Τρίτη, 08 Μαρτίου 2022 15:43

Σώστι Ηλείας: Πλήθος κόσμου στην κηδεία του Θεόδωρου Βλαγκούλη

Γράφτηκε από τον
Ad Slot

Το ύστατο χαίρε στον Θεόδωρο Βλαγκούλη, τον άνθρωπο που μέσα από την πολιτική πάλεψε με όσες δυνάμεις είχε για τα θέματα της Ηλείας, λένε αυτή την ώρα, η οικογένειά του, συγγενείς και φίλοι στον Ι.Ν. Κοιμήσεως της Θεοτόκου στο Σώστι.

Ο Θόδωρος Βλαγκούλης έφυγε από τη ζωή την Κυριακή σε ηλικία 68 ετών, λίγο μετά την ομιλία του σε εκδήλωση για το φωτοβολταϊκό πάρκο της λίμνης Πηνειού, στις Ξενιές.

Στιγμές μετά την ολοκλήρωση της ομιλίας του και ενώ καταχειροκροτούμενος επέστρεψε στη θέση του, υπέστη εγκεφαλικό επεισόδιο.

Περισσότερα σε νεότερη ενημέρωση...

kideia vlagkouli 2

kideia vlagkouli 3

kideia vlagkouli 4

kideia vlagkouli 5

kideia vlagkouli 6

kideia vlagkouli 7

kideia vlagkouli 8

Τελευταία τροποποίηση στις Τρίτη, 08 Μαρτίου 2022 17:53

Σχετικά Άρθρα

  • Θ. Βλαγκούλης: “Έφυγε “ όρθιος και μαχόμενος - Το “ύστατο χαίρε” χθες στο Σώστι
    Θ. Βλαγκούλης: “Έφυγε “ όρθιος και μαχόμενος - Το “ύστατο χαίρε” χθες στο Σώστι

    Η οικογένειά του, οι φίλοι του, οι πολιτικοί με τους οποίους πορεύτηκε σε κοινούς δρόμους, είτε ως συνοδοιπόροι, είτε σε άλλα μετερίζια, ήταν εκεί το μεσημέρι της Τρίτης στο Σώστι για να αποχαιρετήσουν τον Θεόδωρο Βλαγκούλη. Σε ηλικία 68 ετών “έφυγε” από τη ζωή μετά από εγκεφαλικό επεισόδιο που υπέστη στιγμές μετά την ολοκλήρωση της τοποθέτησής του σε εκδήλωση για τα φωτοβολταϊκά της λίμνης Πηνειού, στις Ξενιές Βουπρασίας.

    Χθες το μεσημέρι στον Ιερό Ναό Κοιμήσεως της Θεοτόκου πλήθος κόσμου ήταν εκεί για να αποχαιρετίσει τον Θόδωρο Βλαγκούλη, που πάλεψε για χρόνια ως υποψήφιος βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας και εσχάτως πολιτευτής της Ελληνικής Λύσης.

    Στην εξόδιο ακολουθία χοροστάτησε ο Μητροπολίτης Ηλείας, ενώ άνθρωποι που συνεργάστηκαν με τον Θεόδωρο Βλαγκούλη ήταν εκεί για τον επικήδειο…

    Ο πρώην βουλευτής Ηλείας της ΝΔ Παναγιώτης Αδρακτάς στον επικήδειό του ανέφερε ότι “… ιερό καθήκον μας να αποχαιρετήσουμε έναν φίλο, οικογενειάρχη και αγωνιστή για την πατρίδα μας. Ο Θόδωρος υπήρξε αυτοδημιούργητος, καταξιώθηκε στο χώρο της νομικής που με ήθος και ζήλο υπηρέτησε. Μαζί με την σύζυγό του δημιούργησε μία αξιοζήλευτη οικογένεια αφήνοντας πίσω του δύο εκλεκτά τέκνα. Την Άννα πετυχημένη δημοσιογράφο στο χώρο της και την Βάσω γιατρό καρδιολόγο καταξιωμένη επιστήμονα.

    Στάθηκαν κοντά του με αξιοπρέπεια. Με αγάπη και στήριξαν όλες μα όλες τις ενέργειες του. Ο Θόδωρος όπως όλοι τον αποκαλούσαμε, ήταν πράγματι ένας από εμάς. Ταυτίστηκε με όλους τους κατοίκους της Ηλείας δίνοντας τον καλύτερο εαυτό του, υπηρετώντας με μοναδική αφοσίωση το κοινό καλό, αγωνίζονταν πάντα για την επίλυση των προβλημάτων έως και την ύστατη στιγμή της ζωής του. Θόδωρε, όλοι οι φίλοι σου και μη, αναγνωρίζουν τον αδιάκοπο και πολύτιμο αγώνα σου”.

    Ο δήμαρχος Πύργου Τάκης Αντωνακόπουλος μίλησε για την αγωνιστικότητα του Θεόδωρου Βλαγκούλη. “Σαν αστραπή η είδηση του θανάτου σου διέσχισε όλη την Ηλεία. Μας αιφνιδίασες όλους Θοδωρή. Οι άνθρωποι στο Χειμαδιό, στην Κουτσοχέρα, είπαν πως έγινε αυτό; Προχθες είμαστε εδώ, μιλάγαμε για τα χωράφια μας, που κινδυνεύουμε να χάσουμε. Οι άνθρωποι στον κάμπο είπαν, χθες ήταν εδώ, πέρασε να δει τις ζημιές, στην αγορά, στην Αμαλιάδα, στον Πύργο, στην Γαστούνη. Που να ήξεραν και αυτοί ότι εσύ που ήσουνα όρθιος μια ζωή, επέλεξες να πεθάνεις όρθιος στην κυριολεξία. Ασυμβίβαστος απέναντι στην σειρήνες, έτσι ώστε να υποστείλλεις τον αγώνα της εντιμότητάς σου τον αγώνα, των αξιών αυτών που αφήνεις παρακαταθήκη. Είσαι ο μεγάλος κερδισμένος τελικά φίλε μου Θοδωρή. Γιατί εμείς οι υπόλοιποι μπορεί κάποιες φορές να συμβιβαστήκαμε, να λιγώσαμε. Εσύ δεν λίγωσες ποτέ. “Μια ζωή αγώνες” είναι ο τίτλος που σου αξίζει να γραφτεί εκεί στο μνήμα σου επάνω. Μεγάλος αγωνιστής, αυτός που μόνο έδινε και δεν πήρε, πήρε όμως ότι πολυτιμότερο, μία καλή θέση στην ψυχή μας, έναν θαυμασμό και ίσως μία υποβόσκουσα ζήλεια, γιατί δεν μπορέσαμε όλοι να ακολουθήσουμε αυτόν τον πολύ δύσκολο δρόμο που ακολούθησες εσύ” είπε ο δήμαρχος Πύργου.

    Η βουλευτής Ηλείας της ΝΔ Διονυσία Αυγερινοπούλου στον επικήδειο που εκφώνησε είπε τα εξής: “Θοδωρή μας, βρισκόμαστε δίπλα σου σήμερα, μαζί με όλους τους φίλους και τους συγγενείς σου και εγώ καλούμαι να εκφωνήσω έναν λόγο που ποτέ δεν είχα σκεφτεί ότι θα εκφωνήσω. Όλοι μας ομόφωνα θα συμφωνήσουμε ότι ήσουν ένας μαχητής τη ζωής, ένας αγωνιστής της πολιτικής. Γνώριζες ότι το “κάνω το κοινό καλό”, προηγείται του ατομικού και προσπαθούσες πάντα γι’ αυτό. Εργαζόσουν άοκνα, με αγάπη για την πατρίδα, με αγάπη για την Ηλεία, για τον τόπο μας, για τα δικαιώματα των συμπολιτών μας, για τα συμφέροντά τους. Εμπνεόσουν από την φιλοπατρία, τον κοινωνικό φιλελευθερισμό και πίστευες ακράδαντα στην δύναμη της Ηλείας, κυρίως λόγω του αγροτικού τομέα. Τον οποίο ακάματα υπερασπίστηκες. Ζήσαμε πολλά όλοι μαζί, κοινούς αγώνες, κοινές αγωνίες. Ήσουν πάντα εκεί, πάντα δίπλα στους συμπολίτες σου. Ως δικηγόρος και ως πολιτικός, ως την τελευταία στιγμή, που έφυγες όρθιος από κοντά μας Θοδωρή”

    Η πρώην γραμματέας του Νίκη Μπουτζαρέλη ανέφερε “… είμαστε εδώ να σε τιμήσουμε με σεβασμό, με ήθος και αξιοπρέπεια. Δεδομένα που σε χαρακτήριζαν. Πάντα μιλούσες για την οικογένειά σου με σεβασμό, με ηθική. Όπως και για όλους όσοι είναι εδώ. Ανεξάρτητα από την ιδιότητά τους. Σε ευχαριστώ για όσα μου έμαθες. Καλό παράδεισο…”

    Ο φίλος του Βασίλης Φράγκος θέλησε να αποχαιρετήσει και αυτός τον “αξιόλογο” όπως είπε φίλο του και αγωνιστή Θεόδωρο Βλαγκούλη. “Ο απροσδόκητος χαμός του με λύπησε πάρα πολύ. Δε χωράνε λόγια για το Θεόδωρο Βλαγκούλη. Πάντα στις επάλξεις και σε όλα τα προβλήματα του νομού και του κάθε ανθρώπου συλλογικά και ατομικά. Το καθετί το ένιωθε στο μυαλό του και στην ψυχή του, με αγάπη και ειλικρίνεια και αγωνιζόταν για να το διορθώσει, να το βελτιώσει για το καλό του ανθρώπου. Αγαπούσε με πάθος αυτό που έκανε, δεν κορόιδευε, ήταν αληθινός άνθρωπος. Εγώ τον εκτιμούσα και τον αγαπούσα πρώτα σαν άνθρωπο και μετά σαν πολιτικό. Δυστυχώς πήρε πολλές απογοητεύσεις από την πολιτική και αυτό συνέβη γιατί ήταν καθαρός ανθρώπος, μη εμπλεκόμενος σε παρασκήνια και πισωμαχαιρώματα. Έφυγε μαχόμενος και πάνω στο καθήκον”.

    Μεταξύ άλλων παραβρέθηκαν στην κηδεία του Θεόδωρου Βλαγκούλη οι βουλευτές Ηλείας Ανδρέας Νικολακόπουλος και Διονύσης Καλαματιανός, εκπρόσωπος της Ελληνικής Λύσης, ο αντιπεριφερειάρχης Αγροτικής Ανάπτυξης Θεόδωρος Βασιλόπουλος, ο αντιπεριφερειάρχης Αθλητισμού, Εθελοντισμού και Ολυμπισμού Δημήτρης Νικολακόπουλος, ο δήμαρχος Πηνειού Ανδρέας Μαρίνος, ο πρόεδρος της ΝΟΔΕ Ηλείας Χρήστος Γραβράς κ.α.

    kideia vlagkouli 2

    kideia vlagkouli 3

    kideia vlagkouli 9

    kideia vlagkouli 5

    kideia vlagkouli 10

    kideia vlagkouli 12

    kideia vlagkouli 13

    kideia vlagkouli 14

    kideia vlagkouli 15

    kideia vlagkouli 6

    kideia vlagkouli 7

  • Συλλυπητήρια μηνύματα για το θάνατο του Θεόδωρου Βλαγκούλη - Θλίψη στον πολιτικό κόσμο και την τοπική κοινωνία
    Συλλυπητήρια μηνύματα για το θάνατο του Θεόδωρου Βλαγκούλη

    Ο Θόδωρος Βλαγκούλης, έφυγε το μεσημέρι της Κυριακής 6 Μαρτίου από τη ζωή, κάνοντας αυτό που είχε αφοσιωθεί εδώ και δεκαετίες. Να υπερασπίζεται τα προβλήματα της κοινωνίας και το λαό της Ηλείας.

    Μπορεί να μην το δόθηκε η ευκαιρία από τους Ηλείους να εκπροσωπήσει το νομό στη Βουλή, μπορεί να έφτασε πολλές φορές λίγο πριν τα έδρανα, όμως δεν πρόδωσε ποτέ τον τόπο του.

    Η ομιλία του στις Ξενιές για το θέμα των φωτοβολταϊκών πάρκων στην λίμνη Πηνειού, έμελλε να είναι η τελευταία για τον πρώην υποψήφιο βουλευτή της Νέας Δημοκρατίας και πολιτευτή της Ελληνικής Λύσης.

    "Έσβησε" επιστρέφοντας στη θέση του μπροστά στα έντρομα μάτια των παριστάμενων. Η προσπάθεια να τον επαναφέρουν ήταν μάταιη. Ο Θεόδωρος Βλαγκούλης, "έφευγε" από τη ζωή και μέχρι να φτάσει στο Κέντρο Υγείας Σιμόπουλου, όλα είχαν τελειώσει. Οι γιατροί εκεί επιβεβαίωσαν το θάνατό του.

    Η κηδεία του θα γίνει στο Σώστι την Τρίτη στις 3.30 το μεσημέρι στον Ι.Ν. Κοιμήσεως της Θεοτόκου.

    Συλλυπητήρια μηνύματα

    Κώστας Τζαβάρας - Βουλευτής Ηλείας ΝΔ

    Εκφράζω τη βαθιά μου θλίψη για την απώλεια του Θοδωρή Βλαγκούλη, ενός αγωνιστή της φιλελεύθερης παράταξης, που αφιέρωσε τη ζωή του στο να υπερασπίζεται τα συμφέροντα της Ηλείας και τις πολιτικές ιδέες της Νέας Δημοκρατίας, επιδεικνύοντας ως πολιτικός ήθος, ανθρωπιά και μαχητικό πνεύμα μέχρι και τις τελευταίες στιγμές της ζωής του. Λυπάμαι που όσο ζούσε, το κόμμα του δεν τον τίμησε όσο του άξιζε και δεν του επεφύλαξε δίκαιη μεταχείριση, με χαρακτηριστικότερο παράδειγμα τις διπλές εκλογές του 2012, όταν του στέρησε την εκλόγιμη θέση -και κατ’ επέκταση τη βουλευτική έδρα- που ο ελληνικός λαός του είχε δώσει με την ψήφο του. Εύχομαι να είναι ελαφρύ το χώμα που θα τον σκεπάσει και είμαι βέβαιος πως η μνήμη του θα είναι παντοτινή στις τάξεις των φίλων του αλλά και των πολιτικών του αντιπάλων.

    Ανδρέας Νικολακόπουλος - Βουλευτής Ηλείας ΝΔ

    Η ξαφνική απώλεια του Θεόδωρου Βλαγκούλη σκόρπισε θλίψη σε όλη την Ηλεία, καθώς έφυγε από τη ζωή ένας άνθρωπος που συνέδεσε το όνομά του με το νομό και ξεχώρισε για την επιμονή και την αγωνιστικότητά του, σε μία προσπάθεια να αναδείξει τα προβλήματα του τόπου. Επί σειρά ετών βρισκόταν στην πρώτη γραμμή και υπηρέτησε το κόμμα της Νέας Δημοκρατίας με ήθος, συνέπεια και αξιοπρέπεια, όσο καιρό ήταν μέλος του. Η Ηλεία έχασε έναν δικό της άνθρωπο .Εκφράζω τα ειλικρινή μου συλλυπητήρια στην οικογένειά του και τους οικείους του.

    Διονυσία - Θεοδώρα Αυγερινοπούλου - Βουλευτής Ηλείας ΝΔ

    Τα θερμά της συλλυπητήρια εξέφρασε η βουλευτής Ηλείας, Ν.Δ., Δρ. Διονυσία- Θεοδώρα Αυγερινοπούλου στην οικογένεια του Θεόδωρου Βλαγκούλη, πολιτευτή επί σειρά ετών με την Νέα Δημοκρατία, για την απώλεια του αγωνιστή και ακάματου συμπολίτη. “Ο Θεόδωρος Βλαγκούλης υπήρξε άοκνος και αεικίνητος, διεκδίκησε με μαχητικότητα τα συμφέροντα της Ηλείας και αγωνίστηκε για την ανάδειξη ζητημάτων που απασχολούν τον νομό μας και ιδιαίτερα τον Δήμο Ήλιδας, από όπου καταγόταν. Η δράση και η προσφορά του στο κοινωνικό σύνολο, η αγάπη για την οικογένειά του και για τον συνάνθρωπο, αφήνουν θετικό αποτύπωμα σε όλους όσοι τον γνωρίσαμε. Θα τον θυμόμαστε πάντα με ξεχωριστή εκτίμηση και αγάπη”.

    Βασίλης Γιαννόπουλος - Αντιπεριφερειάρχης Ηλείας

    Η αιφνίδια απώλεια του Θεόδωρου Βλαγκούλη, σκόρπισε θλίψη σε όλη την Ηλεία. Υπήρξε ένας εξαίρετος δικηγόρος κι ένας αγνός μαχητής. Αγωνίστηκε με ήθος, αξιοπρέπεια και ανιδιοτέλεια για τα συμφέροντα του τόπου του και των Ηλείων πολιτών, την αγάπη και εμπιστοσύνη των οποίων τίμησε μέχρι την ύστατη στιγμή.

    Θερμά συλλυπητήρια στην οικογένεια και στους οικείους του.

    Νίκος Κοροβέσης - Αντιπεριφερειάρχης Πολιτισμού και Τουρισμού

    Με μεγάλη μου λύπη πληροφορήθηκα τον αδόκητο θάνατο του αγαπημένου συναγωνιστή και συμπατριώτη Θεόδωρου Βλαγκούλη. Υπήρξε ένας ακούραστος αγωνιστής, ένας εξαίρετος άνθρωπος και ένας άξιος οικογενειάρχης. Αναπλήρωτο το κενό που αφήνει στον νομό μας. Τα θερμά μου συλλυπητήρια στην οικογένειά του.

    Γιάννης Λυμπέρης - Δήμαρχος Ήλιδας

    Θλίψη προκαλεί σ’ όλους μας ο αιφνίδιος θάνατος του αγαπητού Πολιτευτή της Ηλείας, Θεόδωρου Βλαγκούλη. Ο Θεόδωρος Βλαγκουλης υπήρξε μέχρι την ύστατη στιγμή της ζωής του μαχητικός σε όσα πρέσβευε, πάντα με μοναδικό του μέλημα να προσφέρει από το δικό του μετερίζι, στον τόπο που αγάπησε και έδωσε τις μάχες του όλα αυτά τα χρόνια, την Ηλεία. Θα τον θυμόμαστε πάντα για την αγωνιστικότητα, το ήθος, την ευγένεια και το χαμόγελό του. Εκφράζω τα βαθύτατα συλλυπητήριά μου στην οικογένειά του και τους οικείους του.

    Τάκης Αντωνακόπουλος - Δήμαρχος Πύργου

    Με μεγάλη οδύνη πληροφορηθήκαμε τον αιφνίδιο χαμό του καλού μας φίλο Θεόδωρο Βλαγκούλη. Ένας γνήσιος αγωνιστής της Ηλείας, μπροστάρης στις μεγάλες διεκδικήσεις τον τόπο μας έφυγε τόσο νωρίς και τόσο ξαφνικά από κοντά μας, αφήνοντας ένα μεγάλο κενό. Η φωνή της Ηλείας είναι από σήμερα πιο σιγανή...

    Για τον Θεόδωρο Βλαγκούλη θα μπορούσαμε να πούμε και να θυμηθούμε πολλά από την δυναμική πορεία που κατέγραψε δεκαετίες τώρα στον πολιτικό στίβο.

    Αυτό που πάντα θα κρατάμε στις καρδιές μας, είναι η εντιμότητα, η ανιδιοτέλεια και η απαράμιλλη αγωνιστική του ταυτότητα που ποτέ δεν εγκατέλειψε. Μαζί, δίναμε το τελευταίο διάστημα τη μάχη στο πλευρό των κατοίκων που διεκδικούν απο την ΙΜ Αγίων Θεοδώρων τις εκτάσεις τους.

    Ο Θεόδωρος Βλαγκούλης δεν είναι πια κοντά μας. Έφυγε ξαφνικά! Έφυγε όμως δικαιωμένος στις συνειδήσεις όλων των Ηλείων ως ένας ανιδιοτελής μαχητής για όλα τα μεγάλα ζητήματα του τόπου.

    Θέλω να εκφράσω τα ειλικρινή μου συλλυπητήρια στην οικογένεια και τους οικείους του. Καλό Παράδεισο φίλε Θοδωρή...

    Γιάννης Λέντζας - Δήμαρχος Ανδραβίδας - Κυλλήνης

    Συγκλονισμένοι από την ξαφνική απώλεια του Θεόδωρου Βλαγκούλη, αποχαιρετούμε έναν ανιδιοτελή και ακούραστο μαχητή της αλήθειας και των ιδανικών. Έναν αγωνιστή της Ηλείας που πορεύτηκε σε όλη του τη ζωή με ήθος, συνέπεια και αξιοπρέπεια.

    Θα τον θυμόμαστε για πάντα με αγάπη και σεβασμό. Εκφράζουμε τα ειλικρινή μας συλλυπητήρια στην οικογένεια και τους οικείους του.

    Χρήστος Χριστοδουλόπουλος - Πρώην δήμαρχος Ήλιδας

    "Καλέ μου φίλε Θοδωρή Βλαγκούλη,
    Έφυγες χαμογελαστός, ξαφνικά και αναπάντεχα, μέσα στο χειροκρότημα και την αγάπη όλων μας. Έφυγες δίπλα μας, παλεύοντας για το μέλλον της Ηλείας που τόσο αγάπησες, για την Ηλεία που έβαζες πάντα σε προτεραιότητα.Ανιδιοτελής, ακούραστος μαχητής των ιδανικών σου, υπερασπίστηκες πάντα την αλήθεια και το δίκιο των συμπολιτών και του τόπου σου. Μεγάλη είναι η θλίψη για την απώλεια σου. Θα σε θυμόμαστε πάντα με αγάπη και σεβασμό. Αιώνια να είναι η μνήμη σου. Τα ειλικρινή μου συλλυπητήρια στην οικογένεια και τους οικείους σου...".

    Δημήτρης Κράλλης - Πρώην δήμαρχος Αμαλιάδας

    Ο αιφνίδιος θάνατος του Θόδωρου Βλαγκούλη πλημμύρησε όλους μας με απέραντη θλίψη. Ο Θόδωρος Βλαγκούλης υπήρξε στο Δημόσιο Βίο ένας ανιδιοτελής πολιτικός της προσφοράς.

    Η μοίρα μου επιφύλαξε να βρεθούμε μαζί πριν το τέλος της ζωής του. Ξεκινήσαμε μαζί από την Αμαλιάδα για να παραβρεθούμε στην προγραμματισμένη λαϊκή συγκέντρωση διαμαρτυρίας στις Ξενιές. Στην διαδρομή μοιραστήκαμε απόψεις και οράματα για την ανάδειξη της Λίμνης Πηνειού.

    Άφησε την τελευταία του πνοή μόλις κατέβηκε από το βήμα της συγκέντρωσης όπου υποστήριξε με πάθος την ανάδειξη της Λίμνης Πηνειού προς όφελος της τοπικής κοινωνίας.

    Έφυγε από κοντά μας αφήνοντας δεσμεύσεις και παρακαταθήκη για συνέχιση του αγώνα για πρόοοδο στον Δήμο Ηλιδας. Θερμά συλλυπητήρια στην οικογένειά του.

    Αντίο φίλε Θόδωρε.

    Γιάννης Κουτσούκος - Πρώην βουλευτής ΚΙΝΑΛ

    Ο Θεόδωρος Βλαγκούλης υπήρξε συνεπής, επίμονος και έντιμος αγωνιστής για την παράταξή του. Βρεθήκαμε αντιμέτωποι σε πολλές εκλογικές αναμετρήσεις και αντιπαρατεθήκαμε με ευπρέπεια, πολιτικά επιχειρήματα και αμοιβαίο σεβασμό. Έφυγε ξαφνικά, με τρόπο τραγικό, την ώρα που πάλευε για τα πιστεύω του.
    Θερμά συλλυπητήρια στην οικογένεια του.

    Μάκης Μπαλαούρας - Πρώην βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ

    Για τον Θόδωρο Βλαγκούλη, που έχασε τη ζωή του, καταρρέοντας μετά τη δυναμική ομιλία του για την προστασία του φράγματος, έχω να πω ότι έφυγε όρθιος ως μαχητής για τις θέσεις που υπερασπιζόταν με ήθος και πάθος.

    ΝΟΔΕ Ηλείας

    «Υποκλινόμαστε» στην μνήμη του αυθεντικού αγωνιστή μας!

    Με σεβασμό υποκλινόμαστε στη μνήμη ενός αγωνιστή της παράταξης το παράδειγμα του οποίου ελάχιστοι ακολούθησαν στον πολιτικό στίβο και στο κομματικό τους καθήκον.

    Ο Θεόδωρος Βλαγκούλης, διακρίθηκε από σθένος, είχε πάθος για τον τόπο και μαχητικότητα για την επίλυση των προβλημάτων.

    Απίστευτα ακούραστος ήταν πάντα- όπως ήθελε να λέει και ο ίδιος- «στην πρώτη γραμμή του αγώνα». Δεν σταμάτησε ποτέ να αγωνίζεται, να πιστεύει, να προσδοκά....

    Για εμάς, όσους τον γνωρίζαμε πολλά χρόνια ήταν και ένας «δικός μας άνθρωπος» ένας ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΣ ΦΙΛΟΣ, ένας άξιος συνεργάτης, μπροστάρης σε κάθε διεκδίκηση. Χωρίς έπαρση, χωρίς άμετρη φιλοδοξία, αλλά πάντα με έναν σταθερό στόχο που στενάχωρα είδε να μην ολοκληρώνεται για την είσοδό του στη Βουλή.

    Όμως για την παράταξη, για τα στελέχη και για τα απλά μέλη ήταν εν δυνάμει βουλευτής. Με δυνατή και διαρκή φωνή για ΟΛΑ. Με μόνιμη παρουσία σε ΟΛΑ! Και αυτό απέδειξε μέχρι το τέλος της ζωής του...

  • Ηλεία: Σοκ - "Έφυγε" από τη ζωή ο Θεόδωρος Βλαγκούλης
    Ηλεία: Σοκ έφυγε από τη ζωή ο Θεόδωρος Βλαγκούλης

    Μια πολύ δυσάρεστη είδηση έπεσε ως κεραυνός εν αιθρία στην τοπική κοινωνία της Ηλείας.

    Ο πολιτευτής της Ελληνικής «Λύσης», Θεόδωρος Βλαγκούλης, έφυγε από τη ζωή πριν λίγη ώρα μετά από εγκεφαλικό επεισόδιο που υπέστη την ώρα εκδήλωσης για τα φωτοβολταϊκά πάρκα, στις Ξενιές Βουπρασίας.

    Μόλις ο 68χρονος πολιτικός ολοκλήρωσε την ομιλία του για το θέμα καταχειροκροτούμενος από τους πολίτες που βρίσκονταν εκεί, επέστρεψε φορτισμένος από το κλίμα στην θέση του όμως κατέρρευσε. Οι γιατροί δήμαρχος Ανδραβίδας Κυλλήνης Γιάννης Λέντζας και ο βουλευτής και επικεφαλής της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΚΙΝΑΛ Μιχάλης Κατρίνης, μαζί και με το βουλευτή Ηλείας Διονύση Καλαματιανό, έσπευσαν να του προσφέρουν τις πρώτες βοήθειες. Εκτιμάται από παριστάμενους, που ο Θεόδωρος Βλαγκούλης, κατέληξε εκείνη την ώρα στην αίθουσα ή στα πρώτα λεπτά της διαδρομής προς το Κέντρο Υγείας Σιμόπουλου, όπου οι γιατροί διαπίστωσαν το θάνατό του.

    Image-1__3_Φωτογραφία: Protothema.gr

    Ο Θεόδωρος Βλαγκούλης, ήταν ένας αγωνιστής της Ηλείας. Έτρεξε με όποιες δυνάμεις είχε σε κάθε συμπολίτη, σε κάθε περιοχή που είχε πρόβλημα για να βοηθήσει.

    Ήθελε να γίνει η φωνή της Ηλείας στο Ελληνικό Κοινοβούλιο, όμως ο ηλειακός λαός δεν του έδωσε την δυνατότητα. Τον ψήφισαν χιλιάδες, αλλά ποτέ δεν κατάφερε να βρεθεί σε εκλόγιμη θέση με τη Νέα Δημοκρατία που επί δεκαετίες στήριξε ως υποψήφιος βουλευτής. Έφτασε πολλές φορές κοντά στον στόχο όμως βρέθηκε στη θέση του πρώτου επιλαχόντα.

    Τα τελευταία χρόνια με εμφανή την απογοήτευσή του για τον αποκλεισμό του από τα ψηφοδέλτια του Κυριάκου Μητσοτάκη, ο Θεόδωρος Βλαγκούλης, πέρασε στο κόμμα του Κυριάκου Βελόπουλου και της "Ελληνικής Λύσης".

    Το κόμμα μπορεί να μην είχε εκπρόσωπο στη Βουλή από την Ηλεία, αλλά είχε τον Θόδωρο Βλαγκούλη, να καταγράφει και να τροφοδοτεί τους εκπροσώπους του κόμματος με υλικό για παρεμβάσεις και επερωτήσεις που αφορούσαν την Ηλεία.

    Δεν έπαψε ποτέ να μάχεται για τον τόπο του.

    Επαγγελματικά υπήρξε ένα εξαιρετικός δικηγόρος και νομικός σύμβουλος τραπεζών και εταιριών.

    Ήταν παντρεμένος και πατέρας δύο θυγατέρων την Βασιλική, καρδιολόγο και την Άννα - Μαρία, δημοσιογράφο.

    Η συντακτική ομάδα του ilialive.gr εκφράζει τα ειλικρινή της συλλυπητήρια στην οικογένειά του.

  • Το πρωτοχρονιάτικο μήνυμα του Πολιτευτή της Ελληνικής Λύσης Θ. Βλαγκούλη
    Το πρωτοχρονιάτικο μήνυμα του Πολιτευτή της Ελληνικής Λύσης Θ. Βλαγκούλη

    Συμπατριώτες και Συμπατριώτισσες εύχομαι το 2021 να είναι πάνω απ’ ‘όλα χρονιά υγείας για όλους μας καθώς και χρονιά εκπλήρωσης προσωπικών προσδοκιών. Εύχομαι ακόμη, μπροστά στην κρίσιμη περίοδο που βιώνουμε να είναι χρονιά ελπίδας αλλά και πολιτικής σταθερότητας.

    Με ενότητα, διάθεση δημιουργίας, προτάσσοντας το εθνικό συμφέρον μπορούμε να κρατήσουμε ζωντανή την ελπίδα για καλύτερες ημέρες που τόσο πολύ έχει ανάγκη ο τόπος και οι πολίτες και έτσι δεν θα πάνε χαμένες οι θυσίες του ελληνικού λαού και ιδιαίτερα των Ηλείων πολιτών στους οποίους βρίσκομαι για χρόνια δίπλα τους.

    ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ ΚΑΙ ΚΑΛΗ ΧΡΟΝΙΑ

    ΘΕΟΔΩΡΟΣ ΒΛΑΓΚΟΥΛΗΣ

    ΔΙΚΗΓΟΡΟΣ

    Υπ. Βουλευτής ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΛΥΣΗΣ

    (Δελτίο Τύπου)

  • Το Χριστουγεννιάτικο μήνυμα του πολιτευτή της Ελληνικής Λύσης Θ. Βλαγκούλη
    Το Χριστουγεννιάτικο μήνυμα του πολιτευτή της Ελληνικής Λύσης Θ. Βλαγκούλη

    « Με συναίσθημα αισιοδοξίας»

    Το χαρμόσυνο μήνυμα της γέννησης του Ιησού Χριστού εύχομαι να γεμίσει με νέα συναισθήματα αισιοδοξίας και ελπίδες τους συμπατριώτες μου!

    Να ξεχάσουμε για λίγο τα προβλήματα που μας περιτριγυρίζουν από την επιβαρυμένη και δυσβάσταχτη καθημερινότητα το πράγματικό νόημα της γέννησης του Ιησού Χριστού πέρα από μικρόψυχες και στενάχωρες πρακτικές.

    Εύχομαι σε όλες τις Ηλείες και του Ηλείους συμπατριώτισσες και συμπατριώτες μου, προσωπική ευτυχία και ΚΑΛΑ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ !

    Χρόνια Πολλά!

    Θεόδωρος Βλαγκούλης

    Δικηγόρος

    Υπ. Βουλευτής ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΛΥΣΗΣ

  • Ηλεία: Κατασβέστηκε η πυρκαγιά στο Σώστι - Ευτυχώς χωρίς σημαντικές ζημιές
    Ηλεία: Νέα πυρκαγιά στο Σώστι - Κινητοποίηση της Πυροσβεστικής

    Νέα πυρκαγιά ξέσπασε το μεσημέρι της Πέμπτης στην περιοχή του χωριού Σώστι του δήμου Ήλιδας.

    Η κινητοποίηση της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας είναι μεγάλη καθώς η φωτιά πλησίασε προς στάβλο και αγροικίες.

    Νεότερη ενημέρωση

    Η φωτιά στο Σώστι σε αγροτική έκταση, αν και έλαβε διαστάσεις και δυσκόλεψε τους πυροσβέστες κατασβήστηκε. Επιχείρησαν οκτώ άνδρες με τέσσερα οχήματα και ένα όχημα της Πολιτικής Προστασίας του δήμου Ήλιδας με δύο άτομα.

    Sosti fotia 2

    Sosti fotia 3

    Sosti fotia 4

    Sosti fotia 5

    Sosti fotia 6

    Sosti fotia 7

  • Σώστι Αμαλιάδας: Ληστεία ... με το ζόρι - Οι κουκουλοφοροι πήραν 120 ευρώ σε βενζινάδικο
    Σώστι Αμαλιάδας: Ληστεία ... με το ζόρι - Οι κουκουλοφοροι πήραν 120 ευρώ σε βενζινάδικο

    Αντιμέτωπος με δύο κουκουλοφόρους άντρες βρέθηκε ένας 85χρονος την ώρα που έκλεινε το πρατήριο υγρών καυσίμων ιδιοκτησίας του γιου του.

    Σύμφωνα με πληροφορίες του ilialive.gr, oι ληστές "χτύπησαν" στο χωριό Σώστι στην Αμαλιάδα περίπου στις δέκα το βράδυ.

    Πλησίασαν τον ηλικιωμένο την ώρα που έκλεινε το φώτα της επιχείρησης και με την χρήση βίας κατάφεραν να του αποσπάσουν το ποσό των 120 ευρώ.

    Ο ηλικιωμένος είχε τα χρήματα στην τσέπη του παντελονιού του όταν οι δράστες του επιτέθηκαν και έσκισαν τις τσέπες για να του πάρουν τα χρήματα.

    Στη συνέχεια τράπηκαν σε φυγή με το αυτοκίνητό τους.

    Ο ηλικιωμένος προσπαθώντας να ξεπεράσει το αρχικό σοκ κάλεσε σε βοήθεια και γρήγορα έφτασε στην περιοχή δύναμη της Αστυνομίας.

    Αυτή την ώρα έχουν στηθεί μπλόκα στην ευρύτερη περιοχή και γίνονται έρευνες για τον εντοπισμό των δραστών...

    * φωτογραφία αρχείου

Sites του Ομίλου

Αγ. Κυριακής 4 | Πύργος Ηλείας | Τηλ: 26210 30400 | Δημοσιογραφικό τμήμα: 6976 869414 | Εμπορικό Τμήμα: 6945 556212 | email: [email protected]

Μ.Η.Τ. 242102 | ΑΦΜ: 105224221 - ΔΟΥ Πύργου | Aρ.Γ.Ε.ΜΗ. 141319425000 | Ατομική Επιχείρηση | Ιδιοκτήτρια - διευθύντρια - διαχειρίστρια - δικαιούχος ονόματος τομέα: Δήμητρα Βέλμαχου | Διευθυντής σύνταξης: Γιάννης Σπυρούνης

Up & High Media & Productions

ilia live smallCopyright © 2011 - 2024 Ηλεία Live!.
Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.

Μέλος του 
Μητρώο ΜΗ

Βλαχαντώνη Ολυμπία - Μεσιτικό Γραφείο