Παρασκευή, 24 Σεπτεμβρίου 2021 08:33

Γ.Ν. Ηλείας: Μπαίνουν ιδιώτες για την καθαριότητα - Αντιδράσεις από τους εργαζόμενους

Γράφτηκε από τον
Ad Slot

Για ύπουλη μεθόδευση επιστροφής εργολάβων στο Γ.Ν. ΗΛΕΙΑΣ κάνει λόγο ο Σύλλογος Εργαζομένων της Ν.Μ. Ηλείας, με ανακοίνωσή του μςτά από την απόφαση που έχει λάβει η διοίκηση του Γ.Ν. Ηλείας.

Το ΔΣ του νοσοκομείου αποφάσισε την πρόσληψη 22 ατόμων για την υπηρεσία καθαριότητας της Ν.Μ. Πύργου, του ΚΕΦΙΑΠ και του ξενώνα “Ψυχαργώς” στον Πύργο
Στην ανακοίνωσή του ο Σύλλογος Εργαζομένων Ν.Μ. Αμαλιάδας στην ανακοίνωσή του αναφέρει τα εξής:

Στη γενική συνέλευση εργαζομένων στο Νοσοκομείο Αμαλιάδας που έγινε την Πέμπτη 23/9/2021 πέρα από τα γνωστά θέματα με τις αρνητικές εξελίξεις γύρω από τη βιωσιμότητα του νοσοκομείου κυριάρχησε ένα ακόμα σοβαρό θέμα που ανέδειξε η διοίκηση του συλλόγου εργαζομένων . Σε απόφαση του Δ.Σ του νοσοκομείου Ηλείας αναρτημένη στη διαύγεια με ΑΔΑ: 6ΖΜΣ46907Ε-Ρ2Ω και τίτλο «ΑΠΟΣΜΑΣΜΑ ΠΡΑΚΤΙΚΟΥ ΤΗΣ ΥΠ’ ΑΡΙΘΜ. 33 ης /09-09-2021 ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗΣ ΤΟΥ Δ.Σ. ΤΟΥ Γ.Ν. ΗΛΕΙΑΣ , θέμα 7ο αποφασίστηκε ο ορισμός επιτροπής για την κατάρτιση Τεχνικών Προδιαγραφών για την καθαριότητα των χώρων του Γ.Ν. Ηλείας-Νοσηλευτική Μονάδα Πύργου (συμπεριλαμβανομένου του Ξενώνα «Ψυχαργώς» και ΚΕΦΙΑΠ), η οποία και θα προσδιορίσει αναλυτικά το σχετικό έργο (απασχολούμενα άτομα, ωράρια, επιμέρους χώροι προς καθαρισμό και εμβαδό αυτών, συχνότητα εργασιών, εξοπλισμός κ.α.) και λοιπές απαιτήσεις, προκειμένου να προχωρήσουμε στη διαδικασία προκήρυξης διαγωνισμού για την ανάδειξη αναδόχου για την παροχή υπηρεσιών καθαρισμού.

Με λίγα λόγια... μετά από τέσσερα χρόνια σε μια διαδικασία συμβάσεων ορισμένου χρόνου, που λήγουν τέλος του χρόνου , με αξιοπρεπείς μισθούς και ανθρώπινα ωράρια επαναφέρουν το καθεστώς ιδιωτικοποίησης των υποστηρικτικών λειτουργιών του ΕΣΥ και εργασιακής γαλέρας για δεκάδες εργαζομένους στα νοσοκομεία της Ηλείας. Έχει σημασία όμως η μεθόδευση που ακολουθήθηκε στην εν λόγο απόφαση.

Αναφέρουν το αίτημα που είχαν καταθέσει ως διοίκηση από τις 20-5-2021, αίτημα πρόσληψης νέων επικουρικών υπάλληλων για την καθαριότητα και επειδή μέχρι τώρα δεν τους έχει απαντήσει το υπουργείο, η διοίκηση χωρίς να προτείνει ανανέωση , παράταση ,στους ήδη υπηρετούντες υπάλληλους ή και νέο διαγωνισμό για Σύμβαση Ορισμένου Χρόνου αναθέτουν σε τεχνική επιτροπή να μελετήσει τις προδιαγραφές για επαναφορά των συνεργείων και των εργολαβικών εργαζομένων…

Με μια λέξη τους .. «πετάει σαν στημένες λεμονόκουπες».

Οι συγκεκριμένοι εργαζόμενοι στήριξαν αποτελεσματικά τις δημόσιες δομές υγείας σε όλη αυτή την κρίσιμη περίοδο και είναι τουλάχιστον άδικο να οδηγηθούν στην ανεργία σε αυτές μάλιστα τις άσχημες οικονομικές συνθήκες ή το επαίσχυντο να «υποχρεωθούν» να παρέχουν τις ίδιες υπηρεσίες μέσω εργολάβων που συνεπάγεται χαμηλότερες αμοιβές και χειρότερες συνθήκες εργασίας. Όλοι οι εργαζόμενοι αναγνωρίζουμε τον «εργασιακό μεσαίωνα» που έρχεται με ύπουλο τρόπο και θα καθιερωθεί «ως λύση ανάγκης» Φυσικά θα ακολουθήσουν και οι υπόλοιπες δομές, Νοσηλευτική Μονάδα Αμαλιάδας, Κρεστένων κ.α.

Πριν καλά, καλά στεγνώσει το μελάνι από τις δηλώσεις του νέου Υπουργού Υγείας στην εκτελεστική της ΠΟΕΔΗΝ για πιθανή ανανέωση των συμβάσεων, οι ενέργειες των διοικήσεων όπως αυτή του Γ.Ν.Ηλείας δείχνουν τη πραγματική κατεύθυνση που θα ακολουθήσει η κυβέρνηση της ΝΔ την επόμενη περίοδο, απολύσεις ιδιωτικοποιήσεις μαρασμός. Ως υγειονομικοί με το σύνολο της κοινωνίας στο πλευρό μας θα αντισταθούμε σε όλα αυτό το κρεσέντο ενεργειών για την κατάρρευση του ΕΣΥ.

Συσπειρωνόμαστε με τα πρωτοβάθμια σωματεία φορείς, κόμματα οργανώσεις ,συλλογικότητες , όλης της Ηλείας και διεκδικούμε μέσα από ένα αγωνιστικό πλάνο με στοχευμένες δράσεις να παραμείνουν οι εργαζόμενοι στις δουλείες τους, να εργαστούν όλες οι δομές προς όφελος του πολίτη και όχι να υπηρετήσουν τις δοξασίες και εμμονές του ξεπεσμένου νεοφιλελευθερισμού.

Τελευταία τροποποίηση στις Παρασκευή, 24 Σεπτεμβρίου 2021 09:18

Σχετικά Άρθρα

  • Νοσοκομείο Πύργου: Αυξάνονται οι προκηρύξεις για θέσεις ιατρών
    Νοσοκομείο Πύργου: Αυξάνονται οι προκηρύξεις για θέσεις ιατρών

    Εγκρίθηκε ακόμη μια θέση ορθοπεδικού

    της Βίκυς Γκουγκουστάμου

    Ευχάριστα και συγχρόνως ελπιδοφόρα είναι τα νέα για το Νοσοκομείο Πύργου, καθώς με απόφαση του Υφυπουργού Υγείας Μάριου Θεμιστοκλέους εγκρίθηκε η προκήρυξη για ακόμη μια θέση ιατρού, ειδικότητας ορθοπεδικού επικουρικού. Έτσι, ο συνολικός αριθμός των θέσεων που έχουν προκηρυχθεί για το Νοσοκομείο Πύργου ανέρχεται στους οχτώ για νευραλγικές θέσεις.

    Σύμφωνα με πληροφορίες, για την συγκεκριμένη προκήρυξη υπήρξε μεγάλο ενδιαφέρον τόσο από τον Υφυπουργό Προστασίας του Πολίτη Ανδρέα Νικολακόπουλου όσο και από τη Διοίκηση του Νοσοκομείου, με τον κ. Θεμιστοκλέους να αντιλαμβάνεται τη σοβαρότητα των ελλείψεων και να προωθεί τις απαραίτητες διαδικασίες.

    Αξίζει να σημειωθεί ότι είναι οι πρώτες προκηρύξεις για γιατρούς, μετά τον πρόσφατο χαρακτηρισμό του Νοσοκομείου ως «Άγονου Α», γεγονός που δίνει ελπίδα ότι η έκβαση αυτών θα είναι θετική και θα εκδηλωθεί ενδιαφέρον για την κάλυψη των θέσεων.

  • Νοσοκομείο Πύργου: “Fast track” διαδικασίες για την προκήρυξη πέντε θέσεων ιατρών ΕΣΥ
    Νοσοκομείο Πύργου: “Fast track” διαδικασίες για την προκήρυξη πέντε θέσεων ιατρών ΕΣΥ

    Εγκρίθηκε το αίτημα - Στο «αέρα» η προκήρυξη

    Της Βίκυς Γκουγκουστάμου

    Με πολύ γρήγορες διαδικασίες προχώρησε το Υπουργείο Υγείας στην δημοσίευση της προκήρυξης πέντε οργανικών θέσεων ιατρών του ΕΣΥ για το Νοσοκομείο Πύργου, ειδικοτήτων Παθολογίας και Καρδιολογίας. Μόλις την προηγούμενη εβδομάδα η Διοίκηση του ΓΝ Ηλείας είχε αποστείλει το σχετικό αίτημα στην 6η ΥΠΕ και χθες βγήκε στον «αέρα» η προκήρυξη.

    Οι θέσεις, που προκηρύχθηκαν είναι η πρώτες μετά την ένταξη του Νοσοκομείου στη ζώνη χαρακτηρισμού «Άγονο τύπου Α» και αφορά τις εξής ειδικότητες:

    • μίας κενής οργανικής θέσης ιατρού κλάδου ΕΣΥ ειδικότητας Εσωτερικής Παθολογίας στο βαθμό του Επιμελητή Β΄.
    • μίας κενής οργανικής θέσης ιατρού κλάδου ΕΣΥ ειδικότητας Εσωτερικής Παθολογίας στο βαθμό του Επιμελητή Α΄
    • μιας κενής οργανικής θέσης ιατρού κλάδου ΕΣΥ ειδικότητας Καρδιολογίας στο βαθμό του Διευθυντή
    • μιας κενής οργανικής θέσης ιατρού κλάδου ΕΣΥ ειδικότητας Καρδιολογίας στο βαθμό του Επιμελητή Β΄, και
    • μίας κενής οργανικής θέσης ιατρού κλάδου ΕΣΥ ειδικότητας Παθολογίας ή Καρδιολογίας ή Πνευμονολογίας – Φυματολογίας ή Αναισθησιολογίας ή Χειρουργικής ή Νεφρολογίας ή Χειρουργικής Θώρακος ή Νευρολογίας ή Νευροχειρουργικής για τη ΜΕΘ στο βαθμό του Επιμελητή Β΄.

    Αξίζει να σημειωθεί ότι, όπως έχει αναφέρει στο ilialive.gr ο διοικητής του ΓΝ Ηλείας Σπύρος Πολίτης, το Υπουργείο Υγείας σκοπεύει μέχρι το τέλος του έτους να βγάζει διαρκώς προσκλήσεις για κενές οργανικές θέσεις. Κάτι που θα επωφεληθεί η διοίκηση, αποστέλλοντας αιτήματα και για άλλες ειδικότητες που έχει ανάγκη στελέχωσης η Μονάδα.

  • Νοσοκομείο Πύργου: Σε αναζήτηση συνεργασίας με ιδιώτες χειρουργούς και παθολόγους
    Νοσοκομείο Πύργου: Σε αναζήτηση συνεργασίας με ιδιώτες χειρουργούς και παθολόγους

    Παράλληλα «τρέχουν» προκηρύξεις

    Με στόχο την άμεση στελέχωση του Νοσοκομείου Πύργου για την αντιμετώπιση των αυξημένων υπηρεσιακών αναγκών, η διοίκηση προχωρά σε πρόσκληση ενδιαφέροντος για έναρξη συνεργασίας με ιδιώτες γιατρούς ειδικότητας χειρουργικής και παθολογίας, παράλληλα με τις προκηρύξεις που ήδη «τρέχουν» αλλά και τις επόμενες που πρόκειται να βγουν το αμέσως προσεχές διάστημα μέχρι και το τέλος του έτους για διάφορες ειδικότητες.

    Συγκεκριμένα, το Νοσοκομείο έχει εκδηλώσει ενδιαφέρον για δύο χειρουργούς, και έναν παθολόγο, με καθεστώς έκδοσης δελτίου παροχής υπηρεσιών για χρονικό διάστημα δώδεκα μηνών. Η συνεργασία με τον έναν ιδιώτη χειρουργό και τον παθολόγο, αφορά σε παροχή υπηρεσιών στο τακτικό ωράριο των Νοσοκομειακών Ιατρών και συμμετοχή στο πρόγραμμα εφημεριών, ενώ ο δεύτερος χειρουργός αναζητείται μόνο για διενέργεια εφημεριών.

  • Νοσοκομείο Πύργου: Ετοιμάζεται προκήρυξη για παθολόγους και καρδιολόγους
    Νοσοκομείο Πύργου: Ετοιμάζεται προκήρυξη για παθολόγους και καρδιολόγους

    Κατέθεσε αίτημα ο Διοικητής Σπ. Πολίτης για πέντε θέσεις

    Της Βίκυς Γκουγκουστάμου

    Άμεσες είναι οι ενέργειες της Διοίκησης του Νοσοκομείου Πύργου, λίγες μόλις εβδομάδες μετά την ένταξή του στη ζώνη χαρακτηρισμού «Άγονο τύπου Α». Με νέα δεδομένα πλέον, ελκυστικά κίνητρα για τους γιατρούς, και με αίτημα προς την διοίκηση της 6ης ΥΠΕ, ζητά την έγκριση προκήρυξης πέντε κενών οργανικών θέσεων σε νευραλγικές ειδικότητες όπως η Παθολογία και η Καρδιολογία.

    Το αίτημά θα διαβιβαστεί από την 6η ΥΠΕ προς το Υπουργείο Υγείας, και σύμφωνα με πληροφορίες η προκήρυξη των θέσεων αναμένεται να βγει στον «αέρα» μέσα στις επόμενες 10-15 ημέρες. Συγκεκριμένα ο Διοικητής του ΓΝ Ηλείας-ΝΜ Πύργου Σπύρος Πολίτης , με αίτημά του προς την 6η ΥΠΕ ζητά την έγκριση προκήρυξης των παρακάτω κενών οργανικών θέσεων ιατρών ΕΣΥ με σκοπό την προσέλκυση υποψηφίων:

    - μίας κενής οργανικής θέσης ιατρού κλάδου ΕΣΥ ειδικότητας Εσωτερικής Παθολογίας στο βαθμό του Επιμελητή Β΄.
    - μίας κενής οργανικής θέσης ιατρού κλάδου ΕΣΥ ειδικότητας Εσωτερικής Παθολογίας στο βαθμό του Επιμελητή Α΄
    - μιας κενής οργανικής θέσης ιατρού κλάδου ΕΣΥ ειδικότητας Καρδιολογίας στο βαθμό του Διευθυντή
    - μιας κενής οργανικής θέσης ιατρού κλάδου ΕΣΥ ειδικότητας Καρδιολογίας στο βαθμό του Επιμελητή Β΄, και
    - μίας κενής οργανικής θέσης ιατρού κλάδου ΕΣΥ ειδικότητας Παθολογίας ή Καρδιολογίας ή Πνευμονολογίας – Φυματολογίας ή Αναισθησιολογίας ή Χειρουργικής ή Νεφρολογίας ή Χειρουργικής Θώρακος ή Νευρολογίας ή Νευροχειρουργικής για τη ΜΕΘ στο βαθμό του Επιμελητή Β΄.

    Ακολουθούν και άλλες προκηρύξεις

    «Με το που βγήκε το νομοσχέδιο και είχαμε τον χρονικό ορίζοντα μπροστά μας για τις προκηρύξεις , το πράξαμε αμέσως για να δοκιμάσουμε και τα πλεονεκτήματα που μας προσφέρει πλέον ο χαρακτηρισμός «Άγονο τύπου Α» με τα κίνητρα που δίνονται σε γιατρούς» δηλώνει στο ilialive.gr ο κ. Πολίτης. «Όπως έχουμε πληροφορηθεί, το Υπουργείο Υγείας σκοπεύει μέχρι το τέλος του έτους να βγάζει διαρκώς προσκλήσεις για κενές οργανικές θέσεις. Εμείς, εκτός από τις συγκεκριμένες θέσεις που ζητήσαμε τώρα, θα επαναλάβουμε τα αιτήματά μας και για διάφορες άλλες ειδικότητες. Διεκδικούμε, να επανδρωθεί το Νοσοκομείο Πύργου, με ιατρικό προσωπικό με κάθε τρόπο. Όπως διεκδικήσαμε και πετύχαμε μετά από τόσα χρόνια την ένταξή του ως «άγονο τύπου Α», πάντα σε συνεργασία με το Υπουργείο Υγείας, με την ελπίδα να αποδώσει τα αναμενόμενα».

    Ο κ. Πολίτης τονίζει, για άλλη μια φορά, τις τεράστιες ανάγκες της Ιατρικής Υπηρεσίας της Ν.Μ. Πύργου λόγω έλλειψης ιατρικού προσωπικού. Όπως σημειώνει, στο Νοσοκομείο του Πύργου προβλέπονται επτά οργανικές θέσεις ιατρών ΕΣΥ ειδικότητας Παθολογίας από τις οποίες η μια είναι δεσμευμένη λόγω υποβολής αιτήματος μετάθεσης ιατρού ΕΣΥ από νοσοκομείο της Πάτρας στη Ν.Μ. Πύργου και οι υπόλοιπες έξι παραμένουν κενές. Για την ΜΕΘ προβλέπονται επτά οργανικές θέσεις εκ των οποίων οι δύο είναι καλυμμένες από ιατρούς ΕΒ΄ ειδικότητας Αναισθησιολογίας και οι υπόλοιπες πέντε παραμένουν κενές. Για την ειδικότητα της Καρδιολογίας προβλέπονται έξι θέσεις εκ των οποίων οι δυο είναι καλυμμένες και οι υπόλοιπες τέσσερις παραμένουν κενές.

  • Σοβαρός τραυματισμός πυροσβέστη στο μέτωπο της πυρκαγιάς (photos & video) (upd)
    Σοβαρός τραυματισμός πυροσβέστη στο μέτωπο της πυρκαγιάς (photos & video) (upd)

    Ένας πυροσβέστης της 6ης ΕΜΟΔΕ τραυματίστηκε σοβαρά σύμφωνα με πληροφορίες στην περιοχή ανάμεσα σε Μπουμπούνα και Χάβαρι.

    Στο σημείο σπεύδουν συνάδελφοί του καθώς και ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ.

    Νεότερη ενημέρωση

    Ο τραυματισμένος πυροσβέστης μεταφέρεται απευθείας με ελικόπτερο από το σημείο του ατυχήματος στο Νοσοκομείο του Πύργου για την αντιμετώπιση των τραυμάτων του.

    Νεότερη ενημέρωση

    Ο πυροσβέστης έχει υποστεί συντριπτικο κάταγμα τρίτου βαθμού στο πόδι κατά την διάρκεια της επιχείρησης κατάσβεσης της πυρκαγιάς.

    Δείτε το video και φωτογραφία από την μεταφορά του στο Γ.Ν. Πύργου

    pyrosvestis atyxima. 1

    Περισσότερα σε λίγο...

  • Ηλεία: Ο νέος Διοικητής της 6ης ΥΠΕ στην πρώτη του επίσκεψη στο Γ.Ν. Ηλείας - «Να αποτελέσει το Νοσοκομείο Πύργου τον βασικό πόλο υγείας για την Ηλεία»
    Ηλεία: Ο νέος Διοικητής της 6ης ΥΠΕ στην πρώτη του επίσκεψη στο Γ.Ν. Ηλείας - «Να αποτελέσει το Νοσοκομείο Πύργου τον βασικό πόλο υγείας για την Ηλεία»

    Τον Οκτώβριο «τρέχει» η πρώτη προκήρυξη με τα νέα κίνητρα Άγονου τύπου Α

    Της Βίκυς Γκουγκουστάμου

    Την πρώτη του επίσημη επίσκεψη στο Γ.Ν. Ηλείας πραγματοποίησε χθες ο νέος Διοικητής της 6ης ΥΠΕ Ηλίας Θεοδωρόπουλος, συνοδευόμενος από τους υποδιοικητές κ.κ. Γεώργιο Δέντσικα και Βασίλη Στασινόπουλο , υπεύθυνους για τα Νοσοκομεία και τα Κέντρα Υγείας αντίστοιχα. Ο κ. Θεοδωρόπουλος επισκέφθηκε αρχικά τη Ν.Μ. Κρεστένων, ακολούθησε η Ν.Μ. Πύργου και ολοκλήρωσε την επίσκεψή του στη Ν.Μ. Αμαλιάδας, όπου πραγματοποίησε ενημερωτικές συναντήσεις με τους τρεις διοικητές των μονάδων, το ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό καθώς και διευθυντές των ΚΥ, προκειμένου να έχει μια ολοκληρωμένη εικόνα των θεμάτων υγείας στο νομό.

    Άριστος γνώστης των προβλημάτων που ταλανίζουν την περιοχή ο κ. Θεοδωρόπουλος τόνισε ότι ο νομός Ηλείας είναι στην κορυφή των προτεραιοτήτων της 6ης ΥΠΕ, υπογράμμισε την άμεση ανάγκη για στελέχωση στο Νοσοκομείο Πύργου καταθέτοντας την άποψη ότι είναι εφικτό αυτό το αποτέλεσμα μετά τον πρόσφατο χαρακτηρισμό του σε Άγονο Τύπου Α (όπως και το ΚΥ Ανδρτίτσαινας), με τα νέα κίνητρα που δίνονται σε ιατρούς.

    Ο κ. Θεοδωρόπουλος είχε εκτενή ενημερωτική συζήτηση με τον Διοικητή του Γ.Ν. Ηλείας Σπύρο Πολίτη όπου και οι δύο πλευρές υπερθεμάτισαν στην άριστη συνεργασία και συχνή επικοινωνία με κοινό γνώμονα την βελτίωση των παροχών υγείας στο νομό.
    «Για την 6η ΥΠΕ ο νομός Ηλείας είναι πολύ κρίσιμος στον σχεδιασμό μας, στην οργάνωση και τη διαχείριση των περιστατικών. Γνωρίζουμε τα προβλήματα της περιοχής, είναι διαχρονικά, και από κοινού θα δούμε, τί λύσεις μπορούμε να δώσουμε για να βελτιωθεί η παρεχόμενη υπηρεσία υγείας στην περιοχή» δήλωσε ο κ. Θεοδωρόπουλος.

    nosokom 6ype 2

    «Να μην υπάρχει ανάγκη μετακίνησης στην Πάτρα και την Αθήνα»

    Κυρίαρχο θέμα των συζητήσεων ήταν η επαρκής στελέχωση του Νοσοκομείου Πύργου και κυρίως της Παθολογικής Κλινικής, με την εκτίμηση να καλυφθούν τα οργανικά κενά στην επόμενη προκήρυξη που θα «τρέξει» τον επόμενο μήνα. «Το Νοσοκομείο Πύργου είναι ένα μεγάλο νοσοκομείο, το οποίο θα πρέπει να στελεχωθεί και αυτό πλέον είναι και απαίτηση του υπουργείου Υγείας.

    Πρόσφατα ανακοινώθηκε από τον υπουργό η ένταξή του στη ζώνη «Άγονο τύπου Α» και ευελπιστούμε στην προσεχή προκήρυξη που θα τρέξει μέσα στον Οκτώβρη θα προκηρυχθούν αρκετές θέσεις να καλύψουν τα οργανικά κενά, να στελεχωθεί επαρκώς και να αποτελέσει τον βασικό πόλο υγείας για την Ηλεία και για τη Δυτική Ελλάδα, ώστε να μην υπάρχει ανάγκη μετακίνησης στην Πάτρα και την Αθήνα. Όλοι μαζί, σε συνεργασία, επικοινωνία και με καλή διάθεση, συν τα κίνητρα που ήδη ανακοινώθηκαν και νομοθετήθηκαν θα προσπαθήσουμε να καταστεί ένα δυνατό νοσοκομείο, στελεχωμένο που να παρέχει υπηρεσίες νοσηλείας υψηλής ποιότητας» σημείωσε ο κ. Θεοδωρόπουλος, προσθέτοντας ότι θα υπάρξει σχεδιασμός για τις Ν.Μ. Αμαλιάδας και Κρέστενας για την καλύτερη δυνατή περίθαλψη των ασθενών.

    Αναφερόμενος στο πάγιο και χρόνιο πρόβλημα του νοσοκομείου που δεν είναι άλλο από την έλλειψη παθολόγων αλλά και άλλων ειδικοτήτων, ο Διοικητής της 6ης ΥΠΕ, τόνισε ότι κρίσιμες ειδικότητες ιατρών, όπως παθολόγοι, ακτινολόγοι και αναισθησιολόγοι βρίσκονται πανελλαδικά και πανευρωπαϊκά σε έλλειψη. «Η «καρδιά» του νοσοκομείου είναι ο παθολογικός τομέας και στον Πύργο υπάρχει ένα διαχρονικό πρόβλημα . Ευελπιστούμε με την προσεχή προκήρυξη να στελεχωθεί με μόνιμο προσωπικό. Θα γίνει προτεραιοποίηση από τον Διοικητή του Νοσοκομείου που είμαστε σε άριστη επικοινωνία και συνεργασία, θα καταγραφούν οι ελλείψεις, να προκηρυχθούν οι θέσεις και θεωρώ ότι με τα νέα κίνητρα θα καλυφθούν οι θέσεις και θα λειτουργήσει το νοσοκομείο όπως πρέπει και όπως θέλουμε».

    nosokom 6ype 3

    Σπ. Πολίτης «Να καταστεί το ΓΝ Ηλείας ισχυρός φορέας»

    Ο κ. Πολίτης καλωσόρισε τον Διοικητή και του Υποδιοικητές της 6ης ΥΠΕ, υπογραμμίζοντας ότι πρόκειται για μια επίσκεψη ουσιαστικού και όχι κοινωνικού, τύπου και τόνισε ότι η παρουσίας σύσσωμης της νέας διοίκησης αποδεικνύει εμπράκτως την σοβαρότητα και την βαρύτητα με την οποία αντιμετωπίζεται η υγεία στην Ηλεία.

    «Όλη η πυραμίδα πρέπει να δουλέψει παραγωγικά και να συνεργαστούμε με έναν κοινό στόχο: να μπορέσουμε να παρέχουμε ακόμη καλύτερες υπηρεσίες. Ήδη, οι πολίτες εξυπηρετούνται με μερικές χιλιάδες χειρουργείων και εκατοντάδες χιλιάδες επισκέψεις και νοσηλειών που μπορούμε να καλύψουμε και μπορούμε να το κάνουμε ακόμη καλύτερα. Αυτή είναι η διάθεση που δείχνει η επίσκεψη, μόλις στον πρώτο μήνα από την ανάληψη των καθηκόντων της, της καινούργιας διοίκησης της 6ης ΥΠΕ. Υπάρχει πλήρης ενημέρωση για τα ζητήματα που αντιμετωπίζουμε στο ΓΝ Ηλείας. Η στελέχωση του νοσοκομείου μετά και από την ένταξή του στη ζώνη Α μετά από χρόνια απαίτηση, ικανοποιήθηκε όχι μόνο σαν αίτημα των πολιτών και των φορέων αλλά σαν ουσιαστικό εργαλείο για να μπορέσουμε να διεκδικήσουμε θέσεις».

    Ο κ. Πολίτης τόνισε επίσης ότι η πληρέστερη στελέχωση του ΓΝ Ηλείας αφορά και τις άλλες δύο Νοσηλευτικές Μονάδες του νομού καθώς θα υπάρξει ευελιξία στην κάλυψη των κενών και την εξυπηρέτηση των πολιτών. «Ο στόχος της κάλυψης των θέσεων, αφορά κυρίως και πρωτίστως στο ΓΝ Ηλείας, ώστε να καταστεί ένας ισχυρός φορέας στο κέντρο του νομού που θα δώσει σίγουρα δυνατότητα καλύτερης λειτουργίας και στις άλλες δύο Ν.Μ. Αμαλιάδας και Κρεστένων. Αυτό είναι αυτονόητο και αυτός είναι ο στόχος της 6ης ΥΠΕ που τόσα χρόνια ενισχύει και βοηθάει»

    nosokom 6ype 4

    nosokom 6ype 5

    Σε Κρέστενα και Αμαλιάδα

    Νωρίτερα ο κ. Θεοδωρόπουλος επισκέφτηκε τη ΝΜ Κρεστένων όπου συναντήθηκε με την Αναπληρώτρια Διοικήτρια του ΓΝ Ηλείας Αριστέα Παπαδοπούλου, είχε εκτενή ενημέρωση από την ίδια, το νοσηλευτικό και ιατρικό προσωπικό και συζητήθηκαν θέματα που αφορούν την βελτίωση των υπηρεσιών της Μονάδας.

    Ο Διοικητής της 6ης Υ.Π.Ε, συνεχάρη τη διοίκηση και όλο το προσωπικό για τις υπηρεσίες τόσο κατά την περίοδο του covid , όσο και σήμερα, καθώς και για τις δράσεις ενημέρωσης, ευαισθητοποίησης και πρόληψης που ήδη έχουν πραγματοποιηθεί όλο το προηγούμενο διάστημα αλλά και προγραμματίζονται για το μέλλον.

    Η επίσκεψη της νέας διοίκησης της 6ης ΥΠΕ ολοκληρώθηκε στη Ν.Μ Αμαλιάδας όπου ξεναγήθηκε και ενημερώθηκε από την διοικήτρια Μαρία Μπαχού.

    nosokom 6ype 7

    nosokom 6ype 8

    nosokom 6ype 9

  • Νοσοκομείο Πύργου: Ημερίδα για τη διαρκή εκπαίδευση του νοσηλευτικού προσωπικού - Η γνώση «όπλο» για την ποιότητα φροντίδας
    Νοσοκομείο Πύργου: Ημερίδα για τη διαρκή εκπαίδευση του νοσηλευτικού προσωπικού - Η γνώση «όπλο» για την ποιότητα φροντίδας

    Της Βίκυς Γκουγκουστάμου

    Με την συμμετοχή όλων των Νοσηλευτικών Μονάδων του νομού, το Γραφείο Εκπαίδευσης του Γ.Ν. Ηλείας Ν.Μ. Πύργου διοργάνωσε την 2η Επιστημονική Ημερίδα με θέμα «Συνεχιζόμενη εκπαίδευση ως παράμετρος της ποιότητας φροντίδας στη Ν.Μ. Πύργου» στο αμφιθέατρο του νοσοκομείου Πύργου. Στόχος της ημερίδας είναι η διαρκής ενημέρωση για να τα νέα επιστημονικά επιτεύγματα και η βελτίωση της ποιότητας παροχών φροντίδας.

    Την εκδήλωση συντόνισε η υπεύθυνη του Γραφείου Εκπαίδευσης Θεοδώρα Ντοά, η οποία στον χαιρετισμό της ανέλυσε πως οι συνεχείς εξελίξεις στη βιοτεχνολογία και οι αυξανόμενες ανάγκες στο χώρο της υγείας απαιτούν η παρεχόμενη νοσηλευτική φροντίδα να βασίζεται σε τεκμηριωμένες πρακτικές. «Η συνεχιζόμενη εκπαίδευση και ενημέρωση, η ανταλλαγή γνώσεων, απόψεων και εμπειριών, που στοχεύει η επιστημονική μας συνάντηση, θα αποτελέσουν εφόδια για την άσκηση της νοσηλευτικής και της παροχής καλύτερης ποιότητας φροντίδας στους ασθενείς. Ένα από τα βασικότερα καθήκοντα των νοσηλευτών, όπως και όλων των επαγγελματιών υγείας είναι ο συνεχής αγώνας για την κατάκτηση των νέων δεδομένων της επιστήμης που υπηρετούν, προκειμένου να επαυξήσουν, να διατηρήσουν και να ανακτήσουν την υγεία των συνανθρώπων τους» τόνισε μεταξύ άλλων η κ. Ντοά.

    Οι τοποθετήσεις των Διοικητών

    Ο διοικητής του Γ.Ν. Ηλείας Σπύρος Πολίτης συνεχάρη τα μέλη που στελεχώνουν το γραφείο εκπαίδευσης για την άψογη διοργάνωση και την επιστημονική οντότητα της ημερίδας, σημειώνοντας ότι η διαρκής εκπαίδευση καθώς και η επανάληψη των σταθερών γνώσεων συμβάλλει ουσιαστικά στην παροχή υπηρεσιών και φροντίδας. Υπογραμμίζοντας την συνεισφορά όλου του νοσηλευτικού προσωπικού τόνισε: «Είσαστε επιστήμονες, έχετε βάσεις και στόχος είναι να αποδώσουμε τις γνώσεις με τον καλύτερο δυνατό τρόπο.

    Εκτιμούμε το νοσηλευτικό προσωπικό εξίσου με το ιατρικό και το υπόλοιπο προσωπικό και δεν είναι υπερβολή να πούμε ότι κάνει μάλλον τη δυσκολότερη δουλειά στο νοσοκομείο μας. Αντιμετωπίσαμε μέσα στο καλοκαίρι, 40% παραπάνω νοσηλείες και όπως φαίνεται τα νούμερα θα αυξάνονται».

    imerida nosileut 5

    Την στήριξη της σε κάθε δράση εκπαίδευσης δήλωσε η Αν. Διοικήτρια Γ.Ν. Ηλείας Ν.Μ. Κρεστένων Αριστέα Παπαδοπούλου καθώς και την ευαισθητοποίηση όλου του προσωπικού της ΝΜ Κρεστένων σε θέματα πρόληψης. « Η συνεχιζόμενη εκπαίδευση και η Δια Βίου Μάθηση αποτελούν βασικούς πυλώνες για την επίτευξη της παρεχόμενης ποιότητας και εξέλιξης της Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας» τόνισε χαρακτηριστικά και εξήρε το έργο του νοσηλευτικού και ιατρικού προσωπικού της Μονάδας, αναφερόμενη στα αλματώδη βήματα που έχουν γίνει τα τελευταία δύο χρόνια.

    imerida nosileut 3

    Τέλος, η Διοικήτρια της Ν.Μ. Αμαλιάδας Μαρία Μπαχού, στον σύντομο χαιρετισμό της τόνισε «Η γνώση είναι εφόδιο και σ’ αυτό συμμετέχει η εκπαίδευση, η πρακτική και η ανατροφοδότηση στα πεπραγμένα. Αυτή η ημερίδα αυτό το στόχο έχει, να μας βοηθήσει και να μας δώσει εφόδια για τον κοινό στόχο που είναι η ποιότητα παροχής υπηρεσιών υγείας».

    imerida nosileut 2

    Σύντομους χαιρετισμούς απηύθυναν ο πρώην διοικητής του Νοσοκομείου Πύργου και Περιφερειακός Σύμβουλος Κώστας Διαμαντόπουλος, ο Εντεταλμένος Περιφερειακός Σύμβουλος Γιώργος Παναγούλιας, η διευθύντρια της Ιατρικής υπηρεσίας στο νοσοκομείο Πύργου.

    imerida nosileut 4

  • Νοσοκομείο Πύργου: Πρόσω ολοταχώς για απογευματινά χειρουργεία στην ορθοπεδική κλινική
    Νοσοκομείο Πύργου: Πρόσω ολοταχώς για απογευματινά χειρουργεία στην ορθοπεδική κλινική

    Σπ. Πολίτης «Στόχος μας να ελαχιστοποιηθεί η αναμονή των επεμβάσεων»

    Της Βίκυς Γκουγκουστάμου

    Η έναρξη των απογευματινών χειρουργείων προγραμματίζεται το αμέσως προσεχές διάστημα στο Νοσοκομείο του Πύργου. Αν και η πρεμιέρα τους έχει ξεκινήσει στα μεγάλα αστικά κέντρα από τον περασμένο Μάρτιο, η Νοσηλευτική Μονάδα της Ηλειακής πρωτεύουσας δεν ήταν έτοιμη να υλοποιήσει απογευματινά χειρουργεία. Ωστόσο η στελέχωση της Ορθοπεδικής Κλινικής με την έλευση νέων γιατρών, είτε του ΕΣΥ είτε με δελτίο παροχής υπηρεσιών, δίνει τη δυνατότητα για επιπλέον χειρουργικές επεμβάσεις. Και το πιο σημαντικό, για ένα μεγάλο χρονικό διάστημα θα είναι δωρεάν για τους ασθενείς, καθώς τα έξοδα καλύπτονται από το Ταμείο Ανάκαμψης.

    «Στις αρχές Οκτωβρίου θα ξεκινήσουν τα απογευματινά χειρουργεία στην Ορθοπεδική Κλινική, και εκτιμούμε ότι αυτό θα συμβάλλει ουσιαστικά στο χρόνο αναμονής των τακτικών χειρουργείων, που σήμερα στην συγκεκριμένη κλινική ανέρχεται στους τέσσερις μήνες, ενώ στη γενική χειρουργική η αναμονή είναι λιγότερο από μήνας» δηλώνει στο ilialive.gr ο Διοικητής του ΓΝ Ηλείας Σπύρος Πολίτης. Αξίζει δε να σημειωθεί ότι σήμερα η Ορθοπεδική διαθέτει τρεις ιατρούς του ΕΣΥ, έναν ιδιώτη με καθεστώς δελτίου παροχής υπηρεσιών, ενώ αναμένεται ακόμη ένας Ορθοπεδικός τον Νοέμβριο. Ενίσχυση που έπαιξε σημαντικό ρόλο στην απόφαση και προγραμματισμό των απογευματινών ιατρείων.

    Όσο για το κόστος; «Τα απογευματινά ιατρεία, από τον Οκτώβριο εντάσσονται στο Ταμείο Ανάκαμψης, οπότε δεν χρεώνεται ο ασθενής» διευκρινίζει ο κ. Πολίτης.

    Τέλος, αν και δεν προβλέπεται άμεσα η έναρξη απογευματινών χειρουργείων στην Χειρουργική Κλινική, ωστόσο η έλευση νέας ιατρού τον επόμενο μήνα θα θέσει εκ νέου το θέμα υπό εξέταση.

    Φωτογραφία αρχείου: Freepik/stefamerpik

Sites του Ομίλου

Αγ. Κυριακής 4 | Πύργος Ηλείας | Τηλ: 26210 30400 | Δημοσιογραφικό τμήμα: 6976 869414 | Εμπορικό Τμήμα: 6945 556212 | email: [email protected]

Μ.Η.Τ. 242102 | ΑΦΜ: 105224221 - ΔΟΥ Πύργου | Aρ.Γ.Ε.ΜΗ. 141319425000 | Ατομική Επιχείρηση | Ιδιοκτήτρια - διευθύντρια - διαχειρίστρια - δικαιούχος ονόματος τομέα: Δήμητρα Βέλμαχου | Διευθυντής σύνταξης: Γιάννης Σπυρούνης

Up & High Media & Productions

ilia live smallCopyright © 2011 - 2024 Ηλεία Live!.
Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.

Μέλος του 
Μητρώο ΜΗ

Βλαχαντώνη Ολυμπία - Μεσιτικό Γραφείο