Δευτέρα, 09 Μαϊος 2022 21:32

Το ΚΔΑΠ μεΑ «Ηλίανθος» στο 1ο RUN PYRGOS

Γράφτηκε από την
Ad Slot

Οι ωφελούμενοι και οι εκπαιδευτικοί του ΚΔΑΠ μεΑ «ΗΛΙΑΝΘΟΣ» συμμετείχαν χθες 8/5/2022 στο 1ο RUN PYRGOS που συνδιοργανώθηκε από τον Δήμο Πύργου, την ΔΗΚΕΠ, το Γραφείο Εθελοντισμού, την Π.Δ.Ε., αθλητικά σωματεία Γ.Σ ΑΘΛΗΣΗ – Α.Σ. ΑΙΟΛΟΣ ΠΥΡΓΟΥ – ΝΕΟΣ ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ ΛΑΣΤΑΪΚΩΝ, υπό την αιγίδα του ΣΕΓΑΣ και την στήριξη δεκάδων επαγγελματιών της πόλης.

Βρέθηκαν εκεί και συμμετείχαν ενεργά στην διαδρομή των 1000m μεταδίδοντας ουσιαστικά το μήνυμα πως δεν χωρούν αποκλεισμοί στην πόλη μας!

kdap mea run 2

Οι ωφελούμενοι του ΚΔΑΠ μεΑ «ΗΛΙΑΝΘΟΣ» χάρηκαν με την ψυχή τους την διαδρομή αλλά και τον ευγενή συναγωνισμό μεταξύ της παρέας μας κατά την διάρκεια της διαδρομής.

Ευχή τους να επαναληφθεί η συγκεκριμένη δράση και όπως έλεγε και το σύνθημά της να ‘ξανατρέξουμε και να ξαναδώσουμε ζωή στην πόλη μας’!

kdap mea run 3

(Δελτίο Τύπου)

Τελευταία τροποποίηση στις Δευτέρα, 09 Μαϊος 2022 20:50

Σχετικά Άρθρα

  • Γιορτή λήξης του ΚΔΑΠ μεΑ ΗΛΙΑΝΘΟΣ για την χρονιά 2023-2024
    Γιορτή λήξης του ΚΔΑΠ μεΑ ΗΛΙΑΝΘΟΣ για την χρονιά 2023-2024

    kdap gast lixi

  • Καλαματιανός: Επιτακτική ανάγκη να βρεθεί λύση για τα ΚΔΑΠμεΑ
    Καλαματιανός: Επιτακτική ανάγκη να βρεθεί λύση για τα ΚΔΑΠμεΑ

    Σκοπός των Κέντρων Δημιουργικής Απασχόλησης Παιδιών με Αναπηρία (ΚΔΑΠμεΑ) είναι, μεταξύ άλλων, η δημιουργική απασχόληση των παιδιών μέσω προγραμμάτων έκφρασης και ψυχαγωγίας, άθλησης, άσκησης λόγου και κοινωνικοποίησης. Περαιτέρω, συμβάλλουν στη συμμετοχή των παιδιών σε προγράμματα προ-επαγγελματικής εκπαίδευσης και κατάρτισης, παρέχοντας παράλληλα υποστηρικτικές υπηρεσίες και στις οικογένειές τους.

    Παρ’ όλα αυτά, η κυβέρνηση, αν και ισχυρίζεται πως δήθεν νοιάζεται για τις ευάλωτες κοινωνικές ομάδες, στην πράξη επιδεικνύει απάθεια και αδιαφορία. Χαρακτηριστικό είναι πως τα ΚΔΑΠμεΑ παραμένουν απλήρωτα, καθώς, έχει καθυστερήσει η καταβολή της αποζημίωσης για τις παρεχόμενες υπηρεσίες τους προς τους δικαιούχους-ωφελούμενα Άτομα με Αναπηρία που έχουν υπερβεί το 22 έτος ηλικίας. Επίσης, εκκρεμεί η έκβαση της χρηματοδότησης της Ελληνικής Εταιρείας Τοπικής Ανάπτυξης και Αυτοδιοίκησης (ΕΕΤΑΑ), για να ακολουθήσουν οι χρηματικές ροές στα Κέντρα. Δυστυχώς, μέχρι στιγμής, δεν υπάρχει καμία επίσημη ενημέρωση για τα Άτομα με Αναπηρία άνω των 22 ετών, σχετικά με τη συμμετοχή τους στα προγράμματα για την επόμενη περίοδο των προγραμμάτων 2024-2025.

    Γίνεται, λοιπόν, αντιληπτό πως ένας ενδεχόμενος αποκλεισμός των Ατόμων με Αναπηρία ηλικίας άνω των 22 ετών, θα επηρεάσει αρνητικά κυρίως τις οικογένειες με χαμηλά και μεσαία εισοδήματα, που δεν διαθέτουν τους οικονομικούς πόρους για να προσφέρουν τέτοιου είδους προγράμματα στα παιδιά τους.

    Προκειμένου να βρεθεί λύση για αυτό το ευαίσθητο και σημαντικό ζήτημα, Βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ καταθέσαμε ερώτηση προς τους αρμόδιους Υπουργούς Εσωτερικών, Κοινωνικής Συνοχής και Οικογένειας, καλώντας τους να δώσουν σαφείς απαντήσεις στα εξής ερωτήματα:

    • Σε ποιες ενέργειες θα προβούν ώστε οι δομές να χρηματοδοτηθούν άμεσα και να εξασφαλιστεί η ομαλή λειτουργία τους; Τι προτίθενται να πράξουν ώστε να εξοφληθούν άμεσα οι αποζημιώσεις που εκκρεμούν και τα ΚΔΑΠμεΑ να μην αποσταθεροποιηθούν περαιτέρω και να συνεχίσουν να λειτουργούν;
    • Θα αναλάβουν πρωτοβουλίες για τη στελέχωση με οποιονδήποτε τρόπο των δομών με μόνιμο προσωπικό;
    • Τι μέτρα θα λάβουν ώστε να μην αποκλειστούν τα Άτομα με Αναπηρία ηλικίας άνω των 22 ετών από τα προγράμματα που υλοποιούνται από τα ΚΔΑΠμεΑ;

    Δυστυχώς και στον τομέα της κοινωνικής πρόνοιας, η κυβέρνηση δείχνει σοβαρά ελλείμματα. Με την αδιαφορία της οδηγεί τα ΚΔΑΠμεΑ σε οικονομική ασφυξία, δημιουργεί ανυπέρβλητα προβλήματα στη λειτουργία τους με ανυπολόγιστες συνέπειες για τα Άτομα με Αναπηρία που φιλοξενούν, εντείνοντας παράλληλα την ανασφάλεια σε πολλές ελληνικές οικογένειες.

    (Δελτίο Τύπου)

  • Το ΚΔΑΠ μεΑ ΗΛΙΑΝΘΟΣ στο 3ο RUN PYRGOS
    Το ΚΔΑΠ μεΑ ΗΛΙΑΝΘΟΣ στο 3ο RUN PYRGOS

    Οι ωφελούμενοι και οι εκπαιδευτικοί του ΚΔΑΠ μεΑ «ΗΛΙΑΝΘΟΣ» συμμετείχαμε στις 25/5/2022 στο 3ο RUN PYRGOS που διοργάνωσε ο Δήμος Πύργου μαζί με το Pirgos Athletic Events, τους Αθλητικούς Συλλόγους Αίολο Πύργου και Ατρόμητο Λαστεΐκων καθώς επίσης και την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδος.

    Εμείς βρεθήκαμε εκεί και συμμετείχαμε ενεργά στην διαδρομή των 500m μεταδίδοντας ουσιαστικά το μήνυμα πως δεν χωρούν αποκλεισμοί στην πόλη μας!

    Οι ωφελούμενοι του ΚΔΑΠ μεΑ «ΗΛΙΑΝΘΟΣ» χάρηκαν με την ψυχή τους την διαδρομή αλλά και τον ευγενή συναγωνισμό μεταξύ της παρέας μας κατά την διάρκεια της διαδρομής.

    Ευχή μας ο εν λόγω θεσμός που λαμβάνει χώρα για 3η συνεχόμενη χρονιά να αυξάνει τις συμμετοχές του χρόνο με το χρόνο και να αγκαλιάζεται από όλο και μεγαλύτερο μέρος των πολιτών ακόμα και εκτός του Πύργου!

    kdap mea 3o run 2

    kdap mea 3o run 3

    kdap mea 3o run 4

    (Δελτίο Τύπου)

  • Δράση του ΚΔΑΠ μεΑ ΗΛΙΑΝΘΟΣ στα Ειδικά Σχολεία του Νομού Ηλείας
    Δράση του ΚΔΑΠ μεΑ ΗΛΙΑΝΘΟΣ στα Ειδικά Σχολεία του Νομού Ηλείας

    Οι Άγιες ημέρες του Πάσχα πλησιάζουν και για μια ακόμη χρονιά το Ηλίανθος Κδαπ μεΑ και το Ηλίανθος Κδαπ μεΑ Γαστούνης εν όψει των Άγιων Ημερών του Πάσχα που έρχονται, επισκέφθηκε όλα τα Ειδικά Σχολεία του νομού μας!

    Το «ΗΛΙΑΝΘΟΣ ΚΔΑΠ μεΑ» συνεχίζοντας την παράδοση που ξεκίνησε από την πρώτη χρονιά λειτουργίας του, μοίρασε και φέτος σε όλα τα Ειδικά Σχολεία του νομού μας πασχαλινά δώρα. Πασχαλινό τσουρέκι και σοκολάτες είχαν την τιμητική τους.

    Ειδικό Δημοτικό Κρεστένων, Ειδικό Νηπιαγωγείο Πύργου και Νηπιαγωγείο Καταραχίου, Ειδικό Δημοτικό Πύργου, Ενιαίο Ειδικό Επαγγελματικό Γυμνάσιο & ΛύκειοΠύργου, ΕΕΕΕΚ Πύργου, Ειδικό Δημοτικό Αμαλιάδας, Ειδικό Δημοτικό Λεχαινών και Ειδικό Νηπιαγωγείο Πηνειού άνοιξαν τις πύλες τους και υποδέχτηκαν τους εκπαιδευτικούς του «ΗΛΙΑΝΘΟΣ ΚΔΑΠ μεΑ» Πύργου και Γαστούνης και αντάλλαξαν δώρα και ευχές για Καλό Πάσχα με υγεία και χαρά για όλους.

    Άξιο αναφοράς οι χειροποίητες λαμπάδες που δώρισαν για τους ωφελούμενους του ΚΔΑΠ μεΑ ΗΛΙΑΝΘΟΣ οι γονείς και τα παιδιά του Ειδικού Νηπιαγωγείου Πύργου και του Νηπιαγωγείου Καταραχίου, τους οποίους ευχαριστούμε από τα βάθη της ψυχής και της καρδιάς μας για την αγάπη και την στήριξη που μας δείχνουν έμπρακτα!

    Το «ΗΛΙΑΝΘΟΣ ΚΔΑΠ μεΑ» ευχαριστεί τους διευθυντές, τους εκπαιδευτικούς και εν γένει το προσωπικό των ειδικών σχολείων για την θερμή υποδοχή που επιφύλαξαν στους εκπαιδευτικούς του ΚΔΑΠ κατά την επίσκεψη τους στα σχολεία τους.

    Καλό Πάσχα και Καλή Ανάσταση σε όλους!!

    kdap drasi eidika 2

    kdap drasi eidika 3

    kdap drasi eidika 4

    kdap drasi eidika 5

    kdap drasi eidika 6

    kdap drasi eidika 7

    kdap drasi eidika 8

    kdap drasi eidika 9

    kdap drasi eidika 10

    (Δελτίο Τύπου)

  • Επίσκεψη του ΚΔΑΠ μεΑ Ηλίανθος στην Αρχ. Ολυμπία
    Επίσκεψη του ΚΔΑΠ μεΑ Ηλίανθος στην Αρχ. Ολυμπία

    Στα πλαίσια της θεματικής των Ολυμπιακών Αγώνων ομάδα των ωφελούμενων του Ηλίανθος Κδαπ μεΑ επισκέφθηκαν εχθές την έκθεση Ολυμπιακών Δαδών στο ισόγειο του Δημαρχείου Αρχαίας Ολυμπίας.

    Η «Έκθεση Ολυμπιακών Δαδών και Αναθημάτων από τη Σύγχρονη Ολυμπιακή Ιστορία», φιλοξενεί δάδες όλων των Ολυμπιακών Αγώνων από το έτος 1936-εναρκτήριο της Ολυμπιακής Λαμπαδηδρομίας, έως και σήμερα, καθώς και άλλων Ολυμπιακών αντικειμένων από την προσωπική συλλογή του κ. Στράτου Κλήμου.

    Οι ωφελούμενοι και οι εκπαιδευτικοί του ΚΔΑΠ μεΑ "ΗΛΙΑΝΘΟΣ" θαύμασαν τα εκθέματα, έμαθαν για την ιστορία των δαδών των Ολυμπιακών Αγώνων, παρατήρησαν υπάρχοντα κειμήλια από τα βάθη των χρόνων και της ιστορίας των Ολυμπιακών Αγώνων και απόλαυσαν αυτό το ταξίδι στον "ολυμπιακό" χρόνο με την ψυχή τους!

    kdap ilianth arxolimpia 2

    kdap ilianth arxolimpia 3

    kdap ilianth arxolimpia 5

    kdap ilianth arxolimpia 4

    kdap ilianth arxolimpia 6

    (Δελτίο Τύπου)

  • Δράση του ΚΔΑΠ μεΑ ΗΛΙΑΝΘΟΣ για την Παγκόσμια Ημέρα Ευαισθητοποίησης για τον Αυτισμό
    Δράση του ΚΔΑΠ μεΑ ΗΛΙΑΝΘΟΣ για την Παγκόσμια Ημέρα Ευαισθητοποίησης για τον Αυτισμό

    Η ζωή μας ένα παζλ! - Αποδοχή-Αγάπη-Κατανόηση

    Την Δευτέρα 1/4/024 οι ωφελούμενοι και οι εκπαιδευτικοί του ΚΔΑΠ μεΑ ΗΛΙΑΝΘΟΣ και το Σωματείο Παραπληγικών και Κινητικά Αναπήρων Νομού Ηλείας συγκεντρώθηκαν στην Κεντρική Πλατεία Πύργου και τίμησαν την Παγκόσμια Ημέρα Ευαισθητοποίησης για τον Αυτισμό!

    Με τον δικό τους μοναδικό τρόπο τραγούδησαν, χόρεψαν, ζωγράφισαν και έπαιξαν ‘για τον αυτισμό’ και το χάρηκαν με την ψυχή τους οι ωφελούμενοι του ΚΔΑΠ μεΑ ΗΛΙΑΝΘΟΣ, ενώ την τιμητική του είχε για μια ακόμη χρονιά το ‘κάδρο-πλαίσιο’ φωτογραφιών που έφτιαξαν οι ωφελούμενοι του ΚΔΑΠ μεΑ ΗΛΙΑΝΘΟΣ και είχαν όλοι την δυνατότητα να φωτογραφηθούν όλοι και να περάσουν το μήνυμα της ευαισθητοποίησης για τον αυτισμό.

    Ευχαριστούμε από τα βάθη της καρδιάς και της ψυχής μας για την συμμετοχή των φίλων μας από το Σωματείο Παραπληγικών και Κινητικά Αναπήρων Π.Ε. Ηλείας που στέκονται πάντα πλάι μας, αλλά και από το Δημοτικό Σχολείο Καράτουλα-Μαγούλας με την εκπαιδευτικό κ. Αντωνία Μπρή που μαζί με μαθητές και γονείς ένωσαν ξανά τις φωνές τους για πλήρη αποδοχή των Ανθρώπων με Αναπηρία.

    Ένα μεγάλο ευχαριστώ στον αντιδήμαρχο Κοινωνικής Προστασίας και Υγείας του Δήμου Πύργου κ. Δημήτρη Τζουανόπουλο που εκπροσώπησε τον Δήμο Πύργου και στον υποψήφιο Ευρωβουλευτή της ΝΔ κ. Δημήτρη Τσιόδρα που στα πλαίσια της περιοδείας του μας τίμησε με την παρουσία του στην δράση μας, συνοδευόμενος από τον αντιδήμαρχο Ήλιδας κ. Κώστα Αναγνωστόπουλο.

    Δύναμη μας δίνει η αγκαλιά των δράσεων μας από όλους για να συνεχίσουμε μαζί με τους ωφελούμενους.

    Ο κόσμος είναι ίδιος για όλους, απλά μερικοί έχουν άλλη ματιά για αυτόν.

    kdap ilianth ekd autismos 2

    kdap ilianth ekd autismos 3

    kdap ilianth ekd autismos 4

    kdap ilianth ekd autismos 5

    kdap ilianth ekd autismos 6

    kdap ilianth ekd autismos 7

    kdap ilianth ekd autismos 8

    (Δελτίο Τύπου)

  • Έγιναν τα εγκαίνια και η κοπή της βασιλόπιτας του ΚΔΑΠ μεΑ ΗΛΙΑΝΘΟΣ στην Γαστούνη
    Έγιναν τα εγκαίνια και η κοπή της βασιλόπιτας του ΚΔΑΠ μεΑ ΗΛΙΑΝΘΟΣ στην Γαστούνη

    Το απόγευμα της Παρασκευής 26/1, το ΚΔΑΠ μεα Ηλίανθος Γαστούνης, πραγματοποίησε τα εγκαίνια και τη κοπή της βασιλόπιτας.

    Πλήθος κόσμου από την τοπική κοινωνία και όχι μόνο, έδωσε το παρών σε ένα χώρο συνώνυμο της έμπνευσης και της δημιουργίας, που αποτελεί όαση για παιδιά και ενήλικες με αναπηρία, αλλά και ανακούφιση για τις οικογένειές τους.

    Ο αγιασμός τελέστηκε απο τον σεβασμιότατο μητροπολίτη Ηλείας και Ωλένης, Αθανάσιο Β' .

    Ανάμεσα στους προσκεκλημένους, το παρόν έδωσαν ο Δήμαρχος Πηνειού κ. Αλέξης Καστρινός, η Κα.Κοντούλη Βάντα Αντιδήμαρχος Πηνειού - Παιδείας, Δια Βίου Μάθησης, Πολιτισμού και Πολιτικών Ισότητας των φύλων, ο Κ. Καλαρίτης Μιχάλης Αντιδήμαρχος Καθαριότητας, Πρασίνου, Πολιτικής Προστασίας και Μηχανημάτων, ο Κ. Καράμπελας Ιωάννης πρόεδρος Τοπικής Κοινότητας Γαστούνης ενώ χαιρετισμό απέστειλαν ο υφυπουργός Προστασίας του Πολίτη κ. Ανδρέας Νικολακόπουλος και ο βουλευτής Ηλείας ΠΑΣΟΚ κ. Μιχάλης Κατρίνης. Επίσης, ευχαριστούμε για την παρουσία και την στήριξή τους και τον κ. Ανάστο Αναστόπουλο σύμβουλο ειδικής αγωγής, το Σωματείο Παραπληγικών και Κινητικά Αναπήρων ΠΕ Ηλείας και τον πρόεδρό του κ. Παπανικολόπουλο Γιώργο και και την διευθύντρια του ΕΕΕΕΚ Πύργου κ. Αγγελική Πετρόγιαννη. που στέκονται πάντα αρωγοί στο έργο των δομών του «Ηλίανθου».

    Η ομάδα των «ΚΔΑΠ μεΑ ΗΛΙΑΝΘΟΣ» ευχαριστεί ολόψυχα όλους όσους τους τίμησαν με την παρουσία τους σε αυτή την τόσο ξεχωριστή στιγμή και τους γέμισαν χαρά με τις ευχές και τα χαμόγελά τους. Η ομάδα μας αισιοδοξεί για το μέλλον, να είναι ελπιδοφόρο, γεμάτο υγεία και χαρά για τους φίλους και συνεργάτες.

    kdap mea gast egk 2

    kdap mea gast egk 8

    kdap mea gast egk 3

    kdap mea gast egk 4

    kdap mea gast egk 5

    kdap mea gast egk 6

    kdap mea gast egk 7

    kdap mea gast egk 9

    kdap mea gast egk 10

    kdap mea gast egk 11

    kdap mea gast egk 12

    kdap mea gast egk 13

    kdap mea gast egk 14

    kdap mea gast egk 15

    (Δελτίο Τύπου)

  • Κοπή πίτας και εγκαίνια του ΚΔΑΠ μεΑ ΗΛΙΑΝΘΟΣ την Παρασκευή 26/1 στην Γαστούνη
    Κοπή πίτας και εγκαίνια του ΚΔΑΠ μεΑ ΗΛΙΑΝΘΟΣ την Παρασκευή 26/1 στην Γαστούνη

    Θα είναι μεγάλη τιμή και χαρά για εμάς να παρευρεθείτε στα εγκαίνια και στην κοπή της πίτας του νέου ΚΔΑΠ μεΑ Ηλίανθος , που θα πραγματοποιηθούν την Παρασκευή 26 Ιανουαρίου και ώρα 18:00 στην οδό Κοιμήσεως Θεοτόκου 18 στη Γαστούνη (έναντι 3ου Δημοτικού Γαστούνης).

    Αδημονούμε να σας δούμε, να γνωρίσετε το χώρο μας και να σας υποδεχτούμε με χαμόγελο και καλή διάθεση.

    (Δελτίο Τύπου)

Sites του Ομίλου

Αγ. Κυριακής 4 | Πύργος Ηλείας | Τηλ: 26210 30400 | Δημοσιογραφικό τμήμα: 6976 869414 | Εμπορικό Τμήμα: 6945 556212 | email: [email protected]

Μ.Η.Τ. 242102 | ΑΦΜ: 105224221 - ΔΟΥ Πύργου | Aρ.Γ.Ε.ΜΗ. 141319425000 | Ατομική Επιχείρηση | Ιδιοκτήτρια - διευθύντρια - διαχειρίστρια - δικαιούχος ονόματος τομέα: Δήμητρα Βέλμαχου | Διευθυντής σύνταξης: Γιάννης Σπυρούνης

Up & High Media & Productions

ilia live smallCopyright © 2011 - 2024 Ηλεία Live!.
Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.

Μέλος του 
Μητρώο ΜΗ

Βλαχαντώνη Ολυμπία - Μεσιτικό Γραφείο