Πέμπτη, 17 Μαρτίου 2022 10:54

Επίσκεψη ΚΔΑΠ μεΑ "ΗΛΙΑΝΘΟΣ" στην Δημόσια Κεντρική Βιβλιοθήκη Πύργου

Γράφτηκε από την
Ad Slot

Εχθές ήταν μια ιδιαίτερη ημέρα για το ΚΔΑΠ με «ΗΛΙΑΝΘΟΣ» !

Επισκεφθήκαμε με τα παιδιά της πρωινής μας βάρδιας την ιστορική Δημόσια Κεντρική Βιβλιοθήκη Πύργου, όπου τύχαμε μιας εξαιρετικής υποδοχής από την διευθύντρια της βιβλιοθήκης κ. Νίκη Κατσιάπη.

Η κ. Κατσιάπη μας παρουσίασε σε powerpoint την ιστορία της Βιβλιοθήκης στα βάθη των ετών και την εξέλιξή της από «Ηλειακή Βιβλιοθήκη εν Πύργω» σε Δημόσια Κεντρική Βιβλιοθήκη Πύργου, αλλά και τον ρόλο συγκεκριμένων ανθρώπων στην ιστορία της βιβλιοθήκης, όπως αυτός του ιδρυτή της κ. Χριστόπουλου (ή Χριστιά).

Επίσης ξεναγηθήκαμε στους χώρους του κτιρίου, όπου τα παιδία μας ήρθαν σε επαφή με διάφορα βιβλία, τα περιεργάστηκαν και έμαθαν πώς μπορεί κανείς να δανειστεί ένα από αυτά.

Επιπρόσθετα, δεν θα μπορούσε μια δυνατή φιλία και συνεργασία να μην ξεκινήσει με ανταλλαγή δώρων μεταξύ μας. Εμείς πήραμε τα καπέλα μας με το λογότυπο της βιβλιοθήκης και στην κ. Κατσιάπη χαρίσαμε ένα ημερολόγιο και ένα κηροπήγιο, δημιουργήματα των παιδιών μας φυσικά!

Στα επόμενα που θα έρθουν λοιπόν, γιατί όταν η όρεξη και η φαντασία συναντούν την καλοσύνη, την προσφορά και την ανθρωπιά το αποτέλεσμα σίγουρα θα είναι εκπληκτικό!

Κ. Νίκη σας ευχαριστούμε για όλα μέσα από την καρδιά μας!

Εις το επανιδειν!

kdap mea vivliothiki 2

kdap mea vivliothiki 3

kdap mea vivliothiki 4

kdap mea vivliothiki 5

(Δελτίο Τύπου)

Τελευταία τροποποίηση στις Πέμπτη, 17 Μαρτίου 2022 10:35

Σχετικά Άρθρα

  • Βιβλιοθήκη Πύργου: Αποχωρεί μετά από εννέα χρόνια η διευθύντρια Νίκη Κατσιάπη
    Βιβλιοθήκη Πύργου: Αποχωρεί μετά από εννέα χρόνια η διευθύντρια Νίκη Κατσιάπη

    Επιστρέφει στον εκπαιδευτικό χώρο

    Τον χώρο που τόσο αγάπησε και συνέδεσε το όνομά της με την καλή λειτουργία του, και τις ποικίλες εκπαιδευτικές δράσεις, την Δημόσια Βιβλιοθήκη Πύργου, αφήνει πίσω της, η διευθύντρια της δομής Νίκη Κατσιάπη.

    Μετά από εννέα χρόνια δημιουργικής παρουσίας η κ. Κατσιάπη με ανάρτησή της στον προσωπικό της λογαριασμό στο facebook ενημερώνει για την απόφασή της, εξ’ αιτίας ενός προσωρινού προβλήματος υγείας, να αφήσει τη θέση που τόσο αγάπησε και να επιστρέψει στον εκπαιδευτικό χώρο. Παράλληλα ευχαριστεί τους δεκάδες συνεργάτες και φίλους που στήριξαν το έργο της.

    Συγκεκριμένα η κ. Κατσιάπη, αναφέρει:

    «Αποχαιρετισμός
    Και να, που ήρθε η ώρα ύστερα από 9 χρόνια -τα πιο δημιουργικά χρόνια της επαγγελματικής μου ζωής- να αποχαιρετήσω την αγαπημένη μου Βιβλιοθήκη και τους ανθρώπους που συνεργάστηκα.

    Ένα προσωρινό πρόβλημα υγείας με αναγκάζει να λείψω στο προσεχές μέλλον για κάποιο διάστημα, πράγμα απαγορευτικό για τα καθήκοντα που απορρέουν από τη θέση ευθύνης που κατέχω. Έτσι, στις αρχές Ιουλίου υπέβαλα αίτηση ανάκλησης απόσπασης, η οποία έγινε δεκτή την περασμένη Παρασκευή και πλέον επιστρέφω στον εκπαιδευτικό χώρο.
    Με ευγνωμοσύνη αποχαιρετώ όλους εσάς με τους οποίους συμπορευτήκαμε αυτά τα εννέα χρόνια και αφήνω «την καρδιά μου από σας γεμάτη»

    Το νυν και το προηγούμενο Εφορευτικό Συμβούλιο για την εξαιρετική συνεργασία μας:
    Θανάση Φωτόπουλο, Χρήστο Κωνσταντόπουλο, Γιώργο Αντωνόπουλο, Σάκη Τραμπαδώρο, Ζαχαρία Μαντά, Νίκο Σακούλη.
    Γιάννη Νικολόπουλο, Ευγενία Χριστοπούλου, Κωνσταντίνα Νικολακοπούλου, Δημήτρη Κρανίτη και Ζώη Υφαντή.
    Την πρώην διευθύντρια Φανή Καραχάλιου, με την οποία μαζί ονειρευτήκαμε πράγματα και χαράξαμε δρόμους.
    Τους συναδέλφους μου που υλοποίησαν όσα σχεδιάσαμε για τη βιβλιοθήκη, κάποιες φορές έξω από τα καθήκοντα και το ωράριό τους: Μαρία Γιαννοπούλου, Άρη Βλαχοχριστόπουλο, Βασίλη Σπανόπουλο, Κατερίνα Σίψα, Μπάμπη Αντωνόπουλο, Νεκτάριο Ασπρούκο.

    Τους δεκάδες εμψυχωτές και εθελοντές που, δίχως τη δική τους βοήθεια δεν θα είχαν πραγματοποιηθεί τα θερινά -και όχι μόνο- εκπαιδευτικά προγράμματα: (μνημονεύω τους εθελοντές του 2024, ας με συγχωρήσουν όσοι εργάστηκαν τα προηγούμενα καλοκαίρια, φοβάμαι μην τύχει και ξεχάσω κάποιον):
    Θέμη Μαντά, Χρήστο Λιάγκουρα, Βάσω Καράγιωργα, Παναγιώτη Δημάκη, Δημήτρη Αδαμόπουλο, Ζέτα Αδαμοπούλου, Άννα Αντύπα, Αντωνία Βουδούρη, Μπέττυ Γαλανοπούλου, Γωγώ Γιάνναρου, Κωνσταντίνα Δημοπούλου, Νατάσα Ζουμή, Ηλία Καλογήρου, Χαρά Καπαρέλη, Κυριακή Καρούση, Γιάννη Παπαδόπουλο, Ελένη Κατσαράκη, Ιουλία Κόλλια, Ρεβέκα Κολλιοπούλου, Νελίνα Κούλη, Χρίστο Κουτσουνά, Κατερίνα Κωλέττη, Διονύση Λιανό, Άγγελο Μιχαλόπουλο, Μαρία Μπακογιάννη, Δέσποινα Μπεκιάρη, Μαρία Μπίρμπα, Χριστίνα Νάζου, Δημήτρη Οικονόμου, Ευγενία Παπανικολάου, Παναγιώτα Πατσή, Κατερίνα Πολάκη, Σταύρο Ρομποτή, Κωστούλα Σακκά – Κυρίτση, Ντενίσα Σίμα, Αλίκη Τσιφτσοπούλου, Μαρία Τσουκαλά, Διονύση Φωτεινόπουλο, Σωτηρία Χαντζηκωνσταντίνου, Βασιλική Χαριλάου, Ιωάννα Χριστοπούλου

    Τον αγαπημένο διακοσμητή Χάρη Κανελλακόπουλο που με περισσή φροντίδα και αγάπη προσέφερε αυτά τα χρόνια τις υπηρεσίες του, δίχως την παραμικρή αμοιβή.
    Ιδιαίτερη μνεία κάνω στον τρισαγαπημένο Δρόσο Κονδύλη (μαζί με τη μητέρα του Νικολία Μωραΐτη, έναν φάρο φωτεινό για όλους μας), ο οποίος εργάζεται εθελοντικά σε καθημερινή βάση και προσφέρει πολλά.

    Τον Πρόεδρο του ΕΣ της Δημόσιας Καποδιστριακής Βιβλιοθήκης Αίγινας Γιώργο Καλόφωνο για την άψογη συνεργασία μας, τις αγαπημένες διευθύντριες και προϊστάμενες Μαρία Ρούσσου (Βιβλιοθήκη Λευκάδας), Μαριάννα Ρουκουνάκη (Βιβλιοθήκη Ρεθύμνου), Αντωνία Βλαχούση (Βιβλιοθήκη Ανδρίτσαινας), Μαρία Κουντράρου και Ρεβέκα Χαρπίδου (Βιβλιοθήκη Αίγινας), καθώς και τον διευθυντή Μανώλη Πυργιώτη (Βιβλιοθήκη Σάμου) για όλα όσα μου προσέφεραν και με έμαθαν με περισσή αγάπη.

    Θα είναι μεγάλη παράλειψη αν δεν ευχαριστήσω τους φορείς και τα θεσμικά πρόσωπα που απλόχερα έδωσαν χέρι συνεργασίας με σκοπό την ανάδειξη του πολιτισμού του τόπου μας:
    Τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη μας κ.κ. Αθανάσιο, τον τέως και τον νυν πρωτοσύγκελο π. Ηλία Παπαγγελή και π. Φιλάρετο Σπανόπουλο.
    Τον υφυπουργό Προστασίας του Πολίτη Ανδρέα Νικολακόπουλο, καθώς και τους βουλευτές του νομού μας Διονυσία – Θεοδώρα Αυγερινοπούλου, Μιχάλη Κατρίνη και Διονύση Καλαματιανό που στάθηκαν αρωγοί στις προσπάθειές μας όσες φορές τους το ζητήσαμε.

    Τον αγαπημένο μας δήμαρχο Στάθη Καννή.
    Το παράρτημα ΕΑΑΝ Ν. Ηλείας και τον δραστήριο πρόεδρό του Ζώη Υφαντή.
    Το Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου για παιδιά και νέους και ιδιαίτερα τον Δημήτρη Σπύρου, τον Χρήστο Κωνσταντόπουλο και τον Κώστα Κορρέ.
    Το Λύκειο Ελληνίδων Πύργου και την αγαπημένη μας Πρόεδρο Κατ. Παρασκευοπούλου.
    Τον πολυχώρο «Δεξαμενή» και ιδιαίτερα τη Λέσχη Ανάγνωσης και τη Βάσω Διαμαντοπούλου.

    Το ΚΕΘΕΑ - Οξυγόνο και όλο το προσωπικό του.
    Το Κέντρο Προλήψεων «Παρεμβάσεις» για την πολύτιμη συνεργασία του.
    Τον Δικηγορικό Σύλλογο Ηλείας και ιδιαίτερα τον πρόεδρό του Δημήτρη Δημητρουλόπουλο.
    Τους ομιλητές της Σχολής Γονέων Πλάτωνα Χριστόπουλο, Αιμιλία Ρούβαλη, Διονυσία Γκομώλη, Μαρία Ταράνη, Μπέκη Αλεξοπούλου, Βίκυ Λαμπρινού, Βασιλική Φωτοπούλου, Γαρυφαλλιά Φρεμεντίτη, Μελπομένη Μπογή, Σπύρο Ζαφειρόπουλο.
    Την ΕΛΜΕ Ηλείας και τη δραστήρια πρόεδρό του Στέλλα Αναστασίου.
    Τους συναδέλφους εκπαιδευτικούς που, σε καιρούς χαλεπούς, αγωνίστηκαν να οδηγήσουν τα βήματα των μαθητών τους στη Βιβλιοθήκη.
    Τους Συλλόγους Γονέων των σχολείων του Πύργου.

    Όλους όσοι ανέδειξαν τη βιβλιοθήκη στα ΜΜΕ:
    Λεωνίδα Βαρουξή, Νάντια Μανιάτη, Μαριάννα Μητροπούλου, Αντώνη Φώτη, Κική Κολοβέρου, Παναγιώτη Φωτεινόπουλο, Γιώργο Γουβιά, Γιάννη Σπυρούνη, Θεόδωρο Λάμπρο, ΕΡΑ Πύργου, ΟΡΤ TV, Ιόνιαν TV, Best TV, Ιόνιον FM.
    Θαρρώ, τελειώνοντας, πως πρέπει να σβήσω τη λέξη «Αποχαιρετισμός» στον τίτλο του κειμένου, αφού ποτέ δεν αποχωρίζεσαι κάτι που έχεις μέσα στην καρδιά σου. Κι εσείς όλοι, οι συνεργάτες και συνοδοιπόροι του πολιτισμού, είστε μέσα στην καρδιά μου!
    Καλή συνέχεια, το λοιπόν, σε ό,τι πορεύεται ο καθένας μας.

    Ο Θεός μαζί μας!
    Νίκη Κατσιάπη
    τ. Διευθύντρια της Δημόσιας Κεντρικής Βιβλιοθήκης Πύργου
    εκπαιδευτικός, ΜEd – Δρ. Παιδαγωγικής

  • Γιορτή λήξης του ΚΔΑΠ μεΑ ΗΛΙΑΝΘΟΣ για την χρονιά 2023-2024
    Γιορτή λήξης του ΚΔΑΠ μεΑ ΗΛΙΑΝΘΟΣ για την χρονιά 2023-2024

    kdap gast lixi

  • Καλαματιανός: Επιτακτική ανάγκη να βρεθεί λύση για τα ΚΔΑΠμεΑ
    Καλαματιανός: Επιτακτική ανάγκη να βρεθεί λύση για τα ΚΔΑΠμεΑ

    Σκοπός των Κέντρων Δημιουργικής Απασχόλησης Παιδιών με Αναπηρία (ΚΔΑΠμεΑ) είναι, μεταξύ άλλων, η δημιουργική απασχόληση των παιδιών μέσω προγραμμάτων έκφρασης και ψυχαγωγίας, άθλησης, άσκησης λόγου και κοινωνικοποίησης. Περαιτέρω, συμβάλλουν στη συμμετοχή των παιδιών σε προγράμματα προ-επαγγελματικής εκπαίδευσης και κατάρτισης, παρέχοντας παράλληλα υποστηρικτικές υπηρεσίες και στις οικογένειές τους.

    Παρ’ όλα αυτά, η κυβέρνηση, αν και ισχυρίζεται πως δήθεν νοιάζεται για τις ευάλωτες κοινωνικές ομάδες, στην πράξη επιδεικνύει απάθεια και αδιαφορία. Χαρακτηριστικό είναι πως τα ΚΔΑΠμεΑ παραμένουν απλήρωτα, καθώς, έχει καθυστερήσει η καταβολή της αποζημίωσης για τις παρεχόμενες υπηρεσίες τους προς τους δικαιούχους-ωφελούμενα Άτομα με Αναπηρία που έχουν υπερβεί το 22 έτος ηλικίας. Επίσης, εκκρεμεί η έκβαση της χρηματοδότησης της Ελληνικής Εταιρείας Τοπικής Ανάπτυξης και Αυτοδιοίκησης (ΕΕΤΑΑ), για να ακολουθήσουν οι χρηματικές ροές στα Κέντρα. Δυστυχώς, μέχρι στιγμής, δεν υπάρχει καμία επίσημη ενημέρωση για τα Άτομα με Αναπηρία άνω των 22 ετών, σχετικά με τη συμμετοχή τους στα προγράμματα για την επόμενη περίοδο των προγραμμάτων 2024-2025.

    Γίνεται, λοιπόν, αντιληπτό πως ένας ενδεχόμενος αποκλεισμός των Ατόμων με Αναπηρία ηλικίας άνω των 22 ετών, θα επηρεάσει αρνητικά κυρίως τις οικογένειες με χαμηλά και μεσαία εισοδήματα, που δεν διαθέτουν τους οικονομικούς πόρους για να προσφέρουν τέτοιου είδους προγράμματα στα παιδιά τους.

    Προκειμένου να βρεθεί λύση για αυτό το ευαίσθητο και σημαντικό ζήτημα, Βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ καταθέσαμε ερώτηση προς τους αρμόδιους Υπουργούς Εσωτερικών, Κοινωνικής Συνοχής και Οικογένειας, καλώντας τους να δώσουν σαφείς απαντήσεις στα εξής ερωτήματα:

    • Σε ποιες ενέργειες θα προβούν ώστε οι δομές να χρηματοδοτηθούν άμεσα και να εξασφαλιστεί η ομαλή λειτουργία τους; Τι προτίθενται να πράξουν ώστε να εξοφληθούν άμεσα οι αποζημιώσεις που εκκρεμούν και τα ΚΔΑΠμεΑ να μην αποσταθεροποιηθούν περαιτέρω και να συνεχίσουν να λειτουργούν;
    • Θα αναλάβουν πρωτοβουλίες για τη στελέχωση με οποιονδήποτε τρόπο των δομών με μόνιμο προσωπικό;
    • Τι μέτρα θα λάβουν ώστε να μην αποκλειστούν τα Άτομα με Αναπηρία ηλικίας άνω των 22 ετών από τα προγράμματα που υλοποιούνται από τα ΚΔΑΠμεΑ;

    Δυστυχώς και στον τομέα της κοινωνικής πρόνοιας, η κυβέρνηση δείχνει σοβαρά ελλείμματα. Με την αδιαφορία της οδηγεί τα ΚΔΑΠμεΑ σε οικονομική ασφυξία, δημιουργεί ανυπέρβλητα προβλήματα στη λειτουργία τους με ανυπολόγιστες συνέπειες για τα Άτομα με Αναπηρία που φιλοξενούν, εντείνοντας παράλληλα την ανασφάλεια σε πολλές ελληνικές οικογένειες.

    (Δελτίο Τύπου)

  • Το ΚΔΑΠ μεΑ ΗΛΙΑΝΘΟΣ στο 3ο RUN PYRGOS
    Το ΚΔΑΠ μεΑ ΗΛΙΑΝΘΟΣ στο 3ο RUN PYRGOS

    Οι ωφελούμενοι και οι εκπαιδευτικοί του ΚΔΑΠ μεΑ «ΗΛΙΑΝΘΟΣ» συμμετείχαμε στις 25/5/2022 στο 3ο RUN PYRGOS που διοργάνωσε ο Δήμος Πύργου μαζί με το Pirgos Athletic Events, τους Αθλητικούς Συλλόγους Αίολο Πύργου και Ατρόμητο Λαστεΐκων καθώς επίσης και την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδος.

    Εμείς βρεθήκαμε εκεί και συμμετείχαμε ενεργά στην διαδρομή των 500m μεταδίδοντας ουσιαστικά το μήνυμα πως δεν χωρούν αποκλεισμοί στην πόλη μας!

    Οι ωφελούμενοι του ΚΔΑΠ μεΑ «ΗΛΙΑΝΘΟΣ» χάρηκαν με την ψυχή τους την διαδρομή αλλά και τον ευγενή συναγωνισμό μεταξύ της παρέας μας κατά την διάρκεια της διαδρομής.

    Ευχή μας ο εν λόγω θεσμός που λαμβάνει χώρα για 3η συνεχόμενη χρονιά να αυξάνει τις συμμετοχές του χρόνο με το χρόνο και να αγκαλιάζεται από όλο και μεγαλύτερο μέρος των πολιτών ακόμα και εκτός του Πύργου!

    kdap mea 3o run 2

    kdap mea 3o run 3

    kdap mea 3o run 4

    (Δελτίο Τύπου)

  • «Ελευθέρια Επτανήσων»: Εορτάστηκε για πρώτη φορά - Επιτυχία σημείωσε η εκδήλωση στο Λάτσειο Δημοτικό Μέγαρο Πύργου
    «Ελευθέρια Επτανήσων»: Εορτάστηκε για πρώτη φορά - Επιτυχία σημείωσε η εκδήλωση στο Λάτσειο Δημοτικό Μέγαρο Πύργου

    Στ. Καννής: «Κοινά ιστορικά και πολιτισμικά χαρακτηριστικά συνδέουν τα τρία νησιά με την Ηλεία».

    Με μία ξεχωριστή εκδήλωση στο Λάτσειο Δημοτικό Μέγαρο, η Δημοτική Βιβλιοθήκη Πύργου σε συνεργασία με τον Δήμο Πύργου την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδος και την Ένωση Αποστράτων Αξιωματικών Ναυτικού εορτάστηκε για πρώτη φορά η «Ελευθέρια Επτανήσων» που σηματοδοτεί την επέτειο παράδοσης της Σημαίας της Ιονίου Πολιτείας στο λιμάνι του Κατακόλου που έγινε στις 23 Μαΐου 1864.

    Όπως είναι γνωστό τα Ιόνια Νησιά παραχωρήθηκαν από την Αγγλία στην Ελλάδα. Η παράδοση της σημαίας της Ιόνιας Πολιτείας που ήταν μέχρι τότε το επίσημο κράτος των νησιών Κέρκυρας, Κεφαλλονιάς, Ζακύνθου, έγινε πάνω στην φρεγάτα ¨Ελλάς¨ όπου βρισκόταν ο Βασιλιάς των Ελλήνων Γεώργιος ο Α΄ ο οποίος την πήρε στα χέρια του από τον Άγγλο ύπατο αρμοστή

    Ο ιστορικός του Ιονίου Πανεπιστημίου κ. Ειρηναίος Σταματόπουλος, οποίος ήταν ο κεντρικός ομιλητής στην εκδήλωση, παρουσίασε τα ιστορικά γεγονότα της περιόδου ενώ αναφέρθηκε και στα κοινά χαρακτηριστικά που συνδέουν τα Ιόνια Νησιά με την Ηλεία.

    Ο Δήμαρχος Πύργου κ. Στάθης Καννής κατά την διάρκεια του χαιρετισμού του τόνισε πως τα κοινά στοιχεία, (ιστορικά, πολιτισμικά κ.α.) των τριών νησιών του Ιονίου με την Ηλεία και την Αχαΐα, καλλιεργούν την σκέψη πως μπορούν να αποτελέσουν μία διοικητική ενότητα.

    Χαιρετισμό απηύθυναν επίσης Ο Μητροπολίτης Ηλείας κ. Αθανάσιος, οι Πρόεδροι της Δημοτικής Βιβλιοθήκης κ. Γιάννης Νικολόπουλος και τους παραρτήματος Ηλείας της ΕΑΑΝ Πλοίαρχος ε.α. Ζώης Υφαντής π.ν. καθώς και της Κεντρικής ΕΑΑΝ, Αντιναύαρχος ε.α. Στέλιος Μάρκου π.ν. ,ενώ την εκδήλωση συντόνισε η Αντιπρόεδρος της Δημοτικής Βιβλιοθήκης κ Ευγενία Χριστοπούλου.

    Η εκδήλωση έκλεισε με παραδοσιακά τραγούδια από τα Επτάνησα που ερμήνευσε η χορωδία του Λυκείου Ελληνίδων υπό την διεύθυνση της καθηγήτριας κ. Κωνσταντίνας Σακκά-Κυρίτση.

    Latseio eptanisa ekd 2

    Latseio eptanisa ekd 3

    Latseio eptanisa ekd 4

    Latseio eptanisa ekd 5

    Latseio eptanisa ekd 6

    (Δελτίο Τύπου)

  • Δημόσια Κεντρική Βιβλιοθήκη Πύργου: Θερινά προγράμματα ψυχαγωγίας παίδων
    Δημόσια Κεντρική Βιβλιοθήκη Πύργου: Θερινά προγράμματα ψυχαγωγίας παίδων

    Η Δημόσια Κεντρική Βιβλιοθήκη Πύργου για 11η χρονιά πραγματοποιεί από 18 Ιουνίου έως 26 Ιουλίου 2024 καλοκαιρινά προγράμματα που αποβλέπουν στην ψυχαγωγία των παιδιών του Πύργου και της ευρύτερης περιοχής, ηλικίας 5 – 15 ετών, μέσα από την ελεύθερη έκφραση και τη δημιουργία.

    Τα προγράμματα είναι ενδεικτικά:

    • Κατασκευών
    • Ζωγραφικής
    • Μουσικής
    • Διακοσμητικής
    • Κινηματογράφου
    • Δημιουργικής γραφής
    • Πειραμάτων
    • Θεάτρου
    • Α΄ Βοηθειών
    • Πληροφορικής
    • Μαγειρικής
    • Κηπουρικής
    • Ανασκαφών
    • Χορού και κίνησης
    • Παρατηρητικότητας και φαντασίας
    • Αφήγησης
    • Φιλοσοφίας
    • Γνωριμίας με άλλες χώρες και πολιτισμούς
    • Παιχνίδια θησαυρού και μνήμης.

    Για το σκοπό αυτό καλούμε όσους συμπολίτες μας έχουν διάθεση προσφοράς και μπορούν να διαθέσουν μόνο 2 ώρες και μόνο για μία φορά, από τον καλοκαιρινό χρόνο τους προκειμένου να υλοποιήσουν ένα πρόγραμμα μέσα στο καλοκαίρι είτε ως εμψυχωτές είτε ως υποστηρικτικό προσωπικό, να δηλώσουν συμμετοχή μέχρι 25 Μαΐου συμπληρώνοντας τη φόρμα https://forms.gle/xM4fcg2edHY45e2y5

  • Δράση του ΚΔΑΠ μεΑ ΗΛΙΑΝΘΟΣ στα Ειδικά Σχολεία του Νομού Ηλείας
    Δράση του ΚΔΑΠ μεΑ ΗΛΙΑΝΘΟΣ στα Ειδικά Σχολεία του Νομού Ηλείας

    Οι Άγιες ημέρες του Πάσχα πλησιάζουν και για μια ακόμη χρονιά το Ηλίανθος Κδαπ μεΑ και το Ηλίανθος Κδαπ μεΑ Γαστούνης εν όψει των Άγιων Ημερών του Πάσχα που έρχονται, επισκέφθηκε όλα τα Ειδικά Σχολεία του νομού μας!

    Το «ΗΛΙΑΝΘΟΣ ΚΔΑΠ μεΑ» συνεχίζοντας την παράδοση που ξεκίνησε από την πρώτη χρονιά λειτουργίας του, μοίρασε και φέτος σε όλα τα Ειδικά Σχολεία του νομού μας πασχαλινά δώρα. Πασχαλινό τσουρέκι και σοκολάτες είχαν την τιμητική τους.

    Ειδικό Δημοτικό Κρεστένων, Ειδικό Νηπιαγωγείο Πύργου και Νηπιαγωγείο Καταραχίου, Ειδικό Δημοτικό Πύργου, Ενιαίο Ειδικό Επαγγελματικό Γυμνάσιο & ΛύκειοΠύργου, ΕΕΕΕΚ Πύργου, Ειδικό Δημοτικό Αμαλιάδας, Ειδικό Δημοτικό Λεχαινών και Ειδικό Νηπιαγωγείο Πηνειού άνοιξαν τις πύλες τους και υποδέχτηκαν τους εκπαιδευτικούς του «ΗΛΙΑΝΘΟΣ ΚΔΑΠ μεΑ» Πύργου και Γαστούνης και αντάλλαξαν δώρα και ευχές για Καλό Πάσχα με υγεία και χαρά για όλους.

    Άξιο αναφοράς οι χειροποίητες λαμπάδες που δώρισαν για τους ωφελούμενους του ΚΔΑΠ μεΑ ΗΛΙΑΝΘΟΣ οι γονείς και τα παιδιά του Ειδικού Νηπιαγωγείου Πύργου και του Νηπιαγωγείου Καταραχίου, τους οποίους ευχαριστούμε από τα βάθη της ψυχής και της καρδιάς μας για την αγάπη και την στήριξη που μας δείχνουν έμπρακτα!

    Το «ΗΛΙΑΝΘΟΣ ΚΔΑΠ μεΑ» ευχαριστεί τους διευθυντές, τους εκπαιδευτικούς και εν γένει το προσωπικό των ειδικών σχολείων για την θερμή υποδοχή που επιφύλαξαν στους εκπαιδευτικούς του ΚΔΑΠ κατά την επίσκεψη τους στα σχολεία τους.

    Καλό Πάσχα και Καλή Ανάσταση σε όλους!!

    kdap drasi eidika 2

    kdap drasi eidika 3

    kdap drasi eidika 4

    kdap drasi eidika 5

    kdap drasi eidika 6

    kdap drasi eidika 7

    kdap drasi eidika 8

    kdap drasi eidika 9

    kdap drasi eidika 10

    (Δελτίο Τύπου)

  • Επίσκεψη του ΚΔΑΠ μεΑ Ηλίανθος στην Αρχ. Ολυμπία
    Επίσκεψη του ΚΔΑΠ μεΑ Ηλίανθος στην Αρχ. Ολυμπία

    Στα πλαίσια της θεματικής των Ολυμπιακών Αγώνων ομάδα των ωφελούμενων του Ηλίανθος Κδαπ μεΑ επισκέφθηκαν εχθές την έκθεση Ολυμπιακών Δαδών στο ισόγειο του Δημαρχείου Αρχαίας Ολυμπίας.

    Η «Έκθεση Ολυμπιακών Δαδών και Αναθημάτων από τη Σύγχρονη Ολυμπιακή Ιστορία», φιλοξενεί δάδες όλων των Ολυμπιακών Αγώνων από το έτος 1936-εναρκτήριο της Ολυμπιακής Λαμπαδηδρομίας, έως και σήμερα, καθώς και άλλων Ολυμπιακών αντικειμένων από την προσωπική συλλογή του κ. Στράτου Κλήμου.

    Οι ωφελούμενοι και οι εκπαιδευτικοί του ΚΔΑΠ μεΑ "ΗΛΙΑΝΘΟΣ" θαύμασαν τα εκθέματα, έμαθαν για την ιστορία των δαδών των Ολυμπιακών Αγώνων, παρατήρησαν υπάρχοντα κειμήλια από τα βάθη των χρόνων και της ιστορίας των Ολυμπιακών Αγώνων και απόλαυσαν αυτό το ταξίδι στον "ολυμπιακό" χρόνο με την ψυχή τους!

    kdap ilianth arxolimpia 2

    kdap ilianth arxolimpia 3

    kdap ilianth arxolimpia 5

    kdap ilianth arxolimpia 4

    kdap ilianth arxolimpia 6

    (Δελτίο Τύπου)

Sites του Ομίλου

Αγ. Κυριακής 4 | Πύργος Ηλείας | Τηλ: 26210 30400 | Δημοσιογραφικό τμήμα: 6976 869414 | Εμπορικό Τμήμα: 6945 556212 | email: [email protected]

Μ.Η.Τ. 242102 | ΑΦΜ: 105224221 - ΔΟΥ Πύργου | Aρ.Γ.Ε.ΜΗ. 141319425000 | Ατομική Επιχείρηση | Ιδιοκτήτρια - διευθύντρια - διαχειρίστρια - δικαιούχος ονόματος τομέα: Δήμητρα Βέλμαχου | Διευθυντής σύνταξης: Γιάννης Σπυρούνης

Up & High Media & Productions

ilia live smallCopyright © 2011 - 2024 Ηλεία Live!.
Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.

Μέλος του 
Μητρώο ΜΗ

Βλαχαντώνη Ολυμπία - Μεσιτικό Γραφείο