Δευτέρα, 12 Ιουλίου 2021 11:09

Τουρισμός για όλους - Θεοχάρης: Θα εξετάσουμε το ενδεχόμενο να δώσουμε νέα παράταση

Γράφτηκε από την
Ad Slot

Τι είπε για την μέχρι τώρα πορεία του τουρισμού - «Πρέπει να να κρατήσουμε τα κρούσματα για να έρθει ο κόσμος» - Δείτε το βίντεο

Αισιόδοξος για την φετινή τουριστική χρονιά εμφανίστηκε ο υπουργός Τουρισμού Χάρης Θεοχάρης.
Μιλώντας στον ΑΝΤ1 το πρωί της Δευτέρας ο κ. Θεοχάρης σημείωσε πως τα μέχρι τώρα δεδομένα η χώρα πηγαίνει πολύ καλά λαμβάνοντας πάντα υπόψιν τις συνθήκες που επικρατούν. «Το πρώτο δεκαήμερο του Ιουλίου στο Ηράκλειο της Κρήτης φτάσαμε στο 83% του 2019. Συνολικά, στα περιφερειακά αεροδρόμια, είμαστε περίπου στο 55% με 60% του 2019 και στο αεροδρόμιο της Αθήνας τις τελευταίες ημέρες έχουμε αγγίξει και το 65% του 2019. Τα στοιχεία είναι ενθαρρυντικά για την ώρα», είπε.

Απαντώντας σε ερώτηση για το πρόγραμμα «Τουρισμός για όλους» που λήγει σήμερα η προθεσμία για την υποβολή αιτήσεων , ο κ. Θεοχάρης είπε πως «θα δούμε αν συνεχίζεται η ζήτηση για το πρόγραμμα και θα εξετάσουμε το ενδεχόμενο να δώσουμε νέα παράταση».

Ο υπουργός Τουρισμού απηύθυνε έκκληση προς όλους να εμβολιαστούν, ενώ δεν θέλησε να κάνει πρόβλεψη για την φετινή κίνηση στον τουρισμό. Όπως είπε η Ελλάδα είναι πρώτη σε προτιμήσεις στην Γαλλία και στις ΗΠΑ και τόνισε ότι «η εικόνα της χώρας μας έχει βελτιωθεί γι’ αυτό και είμαστε επιθυμητοί ξανά». «Πρέπει να μείνουμε στην ποιότητα και να κρατήσουμε τα κρούσματα, για να έρθει ο κόσμος», υπογράμμισε.

Για τους εποχικά εργαζόμενους και τις τουριστικές επιχειρήσεις τόνισε ότι η στήριξη της κυβέρνησης ήταν συνεχής και παντού, προσθέτοντας ότι και τώρα «θα είμαστε κοντά και στις επιχειρήσεις και στους εργαζόμενους».
Πηγή: Protothema.gr
Τελευταία τροποποίηση στις Δευτέρα, 12 Ιουλίου 2021 10:36

Σχετικά Άρθρα

  • Περιοδεία στην Ηλεία του υφυπουργού Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών Χ. Θεοχάρη
    Περιοδεία στην Ηλεία του υφυπουργού Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών Χ. Θεοχάρη

    Πλήθος επαφών τόσο με απλούς πολίτες όσο και με φορείς αλλά και με επαγγελματίες που δραστηριοποιούνται στην περιοχή του Κάμπου είχε την δυνατότητα να πραγματοποιήσει ο υφυπουργός Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών, Χάρης Θεοχάρης, κατά την διάρκεια της περιοδείας του στην Ηλεία, την Πέμπτη.

    Τον κ. Θεοχάρη συνόδευαν ο γενικός γραμματέας Πληροφοριακών Συστημάτων και Ψηφιακής Διακυβέρνησης, Δημοσθένης Αναγνωστόπουλος καθώς και οι βουλευτές Ηλείας, Διονυσία – Θεοδώρα Αυγερινοπούλου και Ζακύνθου, Διονύσης Ακτύπης.

    Ειδικότερα κατά την επίσκεψή του στις περιοχές του δήμου Πηνειού και του δήμου Ανδραβίδας - Κυλλήνης, ενημερώθηκε εκτενώς αναφορικά με τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι πολίτες, οι επαγγελματίες αλλά και η τοπική αυτοδιοίκηση ενώ ο ίδιος από την πλευρά του στάθηκε στην δυνατότητα ανάπτυξης της περιοχής η οποία μπορεί να βασιστεί στον πρωτογενή τομέα και τον τουρισμό.

    Σε δηλώσεις του μάλιστα κατά την επίσκεψή του στον Δήμο Ανδραβίδας Κυλλήνης και στο Λιμενικό Ταμείο ο κ. Θεοχάρης επεσήμανε πως: «Συνεχίζοντας την περιοδεία μας στην Ηλεία ήρθαμε και στο λιμενικό ταμείο, ο πρόεδρος μας περιέγραψε το νέο master plan που δίνει νέες δυνατότητες καθώς πρόκειται για ένα λιμάνι πρότυπο, ένα λιμάνι το οποίο δείχνει το δρόμο και στα υπόλοιπα λιμάνια της χώρας μας αλλά και της Μεσογείου.

    Είναι μεγάλη μας χαρά να βλέπουμε τα έργα αυτά να έχουν ξεκινήσει και να υλοποιούνται με γρήγορους ρυθμούς και αυτό αποδεικνύει ότι όταν υπάρχει θέληση, είτε ο Δήμος είναι μεγάλος , είτε μικρός μπορεί να βρει τρόπους, μπορεί να βρει τα μέσα αυτά, αρκεί να υπάρχει υποστήριξη και από την κεντρική διοίκηση, την κυβέρνηση.

    Αυτή η υποστήριξη με τη συνεργασία και των τοπικών βουλευτών και των δημοτικών αρχών της τοπικής αυτοδιοίκησης και της κυβέρνησης είναι υπαρκτή σε αυτή την περιοχή και χαιρόμαστε γιατί και οι πολίτες πολύ σύντομα θα βλέπουν τα αποτελέσματά της» τόνισε χαρακτηριστικά ο υφυπουργός Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών ενώ αναφερόμενος στο Υδατοδρόμιο υπογράμμισε ότι:

    «Οι αδειοδοτήσεις με το νομοσχέδιο που περάσαμε στις αρχές της προηγούμενης κυβέρνησης το 2020 έχουν μειωθεί από επτά ή οκτώ σε δύο. Άρα αυτό που έπρεπε να κάνουμε σε σχέση με το θεσμικό πλαίσιο το έχουμε κάνει. Από κει και πέρα θα είναι μόνο ζήτημα αυτών των οποίων θέλουν να υλοποιήσουν την επένδυση και να πάρουν την αδειοδότηση να έχουν κάνει εκείνες τις απαραίτητες μελέτες καθώς τα πράγματα αυτά πρέπει να γίνουν με ένα τέτοιον τρόπο έτσι ώστε να εξασφαλίζεται η ασφάλεια των πολιτών» σημείωσε ο κ. θεοχάρης.

    Xatzis Theoxaris 2 2

    Xatzis Theoxaris 3 2

    Xatzis Theoxaris 4 2

  • Αυγερινοπούλου: Κοινή περιοδεία με τον Υφυπουργό Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών
    Αυγερινοπούλου: Κοινή περιοδεία με τον Υφυπουργό Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών

    Επισκέψεις στους Δήμους Πηνειού και Ανδραβίδας-Κυλλήνης

    Τον Υφυπουργό Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών, κ. Χάρη Θεοχάρη, συνόδευσε στην περιοδεία του στην Ηλεία, η Βουλευτής του νομού, Διονυσία-Θεοδώρα Αυγερινοπούλου, στους δήμους Πηνείου και Ανδραβίδας-Κυλλήνης, το πρωί της Πέμπτης. Ο κ. Θεοχάρης, σε κοινή του επίσκεψη με τον Γ.Γ. Πληροφοριακών Συστημάτων κ. Δημοσθένη Αναγνωστόπουλο και τον Βουλευτή Ζακύνθου, κ. Διονύσιο Ακτύπη, συνοδευόμενοι από την κα. Αυγερινοπούλου, είχαν συναντήσεις με τους Δήμαρχους Πηνειού, κ. Αλέξη Καστρινό και Ανδραβίδας-Κυλλήνης, κ. Γιάννη Λέντζα, επισκέφθηκαν τον συνεταιρισμό φρούτων και λαχανικών ΥΡΜΙΝΗ και KAPLANIS FRUITS, συναντήθηκαν με πολίτες και στα Λεχαινά, ξεναγήθηκαν στο Λιμάνι της Κυλλήνης, ενώ επισκέφθηκαν την πρότυπη μονάδα γάλακτος ΦΑΡΜΑ ΗΛΕΙΑΣ καθώς και το εργοστάσιο ΚΥΚΝΟΣ.

    Στην διάρκεια των συναντήσεων, εξετάσθηκαν οι προοπτικές που μπορούν να δοθούν στους δύο πυλώνες ανάπτυξης της Ηλείας, τον πρωτογενή τομέα και τον τουρισμό. Σε ότι αφορά στον τομέα των αγροτικής παραγωγής, η κα. Αυγερινοπούλου αναφέρθηκε στις προσπάθειες που γίνονται, με την στήριξη της Κυβέρνησης, μέσα από προγράμματα εκσυγχρονισμού και ανάπτυξη, στα έργα που ήδη ξεκινούν για την ορθολογικότερη διαχείριση του νερού, μέσα από την υπογειοποίηση των δικτύων για την εξοικονόμηση του σημαντικού αυτού αγαθού και την ανθεκτικότητα στην κλιματική αλλαγή, όπως το έργο που ξεκίνησε πρόσφατα για την υδροδότηση της Δ.Ε. Βουπρασίας από το διυλιστήριο φράγματος Πηνειού.

    Παράλληλα, στις επισκέψεις στις παραγωγικές μονάδες, τονίστηκε η ανάγκη στελέχωσης των αρμόδιων υπηρεσιών ώστε να προχωρούν απρόσκοπτα οι μετακλήσεις πολιτών τρίτων χωρών για απασχόληση σε αγροτικές εργασίες, θέμα για οποίο η κ. Αυγερινοπούλου πρότεινε το επόμενο διάστημα να γίνει συνάντηση στα αρμόδια Υπουργεία. Η Ηλεία Βουλευτής αναφέρθηκε στην σημασία της παραγωγής και των εξαγωγών, τονίζοντας ότι η Κυβέρνηση της ΝΔ θέτει στρατηγικούς στόχους μέσα από την εμπορική διπλωματία ενώ ο κ. Θεοχάρης αναφέρθηκε στις ευνοϊκές ρυθμίσεις που σχετίζονται με την φορολογία και την επιστροφή ΦΠΑ.

    Παράλληλα, και με αφορμή την παρουσία του Γ.Γ. Πληροφοριακών Συστημάτων, έγινε ιδιαίτερη αναφορά στην δημιουργία «έξυπνων πόλεων», κάτι που αποτελεί και πρόταση των δημάρχων, που θα συμβάλει και στην εξυπηρέτηση του τουρισμού.

    Η κα. Αυγερινοπούλου έθεσε και το θέμα της κατασκευής της Παραλιακής Οδού στα όρια του Δήμου Πηνειού που θα συνδέσει και θα εξυπηρετήσει την πρόσβαση στην παραλιακή ζώνη από την περιοχή Αρκουδίου –Γλύφας μέχρι και τα όρια του Δήμου Αμαλιάδος στην περιοχή Παλαιοχωρίου –Σαβαλίων καθώς και την ανάγκη τακτοποίησης πολεοδομικών και χωροταξικών εκκρεμοτήτων, όπως στην περιοχή της Γλύφας, περιοχή για την οποία η πρόσφατη νομοθεσία θα πρέπει να τύχει βελτιώσεων που θα λύσουν οριστικά μια εκκρεμότητα 100 και πλέον ετών.

    Τόσο η Ηλεία Βουλευτής όσο και ο Βουλευτής Ζακύνθου, κ. Διονύσιος Ακτύπης, στάθηκαν ιδιαίτερα στην ανάδειξη του ενιαίου τουριστικού προϊόντος της Ηλείας και τα νησιά του Ιονίου, με αιχμή του δόρατος το λιμάνι της Κυλλήνης που αποτελεί διαμετακομιστική πύλη καθώς και το πρώτο λιμάνι της Ανατολικής Μεσογείου με τις κατάλληλες εγκαταστάσεις χρήσης του ηλεκτρισμού ως εναλλακτικού καυσίμου για τα πλοία, που αποτελεί το μεγάλο στοίχημα για την παγκόσμια ναυτιλιακή βιομηχανία.

    Η Ηλεία Βουλευτής ζήτησε την στήριξη του Υπουργού ώστε να δημιουργηθούν περισσότερα κίνητρα για τον τουρισμό και για επενδύσεις που θα φέρουν ανάπτυξη και νέες θέσεις εργασίας στην περιοχή.

    abgerin periodia theox 2

    abgerin periodia theox 3

    abgerin periodia theox 4

    abgerin periodia theox 5

    abgerin periodia theox 6

    (Δελτίο Τύπου)

  • Επίσκεψη κλιμακίου της Νέας Δημοκρατίας στον Δήμο Πηνειού - Στην ατζέντα ευρωεκλογές, οικονομικά και ψηφιακός μετασχηματισμός
    Επίσκεψη κλιμακίου της Νέας Δημοκρατίας στον Δήμο Πηνειού - Στην ατζέντα ευρωεκλογές, οικονομικά και ψηφιακός μετασχηματισμός

    Με τη συμμετοχή του Υφυπουργού Οικονομικών Χ. Θεοχάρη

    Κλιμάκιο της Νέας Δημοκρατίας με επικεφαλής τον Υφυπουργό Οικονομικών Χάρη Θεοχάρη υποδέχθηκε το πρωί της Πέμπτης στη Γαστούνη ο δήμαρχος Πηνειού κ. Αλέξης Καστρινός. Στη συνάντηση, που πραγματοποιήθηκε στο κτίριο Σισίνη, συμμετείχαν μεταξύ άλλων ο Γενικός Γραμματέας Πληροφοριακών Συστημάτων και Ψηφιακής Διακυβέρνησης κ. Δημοσθένης Αναγνωστόπουλος, βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας, υπηρεσιακοί και θεσμικοί παράγοντες, αντιδήμαρχοι και δημοτικοί σύμβουλοι του Δήμου Πηνειού.

    Κατά τη διάρκεια της επίσκεψης πραγματοποιήθηκε σύσκεψη σε ιδιαίτερα θετικό κλίμα όπου τα μέλη του κλιμακίου ενημερώθηκαν από τον κ. Καστρινό για όλα τα ζητήματα που απασχολούν την περιοχή και άπτονται της αρμοδιότητάς τους. Ειδικότερα έγινε εκτενής αναφορά στη δεινή θέση που έχει περιέλθει ο δήμος εξαιτίας της κακοδιαχείρισης της προηγούμενης δημοτικής αρχής τονίζοντας ότι παρά το γεγονός ότι ο Δήμος Πηνειού δεν κατάθετε –ως όφειλε- ισολογισμούς, έπαιρνε προκαταβολές από τους ΚΑΠ δεσμεύοντας έτσι τις επόμενες διοικήσεις. Αναφερόμενος στη συνέχεια και στην προχειρότητα σύστασης της ΔΕΥΑΔ Πηνειού, αναρωτήθηκε για τον ρόλο που έπρεπε να διαδραματίσουν συνολικά οι αρμόδιες υπηρεσίες ως προς τον έλεγχο των διαδικασιών. Παράλληλα ο Δήμαρχος Πηνειού αναφέρθηκε στην αποψίλωση των ΟΤΑ από προσωπικό τονίζοντας ότι πρέπει να υπάρξει μέριμνα άμεσης ενίσχυσής τους.

    Ο κ. Καστρινός στάθηκε ακόμη στην πρόταση που έχει υποβληθεί για τον ψηφιακό μετασχηματισμό του δήμου επισημαίνοντας ότι, εάν και κατατέθηκε πρόχειρα και χωρίς «αρχή, μέση και τέλος» από την προηγούμενη δημοτική αρχή, αναμένεται η αξιολόγησή της προκειμένου ο Δήμος Πηνειού να προχωρήσει σε διορθώσεις και –εάν είναι εφικτό- σε βελτιωτικές αλλαγές. Ο Δήμαρχος Πηνειού αναφερόμενος στην απένταξη του έργου κατασκευής του παραλιακού δρόμου -ύψους 5.000.000 ευρώ- λόγω αμέλειας, ασυνέπειας και ολιγωρίας της απελθούσας δημοτικής αρχής αλλά και της τότε τοπικής Περιφερειακής Ενότητας, ζήτησε από τον υφυπουργό να σταθεί αρωγός στην προσπάθεια επανένταξής του σε πρόγραμμα χρηματοδότησης.

    Αναφερόμενος στις επερχόμενες ευρωεκλογές επέμεινε στη σημασία στήριξης «καθαρών γραμμών και σοβαρών υποψηφιοτήτων» σχολιάζοντας ότι «όταν διακυβεύονται σημαντικά ζητήματα, οι πολίτες ζυγίζουν τα πάντα και προσέρχονται με σοβαρότητα στην κάλπη». Τέλος σημείωσε ότι ακόμα και οι βουλευτές οφείλουν να «είναι προσεκτικοί με τους αιρετούς των ΟΤΑ που επιλέγουν να συνδιαλέγονται και να συνεργάζονται. Δεν πρέπει να προτάσσουν τη σοβαρότητα και την υπευθυνότητα μόνο κατά την προεκλογική περίοδο και όσον αφορά την προσωπική προβολή τους, αλλά αντίθετα αυτές να διαπνέουν κάθε έκφανση της πολιτικής ζωής τους».

    Ο Υφυπουργός Οικονομικών κ. Θεοχάρης από την πλευρά του σχολίασε ότι πράγματι υπάρχουν προβλήματα στους δήμους σχετικά με την οικονομική διαχείριση αλλά επεσήμανε ότι πλέον υπάρχουν τα απαραίτητα εργαλεία για την αντιμετώπισή τους. «Το έργο της κυβέρνησης είναι σημαντικό, ουσιαστικό και αυταπόδεικτο ανεξαρτήτως εάν υπάρχουν θέματα που απομένουν να επιλυθούν» σχολίασε χαρακτηριστικά. Παράλληλα ενόψει της επερχόμενης εκλογικής αναμέτρησης τόνισε ότι η καμπάνια της Νέας Δημοκρατίας επιχειρεί να επικοινωνήσει προς το εκλογικό σώμα ότι το κυβερνόν κόμμα είναι το μόνο που διατυπώνει σαφές πρόγραμμα για την Ευρώπη ενώ τα κόμματα της αντιπολίτευσης αναλώνουν την προεκλογική εκστρατεία τους σε ζητήματα εσωτερικής αντιπολίτευσης.

    Από την πλευρά του ο γ.γ. Πληροφοριακών Συστημάτων και Ψηφιακής Διακυβέρνησης κ. Δημοσθένης Αναγνωστόπουλος στάθηκε ιδιαίτερα στη «σημαντική επένδυση της κυβέρνησης στην ψηφιακή τεχνολογία» τονίζοντας μεταξύ άλλων ότι «πλέον υπάρχουν χρήσιμα εργαλεία για τη βελτίωση της απόδοσης της δουλειάς». Ο κ. Αναγνωστόπουλος έκανε ιδιαίτερη μνεία στη σημασία του μετασχηματισμού του αγροτικού τομέα τονίζοντας ιδιαίτερα την καινοτομία της ευφυούς γεωργίας.

    Σύντομες τοποθετήσεις πραγματοποίησαν ακόμη οι παρευρισκόμενοι βουλευτές Ζακύνθου και Ηλείας, Διονύσιος Ακτύπης και Διονυσία Αυγερινοπούλου αντίστοιχα.

    dimos piniou susk nd 2

    Κατά τη διάρκεια σύσκεψης τα μέλη του κλιμακίου ενημερώθηκαν από τον κ. Καστρινό για όλα τα ζητήματα που απασχολούν την περιοχή και άπτονται της αρμοδιότητάς τους.

    Αναφερόμενος στις επερχόμενες ευρωεκλογές ο κ. Καστρινός επέμεινε στη σημασία στήριξης «καθαρών γραμμών και σοβαρών υποψηφιοτήτων».

    (Δελτίο Τύπου)

  • Τουρισμός για όλους: Οι «τυχεροί» του προγράμματος - Αναλυτικά οι επιδοτήσεις
    Τουρισμός για όλους: Οι «τυχεροί» του προγράμματος - Αναλυτικά οι επιδοτήσεις

    Οι «τυχεροί» που κληρώθηκαν στο πρόγραμμα «Τουρισμός για όλους» για το 2024 θα μπορούν να εξαργυρώσουν το ποσό που θα λάβουν μέσω άυλης ψηφιακής κάρτας σε ξενοδοχεία, ενοικιαζόμενα δωμάτια, τουριστικά καταλύματα.

    Συγκεκριμένα, 107.204 δικαιούχοι αναδείχθηκαν μεταξύ 972.893 υποβληθεισών δηλώσεων και μέσα στις επόμενες ημέρες περιμένουν οδηγίες για να ενεργοποιήσουν την άυλη ψηφιακή κάρτα στο κινητό τους.

    Αναλυτικά οι επιδοτήσεις

    • Κληρωθέντες με βασικό ποσό ενίσχυσης 200 ευρώ: 3.743 δικαιούχοι ή 78,12% - ποσό 16.748.600 ευρώ
    • Κληρωθέντες με επαυξημένο ποσό ενίσχυσης 300 ευρώ: 20.123 δικαιούχοι ή 18,77% – ποσό 6.036.900 ευρώ
    • Κληρωθέντες άτομα με αναπηρία από 67% και άνω με επαυξημένο ποσό ενίσχυσης 400 ευρώ: 3.338 δικαιούχοι ή 3,11% – ποσό 1.335.200 ευρώ

    Ο συνολικός αριθμός των κληρωθέντων σύμφωνα με τον διαθέσιμο προϋπολογισμό είναι 107.204 δικαιούχοι και το συνολικό ποσό 24.120.700 ευρώ.

    Σημειώνεται πως οι ψηφιακές χρεωστικές κάρτες του Προγράμματος λήγουν αυτομάτως στις 31/12/2024.

    Άτομα με αναπηρία

    Σύμφωνα με το υπουργείο Τουρισμού υπάρχουν περιπτώσεις ατόμων με αναπηρία που συμπεριλαμβάνονται στον Οριστικό Πίνακα Δικαιούχων (κληρωθείσες αιτήσεις), αλλά στην παρούσα φάση τούς χορηγείται μειωμένο ποσό ενίσχυσης, λόγω αδυναμίας εντοπισμού τους σε επίσημα ηλεκτρονικά Μητρώα, έχουν τη δυνατότητα υποβολής σχετικού Πιστοποιητικού μέσω της ηλεκτρονικής πλατφόρμας του Προγράμματος.

    Οι παραπάνω Δικαιούχοι στο σύνολό τους θα λάβουν προσωποποιημένη ενημέρωση στην ηλεκτρονική διεύθυνση που καταχώρισαν κατά την αίτησή τους σχετικά με το χρόνο έναρξης υποβολής πιστοποιητικών, αλλά και με τα βήματα υποβολής τους. Κατόπιν επαλήθευσης της ισχύος των υποβληθέντων πιστοποιητικών καθώς και του απαιτούμενου συνολικού ποσοστού αναπηρίας (από 67% και άνω), οι Κληρωθέντες Δικαιούχοι θα λαμβάνουν το επιπλέον ποσό ενίσχυσης που δικαιούνται έως του ποσού των 400 ευρώ στην ψηφιακή τους κάρτα.

    Για επιπλέον πληροφορίες/διευκρινίσεις οι Δικαιούχοι μπορούν να απευθύνονται στο Τηλεφωνικό Κέντρο Εξυπηρέτησης Κοινού 210-2150231, από Δευτέρα έως Παρασκευή 09:00-17:00, και στην ηλεκτρονική διεύθυνση: [email protected]

    Το Voucher του κοινωνικού τουρισμού

    Οι διακοπές με το πρόγραμμα κοινωνικού τουρισμού 2023-24 μπορούν να πραγματοποιηθούν έως τις 30 Ιουνίου 2024, σε τουριστικά καταλύματα του Μητρώου Παρόχων της ΔΥΠΑ, με μειωμένη ή μηδενική ιδιωτική συμμετοχή στο κόστος της διανυκτέρευσης.

    Οι δικαιούχοι και ωφελούμενοι μπορούν να πραγματοποιήσουν έως έξι διανυκτερεύσεις σε τουριστικό κατάλυμα που επιλέγουν από το Μητρώο Παρόχων της ΔΥΠΑ, κατόπιν απευθείας συνεννόησής τους με τον πάροχο.

    • Τα καταλύματα σε Λέρο, Λέσβο, Χίο, Κω μπορούν να πραγματοποιηθούν έως 10 διανυκτερεύσεις με μηδενική ιδιωτική συμμετοχή.
    • Στα καταλύματα της Ρόδου, της Β. Εύβοιας του Έβρου και της Σάμου, μπορούν να πραγματοποιηθούν έως 12 διανυκτερεύσεις εντελώς δωρεάν.

    Υπενθυμίζεται πως εκτός από την διαμονή σε τουριστικά καταλύματα επιδοτούνται και τα ακτοπλοϊκά εισιτήρια.

    Η συμμετοχή της γενικής κατηγορίας των δικαιούχων ανέρχεται σε 25%, των πολυτέκνων σε 20%. Για ΑμεΑ τα ακτοπλοϊκά εισιτήρια διατίθενται δωρεάν.

    Το Voucher του Rodos Week

    Τη δυνατότητα να αιτηθούν οικονομική ενίσχυση μέσω της Δράσης «Χορήγηση Οικονομικής ενίσχυσης για τη στήριξη του τουρισμού της νήσου Ρόδου» έχουν οι πολίτες που διέμεναν σε ξενοδοχεία τα οποία εκκενώθηκαν, κατά την εκδήλωση των δασικών πυρκαγιών στη Ρόδο, τον Ιούλιο 2023.

    Τα φυσικά πρόσωπα που έχουν ενταχθεί στο Μητρώο Δικαιούχων μπορούν να υποβάλλουν αίτηση για την έκδοση e-voucher, στο vouchers.gov.gr, προκειμένου να διαμείνουν σε Ξενοδοχεία Φιλοξενίας της επιλογής τους.

    Ειδικότερα, οι δικαιούχοι μπορούν να εξασφαλίσουν δωρεάν διαμονή 7 (επτά) συνεχόμενων ημερών, έξι (6) διανυκτερεύσεις, στη Ρόδο και σε ξενοδοχείο της επιλογής τους, μεταξύ αυτών που συμμετέχουν στη δράση, σε μια από τις δύο ακόλουθες περιόδους:

    • 1η Περίοδος – Εαρινή (από 10/4/2024 έως 31/5/2024)
    • 2η Περίοδος - Φθινοπωρινή (από 1/10/2024 έως 15/11/2024)

    Tα ποσά αποζημίωσης των ξενοδοχείων, για τη δωρεάν διαμονή των δικαιούχων, ορίζονται ως εξής:

    • Για ξενοδοχεία 1,2,3 αστέρων και έως τρίκλινο τύπο δωματίου, 300€ για το σύνολο της διαμονής,
    • Για ξενοδοχεία 1,2,3 αστέρων και άνω του τρίκλινου τύπου δωματίου, 400€ για το σύνολο της διαμονής,
    • Για ξενοδοχεία 4 και 5 αστέρων και έως τρίκλινο τύπο δωματίου, 400€ για το σύνολο της διαμονής,
    • Για ξενοδοχεία 4 και 5 αστέρων και άνω του τρίκλινου τύπου δωματίου, 500€ για το σύνολο της διαμονής.

    Πηγή: Cnn.gr

  • Τουρισμός για όλους: Πώς θα δείτε αν είστε δικαιούχοι - Τα ποσά ανά κατηγορία
    Τουρισμός για όλους: Πώς θα δείτε αν είστε δικαιούχοι - Τα ποσά ανά κατηγορία

    Οι «τυχεροί» που κληρώθηκαν στο πρόγραμμα «Τουρισμός για όλους» για το 2024 θα μπορούν να εξαργυρώσουν το ποσό που θα λάβουν μέσω άυλης ψηφιακής κάρτας σε ξενοδοχεία, ενοικιαζόμενα δωμάτια, τουριστικά καταλύματα.

    Συγκεκριμένα, 107.204 δικαιούχοι αναδείχθηκαν μεταξύ 972.893 υποβληθεισών δηλώσεων και μέσα στις επόμενες ημέρες περιμένουν οδηγίες για να ενεργοποιήσουν την άυλη ψηφιακή κάρτα στο κινητό τους.

    Αναλυτικά οι επιδοτήσεις

    • Κληρωθέντες με βασικό ποσό ενίσχυσης 200 ευρώ: 3.743 δικαιούχοι ή 78,12% - ποσό 16.748.600 ευρώ
    • Κληρωθέντες με επαυξημένο ποσό ενίσχυσης 300 ευρώ: 20.123 δικαιούχοι ή 18,77% – ποσό 6.036.900 ευρώ
    • Κληρωθέντες άτομα με αναπηρία από 67% και άνω με επαυξημένο ποσό ενίσχυσης 400 ευρώ: 3.338 δικαιούχοι ή 3,11% – ποσό 1.335.200 ευρώ

    Ο συνολικός αριθμός των κληρωθέντων σύμφωνα με τον διαθέσιμο προϋπολογισμό είναι 107.204 δικαιούχοι και το συνολικό ποσό 24.120.700 ευρώ.

    Σημειώνεται πως οι ψηφιακές χρεωστικές κάρτες του Προγράμματος λήγουν αυτομάτως στις 31/12/2024.

    Άτομα με αναπηρία

    Σύμφωνα με το υπουργείο Τουρισμού υπάρχουν περιπτώσεις ατόμων με αναπηρία που συμπεριλαμβάνονται στον Οριστικό Πίνακα Δικαιούχων (κληρωθείσες αιτήσεις), αλλά στην παρούσα φάση τούς χορηγείται μειωμένο ποσό ενίσχυσης, λόγω αδυναμίας εντοπισμού τους σε επίσημα ηλεκτρονικά Μητρώα, έχουν τη δυνατότητα υποβολής σχετικού Πιστοποιητικού μέσω της ηλεκτρονικής πλατφόρμας του Προγράμματος.

    Οι παραπάνω Δικαιούχοι στο σύνολό τους θα λάβουν προσωποποιημένη ενημέρωση στην ηλεκτρονική διεύθυνση που καταχώρισαν κατά την αίτησή τους σχετικά με το χρόνο έναρξης υποβολής πιστοποιητικών, αλλά και με τα βήματα υποβολής τους. Κατόπιν επαλήθευσης της ισχύος των υποβληθέντων πιστοποιητικών καθώς και του απαιτούμενου συνολικού ποσοστού αναπηρίας (από 67% και άνω), οι Κληρωθέντες Δικαιούχοι θα λαμβάνουν το επιπλέον ποσό ενίσχυσης που δικαιούνται έως του ποσού των 400 ευρώ στην ψηφιακή τους κάρτα.

    Για επιπλέον πληροφορίες/διευκρινίσεις οι Δικαιούχοι μπορούν να απευθύνονται στο Τηλεφωνικό Κέντρο Εξυπηρέτησης Κοινού 210-2150231, από Δευτέρα έως Παρασκευή 09:00-17:00, και στην ηλεκτρονική διεύθυνση: [email protected]

    Το Voucher του κοινωνικού τουρισμού

    Οι διακοπές με το πρόγραμμα κοινωνικού τουρισμού 2023-24 μπορούν να πραγματοποιηθούν έως τις 30 Ιουνίου 2024, σε τουριστικά καταλύματα του Μητρώου Παρόχων της ΔΥΠΑ, με μειωμένη ή μηδενική ιδιωτική συμμετοχή στο κόστος της διανυκτέρευσης.

    Οι δικαιούχοι και ωφελούμενοι μπορούν να πραγματοποιήσουν έως έξι διανυκτερεύσεις σε τουριστικό κατάλυμα που επιλέγουν από το Μητρώο Παρόχων της ΔΥΠΑ, κατόπιν απευθείας συνεννόησής τους με τον πάροχο.

    • Τα καταλύματα σε Λέρο, Λέσβο, Χίο, Κω μπορούν να πραγματοποιηθούν έως 10 διανυκτερεύσεις με μηδενική ιδιωτική συμμετοχή.
    • Στα καταλύματα της Ρόδου, της Β. Εύβοιας του Έβρου και της Σάμου, μπορούν να πραγματοποιηθούν έως 12 διανυκτερεύσεις εντελώς δωρεάν.

    Υπενθυμίζεται πως εκτός από την διαμονή σε τουριστικά καταλύματα επιδοτούνται και τα ακτοπλοϊκά εισιτήρια.

    Η συμμετοχή της γενικής κατηγορίας των δικαιούχων ανέρχεται σε 25%, των πολυτέκνων σε 20%. Για ΑμεΑ τα ακτοπλοϊκά εισιτήρια διατίθενται δωρεάν.

    Το Voucher του Rodos Week

    Τη δυνατότητα να αιτηθούν οικονομική ενίσχυση μέσω της Δράσης «Χορήγηση Οικονομικής ενίσχυσης για τη στήριξη του τουρισμού της νήσου Ρόδου» έχουν οι πολίτες που διέμεναν σε ξενοδοχεία τα οποία εκκενώθηκαν, κατά την εκδήλωση των δασικών πυρκαγιών στη Ρόδο, τον Ιούλιο 2023.

    Τα φυσικά πρόσωπα που έχουν ενταχθεί στο Μητρώο Δικαιούχων μπορούν να υποβάλλουν αίτηση για την έκδοση e-voucher, στο vouchers.gov.gr, προκειμένου να διαμείνουν σε Ξενοδοχεία Φιλοξενίας της επιλογής τους.

    Ειδικότερα, οι δικαιούχοι μπορούν να εξασφαλίσουν δωρεάν διαμονή 7 (επτά) συνεχόμενων ημερών, έξι (6) διανυκτερεύσεις, στη Ρόδο και σε ξενοδοχείο της επιλογής τους, μεταξύ αυτών που συμμετέχουν στη δράση, σε μια από τις δύο ακόλουθες περιόδους:

    • 1η Περίοδος – Εαρινή (από 10/4/2024 έως 31/5/2024)
    • 2η Περίοδος - Φθινοπωρινή (από 1/10/2024 έως 15/11/2024)

    Tα ποσά αποζημίωσης των ξενοδοχείων, για τη δωρεάν διαμονή των δικαιούχων, ορίζονται ως εξής:

    • Για ξενοδοχεία 1,2,3 αστέρων και έως τρίκλινο τύπο δωματίου, 300€ για το σύνολο της διαμονής,
    • Για ξενοδοχεία 1,2,3 αστέρων και άνω του τρίκλινου τύπου δωματίου, 400€ για το σύνολο της διαμονής,
    • Για ξενοδοχεία 4 και 5 αστέρων και έως τρίκλινο τύπο δωματίου, 400€ για το σύνολο της διαμονής,
    • Για ξενοδοχεία 4 και 5 αστέρων και άνω του τρίκλινου τύπου δωματίου, 500€ για το σύνολο της διαμονής.

    Πηγή: cnn.gr

  • Voucher τουρισμού: Ποιοι δικαιούνται δωρεάν διαμονή - Αναλυτικά οι επιδοτήσεις
    Voucher τουρισμού: Ποιοι δικαιούνται δωρεάν διαμονή - Αναλυτικά οι επιδοτήσεις

    Σε ξενοδοχεία, ενοικιαζόμενα δωμάτια, τουριστικά καταλύματα κτλ. θα μπορούν να εξαργυρώσουν το ποσό που θα λάβουν μέσω άυλης ψηφιακής κάρτας οι «τυχεροί» που κληρώθηκαν στο πρόγραμμα «Τουρισμός για όλους» για το 2024.

    Συγκεκριμένα, 107.204 δικαιούχοι αναδείχθηκαν μεταξύ 972.893 υποβληθεισών δηλώσεων και μέσα στις επόμενες ημέρες περιμένουν οδηγίες για να ενεργοποιήσουν την άυλη ψηφιακή κάρτα στο κινητό τους.

    Αναλυτικά οι επιδοτήσεις

    • Κληρωθέντες με βασικό ποσό ενίσχυσης 200 ευρώ: 3.743 δικαιούχοι ή 78,12% - ποσό 16.748.600 ευρώ
    • Κληρωθέντες με επαυξημένο ποσό ενίσχυσης 300 ευρώ: 20.123 δικαιούχοι ή 18,77% – ποσό 6.036.900 ευρώ
    • Κληρωθέντες άτομα με αναπηρία από 67% και άνω με επαυξημένο ποσό ενίσχυσης 400 ευρώ: 3.338 δικαιούχοι ή 3,11% – ποσό 1.335.200 ευρώ

    Ο συνολικός αριθμός των κληρωθέντων σύμφωνα με τον διαθέσιμο προϋπολογισμό είναι 107.204 δικαιούχοι και το συνολικό ποσό 24.120.700 ευρώ.

    Σημειώνεται πως οι ψηφιακές χρεωστικές κάρτες του Προγράμματος λήγουν αυτομάτως στις 31/12/2024.

    Άτομα με αναπηρία

    Σύμφωνα με το υπουργείο Τουρισμού υπάρχουν περιπτώσεις ατόμων με αναπηρία που συμπεριλαμβάνονται στον Οριστικό Πίνακα Δικαιούχων (κληρωθείσες αιτήσεις), αλλά στην παρούσα φάση τούς χορηγείται μειωμένο ποσό ενίσχυσης, λόγω αδυναμίας εντοπισμού τους σε επίσημα ηλεκτρονικά Μητρώα, έχουν τη δυνατότητα υποβολής σχετικού Πιστοποιητικού μέσω της ηλεκτρονικής πλατφόρμας του Προγράμματος.

    Οι παραπάνω Δικαιούχοι στο σύνολό τους θα λάβουν προσωποποιημένη ενημέρωση στην ηλεκτρονική διεύθυνση που καταχώρισαν κατά την αίτησή τους σχετικά με το χρόνο έναρξης υποβολής πιστοποιητικών, αλλά και με τα βήματα υποβολής τους. Κατόπιν επαλήθευσης της ισχύος των υποβληθέντων πιστοποιητικών καθώς και του απαιτούμενου συνολικού ποσοστού αναπηρίας (από 67% και άνω), οι Κληρωθέντες Δικαιούχοι θα λαμβάνουν το επιπλέον ποσό ενίσχυσης που δικαιούνται έως του ποσού των 400 ευρώ στην ψηφιακή τους κάρτα.

    Για επιπλέον πληροφορίες/διευκρινίσεις οι Δικαιούχοι μπορούν να απευθύνονται στο Τηλεφωνικό Κέντρο Εξυπηρέτησης Κοινού 210-2150231, από Δευτέρα έως Παρασκευή 09:00-17:00, και στην ηλεκτρονική διεύθυνση: [email protected]

    Το Voucher του κοινωνικού τουρισμού

    Οι διακοπές με το πρόγραμμα κοινωνικού τουρισμού 2023-24 μπορούν να πραγματοποιηθούν έως τις 30 Ιουνίου 2024, σε τουριστικά καταλύματα του Μητρώου Παρόχων της ΔΥΠΑ, με μειωμένη ή μηδενική ιδιωτική συμμετοχή στο κόστος της διανυκτέρευσης.

    Οι δικαιούχοι και ωφελούμενοι μπορούν να πραγματοποιήσουν έως έξι διανυκτερεύσεις σε τουριστικό κατάλυμα που επιλέγουν από το Μητρώο Παρόχων της ΔΥΠΑ, κατόπιν απευθείας συνεννόησής τους με τον πάροχο.

    • Τα καταλύματα σε Λέρο, Λέσβο, Χίο, Κω μπορούν να πραγματοποιηθούν έως 10 διανυκτερεύσεις με μηδενική ιδιωτική συμμετοχή.
    • Στα καταλύματα της Ρόδου, της Β. Εύβοιας του Έβρου και της Σάμου, μπορούν να πραγματοποιηθούν έως 12 διανυκτερεύσεις εντελώς δωρεάν.

    Υπενθυμίζεται πως εκτός από την διαμονή σε τουριστικά καταλύματα επιδοτούνται και τα ακτοπλοϊκά εισιτήρια.

    Η συμμετοχή της γενικής κατηγορίας των δικαιούχων ανέρχεται σε 25%, των πολυτέκνων σε 20%. Για ΑμεΑ τα ακτοπλοϊκά εισιτήρια διατίθενται δωρεάν.

    Το Voucher του Rodos Week

    Τη δυνατότητα να αιτηθούν οικονομική ενίσχυση μέσω της Δράσης «Χορήγηση Οικονομικής ενίσχυσης για τη στήριξη του τουρισμού της νήσου Ρόδου» έχουν οι πολίτες που διέμεναν σε ξενοδοχεία τα οποία εκκενώθηκαν, κατά την εκδήλωση των δασικών πυρκαγιών στη Ρόδο, τον Ιούλιο 2023.

    Τα φυσικά πρόσωπα που έχουν ενταχθεί στο Μητρώο Δικαιούχων μπορούν να υποβάλλουν αίτηση για την έκδοση e-voucher, στο vouchers.gov.gr, προκειμένου να διαμείνουν σε Ξενοδοχεία Φιλοξενίας της επιλογής τους.

    Ειδικότερα, οι δικαιούχοι μπορούν να εξασφαλίσουν δωρεάν διαμονή 7 (επτά) συνεχόμενων ημερών, έξι (6) διανυκτερεύσεις, στη Ρόδο και σε ξενοδοχείο της επιλογής τους, μεταξύ αυτών που συμμετέχουν στη δράση, σε μια από τις δύο ακόλουθες περιόδους:

    • 1η Περίοδος – Εαρινή (από 10/4/2024 έως 31/5/2024)
    • 2η Περίοδος - Φθινοπωρινή (από 1/10/2024 έως 15/11/2024)

    Tα ποσά αποζημίωσης των ξενοδοχείων, για τη δωρεάν διαμονή των δικαιούχων, ορίζονται ως εξής:

    • Για ξενοδοχεία 1,2,3 αστέρων και έως τρίκλινο τύπο δωματίου, 300€ για το σύνολο της διαμονής,
    • Για ξενοδοχεία 1,2,3 αστέρων και άνω του τρίκλινου τύπου δωματίου, 400€ για το σύνολο της διαμονής,
    • Για ξενοδοχεία 4 και 5 αστέρων και έως τρίκλινο τύπο δωματίου, 400€ για το σύνολο της διαμονής,
    • Για ξενοδοχεία 4 και 5 αστέρων και άνω του τρίκλινου τύπου δωματίου, 500€ για το σύνολο της διαμονής.

    Πηγή: cnn,gr

  • Voucher τουρισμού: Διακοπές με επιδότηση - Ποιοι δικαιούνται δωρεάν διαμονή
    Voucher τουρισμού: Διακοπές με επιδότηση - Ποιοι δικαιούνται δωρεάν διαμονή

    Σε ξενοδοχεία, ενοικιαζόμενα δωμάτια, τουριστικά καταλύματα κτλ. θα μπορούν να εξαργυρώσουν το ποσό που θα λάβουν μέσω άυλης ψηφιακής κάρτας οι «τυχεροί» που κληρώθηκαν στο πρόγραμμα «Τουρισμός για όλους» για το 2024.

    Συγκεκριμένα, 107.204 δικαιούχοι αναδείχθηκαν μεταξύ 972.893 υποβληθεισών δηλώσεων και μέσα στις επόμενες ημέρες περιμένουν οδηγίες για να ενεργοποιήσουν την άυλη ψηφιακή κάρτα στο κινητό τους.

    Αναλυτικά οι επιδοτήσεις

    • Κληρωθέντες με βασικό ποσό ενίσχυσης 200 ευρώ: 3.743 δικαιούχοι ή 78,12% - ποσό 16.748.600 ευρώ
    • Κληρωθέντες με επαυξημένο ποσό ενίσχυσης 300 ευρώ: 20.123 δικαιούχοι ή 18,77% – ποσό 6.036.900 ευρώ
    • Κληρωθέντες άτομα με αναπηρία από 67% και άνω με επαυξημένο ποσό ενίσχυσης 400 ευρώ: 3.338 δικαιούχοι ή 3,11% – ποσό 1.335.200 ευρώ

    Ο συνολικός αριθμός των κληρωθέντων σύμφωνα με τον διαθέσιμο προϋπολογισμό είναι 107.204 δικαιούχοι και το συνολικό ποσό 24.120.700 ευρώ.

    Σημειώνεται πως οι ψηφιακές χρεωστικές κάρτες του Προγράμματος λήγουν αυτομάτως στις 31/12/2024.

    Άτομα με αναπηρία

    Σύμφωνα με το υπουργείο Τουρισμού υπάρχουν περιπτώσεις ατόμων με αναπηρία που συμπεριλαμβάνονται στον Οριστικό Πίνακα Δικαιούχων (κληρωθείσες αιτήσεις), αλλά στην παρούσα φάση τούς χορηγείται μειωμένο ποσό ενίσχυσης, λόγω αδυναμίας εντοπισμού τους σε επίσημα ηλεκτρονικά Μητρώα, έχουν τη δυνατότητα υποβολής σχετικού Πιστοποιητικού μέσω της ηλεκτρονικής πλατφόρμας του Προγράμματος.

    Οι παραπάνω Δικαιούχοι στο σύνολό τους θα λάβουν προσωποποιημένη ενημέρωση στην ηλεκτρονική διεύθυνση που καταχώρισαν κατά την αίτησή τους σχετικά με το χρόνο έναρξης υποβολής πιστοποιητικών, αλλά και με τα βήματα υποβολής τους. Κατόπιν επαλήθευσης της ισχύος των υποβληθέντων πιστοποιητικών καθώς και του απαιτούμενου συνολικού ποσοστού αναπηρίας (από 67% και άνω), οι Κληρωθέντες Δικαιούχοι θα λαμβάνουν το επιπλέον ποσό ενίσχυσης που δικαιούνται έως του ποσού των 400 ευρώ στην ψηφιακή τους κάρτα.

    Για επιπλέον πληροφορίες/διευκρινίσεις οι Δικαιούχοι μπορούν να απευθύνονται στο Τηλεφωνικό Κέντρο Εξυπηρέτησης Κοινού 210-2150231, από Δευτέρα έως Παρασκευή 09:00-17:00, και στην ηλεκτρονική διεύθυνση: [email protected]

    Το Voucher του κοινωνικού τουρισμού

    Οι διακοπές με το πρόγραμμα κοινωνικού τουρισμού 2023-24 μπορούν να πραγματοποιηθούν έως τις 30 Ιουνίου 2024, σε τουριστικά καταλύματα του Μητρώου Παρόχων της ΔΥΠΑ, με μειωμένη ή μηδενική ιδιωτική συμμετοχή στο κόστος της διανυκτέρευσης.

    Οι δικαιούχοι και ωφελούμενοι μπορούν να πραγματοποιήσουν έως έξι διανυκτερεύσεις σε τουριστικό κατάλυμα που επιλέγουν από το Μητρώο Παρόχων της ΔΥΠΑ, κατόπιν απευθείας συνεννόησής τους με τον πάροχο.

    • Τα καταλύματα σε Λέρο, Λέσβο, Χίο, Κω μπορούν να πραγματοποιηθούν έως 10 διανυκτερεύσεις με μηδενική ιδιωτική συμμετοχή.
    • Στα καταλύματα της Ρόδου, της Β. Εύβοιας του Έβρου και της Σάμου, μπορούν να πραγματοποιηθούν έως 12 διανυκτερεύσεις εντελώς δωρεάν.

    Υπενθυμίζεται πως εκτός από την διαμονή σε τουριστικά καταλύματα επιδοτούνται και τα ακτοπλοϊκά εισιτήρια.

    Η συμμετοχή της γενικής κατηγορίας των δικαιούχων ανέρχεται σε 25%, των πολυτέκνων σε 20%. Για ΑμεΑ τα ακτοπλοϊκά εισιτήρια διατίθενται δωρεάν.

    Το Voucher του Rodos Week

    Τη δυνατότητα να αιτηθούν οικονομική ενίσχυση μέσω της Δράσης «Χορήγηση Οικονομικής ενίσχυσης για τη στήριξη του τουρισμού της νήσου Ρόδου» έχουν οι πολίτες που διέμεναν σε ξενοδοχεία τα οποία εκκενώθηκαν, κατά την εκδήλωση των δασικών πυρκαγιών στη Ρόδο, τον Ιούλιο 2023.

    Τα φυσικά πρόσωπα που έχουν ενταχθεί στο Μητρώο Δικαιούχων μπορούν να υποβάλλουν αίτηση για την έκδοση e-voucher, στο vouchers.gov.gr, προκειμένου να διαμείνουν σε Ξενοδοχεία Φιλοξενίας της επιλογής τους.

    Ειδικότερα, οι δικαιούχοι μπορούν να εξασφαλίσουν δωρεάν διαμονή 7 (επτά) συνεχόμενων ημερών, έξι (6) διανυκτερεύσεις, στη Ρόδο και σε ξενοδοχείο της επιλογής τους, μεταξύ αυτών που συμμετέχουν στη δράση, σε μια από τις δύο ακόλουθες περιόδους:

    • 1η Περίοδος – Εαρινή (από 10/4/2024 έως 31/5/2024)
    • 2η Περίοδος - Φθινοπωρινή (από 1/10/2024 έως 15/11/2024)

    Tα ποσά αποζημίωσης των ξενοδοχείων, για τη δωρεάν διαμονή των δικαιούχων, ορίζονται ως εξής:

    • Για ξενοδοχεία 1,2,3 αστέρων και έως τρίκλινο τύπο δωματίου, 300€ για το σύνολο της διαμονής,
    • Για ξενοδοχεία 1,2,3 αστέρων και άνω του τρίκλινου τύπου δωματίου, 400€ για το σύνολο της διαμονής,
    • Για ξενοδοχεία 4 και 5 αστέρων και έως τρίκλινο τύπο δωματίου, 400€ για το σύνολο της διαμονής,
    • Για ξενοδοχεία 4 και 5 αστέρων και άνω του τρίκλινου τύπου δωματίου, 500€ για το σύνολο της διαμονής.

    Πηγή: Cnn.gr

  • Κοινωνικός τουρισμός: 2+1 επιταγές ενίσχυσης για διακοπές - Μέχρι πότε μπορούν να χρησιμοποιηθούν
    Κοινωνικός τουρισμός: 2+1 επιταγές ενίσχυσης για διακοπές - Μέχρι πότε μπορούν να χρησιμοποιηθούν

    Τις επιταγές ενίσχυσης και τα «κουπόνια» δωρεάν διανυκτέρευσης μπορούν να αξιοποιήσουν οι δικαιούχοι των voucher των προγραμμάτων «Κοινωνικός Τουρισμός», «Τουρισμός για Όλους» και «Rodos Week» ακόμη και την περίοδο του Πάσχα

    Voucher κοινωνικού τουρισμού

    Οι διακοπές με το πρόγραμμα κοινωνικού τουρισμού 2023-24 μπορούν να πραγματοποιηθούν έως τις 30 Ιουνίου 2024, σε τουριστικά καταλύματα του Μητρώου Παρόχων της ΔΥΠΑ, με μειωμένη ή μηδενική ιδιωτική συμμετοχή στο κόστος της διανυκτέρευσης.

    Οι δικαιούχοι και ωφελούμενοι μπορούν να πραγματοποιήσουν έως έξι διανυκτερεύσεις σε τουριστικό κατάλυμα που επιλέγουν από το Μητρώο Παρόχων της ΔΥΠΑ, κατόπιν απευθείας συνεννόησής τους με τον πάροχο.

    • Τα καταλύματα σε Λέρο, Λέσβο, Χίο, Κω μπορούν να πραγματοποιηθούν έως 10 διανυκτερεύσεις με μηδενική ιδιωτική συμμετοχή.
    • Στα καταλύματα της Ρόδου, της Β. Εύβοιας του Έβρου και της Σάμου, μπορούν να πραγματοποιηθούν έως 12 διανυκτερεύσεις εντελώς δωρεάν.

    Υπενθυμίζεται πως εκτός από την διαμονή σε τουριστικά καταλύματα επιδοτούνται και τα ακτοπλοϊκά εισιτήρια.

    Η συμμετοχή της γενικής κατηγορίας των δικαιούχων ανέρχεται σε 25%, των πολυτέκνων σε 20%. Για ΑμεΑ τα ακτοπλοϊκά εισιτήρια διατίθενται δωρεάν.
    Rodos Week

    Τη δυνατότητα να αιτηθούν οικονομική ενίσχυση μέσω της Δράσης «Χορήγηση Οικονομικής ενίσχυσης για τη στήριξη του τουρισμού της νήσου Ρόδου» έχουν οι πολίτες που διέμεναν σε ξενοδοχεία τα οποία εκκενώθηκαν, κατά την εκδήλωση των δασικών πυρκαγιών στη Ρόδο, τον Ιούλιο 2023.

    Τα φυσικά πρόσωπα που έχουν ενταχθεί στο Μητρώο Δικαιούχων μπορούν να υποβάλλουν αίτηση για την έκδοση e-voucher, στο vouchers.gov.gr, προκειμένου να διαμείνουν σε Ξενοδοχεία Φιλοξενίας της επιλογής τους.

    Ειδικότερα, οι δικαιούχοι μπορούν να εξασφαλίσουν δωρεάν διαμονή 7 (επτά) συνεχόμενων ημερών, έξι (6) διανυκτερεύσεις, στη Ρόδο και σε ξενοδοχείο της επιλογής τους, μεταξύ αυτών που συμμετέχουν στη δράση, σε μια από τις δύο ακόλουθες περιόδους:

    • 1η Περίοδος – Εαρινή (από 10/4/2024 έως 31/5/2024)
    • 2η Περίοδος - Φθινοπωρινή (από 1/10/2024 έως 15/11/2024)

    Tα ποσά αποζημίωσης των ξενοδοχείων, για τη δωρεάν διαμονή των δικαιούχων, ορίζονται ως εξής:

    • Για ξενοδοχεία 1,2,3 αστέρων και έως τρίκλινο τύπο δωματίου, 300€ για το σύνολο της διαμονής,
    • Για ξενοδοχεία 1,2,3 αστέρων και άνω του τρίκλινου τύπου δωματίου, 400€ για το σύνολο της διαμονής,
    • Για ξενοδοχεία 4 και 5 αστέρων και έως τρίκλινο τύπο δωματίου, 400€ για το σύνολο της διαμονής,
    • Για ξενοδοχεία 4 και 5 αστέρων και άνω του τρίκλινου τύπου δωματίου, 500€ για το σύνολο της διαμονής.
    Τουρισμός για όλους 2024

    Το πρωί της Παρασκευής 26/4 πραγματοποιήθηκε η κλήρωση για το πρόγραμμα «Τουρισμός για όλους 2024».

    Όσοι είχαν καταθέσει σχετική αίτηση θα ενημερωθούν για τα αποτελέσματα της κλήρωσης μέσω sms και ηλεκτρονικού ταχυδρομείου, σύμφωνα με τα στοιχεία που δήλωσαν κατά την αίτηση.

    Παράλληλα, ο προσωρινός και ο οριστικός πίνακας δικαιούχων θα είναι προσβάσιμοι και μέσω της πλατφόρμας του προγράμματος και του site του Υπουργείου.

    Όσοι και όσες δικαιούχοι επιλεγούν μετά από κλήρωση, θα μπορούν να εκδώσουν άυλη ψηφιακή χρεωστική κάρτα, την οποία θα χρησιμοποιήσουν για τη διαμονή τους σε όποιο ξενοδοχείο ή κατάλυμα της χώρας επιλέξουν χωρίς καμία γραφειοκρατική διαδικασία.

    Το Πρόγραμμα προβλέπει:

    • αυξημένη επιδότηση 200€ ανά δικαιούχο (από 150€ που προβλέπονταν στο προηγούμενο Πρόγραμμα),
    • ποσό ύψους 300€ σε φυσικά πρόσωπα:
      • άγαμα ή σε κατάσταση χηρείας με προστατευόμενα τέκνα, βάσει τελευταίας εκκαθαρισμένης κατά την υποβολή της αίτησης Δήλωσης Φορολογίας Εισοδήματος Φυσικών Προσώπων 2022,
      • Έγγαμα ή μέρη συμφώνου συμβίωσης με τρία προστατευόμενα τέκνα και άνω, βάσει τελευταίας εκκαθαρισμένης κατά την υποβολή της αίτησης κοινής ή χωριστής Δήλωσης Φορολογίας Εισοδήματος Φυσικών Προσώπων 2022. Σημειώνεται ότι η επίκληση της ύπαρξης του ανωτέρω αριθμού τέκνων για τη λήψη της επαυξημένης ενίσχυσης είναι δυνατή άπαξ.
      • Συνταξιούχους όλων των Ταμείων με οριστική απόφαση απονομής σύνταξης λόγω γήρατος έως 31.12.2022, που πληρούν τις οριζόμενες στη σχετική Κοινή Υπουργική Απόφαση και πρόσκληση προϋποθέσεις.
    • ειδική πρόβλεψη υψηλότερης επιδότησης 400€ για άτομα με αναπηρία από 67% και άνω και δικαιούχους με τέκνα άτομα με αναπηρία από 67% και άνω,
    • ανέπαφη πληρωμή και εξαργύρωση του ποσού της ψηφιακής χρεωστικής κάρτας σε κάθε πάροχο διαμονής (ξενοδοχεία, καταλύματα κ.ά.) και σε κάθε προορισμό της χώρας, χωρίς γεωγραφικούς περιορισμούς

    Σημειώνεται πως οι ψηφιακές χρεωστικές κάρτες του Προγράμματος εκδίδονται εντός δύο εργάσιμων ημερών από την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων και λήγουν αυτομάτως στις 31/12/2024.

    Πηγή: Cnn.gr
Sites του Ομίλου

Αγ. Κυριακής 4 | Πύργος Ηλείας | Τηλ: 26210 30400 | Δημοσιογραφικό τμήμα: 6976 869414 | Εμπορικό Τμήμα: 6945 556212 | email: [email protected]

Μ.Η.Τ. 242102 | ΑΦΜ: 105224221 - ΔΟΥ Πύργου | Aρ.Γ.Ε.ΜΗ. 141319425000 | Ατομική Επιχείρηση | Ιδιοκτήτρια - διευθύντρια - διαχειρίστρια - δικαιούχος ονόματος τομέα: Δήμητρα Βέλμαχου | Διευθυντής σύνταξης: Γιάννης Σπυρούνης

Up & High Media & Productions

ilia live smallCopyright © 2011 - 2024 Ηλεία Live!.
Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.

Μέλος του 
Μητρώο ΜΗ

Marma Touch