος. Πρέπει να είναι σίγουροι για τους εαυτούς τους, να έχουν όρεξη για δουλειά, γιατί η πρόοδος θα έρθει, αλλά δεν θα χαριστούν πράγματα σε κανέναν”.

Τελευταία τροποποίηση στις Παρασκευή, 28 Μαϊος 2021 12:05

Σχετικά Άρθρα

  • Δήμος Ζαχάρως: Τιμή στην εθνική επέτειο της 28ης Οκτωβρίου 1940 από την μαθητική Κοινότητα
    Δήμος Ζαχάρως: Τιμή στην εθνική επέτειο της 28ης Οκτωβρίου 1940 από την μαθητική Κοινότητα

    Με την κατάθεση των στεφάνων στο Μνημείο των Ηρώων από τους μαθητές των σχολείων της Ζαχάρως, της Φιγαλείας, του Κακοβάτου και του Γιαννιτσοχωρίου, ξεκίνησαν οι επετειακές εκδηλώσεις με αφορμή την επέτειο του Ηρωικού «όχι» της 28ης Οκτωβρίου 1940, στο Δήμο Ζαχάρως.

    Το πρωί της Παρασκευής 25ης Οκτωβρίου, πραγματοποιήθηκε η κατάθεση στεφάνων στο στολισμένο Μνημείο των Ηρώων.

    Το πρόγραμμα του εορτασμού της «28ης Οκτωβρίου 1940» περιλάμβανε επετειακές εκδηλώσεις σε όλες τις σχολικές μονάδες εκπαίδευσης, ενώ αργότερα έγινε η κατάθεση των στεφάνων και η προσφερόμενη τιμή στους Ήρωες του Έπους του 40, από τους μαθητές των σχολικών μονάδων της περιοχής. Η εκδηλώσεις έκλεισαν με την ανάκρουση του εθνικού ύμνου.

    Το παρόν έδωσαν, ο Δήμαρχος Ζαχάρως Κωνσταντίνος Μητρόπουλος, ο Αντιδήμαρχος Πολιτισμού και Αθλητισμού Ιωάννης Τερζής, ο Αντιδήμαρχος Παιδείας Γεώργιος Τριγάζης, ο Αντιδήμαρχος Πρασίνου Ιωάννης Μπάμης, η Δημοτική σύμβουλος Δήμητρα Σκαλτσά, ο Πρόεδρος της Τοπικής Κοινότητας Ζαχάρως Παναγιώτης Γκόγκας, οι Διευθυντές και εκπαιδευτικοί των σχολείων, εκπρόσωποι συλλόγων γονέων και φορέων. Οι επετειακές εκδηλώσεις, σε όλο το Δήμο, θα κορυφωθούν την Δευτέρα 28η Οκτωβρίου, με τις μαθητικές Παρελάσεις.

    dimos zax 28i mathites 2

    dimos zax 28i mathites 3

    dimos zax 28i mathites 4

    dimos zax 28i mathites 5

    dimos zax 28i mathites 6

    dimos zax 28i mathites 7

    (Δελτίο Τύπου)

  • Δήμος Ζαχάρως: Εκδήλωση Πρόληψης, Ενημέρωσης & Ευαισθητοποίησης για τον Καρκίνο του Μαστού
    Δήμος Ζαχάρως: Εκδήλωση Πρόληψης, Ενημέρωσης & Ευαισθητοποίησης για τον Καρκίνο του Μαστού

    Ο Δήμος Ζαχάρως, μέσω του Κέντρου Κοινότητας και του προγράμματος «Βοήθεια στο Σπίτι», πραγματοποίησε την Τετάρτη, 23 Οκτωβρίου 2024, στο Πνευματικό Κέντρο, κοινωνική δράση ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης για την πρόληψη του καρκίνου του μαστού. Την εκδήλωση τίμησε με την παρουσία της η Ιατρός –Ακτινοδιαγνώστρια, κα Μαρία Αγαλιανού.

    Την εκδήλωση χαιρέτησε ο Δήμαρχος Ζαχάρως, κ. Κωνσταντίνος Μητρόπουλος, αναφέροντας: «Ο Οκτώβριος είναι διεθνώς αφιερωμένος στην πρόληψη και ενημέρωση για τον καρκίνο του μαστού. Ο καρκίνος αποτελεί σοβαρή απειλή της εποχής μας, όμως οι ιατρικές εξελίξεις και η ενημέρωση προσφέρουν σημαντικά εργαλεία για την αντιμετώπισή του. Ο Δήμος Ζαχάρως δίνει προτεραιότητα σε δράσεις που προάγουν την πρόληψη, όπως ενημερωτικές εκδηλώσεις και προληπτικούς ελέγχους, μεταξύ των οποίων και τα μηνιαία τεστ ΠΑΠ. Το 2025, προγραμματίζεται, σε συνεργασία με την Ελληνική Εταιρεία Μαστολογίας, ευρεία προληπτική δράση με ενημέρωση και δωρεάν μαστογραφία για όλες τις γυναίκες του Δήμου μας. Οι κοινωνικές μας υπηρεσίες υποστηρίζουν έμπρακτα τους πολίτες. Θέλουμε να δώσουμε ένα μήνυμα ελπίδας σε όλους όσοι αντιμετωπίζουν τη μεγαλύτερη μάχη της ζωής τους. Ο άνθρωπος με ελπίδα είναι ανίκητος».

    Η κα Αγαλιανού επικεντρώθηκε στη σημασία της πρόληψης και της ενημέρωσης, σημειώνοντας: «Αυτά είναι η αρχή των πάντων. Ενημερώσου. Πρόλαβε. Αντιμετώπισε. Η πρόληψη είναι το μεγαλύτερο όπλο».

    Το Κέντρο Κοινότητας του Δήμου Ζαχάρως είναι συγχρηματοδοτούμενο πρόγραμμα από το Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Ταμείο, στο πλαίσιο του Περιφερειακού Επιχειρησιακού Προγράμματος «Δυτική Ελλάδα 2021-2027». Στελεχώνεται από δύο Κοινωνικές Λειτουργούς, τις κυρίες Μαρία Καστρινού και Θεανώ Πανουτσοπούλου, καθώς και την Ψυχολόγο, κα Έλενα Στρουμπάκου. Βρίσκεται σε στενή συνεργασία με τη δομή «Βοήθεια στο Σπίτι» και την Κοινωνική Λειτουργό, κα Αλεξάνδρα Θεοφιλοπούλου.

    Όσες κυρίες νοσούν, καθώς και οι οικείοι τους, μπορούν να απευθύνονται στις παραπάνω υπηρεσίες για ψυχοκοινωνική υποστήριξη και βοήθεια στην υποβολή αιτήσεων για παροχή οικονομικής στήριξης λόγω της πάθησής τους.

    Την παρουσίαση της εκδήλωσης ανέλαβε η Κοινωνική Λειτουργός, κα Μαρία Καστρινού.

    Στο τέλος της εκδήλωσης, ο Δήμαρχος προσέφερε αναμνηστικό δώρο στην κα Αγαλιανού.

    dimos zaxaros kark mastou 24 2

    dimos zaxaros kark mastou 24 3

    dimos zaxaros kark mastou 24 4

    dimos zaxaros kark mastou 24 5

    (Δελτίο Τύπου)

  • Μητρόπουλος: Ο Δήμος Ζαχάρως από τους πρώτους Δήμους που εντάχθηκε στο πρόγραμμα «ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΚΑΙ ΑΝΑΒΑΘΜΙΣΗ ΔΑΣΩΝ 2024»
    Μητρόπουλος: Ο Δήμος Ζαχάρως από τους πρώτους Δήμους που εντάχθηκε στο πρόγραμμα «ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΚΑΙ ΑΝΑΒΑΘΜΙΣΗ ΔΑΣΩΝ 2024»

    Κωνσταντίνος Μητρόπουλος: «Ο Δήμος Ζαχάρως, από τους πρώτους Δήμους που εντάχθηκε στο πρόγραμμα «ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΚΑΙ ΑΝΑΒΑΘΜΙΣΗ ΔΑΣΩΝ 2024» με το ποσό των 500.000€ - Ξεκινάμε άμεσα τα έργα για τη δημιουργία ζωνών πυροπροστασίας περιμετρικά των οικισμών μας.»

    Υπεγράφη η σύμβαση για τη δημιουργία ζωνών πέριξ των οικισμών, εντός ή πλησίον δασών και δασικών εκτάσεων υψηλής επικινδυνότητας, για την πρόληψη εκδήλωσης δασικών πυρκαγιών.

    Έργα για τη δημιουργία περιμετρικών ζωνών στους οικισμούς, εντός ή πλησίον δασών και δασικών εκτάσεων υψηλής επικινδυνότητας, για την πρόληψη εκδήλωσης δασικών πυρκαγιών, μέσω του χρηματοδοτικού προγράμματος «ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΚΑΙ ΑΝΑΒΑΘΜΙΣΗ ΔΑΣΩΝ 2024» στον Άξονα Προτεραιότητας 6 (Α.Π. 6) «ΕΝΙΣΧΥΣΗ ΠΥΡΟΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΚΑΤΟΙΚΗΜΕΝΩΝ ΠΕΡΙΟΧΩΝ ΣΕ ΟΤΑ Α ́ ΒΑΘΜΟΥ ΜΕ ΠΕΡΙΑΣΤΙΚΑ ΔΑΣΗ», δρομολογήθηκαν με την υπογραφή τής σύμβασης μεταξύ του Δημάρχου Ζαχάρως, κου Κωνσταντίνου Μητρόπουλου, και του εκπροσώπου τής αναδόχου εταιρείας, κου Ζαφείρη Ζαφειρόπουλου.

    dimos zax progr dasi 2

    Η ένταξη τού Δήμου Ζαχάρως στο πρόγραμμα πραγματοποιήθηκε με την υπ’ αρ. 3164/14-6-2024 απόφαση του Προέδρου του Πράσινου Ταμείου, κατοχυρώνοντας το ποσό των 500.000€.

    Ο Δήμαρχος Ζαχάρως, κ. Μητρόπουλος, ανέφερε: «Με την υπογραφή της σύμβασης, ξεκινάμε άμεσα την εκτέλεση των εργασιών για την ενίσχυση της πυροπροστασίας κατοικημένων περιοχών στις δημοτικές μας κοινότητες. Οι εργασίες αφορούν τη δημιουργία αντιπυρικών ζωνών, περιμετρικά των οικισμών που βρίσκονται εντός ή πλησίον δασών και δασικών εκτάσεων υψηλής επικινδυνότητας, για την πρόληψη εκδήλωση πυρκαγιών. Θέλω να τονίσω ότι ο Δήμος Ζαχάρως αξιοποιεί κάθε διαθέσιμο μέσο, για ένα ολοκληρωμένο σχέδιο, στοχεύοντας την ασφάλεια των δημοτών μας και των περιουσιών τους. Μάλιστα, ο Δήμος μας ήταν από τους πρώτους που υπέβαλαν το σχετικό αίτημα στο Υπουργείο Περιβάλλοντος, μέσω του Πράσινου Ταμείου, και που άμεσα κατέθεσαν τις σχετικές μελέτες, με αποτέλεσμα την ένταξή μας και την εξασφάλιση τού ποσού των 500.000€. Συνεχίζουμε την προσπάθειά μας σε όλα τα μέτωπα για την ανόρθωση της περιοχής μας».

    (Δελτίο Τύπου)

  • Αυγερινοπούλου: Αναφορά στο Υπ. Αγροτικής Ανάπτυξης για την καταγραφή ζημιών λόγω ανομβρίας στην καλλιέργεια της ελιάς
    Αυγερινοπούλου: Αναφορά στο Υπ. Αγροτικής Ανάπτυξης για την καταγραφή ζημιών λόγω ανομβρίας στην καλλιέργεια της ελιάς

    Αναφορά στην Βουλή κατέθεσε η Βουλευτής Ηλείας της Ν.Δ., Διονυσία – Θεοδώρα Αυγερινοπούλου, για τα προβλήματα που έχουν προκύψει στην καλλιέργεια της ελιάς στην περιοχή του δήμου Ζαχάρως, εξαιτίας του παρατεταμένου καύσωνα και της ανομβρίας. Η κ. Αυγερινοπούλου, καταθέτοντας μαζί με την αναφορά της την σχετική επιστολή του Δημάρχου Ζαχάρως, κ. Κωνσταντίνου Μητρόπουλου, τόνισε την ανάγκη άμεσης καταγραφής των ζημιών στην καλλιέργεια της ελιάς και της καταβολής αποζημιώσεων στους παραγωγούς που επλήγησαν από τις φετινές ακραίες καιρικές συνθήκες.

    Όπως υπογράμμισε η Βουλευτής στην αναφορά της προς τον υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης, κ. Κωνσταντίνο Τσιάρα, παρότι η φετινή παραγωγή προμηνυόταν ιδιαίτερα αυξημένη και είχε δημιουργήσει υψηλές προσδοκίες εσόδων στον αγροτικό κόσμο της Ηλείας, η πολύμηνη ανομβρία και κυρίως ο παρατεταμένος καύσωνας επηρέασαν την απόδοση του καρπού, με αποτέλεσμα να επικρατεί έντονος προβληματισμός, τόσο στην περιοχή της Ζαχάρως όσο και σε άλλες ελαιοπαραγωγικές περιοχές του νομού, κυρίως στα ορεινά και ημιορεινά, όπου το πόρισμα είναι δύσκολο.

    Η κα. Αυγερινοπούλου επεσήμανε τις αλυσιδωτές επιπτώσεις που θα έχει στην τοπική οικονομία η διαβλεπόμενη μειωμένη παραγωγή, ως συνέπεια της κλιματικής κρίσης και των απότομων καιρικών μεταβολών και ζήτησε το Υπουργείο να προχωρήσει άμεσα σε όλες εκείνες τις ενέργειες που απαιτούνται για την αντιμετώπιση των έκτακτων αναγκών που προκλήθηκαν και την αποζημίωση των πληγέντων σε όλες τις περιοχές του νομού που παρουσιάζεται ανάλογο πρόβλημα.

    (Δελτίο Τύπου)

  • Δήμος Ζαχάρως: Δράση ενημέρωσης για τον καρκίνο του μαστού
    Δήμος Ζαχάρως: Δράση ενημέρωσης για τον καρκίνο του μαστού
    Ο Οκτώβριος είναι παγκόσμιος μήνας, αφιερωμένος στην ευαισθητοποίηση για τον καρκίνο του μαστού, με στόχο έχει να ενημερώσει και να ενθαρρύνει τις γυναίκες να προχωρήσουν σε προληπτικό έλεγχο, ώστε να προστατεύσουν την υγεία τους και να μειώσουν τις πιθανότητες σοβαρής νόσησης.
    Ο Δήμος Ζαχάρως με το Κέντρο Κοινότητας και την Βοήθεια στο Σπίτι, διοργανώνει δράση ενημέρωσης για τον καρκίνο του μαστού, την Τετάρτη 23 Οκτωβρίου 2024 και ώρα 6:00μμ στο Πνευματικό Κέντρο του Δήμου Ζαχάρως με ομιλήτρια την κα. Αγαλιανού Μαρία - Ιατρός/Ακτινοδιαγνώστρια.
    "Η πρόληψη είναι πάντα η καλύτερη θεραπεία''
    dimos zax karkinos mastou 2
    (Δελτίο Τύπου)
  • Ο Δήμος Ζαχάρως στην εποχή της ηλεκτροκίνησης
    Ο Δήμος Ζαχάρως στην εποχή της ηλεκτροκίνησης

    Στην υλοποίηση του σχεδίου φόρτισης ηλεκτρικών οχημάτων προχωρά ο Δήμος Ζαχάρως.

    Με την ευέλικτη διαδικασία του φανερού πλειοδοτικού διαγωνισμού, ο Δήμος Ζαχάρως καλεί τις ενδιαφερόμενες εταιρείες να υποβάλουν τις προσφορές τους για τη μίσθωση, έναντι ανταλλάγματος, των προβλεπόμενων από τα Σχέδια Φόρτισης Ηλεκτρικών Οχημάτων (Σ.Φ.Η.Ο.) θέσεων για περίοδο διάρκειας εννέα (9) ετών.

    Σύμφωνα με την απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου, το οποίο ενέκρινε τους όρους του διαγωνισμού, στο αμέσως επόμενο χρονικό διάστημα θα δημοπρατηθούν οι προβλεπόμενες από τα Σ.Φ.Η.Ο. θέσεις και ο ανάδοχος θα αναλάβει να αδειοδοτήσει, να εγκαταστήσει και να θέσει σε λειτουργία, με ιδίες δαπάνες και μέσα, αντίστοιχους σταθμούς ηλεκτρικής φόρτισης. Μέσω της διαδικασίας αυτής, ο Δήμος Ζαχάρως θα λαμβάνει έσοδα, όπως ορίζει η διακήρυξη.

    Ο Δήμαρχος Ζαχάρως, Κωνσταντίνος Μητρόπουλος, δήλωσε: «Ο Δήμος Ζαχάρως εισέρχεται με σχέδιο στην εποχή της ηλεκτροκίνησης. Καταθέσαμε ένα ολοκληρωμένο και έξυπνο δίκτυο σημείων στάθμευσης και φόρτισης ηλεκτρικών οχημάτων, τα οποία θα είναι δημοσίως προσβάσιμα. Αξιοποιούμε κάθε χρηματοδοτικό εργαλείο για την ανάπτυξη σχετικών υποδομών στο Δήμο μας. Τέτοιες παρεμβάσεις αποσκοπούν στην ισόρροπη ανάπτυξη, στοχεύοντας στην εξυπηρέτηση των δημοτών και των επισκεπτών του Δήμου μας».

    (Δελτίο Τύπου)

  • Ηλεία: «Πράσινο φως» από Φαρμάκη για έργα 3 εκ. ευρώ για αποκατάσταση πυρόπληκτων Δήμων
    Ηλεία : «Πράσινο φως» από Φαρμάκη για έργα 3 εκ. ευρώ για αποκατάσταση πυρόπληκτων Δήμων

    Αφορά ένταξη νέων έργων σε Πύργο, Ήλιδα Αρχ. Ολυμπία, και Ζαχάρω

    Της Βίκυς Γκουγκουστάμου

    Με έργα συνολικού προϋπολογισμού 3 εκ. ευρώ «προικίζεται» η Ηλεία με την έγκριση της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας για την υποβολή προτάσεων ένταξης νέων έργων αποκατάστασης πυρόπληκτων περιοχών. Οι προτάσεις που αφορούν στους δήμους Πύργου, Ήλιδας, Αρχ. Ολυμπίας και Ζαχάρως, θα υποβληθούν στην ΣΑΕΠ 401 του Εθνικού Σκέλους του Προγράμματος Δημοσίων Επενδύσεων 2024.

    Πρόκειται για ολοκληρωμένες προτάσεις, με πλήρεις φακέλους μελετών και τα έργα στοχεύουν στην αποκατάσταση περιοχών μετά τις φωτιές του 2007 και του 2021.

    Στον Δήμο Ήλιδας

    Τη μερίδα του «λέοντος» παίρνει ο Δήμος Ήλιδας με κατάθεση πρότασης που ανέρχεται στο ποσό του 1,2 εκ ευρώ με έργα που στοχεύουν στη βελτίωση και την αναβάθμιση των υπαρχουσών υποδομές σε περιοχές που επλήγησαν από τις πυρκαγιές του 2007. Συγκεκριμένα η μελέτη αφορά τμήματα κοινοτήτων της Δ.Ε. Πηνείας και της Δ.Ε. Αμαλιάδας, όπου η έλλειψη ομαλότητας της μορφολογίας του εδάφους σε συνδυασμό με την αδυναμία συγκράτησης των ομβρίων υδάτων λόγω απουσίας βλάστησης, έχουν προκαλέσει εκτεταμένα προβλήματα στην αγροτική οδοποιϊα της περιοχής. Επιπλέον δυσχεραίνεται η προσβασιμότητα των αγροτών/κτηνοτρόφων στις εγκαταστάσεις και τις εκμεταλλεύσεις τους.

    Στον Δήμο Πύργου

    Το ποσό της πρότασης που κατέθεσε ο Δήμος Πύργου ανέρχεται στις 554.120 ευρώ με το ποσό των 500.000 ευρώ να κατατίθεται για τη ΣΑΕΠ ενώ το υπόλοιπο θα διατεθεί από το ταμείο του Δήμου.

    Η μελέτη αφορά στη βελτίωση του οδικού δικτύου που βρίσκεται στις δημοτικές κοινότητες Πύργου, Κολιρίου, Γούμερου, και στο οδικό δίκτυο από το Λαντζόι προς τον συνοικισμό Αγίου Γεωργίου Λαντζοΐου. Όπως και στη βελτίωση του δικτύου αποχέτευσης των ομβρίων υδάτων υφισταμένων οδών σε Πύργο και Κολίρι.

    Στον Δήμο Αρχαίας Ολυμπίας

    Η πρόταση του Δήμου Αρχαίας Ολυμπίας αφορά την αποκατάσταση υποδομών τοπικών κοινοτήτων και το ποσό αγγίζει τις 269.000 ευρώ. Σύμφωνα με την εγκεκριμένη μελέτη, το προτεινόμενο έργο αφορά στην ανασυγκρότηση της περιοχής λόγω των ζημιών από τις πυρκαγιές του 2007 , με παρεμβάσεις στις κοινότητες: Πευκών, Κλαδέου, Κοσκινά, Σμίλας, Φλόκα, Στρεφίου, Μουριάς, Λούβρου, Πέρσαινας, Φολόης, Καμένας και Αρχαίας Ολυμπίας.

    Αξίζει να σημειωθεί ότι οι παρεμβάσεις του προτεινόμενου έργου αποσκοπούν στην άρση της απομόνωσης των πυρόπληκτων περιοχών και στη βελτίωση και αναβάθμιση των υπαρχουσών υποδομών του αγροτικού και δημοτικού οδικού δικτύου, που θα έχουν ως αποτέλεσμα την προσβασιμότητα στις αγροτοκτηνοτροφικές εκμεταλλεύσεις, τις μεταφορές προϊόντων καθώς και τη διευκόλυνση των μετακινήσεων μεταξύ των κοινοτήτων.

    Στον Δήμο Ζαχάρως

    Πρόταση για ασφαλτοστρώσεις αγροτικών και δημοτικών οδών ύψους 984.000 ευρώ κατέθεσε ο Δήμος Ζαχάρως καθώς και τη βελτίωση δικτύου αποχέτευσης ομβρίων υδάτων. Σύμφωνα με τη μελέτη προβλέπεται να γίνουν παρεμβάσεις στις κοινότητες Ζαχάρως, Νέας Φιγαλείας, Ανηλίου, Ξηροχωρίου, Σχίνων, Γιαννιτσοχωρίου και Μηλέας.

    Επισημαίνεται, ότι οι προτεινόμενες παρεμβάσεις του έργου αποσκοπούν στη βελτίωση και λειτουργικότητα του οδικού δικτύου του Δήμου Ζαχάρως, ώστε να είναι πιο ασφαλείς και άνετες να διευκολύνεται η πρόσβαση στις γεωργικές εκμεταλλεύσεις και οικιστικές περιοχές του Δήμου, ενισχύοντας τη βιωσιμότητά τους, με σεβασμό στο περιβάλλον και τις αρχές της κυκλικής πράσινης ανάπτυξης. Η βελτίωση της προσβασιμότητας αναμένεται να δημιουργήσει τις κατάλληλες συνθήκες, έτσι ώστε τόσο η καλλιέργεια όσο και η συγκομιδή των αγροτικών προϊόντων να ενισχύσουν τον αγροτικό πληθυσμό.

  • Η νέα πανδημία είναι προ των πυλών – Δραματική έκκληση ΠΟΥ για αυξημένη ετοιμότητα των συστημάτων υγείας
    Η νέα πανδημία είναι προ των πυλών – Δραματική έκκληση ΠΟΥ για αυξημένη ετοιμότητα των συστημάτων υγείας

    Νέα έκθεση του Παγκόσμιου Συμβουλίου Παρακολούθησης Ετοιμότητας (GPMB) παρουσιάστηκε στην 15η Παγκόσμια Σύνοδο Κορυφής για την Υγεία στο Βερολίνο και αποκαλύπτει πληθώρα κινδύνων που αυξάνουν την πιθανότητα νέων πανδημιών

    Πρόσφατες επιδημίες του ιού Marburg, της Mpox και του τελευταίου στελέχους της γρίπης των πτηνών (H5N1) υπενθυμίζουν έντονα την ευαλωτότητα του κόσμου σε πανδημίες. Μόνο το 2024 έχουν ήδη σημειωθεί 17 επιδημίες επικίνδυνων ασθενειών, σύμφωνα με τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας (ΠΟΥ). Κάθε νέα επιδημία αποκαλύπτει αδυναμίες στην παγκόσμια ετοιμότητα για πρόληψη μιας νέας πανδημίας, με τον ΠΟΥ να κρούει τον κώδωνα του κινδύνου για την προετοιμασία των υγειονομικών συστημάτων.

    Νέα έκθεση του Παγκόσμιου Συμβουλίου Παρακολούθησης Ετοιμότητας (GPMB) παρουσιάστηκε στην 15η Παγκόσμια Σύνοδο Κορυφής για την Υγεία στο Βερολίνο και αποκαλύπτει πληθώρα κινδύνων που αυξάνουν την πιθανότητα νέων πανδημιών. Συγκεκριμένα, περιγράφει 15 βασικούς παράγοντες κινδύνου για πανδημίες, οι οποίοι κατηγοριοποιούνται σε πέντε ξεχωριστές ομάδες: κοινωνικοί, τεχνολογικοί, περιβαλλοντικοί, οικονομικοί και πολιτικοί.

    Το GPMB, μια πρωτοβουλία που υποστηρίζεται από τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας και την Παγκόσμια Τράπεζα, παρακολουθεί τους παράγοντες κινδύνου πανδημίας και επιβλέπει την παγκόσμια ετοιμότητα. Η έκθεση τονίζει την επείγουσα ανάγκη να κατανοηθεί η παγκόσμια ευαλωτότητα σε απειλές και καλεί για μια ριζική αναπροσαρμογή της συλλογικής προσέγγισης στην προετοιμασία για πανδημίες.

    Η έλλειψη εμπιστοσύνης μεταξύ και εντός των χωρών, οι ανισότητες, η εντατική κτηνοτροφία και η πιθανότητα μετάδοσης ασθενειών από τον άνθρωπο στα ζώα είναι μερικές από τις κύριες απειλές που αναφέρονται στην έκθεση. Η έκθεση επίσης εντοπίζει νέους κινδύνους, εκτός από τους γνωστούς και διαχρονικούς. Η ψηφιακή συνδεσιμότητα επέτρεψε στους επιστήμονες να αναλύουν και να κοινοποιούν τα δεδομένα των παθογόνων γρήγορα και να προσαρμόζουν τις απαντήσεις τους με ταχύτερο ρυθμό. Ωστόσο, αυτό το ψηφιακό αποτύπωμα εκθέτει τα συστήματα υγείας και τις κοινωνίες σε κινδύνους. Οι κυβερνοεπιθέσεις, οι αυξημένες απειλές για τη βιοασφάλεια και η ταχεία διάδοση παραπληροφόρησης αυξάνουν τον κίνδυνο μιας πανδημίας, σύμφωνα με τον ΠΟΥ.

    «Η επόμενη πανδημία δεν θα περιμένει να τελειοποιήσουμε τα συστήματά μας», δήλωσε η Joy Phumaphi, Πρόεδρος του GPMB και πρώην Υπουργός Υγείας της Μποτσουάνα. «Πρέπει να επενδύσουμε τώρα σε ανθεκτικά και δίκαια συστήματα πρωτοβάθμιας υγειονομικής περίθαλψης, ώστε να αντέξουμε τις προκλήσεις του αύριο».

    Η έκθεση εντοπίζει τους πολύπλοκους και αλληλεξαρτώμενους παράγοντες που διαμορφώνουν τον κίνδυνο πανδημιών. Ωστόσο, τονίζει επίσης ότι η προθυμία να εισαχθεί ευελιξία στην αντίδραση, να προστατευθεί προληπτικά η κοινωνία και να γίνουν επενδύσεις σε συνεργατικές προσπάθειες μπορεί να μειώσει σημαντικά τον κίνδυνο και να ενισχύσει την ετοιμότητα.

    Για να προστατευθούν αποτελεσματικά, όλα τα έθνη πρέπει να ενισχύσουν τα συστήματα υγείας τους, να δώσουν προτεραιότητα στην κοινωνική προστασία και να διασφαλίσουν ότι οι βασικές υγειονομικές υπηρεσίες είναι διαθέσιμες σε όλες τις κοινότητες, ιδιαίτερα στις πιο ευάλωτες και μειονεκτικές. Το ΑΕΠ από μόνο του δεν αποτελεί μέτρο ανθεκτικότητας σε μια πανδημία.

    Η προετοιμασία θα πρέπει να περιλαμβάνει στρατηγικές που καλύπτουν τις διασυνδέσεις της ανθρώπινης, ζωικής και περιβαλλοντικής υγείας. Η έκθεση καλεί για αυξημένη συνεργασία μεταξύ των τομέων για την άμβλυνση των κινδύνων που σχετίζονται με πανδημίες, αναγνωρίζοντας ότι η υγεία ενός τομέα είναι άρρηκτα συνδεδεμένη με την υγεία των άλλων.

    «Έχουμε ένα στενό παράθυρο ευκαιρίας να επανεξετάσουμε την παγκόσμια ετοιμότητα: να αξιολογήσουμε τους κινδύνους που εκτείνονται πέρα από τον τομέα της υγείας και να αντιμετωπίσουμε μερικούς από αυτούς πιο προληπτικά, προσαρμοσμένοι σε κάθε πλαίσιο», δήλωσε η κ. Κολίντα Γκράμπαρ-Κιτάροβιτς, επίσης Πρόεδρος του GPMB και πρώην Πρόεδρος της Κροατίας. «Η επαγρύπνηση, η προσαρμοστικότητα και η συνεργασία πρέπει να καθορίσουν την προετοιμασία μας τώρα, ώστε να είναι ενσωματωμένα στην αντίδραση».

    Η έκθεση παρέχει ένα πλαίσιο για τους υπεύθυνους χάραξης πολιτικής ώστε να προσαρμόσουν τις υπάρχουσες στρατηγικές υγείας και να ενισχύσουν τα προστατευτικά μέτρα ενάντια σε μελλοντικές πανδημίες. Τι σημαίνει αυτό; Τακτική αναθεώρηση των σχεδίων πρόληψης και αντίδρασης και ευελιξία ώστε να ανταποκρίνονται σε όλες τις καταστάσεις. Η επόμενη πανδημία δεν θα ακολουθήσει την ίδια πορεία με την Covid-19, σύμφωνα με την έκθεση, αλλά τα μαθήματα από αυτήν την εμπειρία πρέπει να καθοδηγούν, χωρίς να καθορίζουν, την προετοιμασία.

    Η ανθεκτικότητα σε μελλοντικές υγειονομικές κρίσεις εξαρτάται από την επένδυση στην έρευνα και την ανάπτυξη, τη βελτιωμένη τεχνολογία, τις δίκαιες υγειονομικές υποδομές και την ενισχυμένη κατανόηση της δυναμικής φύσης όλων των παραγόντων κινδύνου πανδημιών. Στον σημερινό διασυνδεδεμένο κόσμο, η παγκόσμια κοινότητα πρέπει να αναλάβει συλλογική ευθύνη για την πρόληψη και την αντίδραση σε ασθένειες, αντί να θεωρεί την ετοιμότητα ως δραστηριότητα σε επίπεδο μεμονωμένης χώρας ή τομέα.

    Πηγή: Ygeiamou.gr - ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΑΠΕ-ΕΡΑ/ SALVATORE DINOLFI

Sites του Ομίλου

Αγ. Κυριακής 4 | Πύργος Ηλείας | Τηλ: 26210 30400 | Δημοσιογραφικό τμήμα: 6976 869414 | Εμπορικό Τμήμα: 6945 556212 | email: [email protected]

Μ.Η.Τ. 242102 | ΑΦΜ: 105224221 - ΔΟΥ Πύργου | Aρ.Γ.Ε.ΜΗ. 141319425000 | Ατομική Επιχείρηση | Ιδιοκτήτρια - διευθύντρια - διαχειρίστρια - δικαιούχος ονόματος τομέα: Δήμητρα Βέλμαχου | Διευθυντής σύνταξης: Γιάννης Σπυρούνης

Up & High Media & Productions

ilia live smallCopyright © 2011 - 2024 Ηλεία Live!.
Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.

Μέλος του 
Μητρώο ΜΗ

Βλαχαντώνη Ολυμπία - Μεσιτικό Γραφείο