Δευτέρα, 29 Νοεμβρίου 2021 19:43

Το Δημοτικό Σχολείου Σκουροχωρίου στην Ουγγαρία

Γράφτηκε από την
Ad Slot

Στην Ουγγαρία βρέθηκαν πέντε μαθητές και μαθήτριες του Δημοτικού Σχολείου Σκουροχωρίου και τρεις εκπαιδευτικοί με επικεφαλής τον διευθυντή της σχολικής μονάδας Αθανάσιο Κατσίμπελη συνοδευόμενο από τις εκπαιδευτικούς Αικατερίνη Παπαδοπούλου ΠΕ 11 και Βασιλική Κασσελά ΠΕ 07.

Το Δημοτικό Σχολείο Σκουροχωρίου είναι εταίρος στο πρόγραμμα Erasmus+ 2019-1-SI02-KA229-060526 με τίτλο CULTURAL FESTIVALS - Πολιτιστικά Φεστιβάλ το οποίο συντονίζει η Εκπαιδευτικός ΠΕ79 κα.Ζέτα Αδαμοπούλου.

dimotiko skouroxori ouggaria3

Στο πρόγραμμα συμμετέχει το Γυμνάσιο "Νίκος Καζαντζάκης" της πόλης Μπραϊλα της Ρουμανίας, το Γυμνάσιο Osnovna sola Staneta Zagarja από το Kranj της Σλοβενίας και το Γυμνάσιο Bárdos Lajos Általános Iskola Batsányi János Magyar από την πόλη Ταπόλκα της Ουγγαρίας.

dimotiko skouroxori ouggaria1

Η ομάδα Erasmus + του Δημοτικού Σχολείου Σκουροχωρίου έζησε μια μοναδική εμπειρία καθώς επισκέφθηκαν το Κοινοβούλιο της Βουδαπέστης, την λίμνη της Ταπόλκα, την λίμνη Μπάλατον με την φημισμένη καλλιέργεια της λεβάντας και τον καθεδρικό ναό της Tihany. Συνομίλησαν με τον TamásClementis, φημισμένο τραγουδιστή της Κρατικής Οπερας της Βουδαπέστης, έζησαν την εμπειρία να περιηγηθούν μια ολόκληρη μέρα σε Μεσαιωνικό κάστρο, να φάνε μεσαιωνικό γεύμα και να δουν παραμυθένιο σόου με άλογα και ιππότες.
Μοιράστηκαν όλες τις εμπειρίες με τους συμμαθητές τους από τα άλλα σχολεία και έδειξαν σε αυτούς τα δικά μας πολιτιστικά φεστιβάλ.

dimotiko skouroxori ouggaria2

Το επόμενο ραντεβού της ομάδας κλείστηκε για τον Μάρτιο όπου οι συμμετέχουσες χώρες θα επισκεφθούν την Ηλεία ενώ το πρόγραμμα θα ολοκληρωθεί στην Σλοβενία τον ερχόμενο Μάιο.

Αθανάσιος Κατσίμπελης
Δάσκαλος ΠΕ70-M.Ed, Νομικός ΠΕ78-M.Sc in Education management
Υπ. Διδάκτωρ Πανεπιστημίου Πατρών

(Δελτίο Τύπου)

Τελευταία τροποποίηση στις Δευτέρα, 29 Νοεμβρίου 2021 19:02

Σχετικά Άρθρα

  • Αγρίνιο: Υπό διερεύνηση καταγγελία για ανησυχητικό περιστατικό σε σχολείο
    Αγρίνιο: Υπό διερεύνηση καταγγελία για ανησυχητικό περιστατικό σε σχολείο

    Υπό διερεύνηση έχει τεθεί σήμερα από την αστυνομία του Αγρινίου μια καταγγελία.

    Η καταγγελία αφορά σε περιστατικό που φέρεται να συνέβη σε δημοτικό σχολείο του Αγρινίου.

    Σύμφωνα με τα καταγγελλόμενα, μαθητής απειλήθηκε με αιχμηρό αντικείμενο από άλλο μαθητή.

    Φέρεται επίσης να συνέβη το περιστατικό μπροστά σε άλλα παιδιά που αναστατώθηκαν.

    Αν και για το ζήτημα υπήρξαν κάποιες φήμες χθες, σήμερα εντούτοις γονέας κατήγγειλε το περιστατικό στην αστυνομία.

    Προφανώς γίνεται η προβλεπόμενη διαχείριση του συμβάντος από τις εμπλεκόμενες αρχές.

    Πηγή: AgrinioNews.gr

  • Άγριο περιστατικό σε δημοτικό σχολείο στο Ηράκλειο: Πατέρας μαθητή έστειλε στο νοσοκομείο 43χρονο
    Άγριο περιστατικό σε δημοτικό σχολείο στο Ηράκλειο: Πατέρας μαθητή έστειλε στο νοσοκομείο 43χρονο

    Του κατάφερε 27 χτυπήματα – Όλα όσα συνέβησαν

    Ενα σοκαριστικό περιστατικό σημειώθηκε χθες το πρωί σε δημοτικό σχολείο του Ηρακλείου. Σύμφωνα με πληροφορίες του cretapost, ένας 43χρονος πατέρας δέχτηκε επίθεση από άλλο πατέρα, μέσα στο πραύλιο του σχολικού συγκροτήματος, με αποτέλεσμα να τραυματιστεί και να μεταφερθεί στο νοσοκομείο.
    Μάλιστα, η ιατροδικαστική εξέταση, που του έγινε, έδειξε 27 επιβεβαιωμένα χτυπήματα, στο κεφάλι, στο πρόσωπο, τη γνάθο και το σώμα του, ενώ έφερε γρατζουνιές στο πρόσωπο και το σώμα.
    Πώς έγινε το συμβάν

    Το συμβάν, σύμφωνα με την καταγγελία και τη μήνυση που κατατέθηκε, ξεκίνησε όταν η διευθύντρια του σχολείου, ζήτησε από τα παιδιά, ανάμεσα στα οποία και το παιδί του δράστη να μην καθυστερούν κατά την προσέλευση τους στο σχολείο, γιατί η πόρτα πρέπει να κλείνει στις 8.15 πμ.

    Τότε ο 42χρονος μετά από μία έντονη στιχομυθία με τη διευθύντρια, ζήτησε να πάρει το παιδί του και να φύγει. Όταν εκείνη του ζήτησε να αποχωρήσει, αντέδρασε. Ο 43χρονος πατέρας, άλλου παιδιού, μπήκε στη μέση για να ηρεμίσει τα πνεύματα.
    Ο δράστης του επεισοδίου όμως του ζήτησε να κάνει στην άκρη. Οταν εκείνος αρνήθηκε, άρχισε να τον γρονθοκοπεί, συνεχίζοντας το ξύλο, ακόμη κι όταν το θύμα είχε πέσει κάτω στο έδαφος.

    Ο 43χρονος, σύμφωνα με την καταγγελία, κάλεσε την Αστυνομία, ωστόσο ο δράστης είχε εξαφανιστεί.

    Αξίζει να σημειωθεί ότι σε βάρος του δράστη έχει σχηματιστεί δικογραφία για πρόκληση σωματικών βλαβών με τους αστυνομικούς να τον αναζητούν.

    Πηγή: Cretapost.gr - Protothema.gr
  • Νίκαια: Ανήλικα χτύπησαν και τραυμάτισαν στο κεφάλι συμμαθήτριά τους στη διάρκεια του διαλείμματος
    Νίκαια: Ανήλικα χτύπησαν και τραυμάτισαν στο κεφάλι συμμαθήτριά τους στη διάρκεια του διαλείμματος

    Ακόμη ένα σοβαρό περιστατικό βίας μεταξύ ανηλίκων σημειώθηκε το πρωί της Τετάρτης (9/10), αυτή τη φορά σε δημοτικό σχολείο της Νίκαιας.

    Σύμφωνα με τις πληροφορίες που έχουν γίνει γνωστές, τρία αγόρια και ένα κορίτσι χτύπησαν και τραυμάτισαν ελαφρά στο κεφάλι μία συμμαθήτριά τους κατά τη διάρκεια διαλείμματος.

    Το κοριτσάκι ένιωσε αδιαθεσία το απόγευμα και μεταφέρθηκε στο Γενικό Κρατικό Νίκαιας για να διαπιστωθεί η κατάσταση της υγείας του.

    Πηγή: Ιefimerida.gr

  • Δυτ. Ελλάδα: Δύο 10χρονες κατηγορούνται για συμπλοκή και ξύλο μέσα στο σχολείο τους! - Συνελήφθησαν και οι γονείς τους
    Δυτ. Ελλάδα: Δύο 10χρονες κατηγορούνται για συμπλοκή και ξύλο μέσα στο σχολείο τους! - Συνελήφθησαν και οι γονείς τους

    Μηνύσεις συλλήψεις και σχηματισμό δικογραφίας σε βάρος δύο δεκάχρονων κοριτσιών και των γονέων τους συνθέτουν το σκηνικό σε Δημοτικό Σχολείο του Μεσολογγίου.

    Το περιστατικό αφορά σε αλληλομηνύσεις γονέων με αφορμή επεισόδιο ανάμεσα στα ανήλικα κορίτσια εντός του Δημοτικού Σχολείου που οδήγησε στις συλλήψεις τριών από τους τέσσερις γονείς των δύο παιδιών ενώ ο τέταρτος αναζητείται στα πλαίσια της αυτόφωρης διαδικασίας.

    Όπως πληροφορείται το tempo24.news, οι αστυνομικοί του τοπικού Τμήματος έχουν ήδη σχηματίσει δικογραφία για παραμέληση εποπτείας ανηλίκου, απειλή, εξύβριση και ψευδή καταμήνυση και δικογραφία σε βάρος δύο ανηλίκων για σωματική βλάβη κατά αδύναμων ατόμων.

    Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες οι γονείς των δύο κοριτσιών αναφέρουν στις μηνύσεις τους σχολικό εκφοβισμό, που έγινε εντός του σχολικού περιβάλλοντος κατά την φοίτηση τους στο Δημοτικό σχολείο της πόλης ανάμεσα στα δεκάχρονα κορίτσια.

    Πηγή: Tempo24.news

  • Λήξη του σχολικού έτους σε νηπιαγωγεία και δημοτικά - Τέλος εξετάσεων στα λύκεια
    Λήξη του σχολικού έτους σε νηπιαγωγεία και δημοτικά - Τέλος εξετάσεων στα λύκεια

    Συνεχίζονται σήμερα οι εξετάσεις στα ΕΠΑΛ με 4 μαθήματα ειδικότητας

    Τελευταία ημέρα στο σχολείο η σημερινή για τους μικρούς μαθητές και τις μικρές μαθήτριες, καθώς το τρέχον σχολικό έτος λήγει επίσημα σήμερα στα νηπιαγωγεία και τα δημοτικά της επικράτειας.

    Επιπλέον, σήμερα θα ολοκληρωθούν οι προαγωγικές εξετάσεις στα λύκεια, για την Α' και Β' τάξη.

    Όσον αφορά στις Πανελλήνιες 2024 οι υποψήφιοι των ΕΠΑΛ σήμερα συνεχίζουν τις εξετάσεις τους, εξεταζόμενοι στα μαθήματα: Τεχνολογία Υλικών, Οικοδομική, Μηχανές Εσωτερικής Καύσης ΙΙ (ΜΕΚΙΙ), Ψηφιακά Συστήματα.

    Οι υποψήφιοι των ΕΠΑΛ θα ολοκληρώσουν τις εξετάσεις τους την επόμενη Δευτέρα, στις 17 Ιουνίου.

    Υπενθυμίζεται, ότι την ίδια ημέρα (17 Ιουνίου) ολοκληρώνονται και οι προαγωγικές και απολυτήριες εξετάσεις των γυμνασίων.

    Πού βλέπω τα αποτελέσματα των Πανελληνίων

    Με τρεις διαφορετικούς τρόπους μπορούν να δουν τα αποτελέσματα των Πανελληνίων οι υποψήφιοι.

    Μπορούν να λάβουν τους βαθμούς τους μέσω sms στα κινητά τους, στα λύκεια όπου θα αναρτηθούν οι βαθμοί και μέσω του gov.gr.

    Συγκεκριμένα θα αναρτηθούν στην ηλεκτρονική εφαρμογή results.it.minedu.gov.gr (ΠΑΤΗΣΤΕ ΕΔΩ)

    Οι υποψήφιοι θα μπορούν να κάνουν αναζήτηση πληκτρολογώντας τον 8-ψήφιο κωδικό τους και τα αρχικά από το επώνυμο, το όνομα, το πατρώνυμο και το μητρώνυμό τους με κεφαλαίους ελληνικούς χαρακτήρες.

    Στα ειδικά μαθήματα οι βαθμοί θα ανακοινωθούν την πρώτη εβδομάδα του Ιούλη.

    Οι μαθητές θα πρέπει στη συνέχεια να υπολογίσουν τα μόρια τους ως εξής: Ο υπολογισμός του συνολικού αριθμού μορίων κάθε υποψηφίου που συμμετείχε στις φετινές Πανελλαδικές Εξετάσεις για την εισαγωγή στις Σχολές, τα Τμήματα και τις Εισαγωγικές Κατευθύνσεις Τμημάτων, γίνεται ως εξής: Ο γραπτός βαθμός σε καθένα από τα τέσσερα πανελλαδικά εξεταζόμενα μαθήματα τα οποία προβλέπονται στην Ομάδα Προσανατολισμού όπου ανήκει ο υποψήφιος για το συγκεκριμένο Επιστημονικό Πεδίο, πολλαπλασιάζεται με τον αντίστοιχο Συντελεστή Βαρύτητας.

    Πηγή: iEidiseis.gr
  • Δήμος Αρχ. Ολυμπίας: Υπογραφή σύμβασης για τον έλεγχο και τη βελτίωση του δημοτικού σχολείου Πελοπίου
    Δήμος Αρχ. Ολυμπίας: Υπογραφή σύμβασης για τον έλεγχο και τη βελτίωση του δημοτικού σχολείου Πελοπίου

    Μια σημαντική στιγμή για τον Δήμο Αρχαίας Ολυμπίας, σήμερα, με την υπογραφή της Σύμβασης για την εκπόνηση υπηρεσιών εργαστηριακής αντοχής υφιστάμενων δομικών στοιχείων του Δημοτικού Σχολείου Πελοπίου.

    Στον Δήμο Αρχαίας Ολυμπίας έγινε πρόσφατα η καταγραφή των κτιρίων εκπαιδευτικών μονάδων διαφόρων βαθμίδων εκπαίδευσης, λειτουργούντων και μη, προκειμένου να συμπεριληφθούν στην πλατφόρμα καταγραφής του Πρωτοβάθμιου Προσεισμικού Ελέγχου Κτιρίων Δημόσιας και Κοινωφελούς χρήσης – Έλεγχος δομικής Τρωτότητας του Υπουργείου Κλιματικής κρίσης και Πολιτικής Προστασίας – Οργανισμού Αντισεισμικού Σχεδιασμού και Προστασίας (ΟΑΣΠ).

    Η αντισεισμική δόμηση των κτιρίων αποτελεί αναμφισβήτητα τον κύριο και καθοριστικό παράγοντα για την αντιμετώπιση του σεισμικού κινδύνου και ένα από τα σοβαρότερα θέματα που παραμένουν είναι πώς μπορούμε να διαχειριστούμε και να βελτιώσουμε το ήδη υφιστάμενο σχολικό κτίριο.

    Το κτίριο που στεγάζεται το Δημοτικό Σχολείο Πελοπίου είναι διώροφο κτίσμα με ημιυπόγειο, κατασκευάστηκε το 1929 και λειτουργεί ως εκπαιδευτική μονάδα ανελλιπώς από το 1932. Αντικειμενικά, διαπιστώθηκε ότι είναι ένα από τα παλαιότερα κατασκευασμένα κτίρια εκπαίδευσης του Δήμου Αρχαίας Ολυμπίας και ένα από τα κτίρια εκπαίδευσης μεγάλης δυναμικότητας.

    Προκειμένου να επιτευχθεί ένας ορθός σχεδιασμός για την βιωσιμότητα της σχολικής μονάδας άμεση προτεραιότητα είναι ο προσδιορισμός των μηχανικών χαρακτηριστικών των κρίσιμων υλικών που έχουν χρησιμοποιηθεί στην κατασκευή του κτιρίου.

    Σκοπός της υπηρεσίας είναι η διερεύνηση της υφιστάμενης αντοχής φερόντων και μη φερόντων δομικών στοιχείων του κτιρίου του Δημοτικού Σχολείου Πελοπίου προκειμένου να χρησιμοποιηθούν για τον στατικό και αντισεισμικό έλεγχο του κτιρίου και την πιθανή ενίσχυση αυτού.

    (Δελτίο Τύπου)

  • Μαθητική εκδρομή του Δημοτικού Σχολείου Σαβαλίων στον ιστορικό Ραδιοφωνικό Σταθμό Αμαλιάδας και το μουσείο που διαθέτει στους χώρους του
    Μαθητική εκδρομή του Δημοτικού Σχολείου Σαβαλίων στον ιστορικό Ραδιοφωνικό Σταθμό Αμαλιάδας και το μουσείο που διαθέτει στους χώρους του

    Τα σπάνια εκθέματα που φιλοξενεί το Μουσείο του Ραδιοφωνικού Σταθμού Αμαλιάδας επισκέφθηκαν μαθητές του Δημοτικού Σχολείου Σαβαλίων, οι οποίοι είδαν από κοντά και τους χώρους στους οποίους λειτουργεί ένας από τους ιστορικότερους ραδιοφωνικούς σταθμούς της χώρας.

    Οι μαθητές εντυπωσιάστηκαν τόσο από το ραδιόφωνο, όσο και από το μουσείο που με τόσο μεράκι δημιούργησε το 2018 ο αείμνηστος πρώην δήμαρχος Αμαλιάδας Σπύρος Μπεράτης.

    Τα παιδιά υποδέχτηκαν στους χώρους του σταθμού και του μουσείου ο πρόεδρος του Δημοτικού Ραδιοφωνικού Σταθμού κ. Κώστα Τσεριώνης και το μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου κ. Μάκης Μπεράτης, ο οποίος μαζί με το επί χρόνια μέλος του σταθμού Θεόδωρο Τριγωνίδη ανέλαβαν την ξενάγηση των παιδιών.

    sxoleio sav ekdr 2

    Το μουσείο διαθέτει το πλουσιότερο αρχείο της περιοχής στον τομέα του και ίσως τα σπανιότερα ηλεκτρονικά αντικείμενα στη χώρα όπως γραμμόφωνα, ραδιόφωνα και τηλεοράσεις του περασμένου και του προπερασμένου αιώνα, στρατιωτικό ηλεκτρονικό υλικό, και το σημαντικότερο: όλα σε άριστη κατάσταση και λειτουργικά.

    Μάλιστα, το μουσείο εδρεύει στο ισόγειο του ιστορικού κτιρίου της Αμαλιάδας, όπου το 1952 εξέπεμψε ο πρώτος ιδιωτικός ραδιοσταθμός της χώρας από τον τότε σπουδαστή της «Ραδιοηλεκτρολογίας» Σπύρο Μπεράτη.

    (Δελτίο Τύπου)

  • Ξεκινά η σύνταξη της μελέτης για την αποκατάσταση - επισκευή του ιστορικού Δημοτικού Σχολείου της Ανδραβίδας
    Ξεκινά η σύνταξη της μελέτης για την αποκατάσταση - επισκευή του ιστορικού Δημοτικού Σχολείου της Ανδραβίδας

    Κλιμάκιο της μελετητικής ομάδας στο ιστορικό κτίριο

    Κλιμάκιο της μελετητικής ομάδας που έχει αναλάβει την σύνταξη μελέτης για την αποκατάσταση- επισκευή του ιστορικού Δημοτικού Σχολείου της Ανδραβίδας επισκέφθηκε σήμερα το κτίριο, μαζί με τον Δήμαρχο Ανδραβίδας-Κυλλήνης Γιάννη Λέντζα.

    Παρόντες στην συνάντηση ήταν επίσης ο Αντιδήμαρχος Τεχνικών Έργων και Πολεοδομίας Διονύσης Κεκάτος, ο Αντιδήμαρχος Οικονομικών και Διοικητικών Υπηρεσιών Γιάννης Βαρβαρέσος, ο Πρόεδρος του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου Κυλλήνης Κωνσταντίνος Χαντζής, ο Πρόεδρος της Δημοτικής κοινότητας της Ανδραβίδας Παναγιώτης Δρακόπουλος και ο Πρόεδρος της Α/θμιας Σχολικής Επιτροπής Γιάννης Γυφτοχρήστος.

    Η συντονισμένη προσπάθεια και η διαρκής διεκδίκηση της Δημοτικής Αρχής έχουν αποδώσει καρπούς, καθώς η χρηματοδότηση για την εκπόνηση της μελέτης από την ΚΤΥΠ έχει εξασφαλιστεί και πλέον θα πραγματοποιηθούν τα εξής: «Σύνταξη Τοπογραφικού διαγράμματος, Αρχιτεκτονική αποτύπωση, Έλεγχος υλικών, Γεωτεχνική έρευνα και εκπόνησης μελέτης Στατικής επάρκειας-επεμβάσεων Δημοτικού Σχολείου Ανδραβίδας».

    Υπενθυμίζεται ότι πρόκειται για το παλιό, ιστορικό κτίριο του Δημοτικού Σχολείου της Ανδραβίδας, το οποίο έχει υποστεί σημαντικές ζημιές από το σεισμό του 2019 και ως εκ τούτου είχε κριθεί ακατάλληλο προς χρήση. Γι’ αυτό άλλωστε και το Δημοτικό Σχολείο μετεγκαταστάθηκε σε άλλο χώρο. Μία λύση προσωρινή, καθώς από την πρώτη στιγμή ο στόχος ήταν να επισκευαστεί και να καταστεί και πάλι λειτουργικό το παλιό ιστορικό σχολικό κτίριο. Κάτι που αποτελεί δέσμευση του Δημάρχου Ανδραβίδας-Κυλλήνης. Δέσμευση η οποία γίνεται πραγματικότητα.

    apok sxoelio andr 2

    apok sxoelio andr 3

    (Δελτίο Τύπου)

Sites του Ομίλου

Αγ. Κυριακής 4 | Πύργος Ηλείας | Τηλ: 26210 30400 | Δημοσιογραφικό τμήμα: 6976 869414 | Εμπορικό Τμήμα: 6945 556212 | email: [email protected]

Μ.Η.Τ. 242102 | ΑΦΜ: 105224221 - ΔΟΥ Πύργου | Aρ.Γ.Ε.ΜΗ. 141319425000 | Ατομική Επιχείρηση | Ιδιοκτήτρια - διευθύντρια - διαχειρίστρια - δικαιούχος ονόματος τομέα: Δήμητρα Βέλμαχου | Διευθυντής σύνταξης: Γιάννης Σπυρούνης

Up & High Media & Productions

ilia live smallCopyright © 2011 - 2024 Ηλεία Live!.
Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.

Μέλος του 
Μητρώο ΜΗ

Βλαχαντώνη Ολυμπία - Μεσιτικό Γραφείο